2

Click here to load reader

Infobloc febrer 2013

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Ja disponible l'infoBLOC Sagunt de febrer 2013

Citation preview

Page 1: Infobloc febrer 2013

P4

SANCIÓ AL LLAURADORS El passat 28 de novem-bre, tres persones, membres d'una mateixa família, es trobaven en la parcel·la, propietat d'una d’elles, jubilat, rea-litzant labors de neteja del camp.

En el lloc es va personar un inspector de Tre-ball acompanyat d'agents de la Guàrdia Civil, que els va requerir informació sobre la seua relació amb la propietat i les labors que esta-ven realitzant. El Ple sol·licitar al Consell de la Ge-neralitat Valenciana, que li trasllade el seu malestar al Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, pel fet que els ins-pectors de Treball destinats a la ins-pecció de les activitats agrícoles, va-gen acompanyats d’agents de la Guàr-dia Civil i al Ministeri d’Ocupació i Se-guretat Social, la retirada de les san-cions a les persones jubilades que realitzen treballs al camp.

MANTENIMENT LINEA MARITIMO TERRESTE L’Ajuntament de Sagunt comunicarà a la Demarcació de Costes del Ministeri la seua voluntat de manteniment de l'actual demarcació del domini marítitm terrestre en el litoral del nucli del Port de Sagunt, en base als motius exposats. L’Ajuntament de Sagunt encarregarà als seus serveis jurídics interns i ex-terns els estudis pertinents per em-prendre les accions legals necessàries en cas que la Demarcació de Costes modifique la línia marítimo terrestre contra els interessos de Sagunt.

DEFENSA DEL SAHARA

El passat 31 de desembre, 13 joves representants d'organitzacions políti-ques, entre les que es trobava el BLOC JOVE, es van reunir amb la “Plataforma Gritos Contra el Muro Ma-rroquí”. La trobada s'emmarca dintre del projecte “Amanecer 2013” en virtut del qual joves d'arreu de l'Estat estan convivint aquests dies amb joves sah-rauís per tal de conèixer de primera mà la realitat de la seua lluita. L’Ajuntament de Sagunt condemna l’actuació de l’exèrcit marroquí .

Propostes presentades al Ple

APROVADA APROVADA APROVADA

Plens al Port de Sagunt Teresa García, regidora

P1

Edita: Grup Municipal BLOC-CM Compromís Sagunt Carrer Autonomia 2, 46500 Sagunt T 618 305 408 C [email protected] W http://sagunt.compromis.ws F /infoBLOcSagunt T @infoblocsagunt

febrer2013

Davant la campanya de tergiversació plantejada per PP i SP arran de la inadmisió del recurs dels Plens al Port de Sagunt i de l’execució de la sentència que anul·la els articles del ROM referits a les seus plenàries BLOC-Compromís ha de manifestar: S’interposà recurs contenciós administratiu per dos motius jurídics: Existien informes jurídics dels Secretaris anteriors

advertint de la il·legalitat de l’assumpte. S’elevà consulta formal a Conselleria

d’Administracions Públiques i a Delegació del Govern sobre la il·legalitat i l’informe de contestació de la Delegació de Govern indicava així mateix la il·legalitat de les celebracions plenàries fora de la casa consistorial.

Així mateix, Delegació de Govern impugnà els acords que ja s’havien pres fora de la casa consistorial fins eixe moment.

Igualment consultes jurídiques realitzades en el propi ajuntament asseguraven la il·legalitat dels acords, ja que l’article 49 de la llei de bases de règim local és un article bàsic i no es pot modificar. Il·legalitat que el Secretari d’aquell període va obviar.

Què el propi contenciós es presentà per vetlar per la legalitat vigent (obligació de tot regidor/a a l’ajuntament). Hem de recordar que, en cas de no haver sigut BLOC-Compromís, públicament i amb la intenció esmentada, qui presenta el recurs, podria donar-se el cas, que algun particular denunciara els acords fóra de la casa consistorial per obtindre benefici propi. No hem de recordar els processos judicials en els que l’Ajuntament es troba immers (Àngel Perales, Dotacional Ciutat Mar, Menera....) com per a donar arguments a aquells que volen especular amb els recursos de tots els ciutadans i ciutadanes.

Que l’acord de realitzar plens fóra de la Seu Municipal es prengué com a contraprestació del pacte PP-SP, un pacte que ha deixat hipotecat l’Ajuntament per als pròxims anys, ja que ha utilitzat el Patrimoni Municipal del Sol per realitzar obres més que qüestionables en temps de crisi, i ara l’Ajuntament no compta amb eixos estalvis per a fer front a les despeses d’una nefasta gestió urbanística que el PP ha generat (Vora Sud, Vora Nord, Centre Cultural Mario Monreal, etc...) Que la participació no està relacionada amb la distància al lloc on realitza, ja que no eixisteix cap impediment per accedir a l’Ajuntament en la celebració dels plens. Així mateix la descentralització no ha de confondre’s amb la dualitat, per la despesa i la ineficiència que genera. Tenim un municipi on existeixen diversos nuclis de població, on s’ha de procurar la participació a través d’altres vies i procediments (internet, govern obert,...) en les que Compromís treballa de forma continua. No obstant això, BLOC-Compromís no és contrari a la modificació de la legalitat vigent per tal de realitzar plens fóra de la Casa Consistorial, tal i com hem manifestat en diverses ocasions, però això no eximeix del compliment del marc legal vigent i de la inseguretat jurídica que es pot produir si s’incompleix la llei (tal i com estava succeint). L’esmena a la proposta del PP es dugué a terme per tal de desvincular la modificació de l’article 49, de la reforma de la Llei de Bases de Règim Local que pretén portar endavant el PP, on es realitza un atac cap a l’autonomia municipal mai vist en la història de la democràcia i en la qual BLOC-Compromís està en contra. Baix la nostra opinió la reforma de l’article 49 deuria incloure’s en la llei de transparència, com a mesura per facilitar la participació, no dintre d’una reforma limitant i coercitiva per als Ajuntaments, com la reforma de la Llei de Bases. El PP de nou torna a mesclar conceptes i reformes legals per afavorir els seus interessos i la resta de partits (PSOE i EU, sobretot) li han fet el joc i han mossegat l’ham. Compromís no.

La moció que presentàrem en el ple de gener deixa clara a Costes la postura de l'Ajunta-ment de Sagunt sobre la qualificació del Male-con. Cal evitar la modificació de la demarcació de la línia marítimo terrestre perquè esta zona man-t i n g a l ' a c t u a l q u a l i f i c a c i ó . Els interessos en joc són desorbitats amb una demanda d'expropiació de 100 milions, la qual cosa suposa una amenaça directa a l'estabilitat m u n i c i p a l . La postura del PP local ens sembla insuficient i ens preocupa la decisió que puga prendre la l'ad-ministració competent, també en mans del PP. Les informacions sobre la política popular respec-te la revisió de a Llei de Costes ens poden afec-tar de ple. Lamentem que el grup popular votara en contra de la nostra moció, i anunciem que estem estu-diant accions legals per fer front a una eventual modificació. Estem convençuts que el canvi de qualificació del Malecon seria il.legal, ja que es tracta d'un terreny guanyat a la mar que manté les característiques que la mateixa llei dictamina per ser considerats domini públic.

Ja s'han celebrat tres reunions i s'han produït les pri-meres compareixences. Esperem que en el termini més breu possible puguem arribar a conclusions defi-nitives. Recordem que el justipreu de la plaça va ser valorat pel Jurat Provincial d'Expropiació en 694000 euros, una quantitat lleugerament superior a la proposta de l'Ajuntament, i molt inferior als més de 12 milions d'eu-ros que pretén el propietari. Com era d'esperar l'em-presa titular va presentar un recurs i l'Ajuntament es va defensar per protegir els seus interessos perso-nant-se en el contenciós. Però al poc de temps, en desembre de 2008, i de manera incomprensible, l'e-quip de govern del PP va decidir apartar-se de la cau-sa. El resultat és sabut i molt greu: haurem de pagar més de 5 milions d'euros. Ningú no ens defensa perquè l'Ajuntament s'ha apartat voluntàriament. I continuem sense defensa al Suprem, que ha admés el recurs de c a s a c i ó d e l s d e m a n d a n t s . Nosaltres tenim les idees cada dia més clares i espe-rem que la Comissió servisca per depurar responsabi-litats. Encara que ja sabem que en este país no dimi-tixen ni els que són plillats amb les mans a la massa.

Malecón de Menera Comissió Investigació

Plaça Àngel Perales

Page 2: Infobloc febrer 2013

Els comptes estan prorrogats des de 2009 i total-ment desfasats, i no sols per la caiguda d’ingressos, sinó sobretot per la política de des-pilfarrament del PP i per les sentències d’expropiació que ha generat Estem a 1 de febrer i encara no hem vist ni una sola proposta per al pressupost de 2013. De fet la llei establix que l’esborrany hauria d’haver sigut lliurat a l’oposició el 15 de setembre de 2012 per al seu estudi i votació abans del 31 desembre. Este incompliment no és puntual, sinó que s’ha convertit en norma per al PP i per al seu màxim responsable, Alfredo Castelló. L’últim pressupost aprovat per majoria va ser el de 2009, fruit del vergonyós pacte PP-SP. Este pressupost va consagrar una discriminació entre ciutadans en funció del nucli de població de re-sidència. Una discriminació que s’ha aplicat injus-tament en el període de major inversió, ja que correspon als Plans Estatal i Confiança de les administracions estatal i autonòmica. I després Castelló té la poca vergonya de parlar de ciuta-dans de primera i segona. Per tant, el govern popular i el seu alcalde són els primers responsables de la irregularitat pressu-postària. Si no negocien un pressupost és impos-

sible que s’aprove. A més en les institucions les for-mes són molt importants i els terminis que marca la llei són molt clars. Segurament si hi haguera una res-ponsabilitat administrativa o penal clares, no estarien tan tranquils. El que passa és que Csatelló té por de portar els pressupostos i no aconseguir prou vots, perquè hauria de sotmetre el seu càrrec a una qüestió de confiança, i el seu càrrec és més important que l’estabilitat municipal. Des de 2009 a 2013 la situació econòmica s’ha degra-dat greument i la partida d’ingressos ha caigut clara-ment, un fet generalitzat en tots els municipis. Ara bé, allò que fa més greu el cas de Sagunt és que el PP va decidir esgotar tota la partida de patrimoni municipal de sòl abans de les eleccions municipals i ara no po-dem front a despeses extraodinàries com les expro-piacions. Durant l’anterior legislatura el PP no sols va consumir tot el PMS, sinó també els 12 milions del cànon de l’aigua i desenes de milions dels plans esta-tal i autonòmic, i a més va prendre decisions que han disparat l’import de les expropiacions. No obstant això, Bloc-Compromís està disposat a par-lar i negociar en benefici de la nostra ciutat i dels nos-tres ciutadans, que no mereixen un govern i un alcal-de com el que tenim, però són els que hi ha. Ara bé, hem de tenir una proposta primer.

PRESSUPOSTOS … des de 2009 Quico Fernández, portaveu

P2 P3

COMPROMÍS DEFENSA LA CONTINUITAT DE GALMED

El portaveu de Compromís en les Corts Valencia-nes, Enric Morera, s’ha posat en contacte amb el portaveu de Compromís en l’Ajuntament de Sa-gunt, Quico Fernández, per a tractar la decisió de ThyssenKrupp de posar en venda la planta de Galmed a Sagunt i, en el cas de no trobar un comprador, tancar-la. Morera ha manifestat el to-tal suport als treballadors afectats per aquest anunci i ha informat que demanarà una reunió amb el comitè d’empresa per a posar-se a la total disposició dels empleats a l’hora de cercar solu-cions. Segons el síndic de Compromís, “ara és quan un govern ha de donar la cara per les ciutats, per l’ocupació, i Fabra ha d’eixir en defensa dels 118 llocs de treball directes, més altres punts indirec-tes que depenen de Galmed”. Morera també ha declarat que des de la coalició estan a la total dis-posició dels treballadors per a defensar els seus drets, tant en les Corts Valencianes com en el Congrés, perquè, segons Morera, “30 anys des-prés d’una tràgica reconversió industrial en el Port de Sagunt, no podem tolerar que passe altra tragèdia laboral ara amb 118 famílies per la falta d’acció i de reacció d’un govern que mira per a altre costat i no soluciona els problemes dels va-lencians”.

Segons les informacions publicades, la planta de Gal-med es posa en venda no perquè no siga rendible, sinó perquè no interessa ja a l’empresa mantenir la seua presència en l’àrea mediterrània, a pesar que els resultats no són negatius. Des de Compromís espe-ren que el govern valencià “done la talla, i negocie la viabilitat de Galmed perquè és una realitat i una urgència de la qual depenen molts llocs de treball”. Tanmateix, Enric Morera, ha defensat als treballadors de Galmed en la seva intervenció de la primera sessió del parlament valencià d'aquest any. Morera, en torn de rèplica al vicepresident del Consell, José Ciscar, ha tirat en cara al govern valencià «la gran capacitat que té per destruir ocupació. Des que governa Fabra, ja han perdut el seu lloc de treball més de 80.000 va-lencianes i valencians i en aquesta sessió de les Corts encara no hem escoltat cap paraula de suport als treballadors de Galmed de Sagunt, que estan en per i l l de perdre la seva ocupació». El síndic de Compromís ha mostrat la preocupació de la seva coalició per l'anunci realitzat per part de l'em-presa propietària de Galmed i ha exigit des de la tribu-na que el govern valencià, «actue ja per evitar un tan-cament que afecta a més d'un centenar de famílies i que no es pot permetre». En aquesta línia, i davant l'absència de compromisos del vicepresident Ciscar, Morera espera que el titular d'ocupació del Consell, «sí que reaccione i es manifeste totalment a favor de la continuïtat de Galmed a Sagunt».

Aquest 14 de Febrer es va constituir Compromís Per Sagunt… Més informació a la nostra web i al proper butlletí.