2

Click here to load reader

InfoCOMPROMIS Sagunt Març 2013

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Ja disponible l'infoCOMPROMIS del mes de març. Sagunt

Citation preview

Page 1: InfoCOMPROMIS Sagunt Març 2013

P4

Avantprojecte de Racionalitat i Sos-tenibilitat de l’Administració Local El passat 15 de febrer, el Consell de Ministres aprovà una proposta so-bre l’avantprojecte de llei de Racionali-tat i Sostenibilitat de l’Administració Local que suposa un pas enrere en la concepció de l’administració local i la seua autonomia. És rebutja els termes i continguts de l’Informe de l’Avantprojecte de Racio-nalitat i Sostenibilitat de l’Administració Local per entendre que ataca els prin-cipis d’autonomia local. Demanem al Secretari de l’Ajuntament a l’elaboració d’un informe en el qual s’indique l’abast que tindria sobre tots els àmbits de la gestió municipal l’aplicació de la proposta Avantprojec-te de Racionalitat i Sostenibilitat de l’Administració Local.

#stopprescipció El Text Refós de la Llei d’Hisenda Pública de la Generalitat Valenciana, aprovat per Decret Legislatiu de 26 de juny de 1991, estableix en el seu article 18 el termini de quatre anys per a la prescripció del dret al reconeixement, liquidació i pagament de les obligacions ja reconegu-des o liquidades de la Generalitat. Tot i que la presentació de documentació justificativa inicia un nou termini de prescripció, la generalització dels impagaments de la Generalitat, fan necessari l’adopció de mesures per a que els beneficiaris de les diferents ajudes i subven-cions tinguen coneixement de la situació en que es troben les obligacions reco-negudes per la Generalitat i de la forma de reclamació adient per tal d’evitar la prescripció dels seus drets respecte a aquestes. Per això entenem que cal demanar a les Corts Valencianes que prenguen les mesures oportunes per a obligar a la Generalitat a comunicar la situació de ma-nera prèvia a l’esgotament dels terminis de prescripció, senyalant la via de recla-mació per a iniciar un nou termini de prescripció. L’objectiu final és evitar que els impagaments generalitzats de la Generalitat acaben generant un perjuí encara major als beneficiaris de les diferents ajudes i subvencions reconegudes.

Propostes presentades al Ple

APROVADA APROVADA

Miquel Rubio, Secretari Comunicació

P1

Edita: Grup Municipal BLOC-CM Compromís Sagunt Carrer Autonomia 2, 46500 Sagunt T 618 305 408 C [email protected] W http://sagunt.compromis.ws F /SaguntCompromis T @CompromisSagunt

març2013

Poc a poc anem avançant... Ja fa vora tres anys quan els tres partits, BLOC – INICIATIVA – VERDS decidírem mamprendre aquest apassionant viatge de COMPROMÍS junts... Ara, ja tots els pobles i ciutats del País Valencià, han conformat les seves noves executives d’aquesta coalició permanent de la qual formem part... Tres anys després, comencem a veure amb il•lusió que el projecte COMPROMÍS va deixant veure els seus fruits, des de COMPROMÍS hem aconseguit plantar cara al bipartidisme i consolidar un espai polític en clau pròpia, progressista i plural, des del valencianisme, l’esquerra i l’ecologisme. Ja al BLOC, i ara a COMPROMÍS, han volgut comptar amb nosaltres com a Secretaris Local i de Comunicació de l’executiva de Sagunt, i, com no, entre les nostres tasques destaca ara el canvi de la nostra presència a la xarxa... És per això que aquests dies estem treballant en fer canvis importants de la nostra presència a la xarxa, i per això, ara ens podeu trobar a twitter en @CompromisSagunt i a facebook (http://www. facebook .com/Sagun tCompromis ) . Tanmateix, ja fa tems que podeu seguir la nostra actualitat al nostre espai web (http://sagunt.compromis.ws). Des de Compromís anem a més i s’actualitzem i renovem per a ser un instrument al servei del

nostre poble. Ara, anunciem un nou impuls: Més Compromís, també a la xarxa, per a créixer i vertebrar els compromisos de milers i milers de valencianes i valencians que ansien ser els protagonistes de noves polítiques i noves formes de fer política. Continuem fent la política amb un somriure, carregats de valors i d’idees, amb una veu que mai ens tremola davant d’un poder malinterpretat. Fem el viatge junts perquè, com deia el poeta, ... tot està per fer, i tot és possible, i perquè entre tots i totes, ho farem tot. Sabem que la confiança i el vot que ens ha donat la ciutadania no és cap xec en blanc, sinó un manament perquè els representem dignament, dia a dia, amb honestedat, treball i valentia. Fem la política escoltant a la gent, i la fem a tots els àmbits, a les institucions, al carrer o en les xarxes socials. Hem demostrat que som com tu, que som poble, i que estem al teu costat per denunciar les injustícies, donar veu a les persones i col•lectius invisibles, i proposar mesures que treballen per la felicitat de tots els dies, de totes les persones. Encetem una nova etapa de consolidació i creixement, on ens obrim per a sumar als ciutadans i ciutadanes actius que vulguen participar en tots els municipis i comarques. Poble a poble, ciutat a ciutat, fent més gran eixe compromís de les persones, de la gent que vol una societat valenciana millor. Comença un nou viatge i comptem amb tu. Quedem doncs, a la vostra disposició, també a la xarxa... Ens seguim?

Comprimís Sagunt, tal i com anunciàvem al darrer InfoBLOC Sagunt, donava un pas endavant al consolidar i conformar Compromís Sagunt, constituint aquesta nova coalició permanent electoral. El nou col·lectiu de Compromís per Sagunt triava la seva nova executiva local, nomenant per unanimitat a Asunción Moll com a nova Secretà-ria Local, Vicent Ventura com a Secretari d’Organització, Miquel Rubio com a Secretari de Comunicació, Cesar Alcaide com a Secretari de Finances, Teresa García com a Secretària Institu-cional, Quico Fernàndez com a Secretari Secto-rial, Silvia Archilés com a representant dels ad-herits i Remei Torrent com a representant de Jo-ves amb Compromís Sagunt. Tanmateix, Quico Fernández i Miquel Rubio se-ran els responsables de representar a l’agrupació local en el Consell Nacional de Compromís.

Des de Compromís Sagunt sol·licitem que Davinia Bono, regidora de la Dona de l’Ajuntament de Sagunt demane disculpes públiques per les seves desafortu-nades declaracions en twitter. És inassumible que la màxima representació de la Regidoria de la Dona puga realitzar aquestes declara-cions. Des de Compromís Sagunt, les considerem una greu falta de respecte, i una clara falsedat donat que ella mateixa, i el seu partit, defensaven la dimissió de Toni Cantó recentment… És per això, que des d’ací li convidem a demanar dis-culpes, o per contra, a que siga apartada d’aquesta delegació.

Executiva Compromís Sagunt Demanem la Dimissió Davinia

Regidora de la Dona

Compromís a la Xarxa

Asunción Moll, Secretària Local

Page 2: InfoCOMPROMIS Sagunt Març 2013

Des de Joves amb Comprimís Vall de Segó—Camp de Morvedre, volem recuperar el concert anual organitzat ja fa alguns anys… Enguany tornem amb energies renovades i vos presentem Festimor’13, el nostre festival, el festival per a tota la joventut de la nostra comarca. Des de Joves amb Compromís veiem necessària la reivindicació de la nostra cultura, si més no, ara en aquests moments de “crisi” o d’estafa... Els nostres dirigents actuals ens estan furtant tot allò al què tenim dret, i ara més que mai, és necessari que ens movilitzem, almenys per intentar mantindre-ho i, la única manera de aconseguir-ho es unint-nos entre nosaltres per tal d'evitar-ho. Vine!! Participa!!! Quedeu tots i totes convocats a participar a la nostra festa, a la festa de Conformació de Compromís per Sagunt, al nostre Festimor’13, on... al llarg de tots els dies podràs escoltar artistes de la nostra terra, artistes i músics com Pau Alabajos, Eva Gòmez, Andreu Valor, Tardor,... així com assistir a la presentació de Sons de Xaloc... Vos esperem!!!! Defensem la nostra cultura, defensem la nostra llengua, defensem els nostres artistes... Participa!!!

P2 P3

Des del col·lectiu local de Compromís veiem ne-cessari que la Generalitat pague el deute amb “Proyecto hombre” per tal de poder “mantindre el centre de dia instal·lat a Sagunt ja que és una gran ajuda per a les persones drogodependents així com per a les pròpies families dels ma-lalts” explica Albert Llueca. Des del Sagunt expliquen que el seu grup a Les Corts, els portaveus adjunts de Compromís, Mó-nica Oltra i Juan Ponce, han visitat els treballa-dors i treballadores de Proyecto Hombre que han iniciat un tancament indefinit en la seua seu de València, entre ells els treballadors de Sagunt, per a denunciar la situació límit a què els ha dut els impagaments de la Conselleria de Sanitat. Des de Compromís s’ha mostrrat el suport de la formació i s’ha anunciat la presentació d’iniciatives en Les Corts per a reclamar al Con-sell el pagament immediat del deute d’1.200.000 euros que Sanitat manté des de l’inici de 2012 amb “Proyecto Hombre”.

En este sentit, Mònica Oltra ha assegurat que “és ver-gonyós que des del govern del PP no es prioritze el pagament a entitats que, com Proyecto Hombre, fan una labor social tant important, suplint amb molt d’esforç les carències de l’administració en l’atenció als drogodependents”. “Des de Compromís venim denunciant que per als go-verns del PP l’atenció a la drogodependència no ha sigut mai una prioritat i les retallades en este sector han sigut constants en els últims anys, inclús abans de què la situació econòmica de l’administració valen-ciana fóra tan catastròfica”. Desmantellament dels ajuts públics Per a Oltra “el PP ha perpetrat un política de desman-tellament dels ajuts públics per a l’atenció i prevenció de les drogodependències i altres trastorns additius. A les retallades se sumen els impagaments de les es-casses ajudes que es mantenen, cosa que ja ha pro-vocat el tancament de molts centres, i l’acomiadament de professionals que venien treballant en este àmbit”.

PROYECTO HOMBRE

El diputat de Compromís responsable en temes d’indústria i ocupació, Fran Ferri, va rebre en el grup parlamentari de les Corts al comitè d’empresa de Galmed i a la secretà-ria general de CCOO del Camp de Morve-dre, Begoña Cortijo. En la reunió, el comitè ha informat de la situació actual de l’empresa i del pes específic que té en ter-mes d’ocupació i també d’importància econòmica per al Camp de Morvedre i el País Valencià. Per això Compromís per Sagunt recolza la moció presentada conjuntament per tots els partits polítics a instàncies del Comité d’Empresa. + info en la web!

GALMED

Compromís va tramitar més de 100 recursos, ofe-rint els models d’al·legacions pel recurs de repo-sició. Tanmateix, Compromís Sagunt, va realitzar diverses audiències públiques a Sagunt, al Port de Sagunt i Almardà,… per tal de recollir les im-pressions dels ciutadans i oferir-los models d’al·legacions per tal de combatre aquesta des-mesurada proposta popular. Donat el cas omís que està oferint Alfredo Caste-

lló, des de Compromís Sagunt volem donar un pas endavant, apropant de nou la política a la ciutadania, obrint una campanya de recollida de signatures online mitjançant la plataforma change.org, en la qual, de-manem a la Direcció General de Cadastre una Revi-sió de la Ponència de Valors per a Sagunt. La campanya que ha estat dissenyada per Albert Llueca i Miquel Rubio pretén aprofitar la potència de les Xarxes Socials per propiciar un canvi en l’actitud del Govern del PP. A més a més, i sense oblidar el carrer, la campanya se farà extensiva en format paper. Teresa Garcia: “Continuarem actuant des de Com-promís per tal de fer partícips a tota la ciutadania de la política, i gràcies a tots, a la fi, esperem aconseguir un canvi en l’actitud del Partit Popular, defensant com sempre, l’interès general i no com ens tenen acostu-mats fins ara. Han de deixar de banda els seus inte-ressos personals i partidistes per tal d’escoltar a la ciutadania” Podeu trobar la petició en http://is.gd/signacadastre