4
El balanç de l'any 2011 no pot ser positiu des d'una perspectiva general perquè la crisi s'ha aguditzat i els seus efectes són cada vegada més devasta- dors: la desocupació augmenta sense control, mol- tes empreses es veuen obligades a tancar, la Ge- neralitat no paga a proveïdors, farmàcies i llibreries, i s'acosta perillosament a la fallida, es rebaixen sensiblement els salaris dels treballadors públics, etc. Per no parlar de la imatge indecent i humiliant per als valencians de veure alguns dels seus princi- pals dirigents en la banqueta dels acusats per co- rrupció. No obstant això, per a Bloc-Compromís ha estat un any extraordinari. A Sagunt hem aconseguit els mi- llors resultats de la nostra història amb 5000 vots i quatre regidors que ens situen com a primera força al nucli històric i tercera al conjunt de la ciutat a es- cassos vots de la segona. Ens hem consolidat defi- nitivament com una força decisiva. En les eleccions autonòmiques els resultats han estat espectaculars amb un grup a les Corts de 6 diputats. I per primera vegada tenim també respresentació al Congrés dels diputats. A Sagunt hauríem de fer una valoració negativa en dos aspectes fonamentals. Per una banda la falta d'acord per configurar una majoria de govern suposa continuar amb una inestabilitat municipal que paralitza l'Ajunta- ment; de fet encara continuem amb els pressupostos de 2009 amb l'enorme desfasament que hi ha en el capítol d'ingressos. Per altra banda la situació econòmica s'està degradant fins a extrems insospitats i el nombre de parats s'acosta a la dramàtica xifra dels 7000, per damunt del 25%, i comparable a municipis sense recur- sos. És evident que entre tots els partits amb voluntat de so- lucionar els problemes dels ciutadans hem d'arribar a un acord d'estabilitat. Per això el Bloc torna a plantejar la mateixa proposta que ja férem al principi de la legisla- tura; un pacte de govern entre els tres partits més repre- sentatius amb un programa bàsic i un repartiment de responsabilitats. Cal oblidar-se de les sigles i recordar- se dels ciutadans. BALANÇ DE L'ANY 2011 PERSPECTIVES PER AL NOU P1 4 REGIDORS 5000 gràcies! Edita: Grup Municipal BLOC-CM Compromís Sagunt Carrer Autonomia 2, 46500 Sagunt T 618 305 408 C [email protected] gener2012

infoBLOCSagunt - Compromís xa 2012

Embed Size (px)

Citation preview

Page 1: infoBLOCSagunt - Compromís xa 2012

El balanç de l'any 2011 no pot ser positiu des d'una perspectiva general perquè la crisi s'ha aguditzat i els seus efectes són cada vegada més devasta-dors: la desocupació augmenta sense control, mol-tes empreses es veuen obligades a tancar, la Ge-neralitat no paga a proveïdors, farmàcies i llibreries, i s'acosta perillosament a la fallida, es rebaixen sensiblement els salaris dels treballadors públics, etc. Per no parlar de la imatge indecent i humiliant per als valencians de veure alguns dels seus princi-pals dirigents en la banqueta dels acusats per co-rrupció.

No obstant això, per a Bloc-Compromís ha estat un any extraordinari. A Sagunt hem aconseguit els mi-llors resultats de la nostra història amb 5000 vots i quatre regidors que ens situen com a primera força al nucli històric i tercera al conjunt de la ciutat a es-cassos vots de la segona. Ens hem consolidat defi-nitivament com una força decisiva. En les eleccions autonòmiques els resultats han estat espectaculars amb un grup a les Corts de 6 diputats. I per primera vegada tenim també respresentació al Congrés

dels diputats.

A Sagunt hauríem de fer una valoració negativa en dos aspectes fonamentals. Per una banda la falta d'acord per configurar una majoria de govern suposa continuar amb una inestabilitat municipal que paralitza l'Ajunta-ment; de fet encara continuem amb els pressupostos de

2009 amb l'enorme desfasament que hi ha en el capítol d'ingressos. Per altra banda la situació econòmica s'està degradant fins a extrems insospitats i el nombre de parats s'acosta a la dramàtica xifra dels 7000, per damunt del 25%, i comparable a municipis sense recur-sos.

És evident que entre tots els partits amb voluntat de so-lucionar els problemes dels ciutadans hem d'arribar a un acord d'estabilitat. Per això el Bloc torna a plantejar la mateixa proposta que ja férem al principi de la legisla-tura; un pacte de govern entre els tres partits més repre-

sentatius amb un programa bàsic i un repartiment de responsabilitats. Cal oblidar-se de les sigles i recordar-se dels ciutadans.

BALANÇ DE L'ANY 2011

PERSPECTIVES PER AL NOU

P1

4 REGIDORS

5000 gràcies!

Edita: Grup Municipal BLOC-CM Compromís Sagunt Carrer Autonomia 2, 46500 Sagunt T 618 305 408 C [email protected]

gener2012

Page 2: infoBLOCSagunt - Compromís xa 2012

L’Alcalde de Sagunt, membre de la Comissió d’Hi-senda de les Corts votà en contra, junt amb la resta de membres del PP en eixa Comissió, de totes les esmenes que Compromís va presentar en matèria d’infraestructures: El desdoblament de la CV-309 de Parc Sagunt, el Pont de Connexió entre el Port de Sagunt i Canet d’En Berenguer i la recuperació del Llit del Palància “Castelló com a Alcalde és un representant covard i perjudicial per a Sagunt davant altres institucions com la Generalitat, ja que vota en contra dels interessos de la ciutat” declara el portaveu de BLOC-Compromís Quico Fernàndez. “Ni tan sols s’ha excusat davant els membres del seu partit per a no votar davant de deutes i dèficits en inversions històriques en el desenvolupament de Parc Sagunt, sinó que s’ha unit a dificultar el progrés del sòl industrial més important de la ciutat” Continua Fernàndez

“No actua com a diputat per defendre els in-teressos de Sagunt a les Corts, ni com a Alcalde afavorint allò que és bo per a la seua ciutat. Compromís serveix més als interessos de Sa-

gunt que un diputat-alcalde que calla en funció del s interessos del PP, que pel que es veu no té cap in-terés en invertir en Parc Sagunt”

D’altra banda sorprèn també la votació de l’esmena sobre el Pont entre el Port de Sagunt i Canet d’En Be-renguer, que va ser rebutjat per tots els partits pre-sents:PP, PSOE i EU. “BLOC-Compromís es quedà sol defenent els interessos, en aquest cas del Port de Sagunt i de Canet, amb una infraestructura que, una volta desprogramat el PAI de la Vora Nord, ha de ser executada per l’administració autonòmica, entre d’altres ” Així mateix, afegeix Fernàndez “El que resulta més paradoxal és el sentit de vot d’Esquerr a Unida que no sols vota en contra de l’esmena de Compromís, sinó que també votà en contra de la seua pròpia esmena demanant la construcció d’es-te pont, esmena que sí recolzà Compromís”

Compromís seguirà treballant en el pròxim període de rectificacions i inclús estudiarà la possibilitat d’esmenar a nivell ciutadà per veure si part de les esmenes pre-sentades pot prosperar.

P2

Castelló votà en contra del desdoblament

de la carretera de Parc Sagunt

El BLOC denuncia que l'alcalde de Sagunt

“menysprea la bandera de Sagunt” “El nostre Grup Municipal va decidir despenjar la S enyera de la Ciutat de Sagunt com una forma de celebració més de la fes ta de tots els va-lencians. No és la primera vegada que ho fem i de t ots és sabut que és la nostra forma de contribuir amb la festa del 9 d' Octubre” , explicava el portaveu nacionalista, Quico Fernández.

Page 3: infoBLOCSagunt - Compromís xa 2012

El BLOC el qual va iniciar aquest procés, “des d'a-vui, com nosaltres sempre hem defensat, no es poden celebrar plens fora del palau consistorial ”.

Fernández argumentava la seua oposició a aquest tema explicant que, com regidors, “tenim l'obligació legal de denunciar tots aquells acords que no s'a-justen a dret”, un fet del que van tenir coneixement segons els informes de l'anterior secretari municipal i les posteriors consultes realitzades a l'oficial major i a la subdelegació del govern.

Precisament, recorden els nacionalistes que subdele-gació del govern, “de forma extemporània”, ja va advertir, “en una resposta que va ser ocultada”,

que aquests articles del ROM “no s'ajustaven a dret”, una informació davant el coneixement de la qual des del BLOC van decidir presentar el corres-ponent recurs. “Ara s'anul·len els acords adop-tats fora de l'Ajuntament des de 2009, què pas-sa? Nosaltres no hem recorregut aqueixos acords per responsabilitat, però subdelegació del Govern sí que ho ha fet fins a en quatre oca-sions, algunes d'elles en les quals es van tractar temes tan importants com els pressupostos de 2009, encara vigents, o la urbanització del Bord Sud del Port de Sagunt, a més d'altres adjudica-cions, taxes…”.

JOAN BALDOVÍ

LA VEU VALENCIANA A MADRID

P3

El TSJCV declara nuls la celebració de plens municipals fora de la Casa Consistorial

Page 4: infoBLOCSagunt - Compromís xa 2012

Com és públicament conegut, en el ple d’investidura de la present legislatura, Alfredo Castelló va resultar elegit només amb els vots del PP, com a cap de la llista més votada. Cap grup li va donar suport, i de fet SP va oferir el seu vot al candidat del PSOE. Només que el BLOC haguera votat a José Luis Chover, seria suficient perquè l’alcalde no fóra Castelló. Més clar encara, Castelló és alcalde perquè el Bloc ho ha vol-gut . Com li diguérem en el seu moment, si el Bloc fóra un partit tan irresponsable com el PP de Sagunt, hui estaríem en el poder.

Nosaltres vam demostrar, com sempre, que esta ciutat està per damunt dels nostres interessos parti-distes o personals. Castelló ha demostrat en canvi que és capaç de tot per mantindre el seu poder: cree el ladrón que todos son de su condición. Sembla que la seua ambició no té límit.

Després de la investidura, en les converses proto-colàries, el Bloc li va traslladar al PP que pensàvem que calia un govern ampli i estable, prou fort com per fer front als greus problemes de la ciutat. Una pacte PP-BLOC, no sols no acomplia esta premissa, sinó que a més el PP mantenia una sèrie d’obligacions amb les seues decisions que eren inassumibles per a nosaltres. Per això el BLOC va fer pública la seua proposta de govern a tres bandes, incloent el PSOE, una proposta molt ben acollida per la societat.

Passats més de set mesos, Castelló ha sigut incapaç d’arribar a un acord de govern amb cap grup, i sem-bla que no és possible a curt termini. El BLOC ha tor-nat a fer la proposta de govern ampli per encarar els reptes que la situació econòmica ens imposa, però sembla que no hi ha voluntat política. Pensem que ens hauríem de seure en una taula per a posar en comú el programa de govern necessari, sense preju-dicis i sense demagògies, amb voluntat d’arribar a acords.

Evidentment el Bloc també contempla altres opcions, com seria un pacte de progrés amb el PSOE i EU, un govern de dotze com alternativa a un govern de huit a les ordres d’un. No cal dir que dotze són més que nou, i més si tenen ganes de treballar i idees. Esta opció de fet no es va materialitzar en el seu moment per la falta de decisió d’EU. Ara les coses poden haver canviat: la crisi s’ha aguditzat, cal que tots arrimem el muscle i el PP, a pesar d’estar en minoria, mostra una total pre-potència que arriba a extrems insospitats de falta de transparència i d’actituds autoritàries. Este pacte no contemplaria condicionaments de caràcter territorial per part de SP,ni per part de cap altre partit.

El PP s’ha posat molt nerviós, com el mateix dia de la investidura. I Castelló és el principal exponent d’un nerviosisme covard, que el porta a fer declaracions patètiques cada dia. I és que este ex-assessor de Camps, ja no té padrins, no té opcions en el govern de la Generalitat ni que siga en un lloc menor. Tot el seu futur passa per l’Ajuntament i pel trist paper de votar a les Corts el que li manen, encara que siga contra Sa-gunt.

I que no es preocupe per les bases del Bloc, nosaltres funcionem democràticament, i sempre en defensa de l’interés general. I nosaltres estem convençuts que els interessos de Sagunt i els del Port són els mateixos. No es pot identificar un partit amb un nucli, indepen-dentment de la seua força electoral. La demagògia de l’enfrontament és la seua especialitat, Sr.Castelló.

Per últim, les declaracions de SP es poden interpretar com una manera de pressionar a Castelló de cara als pressupostos, de cara al tema de la seu consistorial o de cara a un pacte de govern. Saben que el PP està en la corda fluixa i volen traure profit. Hi ha hagut dos reunions segons la premsa, però Castelló no dóna explicacions. El que és evident és que amb nosaltres no s’han reunit.

EL BLOC ASPIRA A BUSCAR UNA ESTABILITAT SUFICIENT PER SOLUCIONAR ELS PROBLEMES DE SAGUNT

P4 recicla’m