2

Revista Nadal 2010

Embed Size (px)

Citation preview

Page 1: Revista Nadal 2010
Page 2: Revista Nadal 2010

El Nadal és un període de celebració,de família, d'amics, de joia i de bonsdesigs. Imbuir-nos d'aquest esperitpotser serà difícil, perquè aquest 2010que s'està acabant ha estat un any difí-cil per a molts, especialment per a quiha estat víctima, en major o menorgrau, dels efectes d'una crisi que estàdurant massa.

És, però, en els moments difícils, queté més valor de mantenir l'alè i l'espe-rança. És en aquests moments que témés valor que mai la participació, lasolidaritat i la col·laboració, per sen-tir-nos veritablement una comunitat,un poble viu.

És ara i aquí, a Olesa, que hi ha mol-tes coses a fer i molts reptes a superar:cal disminuir l'índex d'atur; la pobre-sa, la discriminació, els maltracta-ments i cal augmentar el civisme, laneteja, la seguretat, el respecte, lasolidaritat, els llocs de treball i labona convivència; cal que entre totsfem d'Olesa un lloc millor per a viure.

És cert que hi ha molta feina a fer ique, de vegades, quan ens llevem almatí per anar a treballar, o a l'escola,o a buscar l'autobús, l'Olesa queveiem i que vivim no és l'Olesa quevolem. Però no ens hem de descorat-jar.

Pensem que nosaltres, els olesans,tenim uns valors que ens han fet i ensfaran tirar endavant: l'esperit decol·laboració i participació, l'estima-ció que sentim pel que és nostre i ens

representa, la tenacitat i la tossuderiaa no rendir-nos davant l'adversitat...

Si parem l'orella al que ens expliquenels més grans, ens assabentarem ques'han viscut moments fins i tot mésdifícils que els presents, i s'ha tiratendavant, amb sacrificis, és cert, peròs'ha tirat endavant i amunt. I nosaltrestambé ho hem de fer i ho farem, no entinguem cap dubte.

Volem acabar aquest missatge nada-lenc donant-vos paraula que treballa-rem amb rigor, il·lusió, imaginació iesforç per millorar Olesa.

Esperem que gaudiu d'aquestes festesi us desitgem felicitat.

BLOC OLESÀ

És una de les coses més alegresveure entre núvols els estels brillar.Tenebres de Nadal, no sou tenebres;més hi veig en vosaltresque no en el dia clar.

Ai, nit que vas passant silenciosa;ai, núvols blancs que pels estels passeu;ai, llum que no ets enlloc misteriosa;ai, portal de Betlem, que ets tot arreu!Quan me vulgueu donar més alegriaparleu-me dels Nadals ennuvolats,i em veureu com infant que somnia,que riu a lo que veu amb els ulls aclucats.

Joan Maragall (Barcelona, 1860-1911)