32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DIMARTS, 7 DE MAIG DEL 2013 / NÚM. 2.303 / ANY 10 Els teus trasters a Andorra Per temporada www.guardatot.com Tel. 81 74 81 VIA MODA A N D O R R A JUNTS ET DONEM MÉS! T’OBSEQUIEM AMB XECS REGAL PER LES TEVES ROPERES COMPRES* * Per cada tram de 30€ de compra a Júlia / Via Moda, aconsegueixi un xec de 3€ per gastar n l’establiment oposat on s’hagi generat. Promoció vàlida a les botigues Via Moda d’Andorra i les botigues Júlia Andorra, Pas de la Casa i Espanya. Emissió de xecs del 3/5/13 al 12/5/13,ambdós inclosos. Valide- sa fins 19/5/13. López Burniol lloa el rol de la Carta Magna en el procés de regulació de l’Estat ANDORRA Pàgina 7 52 alumnes dels tres sistemes prendran part en la fase final de l’Olimpíada de matemàtiques ANDORRA Pàgina 8 La consellera d’Educació de l’ambaixada descarta que els centres tanquin el curs que ve ANDORRA Pàgina 9 El Comú de la Massana rep disset propostes per al nou edifici dels Arcs ANDORRA Pàgina 11 Un paisatge andorrà de Joaquim Mir sortirà a subhasta a partir de 100.000 euros CULTURA Pàgina 14 Peñarroya avisa els seus jugadors que s’han de centrar únicament a jugar i guanyar ESPORTS Pàgina 16 ANDORRA Pàgina 7 Els sindicats són pessimistes després de la primera reunió sobre la jubilació ANDORRA Pàgina 6 El PS, contrari que hi hagi persones que cotitzin voluntàriament ANDORRA Pàgina 8 Tati Masià La importància de l’educació viària Andorra la Vella dóna el tret de sortida a la Setmana de la seguretat viària de les Nacions Unides amb la inauguració del circuit d’educació viària. AVUI éS NOTíCIA Pàgina 3 La burocràcia i la morositat, obstacles que entorpeixen l’activitat econòmica

Diari del 7 de maig de 2013

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Aqui podeu trobar el diari d'avui en format PDF. Que tingueu un Bondia!!! :)

Citation preview

Page 1: Diari del 7 de maig de 2013

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88di

mar

ts, 7

de

mai

g de

l 20

13 /

núm

. 2.3

03 /

any

10

E l s t e u s t r a s t e r s a A n d o r r a

Per temporadawww.guardatot.comTel. 81 74 81 V I A M O D A

A N D O R R A

JUNTS ET DONEM MÉS! T’OBSEQUIEM

AMB XECS REGAL PER LES TEVES ROPERESCOMPRES*

* Per cada tram de 30€ de compra a Júlia / Via Moda, aconsegueixi un xec de 3€ per gastar n l’establiment oposat on s’hagi generat.

Promoció vàlida a les botigues Via Moda d’Andorra i les botigues Júlia Andorra, Pas de la Casa i Espanya. Emissió de xecs del 3/5/13 al 12/5/13,ambdós inclosos. Valide-sa fins 19/5/13.

López Burniol lloa el rol de la Carta Magna en el procés de regulació de l’Estat

andorra Pàgina 7

52 alumnes dels tres sistemes prendran part en la fase final de l’olimpíada de matemàtiques

andorra Pàgina 8

La consellera d’Educació de l’ambaixada descarta que els centres tanquin el curs que ve

andorra Pàgina 9

El Comú de la Massana rep disset propostes per al nou edifici dels arcs

andorra Pàgina 11

Un paisatge andorrà de Joaquim Mir sortirà a subhasta a partir de 100.000 euros

CULtUra Pàgina 14

Peñarroya avisa els seus jugadors que s’han de centrar únicament a jugar i guanyar

EsPorts Pàgina 16

andorra Pàgina 7

Els sindicats són pessimistes després de la primera reunió

sobre la jubilació

andorra Pàgina 6

El Ps, contrari que hi hagi persones

que cotitzin voluntàriament

andorra Pàgina 8

Tati Masià

La importància de l’educació viària

andorra la Vella dóna el tret de sortida a la setmana de la seguretat viària de les nacions Unides amb la inauguració del circuit d’educació viària.

avUi és notíCia Pàgina 3

La burocràcia i la morositat, obstacles

que entorpeixen l’activitat econòmica

Page 2: Diari del 7 de maig de 2013

DIMARTS, 7 DE MAIG DEL 2013D’INTERÈS2

C/ Na Maria Pla, 2-6 cantonada c/ de la Unió cantonada c/ de la Unió

Menú

crêpe

Menú

5th Avenue

D

oggy

Hot Dog

Terrassaper a

fumadors

Obert 7/7

6 € 6 € 2,90 €

DDoo

Do

Dggogoogogggggg

RESTAURANT TIC-TAPA Fem Aniversaris, comunions,comiats de solters/es,

Sopars d’empresa, etc.(Tenim saló privat)

Menjar per emportar-seAD700 Escaldes-Engordany (Andorra)

Tel.: +376 813 [email protected]

Tic Tapa Rest.

UN ESPAI CADA VEGADA MÉS......MÉS AGRADABLE

CUINA PERMANENToberta de les 12:00 a les 2:30 hores

MENÚ DIARIMENÚ CARTA

MENÚ DEL XEFMENÚ DE TAPES

MENÚ MARISCADA

(a 50 m de Correus Espanyols, direcció Parc Central)

EL TEMPS

dim

ecre

s

dijo

us

2/9

5/16

7/18

8/20

8/21

7/22

7/18

6/17

4/15

7/18

8/23

[email protected]

Augment dels núvolsAlguna gota aïllada

Avui s’ha acostat una banda de núvols, que ani-rà deixant el cel ennuvolat. Seran de tipus alt i arribaran a cobrir el cel, però amb poca pre-cipitació. Durant la tarda creixeran nuvolades, que cap a la Cerdanya i el sud d’Andorra, així com a l’Urgellet, poden deixar escapar algun ruixat aïllat al vespre. A la resta, molts núvols i poca pluja. El vent serà fl uix de l’oest, tant als cims com a les zones fondes. Les temperatures es mantindran sense canvis importants a causa del cel cobert. Demà serà una jornada similar, amb més estones de sol tot a l’espera que dij ous el temps sigui molt més inestable. Que tingueu un BONDIA.

Quart minvant

06.42 h21.03 h

Page 3: Diari del 7 de maig de 2013

3Dimarts, 7 De maig Del 2013

“La burocràcia administrativa continua sent un obstacle que entorpeix la marxa de l’activi-tat.” Així ho va assenyalar ahir el president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, durant la presentació dels resultats de les enquestes de conjuntura corresponents al segon semes-tre del 2012. La Cambra ha de-manat al llarg dels últims anys mesures per facilitar els tràmits administratius, però una vega-da més es constata que aquest encara és un greu problema per a les empreses.

Així, es considera el regla-ment sobre el procediment sim-plificat per a determinades sol·licituds d’obertura i tràmits de comerç com un “tímid avenç” en aquest àmbit i s’afirma des de l’entitat que “estem encara molt lluny dels estàndards europeus del nostre entorn”. Pantebre va insistir ahir que cal anar cap a l’administració electrònica i que es puguin fer tràmits a través d’un sistema virtual. En aquest sentit de simplificació admi-nistrativa, va indicar que s’ha anunciat la modernització de la llei de societats però encara no hi ha un projecte concret.

A més, la Cambra considera que caldria impulsar una llei de societats limitades simplifi-cades per permetre als empre-nedors iniciar fàcilment una activitat empresarial. D’aquesta manera seria possible obrir una empresa amb un capital social d’un euro i arribar progressiva-ment als 3.000 euros que marca la legislació actual en un perío-de de cinc anys.

Els empresaris destaquen la morositat com un altre dels factors que incideixen negati-vament en la bona marxa dels negocis. Sobre aquest punt la Cambra de Comerç recorda que la proposició de llei a tràmit parlamentari ha estat una de-

manda reiterada en els últims anys. Malgrat tot, s’insisteix en la necessitat que batlles i ma-gistrats dictin sentència en un termini raonable de tres mesos, i que es doti la justícia de mit-jans perquè s’accelerin les exe-cucions judicials, ja que “sen-se aquestes accions els efectes d’aquesta llei no podran ser els desitjats”. Pantebre va indicar que tot i que finalment hi hagi una llei en aquesta matèria, també “s’ha de fer” un registre de morosos i que han de ser els sectors que més el pateixen els que l’impulsin.

Per conèixer l’abast d’aquest problema per a les empreses, les enquestes de conjuntura van incloure, per primera ve-

gada, algunes preguntes que hi feien referència. Els resultats indiquen que el 56,8% de les empreses declaren que tenen impagats que no confien a co-brar. Aquest percentatge és su-perior entre les empreses de la construcció, on arriba al 78%, i a la indústria, amb un 74,6%. Pel que respecta a l’hoteleria i el co-merç minorista, el percentatge d’empreses que pateixen la mo-rositat arriba al 54,5% i el 48,9%, respectivament.

D’altra banda, de les dades es dedueix que el 46,4% de les empreses cobren en un període inferior a 30 dies, mentre que hi ha un 3,3% que tarda més de quatre mesos a fer-ho. El sector més afectat és el de les empreses de la construcció, un 14,3% de les quals triguen més de quatre mesos a cobrar, mentre que en la resta de sectors el percentatge està entre l’1% i el 5%.

Contràriament al que pas-sa amb la morositat, l’accés al crèdit no sembla que sigui un problema greu per a les empre-ses, tot i que moltes l’esmenten entre els factors que limiten la bona marxa dels negocis. I és que en les darreres enquestes es va preguntar també als em-presaris sobre aquest punt en

particular i el resultat és que tres de cada quatre empreses (el 76,2%) que van sol·licitar un crèdit en alguna entitat finan-cera el van obtenir. Tot i així, el finançament a què van tenir ac-cés va ser per menys quantitat del que s’havia demanat i amb unes condicions més exigents, amb més avals i garanties.

El 87,5% de les empreses de l’hoteleria que van sol·licitar un crèdit el van obtenir, un per-centatge que es redueix fins al voltant del 80% pel que fa a la construcció i el comerç minoris-ta, mentre que només 6 de cada 10 empreses el van obtenir en el cas de la indústria. El 25,8% de les empreses enquestades van demanar un crèdit durant el se-gon semestre de l’any passat.

Un altre aspecte que preocu-pa els empresaris és l’augment de la pressió fiscal i l’increment de les obligacions legals, fins al punt que hi ha el risc que s’en-fonsi l’activitat econòmica “en no anar acompanyades d’un pa-quet de mesures per fomentar la competitivitat empresarial”. Per això des de la Cambra de Comerç s’aprofita de nou per demanar “mesures més con-cretes i efectives de reactivació econòmica” que serveixin per desenvolupar nous productes i serveis de més valor afegit, mi-llorar la productivitat, afavorir la innovació i potenciar la for-mació a l’empresa.

Des de la Cambra s’aposta també per la internacionalitza-ció com a via de creixement i expansió de les empreses, i es recorda que des de l’entitat es fan esforços per impulsar-la. Es reclama, però, que es busqui un model de col·laboració amb el Govern perquè destini recursos públics a ajudar les empreses en aquest procés. Pel que fa al sec-tor públic, es demana la promo-ció del partenariat públic-privat per guanyar en eficiència i pro-ductivitat.

La burocràcia i la morositat, obstacles que entorpeixen l’activitat econòmica

cambra de comerç

Julià rodríguezanDorra la Vella

El 56,8% de les empreses enquestades declaren que tenen impagats que no confien a cobrartati masià

marc Pantebre, president de la cambra, durant la presentació d’ahir.

2013: continua la caiguda però de manera més

moderada L’economia andorrana va tornar a caure de mane-ra significativa al llarg del 2012, sumant d’aquesta manera el sisè any conse-cutiu de recessió. El sec-tor més fortament castigat continua sent la construc-ció, amb una disminució de la xifra de negocis del 19%, taxa similar a la del 2011. La caiguda va ser més mo-derada a la indústria que a la resta de sectors, amb un descens mitjà de la xifra de negocis del 8,9%. Per la seva banda, els serveis han seguit patint amb duresa la crisi, de manera que el co-merç va experimentar una disminució del 12% en la facturació i l’hoteleria, un descens del 9,4% en la xi-fra de negocis.

Les expectatives per al 2013 no apunten a una millora clara de l’activitat, malgrat que són les menys pessimistes dels darrers dos anys, segons va ex-posar el president de la Cambra, Marc Pantebre. La construcció continuarà sent el sector que caigui de manera més forta, mentre que, pel que respecta a la resta de sectors, malgrat que seguiran empitjorant “tendiran a moderar la in-tensa caiguda registrada en exercicis anteriors”. La pre-visió és que la caiguda no arribi enguany a l’1,5% del PIB, xifra que es va registrar l’any passat. O sigui que el 2013 pot ser “una mica mi-llor” que el 2012.

Marc Pantebre

“A Andorra encara estem molt lluny dels estàndards europeus

pel que fa a simplificació administrativa”

“Cal reduir els tràmits judicials i obligar els batlles i magistrats

superiors a dictar sentència en un termini raonable”

Page 4: Diari del 7 de maig de 2013

OPINIÓ4 DIMARTS, 7 DE MAIG DEL 2013

LA VEU DEL POBLE S. A. PRESIDENT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SECRETARI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GERENT Thomas Kampfraat

BONDIA DIRECTOR Marc Segalés CAP DE REDACCIÓ Marta Fernández REDACCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CORRECCIÓ M. Àngels Sala MAQUETACIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FOTOGRAFIA Tatiana Masià, Iñaki Rubio, COMERCIAL I ADMINISTRACIÓ Ricard Vallès, Joan Nogueira, Virginia Yáñez DISTRIBUCIÓ Premsa distribució TRANSPORT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.adDIRE

CTOR

I

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BONDIA es refl ecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

Cartes al directorEnvia les teves cartes al director o les teves opinions a l’adreça electrònica [email protected]

Recorda que ens has de facilitar les teves dades, així com la parròquia de residència.

Aquesta setmana, dij ous vinent, se ce-lebra el Dia d’Europa. Sembla, doncs, un bon moment per parlar de la relació d’Andorra amb la Unió Europea i de la urgent necessitat de reforçar els nostres lligams econòmics i polítics amb les institucions europees.

Les cròniques de la situació ens pin-ten núvols alarmants. A tots els nivells i latituds. Ens aguaita la tempesta.

Llavors n’hi ha que aprofi ten aques-ta situació de crisi d’abast europeu per sortir corrent. Són els que, en vista de la crisi, pensen que es confi rma la seva tradicional posició de “prudent” allu-nyament de l’Europa unida.

Emocionalment aquest discurs em-palma amb la històrica voluntat an-dorrana de mantenir, a peu i a cavall, aquelles mal anomenades “especifi -citats” que ens farien únics i ens per-metrien de viure, ben aixoplugats, a les nostres muntanyes sense que ningú ens obligui a canviar.

Racionalment, el discurs que fa re-ferència a les relacions d’Andorra amb la Unió Europea és més complex. En temps regirats –encara que per alguns

ofereixin noves oportunitats temptado-res de continuar fent la viu-viu–, l’aïlla-ment al cim de les preteses especifi ci-tats andorranes no és una solució si no se sap ben bé cap a on es va i si no hi ha garanties raonables d’arribar.

Els socialdemòcrates i els progres-sistes andorrans hem defensat sempre que al nostre país li convé una bona associació amb la Unió Europea. La nostra talla de petit país comporta la possibilitat d’aconseguir períodes d’adaptació. Es tracta de saber trobar la modulació dels capítols a negociar, adaptant-los a les característiques geo-gràfi ques i econòmiques d’Andorra.

Aconseguir un acord d’associació amb la Unió Europea serà molt positiu, per poder oferir als nostres joves un marc de possibilitats de desenvolupa-ment professional i personal coherent i ampli, que els ajudi a trobar un lloc de treball a Andorra i també arreu de la Unió Europea.

Un acord amb Brussel·les, que re-forci la cooperació mútua en moments difícils, ajudarà a la creació de llocs de treball a casa nostra i obrirà les portes d’Europa, avui gairebé tancades, als

professionals andorrans.

I és sabut que l’associació amb la Unió Europea facilitaria la possibili-tat d’exportar serveis i béns des d’An-dorra, amb un tracte fi scal no discrimi-natori.

Aquests dies convé resituar el pro-jecte d’associació amb la Unió Europea des d’una doble perspectiva: la crisi econòmica iniciada l’any 2008, que no sembla tenir aturador, i els canvis de visió que la Unió Europea està oferint en relació amb els països com el nostre.

El BONDIA i el Més ens recordaven ahir que la Unió Europea vol enfortir la col·laboració per posar fre a l’evasió fi scal.

Efectivament, el dia 12 d’abril el pre-sident del Consell Europeu, Herman van Rompuy, va enviar un missatge contundent en relació amb la lluita contra l’evasió fi scal.

Van Rompuy parlava molt clar:

“La crisi econòmica actual posa en evidència que és cabdal disposar de sistemes fi scals equitatius i que funcio-

nin. No podem tolerar cap defalliment envers el frau i l’evasió fi scals. És per això que el Consell Europeu ha exa-minat la qüestió del frau fi scal i de la lluita contra els paradisos fi scals en la nostra darrera reunió de març. I és per això que he decidit de tornar a posar la qüestió de l’evasió fi scal a l’ordre del dia de la nostra propera cimera del 22 de maig. Hem de saber aprofi tar l’actu-al dinàmica política per resoldre aquest problema cabdal.”

Per això insisteixo que, al meu en-tendre, no seria raonable desentendre’s de la cooperació mútua amb Europa en moments en què l’evolució de Lu-xemburg i de Suïssa pel que fa a l’inter-canvi automàtic d’informació bancària ens demostra que el més raonable és fer-nos un espai just i confortable dins Europa.

Penso sovint en aquella refl exió de Felipe González quan se li deia que l’adhesió d’Espanya a la Comunitat Econòmica Europea comportava molts problemes i sacrifi cis: “Fuera llueve más”, deia Felipe.

Una refl exió de plena actualitat a casa nostra.

TRIBUNA

Andorra s’ha de vincular més estretament amb EuropaJAUME BARTUMEU CASSANY, CONSELLER GENERAL I MEMBRE DE SOCIALDEMOCRÀCIA I PROGRÉS D’ANDORRA

EDITORIAL

Modernitzar l’administracióEl president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, va exposar ahir que un dels princi-pals entrebancs a què encara han de fer front les empreses és la burocràcia de l’administració, que difi culta l’activitat econòmica. De fet, va posar en relleu que s’han fet petits passos amb la simplifi cació de determinats tràmits, però va recordar també que queda molt de camí per fer. D’aquesta manera, el Govern hauria de prendre bona nota d’aquest suggeriment de la Cambra de Comerç i posar fi l a l’agulla per donar res-posta a aquesta demanda. És cert que des de l’executiu s’ha posat en relleu en més d’una ocasió que la modernització de l’administració a

través de l’administració electrònica és un dels seus objectius. Cal, per tant, que es faci al més aviat possible aquesta implementació d’aquestes millores perquè d’aquesta manera els ciutadans i les empreses puguin fer els tràmits de manera més àgil. I és que cal pensar que la simplifi cació dels tràmits administratius ha de ser molt més senzilla a Andorra que no pas a altres països on l’administració compta amb diferents estaments i on tot sembla més complicat de resoldre. El que cal, també, és que els comuns i el Govern fun-cionin de manera unifi cada i que hi hagi, per tant, una fi nestreta única per a tots els tràmits.

ENQUESTA DE LA SETMANA

¿Ha de mantenir el Govern espanyol l’actual nombre de centres educatius?

RESULTAT DE LA SETMANA PASSADA

¿Hauria d’haver esgotat el Comú la prova pilot per treure el sentitúnic a Meritxell?

SÍ59,5% NO

40,5%

Envia un SMS al 789 amb la tevaresposta ENQ SI o bé ENQ NOCada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai ientre els participants sesortejaran tres lots deproductes per al bany.

amb la teva

publicarà en aquest espai i

Page 5: Diari del 7 de maig de 2013

PUBLICITAT 5DIMARTS, 7 DE MAIG DEL 2013

Ctra. Os de Civís · AD600 · Aixovall · Principat d’AndorraTel.: +376 816 256 / 359 817

Tast iaperitiu

gratis

Tast iaperitiu

gratis

Obert a la nit dijous divendres i dissabte

ESPECIAL

ANIVERSARIS

I GRUPS

PREU: 12,50 €

(IGI INCLÒS)

TOT INCLÒS

ESPECIAL

ANIVERSARIS

I GRUPS

PREU: 12,50 €

(IGI INCLÒS)

TOT INCLÒS

BUFET LLIURE

CADA DIA

PREU: 11,50 €(IGI INCLÒS)

BEGUDES INCLOSES

OBERT A LA NIT

DIJOUS, DIVENDRES

I DISSABTE

BUFET LLIURE

CADA DIA

PREU: 11,50 €(IGI INCLÒS)

BEGUDES INCLOSES

OBERT A LA NIT

DIJOUS, DIVENDRES

I DISSABTE

A 50 m dreta direcció Aixovall

Page 6: Diari del 7 de maig de 2013

6 Dimarts, 7 De maig Del 2013

.

La comissió legislativa de Sanitat i Medi Ambient va començar ahir el debat de les esmenes presen-tades al projecte de llei de modi-ficació de la Llei de la CASS que esglaona la cotització dels autò-noms en funció dels resultats. El text ha rebut set esmenes de De-mòcrates per Andorra (DA) i set més del grup parlamentari soci-aldemòcrata, entre les quals una que proposa la supressió del nou règim especial que permet als majors de 50 anys cotitzar volun-tàriament si ho han fet un mínim de quinze anys.

La consellera socialdemòcrata Mariona González va assegurar que entenen que la seguretat so-cial només hauria de cobrir les persones que tenen alguna acti-vitat i els seus beneficiaris, però no estan d’acord “que es pugui entrar i sortir del sistema quan es

vulgui”, com passava abans de la llei del 2009. En tot cas, tal com va afegir la consellera socialdemò-crata, si mai s’hagués de tornar

enrere i tothom “po gués entrar i sortir del sistema a voluntat”, hauria de ser per a tothom.

El grup mixt ha optat per votar

en contra d’aquesta esmena, tot i que l’havien presentat abans que el grup es dividís.

Un altre dels cavalls de bata-lla dels socialdemòcrates és el fet que el Govern hagi previst la possibilitat de reducció de la base de cotització per als emprenedors durant els primers dotze mesos, però que en canvi durant aquest període no puguin cotitzar a la branca de jubilació. Pel PS, això és “un greuge” de cara a tenir dret a una pensió mínima en el futur.

D’altra banda, les esmenes dels socialdemòcrates també van encaminades a no permetre que els cònjuges puguin ser assalari-ats de les seves parelles i que els familiars només siguin conside-rats com a tals si conviuen amb la persona. També demanen que la base de cotització dels socis as-salariats sigui en funció del salari que cobren realment i com a mí-

nim el salari mitjà, i no el mínim com estableix el projecte de llei.

La consellera del grup mixt Sílvia Bonet va explicar que en general havien defensat les ma-teixes esmenes presentades pel grup parlamentari socialdemò-crata, però que finalment havien decidit no donar suport a l’esme-na de supressió del règim espe-cial voluntari, ja que consideren que amb aquesta opció “no es torna a la situació anterior” sinó que permet cobrir un buit tenint en compte que “la societat té cada cop més disparitat de situ-acions”. També van donar suport a DA pel que fa a fixar la base de cotització dels socis assalariats en funció del salari mínim.

Bonet va dir que s’han pres les decisions perquè la llei “s’adapti al màxim a la situació actual de crisi econòmica” i per facilitar que “el màxim de gent en qualse-vol situació pugui cotitzar”.

El PS es mostra contrari que hi hagi cotitzacions voluntàries a la CASS

modificació de la llei de la seguretat social

agènciesanDorra la Vella

Segons González, volen evitar que es pugui “entrar i sortir del sistema quan es vulgui”tati masià

la consellera socialdemòcrata mariona gonzález.

El Col·legi d’Infermeres i Lleva-dores celebra la Diada internaci-onal de la llevadora i de la infer-mera amb un seguit d’actes que tindran lloc entre avui i dilluns vinent. D’aquesta manera, avui mateix hi ha previst un acte al Centre de Congressos de la capi-tal consistent en dues xerrades, en les quals s’abordarà el tema de la consulta de la llevadora i la donació de sang de cordó um-bilical. La primera de les ponèn-cies anirà a càrrec de Rosa Maria Sabaté i Núria Alonso, llevado-res d’atenció primària del SAAS. La segona de les xerrades la fa-

ran Lurdes Font i Marta Solà, llevadores de l’hospital. La cita és a les sis de la tarda.

Ja demà tindrà lloc, entre les cinc de la tarda i les vuit del ves-pre, al Centre de Congressos de la capital, tres ponències en les quals es presentarà la iniciati-va IHAN (Iniciativa Hospital Amic dels Nens), que anirà a càrrec del pediatre de l’hospital Josep Estrada; tot seguit el grup de mares Mamand parlaran so-bre la lactància materna i, per cloure la jornada, la llevadora d’atenció primària Núria Alonso parlarà sobre patologies i can-vis de la mama en l’embaràs i el postpart.

I dilluns, entre les deu del matí i les dotze del migdia, a la Universitat d’Andorra hi haurà uns tallers pràctics sobre mas-satge infantil, gimnàstica post-part i reeducació del perineu. Els tallers són gratuïts però cal inscriure-s’hi trucant al 809 030 o enviant un correu a [email protected]. Tot seguit, a les dotze del migdia, es presentarà el màs-ter en ciències de la infermeria de la Universitat Rovira i Virgili.

A la tarda hi haurà una taula rodona sobre el paper de la lle-vadora i l’infermera des del part i en les primeres setmanes de vida. La cita serà a les set de la tarda a l’hospital.

Diverses activitats centrades en la salut materno-infantil

diada internacional de la llevadora i la infermera

RedaccióanDorra la Vella

La policia va dur a terme la set-mana passada la detenció de nou persones, sis de les quals per delictes contra la seguretat del trànsit i tres més per altres delictes. Així, dilluns van dete-nir a Escaldes-Engordany un andorrà de 22 anys com a su-posat autor de maltractament en l’àmbit domèstic.

Dimecres els agents van ar-restar un andorrà de 28 anys com a suposat autor d’injúri-es, amenaces i resistència greu a funcionaris de la policia. Per ordre del batlle, el jove va ser ingressat al Centre Penitenciari de la Comella.

I ja diumenge va ser arres-tada una andorrana de 36 anys per incompliment d’una orde-nança penal de suspensió del permís de conduir.

Quant als delictes contra la seguretat del trànsit, dimecres es va detenir un andorrà de 21 anys que va donar una taxa d’1,17 grams d’alcohol per litre de sang (g/l). L’endemà va ser controlat un resident espanyol de 50 anys amb una taxa d’1,63. I divendres, un andorrà de 27 anys que va donar 2,12 g/l i un resident espanyol de 35 amb 1,82 g/l. A l’últim, dissabte van ser arrestats una andorrana de 20 anys, amb 1,89 g/l, i un an-dorrà de 23 amb 1,42.

Nou detinguts, sis per alcoholèmia positiva

RedaccióanDorra la Vella

successos

Page 7: Diari del 7 de maig de 2013

andorra 7Dimarts, 7 De maig Del 2013

www.e-e.ad

3.05.2013CANVI DE CIRCULACIÓ A L’AV. DEL FENER

AMB MOTIU DE LA PROPERA OBERTURA DEL DOBLE SENTIT DE CIRCU-LACIÓ ENTRE LA ROTONDA DEL KM0 I LA ROTONDA DE LA DAMA DE GEL, A PARTIR DEL 3 DE MAIG LA CIRCULACIÓ DE L’AV. DEL FENER SERÀ DE SENTIT ASCENDENT EN DIRECCIÓ A ENCAMP, DES DEL C.UNIÓ FINS AL C.PICÓ.

La primera reunió de la negoci-ació entre el Govern i els sindi-cats sobre el nou model de ju-bilació dels funcionaris va tenir lloc ahir a la tarda. Tot i que tan sols es va abordar, com estava previst al calendari elaborat pel ministeri de Finances i Funció Pública, el tema del meritament, és a dir, com es fa el càlcul del que han aportat els treballadors de l’administració, la sensació que hi havia entre alguns dels representants sindicals al final de la trobada era de pessimisme respecte al que pot donar de si aquesta negociació. O sigui que, independentment del resultat fi-nal d’aquest procés, els sindicats creuen que hauran de recórrer a la justícia en defensa de les condicions de què han gaudit fins ara els funcionaris a l’hora de jubilar-se. “Nosaltres no som gens optimistes, gens ni mica, raó per la qual crec que en de-terminades coses haurem d’aca-bar a la Batllia”, va assenyalar el president del Col·lectiu de Fun-cionaris de la Policia d’Andorra (CFPA), Salvador Prieto.

Els sindicats de l’adminis-tració entenen, segons va indi-car Prieto, que hi ha punts clau als quals no poden renunciar i que, de moment, el titular del

ministeri, Jordi Cinca, no els ha garantit. Un seria la no retroacti-vitat de la nova llei que s’elabo-ri en aquesta matèria, i un altre que el Govern es faci garant del fons de jubilació que es consti-tueixi a partir d’ara per pagar les pensions.

El president de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), Joan Torra, es va pronunciar en

el mateix sentit i va ressaltar la distància que separa a hores d’ara el ministre dels sindicats, “ja que, per exemple, quan ell parla de voluntat en relació amb la jubilació, nosaltres parlem de drets”. Torra va indicar que la Llei de la funció pública és molt clara pel que respecta a les con-dicions de jubilació dels funci-onaris, que “s’han de mantenir tal com consta en els nostres contractes, i no es poden canviar a pitjor”. “Tenim uns drets que defensarem a capa i espasa”, va dir Torra per il·lustrar quina és la posició que, en general, de-fensen els diferents sindicats de l’administració.

Els sindicats són pessimistes després de la primera reunió

administració

tati masià

alguns representants sindicals després d’una reunió anterior.

Alguns representants sindicals reiteren que recorreran a la justíciaJULIÀ RODRÍGUEZanDorra la Vella

Joan Torra afirma que defensaran “a capa i espasa” les actuals

condicions de jubilació

La tercera conferència organit-zada pel Consell General amb motiu del 20è aniversari de la Constitució va voler fer un balanç d’aquests primers vint anys des de la perspectiva del Tribunal Constitucional.

Així, el seu primer presi-dent, Juan José López Burniol, que va ser-ne magistrat des del 1993 fins al 2001, va desta-car que l’aprovació del text va ser “cabdal per a la regulació de l’Estat”, ja que un Estat no deixa de ser un sistema jurídic, en el qual ha d’haver-hi lleis, que han de descansar en una de bàsica i fonamental. López Burniol, que va fer un repàs

dels primers vuit anys de fun-cionament del TC, va destacar que sense Constitució no hi ha Estat democràtic, ni de dret, ni social, i que per tant no hi ha Estat en el sentit modern de la paraula.

Per la seva banda, l’actual magistrat Carles Viver i Pi-Sunyer va indicar que les re-formes constitucionals s’han de fer amb cautela, i que en tot cas no s’hauria d’eliminar l’empara constitucional, ja que és un mecanisme per garan-tir els drets dels andorrans. A més, va assegurar que tot i que les constitucions mai no tenen un grau d’aplicació del cent per cent, l’andorrana estaria en la franja alta.

agències

Un moment de la tercera de les conferències amb motiu de l’aniversari.

aGèncIEsanDorra la Vella

consell general

López Burniol lloa el rol de la Carta Magna en el procés de regulació

Page 8: Diari del 7 de maig de 2013

ANDORRA8 DIMARTS, 7 DE MAIG DEL 2013GU

IA D

E SE

RVEI

S

Av. Bonaventura Riberaygua, 6 Andorra la Vella (a 50 m d’antics bombers)

Monedes, joies usades, trencades,

rellotges, peces d’ortodòncia...

24 k, 18 k, 14 k, 12 k 9 k i plata

Vine i comprova queNOSALTRES SOM

ELS QUE + PAGUEM

Av. Príncep Benlloch, 28, locals Clara Rabassa · Andorra la Vella · Tel.: 820 416 · e-mail: [email protected]

APROFITEU LES OPORTUNITATS DURANT ELS MESOS DE MAIG I JUNYOFERTES I NOMBROSOS RETALLS

· Tapisseria· Cortinatges· Estores· Roba per a la llar· Subministraments tèxtils per a l’hosteleria

TAXI COL·LECTIUREGULAR

SERVEI DIARI A BARCELONA I RODALIA* (feiners)

SORTIDA 6 DEL MATÍ*TORNADA A HORA CONVINGUDA

Tel. 32 77 91Fax: 83 25 21

[email protected]

TAXI

DOMÈNEC

ATENCIÓ, NOU SERVEI!A partir del 13/05/2013

SORTIDA A LES 11 DEL MATÍTornada a hora convinguda a partir de les 17 hores

(El servei de les 6 del matí continua igual)

Tracte especial a pacientsamb tractaments mèdics diaris*

Subhastes Compravenda

CanviDipòsits i subhastes

Objectes de segona mà

PROPERA

OBERTURA ZONA OPORTUNA

TEL. 676 419

La 24a edició de l’Olimpíada de matemàtiques d’Andorra cele-brarà demà la segona fase. La primera va tenir lloc el passat 12 de març i hi van participar 669 alumnes de nou centres dels tres sistemes educatius i dels nivells de 2n d’ESO, 2a ensenyança i 4ème. Els més ben classifi cats van passar a les proves que es realitzaran demà, i aquest any ascendeixen a 52 escolars.

Els participants hauran de resoldre diversos problemes de diferents àrees de la matemàtica i graus de difi cultat de forma in-dividual. Això serà al centre cul-tural La Llacuna. Així mateix, hi ha una prova per equips de sis persones a l’aire lliure. Els inte-grants han estat elegits segons criteris d’heterogeneïtat de cen-tres, llengües i sistemes i hauran de fer diverses proves en un iti-nerari relacionat amb la cultura i l’entorn, que aquest any anirà des de la plaça del Consell fi ns a la del Poble. La jornada fi na-litzarà amb un berenar per als participants.

Els premis s’entregaran el 5 de juny a Sant Julià de Lòria en un acte en què l’expert en ma-temàtiques José María Sorando Muzás oferirà una conferèn-cia sobre Matemàtiques a la teva

vida. Els cinc guanyadors seran els que representaran Andorra a l’Olimpíada matemàtica na-cional espanyola, que reuneix els fi nalistes de totes les comu-nitats autònomes i que, després de vint anys, a fi nals de juny es tornarà a celebrar al Principat.

El coordinador de la 24a edi-ció de l’Olimpíada de matemà-tiques d’Andorra i professor de l’Institut Espanyol, Alfredo Do-mínguez, va destacar que aques-ta activitat té un doble objectiu. D’una banda, a nivell d’aquesta ciència, impulsar la innovació en la forma de fer matemàtiques desenvolupant les capacitats de raonament i imaginació i també fomentar l’interès per les mate-màtiques a través de la resolu-

ció de problemes. Domínguez va destacar que els concursos poden ajudar en aquest sentit. També va exposar que alguns centres plantegen aquesta prova com un aspecte més de l’avalua-ció dels alumnes. D’altra banda, a nivell social, la intenció de l’ac-tivitat és fomentar la cooperació i convivència entre els membres dels tres sistemes educatius.

En el marc de l’olimpíada també s’ha organitzat un con-curs de cartells entre alumnes de 15 i 16 anys. El guanyador d’aquest any ha estat Ton Que-vedo Cerqueda, del Col·legi In-ternacional del Pirineu.

El concurs és organitzat per l’ambaixada d’Espanya i té el suport de MoraBanc.

Diverses proves per despertar l’interès per les matemàtiques

CONCURS

TATI MASIÀ

Ahir es va presentar la segona fase de l’Olimpíada de matemàtiques.

La darrera fase de l’Olimpíada reunirà 52 alumnes dels tres sistemesM. S. C.ANDORRA LA VELLA

La Setmana de la seguretat viària de les Nacions Unides va arrencar ahir a Andorra la Vella amb la inauguració del circuit d’educació viària del Comú, situat a Santa Coloma. Tot i que l’equipament ja esta-va en funcionament, darrera-ment s’ha condicionat.

En l’acte, la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, va des-tacar que la corporació ha de contribuir a instruir i sensibi-litzar els infants en el respecte de les normes bàsiques de con-vivència, com són els compor-taments que s’han de tenir a la xarxa viària.

Al circuit, circulant amb bicicletes i carrets, els nens i nenes de les escoles han de fer

cas dels senyals de circulació i les ordres dels agents, que a més aprofi ten l’ocasió per ex-plicar als més petits les normes bàsiques de seguretat viària.

Al mateix temps, la cònsol major de la capital també va posar en relleu el fet que s’hi desenvolupin activitats inter-generacionals, que uneixen padrins i infants. Aquest és el cas del grup de gent gran del Viari Show, que mostra als més petits diferents conductes que no s’han de tenir a la via públi-ca. Aquest espectacle es porta a terme des de fa dos anys.

El Comú també va recordar que tots els dies d’aquesta set-mana hi haurà activitats relaci-onades amb l’educació viària. El punt fi nal el posarà una tro-bada al parc Central.

Arrenca la Setmana de la seguretat viària

TATI MASIÀ

El Comú va inaugurar ahir el circuit d’educació viària.

REDACCIÓ / AGÈNCIESANDORRA LA VELLA

ANDORRA LA VELLA

Page 9: Diari del 7 de maig de 2013

andorra 9Dimarts, 7 De maig Del 2013

La consellera general social-demòcrata Rosa Gili va entrar ahir a Sindicatura una pregun-ta adreçada al Govern perquè respongui per escrit sobre la participació dels alumnes de segona ensenyança en les acti-vitats d’hivern que ha proposat el ministeri d’Educació durant aquest curs escolar.

Així, Gili vol saber quants alumnes de segona ensenyan-ça participen en les activitats d’esquí escolar o en les diverses activitats de neu o patinatge. A més, la consellera socialdemò-crata demana un desglossament al Govern sobre quants alumnes han pres part en cadascuna de les activitats, detallant quines són aquestes activitats i el repar-timent dels estudiants segons els diferents centres educatius.

Gili motiva aquesta pregunta en el fet que aquestes formaci-ons poden ser importants per

al futur de molts joves, ja que si reben “una bona formació” en el món de la neu potser en el fu-tur poden optar a un lloc de tre-ball en aquest àmbit, tenint en compte el volum de feina que es genera cada hivern.

Rosa Gili demana sobre la participació en les activitats d’hivern

tati masià

Rosa Gili.

RedaccióanDorra la Vella

educació

La notícia que el Govern espa-nyol està avaluant la viabilitat dels centres de Sant Julià de Lòria i d’Encamp va generar ahir noves reaccions. D’aquesta manera, la consellera d’Educa-ció de l’ambaixada espanyola, María Soledad Salafranca, va as-senyalar que “no existeixen ru-mors sobre el tancament” de les escoles de Sant Julià de Lòria i Encamp. Salafranca va descartar que aquests centres es tanquin el curs que ve, però va afegir que el que sí que s’ha plantejat és “la possibilitat de no admetre nous alumnes de 3 anys amb un pla a diversos anys” vista.

De fet, aquesta possibilitat de no admetre noves incorporaci-ons ja es va avançar la setmana passada com una de les vies que estaria analitzant l’executiu de l’Estat veí, i l’ambaixador, Al-berto Moreno, va destacar que al llarg d’aquest mes es pren-drà una decisió sobre el futur

d’aquests centres. Els pares de l’Escola Espanyola d’Encamp, a través de l’associació de pa-res d’alumnes, van manifestar ahir el seu neguit sobre el futur del centre i van posar en relleu que ja han demanat una reunió amb l’ambaixador, la conselle-ra d’Educació de l’ambaixada i també amb la ministra d’Educa-ció, Roser Suñé, per poder tenir informació respecte d’aquest possible tancament. Així, la pre-sidenta de l’associació, Beatriz

Pérez, va expressar ahir “l’espe-rança” que el centre no tanqui i, alhora, va anunciar que faran el que puguin per evitar un possi-ble tancament.

Els pares esperen que al llarg d’aquesta setmana les reunions que tenen demanades es puguin concretar i, d’aquesta manera, poder “esbrinar” quines són les intencions respecte de l’Escola Espanyola encampadana. Pérez considera que el volum de pre-inscripcions registrades al cen-tre (una dotzena de nens de 3 anys segons les xifres facilitades la setmana passada per l’am-baixada) “no justifica” que es vulgui tancar perquè hi ha pocs alumnes i, en aquest sentit, ex-pressa la intenció dels pares de lluitar per mantenir oberta l’es-cola ja que consideren que els estudiants hi estan “molt bé”.

Cal recordar que els cònsols de Sant Julià també han exposat la seva intenció de mantenir una entrevista amb l’ambaixador i han mostrat el seu neguit.

Salafranca descarta que els centres tanquin el curs que ve

escoles espanyoles d’encamp i sant julià de lòRia

Diu que la possibilitat és la de no admetre alumnes de 3 anysm. s. c. / m. f.anDorra la Vella

Els pares de l’escola d’Encamp han demanat

una reunió amb l’ambaixada i Suñé

Expressen “l’esperança” que el centre continuï obert i remarquen les preinscripcions fetes

Page 10: Diari del 7 de maig de 2013

PUBLICITAT10 Dimarts, 7 De maig Del 2013

Divisió Start Apps

EVOLUCIÓ DE LA COMUNICACIÓ

Els smartphones i les tauletes són, avui en dia, eines imprescindibles per a milions de persones; són molts els avantatges de la presència als dispositius mòbils. Per això, cada cop més empreses aposten per les apps

com a mitjà per arribar als seus clients.

L’èxit és a les mans dels professionals.

ww

w.9

mk.

com

T

+37

6 83

9 96

5

Page 11: Diari del 7 de maig de 2013

andorra 11Dimarts, 7 De maig Del 2013

DIA DE L’ESPORTPER A TOTHOM 2013

4a CURSAPOPULAR

12 de maig a les 11 h

Govern d’Andorra

Inscripcions �ns a l’1 de maigPunt d’informació Illa CarlemanyAv. Carlemany, 70 - Escaldes-Engordany, de 8.30 a 22 h

O bé a través de les pàgines web:Govern: www.esports.ad / www.salut.adFederació Andorrana d’Atletisme: www.faa.adIlla Carlemany: www.illa.ad

Recollida de dorsals i xipsdel 6 a l’11 de maigPunt informació de l’Illa Carlemany

Premis2.400 € en vals de compra a l’Illa Carlemany54 entrades per als Cinemes Illa Carlemany

Am

b la

col

·labo

raci

ó de

:

Dimecres

AMB HIPNOSI

Tel: 82 90 60

Sessió: Dimecres a l’Hotel Plaza

C/ Maria Pla, 19-21 AD 500Centre Mosaic: Av. Meritxell 99 2º 2ª

Andorra la Vella AD 500www.centremosaic.com • [email protected]

Amb una sola sessió de hipnosi seràs un exfumador per a sempre, sense “mono”, sense ansietat, irritabilitat o engreixar-te.

Places limitades • Inscripcions

Hora: 20:15 h

Des d’ahir, el servei de Tràmits del Comú de Sant Julià de Lòria entrega els certificats de convi-vència, de no deute, per recollir fusta o brancada i dos tipus de sol·licituds de baixa al cens de població al mateix moment que

se sol·liciten. Això permet que s’elimini el dia o dia i mig que s’havia d’esperar fins ara per disposar d’aquests documents, que són els que es demanen més habitualment.

Aquests cinc certificats se sumen als dos que ja es van im-plantar el passat mes de gener i

que, des de llavors, també són automàtics: el de residència i el de fe de vida.

Amb aquesta mesura, el Comú de Sant Julià va destacar que es pretén agilitzar la trami-tació administrativa i facilitar així el dia a dia dels ciutadans de la parròquia.

Els certificats més habituals es lliuraran de forma immediata

sant julià de lòria

RedaccióanDorra la Vella

El Comú de la Massana ha rebut disset propostes per a la cons-trucció de l’edifici dels Arcs, si-tuat a l’avinguda Sant Antoni. Així ho van confirmar des de la corporació després de l’obertura de plecs del concurs d’idees que s’havia convocat. Ara caldrà analitzar els projectes presen-tats pels arquitectes que hi han participat per procedir a l’adju-dicació, una tasca que es realit-zarà en les pròximes setmanes.

L’immoble tindrà set plan-tes, quatre aniran a càrrec del privat amb el qual es va rea-litzar la permuta del sòl i a les altres tres l’administració co-munal hi destinarà una partida de 90.000 euros. Quant als in-teriors, els treballs es faran de forma progressiva perquè s’hi puguin instal·lar els diferents serveis. La intenció és fer-ho per fases per no generar nou endeu-tament.

En aquest edifici (l’objectiu és que l’estructura estigui en-llestida aquest any) s’hi preveu ubicar un centre tecnològic per a empreses, el Punt 400 (ja que ara es troba en un espai massa petit), el Centre d’Atenció Pri-mària (que està situat en un lo-cal de lloguer) i una secció del centre d’esplai.

L’elaboració del concurs

d’idees va comptar amb la col-laboració del Col·legi d’Arqui-tectes d’Andorra. Des de l’enti-tat professional ja es va posar en relleu al seu moment la satisfac-ció per la forma de treballar de la corporació massanenca, a di-ferència de l’actuació del Comú d’Andorra la Vella en relació amb el concurs per a la remode-lació dels eixos comercials.

El Comú rep disset propostes per al nou edifici dels Arcs

la massana

tati masià

l’edifici dels arcs acollirà diferents serveis.

Es preveu que l’adjudicació dels treballs es faci les properes setmanesm. s. c.anDorra la Vella

Demà, a partir de les dotze del migdia, tindrà lloc la ce-lebració de Sant Miquel d’En-golasters. Des d’aquesta hora hi haurà una ballada de sar-danes al pla de Sant Miquel i a les 12.50, la tradicional ofrena de flors per part de la llar de jubilats i del pubillat-

ge 2012-2013 de la parròquia. A la una del migdia tindrà lloc la missa i la benedicció. Posarà punt final a la cele-bració el repartiment de coca i moscatell, que s’oferirà a partir de les 13.30. A la festa de Sant Miquel d’Engolasters hi assistiran els integrants de l’equip comunal d’Escaldes-Engordany.

El Centre de Padrins de Cani-llo acollirà aquest dimecres, 8 de maig, a les quatre de la tarda, una xerrada sobre hor-ticultura a càrrec del tècnic d’Andorra Sostenible Xavi Gómez. Tot seguit, tindrà lloc el sorteig de les parcel·les i el

lliurament de les claus dels horts de Mascaró de la parrò-quia de Canillo. L’acte anirà a càrrec del cònsol major, Jo-sep Mandicó, i comptarà amb la presència de la consellera de Social i Joventut, Sandra Balcon, i dels padrins de la parròquia que participen en aquesta iniciativa.

Celebració de Sant Miquel d’Engolasters

Sorteig i lliurament dels horts de Mascaró

RedaccióanDorra la Vella

RedaccióanDorra la Vella

escaldes-engordany

canillo

Page 12: Diari del 7 de maig de 2013

12 Dimarts, 7 De maig Del 2013

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell ence-tarà demà, a les vuit del vespre, una nova edició del cicle cultu-ral Parlem d’història amb la con-ferència El comtat d’Urgell: porta d’entrada del joc dels escacs a Euro-pa, que oferirà l’historiador Oli-ver Vergés, segons va informar ahir l’Ajuntament de la capital alturgellenca.

El cicle continuarà el dime-cres 15 de maig amb la xerrada Relat d’un frau electoral. Isidre Boixader: de la Seu al Congrés dels Diputats, que anirà a càrrec de Daniel Fité, estudiant d’història a la Universitat de Barcelona.

El dimecres 22 de maig tindrà lloc una nova conferència, que protagonitzarà Carmen Xam-mar, professora d’història i his-tòria de l’art, sota el títol El retrat de Carles III. Festa, imatge i poder (la Seu d’Urgell 1759-1760).

De l’orri al pasteuritzador: orí-gens de la indústria formatgera a l’Alt Urgell, a càrrec de l’histori-

ador i arqueòleg Carles Gascón, serà la conferència que es realit-zarà el dimecres 29 de maig.

Tancarà el Parlem d’història una visita guiada pel centre his-tòric de la Seu d’Urgell que tin-drà lloc el dimecres 5 de juny a partir de les vuit del vespre.

Aquesta ja és la segona edició del cicle Parlem d’història, que compta amb el suport de l’Ajun-tament i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i la col·laboració de

l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, després que la primera edició, celebrada ara fa un any, obtingués una gran resposta de públic amb la parti-cipació de més de 400 persones.

Aquesta proposta cultural, que va a càrrec d’historiadors urgellencs, té com a objectiu do-nar a conèixer esdeveniments o fets de la història de la ciutat i comarca desconeguts per la ma-joria dels alturgellencs.

Nova edició del cicle Parlem d’història a l’Espai Ermengol

la seu d’urgell

ajuntament De la seu D’urgell

una de les xerrades de la primera edició del Parlem d’història.

Més de 400 persones van participar en la iniciativa l’any passatRedaccióla seu D’urgell

Fins al 17 de maig vinent estan obertes les preinscripcions del Programa de qualificació pro-fessional inicial (PQPI) a la Seu d’Urgell. El pla ofereix un nou perfil professional, el d’auxili-ar en vendes, oficina i atenció al públic, segons va informar l’Ajuntament de la capital al-turgellenca, que va recordar que està adreçat a joves a partir de 16 anys o que els facin abans del 31 de desembre d’enguany. Les preinscripcions s’han de formalitzar al Telecentre de l’Alt Urgell.

El perfil d’auxiliar en ven-des, oficina i atenció al públic s’emmarca en el perfil profes-sional de comerç i permet la continuïtat de la formació pro-fessional en cicles formatius d’administració als centres de la ciutat. Aquests estudis ca-paciten per ajudar en la venda de productes o serveis a través dels diferents canals de co-mercialització, contactar amb clients i organitzar els procedi-

ments administratius de l’acti-vitat empresarial.

Els PQPI s’adrecen a joves que finalitzen l’etapa de l’ense-nyament secundari obligatori sense haver obtingut el títol de graduat en educació secun-dària obligatòria (ESO). Han de tenir 16 anys o complir-los abans del 31 de desembre de l’any d’inici del programa. La finalitat és proporcionar una formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat de l’itinerari formatiu, especi-alment en grau mitjà, un cop superada la prova d’accés.

Els programes també do-nen opció, als joves que ho desitgin, de fer una formació complementària per obtenir el graduat en ESO.

Obertes les inscripcions al PQPI d’auxiliar de vendes, oficina i atenció

Redaccióla seu D’urgell

la seu d’urgell

La formació va adreçada a joves a partir de 16 anys o

que els facin enguany

Les estacions d’esquí nòr-dic van fer ahir una valoració “molt positiva” de la tempo-rada 2012-2013, tot i que no va poder arrencar fins al 19 de gener i es va perdre per tant la campanya de Nadal i Reis, des-tacant l’abundància de neu i la bona imatge que han ofert els complexos.

Des de Tot Nòrdic també es va recordar que diversos episo-dis de mal temps han coincidit amb caps de setmana, fet que ha restat visitants. Així mateix, segons s’explica en el comuni-

cat fet públic, s’han venut pocs forfets de temporada atès que els de l’any passat eren vàlids per compensar el fet que el 2012 no es va poder obrir cir-cuits. Tot plegat ha fet que les vendes globals hagin estat un 7% per sota de la temporada 2010-2011.

Malgrat tot, les estacions de nòrdic subratllen que s’ha recu-perat l’optimisme després d’un 2012 nefast. En aquest sentit, aquest hivern l’ocupació dels allotjaments propers als circuits ha augmentat un 200% respec-te de l’any passat, considerat el pitjor de la història del sector.

Els seus responsables han re-cordat que la neu és la principal font de creació de riquesa per a moltes de les valls que acu-llen aquestes instal·lacions. Per això, creuen que cal “continuar

treballant per posicionar l’es-quí nòrdic com un referent de l’oferta turística d’hivern”.

Tot Nòrdic va destacar també l’increment de la demanda de les rutes amb raquetes de neu.

Les estacions fan un balanç “molt positiu”

Redaccióla seu D’urgell

temPorada de nòrdicagències

l’estació de nòrdic de sant Joan de l’erm.

òmnium

La Seu acollirà el primer Aplec independentista del Pirineu

Redaccióla seu D’urgell

Òmnium Cultural de l’Alt Urgell i l’Assemblea Nacio-nal Catalana han organitzat per al 16 de juny a la Seu d’Urgell el primer Aplec in-dependentista del Pirineu. La jornada, que arrencarà a les deu del matí, pretén ser “una crida a la col·laboració en el procés d’independèn-cia i a la participació activa en la campanya per consoli-dar la majoria social favora-ble a l’Estat propi”.

Page 13: Diari del 7 de maig de 2013

pirineus 13Dimarts, 7 De maig Del 2013

Coincidint amb la celebració aquest cap de setmana del tra-dicional aplec de Mur, el conse-ller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, va presidir la inauguració de la restauració del claustre medieval de Mur, en què va destacar el paper que han tingut les generacions passades en la preservació del patrimoni.

En aquest sentit, el conseller va recordar que Catalunya és rica en patrimoni i que cal con-servar-lo. Mascarell va destacar que cal tenir en compte que aquest patrimoni va ser cons-truït segles enrere per unes per-sones a les quals ara cal recor-dar i va afegir que segles més tard cal agrair la tasca a tots els qui el van defensar.

En el cas de Mur, l’any 1919 un negociant d’art va comprar les pintures romàniques al rector per vendre-les a un col-leccionista, i posteriorment van acabar a Boston. Aquest fet va posar en alerta la Junta de Mu-seus, la qual, davant el perill que corrien els frescos romànics catalans, en va iniciar l’extracció i el trasllat a Barcelona. Avui, la gran majoria d’aquestes obres es troben al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Per la seva part, l’alcalde del municipi pallarès, Josep Cas-tells, va demanar que el MNAC faci tasques de divulgació dels indrets on es trobaven origi-nalment les peces que alberga. Per Castells aquest petit gest portaria turistes al Pirineu i, en conseqüència, dinamització econòmica.

Així mateix, Castells va com-partir les paraules del conse-ller Mascarell i va destacar la importància del Pirineu en el naixement del català. En aquest sentit, l’alcalde va recordar que els primers textos de la llengua catalana són originaris dels Pi-rineus i va parlar de les Homi-lies d’Organyà i del jurament de pau i treva del comte Pere Ramon de Pallars Jussà al bisbe d’Urgell (1098-1112).

El claustre del conjunt monu-mental de Mur data dels segles XI-XII. La primera modificació es va fer just abans de la Guer-ra Civil i des d’aleshores no s’hi havia fet cap més reparació. Els capitells de les columnes, en ser d’una pedra sorrenca, amb les filtracions d’aigua i el pas del temps s’havien anat deterio-rant. En algunes parts, hi havia una capa de ciment que acce-lerava el procés de degradació

de la pedra, fet pel qual aquest claustre necessitava una inter-venció bastant dràstica per con-servar els capitells i les bases de les columnes. La restauració ha suposat una inversió de 108.000 euros i ha estat finançada pel programa Romànic obert de La Caixa.

L‘aplec de Mur es converteix anualment en una trobada de la gent dels pobles del voltant. L’aplec comença amb la con-centració dels estendards dels nuclis pertanyents a la pabor-dia de Mur. Una vegada totes les banderes han saludat la de la pabordia, es dirigeixen cap a l’església de Maria. Aquest any l’aplec ha comptat amb la participació del bisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, encarregat d’oficiar la missa, i del conseller de Cultura, el qual ha portat la bandera de la pabordia fins a l’església.

S’inaugura la restauració del claustre medieval de Mur

pallars jussà

agències

El conseller Mascarell va aprofitar l’aplec de Mur per visitar la fortificació.

Mascarell elogia les generacions que han defensat el patrimoniagènciescastell De mur

La guàrdia civil va decomissar dijous 1.820 paquets de tabac valorats en 7.463 euros a un veí de Girona, segons va infor-mar ahir la comandància de Lleida. Els fets van tenir lloc a la duana de la Farga de Moles durant la inspecció a una Mit-subishi Pick-Up, que portava la mercaderia amagada en uns dobles fons situats a sota dels seients i a la part posterior del vehicle.

El cos de seguretat va in-formar que el mètode utilitzat per practicar els dobles fons era a través d’uns cilindres, que units a una barra trans-versal acostaven el tabac mit-jançant dues sirgues metàl-liques fins a un lloc accessible manualment.

Davant de la troballa, els agents van identificar el con-ductor del vehicle, D. P. F., de 49 anys i veí de Girona, i per tot plegat es va aixecar acta de decomís de contraban i tant el tabac com el vehicle van que-dar a disposició de l’adminis-trador de la duana de la Farga de Moles.

Comís de 1.820 paquets de tabac a la duana

guàrDia civil

El tabac comissat.

Redaccióla farga De moles

contraban

Vaquèira-Beret ha acabat la temporada aquest cap de setmana i ha arribat als 780.000 esquiadors, segons fonts de l’estació. El camp de neu aranès ha acumulat més de catorze metres de neu al llarg de la temporada, i això ha permès allargar-la ex-cepcionalment fins aquest maig. No hi ha registres semblants en els 50 anys d’història de l’estació.

Vaquèira tanca temporada

agències

Estacions

Tel.: 827 537

per gentilesa de:

LA GUANYADORA DE L’ANELL DE DIAMANTS ÉS

Patricia Jimena Ca�eja

Page 14: Diari del 7 de maig de 2013

14 Dimarts, 7 De maig Del 2013

Joaquim Mir i Trinxet (Barcelo-na, 1873-1940), un dels pintors catalans postimpressionistes més destacats, passava tempo-rades al monestir de Montser-rat, convidat pel pare abat Mar-cet. Els monjos el van convidar a Andorra, on tenien casa (l’edifici que actualment acull el CAEE i l’hotel Valira). Mir va visitar les valls els anys 1932, 1933 i 1934, i va captar la bellesa, la llum i el color dels paisatges andorrans.

El pintor va realitzar una vintena d’olis durant les seves estades, un dels quals és La Va-lira al seu pas per Engordany, An-dorra. La casa de subhastes d’art Balclis, a Barcelona, treu a sub-hasta l’oli per un preu de sorti-da de 100.000 euros. L’obra per-tany a una col·lecció particular de Barcelona. Es tracta d’un oli sobre llenç, de 81 x 100 centíme-tres, firmat per Mir i que va rea-litzar durant la tardor de 1933. La singularitat del quadre recau en el fet que de la sèrie que va pintar a Andorra és “un dels

més importants per les mides i pels acabaments”, segons han explicat des del departament de pintura de Balclis.

La subhasta se celebrarà el 15 de maig, a partir de les 16.30. Des d’ahir fins al dia 14, la pintu-ra i la resta de peces artístiques que se subhastaran es poden vi-

sitar in situ a la seu de Balclis, a l’Eixample barceloní.

La Valira al seu pas per Engor-dany, Andorra és una obra àm-pliament referenciada. El gener de 1934, Mir va exposar les pin-tures andorranes a la biblioteca del monestir de Montserrat. El pintor va regalar dos dels olis

als monjos. Les dues peces, de petites dimensions, es van expo-sar al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany entre finals del 2011 i principis del 2012, procedents del fons modernista del Museu de Montserrat.

L’any 1934, la sala Parés de Barcelona va dedicar una expo-sició-homenatge a Joaquim Mir, on va exposar i vendre la resta de pintures sobre Andorra, entre les quals la que ara surt a sub-hasta. El quadre també surt re-produït a la monografia Joaquim Mir a Andorra (editorial Viena Art, 2002), del crític i historiador de l’art Francesc Miralles, espe-cialista en el pintor barceloní i autor de diverses monografies. L’obra també va formar part de l’exposició Joaquim Mir, que el 2004 va organitzar a Madrid la Fundació Cultural Mapfre Vida.

El paisatge andorrà de Mir no és l’única obra del pintor que la casa Balclis traurà a subhasta el pròxim 15 de maig. També sor-tiran Vista de Montserrat (18.000 euros); L’Estartit, de 1935 (4.000 euros); La Sagrada Família: apunt

nocturn, de 1899 (3.500 euros), i un retrat de Mir realitzat per Opisso (700 euros).

Balclis ja ha subhastat ante-riorment olis de la sèrie andor-rana de Mir. L’últim va ser Vista d’Andorra, a finals del 2007, que va sortir a un preu de 30.000 euros i que es va adjudicar per 55.000 euros. La casa de sub-hasta d’art ha subhastat moltes obres de Mir, entre les quals hi ha olis i apunts.

Andorra és sovint present a les subhastes de Balclis: el 27 de febrer passat va subhastar (i ad-judicar) per 2.000 euros el bust en bronze de pàtina negra Re-trat de Josefina Lombardi, realitzat l’any 1925 per l’escultor Josep Viladomat (1899-1989).

Entre les obres que se sub-hastaran amb La Valira al seu pas per Engordany hi ha Fons del mar, d’Anglada Camarasa (1872-1959), que surt per 160.000 euros; Composició en grisos gro-guencs, d’Antoni Tàpies (1923-2012), per 50.000 euros, i la Xula madrilenya, de Ramon Casas (1866-1932), per 65.000 euros.

Un paisatge andorrà de Joaquim Mir, a subhasta a partir de 100.000 euros

art

E. J. M.anDorra la Vella

L’artista va pintar ‘La Valira al seu pas per Engordany, Andorra’ en una estada als anys 30‘www.balclis.com’

L’oli ‘La Valira al seu pas per Engordany, andorra’, de Joaquim Mir.

El dramaturg, director escènic, narrador, guionista i autor de tractats de teoria teatral José Luis Alonso de Santos (Vallado-lid, 1942) va impartir ahir una classe magistral sobre l’ús de la paraula per part dels escrip-tors, convidat per la conselleria d’Educació de l’ambaixada espa-nyola. La majoria de l’audiència que va seguir la xerrada El escri-tor y la palabra eren professors de

llengua i literatura que volien nodrir-se de la saviesa del cate-dràtic d’escriptura dramàtica.

El ponent va argumentar que el pensament és caòtic, desor-denat, i que només si s’ordena amb les paraules és útil. Alonso de Santos va definir les paraules com “les aixetes del pensament”. Quant als mots que s’utilitzen en l’art (teatre, novel·la, guions), el conferenciant va detallar el pro-cés d’escriptura que segueix: primer, cal trobar conflictes

humans que interessin, perquè per Alonso de Santos “viure és tenir problemes”; segon, cal definir les emocions que provo-quen aquests problemes i, tercer, cal capturar en paraules aques-tes emocions. “La literatura és expressar emocions, no xafarde-ries”, va concloure.

Alonso de Santos és autor d’una trentena d’obres, entre les quals destaquen Bajarse al moro, La estanquera de Vallecas i Salvajes, totes adaptades al cinema.

Alonso de Santos explica que escriure és capturar emocions

confErència

E. J. M.anDorra la Vella

tati masià

alonso de Santos, ahir a l’ambaixada espanyola.

Page 15: Diari del 7 de maig de 2013

cultura 15Dimarts, 7 De maig Del 2013

La jove artista encampadana Iris Bruning, de 15 anys, inaugura el projecte La Llançadora, una pla-taforma d’exhibició, creada pel Punt d’Informació Juvenil d’En-camp (PIJ), pensada per “im-pulsar i donar a conèixer l’obra artística dels creadors més joves d’Andorra, sigui quina sigui la seva disciplina: pintura, dibuix, grafit, fotografia, música, ball o escultura”. La iniciativa serà anual i s’acostarà als artistes adolescents.

La primera aposta de La Llançadora és l’obra de Bruning, titulada Llegendes a llapis, que es basa en el volum Nou llegen-des (editorial Andorra), de Carli

Bastida. La mostra de la jove ar-tista “pretén difondre una part del patrimoni immaterial del país a través de la visió d’una jove de la parròquia”. Bruning ha interpretat les llegendes an-dorranes que narra Bastida amb dibuixos a llapis “amb un estil net i detallista”. L’autora acom-panya cada dibuix amb l’extrac-te de la llegenda que li ha servit d’inspiració.

L’exposició Llegendes a llapis s’inaugura aquest dijous, dia 9, a les set de la tarda a la sala po-livalent del PIJ, i es podrà visitar fins al 14 de juny.

La Llançadora vol fomentar la col·laboració d’altres agents culturals que assessorin els joves artistes. A Bruning l’ha aconse-

llat i assessorat la historiadora de l’art Meri Blanco, que ha re-alitzat l’aspecte conceptual de la mostra. La jove artista encampa-

dana és aficionada al dibuix des de ben petita i combina la passió per les il·lustracions i l’art amb la guitarra.

El col·lectiu Ull-Nu i l’espai Artè-ria del Comú d’Andorra la Vella convoquen els pirinencs menors de 35 anys a la segona edició del Festival audiovisual de joves creadors dels Pirineus. El termi-ni per presentar les obres ja és obert i es poden entregar fins al 13 de setembre. Com a novetats, el certamen inclou una nova ca-tegoria, la d’animació, i duplica l’import dels premis.

Les vuit categories del con-curs i els seus patrocinadors són els següents: animació, dotada per Ordino Studios, que s’incor-pora al cartell; ficció (Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco); documental (Consell General d’Andorra); videoart o experimental (ministeri de Cultura); temàtica esportiva (fa-mília Viladomat); menors de 18 anys (Carnet Jove d’Andorra); videoclip (Fòrum Nacional de la Joventut) i publicitat (pendent de dotador). Una altra novetat és que les categories de video-clip i publicitat s’han separat.

El millor audiovisual de cada categoria rebrà 800 euros, excep-te el dels menors de 18 anys, que rebrà 500 euros. A més, també hi

haurà un premi especial a l’au-diovisual que s’adapti més als criteris de la sostenibilitat, dotat pel Centre Andorra Sostenible amb 800 euros, i el premi espe-cial del públic Universitat d’An­dorra, que s’atorgarà segons els vots del públic del festival i que està dotat amb una obra d’art re-alitzada per un artista del país.

El festival és obert als cre-adors audiovisuals nascuts o residents a les regions d’Osca,

Navarra, Guipúscoa, Lleida, Girona, Pirineus Orientals, Pi-rineus Atlàntics, Alts Pirineus, Alta Garona, Arièja i Andorra.

L’any passat es van presentar una seixantena d’obres, de les quals se’n van projectar qua-ranta. Aquest any l’organització creu que augmentarà la partici-pació. El jurat del festival, que tindrà lloc el 8 i 9 de novembre al Centre de Congressos d’An­dorra la Vella, tornarà a estar

format per especialistes en l’àmbit audiovisual, amb algun membre de renom (l’any passat en va formar part el periodista i crític de cinema Àlex Gorina).

En la primera edició del fes-tival, el premi al millor curtme-tratge del públic i el reconeixe-ment del públic se’l va endur el curt Alba, d’Isak Férriz, una producció que s’està projectant amb èxit per festivals de cinema d’arreu del món.

El festival de joves creadors afegeix la categoria d’animació i dobla els premis

audiovisual

tati masià

als extrems, alfons Casal i stéfanie Ruano, membres d’ull-Nu; al centre, el conseller de Joventut Marc Pons.

Ull-Nu convoca els pirinencs menors de 35 anys a la segona edició del certamen

e. j. m.anDorra la Vella

liteRatuRa

Núria Pradas presenta el Carlemany ‘Sota el mateix cel’

RedaccióanDorra la Vella

Núria Pradas (Barcelona, 1954) presenta aquest ves-pre Sota el mateix cel (Colum-na, 2013), l’obra amb què va guanyar el segon premi Car-lemany per al foment de la lectura. L’acte tindrà lloc a les vuit del vespre a la Bibli-oteca Pública del Govern. El llibre tracta sobre una relació d’amor incompresa entre una jove francesa i un soldat ale-many durant la Segona Guer-ra Mundial.

teatRe

A la venda les entrades per a ‘La maîtresse en maillot de bain’

Redacciósant julià De lòria

Des d’avui ja estan a la venda les entrades per a l’espectacle La maîtresse en maillot de bain (“La mestra en banyador”), una comèdia teatral sobre els docents que es representarà el 15 de maig, a les nou del vespre, al Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Les localitats valen 15 euros i es poden comprar a l’Oficina Nacional de Turisme, a Sant Julià i al telèfon 820 214.

tRadiCioNs

Inscripcions obertes per ser fallaire de Sant Julià de Lòria

Redacciósant julià De lòria

El Comú de Sant Julià de Lò-ria ha obert les inscripcions per formar part dels fallaires lauredians que faran rodar les falles de foc la revetlla de Sant Joan. Els inscrits, a par-tir de 16 anys, participaran en un taller d’elaboració de falles que s’impartirà al juny. Com a novetat, aquest any els joves de 13 a 15 anys podran fer rodar boles de llum acom-panyant els fallaires.

La Llançadora exhibirà l’obra dels joves artistes de diferents disciplines

comú D’encamp

el cartell de ‘llegendes a llapis’, el primer projecte de la llançadora.

Redaccióencamp

PlatafoRMa

Page 16: Diari del 7 de maig de 2013

16 Dimarts, 7 De maig Del 2013

Això són uns play-off i cadascú juga les seves armes per gua-nyar-los. Sigui més o menys lícit, amb unes arts o amb unes altres. El BC River Andorra vol cen-trar-se únicament en el rival que té al davant i jugar, sense caure en el joc brut que el Leyma Natura Básquet Coruña ha anat utilitzant durant la sèrie, tant dins com fora de la pista. Aquest vespre es juga, al poliesportiu d’An dorra (21.00 hores), el cinquè i definitiu partit. El que guanyi passa a semifinals. El que perdi, queda eliminat.

Hi ha molt en joc i l’actitud mostrada pels gallecs en els qua-tre partits deixa molt a desitjar. En la roda de premsa d’ahir prè-via al matx, al tècnic del River, Joan Peñarroya, se’l veia empre-nyat per tot el que ha acumulat. I la gota que fa vessar el got són certes declaracions i la mala in-tenció d’Hernández-Sonseca en un bloqueig sobre Maresch amb el partit decidit diumenge a pocs segons per al final, que fa que l’austríac sigui dubte per avui, amb una espatlla tocada.

“Ens hem de dedicar a jugar”,

indica Peñarroya, preveient que es presenta “un partit molt dur” pel plantejament que estan pre-sentant els gallecs en aquesta sè-rie d’enfrontaments, que es basa a “embrutar el joc”. El River “és un equip noble”, sense mala inten-ció, que vol jugar, i “no fem faltes a destemps, ni tenim jugadors i entrenadors que s’encaren al pú-

blic rival, ni estem plorant tot el dia”, indica definint el Corunya. Veient el que pot passar avisa els seus de “no caure en totes aques-tes coses que no ens interessen” davant un equip farcit de gats vells. Vol que els seus jugadors “siguin agressius”, però respec-tant sempre el reglament, i ad-verteix que “tant si tenim encert

com si no ens buscaran per aquí”. Per tant, estan preparats per al que no s’ha de fer: “Ens esveren, ens acceleren i marxem del partit. És el que ells volen. Tenen experi-ència i saben jugar amb aquestes coses.” I, en canvi, el seu equip no té “jugadors per fer-ho”.

Tampoc li agrada com s’es-tan comportant fora de la pista.

“Quan guanyem se’ns respecta molt poc i quan perdem som el millor equip de la lliga.” Peñar-roya espera la millor versió del River, “patint i retrobant sensa-cions, i cada dia més conscients de quin és el camí per jugar i gua-nyar un equip de les característi-ques del Corunya”.

Un dels elements a tenir en compte serà superar la defensa en zona que exerciran. Espera que ho facin “39 minuts dels 40”. L’equip té arguments suficients per afrontar totes aquestes cir-cumstàncies. Ho ha demostrat: “Hem de ser l’equip que hem es-tat durant la temporada.”

En la seva primera temporada el CV Urban Gym Andorra ha acon-seguit tots els objectius marcats. No només ha obtingut l’ascens a la Tercera Divisió a quatre jor-nades per al final del campionat, sinó que puja com a campió quan encara queden dos partits. Es va assegurar el títol amb la victòria a la pista del segon classificat, el

Tarragona Sant Pere i Sant Pau 2017, per 0-3 (14-25, 18-25 i 20-25).

S’assegurava el títol davant les tarragonines, l’únic equip que li podia prendre la plaça. A dues jornades per al final li treu sis punts i les dues vegades que s’han enfrontat la victòria ha es-tat per a l’equip andorrà. “Estem molt contentes. Hem complert tots els objectius i fins a final de temporada volem continuar en la

mateixa línia”, indica l’entrena-dora, Isabel Ribault.

Dissabte vinent visitaran el DSB Colegio Alemán i la setma-na vinent, el CV Alella B. Res-pecte al triomf a Tarragona, va ser “més disputat del que diu el marcador. En defensa vam estar a un nivell molt bo i en atac vam ser intel·ligents. Ens costava fer punts i vam utilitzar la tàctica de fer moure la seva defensa”.

El CV Urban Gym es proclama campió de la Quarta Divisió

vòlei

RedaccióanDorra la Vella

tati masià

l’equip andorrà ha dominat les seves rivals al llarg de la temporada.

Conscienciació per no caure en els paranys del Corunya al partit decisiu

bàsquet

joan josep blascoanDorra la Vella

Peñarroya avisa els seus jugadors que s’han de centrar únicament a jugar i guanyartati masià

el River vol fer bo el factor pista per decidir la sèrie al seu favor.

Joan Peñarroya

“No fem faltes a destemps, ni tenim jugadors i entrenadors que s’encaren al públic rival, ni estem plorant tot el dia”

“Ens esveren, ens acceleren i marxem del partit. És el que ells volen. Tenen experiència i saben

jugar amb aquestes coses”

Page 17: Diari del 7 de maig de 2013

esports 17Dimarts, 7 De maig Del 2013

Andorra va estar representada per una quinzena de triatletes en la Half Extrem Man de Sa-lou, que va tenir més de 1.300 participants, que havien de completar 1.900 metres de nata-ció, 90 quilòmetres amb bicicle-ta amb dos ports de muntanya inclosos i 21,1 quilòmetres de cursa a peu.

Pere Marquina, del Club Tri-atló AnyósPark, va finalitzar en la 308a posició de la general i la 77a de la categoria 35-39, amb un crono de 5.33.33 hores. Xavi Bargalló va ser 371è amb 5.39.19; Edu Teba, 417è (5.42.25); Josep Estruga, 507è (5.50.46); Sergi Medina, 509è (5.50.49); César Marquina, 515è (5.51.22); Alfonso Torreño, 523è (5.52.17); Marc Mora, 592è (5.59.39); Ro-

bert Buil, 617è (6.02.35); David Caubet, 640è (6.05.58), i Marc Novell, 690è (6.11.49). Xavi Sen-tís es va veure obligat a abando-nar per problemes al sector de la bicicleta. El guanyador va ser Frederic van Lierde amb un re-gistre de 4.11.08.

Pere Marquina acaba en el 308è lloc a Salou

bondia

Marquina en la sortida de l’aigua.

RedaccióanDorra la Vella

triatló

Tres components de la Federa-ció Andorrana de Ciclisme van prendre part, a Sant Llorenç de Morunys, en la Copa catalana internacional Vall de Lord, que va reunir un elevat nombre de corredors de nivell en re-partir-se els últims punts UCI abans de disputar-se la prime-ra Copa del Món.

En la jornada d’entrena-ments la pluja va fer acte de presència, però no així el dia de la cursa. El circuit preparat era de 6,7 quilòmetres, a completar cinc vegades, i es caracteritza-va per la duresa física i tècnica. L’únic dels andorrans a poder concloure la prova va ser Ivan Vila, que va ser 35è en cate-goria elit i 48è de la general a 24.55 minuts del guanyador, el

portuguès David Rosa, amb un registre d’1.32.11 hores. El van acompanyar al podi Iván Díaz a 1.12 i Israel Núñez a 2.07. Adrià Urcelay es va quedar a una volta del vencedor i Àlex Bellera, a una volta i mitja.

Vila, 35è en elit a Sant Llorenç de Morunys

fac

Vila, en la prova de la vall de lord.

RedaccióanDorra la Vella

bttfutbol

L’Atlètic Escaldes s’assegura jugar la promoció per estar a Primera

RedaccióanDorra la Vella

L’Atlètic Club Escaldes té assegu-rada la segona plaça de la Segona Divisió, així que disputarà la pro-moció amb l’FC Encamp per co-nèixer qui estarà la pròxima tem-porada a Primera. L’anada serà el 19 d’aquest mes i la tornada, el 26. La confirmació arribava amb una derrota, a mans del campió, l’FC Ordino (6-0). En la resta de partits, el Pidasa FC Santa Co-loma va vèncer l’FC Encamp B (1-2); el Desigual UE Extreme-nya, la UE Santa Coloma B (1-0); el Restaurant Camping Valira FC Casa Benfica, el Penya Encarnada d’Andorra (0-6), i el CE Principat B, el Ranger’s FC (6-4). El matx entre l’FC Lusitans B i l’FS La Massana es va suspendre.

Un cop confirmat que l’FC An-dorra no jugarà els play-off d’as-cens a la Primera Divisió, queda per establir les accions que es re-alitzaran per donar per conclosa la temporada després que no quedin competicions per jugar, i començar a perfilar el projecte per al proper curs.

Els jugadors rebran aquest matí les explicacions de la deci-sió per part del club, de diven-dres passat, de no disputar els play-off, en no poder assegurar complir amb els requisits eco-nòmics per assumir sense entre-bancs pressupostaris una tem-porada a la màxima categoria del futbol sala espanyol en cas de guanyar-se el lloc en l’elimi-natòria. Ahir va ser l’entrenador, Carlos Sánchez, qui les va rebre, i va mostrar la seva desil·lusió per com s’han succeït els esde-veniments. “Sap greu, perquè fa perdre la il·lusió d’aquests jugadors, que s’han guanyat al llarg d’una dura i llarga tem-porada jugar els play-off, com-petint amb els millors i optant a l’ascens”, assenyala el tècnic madrileny, que posa un interro-

gant al que passarà “la pròxima temporada”.

L’entrenament programat per ahir a la tarda es va suspendre. Els jugadors van reunir-se amb el tècnic als vestidors del poli-esportiu d’Andorra i ja no tor-naran a vestir-se de curt. “No tenim cap tipus d’objectiu per endavant, així que no té gaire sentit continuar entrenant-se per a res.” Dependrà del club:

“Estarem fins que se’ns liquidi la temporada. Depèn del temps que es tardi a solucionar-ho tot, que esperem que sigui com més aviat millor pel bé de tots.” En un principi aquesta situació es resoldrà avui mateix, donant per liquidada la temporada.

Els ànims a la plantilla són baixos. Ningú no s’esperava aquest desenvolupament dels esdeveniments. “Volem esperar

que des del club ens expliquin tot el que ha passat”, indica Car-linhos, perquè “hem fet una gran temporada i teníem opcions de pujar a Primera Divisió”. El bra-siler admet que “els jugadors es-tan molt tocats per no poder ju-gar el que ens hem guanyat a la pista. Són molts mesos de feina i ens ha costat molt arribar-hi”. Aquest matí tindran respostes a les seves preguntes.

L’FC Andorra informa avui els jugadors i donarà per tancada la temporada

futbol sala

tati masià

Els mitjans van esperar fora dels vestidors que finalitzés la reunió entre entrenador i jugadors.

L’equip ahir ja no es va entrenar i aquest matí coneixerà els motius de la decisió

j. j. b.anDorra la Vella

ciclisME

Julio Pintado finalitza 16è en la Volta a Aragó màster

RedaccióanDorra la Vella

La Federació Andorrana de Ciclisme (FAC) va competir en la Volta a Aragó màster en una de les últimes cites de cara a la preparació per rea-litzar la selecció per als Jocs dels Petits Estats de Luxem-burg. El millor dels andor-rans va ser Julio Pintado, que va acabar en la 16a posició de la general.

La prova consistia en tres etapes. La primera, una con-trarellotge individual de 9 quilòmetres, en què David Albós va ser el més destacat, classificant-se quart a 13 se-gons del guanyador. En la se-gona jornada es completava un traçat de 85 km, amb Al-bert Gómez, Pintado i Miquel Afonso acabant a 10 segons del vencedor. En la tercera i última etapa, de 90 km, Pin-tado va acabar a 1.15 minuts, cosa que li va valer finalitzar en la 16a posició de la general a 1.37. Albós va acabar 26è a 2.05, sent quart en categoria sènior; Afonso, 37è a 3.00; Ju-lià Moa, 47è a 3.43; Guy Díaz, 53è a 3.56, i Gómez, 61è a 4.21. Per equips, la FAC va classifi-car-se en el quart lloc.

Page 18: Diari del 7 de maig de 2013

CLASSIFICATS18 DIMARTS, 7 DE MAIG DEL 2013

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el

preu inclou també eltransport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800

Diversos

c/ la Llacuna, 11.Andorra la Vella.

Tel.: 827 537Diners al’instant

COMPRO ORi ara també PLATAPAGO + I MILLOR

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89Vehicles a: http://www.buscocotxe.ad/autoexport/

DISPOSEM DE MOBILIARI DE BOTIGA I MANIQUINS DE MOLT BONA QUALITAT A

PREU D'OCASIÓ (estat impecable)

Interessats: 33 25 26

Immobles

OPORTUNITATHYUNDAI 4X4DIESEL, CUIRO,

SOSTRE,... 70000 KMIMPECABLE

5000 €Tel. 33 80 99

Es ven honda Pantheon 150.Color negre. 17000 Km

Preu 1200 € - Tel.: 32 53 85

Vicky, Jessica

23 anys21 anys

Amigues molt vicioses i, sobretot, molt discretes. A la Seu d'Urgell.

Les 24 hores. També sortides

Tel.: +34 973 989 518+34 639 540 077

Salomea

Novetat a la Seu d’Urgell. Massatges professionals

i sortides les 24 h.

Tel.: 688 280 388

VENC CARAVANA SUN ROLLERADAGIO 495 DE LUXE

6 places,aire condicionat, tots els extres. Avancé i cuina exterior inclosos.

TEL. 33 28 40

ES VENGOLF V TDI 2.0 140 cv, any 2004,

132.000 km, corretja i revisió fetes, GPS, 2

jocs de llantes i pneumàtics d’hivern

7500 € - Tel. 38 39 66

Vehicles

Aparcament Farré Negre, planta -4AD400 - La Massana - Principat d’AndorraTel. 81 74 81 - www.guardatot.com

Servei privat de lloguer de traster a Andorra a partir d’1m2 fins a 15m2 per a empreses i particulars.Trasllada i emmagatzema totes les teves pertinènces de manera còmoda, fàcil, segura i accessible tot l’any les 24 hores del dia.Guardatot, molt més que un traster convencional!

ES LLOGA APARTAMENT

A PAL,2 habitacions, 1

banys, saló menjador,

cuina, traster i pàrquing. Gran balcó amb sol

tot l’any.

Tel.: 362 906

Es traspassaBOTIGA DE

FRANQUÍCIA DE MODACèntrica, a

Andorra la Vella.Tel. 323 084

Vols vendre o llogar el teu pis?

Anuncia’t en aquest espai. Més informació al 80 88 88

MOTOR ESPAI

PREPARI EL SEU

VEHICLE PER A

AQUEST ESTIU:pneumàtics

nous a preus

excepcionals

REGAL:càrrega d’aire condicionat

Av. d’Enclar, 50 – Santa ColomaPrincipat d’[email protected]. (+376) 89 00 00

Page 19: Diari del 7 de maig de 2013

classificats 19Dimarts, 7 De maig Del 2013

[email protected] · www.andorracanillopark.com

3-4 hab.VENDA

a partir de175.000 €

a partir de

3-4 hab.

LLOGUERa partir de

500 €/mes

a partir de

CALEFACCIÓ

AMB BIOMASSA

50% D'ESTALVI

EN EL REBUT DE

CALEFACCIÓ

LLOGUERS

ImmObILIàRIaCompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immoblesTelèfon: 801 055 - www.granvalira.com [email protected]/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

ANDORRA LA VELLAREF. 3880: Pis cèntric, 92 m2, 2 dormitoris, 2 banys complets, cuina, menjador. Garatge opcional a 95 €. PREU: 660 €REF. 4263: Pis, 110 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, safareig, saló menjador, balcó. Garatge opcional. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 800 €REF. 4228: Pis, 140 m2, 3 dormitoris dobles, cui-na amb safareig, 3 banys, menjador gran amb balcó. Exterior. Garatge opcional. PREU: 800 €REF. 4038: Pis de 65 m2, 2 dormitoris dobles, 1 bany complet, cuina, saló menjador. Plaça de garatge. CALEFACCIÓ INCLOSA. PREU: 600 €REF. 4310: Pis de 85 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador. Bon estat. PREU: 550 €REF. 4334: Àtic, 100 m2, 2 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador. TERRASSA. Garatge i traster. PREU: 780 €REF. 4353: Pis de 70 m2, 2 dormitoris, 1 bany, 1 bany auxiliar, menjador. Cuina tancada, men-jador, balcó. Plaça de garatge opcional, 75 €. PREU: 475 €REF. 4370: Ciutat de Valls, pis de 125 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, men-jador, molt lluminós, DESPESES INCLOSES. PREU: 595 €TRASPÀS DE CENTRE D’ESTÈTICA, 150 m2, recepció, 5 cabines, 1 despatx, 2 banys, semi-nou. PREU: 25.000 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 4098: Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina oberta i equipada, saló menjador, moblat, exterior. Plaça de garatge. PREU: 570 €REF. 4291: La Plana. Casa adossada, 210 m2, 4 dormitoris dobles, 3 banys, 1 bany auxiliar, cuina, menjador, terrassa. 2 places de garatge. Celler. PREU: 1.200 €REF. 4289: Pis de luxe, 105 m2, 3 dormitoris,

2 banys, cuina tancada, menjador, 2 places de garatge i traster. PREU: 1.000 €REF. 3980: Pis, 115 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, balcó. DESPESES INCLOSES. PREU: 695 €REF. 4347: Pis de 95 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina independent, safareig, saló menjador, plaça de garatge. PREU: 600 €REF. 4381: Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina, saló menjador. Plaça de garat-ge. MOBLAT. PREU: 450 €REF. 4378: Pis de 46 m2, 1 dormitori, 1 bany, saló menjador, cuina. Moblat. PREU: 385 €

LA MASSANAREF. 4300: Xalet de 130 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador amb llar de foc, terrassa de 250 m2, garatge per 2 cotxes. PREU: 900 €REF. 4138: Pis de 80 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador, calefacció individual elèctrica. PREU: 500 €REF. 4332: Pis de 75 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina equipada, saló menjador. Plaça de garat-ge. Moblat. PREU: 500 €REF. 4350: Pis cèntric de 45 m2, 1 dormi-tori, 1 bany, cuina oberta, menjador, balcó. PREU: 375 €

ORDINOREF. 4088: LA CORTINADA. Pis de 90 m2, 2 dormitoris dobles, 2 banys, safareig, cuina, saló menjador, llar de foc, garatge i traster. PREU: 450 €REF. 3837: Pis a estrenar, 136,65 m2, 3 dor-mitori, 2 banys, cuina tancada, saló men-jador, balcó de 17,72 m2. Garatge i traster. PREU: 970 €REF. 4194: PLETA D’ORDINO. Casa adossada de 200 m2, 4 dormitoris, 3 banys, cuina, men-

jador, jardí, celler, 2 places de garatge. MOBLA-DA. PREU: 1.100 €

ENCAMPREF. 3451: Pis de 40 m2, moblat, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana i equipada, saló menja-dor, garatge. PREU: 300 €REF. 4157: Pis de 43 m2, 1 dormitori, 1 bany complet, 1 bany auxiliar, saló menjador, cuina equipada, moblat. PREU: 350 €REF. 4081: Pis, 3 dormitoris, 2 banys, cuina, saló, garatge. PREU: 475 €REF. 4103: Pis de 79 m2 + 72 m2 de jardí, 2 dormitoris, 2 banys, cuina, menjador, garatge i guardaesquís. PREU: 650 €REF. 4376: Les Bons. Pis de 92 m2, 3 dormito-ris, 2 banys, menjador amb llar de foc, jardí de 18 m2, garatge i traster. PREU: 650 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 4272: Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, menjador, calefacció elèctrica. Situat al centre, reformat, edifici sense ascen-sor. PREU: 400 €REF. 4072: Pis de 50 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana, saló menjador, garatge. PREU: 400 €REF. 4273: Pis de 130 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, menjador, balcó. Plaça de garatge. PREU: 595 €REF. 4256: Pis de 90 m2, 3 dormitoris, cuina semioberta, 2 banys, menjador, balcó, sol i vis-tes. Pàrquing . Despeses incloses. PREU: 700 €REF. 4083: Pis de 73 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador, terrassa, plaça de garat-ge i traster. PREU: 500 €REF. 4337: Pis de 90 m2, terrassa de 20 m2, 3 dormitoris, 2 banys (amb banyera i dutxa d’hidromassatge), cuina, menjador, llar de foc. MOBLAT I EQUIPAT. PREU: 550 €

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

VENDa - OFERTa DE La SETmaNa - ÚLTIm PREUANDORRA

OPORTUNITAT! Pis, 100 m2, 3 dormitoris, 2 banys, ampli saló menjador amb sortida a terrassa, garatge, sol i vistes. PREU: 157.500 €

ESCALDES-ENGORDANYRef. 892 Pis, 60 m2, 1 h., bany, pq., s’hi admeten animals, armaris, lluminós, tot reformat ..550 €Ref. 538: Pis moblat i equipat, 68 m2, 2 h., bany, aparcament, despeses incloses ........... 680 €Ref. 895 Pis, 55 m2, moblat i equipat, 1 dormitori, bany, molts armaris, safareig .................. 480 € Ref. 653 Pis cèntric, 110 m2, 4 h., 2 b., cuina indep., safareig, balcó, parquet, armaris, sol .... 700 €Ref. 876 Pis, 70 m2, 2 h., 1 b., pq., cuina indep., balcó, parquet, safareig, vistes, sol .............. 550 €Ref. 1030 Pis obra nova, 2 h., bany, cuina, semimoblat, lluminós, armaris, s’hi accepta gos .. 490 € Ref. 888 Pis d’obra nova, 87 m2, 3 h., bany, cuina oberta, opció de pq., s’hi accepten animals ..620 €Ref. 569 Pis, 75 m2, 2 h., cuina tancada, 1 bany, ampli saló menjador, pàrquing i traster ..... 490 €Ref. 737 Pis de 85 m2, 3 hab., cuina tancada, ampli saló menjador, 1 bany, 1 bany aux. ....... 650 €ANDORRA LA VELLARef. 855 Aparcament, barri antic d’Andorra, prop de FEDA..................................................... 80 €Ref. 762 Pis, 65 m2, 2 h., bany, cuina indep., safareig, reformat, armaris, ben situat ........... 450 €Ref. 868: Pis, 124 m2, 3 h., 2 b., terrassa, safareig, armaris, vistes, sol, despeses incloses ....800 €Ref. 981 Àtic seminou, 55 m2, 1 h., 1 bany, cuina indep., traster, vistes, sol, pàrquing opc. ..550 €

Ref. 985 Pis, 85 m2, 2 h. dobles,1 indiv., 1 bany, cuina tancada, ben situat, sol i vistes .........500 €Ref. 573 Zona Escale, 2 h., 2 b., 85 m2, bons acabats, armaris, lluminós, despeses incloses 780 €Ref. 852 Pis cèntric de 4 h. dobles, 1 bany, cuina tancada, ampli saló menjador, sol ............690 €Ref. 830 Pis, 112,14 m2, 3 h., 2 banys, cuina tancada, rebost i safareig, saló menjador.........700 €Ref. 763 Estudi en ple centre (zona església), moblat i equipat i amb despeses incloses ..... 437 € ENCAmpRef. 330 Pis, 50 m2, moblat i equipat, reformat, 1 h., bany, terrassa, vistes, sol, aparcament .....400 €Ref. 1007 Pis, 40 m2, 1 h., 1 b., armaris, aparcament i traster inclosos, sense mobles .......... 275 €Ref. 955 Pis cèntric, 55 m2, 1 h., ampli menjador, cuina americana,pàrquing i traster ........ 400 €LA mASSANARef. 944 Pis nou, cèntric, 147 m2, 4 h., 2 b., cuina indep., safareig, balcó, armaris, sol, vistes......730 € Ref. 949 Àtic nou, cèntric, 75 m2, 1 h., 1 b., vestidor, armaris, safareig, vistes, preciós ........... 625 € Ref. 1019 Pis ben situat, 75 m2, 2 habitacions, 1 bany, cuina oberta, terrassa, pàrquing, traster, sol, vistes.......................................................................................................................... 575 €Ref. 541 Pis cèntric, 45 m2, 1 h., 1 b., cuina oberta, reformat, armaris, parquet, balcó ........ 375 €

OPORTUNITAT!! Pis a Andorra la Vella (zona C/Bona Vista), 100 m2, 3 habitacions, 1 bany, menjador i habitació principal amb sortida a terrassa. (Ref. 1028). Preu: 157.500 €

Pis a Escaldes de 97 m2, de 2 habitacions (1 do-ble, 1 individual), amb terrassa de 30 m2, traster d’uns 12 m2, zona molt tranquil·la, bones vistes i sol. (Ref. 1047).Preu: 170.000 €

Sota àtic a Escaldes–Engor-dany (zona Immigració) per reformar d’uns 100m2, 3 habitacions dobles, 2 banys, cuina amb safareig, un apar-cament inclòs al preu. Pos-sibilitat d’adquirir un altre aparcament i un traster a la mateixa finca. (Ref. 488). Preu: 221.500 €

OPORTUNITAT!! Casa adossada a Andorra la Vella de 143m2 distri-buïda en: planta soterrani: garatge de 74m2, traster, 1 dormitori; plan-ta primera: rebedor, lavabo, cuina office, saló menjador amb llar de foc, jardí de 62m2 amb entrada a la cuina i saló; planta primera: 1 suite amb bany complet, 2 dormitoris dobles, bany complet. (Ref.1040). Preu: 410.000 €

OPORTUNITAT!! Pis cèn-tric a la Massana de 64,87 m2, 2 habitacions, 1 bany (banyera d’hidromassat-ge), molt bon estat de conservació. (Ref. 983)Preu: 109.000 €

OPORTUNTAT!! Pis a An-dorra la Vella, 96 m2, 4 habitacions, 2 banys, vis-tes, assolellat, terrassa i una plaça d’aparcament. (Ref. 585).Preu: 220.000 €

LLOGUER

VENDA

Page 20: Diari del 7 de maig de 2013

CLASSIFICATS20 DIMARTS, 7 DE MAIG DEL 2013

PIS, 2 HABITACIONS, ENCAMP

175.000 €

FINANÇAMENT AL 100%

Tel. 831 277

Encamp, La Llenguadera, pis en venda, 120 m2, 3 habitacions, 2 banys, parquet,

llar de foc, safareig, pàrquing, traster,terrassa de 56 m2, vistes i sol tot el dia.

350.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

LLOGUERS CÈNTRICS Tel. 862 5402 habitacions: 420 €.

VENDA Casa adossada, Urb. La Plana,llar de foc, 3 habitacions, 2 banys, 1 bany auxiliar, terrassa, garatge. 500.000 €

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc,molt assolellat.

NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífi ca ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de

pàrquing, amb traster.PREU: 495.000 €

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

ANDORRA LA VELLA I SANTA COLOMA

REF. 2120101: PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES, AL C/ BONAVISTA. PREU: 350 EUROS

REF. 2810102: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PÀR-QUING I TRASTER, SANTA COLOMA. PREU: 400 EUROS

REF. 3680101: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES, ZONA PLAÇA DE LES ARCADES. PREU: 500 EUROS

REF. 2880201: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AL C/ GIL TORRES. PREU: 400 EUROS

REF. 4420101: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MOBLES, CUINA INDEPENDENT, BALCÓ, SENSE PÀRQUING, ZONA ESCALE. PREU: 470 EUROS

REF. 2640101: PIS, 4 HABITACIONS, SENSE MOBLES, GRAN MENJADOR, CUINA ÀMPLIA, ZONA DE L’ANTIC HOSPITAL. PREU: 600 EUROS

ESCALDES-ENGORDANY

REF. 2650101: PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES, EX-TERIOR, A L’AV. FITER I ROSSELL. PREU: 350 EUROS

REF. 4170101: PIS, 2 HAB., SENSE MOBLES, TOT EX-TERIOR, A L’AV. PONT DE LA TOSCA. PREU: 400 EUROS

REF. 4070102: PIS, 2 HABITACIONS AMB MOBLES, CUI-NA INDEPENDENT, MENJADOR, A LA ZONA DEL DON DENIS. PREU: 450 EUROS

REF. 2320101: ÀTIC, 2 H., SENSE MOBLES, ALTELL GRAN,

TOT EXTERIOR, AMB VISTES I PQ. PREU: 750 EUROS

REF. 3070101: PIS, 3 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER, TOT EXTERIOR, AMB VISTES, A L’AV. FITER I ROSSELL. PREU: 625 EUROS

ENCAMP

REF. 3250101: PIS, 1 HABITACIÓ, SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER INCLOSOS, ZONA TURÓ DE VILA. PREU: 275 EUROS

REF. 4220101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀR-QUING, AL COSTAT DEL FUNICAMP. PREU: 400 EUROS

REF. 4060101: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES O SEN-SE, AMB BALCÓ I PÀRQUING. ZONA MIRADOR D’EN-CAMP. PREU: 350 EUROS

REF. 3310101: PIS, 1 HAB., SENSE MOBLES, AMB PÀR-QUING, AL C/ MIRADOR D’ENCAMP. PREU: 350 EUROS

REF. 2320301: PIS, 2 HABITACIONS, AMB MOBLES, AMB PQ., ZONA DE L’HOTEL CORAY. PREU: 350 EUROS

REF. 2910101: PIS, 2 HABITACIONS DOBLES SENSE MOBLES, AMB PÀRQUING I TRASTER, A LA ZONA DEL PEDRAL. PREU: 400 EUROS

LA MASSANA

REF. 9990109: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES, CUINA-MENJADOR, TOT EXTERIOR AMB PÀRQUING. ZONA DE SISPONY. PREU: 600 EUROS

ARINSAL

REF. 2500101: PIS, 1 H., MOBLAT, PER LA ZONA DEL CRÈ-DIT ANDORRÀ, ZONA TRANQUIL·LA. PREU: 350 EUROS

REF. 2090101: PIS, 1 HAB., AMB MOBLES, AMB PÀRQUING, A LA CTRA. GENERAL D’ARINSAL. PREU: 400 EUROS

REF. 2030101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀR-QUING, CTRA. GENERAL. PREU: 400 EUROS

REF. 3490401: PIS, 2 HABITACIONS, SOLEJAT, AMB VIS-TES. PREU: 400 EUROS

EL TARTER

REF. 9990110: PIS, 1 HAB., MOBLAT, AMB PQ. I TRASTER, ZONA TRANQUIL·LA, A PEU DE PISTES. PREU: 400 EUROS

REF. 4400101: PIS, 2 HABITACIONS, SENSE MOBLES, AL TARTER, PROP CTRA. GENERAL. PREU: 350 EUROS

REF. 3970002: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀRQ. I TRASTER, DAVANT DE PQ. PISTES. PREU: 350 EUROS

SANT JULIÀ DE LÒRIA

REF. 2670101: PIS, 2 H., AMB TERRASSA, SENSE MO-BLES I PQ., CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 400 EUROS

REF. 3980101: PIS, 3 HAB., AMB MOBLES, AMB PQ., A LA CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 500 EUROS

REF. 2220002: PIS, 2 HAB., SENSE MOBLES, AMB PQ., CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 450 EUROS

GRANOPORTUNITAT

ENCAMPCENTRE

Pis de 90 m²,3 habitacions,

2 banys,

PER REFORMAR

Preu: 120.000 € Tel.: 831 277

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2,

3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS -

ESCALDESCÈNTRIC -

LLIURE D’ENVANSApropiat per a consultori,

despatx, despatx d’arquitectura, federaci-

ons, etc.PREU: 975 euros

mensuals. Despeses de calefacció

i comunitàries incloses.Tel. 800 600 (Sra. Imma)

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSERTS REF. 3564: Adossada se-minova de 3 habitacions dobles suite, 1 lavabo de cortesia, cuina oberta moblada, saló menjador i cap de casa amb sala diàfana. Pàrquing. Assolellada i amb vis-tes. PREU: 1.000 €ENCAMP REF. 3553: Pis cèn-tric completament reformat de 90m2 aprox. de 3 habitacions, 1 bany complerts, 1 aseo, cuina separada, saló menjador. Pàrking opcional. PREU: 550 €ORDINO REF. 3566 Pis cèntric de 3 habitacions, 2 banys complerts, cuina separada moblada, ampli saló menjador amb terrasseta. Pàrking. Estil rústic. PREU: 700 €

LA MASSANA: REF. 3526: Pis de 75m2, 2 habitacions dobles, 1 bany complert, cuina semi oberta equipada, saló menjador amb llar de foc. MOBLAT. Vistes i assolellat. Pàrking i traster. PREU: 500 €ANDORRA LA VELLA: REF. 3561: Pis cèntric de 3 habitacions, 2 banys complerts, cuina separa-da, saló menjador. Pàrking opci-onal 60.-€. PREU: 550 € ESCALDES: REF. 3564: Aparta-ment cèntric de 115m2 amb 4 dormitoris (3 dobles, 1 individu-al), 2 banys, cuina independent, safareig, menjador, balcó. PREU: 700 €

ANDORRA: REF. 3559Pis de 100 m2, 3 habitacions, 2 banys complerts, ampli saló menjador amb terrassa, cuina

separada i pàrquing.

PREU: 157.500 €

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

ESCALDES: REF. 3383Dúplex en zona tranquil·la de 100 m2. Primera planta: 3 habitacions i 1 bany complert. Planta baixa: cuina - menjador, saló gran amb

accés a la terrassa de 60m2, bany de cortesia. Pàrquing inclòs.

SOL i VISTES.

PREU: 185.000 €

821644 - 344828

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUER

ESCALDES-ENGORDANY - ZONA HOSPITAL2 HAB., PÀRQUING, SEMINOU: 165.000 €

LA MASSANA ÀTIC, 120 M2, AMB TERRASSA: 158.000 €

ANDORRA LA VELLADAVANT DEL LYCÉE FRANCÈS, 2 HAB. 130.000 €

ENCAMP ÀTIC SEMINOU, 140 M2, 3 HAB., BOX DOBLE.

TRES BALCONS, SOL I VISTES: 315.000 €CANILLO - OBRA NOVA

3 HAB., 98 M2, PÀRQUING DOBLE: 210.000 €LA MASSANA - CENTRE

2 HABITACIONS, SEMINOU, PÀRQUING I TRASTER: 175.000 €

EL TARTER1 HABITACIÓ, SEMINOU, PÀRQUING: 75.000 €

VENDES - OPORTUNITATANDORRA LA VELLA

• CENTRE, 1 H., SENSE MOBLES: 295 €. AMB MOBLES: 375 € I 400 €• 1 HABITACIÓ, MOBLES, PÀRQUING I TRASTER: 450 €

• PISOS, 2 HABITACIONS, CENTRE, AMB MOBLES I SENSE: 450 €• TRASTERS: 30 € - CARRER ALZINARET

• PUB CÈNTRIC EQUIPAT I EN NORMATIVA, SENSE TRASPÀS: 1.300 €ESCALDES-ENGORDANY

• ZONA HOSPITAL, SEMINOU: 2 HAB., PÀRQUING I TRASTER: 600 €ENCAMP

• 1 HAB., MOBLES, BALCÓ, ASSOLELLAT, PÀRQUING I TRASTER: 475 €• ZONA DE LES ESCOLES, 1 HABITACIÓ, PÀRQUING: 325 €• MIRADOR, 2 HABITACIONS, SEMIMOBLAT: 350 €

• VALIRA NOVA, 3 HABITACIONS, 2 BANYS I PÀRQUING: 500 €• LES BONS, 3-4 HABITACIONS, SENSE MOBLES: 395 €• BAR COMPLETAMENT EQUIPAT, SENSE TRASPÀS.

• LES BONS, MAGATZEM DE 60 M2: 350 €LA MASSANA - CENTRE

•1 HABITACIÓ, MOBLAT: 325 €CANILLO

• SEMINOU, 2 HABITACIONS, MOBLES I 2 APARCAMENTS: 450 €• TARTER, 1 HABITACIÓ, PÀRQUING, TERRASSA, MOBLES: 350 €

LLOGUER

col∙legiadanúm. 76

VENDA

LLOGUER

TEL.: 35 36 37

TEL.: 614 234

[email protected]·legiat 366

ESCALDES-ENGORDANYPis de 2 hab., 1 despatx, 2 banys,cuina tancada, terrassa. Sol i vistes, amb pàr-quing inclòs. Preu: 650 € Pis de luxe a Can Diumenge, 200 m2, 4 dormitoris, 3 banys, menjador amb terrassa, box de 74 m2 i traster gran. Preu: 1.600 € + desp.

ANDORRA LA VELLALocal de 50 m2 més altell amb bany. Preu: 400 €Pisos a Santa Coloma de 2 dormitoris dobles, cuina tancada, bany complet i plaça de pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €

Pis nou, a estrenar, a Santa Coloma, de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrquing inclosa. Preu: 735 €Pis seminou de 3 habitacions, 2 banys, amb acabats de qualitat i amb despe-ses incloses. Preu: 750 €Àtic dúplex molt cèntric (c/ Callaueta), de 4 dormitoris, 3 banys, menjador amb llar de foc i terrassa, 2 places de pàrquing. Preu: 1.100 € + desp.

SANT JULIÀ DE LÒRIAPis seminou a Auvinyà, 1 dormitori, bany complet, menjador amb cuina americana. Preu: 360 €Casa adossada seminova (1 any) al

poble d’Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.100 €Pis seminou de 90 m2. Totalment mo-blat i equipat. 3 habitacions, 2 banys amb dutxa i banyera hidromassatge, cuina totalment equipada, 2 terrasses. Preu: 600 €

ENCAMPPis de 2 hab., 1 bany complet, men-jador amb llar de foc, cuina oberta i equipada. Pàrquing inclòs. Preu: 425 €Pis nou, a estrenar, de 50 m2, 1 habi-tació, cuina americana, bany complet. Pàrquing i traster. Preu: 500 €

OPORTUNITAT!!! Pis a Arinsal de 65 m2, 1 dormitori doble, bany complet, bany de cortesia, cuina americana i menjador amb llar de foc. 2 places de pàrquing (possibilitat de fer-hi box per a 3 cotxes). Preu: 60.000 €!!

Pis a Andorra la Vella (c/ Bona Vista), 3 dormitoris, 2 banys, menjador amb sor-tida a terrassa i pàrquing.Preu: 157.500 €

OPORTUNITAT!! Pis de 100 m2 a Sispony (la Mas-sana), 2 dormitoris dobles (2 suites), 3 banys, cuina tan-cada, menjador, pàrquing i traster. VISTES!!!Preu: 145.000 €

Pis a Encamp de 4 dormitoris, 115 m2, 2 banys, cuina tanca-da i menjador amb llar de foc, amb terrassa. Pàrquing inclòs. Preu: 138.000 € Negociable

Pis al centre d’Andorra (Ho-tel Plaza), 3 dormitoris, bany complet, cuina tancada, safa-reig, menjador i sala d’estar.Preu: 205.000 €

No busquismés, aquesta és

la teva immobiliària

Pis seminou al centre d’Es-caldes, 133 m2, amb 4 ha-bitacions (2 dobles i 2 en suite), 2 banys complets, cuina gran, parquet, armaris encastats. Pàrquing i traster. Preu: 385.000 €!!

BUSQUEM PISOS DE VENDA I LLOGUER PER ALS NOSTRES CLIENTS

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

OPORTUNITATES VEN

APARTAMENT DE 40 M2

AL PAS DE LA CASAA 30 M DE PISTES

TEL. 38 48 17 (Vanessa)

Es traspassa discotecaa Andorra la Vella

Interessats, contacteu aquest [email protected]

Page 21: Diari del 7 de maig de 2013

CLASSIFICATS 21DIMARTS, 7 DE MAIG DEL 2013

Lloguer

Venda

CONJUNT RESIDENCIAL DE PRAT DEL MIG A LA MASSANAEDIFICI EN PROMOCIÓ: ELS 2 PRIMERS MESOS NOMÉS ES PAGA LA MEITAT DEL LLOGUER*!

PISOS AMB TOTS ELS ELECTRODOMÈSTICS, PÀRQUING I TRASTER INCLOSOS

CANILLOREF. 00634Urbanització Riba Grossa. Àtic de 40 m². Moblat. Saló menjador i cuina equipada, 1 habitació, 1 bany, 1 pàrquing + 1 armari guardaesquís.

Preu: 85.000 €

VALL D’INCLESREF. 00670Planta baixa de 65 m² + terrassa de 20 m². saló menjador amb llar de foc i cuina equi-pada, 2 habitacions, 1 bany, 1 safareig, 1 pàrquing.

Preu: 95.000 €

CANILLOREF. 00492OBRA NOVA, Àtic de 51 m², moblat i equi-pat, 1 habitació, 1 bany, 1 pàrquing. En-front de la cascada.

Preu: 90.000 €

REF. 00065. Dúplex d’obra nova de 75 m², 1 habitació doble amb armari encastat més estudi de 18 m², 1 bany, cuina equipada oberta al menjador, safareig equipat. Preu: 545 €/mes

REF. 00015. Pis seminou de 80 m², 2 habitacions dobles amb armaris encastats. Cuina oberta al menjador, bany, safareig. Preu: 545 €/mes

REF. 00008. Pis de 50 m², 1 habita-ció doble amb armari encastat, cui-na oberta al menjador amb sortida a terrassa de 20 m², bany complet.Preu: 400 €/mes

BORDES D’ENVALIRADAVANT L’ESCOLA D’ESQUÍ

Pisos d’obra nova entre 70 i 98 m2, terrassa, 2 habitaci-ons, banyera hidromassatge, cuines equipades, nevera, rentavaixelles, rentadora/as-secadora, forn, vitroceràmi-ca, campana, 1 plaça d’apar-cament i 1 traster.Preu: a partir de 115.000 €

OFERTA 2013

* només per a residents andorrans

CASA NOVA COLAT,CENTRE DE LA MASSANA,

EDIFICI ACABAT DEREFORMAR ÍNTEGRAMENT

COMUNITAT REDUÏDA

Pisos de 150 m2, 4 habitacions amb armaris encastats, 2 banys, cuina i safareig, menjador amb

balcó, terres de parquet, tot exterior, NOU, A ESTRENAR!

PREU: A PARTIR DE 730 €/mes

EXCLUSIU ÀTIC DE 70 m2

Cuina oberta al menjador, 1 habitació amb vestidor,

bany amb traster.PREU: 625 €/mes

L L O G U E R S

NOVA ADREÇA:Av. Riberaygua 39 4ª

Andorra la Vella Fax: 86 19 80comercial@eurofi nques.com

M O B L A T S ( L L O G U E R S ) O P O R T U N I T A T S

801 065 www.eurofi nques.com

ESCALDES-ENGORDANY1 habitació doble, nou, cuina equipa-da (Ref. 3277). 480 €2 habitacions, nou, molt cèntric, quali-tat (Ref. 3046). 790 €

ENCAMP1 habitació doble, prop del Funicamp (Ref. 1918). 400 €2 habitacions dobles, impecable, terrassa, pàrquing (Ref. 2802). 450 €1 habitació, qualitat, exterior, pàr-quing (Ref. 3295). 500 €2 habitacions dobles, impecable, sol i vistes, pàrquing (Ref. 1851). 650 €

LA MASSANA1 hab. (ARINSAL) doble, reformat, cui-na equipada (Ref. 2132). 450 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 habitació, nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 500 €ÀTIC DÚPLEX, 2 habitacions, 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 2556). 700 €

CANILLO1 habitació (pleta d’Incles), equipat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €2 habitacions, ampli menjador, nou, sol i vistes. Pàrquing i traster (Ref. 3362). 450 €ÀTIC, 2 hab. (l’Aldosa), 1 bany, terras-sa, sol, pàrquing (Ref. 2940). 500 €ÀTIC, 2 habitacions (el Tarter), 1 bany, pàrquing (Ref. 3115). 550 €

CANILLO - INCLES (Canaro)OPORTUNITAT- (ideal inversio per lloguer)

(Rebaixat a 40.000 Euros)35 m2, Estudi, MOBLAT, 1 bany ,

Ampli salo, Cuina equipada

(Ref. 3284) 40.000 €

ESCALDES-ENGORDANY2 habitació, 1 bany, cui-na tancada, possibilitat de pàrquing (Ref. 3308). 620 €3 habitacions, cèn-tric, cuina tancada (Ref. 2151). 650 €ÀTIC, 3 hab., dobles. Nou, cèntric, cuina tan-cada, terrassa, qualitat (Ref. 3302). 850 €

ANDORRA LA VELLA1 habitació doble. Cui-na equipada, exterior (Ref. 2098). 400 €2 hab., cuina indepen-dent, calefacció inclosa (Ref. 2991). 520 €

3 hab. (molt cèntric), cuina independent, bon estat (Ref. 3301). 700 €4 hab., ampli menj., cui-na offi ce, pàrquing i tras-ter (Ref. 2505). 825 €

LA MASSANA1 habitació, ampli men-jador, exterior, pàrquing i traster (Ref. 2490). 425 €2 habitacions, ampli menjador, nou, pàrquing i traster. 600 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (entre SOL-DEU i EL TARTER), nou, amb altell, pàrquing i traster (Ref. 1792). 400 € 1 habitació, 1 bany, cui-

na (Ref. 2904). 400 €2 habitacions, 1 bany, cuina. Pàrquing (Ref. 2056). 450 €

ENCAMP1 habitació, nou, pàr-quing i guardaesquís (Ref. 1852). 450 €2 habitacions, nou, pàrquing i guardaesquís (Ref. 1857). 600 €SANT JULIÀ DE LÒRIA

1 habitació, ampli menjador, 1 bany, cui-na tancada, pàrquing (Ref. 3033). 450 €2 hab., ampli menjador, 1 bany, pàrquing i traster (Ref. 3203). 550 €

3 habitacions, ampli menjador, 2 banys, cuina tancada, pàrquing i tras-ter (Ref. 3385). 595 €ÀTIC DÚPLEX, 2 habita-cions, 2 banys, terrassa de 30 m2 (Ref. 3063). 650 €3 hab., ampli menjador, 2 banys, pàrquing i tras-ter (Ref. 3121). 650 €

ORDINO2 hab., llar de foc, ter-rassa, pàrquing i traster (Ref. 2169). 600 €3 habitacions, nou, llar de foc, 2 banys, cuina tancada, pàrquing i tras-ter (Ref. 3318). 750 €

PODEM LLOGAR RÀPIDAMENTEL SEU PIS

TENIM CARTERA DE CLIENTS INTERESSATS

Page 22: Diari del 7 de maig de 2013

CLASSIFICATS22 DIMARTS, 7 DE MAIG DEL 2013

www.cisa.ad ·73 73 73

VENDA i LLOGUER d’apartaments, xalets, estudis, edificis...

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · Av. Sant Antoni, 32 · AD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup

SISPONY - REF. 1343

Apartament ampli en residen-cial típic de muntanya a Sispony, Zona molt tranquil·la i amb vistes excel·lents. 2 dormitoris en suite, gran saló menjador.

Pàrquing i traster.

175.000 €

ENCAMPREF. 0787

Àtic situat a zona tranquil·la d’Encamp. 130 m², 3 dormitoris, 3 banys, sala d’estar amb llar de foc que separa del menjador, cuina tancada, box per a 3 cotxes. Molt bo-nes vistes i sol tot el dia.

OFERTA!!! 280.000 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 0561

Apartament en perfecte estat. 100 m², 3 dormitoris amb climatització individual. Acabats d’alta qualitat. Gran terrassa amb jardineres i jacuzzi. Cuina totalment moblada i equipada. Directe per entrar a viure-hi. Pàrquing.

OFERTA!!! 265.000 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 0796

Apartament de 100 m² d’alt estànding re-format com un loft. Terrassa gran amb zona de jacuzzi. Pàrquing i traster. Molt assole-llat.

295.000 €

INCLES - REF. 1110

Molt acollidor. Ampli saló menjador amb llar de foc, 2 terrasses. Totalment moblat i equipat. 2 dormitoris dobles i bany amb banyera. Aparca-

ment i traster..

180.000 €

EL TARTER - REF. 1370

Estudi de 35 m² enfront de les pistes d’esquí del Tarter. Construït el 2009, terrassa amb vistes i sol tot el dia. Pàr-quing i traster. Ideal com a in-

versió o per vacances.

95.000 €

ESCALDES - REF. 1164

Apartament amb vistes im-pressionants de la vall, zona residencial molt tranquil·la a només 5 minuts del centre. Gran terrassa, 2 dormitoris, 1 bany. Aparcament i traster gran.

170.000 €

ENCAMP - REF. 1529

Apartament d’1 dormitori a 50 metres del Funicamp, ideal per a inversió o vacances. En perfecte estat. Equipat i mo-

blat. Pàrquing.

110.000 €

ARINSAL - REF. 1528

Apartament completa-ment renovat. 3 dormitoris, 2 banys. Terrassa amb vis-tes immillorables i sol tot el dia, encarat al sur. Menjador amb llar de foc. Pàrquing i traster. Moblat i equipat.

224.500 €

LA MASSANA - REF. 1527

Estudi al costat del telecabina de la Massana. Bones vistes i sol. Reformat. Possibilitat de comprar o llogar plaça d’apar-cament. Ideal per a inversió o

per a vacances.

99.000 €

ANYÓS - REF. R1078

Estat impecable, construït el 2006. 3 dormitoris dobles, 1 en suite + 1 bany amb banyera. Terrassa. 2 places d’aparcament i 2 trasters. Completament mo-

blat i equipat.

460.000 €

SISPONY - REF. 1521

Apartament per reformar, 95 m². Ampli saló menjador, 2 dormitoris dobles, cuina in-dependent, 1 bany complet i WC. Terrassa amb bones vistes.

Pàrquing i traster.

169.000 €

ANYÓS - REF. 1457

Apartament de 2 dormitoris dobles i en suite al centre del poble. Terrassa amb excel-lents vistes. Completament moblat i equipat. Pàrquing i

traster.

700 €/mes

ENCAMP - REF. 1529

Apartament d’1 dormitori al costat del Funicamp. Moblat. Pàrquing. Bones vistes i sol.

Impecable.

400 €/mes

EL TARTER - REF. 1518

Apartament d’estil rústic a cinc minuts de les pistes. 2 dormitoris, 2 banys. Totalment moblat i equipat. Pàrquing, traster i llar de foc. Terrassa

gran.

450 €/mes

LA MASSANA - 1514

Apartament d’1 dormitori gran, construcció recent. Bo-nes vistes. Pàrquing i traster.

Cuina equipada.

500 €/mes

ENCAMP - REF. LL220

Apartament de 2 dormitoris, 2 banys, per estrenar, a les Bons. Terrassa amb bones vis-tes i sol. A prop del Funicamp.

Pàrquing.

550 €/mes

ANYÓS - REF. CIV11

Apartament de 2 dormitoris i 2 banys al costat del centre de bellesa Carita. Bones vis-tes, terrassa i llar de foc al

menjador. Pàrquing i traster.

575 €/mes

LLOGUERS

Page 23: Diari del 7 de maig de 2013

CLASSIFICATS 23DIMARTS, 7 DE MAIG DEL 2013

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

LA MASSANA (Arinsal) REF. 6067

Àti c molt cèntric de 90 m2,3 habitacions, 2 banys complets, cuina offi ce tancada i moblada,

pàrquing. BON ESTAT!

PREU: 249.000 €

Pis seminou de 135 m2 amb 4 habitacions, 2 banys, saló

menjador amb llar de foc, cuina offi ce, terrassa. Pàrquing box.

PREU: 260.000 €

Magnífi c àti c CÈNTRIC de 78 m2, 2 habitacions, bany complet amb

banyera i plat de dutxa, saló menja-dor espaiós amb molt bones vistes.

Cuina oberta amb barra. Aparcament i traster.

PREU: 210.000 €

ANDORRA REF. 4962 ORDINO REF.6080 LA MASSANA REF. 6057

ANDORRA REF. 4649

Pis NOU, A ESTRENAR, de 65 m², 2 habitacions, 1 bany,

cuina (oberta), menjador, traster,. PÀRQUING OPCIONAL. CENTRE.

PREU: 75.000 €

Pis molt CÈNTRIC seminou de 135 m2 amb 4 habitacions (2 en suite), 2 banys complets, cuina

gran, parquet, armaris encastats.Pàrquing i traster.

PREU: 385.000 €

Pis de 192 m2 amb 5 habitacions, 3 banys (hidromassatge), gran saló menjador amb llar de foc, cuina equipada, gran

terrassa i jardí amb barbacoa. 3 places de pàrquing i traster. Sol i vistes.

Zona tranquil·la.

PREU: 400.000 €

CANILLO REF. 6068 ESCALDES REF. 5766 ESCALDES REF. 5871

LLOGUER:Àti c de 65 m2, MOBLAT I EQUIPAT, 1 habitació doble amb armaris encastats, cuina tancada,

ampli saló menjador amb sorti da a terrassa, 1 bany complet, sol i vistes. Pàrquing.

450 €ENCAMP REF. 4666

LLOGUER:Pis de 105 m2, 4 habitacions,

2 banys, cuina equipada, safareig, 2 terrasses de 9 m2 i 28 m2, 3 places de pàrquing i 3 trasters. Sol i vistes.

800 €SANT JULIÀ REF. 5703

LLOGUER:Pis nou, a estrenar, MOBLAT I EQUIPAT,

de 60 m2, amb 1 habitació, 1 bany complet amb banyera, cuina semioberta amb el saló

menjador, terra radiant.

A parti r de 440 €ESCALDES REF. 5990

LLOGUER: Pis ALT ESTÀNDING al costat de Caldea, nou, a estrenar, de 154 m2, 3 habitaci-ons, 3 banys, terres radiants, domòti -

ca. 2 places d'aparcament i traster.

2.000 €ESCALDES REF. 6004

LLOGUER: Pis de 50 m2 amb una habitació

doble, 1 bany complet amb banye-ra d’hidromassatge, cuina oberta,

pàrquing. Despeses incloses.

400 €ENCAMP REF. 5931

LLOGUER:Pis cèntric de 70 m2, 3 habitacions, cuina

tancada, safareig, 1 bany, reformat. Calefacció elèctrica.

500 €ANDORRA REF. 5984

LLOGUER:Pis seminou de 55 m2 amb 1 habita-

ció, moblat i equipat, 1 bany complet. Pàrquing i traster.

500 €ESCALDES REF. 5886

LLOGUER: Pis CÈNTRIC de 65 m2 de recent cons-trucció, 2 hab., 1 bany, balcó, traster,

pàrquing inclòs.TOTALMENT MOBLAT I EQUIPAT.

450 €CANILLO REF. 2237

LLOGUER:Pis molt cèntric de 3 habitacions + des-

patx, 2 banys, cuina tancada amb safareig, gran menjador amb terrassa. Parquet

al terra, tot exterior, molt lluminós.REFORMAT.

700 €ESCALDES REF. 5757

LLOGUER:Pis moblat, de 2 habitacions dobles, armaris encastats, 2 banys, menja-

dor amb llar de foc, cuina reformada i equipada, pàrquing i traster, vistes i sol tot el dia. No s’accepten animals.

550 €LA MASSANA REF. 5822

LLOGUER: Pis seminou de 140 m2, 3 hab., 2 banys

complets, cuina gran equipada, safareig, menjador amb llar de foc, terrassa de

40 m2, traster i pàrquing inclòs.ACABATS DE QUALITAT! Moblat i equipat.

900 €LA MASSANA REF. 5987

LLOGUER:Xalet d’obra nova de 436 m2,

5 habitacions, 3 banys. Garatge de 122 m2, terrassa de 145 m2 i jardí

de 251 m2. Sol i vistes.

2.500 €SANT JULIÀ REF. 5941

www.immodernandorra.com

VOL LLOGAR OVENDRE EL SEU PIS?

TRUQUI'NS!!!

Pis seminou de 95 m2, 3 habita-cions, 2 banys, cuina equipada,

safareig, pàrquing.

PREU: 158.000 €

Pis de 61 m2 + 12 m2 de terrassa, 2 habitacions, 1 bany, saló menjador,

cuina oberta amb illa. Totalment reformat de disseny. Possibilitat de

pàrquing de lloguer o compra.

PREU: 137.000 €

Page 24: Diari del 7 de maig de 2013

CLASSIFICATS24 DIMARTS, 7 DE MAIG DEL 2013

Busquem pisos de lloguer a totes les parròquies.

Tenim clients esperant per llogar el vostre pis!

Feina

LLOGUERS

LA MASSANA - Ref. 236370 m2 aprox., dúplex al centre de la Massana. Sala d’es-tar-menjador amb llar de foc, cuina oberta equipada, 2 dormitoris dobles, 1 bany complet. Sol i vistes. Moblat i equipat.PREU: 106.000 €

ESCALDES-ENGORDANY Ref. 2364. 192 m2 + 150 m2 terrassa/jardí. Gran sala d’estar-menja-dor amb llar de foc, cuina offi ce, 5 dorm. dobles, 3 banys complets. Suite amb hidromassatge i vestidor. Àmplia terrassa/jardí. Sol i vistes. 3 places d’aparcament i traster. PREU: 400.000 €

OPORTUNITAT

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGCONSULTING I GESTIÓ IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

ANDORRA LA VELLARef. X-418. 650 m2 aprox. Ampli xalet amb moltes possibilitats. Gran menjador, sala d’estar, 5 dorm. (2 suite), 4 banys, 2 terrasses. Gran sala polivalent on es pot fer gimnàs i piscina. Sol i vistes. Ascensor. Garatge per a 5/6 vehicles. PREU NEGOCIABLE!PREU: 850.000 €

ESCALDES-ENGORDANYRef. 2315: 90 m2 aprox. Sala d’estar-menjador amb sortida a la terrassa, cuina separada amb safareig, 2 dorm. dobles, 2 banys complets, 1 despatx/cambra de planxa. Sol i vistes. Cèntric. Plaça d’apar-cament. PREU: 590 €/mensualsESCALDES-ENGORDANYRef. LL-182: 220 m2 aprox. Pis de luxe a Can Diumenge. Gran sala d’estar-menja-

dor, àmplia cuina, safareig, 4 dormitoris dobles (2 suites), 3 banys complets, 1 lavabo. 2 terrasses. Sol i vistes. Semi-nou. Box per a 4 cotxes + gran traster. PREU: 1.400 €/mensualsENCAMPRef. LL-14: 62 m2 aprox. Àtic seminou. Sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina oberta, 1 dormitori doble, 1 bany amb cabina hidromassatge, 1 despatx.

Sol i vistes. Parquet. Plaça d’aparcament + guardaesquís. PREU: 350 €/mensualsCANILLORef. LL-116: 65 m2 aprox. Pisos nous, a estrenar, al centre de Canillo. Sala d’estar-menjador, cuina amb passa-plats, 2 dormitoris, 1 bany complet + 1 lavabo. Armaris encastats. Sol i vistes. Plaça d’aparcament i traster. PREU: 300 €/mensuals

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.� nquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

REF. 02160 - CORTALS Carretera dels Cortals: 3 habitacions (1 doble, 2 indivi-duals), 1 bany, cuina tancada, menjador ext. Assolellat. No s’hi accepten animals. Preu: 375 €Ref. 00763 - ENCAMP - LES BONS PIS NOU, A ESTRENAR. Pis, 1 habitació doble, 1 bany, cuina americana, menjador, balcó, pàrquing, exterior i assolellat. SENSE MOBLES. Preu: 350 €Ref. 01057 - ENCAMP- CENTRE Pis a estrenar, 2 habitacions, 1 bany complet, cuina totalment equipada. Preu: 500 €Ref. 01797 - ENCAMP - EL PEDRAL Estudi, 1 habitació oberta, 1 bany complet,

cuina americana, menjador exterior amb un petit jardí, exterior i assolellat. Preu: 350 €Ref. 02586 - SANT JULIÀ - CAMP DE PEROT 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 2 banys complets, terrassa, pàrquing i traster. Preu: 600 €Ref. 01853 - ENCAMP - EL PEDRAL Pis, 1 habitació doble amb bany complet, cuina americana, menjador exterior i pàrquing. Preu: 375 €Ref. 01874 - SANT JULIÀ - Centre Pis, 3 habitacions, 2 banys complets, cuina, menjador amb llar de foc i terrassa, MOBLAT. Preu: 550,00 €

Ref. 02172 - ANDORRA LA VELLA - Terra Vella VILARS, 1 habitació, 1 bany, cuina, menjador, PÀRQUING OPCIONAL 60 €/MES. Preu: 375 €Ref. 00859 - RESIDENCIAL 3 habitacions (1 en suite), 2 banys, cuina tancada, terrassa de 70 m2, pàrquing i traster. Preu: 850 € Ref. 02138 - ENCAMP - Hort de Godí Pis de 3 dormitoris, 2 banys complets amb banyera, cuina OFFICE, menjador exterior amb terrassa, pàrquing i traster. 75 € de despeses. Preu: 700 €

DIVERSOS LOCALS PER LLOGAR A TOTES LES PARRÒQUIES

Ref. 02666ESCALDES-ENGORDANY

Ref. 02538 - ANDORRA LA VELLA Recta de Santa Coloma. Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina reformada, 1 bany, 1 bany auxiliar. GRAN OPORTUNITAT!!! Preu: 136.000 €

Ref. 02576 - ENCAMP - CENTRE3 dormitoris, saló menjador, cuina, bany. Terrassa. Preu: 105.000 €Ref. 02587 - ENCAMP - LES BONS Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina, bany, pàrquing. Préstec a 30 anys: 555 €/mes. Fi-nançament al 100 x 100. Preu: 175.000 €Ref. 00342 - CANILLO - INCLES Estudi amb bany complet, cuina americana i saló menjador, situat a peu de pistes, ideal per a inversió. Preu: 85.000 €Ref. 00264 - ENCAMP - ELS CORTALS Pis, 1 dormitori, saló menjador, cuina, bany, pàrquing. PÀRQUING I TRASTER. Preu: 65.000 €

Ref. 01628 - ENCAMP - VILA Àtic dúplex, 2 habitacions suites, 2 banys, cuina, men-jador amb balcó, pàrquing, traster, sol i vistes. D’ESTIL RÚSTIC. Preu: 230.000 €Ref. 02650 - ESCALDES-ENGORDANY - VILARS Pis en venda, 3 dormitoris, saló menjador, cuina tancada, 2 banys com-plets, balcó. Pàrquing i traster. SOL I VISTES. Preu: 230.000,00 € Ref. 02661 - ENCAMP - PRAT DE LES OQUES 140 m2. 3 dormitoris, saló menja-dor, cuina, 2 banys. Pàrquing, traster. CEN-TRE. Preu: 385.000 €Ref. 02591 - ENCAMP - CENTRE Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing i traster. CÈNTRIC. Preu: 100.000 €Ref. 02662 - CANILLO Pis de 2 dormito-ris, saló menjador, cuina equipada, bany complet, safareig, pàrquing i traster. NOU, A ESTRENAR. Preu: 126.000 €

PIS A REFORMARPis de 3 habitacions dobles, 2 banys,

cuina tancada, safareig, pàrquing.

Preu: 168.000 €

ENCAMPRef. 2361. 130 m2 aprox.Àtic. Sala d’estar-menja-dor amb llar de foc i zona de bar, cuina offi ce amb safareig, 3 dorm. dobles, 2 banys complets. Sol i vistes. Parquet. Box per a 3 vehicles.PREU: 280.000 €

LA MASSANARef. 2340. 90 m2 aprox.Sala d’estar-menjador amb sortida a la terrassa, cuina separada, 3 dorm., 1 bany complet + 1 lava-bo. Parcialment reformat. Molt cèntric. Sol i vistes. 2 places d’aparcament.PREU: 150.000 €

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:PISOS REFORMATS AL C/ ESTEVE DOLSA PUJAL

D’ANDORRA LA VELLA

- Pisos de 2 dormitoris a partir de 450 €

- Pis moblat de 2 dormitoris. Preu: 595 €

INFORMACIÓ: Tel. 800 600 (Sra. Imma)

ENCAMP CENTRE PIS CÈNTRIC EN VENDA

PIS D'1 HAB. DOBLE, 1 BANY COMPLET, CUI-NA MENJADOR AMB BALCÓ, SOL I VISTES

ideal per a inversió.Preu: 65.000 € Tel. 831 277

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós (al costat

del Centre Esportiu).Preu: des de 350 €

Despeses incloses. 737 171 (Esther) [email protected]

ANDORRA PISOS DE2 I 3 HABITACIONS SENSE

MOBLES A LA ZONA DE L’OPEL. PREU: A PARTIR DE 400 EUROS

TEL.: 328 806

Pisos de lloguer nous, a estrenar,amb plaça d'aparcament,a partir de 400 €,a Sant Julià de Lòria.

Page 25: Diari del 7 de maig de 2013

classificats 25Dimarts, 7 De maig Del 2013

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- AlimentAció- BotelleriA

- Productes frescos- drogueriA

- PerfumeriA- roBA

REqUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

Imprescindible experiència, idiomes i nacionalitat andorrana o permís de residència i treball.

Cambrers/es(Ref. Cambrer)

requisits:Nacionalitat andorrana o permís de residència i treball.

Formació en el sector. Experiència en hotels de 5*, preferiblement.

Català i castellà parlats correctament.Usuària del paquet Office.

Capacitat de lideratge.

Oferim:Incorporació immediata.

Contracte indefinit.Formar part d’un grup d’empreses sòlides al país.

Salari en funció de la candidatura. Avantatges del Club Anyós.

Interessats/ades, envieu CV, indicant la referència, al departament de rrHH, a l’adreça electrònica [email protected]

o bé al fax 73 73 79.

GOVernanta(Ref. Governanta)

anYÓsParK Necessita incorporar

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

ADMINISTRATIU/IVATELEFONISTA

Imprescindible català, castellà, francès i permís de treball.

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, demaneu per la Sra. M. Carmen.

Truqueu al 843 433 o al 340 697de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h,

de dilluns a divendres.

Page 26: Diari del 7 de maig de 2013

ClassifiCats26 Dimarts, 7 De maig Del 2013

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

CAMBRERES D'HABITACIONS

amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 44 44 i pregunteu pel Sr. Rafael o la Sra. Christel.

CAMBRERES D'HABITACIONS

amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 29 99 i pregunteu per la Sra. Lucia o el Sr. Axel.

CAMBRERS DE RESTAURANTamb experiència demostrable

i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 73 94 44 i pregunteu per la Sra. Raquel.

a Andorra la Vella selecciona:

a Andorra la Vella selecciona:

a Canillo selecciona:

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DinAR A CàRREC DE l’EmpREsAInteressats, truqueu al telèfon 843 548

De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h De dilluns a divendres

Page 27: Diari del 7 de maig de 2013

CLASSIFICATS 27DIMARTS, 7 DE MAIG DEL 2013

Av. Meritxell, 9, 1r 3a - Andorra la VellaTel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

www.gammamanagement.wordpress.com

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

OFERTA núm. 7009Treball ofert: Programador d’aplicacions informà-tiques.Programador d’aplicacions informàtiques en entorn ORACLE. Coneixements i aplicació de PL/SQL, FORMS, TRIGGERS, així com dimensionament i opti-mització de la base de dades. Imprescindible coneixe-ments de programació en llenguatge COBOL.

Nivell professional: TècnicsSector d’activitat de l’empresa: Tractaments informà-tics de dadesLloc de treball: ANDORRA LA VELLA / ANDORRA LA VELLAFormació requerida: · Nivell acadèmic: Enginyer · Branca: Ciències de la computació

Programador d’aplicacions informà-

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball, podeu anar a la nostra pàgina

web, www.treball.ad (a Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes

OFERTA núm. 7027Treball ofert: Caixer de comerç. Caixer de comerç amb tasques puntuals de reposador. Atenció al cli-ent a caixa i cobraments, reposició de producte a alimentació i neteja de la secció.

Sector d’activitat de l’empresa: Comerç a l’en-gròs d’altres productes alimentaris

Lloc de treball: ENCAMP / PAS DE LA CASA

Formació requerida: · Nivell acadèmic: Estudis primaris

Idiomes:· Català: Mitjà· Castellà: Mitjà· Francès: Mitjà

Caixer de comerç. Caixer de comerç OFERTA núm. 7028Treball ofert: Dependent de components electrònics o informàtica.Venedor d’electrònica i/o secció de la llar. Atenció al client i manteniment i neteja de la seva secció.Es valoraran coneixements de productes d’electrònica o parament de la llar.Sector d’activitat de l’empresa: Comerç a l’engròs d’altres productes alimentaris.Lloc de treball: ENCAMP / PAS DE LA CASAFormació requerida: · Nivell acadèmic: Estudis secundarisIdiomes:· Català: Mitjà· Castellà: Mitjà· Francès: Mitjà

Servei d'Ocupació

Dependent de components

OFERTA núm. 6881Treball ofert: Recepcionista d’hotel.Sector d’activitat de l’empresa: Hotels i mo-tels amb restaurant.Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA / ANDORRA LA VELLAFormació requerida: · Nivell acadèmic: Diplomatura, licence o equi-valent · Branca: Viatges, turisme i ociIdiomes:· Castellà: Superior· Català: Superior· Anglès: SuperiorInformàtica:· Internet: Mitjà· Fulls de càlcul: Mitjà· Tractament de text: Mitjà

Recepcionista d’hotel.

PROGRAMADOR JÚNIORImprescindible formació en informàtica i programació.Coneixements de programació JAVA i/o .NET.Persona jove, dinàmica i amb ganes d’aprendre.Domini del català i castellà tant parlats com escrits,es valoraran altres idiomes.

RESPONSABLE COMPTABLEImprescindible formació en ADE, Empresarials o Economia.Experiència mínima de dos en lloc de treball similar.Es valorarà experiència en auditoria.Persona organitzada, metòdica, rigorosa i amb alta capa-citat d’anàlisi. Domini del català i el castellà tant parlats com escrits, es valoraran altres idiomes.Coneixements d’informàtica a nivell d’usuari, Excel a nivell avançat.

ASSESSOR FISCAL Imprescindible formació en ADE, Empresarials o Economia.Experiència mínima de dos anys en lloc de treball similar.Amplis coneixements de fiscalitat andorrana i/o interna-cional.Persona organitzada, metòdica, rigorosa i amb alta capa-citat d’anàlisi. Domini del català i el castellà tant parlats com escrits, es valoraran altres idiomes.Coneixements d’informàtica a nivell d’usuari, Excel a nivell avançat.

AGEFRED SERVEI, S.A.BUSQUEM

OPERARI TÈCNIC ENCLIMATITZACIÓ

FRED / CALEFACCIÓ

Interessats, envieu CV a:[email protected]

O porteu-lo personalment a: c/ Prat de la Creu, 59-65, esc. C, pl. 4a. AD500 Andorra la Vella

8.30 h - 13.30 h / 15.00 h - 18.00 h

Necessitem incorporar al nostre resort hoteler

CAP DE CUINACAP DE RESTAURACIÓ

Requerim:• Experiència en lloc similar mínima de 3 anys, que

inclogui l’elaboració/gestió de bufets d’alta qualitat i de banquets (bodes, comunions...)

• Alta capacitat de gestió dels recursos materials i humans

• Persones orientades al client i al resultat• Coneixements d’informàtica a nivell d’usuari• Anglès i francès per al lloc de cap de restauració

Oferim:• Contracte indeterminat• Facilitats d’allotjament• Bon ambient de treball

Nacionalitat andorrana o permís de treball andorràVeniu a formar part del nostre equip

Envieu el vostre CV a [email protected] o bé al fax +376 87 05 92. També podeu trucar al telèfon 87 05 90.

Es cerca CUINERamb experiència demostrable

Envieu cv [email protected]

HOTELD’ORDINO

CERCA

CUINER amb experiència

demostrable i permís de treball

Interessats, truqueu al39 77 73 o 67 86 05

POSICIONAMENT WEB I ANALÍTICA WEB

DILLUNS 27 DE MAIG

OBJECTIUS:- Exposar el funcionament general dels cercadors i entendre com funciona el posicionament web.

- Introduir en els participants una sèrie d’eines que seran útils per millorar i poder mesurar la presència a Internet.

FORMADOR: Sergi Mas Vergès. En-ginyer en Informàtica i especialista en màrqueting i xarxes socials i tèc-niques avançades d’informàtica so-bre noves vies de comunicació.HORARI: de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.00 hPREU: 195 € per persona (el preu in-clou material, coffee-break i dinar grupal).Places limitades a 8 persones.

EL ROL POLIVALENT DEL TÈCNIC ADMINISTRATIU

DIMECRES 15 DE MAIG

OBJECTIUS:El rol del tècnic administratiu dins d’una organització requereix unes habilitats i qualitats extenses i variades. En el present curs:- Identificarem les qualitats desitjades en un tècnic administratiu, les funcions que ha de dur a terme i la seva missió.

- Treballarem la comunicació en dues vessants, verbal i no verbal.- En qualsevol organització es requereix la utilització de documen-tació, ja sigui en suport paper o en suport telemàtic. Aquest vo-lum de documentació ha de complir uns requisits de redacció i de classificació i arxiu.

- Aprendrem a gestionar el nostre temps, evitar els lladres d’aquest temps, que són molts, com organitzar el dia a dia, ja sigui el propi o el del nostre superior, i donarem una pinzellada de les normes de protocol.

FORMADORA: Marta Giró i Via. Diplomada en Empresarials i Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses, Publi-citat i Relacions Públiques.HORARI: de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 a 18.00 hPREU: 145 € per persona* (el preu inclou material i coffee-break).Places limitades a 8 persones.

Page 28: Diari del 7 de maig de 2013

28 Dimarts, 7 De maig Del 2013oci

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

Si desitgeu més informació, ens podreu trobar al telèfon

73 77 73 o bé a [email protected] informàtics per a

particulars i empreses

Nou iMac27" - 2,9GHz

Core i5 a 2,9 GHz8 GB de memòriaDisc dur d’1 TB1

Preu: 1.740 € *

En estoc* IGI inclòs

L’AJUDO A RESOLDRE QUALSEVOL TIPUS DE PROBLEMACONTACTI AMB L’AUTÈNTIC VIDENT

I DEIXI DE PATIR EN SILENCI!

PROFESSOR DIAVIDENT MÈDIUM C O M P E T E N T I S E R I Ó S TEL. +34 631 346 959 (LA SEU D’URGELL) / + 33 640 326 109 ∙ [email protected]

ESPECIALISTA A RECUPERAR LA PARELLA

TREBALL SERIÓS, RÀPID, EFICAÇ

I GARANTIT

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

LOS CROODSComèdia prehistòrica d’aventures que se-gueix la que va ser la primera família del món mentre s’embarquen en el viatge de la seva vida, quan la cova que sempre els ha protegit del perill es destrueix. Viatjant des-cobreixen un increïble món nou, ple de cria-tures fantàstiques.

TIERRA PROMETIDAUn executiu d’una gran empresa arriba a un poble amb la seva companya de feina per comprar els drets de perforació als propieta-ris de les terres, gairebé tots ramaders. Allà intentarà convèncer-los dels beneficis de per-forar les seves terres.

IROn MAn 3Tony Stark s’enfrontarà a un enemic que té uns poders sense límits. Quan Stark comprèn que el seu enemic ha destruït el seu univers personal, s’embarca en una angoixant recerca per trobar els responsables.

OBLIVIOnAny 2073, Jack Harper és un dels últims me-cànics d’avions no tripulats destinats a la Ter-ra. Forma part d’una operació dirigida a ex-treure recursos vitals després de dècades en guerra amb l’aterridora amenaça dels Scavs. Quan rescata una desconeguda d’una nau enderrocada, la seva vida fa un gir.

Cinemes Illa Carlemany

IROn MAn 3 16.15, 19.10, 22.10

COMBUSTIÓn 18.00, 20.00

SCARY MOVIE 5 18.30, 20.30, 22.30

OBLIVIOn 22.00

TIERRA PROMETIDA 22.00

LA GRAn BODA 18.15, 20.15, 22.15

LA COCInERA DEL PRESIDEnTE (V.O.S.E.) 19.45

LOS CROODS 18.00

COMBUSTIÓnMikel està a punt de casar-se amb Julia, pro-pietària d’una important joieria. A la festa de l’anunci del casament, Mikel coneix Ari, una de les cambreres del càtering. Entre ells sor-geix una atracció immediata. Mike acabarà caient als seus braços.

LA GRAn BODAUna família trencada intenta sobreviure a un cap de setmana de noces. Amb motiu del ca-sament del seu fill adoptiu Alejandro, Ellie torna a la seva antiga llar deu anys després que el seu marit Don l’enganyés amb la seva millor amiga, Bebe. Però quan Alejandro els anuncia que la seva mare biològica assistirà al casament i que, per les seves estrictes creences religioses, no ha de saber que estan divorciats, es veuran obligats a fer veure que són un ma-trimoni feliç i Bebe haurà de sortir d’escena.

SCARY MOVIE 5El jove matrimoni format per Dan i Jody co-mença a detectar una activitat molt poc nor-mal a casa seva després d’acollir les filles del germà de Dan, que han passat tres anys soles al bosc. Quan el caos envaeix les seves vides, tots dos arriben a la conclusió que els ronda el sinistre fantasma de la mare de les petites.

LA COCInERA DEL PRESIDEnTEComèdia basada en fets reals. Hortense La-borie, una gran cuinera del Périgord, es con-verteix en la xef particular del president de la República i haurà d’organitzar àpats privats al Palau de l’Elisi.

Page 29: Diari del 7 de maig de 2013

oci 29Dimarts, 7 De maig Del 2013

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom: (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 744 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117www.viatges-soldevila.com

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia les AnelletesAv. Dr. Mitjavila, 30 - Tel.: 863 313Pas de la Casa Farmàcia del PasC/ Major, 1 - Tel.: 755 860 - 352 711

TELÈFONS

El Didal d’OrPlaceres Arranjament de tot tipus de roba

C/ Joan Maragall – Edi�ci Rebés, B – 4.  Andorra la VellaTel. 86 09 81   -  Mòbil 35 35 61

SOLu

ciO

NS N

. 2.2

91

SOLu

ciON

S 1.

691

SudOku NÚM. 1.692

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.292

agENda i ExpOSiciONSANDORRA LA VELLA

GALERIA DEsIG(N)Solució salina, fotografies d’Edu-ard Comellas. Fins al 4 de juny.

sALA D’ExpOsIcIONs DEL GOVERNWDW Ciria - Windows, de José Manuel Ciria. Fins al 5 de juny.

LA BOHÈME / jARDIN cOsMIquEEscultures de vi de Carolina No-elia Porcel. Fins al 6 de juny.

cENtRE cuLtuRAL LA LLAcuNADiversitat de cultures a Andorra. Els vestits tradicionals. Fins al 16 de maig.

sANt juLIÀ DE LÒRIA

cENtRE cuLtuRAL LAuREDIÀLa delicadesa, pintures d’Iris Ebenhahn. Fins a l’11 de maig.

uNIVERsItAt D’ANDORRAUna mirada solidària. Voluntariat arreu del món a través d’UdA Soli-dària. Fins al 28 de juny.

MusEu DEL tABAc Mirades, de Júlia Estrada. Fins al 26 de maig.

uNIVERsItAt D’ANDORRAL’Andorra dels paisatges. Fins al 17 de maig.

LA MAssANA

MusEu DEL cÒMIcJudge Dredd, de Carlos Ezquerra. Fins al 30 de maig.

ENcAMp

sALA D’ExpOsIcIONs DEL cOMúJesús Carreto fotografia la fauna salvatge. Fins al 31 de maig.

MW MusEu DE L’ELEctRIcItAtExposició temporal Camins per al progrés. La construcció de carrete-res a Andorra.

ORDINO

BARRI ANtIc Fotografies finalistes del concurs #O Snow. Fins a finals de maig.

EscALDEs-ENGORDANY

cENtRE D’ARt (cAEE) Antic Egipte i teixits coptes de Montserrat. Fins al 8 de juny.

jARDIN cOsMIquE Llibres d’art de set artistes. Mos-tra multidisciplinària. Fins al 24 de maig.

HOtEL ROc BLANc / ARt AL sEt Del Pirineu al Mediterrani, noves pintures de Carme Massana. Fins al 30 de juny.

VEstíBuL DEL pRAt DEL ROuRE Mostra de fotografies. Olímpics andorrans 1952-2012. Fins al 2 de juny.

cANILLO

MusEu DE LA MOtO Exposició temporal 60 anys de trial. 1949-2009.

Page 30: Diari del 7 de maig de 2013

30 DIMARTS, 7 DE MAIG DEL 2013OCI

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi -cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fi txer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la fi nalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fi txer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectifi cació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfi c, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfi cs, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identifi car una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fi ns o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confi dencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

Home solo busca dona de 40 a 50 para refazer la vidaBd ES UNA VERGUENZA LA PARADA DE BUS MAS PEQUEA Y EL COMUN AUN EN CIMA APARCA EN LA PARADASi alguiem encuentra una carterita pequea com decomentacio por favor entregue a la policia es mui emportante graciasEsta foi o q mandei desculpa te xaterar nem quero que tenhas problemasBD a las camareras dels escalls trabajar y callar. ay mucha gente q busca curro

y vosotras pareceis radio patio un poco de respeto acia el que paga!!!Bd.si en la massana hay chicos muy guaposs.y tambien hay muchas pilinguis mas k en otros sitiosBd.la de la massana k se lia con xicos con pareja aunk hay no tienes culpa el iva nadie lo obligo.pero ya k m conoces xk no tienes lo k hay k tener y m lo dices tu misma.esk escondes algo? No kires k nadie se entere x algo? K lanzada eres para unas cosas y k cobarde para otrasFlor que guapa el sabado

,volvere a verte???ese vestido verde que bien te queda,bsos guapaBd Los dias felices nunca son dias perdidos mi amor, y veras como vamos a tener muchos mas. De tu bichito ke te kiereBd no esperes a que de pistas, no entiendes que tiene miedo a hacer dao.Bd Bebee eres preciosaaa la mejor de todas. Tequiero noargpuf SIEMPRE!Solo te quiero decir te una cosa mas.no se si eres tu no me lo creo.no pondre tu nombre porque se te sientes

identificado ya sabras el porque de yo no hacer lo porque como ya dije una vez no quiero hacer dano a nadie..tiempo al tiempo y si hay k pasar algo un dia pasara aunque no me lo creo.nunca habra la opurtinidad ...solo te podre mirar si me cruzo contigo cada dia..no pienses k soy mala persona sin conocer me.Bd Hola krlos, k t al estas? Me han informado k la tia k vive contigo se va d casa. Cuando no este te pones en contacto conmigo y quedamos para lo k haga falta..... Xurri

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkolo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Bodegueta · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

HORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOPHORÒSCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

L’amor i la vida social recobren en-tusiasme i protago-nisme i es conver-tiran en motiu de satisfacció. Possibi-litat de demores en la compra o venda de propietats i pos-sibles confl ictes.

La parella i l’en-torn íntim seran el millor suport. Les energies es focalit-zaran en els afec-tes. Els astres, pro-ductius, afavoriran les compravendes i les operacions que involucrin diners. CR

ANC

22 ju

ny -

23

julio

l

Una jornada com-plicada arran de fl uctuacions del ca-ràcter que alterarà la vida de relació. Un canvi d’actitud oportú transforma-rà les difi cultats en satisfaccions i gra-tes trobades. BA

LANÇ

A 24

set

embr

e -

23 o

ctub

re

L’amor a casa i a la família s’accentua. Les trobades amb amics, familiars o veïns us donaran l’oportunitat de comprendre que l’afecte i la com-prensió existeixen en altres llocs.CA

PRIC

ORN

22 d

esem

bre

- 20

gen

er

Un dia d’esplèn-dids moviments celestes que us de-pararan circums-tàncies felices. Les activitats comuni-tàries i l’acció soci-al seran ideals per descarregar l’ener-gia acumulada.TA

URE

21 a

bril

- 21

mai

g

Tertúlies agrada-bles us alegraran les hores en un dia especial per ocu-par-vos de l’amor i la família. Us sen-tireu generosos i comunicatius, amb un estat d’ànim ideal per gaudir. LL

24 ju

liol -

23

agos

t

Un dia ideal per protegir-vos. Evi-teu el tracte amb persones contra-dictòries o de ca-ràcter irritable. Tot el que s’iniciï en aquesta època es mantindrà ferm per molt temps.ES

CORP

Í 24

oct

ubre

- 2

2 no

vem

bre

Més comprensió i acostament cap als fi lls, en una jornada propícia per a la diversió, la recreació i els en-treteniments. Les relacions amoroses també es veuran afavorides.AQ

UARI

21

gen

er -

19

febr

er

Els astres benefi ci-en l’intercanvi i la comunicació en la vida casolana i la realitat quotidia-na. També tindreu possibilitats de fer créixer el nucli d’amistats. Heu de descansar més.BE

SSON

S 22

mai

g -

21 ju

ny

Els llaços familiars seran molt forts. S’incrementa el sentit del deure cap als éssers esti-mats. Tindreu un esperit cooperatiu amb ells. Bon mo-ment per fer cursos per millorar.VE

RGE

24 a

gost

- 2

3 se

tem

bre

Grates sorpreses reanimaran els sentiments i asse-guraran el benestar a casa. Convivèn-cia plàcida i mol-tes demostracions d’afecte. Tindreu molta capacitat per relacionar-vos.SA

GITA

RI

23 n

ovem

bre

- 21

dese

mbr

e

Trobades i afalacs: l’amor i la vida so-cial us depararan moments excel-lents. Per als sols s’activen històries romàntiques amb projeccions excel-lents. Retrobades amb vells amics.PE

IXOS

20

febr

er -

20

mar

ç

Page 31: Diari del 7 de maig de 2013

oci 31Dimarts, 7 De maig Del 2013

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

08.00 Info Neu: Ara i aquí 09.30 RNA: Ara i aquí12.00 Àrea ATV: Fórmula

musical12.55 El dia E13.40 El temps migdia +

El trànsit13.45 Informatiu migdia14.15 L’@ estesa14.45 Àrea ATV: Fórmula

musical15.00 RNA: Cara o creu18.00 Club Piolet19.00 Àrea ATV: Fórmula

musical20.15 RNA: Ara i aquí 2.020.40 El Temps21.20 L’@ estesa 21.45 Litoral: Phares et

balises22.35 Informatiu vespre 23.15 Redifusió nit01.00 Àrea ATV

06.00 Notícies 3/2408.00 Els matins 14.00 Telenotícies comar-

ques 14.20 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.40 Cuines 15.50 La Riera 16.35 Divendres 18.15 Joséphine 19.57 Espai Terra 20.20 El Gran Dictat 21.00 Telenotícies vespre 21.50 Sense ficció 23.20 Pel·lícula: Assassi-

nat... 1, 2, 301.15 TR3S C 01.21 Gavin i Stacey 01.49 Divendres 03.14 Fusió i swing a

l’estudi 04.45 Jazz a l’estudi

21.20 La Riera 22.05 Quèquicom23.13 Via llibre 23.40 Premis d’Honor de

les Lletres Catala-nes: Antoni Maria Badia i Margarit

00.07 Extres 00.13 Benvinguts al

nanomón 01.55 TR3S C 01.58 Vestits d’arreu del

món 02.27 Farscape 03.16 Fusió i swing a

l’estudi

07.13 El petit Nicolas 07.50 Doraemon 08.42 Quin crac, l’Angelo! 09.00 Mic 3 09.42 Els Barrufets 10.33 Avatar: l’últim mestre

de l’aire 11.42 Futbol galàctic 12.32 Mofeta Kung Fu 13.10 La lliga dels super-

malvats 13.45 Shin Chan 14.35 Els pingüins de

Madagascar 15.23 Bola de Drac Z Kai 16.10 One piece 17.00 Mic 3 17.45 Una mà de contes 18.10 L’abella Maia 19.00 L’Spirou petit 19.30 Info K 20.15 Tom i Jerry 20.55 Bola de drac

08.00 Crackòvia 09.25 Itàlia des de l’aire 10.20 Un tast pel món 11.13 Pròxima parada 12.04 Projecte X 12.49 Balears salvatge 13.40 Un tast pel món 14.30 El Mediterrani des

de l’aire 14.45 Ciclisme 17.30 L’home més fort del

món 18.30 L’equip ideal 19.25 Crackòvia 20.00 Esport Club 21.00 Zona UFEC 21.30 Automobilisme:

Especial La Fórmula G. P. d’Espanya

23.00 Efectivament 00.05 Tot l’esport 00.30 Efectivament03.05 Automobilisme

07.20 8 de 807.50 Catalunya blues08.20 La doctora Quinn09.00 Televenda11.05 Vaughan en vivo11.30 Migdia13.30 Arucitys16.30 La doctora Quinn17.20 La pel·lícula: Ases

del cielo19.00 8 al dia22.30 Gran cinema: Matrix23.50 El color de la guerra:

la història americana00.50 Imparables02.35 Clips

08.15 Informatiu Alt Urgell 08.30 Notícies Lleida 09.00 Cafeïna09.30 Zona natural 10.00 Informatiu Cerdanya 10.30 Ciutadella 11.00 Cafeïna 12.00 Serveis informatius 12.30 Aventura’t 13.00 Informatiu Cerdanya 14.00 Informatiu migdia

Lleida 14.30 Al pot petit 15.00 Cafeïna 16.00 Promo 16.30 Rutes pel Pirineu 17.00 10 comarques17.30 Banda sonora 18.00 El meu poble 18.30 Nius 19.00 Cafeïna19.58 Caixa màgica 20.00 Informatiu vespre

de Lleida 21.00 La Cuina de...21.30 Lleida al dia23.00 Nius

06.30 Telediario matinal 08.30 Los desayunos de

TVE10.05 La mañana de La 114.00 L’informatiu14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 Informativo territorial16.30 UCO17.35 Amores verdaderos18.00 Tenemos que hablar19.00 + Gente21.00 Telediario 2 22.30 MasterChef 00.00 Clásicos de La 1:

Aeropuerto 02.10 Repor02.40 La noche en 24 H04.15 TVE es música

07.55 Biodiario09.00 Babel en TVE09.30 Aquí hay trabajo 10.00 La aventura del saber11.00 Documental 12.00 Para todos La 213.25 Zoom tendencias 14.45 Docufilia 15.35 Saber y ganar16.05 Grandes documen-

tales 18.00 Docufilia19.00 Historias de trenes 19.30 Para todos La 220.00 Historia de América

Latina 21.00 Docufilia 22.00 Versión española:

Blog 00.00 La 2 Noticias00.30 Redes 2.001.00 Ritmo urbano00.30 Conciertos de

Radio-302.00 La noche temática

06.30 Informativos Telecinco

08.55 El programa de Ana Rosa

12.45 Mujeres y hombres y viceversa

14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco16.00 Sálvame 20.15 Pasapalabra21.05 Informativos

Telecinco22.15 Gran Hermano

Catorce. Asómate 22.30 El don de Alba:

Extrañas parejas 00.00 Gran Hermano

Catorce: el debate 02.30 Premier casino 05.00 Fusión sonora

07.45 Al rojo vivo09.30 Crímenes imper-

fectos10.30 Crímenes imperfec-

tos: ricos y famosos 11.30 Informe criminal 12.30 Al rojo vivo14.00 La Sexta noticias15.00 Jugones15.15 Tenis: Masters de

Madrid 20.00 La Sexta Noticias20.55 La Sexta Méteo21.00 La Sexta deportes 21.30 El intermedio22.30 El taquillazo: Iron

Man 2 00.40 Cine: Terminator 02.30 Astro TV

06.30 TFou08.30 Téléshopping09.20 Bienvenue chez nous 10.10 Au nom de la vérité 11.10 Petits secrets entre

voisins 12.00 Les douze coups

de midi13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Téléfilm: Natalee Hol-

loway: La détresse d’une mère

16.35 Quatre mariages pour une lune de miel

17.25 Bienvenue chez nous 18.20 Une famille en or19.05 Money drop 20.00 Journal20.50 Film: Astérix et Obélix

contre César 22.50 Les experts 02.10 Reportages

08.00 Rugby. Copa S. M. el Rey

09.45 Conexión Baloncesto10.15 Fútbol playa.

Worldwide Riviera Maya Cup

11.25 Baloncesto. Liga Adecco Oro

13.00 Fútbol. Estudio Estadio

14.50 Programa Evasión15.05 Baloncesto. Zona

201415.35 Baloncesto. Liga

Endesa17.00 Conexión Baloncesto17.30 Baloncesto. Euroliga19.25 Conexión Vintage20.30 Conexión Teledeporte21.00 Directo baloncesto.

Liga Adecco Oro22.45 Evasión Nº 523.00 Automovilismo. Cam-

peonato del Mundo de turismos

23.30 Estudio Estadio01.15 Conexión Vintage

06.30 Télématin09.10 Des jours et des vies 09.35 Amour, gloire et

beauté 10.00 C’est au programme11.00 Motus 11.30 Les z’amours 12.00 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Journal14.00 Toute une histoire15.10 Comment ça va bien!16.10 Le tourbillon de

l’amour 17.15 Par amour 17.50 On ne demande qu’à

en rire18.45 Mot de passe 19.30 N’oubliez pas les

paroles20.00 Journal20.45 Secrets d’histoire 22.35 Intime conviction 23.35 Jeux criminels 01.01 Film: Un week-end

sur deux 02.35 Toute une histoire

06.15 Noticias de la mañana

08.55 Espejo público12.20 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.50 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 Noticias 116.00 Tu tiempo16.25 Amar es para

siempre 17.30 El secreto de Puente

Viejo 18.45 Ahora caigo19.45 Atrapa un millón21.00 Antena 3 Noticias 221.45 El Hormiguero 3.022.40 Gran Hotel 00.15 Sin rastro01.45 Ganing Casino05.00 Minutos musicales

07.00 El zapping de surferos

08.45 El encantador de perros

09.45 Rush: Episodio 2 10.30 Alerta Cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro 14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.45 Castle17.40 Money Time 18.30 Te vas a enterar20.00 Noticias Cuatro21.00 Lo sabe, no lo sabe 22.30 Castle: Todavía 23.15 Elementary: Episodio

1700.00 Castle: El rápido y el

más peludo 00.45 Ladrón de guante

blanco: Asuntos pendientes

01.45 Ladrón de guante blanco: En números rojos

02.30 La línea de la vida

06.45 Ludo08.35 Ludo vacances 10.50 Midi en France 12.01 12/13: Journal

régional13.50 Téléfilm: Tropiques

amers 16.10 Des chiffres et des

lettres16.50 Harry 17.30 Slam18.10 Questions pour un

champion19.00 Journal régional 19.30 Journal national 20.00 Tout le sport20.15 Plus belle la vie 20.45 Téléfilm: Un petit bout

de France 22.15 Grand Soir/3 23.20 Maigret 00.45 Thalassa 03.25 Plus belle la vie

06.40 Télé achat09.40 Vous êtes en direct11.00 Les anges de la

téléréalité 5 12.10 Futurama 13.35 Tellement vrai 15.15 Tellement vrai:

la quotidienne 16.10 Les anges de la

téléréalité 5 18.45 Vous êtes en direct20.00 NRJ12 Replay 20.50 Film: A. I. Intelligence

Artificielle 23.15 Film: Hantise 01.15 La maison du bluff 02.45 Programmes de nuit

08.00 X:enius 08.25 Par avion 08.55 Yourope 09.40 Ans poubelles 10.35 Starfighter, le cercueil

volant 12.05 Sarah et les mar-

mitons 13.55 Film: Romulus, My

Father 15.35 Par avion 17.20 X:enius 18.15 Il était une fois en

Iran... 19.00 Michael Martin,

aventurier des déserts

20.05 Life 20.50 Wallis Simpson,

duchesse de Windsor

22.41 Fini de rire 23.35 Forbidden Voices 01.05 Film: Hero 02.40 Yourope

06.30 Bom dia Portugal 10.00 Praça da alegria13.00 Jornal da tarde 14.15 Windeck - O preço

da ambição15.46 Portugal no coração18.00 Portugal em direito19.08 O preço certo20.00 Telejornal21.00 O nosso tempo21.31 AntiCrise22.00 Sinais de vida22.38 Esta é a minha

família23.27 5 para a meia-noite00.36 Nikita01.16 Californication01.50 Vidas em jogo

08.03 Nec plus ultra. La collection

09.30 Une brique dans le ventre

10.00 Curieux bégin11.00 TV5 Monde. Le

journal 11.30 Plus belle la vie13.00 TV5 Monde. Le

journal 14.00 Un flic16.00 Le journal de la RTS16.30 Questions pour un

champion19.00 Le journal de

France 219.30 Film: Aïcha22.01 Film: La petite

chartreuse23.33 Film: Cirage02.24 Comme un jeu

d’enfants

08.00 Téléachat 09.00 H10.00 Touche pas à mon

poste! 13.30 Navarro 17.00 MacGyver 18.30 Touche pas à mon

poste! 20.30 D8 le JT 20.50 Film: Bleu d’enfer 22.50 Film: Shark Attack 3 00.35 Touche pas à mon

poste! 02.15 Programme de nuit

08.15 M6 Kid 09.05 M6 boutique 10.15 Ma famille d’abord 11.00 Desperate hou-

sewives 12.45 Le 12 45 13.05 Scènes de ménages13.45 Téléfilm: Desperate

Housewives 17.35 Un dîner presque

parfait 18.45 100% mag 19.45 Le 19/4520.05 Scènes de ménages 20.50 Téléfilm: La pire

semaine de ma vie 00.15 Nouveau look pour

une nouvelle vie 01.25 M6 Music

Page 32: Diari del 7 de maig de 2013

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dim

Arts

, 7 D

e m

Aig

Del

2013

Avui felicitem tots els Eovalds

[email protected]

resultat del grup d’entrenament

del robert Alleu al Campionat

d’Andorra d’estiu d’atletisme.

mercès, míster!!

martina, moltes felicitats pels teus 6 anys!!

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge. Cost 0.75 € + cànon

més sms a la pàgina 30

Bd.noia de 42 anys cariosa,vol conexia ha home cariosos y traballado per una relacion estable si es posible y sobretot k sigui since.tauroBD No hi ha cap problema amb la nova junta perqu no hi ha nova junta, hi han eleccions d’aqui a 3 setmanes i encantats que es presenti gent nova, i si voleu seguir amb aquesta mala llet, parlarem per de TOT i la manera de fer fins ara.bd algu fa informatica

dijous al mati???!Bd :Felicitats a les dos seccions dl F.c.Andorra per acomplir els objectius marcats per aquesta temporada .Perque a sobre d deixarse la pell al camp han tingut ke lluitar contra els despatxos.Els alÂṖliens i els propis.Bd para la sra. madura rubia que vive en Encamp que tiene un Lancia pequeo blanco, gustava invitarte a un caf o cenar, eres

guapa.Lo he pensado mejor..si eres tu no lo se.creo que eso es impossivel.pero si se que te das cuenta d las cosas ...no pondre nombre ni su inicial pero si dire que tu nombre tiene el mismo numero de letras que el mio (4)k mas kieres saber?.espero no arrepentir me d esto..solo te digo que lo impossivel es impossivel...BD. Al grupo musical portugues .Como contactar

lisa, et desitgem que passis un gran

dia. Avui és el teu aniversari i et merei-

xes tota la felicitat del món!!!

Per grampresentant tiquet Joieria

Taller propi

COMPREMOR I PLATA

22 anys ens avalenNOSALTRES NO ENGANYEM. Comproba-ho.

Vine a veure’ns. Diners a l’instant.C. de la Llacuna, 11 - Andorra la Vella - T. 827 537

NOVA BOTIGA: Av. Santa Coloma, 38 (costat Hotel President)

es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els

martina, moltes felicitats pels teus 6 an

Envia un SMS al 789*amb la paraula claubike + el teu nom

Sorteig d’una BTT

PVP: 1.725 €

SPECIALIZED CAMBERFSR ELITE 2012

* co

st d

el m

issa

tge:

1,5

0 € 

+ c

ànon

Característiques: BTT doble suspensió / Quadre d’alumini M4 / Forquilla RockShox Recon Gold 120 mmAmortidor RockShox Ario RL / Rodes DT Swiss / Frens de disc hidràulics Avid Elixir 3 SL / Transmissió Shimano SLX/XT

Envia un SMS al 789*

FSR ELITE 2012

Amb la col·laboració de