24
Divendres, 21 de març de 2014 núm. 2.505 www.diarimes.com CAMP DE TARRAGONA Mario Garcia (PP) diu que no ha de «cedir» l’alcaldia de Salou Recorda a l’alcalde, Pere Granados, que hi ha un pacte signat. P12 Foment no renovarà la concessió de l’autopista AP-7 Tarragona-Alacant el 2019 TRANSPORT Després de 50 anys en règim de concessió, la gestió i explotació de la carretera revertirà a l’administració general de l’Estat. P4 TARRAGONA El sector del taxi reclama treballar en una àrea metropolitana Han presentat una proposta a la Generalitat de Catalunya. P3 El Camp de Tarragona puja al tren de les rodalies que uneixen nord i sud FERROVIARI Alcaldes de Reus i Tarragona i altres autoritats van realitzar un dels primers viatges del nou servei que incrementa la freqüència de pas dels trens. P2 El delegat del Govern, Joaquim Nin i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el conseller Santi Vila i l’alcalde de Tarragona, a la dreta. CRISTINA AGUILAR

21 de març de 2014

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Diari gratuït del Camp de Tarragona

Citation preview

Page 1: 21 de març de 2014

Divendres, 21 de març de 2014núm. 2.505

www.diarimes.com

CAMP DE TARRAGONA

Mario Garcia (PP) diu que no ha de «cedir» l’alcaldia de SalouRecorda a l’alcalde, Pere Granados, que hi ha un pacte signat. P12

Foment no renovarà la concessió de l’autopista AP-7 Tarragona-Alacant el 2019TRANSPORT Després de 50 anys en règim de concessió, la gestió i explotació de la carretera revertirà a l’administració general de l’Estat. P4

TARRAGONA

El sector del taxi reclama treballar en una àrea metropolitanaHan presentat una proposta a la Generalitat de Catalunya. P3

El Camp de Tarragona puja al tren de les rodalies que uneixen nord i sudFERROVIARI Alcaldes de Reus i Tarragona i altres autoritats van realitzar un dels primers viatges del nou servei que incrementa la freqüència de pas dels trens. P2

El delegat del Govern, Joaquim Nin i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el conseller Santi Vila i l’alcalde de Tarragona, a la dreta.

cristina aguilar

Page 2: 21 de març de 2014

2 diarimés 21/03/2014 TARRAGONA

Rafa MarraséCom una boda, però només amb convidats masculins. Una munió d’homes amb vestit i corbata van ocupar l’estació d’Adif de Tarra-gona per donar el tret de sortida oficial al nou servei de Rodalies que ha d’unir amb una major fre-qüència la capital del Tarragonès amb Reus. L’acte, presidit pels alcaldes de les dues poblacions, Josep Fèlix Ballesteros i Carles Pellicer, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va co-mençar fora de l’edifici de Renfe, concretament en un autobús de l’empresa Penedès, la que s’en-carregarà de fer el trajecte entre Tarragona i el Vendrell, conegut com exprés.cat.

«Aquesta nova línia de bus exprés s’afegeix a les que ara es-taven en funcionament al Vallès Occidental i Oriental. Els usuaris d’aquestes línies valoren amb un 8 de puntuació [sobre 10] el ser-vei, el que mostra la seva satis-facció», va dir el conseller Santi Vila.

La línia Tarragona-Torredem-barra-El Vendrell guanya 14 ex-pedicions (7 en cada sentit) que s’afegeixen a les ja existents (17 sentit Tarragona i 16 en sentit El Vendrell). Amb aquest servei es redueix en 15 minuts el trajecte entre Tarragona i El Vendrell, que quedarà en 40 minuts. Aquest bus exprés només farà parada a Torredembarra i circularà per la N-340.

La ruta convencional d’auto-bus fa parades a Torredembarra, Altafulla, Creixell, Roda de Berà i el Francàs. La xifra de viatgers que utilitzen aquest servei anu-alment és de 550.00. «Estem de-cidits que el comfort i l’eficiència siguin prou actractius perquè la gent decideixi agafar cada cop

més el transport públic», va re-marcar Vila.

Aquesta línia que es posa en servei avui, anomenada e1, tin-drà continuïtat en un altre tra-jecte, l’e2, entre Tarragona i Valls i que es posarà en marxa a finals del mes que ve operat per Auto-cars Plana.

Després d’explicar les bondats de l’autobús, la comitiva es va dirigir cap a l’estació per agafar el tren en direcció a Reus. «És un dia important pel territori perquès suposa fer realitat un vell anhel. Es tracta de posar en marxa aquest teixit de comuni-cació, la circulació sanguínia del

territori», va afirmar Josep Fèlix Ballesteros. «Estem satisfets per-què és un servei molt important que dóna resposta a una rein-vindicació de fa molt temps», va assegurar Carles Pellicer.

Dos passatgersEl tren escollit per fer la inau-guració oficial del nou servei de Rodalies va ser el que sortia a les 9:15 en direcció a Reus. Després que el seguici de polítics, autori-tats i periodistes hi pugessin, el comboi va sortir amb un parell minuts de retard, on va arribar passats els 16 minuts previstos. En el tren, només hi havien dos

passatgers. El primer era Luis Navas, un ciutadà uruguaià que fa quaranta anys que viu a Ca-talunya. «M’he assabentat avui que començava aquest servei. De tant en tant vaig a Reus i sempre és positiu que hi posin més com-bois», va afirmar. Navas, que viu a Tortosa, es va declarar un de-fensor del transport públic.

«Jo sempre he treballat a l’es-tació de Sants, en trens que ana-ven a Ripoll i cap al centre. Ara m’han traslladat aquí perquè amb el nou servei s’ha hagut de contractar més gent», va dir Ramon Miquel, interventor del tren, que porta 32 anys treballant per la companyia. «Ara els pas-satgers poden tenir un tren cada mitja hora, no com abans que havies d’esperar a agafar un regi-onal», va afirmar Miquel.

Per la seva banda, el segon

passatger era Jordi Miranda. Fa només 5 anys que va començar a agafar el tren de forma regu-lar, però va admetre que estava encantat. «No sabia que avui millorava la freqüència de pas dels trens. Crec que és molt bo per nosaltres, els usuaris», va dir. Miranda, que viu a Tarragona però nascut a Barcelona, va as-segurar que ja no agafava el cot-xe pràcticament mai. «Quan vas a Barcelona et trobes un munt d’embussos de trànsit. Un dia un amic em va dir que provés el tren i cada vegada l’agafo més», va dir.

Indignació a l’estació de ReusA l’arribada del tren a Reus, un grup de persones van mostrar la seva indignació pels retards que, segons ells, pateix habitualment el comboi que prové de Casp en direcció Tarragona i Barcelona.

«El nostre tren havia de sor-tir a les 9:17 i ara ens diuen que arribarà a les 9:58 per una ava-ria a Riudecanyes. He d’anar a Barcelona a fer-me unes proves mèdiques i arribaré tard», deia Poli Urgal.

«És un tren que sempre porta mitja hora de retard», va admetre Josep Maria Serra.

Alguns passatgers van apun-tar que l’arribada del tren de Tarragona amb les autoritats havia estat la causa del retard en el seu comboi al·legant que s’ha-via retingut el seu tren perquè es pugués fer l’acte. Però això no era cert. El tren dels polítics no era un tren especial, sinó un dels nous combois inclosos en el servei de Rodalies i que circularà regularment seguint el mateix horari.

«Es veu que hi ha hagut algun problema amb el canvi d’agulles a Riudecanyes i s’ha hagut d’en-

viar alguns operaris i fer-ho de forma manual. Això ha provocat el retard», va explicar Quim Nin, el delegat del govern de la Gene-ralitat a Tarragona. Un Quim Nin que, per cert, va ser l’únic entre totes les autoritats i polítics que va fer el viatge de tornada en tren mentre la resta agafava els seus vehicles oficials.

En el tren de tornada cap a Tarragona, que va sortir a les 10:08 —n’hi va haver un a les 9:36— només va ser utilitzat per un passatger que va baixar a l’es-tació de Vila-seca.

El comboi que va ser el centre d’atenció del dia, el de les auto-ritats i que va sortir a les 9:17 de Tarragona, no era, però, el pri-mer del dia. Els trens direcció Reus comencen a les 7 del matí i fins tres quarts menys cinc d’on-ze. En sentit contrari el servei co-mença a les 5:37 del matí i l’últim tren surt a un quart i cinc minuts de deu de la nit.

Més trens diarisHi hauran un total de 27 trens diaris cap a Tarragona i 28 cap a Reus, un fet que suposa 10 freqüències més en cada sentit respecte a la que es tenia fins ara. La línia entre l’Arboç i Cam-brils (RT2), tindrà 5 trens més al dia. El preu del bitllet senzill Tarragona-Reus és de 2,5 euros, l’abonament per 10 viatges 14,35 i el mensual 40,2.

Els preus dels bitllets podran reduïrse notablement quan en-tri en funcioament la integració tarifària, entre el maig i el juny d’enguany. Així, s’instal·laran sistemes de validació sense con-tacte a les estacions i un abo-nament per deu viatges podrà costar menys de deu euros, per exemple.

CRISTINA AGUILAR

A la finestra: Quim Nin (esquerra) i Santi Vila. Al passadís: Pellicer (esquerra) i Ballesteros.

TRANSPORT

El nou servei de Rodalies del Camp de Tarragona comença a fer viaEn la posada de llarg, el tren va anar carregat d’autoritats i periodistes, però només de dos passatgers des de Tarragona a Reus i un en sentit contrari

El trajecte cap a Reus va durar 17 minuts, un minut més de la previsió feta per Adif

Es va presentar també l’exprés.cat, un servei d’autobús entre Tarragona i El Vendrell

Page 3: 21 de març de 2014

321/03/2014 diarimés TARRAGONA

Els discapacitats podran participar com a voluntaris o en l’organització dels Jocs

Els Jocs Mediterranis de Tar-ragona 2017 volen obrir les se-ves portes a tots els ciutadans que hi vulguin col·laborar i, d’aquesta manera, han decidit incloure també els discapa-citats. D’aquesta manera, el regidor dels Jocs, Javier Villa-mayor, i la responsable d’Es-ports i Voluntariat, Bito Fuster, van fer una trobada amb el Consell de la Discapacitat per establir les bases d’una Co-missió de participació en els Jocs de persones amb disca-pacitats. «Els Jocs han d’anar més enllà d’una gran cita es-portiva i s’han de convertir en els Jocs de tothom. Com a esdeveniment especial i únic que serà, treballarem perquè les persones amb discapacitat puguin participar tant en el voluntariat dels Jocs com en el seu procés organitzatiu des d’ara fins el 2017, i ho facin en les millors condicions», va dir Javier Villamayor. La Comissió de participació de persones amb discapacitats ajudarà a identificar les àrees d’acció voluntària més adequades per la població amb discapacitat i adaptar els programes de for-mació i l’accés a la informació.

Rafa MarraséLa delegació del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC) a Tarrago-na ha presentat una proposta a la Generalitat i a l’Ajuntament de la ciutat en el qual mostra el seu desig de crear una àrea metropolitana del taxi al Camp. Així, els taxistes volen poder treballar en diferents municipis i aprofitar d’aquesta manera el volum de feina que es genera en tota la zona sense haver d’estar pendents de les restriccions per pertànyer a un o altre municipi i, d’aquesta manera, donar un mi-llor servei als usuaris. «Es tracta d’aprofitar tota la flota de taxis que hi ha en diferents municipis del Camp de Tarragona per do-nar un millor servei als clients. Sovint passa, per exemple, que quan Port Aventura tanca a les 12 de la nit els taxis de Salou o Vila-seca no donen l’abast per recollir clients i la gent s’ha d’es-perar molt. O a l’estació de l’AVE a la Secuita, passa el mateix. No-saltres podríem treballar allí i ells aquí i així tots en sortiríem be-neficiats», explica Ramon Miró,

president del STAC a Tarragona.Segons Miró, la proposta con-

templa unificar els municipis de Tarragona, Reus, La Secuita, Pe-rafort, Salou, Cambrils, Vila-seca i també La Pineda. «Els taxistes de Cambrils veuen amb bons ulls

la proposta, la resta és una mica més reticent», admet Miró que, adverteix que Tarragona està perdent pes a l’hora de rebre vi-atgers i això pot suposar un pro-blema pel sector del taxi a curt i mig termini. «Si Tarragona perd

els quatre trens de llarga distàn-cia que li queden haurem de fer alguna cosa», diu, en referència a una possible vaga o manifesta-ció. «Salou, Vila-seca i La Pineda tenen Port Aventura, però ara arribarà Ferrari Land i Barcelo-na World. Nosaltres podríem cobrir la quantitat de taxis que es necessitarà. No tindria sentit que es donessin més llicències a aquests municipis i que n’hi ha-guessin d’altres que s’empobris-sin», explica.

La possible creació d’aquesta àrea metropolitana podria, se-gons Miró, abaratir preus. «Cal tenir present que ara, si portem des de Tarragona algú a l’estació de l’AVE, tornem buits. Si féssim el viatge de tornada amb clients podríem baixar preus», afirma.

L’STAC calcula que hi han uns 250 taxis en les vuit poblacions anteriorment citades, 95 dels quals a Tarragona ciutat. «El pri-mer que hem de fer és arribar a un acord. La imatge unitària dels vehicles i un radio taxi comú són aspectes secundaris», assegura Ramon Miró.

TRANSPORT

Els taxistes proposen crear una àrea metropolitana del sector al CampVolen que els professionals de tots els municipis puguin treballar arreu i aprofitar el volum de negoci

CRISTINA AGUILAR

Una filera de taxis davant l’estació de Renfe de Tarragona.

Page 4: 21 de març de 2014

4 diarimés 21/03/2014 TARRAGONA

RedaccióL’Associació Medieval de Tar-ragona, amb la col·laboració del Port de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de Veïns del Barri del Serrallo, orga-nitza aquest cap de setmana la Fira de Primavera del barri ma-rítim del Serrallo, una proposta comercial i de lleure destinada a tota la família.

Aquesta fira, ubicada al carrer Trafalgar, comptarà amb més de 40 paradetes d’àmbits ben diversos. Els visitants podran veure estands d’artesania, biju-teria, alimentació, artesania de cuir, minerals, filtres, joguines de fusta, cistells, ganxet, coixins de roba, mobles, arbolari i mol-

tes més coses. D’altra banda, durant tot el

dissabte i diumenge, en horari de dos quarts d’onze del matí a les nou del vespre, s’ha organit-zat un seguit d’activitats per a

tothom. En aquest sentit, demà, a partir de les onze hi haurà l’exhibició de les tasques dels gossos de pastor amb ramats d’ovelles, que comptarà amb la presència del campió internaci-

onal d’aquesta especialitat, Jo-sep Maria Plegazuelos, veí de La Canonja. Així mateix, a la tarda hi haurà la cercavila dels gegants que amenitzarà la fira, en la qual els Esmerris de Creixell ballaran

davant dels més menuts. Les activitats del diumenge

consistiran en la XXVIII Troba-da de gossos Ciutat de Tarrago-na, on hi haurà una competició de bellesa canina, divida en

tres categories: cadells de fins a 5 mesos, joves fins a 16 mesos i classe oberta. Aquest certamen començarà a les onze del matí. I a la tarda, hi haurà, a partir de les sis, una exhibició de ball de salsa amb la participació de l’es-cola Salsaburu.

Més activitatsA banda d’aquestes propostes, la Fira comptarà amb passejos a poni i amb carruatge tirat per cavall, atraccions per als més menuts amb nòries ecològiques i inflables, una taverna, la haima àrab i les xurreria i creperia per prendre alguna cosa. La Fira està pensada per passar un cap de setmana diferent en família.

Més de 40 paradetes, a la Fira de Primavera del barri del Serrallo

OCI

Hi haurà activitats per a tothom com la trobada de gossos, l’exhibició de salsa i cercavila de gegants

Els gossos de pastor tindran el seu protagonisme durant la mostra de dissabte

Els més menuts podran gaudir de passejos en poni i també en carruatge de cavalls

¡Tus lady’s Marijane y Carla, te desean un feliz cumpleaños!

FELICITACIONS

RedaccióEl Ministeri de Foment no té previst prorrogar la concessió de l’autopista de peatges AP-7 que transcorre entre Tarragona i Alacant. És el que assegurava ahir el secretari general d’Infra-estructures, Manuel Niño, en el decurs d’una reunió amb l’alcal-de d’Oliva (València) i a la que també assistia el director general de Carreteres, Jorge Urrecho.

Foment, confirmava després, mitjançant un comunicat de premsa que «no té previst» pror-rogar la concessió de l’autopista

AP-7, que finalitza el 31 de de-sembre del 2019.

L’autopista, que recorre la cos-ta del Mediterrani porta de més de 50 anys en règim de concessió a diverses empreses. Per tant, a partir del 31 de desembre del 2019 circular per aquesta car-retera podria ser de lliure accés.

En qualsevol cas, la seva gestió i explotació revertirà a l’Admi-nistració General de l’Estat. El seu manteniment, d’altra ban-da, passarà també a càrrec de les arques públiques. Precisament, durant la reunió mantinguda a Oliva, el mateix secretari gene-ral d’Infraestructures anunciava

la millora de la connectivitat d’aquesta població amb l’auto-pista, en vistes a què la carretera passarà a mans de l’Adminis-tració de l’Estat en l’horitzó del 2019. Una millora de connecti-vitat que podria traslladar-se a altres poblacions del total que transcorre l’autopista de peatge.Abertis, líder en el sector d’au-topistes a Espanya, és l’actual concessionària d’aquesta auto-pista que transcorre al llarg de 468 quilòmetres entre Tarragona i Alacant. Ho fa a través d’un ope-rador, Aumar.

TRÀNSIT

Foment no prorrogarà la concessió de l’autopista AP-7 al 2019Després de 50 anys, que ha passat a mans de diverses empreses, l’Estat se’n farà càrrec

CRISTINA AGUILAR

L’autopista AP-7 transcorre entre Tarragona i Alacant. Imatge d’arxiu d’una retenció a la carretera al seu pas per Tarragona.

La seva gestió i explotació revertirà a l’Administració general de l’Estat

Ho va anunciar ahir el secretari general d’Infraestructures, Manuel Niño

Page 5: 21 de març de 2014

521/03/2014 diarimés TARRAGONA

Anna FortunyEls caps de servei de l’Hospital Joan XXIII mostren el seu rebuig a les darreres retallades del cen-tre sanitari que determinen una rebaixa pressupostària en els darrers quatre anys del 20%. Re-presentants de la Junta Facultati-va del centre sanitari expliquen que el «pressupost insuficient» s’ha vist encara més minvat i «ha passat de 105 milions d’euros del 2013 a 102 per aquest 2014». Així, prop de 25 caps dels serveis sig-nen avui una carta que posa de manifest la «insostenible» situa-ció i un dèficit infraestructural i de renovació del material.

La carta detalla que «la dismi-nució pressupostària que se’ns vol imposar podria posar en pe-rill el manteniment d’una asssi-tència mèdica amb els índexs de qualitat». A més, el manifest es basa en el principi d’equitat en l’atenció sanitària i argumenta que «els habitants de la provín-cia de Tarragona tenen el mateix dret que la resta de ciutadans de Catalunya de comptar amb els serveis sanitaris propis d’una població propera als 815.000 habitants». També expressen la inquietud pel fet que la Regió Sanitària del Camp no hagi de-senvolupat fins ara «cap pla de salut d’àmbit territorial que de-fineixi quines són les necessitats assistencials de la població», així com «l’organització dels dife-rents proveïdors de salut». Amb tot, la carta que firmen avui els representants dels metges de la Junta Clínica i els Caps de Ser-vei i d’Unitats Assistencial que constitueixen la Junta Faculta-tiva, reivindica que es tingui en compte l’opinió dels professio-nals «per definir el pla de salut territorial que es desenvolupi de forma consensuada» i que sigui

implementat «amb la màxima celeritat».

Un dels representants dels metges de la Junta Facultativa, Joan Carles Quer, explica que els professionals del centre sanitari volen «concentrar l’esforç en-tre la junta clínica i facultativa»

per tal de denunciar «l’angústia vital». Amb aquesta apreciació posen de manifest una retallada del pressupost que parteix d’un pressupost «molt ajustat» i que consideren que queda molt allu-nyat dels nivells econòmics amb els que compten hospitals simi-

liar, en envergadura i volum de pacients, com són el de Girona i el de Lleida. Així mateix, el cap de secció del Servei de l’Aparell Digestiu assegura que, en com-paració amb el centre de Girona, «tenim un decalatge inicial de 15 milions, mentre que amb el de

Lleida, arribem fins als 20 mi-lions d’euros». Des del grup de professionals expliquen que, a través de les decisions de l’Insti-tut Català de la Salut i el Govern de la Generalitat, s’ha passat d’un pressupost de 125 milions d’eu-ros, ara fa quatre anys, als 102 actuals. Quer també posa sobre la taula la diferència del volum de treballadors que s’ha produït en els últims anys i evidencia que «hem perdut més de 250 assala-riats de la plantilla estable en els darrers quatre anys». Així detalla que l’any 2010 «comptàvem amb 1.500 treballadors i ara ens tro-bem sobre els 1.250», cosa que posa en evidència les retallades i les conseqüències que se’n po-den derivar de cara al servei del pacient.

Tecnologia obsoletaUna de les principals conse-qüències que posen en entredit és el «dèficit estructural». Joan Carles Quer assegura que les in-fraestructures de Joan XXIII són «velles» i necessiten ser refor-mades. En aquesta línia, des del grup de metges també expliquen que fa pocs dies els anunciaven que la segona fase d’obres del Servei d’Urgències, prevista per a aquest estiu, ha quedat aturada sinedie i «ni s’ha licitat». El cap de secció recorda que «fa sis anys es va establir un pla de renovació i la primera fase es va desenvolu-par al 2009».

A més, el grup de metges evi-dencia que «des del 2009 no s’ha fet un pla de renovació del mate-rial». Així, consideren que gran part de la tecnologia del centre està obsoleta i posa d’exemple materials com «equips quirúr-gics, aparells de laparoscòpia, ei-nes per a un endocòpia digestiva i maquinària d’hemodiàlisi».

DENÚNCIA

Una nova rebaixa en el pressupost de Joan XXIII irrita els caps de serveiProp de 25 responsables dels departaments firmen una carta en la que es denuncia el dèficit en infraestructures i materials

La celebració del Dia Nacional Contra les Agres-sions en l’Àmbit Sanitari, que tenia lloc ahir dijous, va servir perquè el Col·legi de Metges de Tarragona (COMT) denunciés l’augment del nombre d’agressions en els dos darrers anys i subratllés un total de cinc denúncies a la de-marcació durant el 2013. El president del COMT, Fernando Vizcarro, va destacar que les agressi-ons verbals són les que predominen, tot i que va explicar que «el gruix real és molt més elevat del registrat, ja que els professionals s’estalvien de-nunciar, tot reconduint la situació». Així mateix,

Vizcarro demana una «major conscienciació per part de les administracions» a partir del conveni que els col·legis van firmar amb la Fiscalia, ara fa tres anys, per tal d’agilitzar l’assistència jurídica dels metges que pateixen agressions. El presi-dent detallava que per donar suport a la «tole-rància zero», el COMT ofereix cursos adreçats als professionals per tal d’aprendre a reaccio-nar en cas d’agressió i de violència psicològica. Vizacarro va destacar que els atacs tendeixen a concentrar-se els centres d’atenció primària i les urgències dels hospitals.

Tarragona registra cinc denúncies per agressions a metges durant 2013

CEDIDA

Page 6: 21 de març de 2014

6 diarimés 21/03/2014 TARRAGONAL’ETSEQ de la URV organitza per segon any consecutiu el Work Experience

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química, que pertany a la URV, posa en mar-xa per segon any consecutiu el programa Work Experience. Aquest programa posa l’ac-cent en la relació universitat-empresa, orientat als joves que vulguin cursar un dels graus que ofereix. La proposta ator-ga premis econòmics al talent que permetin fer front a la matrícula del primer curs dels graus i dels diferents màsters que s’imparteixen a l’ETSEQ. Actualment ja està operativa la inscripció per a aquesta se-gona edició del Work Experi-ence de Màster. Al web www.etseqexperience.com/master els alumnes que vulguin po-den apuntar-se per optar a un dels premis patrocinats per les empreses més important, a la vegada els estudiants dels màsters tenen l’oportunitat de realitzar unes pràctiques a companyies com Repsol, Techip, Messer, Dow, BASF, Clariant, Lyondelbasell, SCA... El mètode docent de l’ETSEQ fa que tinguin una taxa d’ocu-pabilitat dels seus alumnes molt alta i un grau d’internaci-onalització molt accentuat.

¡Lupe, mañana es tu cumple-años! Per molts anys! Now you are three years old. Hugs and kisses on your birthday. Blanca.

Avui la Cloe fa 4 anys! Moltes felicitats, princesa!!! Tots, tots, tots t’estimem molt!! Molts de petonets boniqueta!!!

Avui, la meva preciosa “pata-teta” fa 2 anyets. T’estimem “miniguai”

FELICITACIONS Envia el text i la foto de qui vulguis felicitar a [email protected]

Anna FortunyLa Fundació Privada Mútua Ca-talana organitza el II Congrés In-ternacional d’Arqueologia i Món Antic de Tarragona, que se cele-brarà del 26 al 29 de novembre d’aquest 2014. L’entitat repeteix l’experiència, després que du-guessin a terme la primera edició l’any 2012. En aquesta ocasió, la figura d’August es converteix en el tema central del Congrés, rere el títol August i les províncies oc-cidentals. 2.000 Aniversari de la mort d’August.

A més a més, des de la Funda-ció també es busca reconèixer el treball realitzat per les diferents entitats i persones que han par-ticipat en les activitats i l’impuls cultural de la ciutat a través d’un espectacle. El proper dijous 27 de març està programada la fun-ció FMC 14: El somni d’August.

Durant la presentació oficial de l’acte, celebrada ahir dijous, el president de la Fundació, Joan Josep Marca, va explicar que «tots els patrons teníem interès per desenvolupar un acte propi en agraïment a les institucions que, aquest 2013, ens han ajudat a aportar la cultura al nostre ter-ritori». L’acte està convocat a les vuit del vespre del dia 27 i l’en-trada és gratuïta, però amb afo-rament limitat. Marca va detallar que «el pretext argumental és el bimil·lenari de la mort d’August i la seva estada a Tarraco durant més de dos anys». Així mateix, el president subratllava que l’es-pectacle es durà a terme al Teatre Tarragona i es busca un format «viu i àgil» que combinarà la in-tervenció d’actors i de personali-tats de la ciutat com l’historiador Magí Seritjol o la vicerectora de

la Universitat Rovira i Virgili, Maria Bargalló.

El tarragoní Marc Jornet és l’encarregat de dirigir l’espec-tacle en el que participaran els actors Toni Vinyals, Noèlia Pérez i Isabel Soriano. L’escenografia anirà de la mà de Laura Clos i el treball de guionatge arriba a través del grup de reconstrucció

teatral Nemesis ARQ. Marca també va destacar un

augment en més de 50.000 eu-ros per a aportacions de caire cultural de manera que es suma una xifra de prop de 250.000 al 2014. Amb tot, el president va explicar la importància de «com-plementar el Festival Tarraco Viva amb un acte científic» que

es veurà reflectit amb la celebra-ció del II Congrés Internacional d’Arqueologia que comptarà «amb totes les entitats de la ciu-tat que treballen l’arqueologia a la ciutat i rebrà la presència de diversos experts». A més, tam-bé s’està treballant en la creació d’una cantata, Amics de Pedra, que narrarà la vida de l’empera-dor. La Fundació s’encarregarrà de donar suport econòmic per a la lletra i la música. Així, Adrià Tàrrega és l’encarregat d’escriure l’obra i Joan Vives la musicalit-zarà.

CULTURA

La Fundació Mútua Catalana organitza el segon Congrés d’ArqueologiaEl proper 27 de març l’entitat ofereix un acte per reconèixer el treball de les entitats culturals

OLÍVIA MOLET

El president de la Fundació, JoanJosep Marca, convida la ciutadania a ‘FMC 14: El somni d’August’.

L’entitat destinarà més de 250.000 euros per a activitats culturals al llarg d’aquest 2014

L’espectacle ‘FMC 14: El somni d’August’ ofereix l’entrada gratuïta però amb aforament limitat

Page 7: 21 de març de 2014

721/03/2014 diarimésPUBLICITAT

Page 8: 21 de març de 2014

8 diarimés 21/03/2014 REUS

RedaccióPerplex. Així és com s’ha quedat el grup municipal del PSC des-prés del pacte entre el govern municipal i Ara Reus per rees-tructurar Innova.

Tot i l’existència de negociaci-ons entre el govern i els socialis-tes i que l’alcalde, Carles Pellicer,

assegurés dimecres que «l’acord del PSC no difereix del què s’ha arribat» i que «en definitiva, és el mateix que ells van presentar», el portaveu del Grup Municipal del PSC, Andreu Martín, va cri-ticar ahir la reestructuració. «No només no elimina l’empresa (In-nova) sinó que fa més gran i pe-

rillós el monstre que sempre van voler demonitzar», va assegurar Martín, remarcant que «no s’en-tén que els partits que sempre s’havien omplert la boca afir-mant que volien eliminar el con-cepte que suposa Innova, pactin ara per tal que aquesta empresa sigui més gran, més incoherent i

menys transparent, i estigui sot-mesa a menys control».

Els socialistes reusencs, que no donaran suport a la reestruc-turació a la sessió plenària del proper 31 de març, alerten del nou model i dels «perills», ja que es «perverteix el cash-pooling (caixa única)» i pot permetre

fluxos de les empreses solvents si hi ha problemes amb els paga-ments de Metrovacesa i el crèdit de la Fira. «És una obra d’engi-nyeria comptable i financera que respon únicament als interessos numèrics del Consistori i obli-da la qualitat dels serveis que aquestes empreses han de donar als ciutadans, que és el motiu pel qual es van crear», va recordar Martín, que també va criticar la postura d’Ara Reus. «Només es pot entendre si aquest partit es destapa com la marca blanca del govern o per si espera alguna cosa a canvi com la presència en els consells d’administració de les empreses resultants».

El PSC critica el pacte entre el govern i Ara Reus per reestructurar Innova

CIUTAT

Els socialistes no donaran suport a la nova reordenació de societats el proper 31 de març

Mónica PérezMés de la meitat de les interpre-tacions –és a dir, traduccions orals– sol·licitades als jutjats de Reus l’any passat van ser a l’àrab i al romanès, que destaquen molt per sobre d’altres llengües com el francès, l’anglès o l’alemany. La cinquena amb més demanda d’interpretacions va ser el wolof (que es parla al Senegal), seguida del rus, l’urdú (originària de l’Ín-dia i el Pakistan) i el xinès man-darí. En total al partit judicial, 576 interpretacions que suposen gairebé un 26% de les 2.237 rea-litzades a la província.

Els serveis d’interpretació, a què qualsevol té dret gratuïta-ment, es demanen quan la per-sona desconeix l’idioma en què se li adrecen des dels cossos poli-cials o des dels jutjats. En matèria penal, un mateix procediment inclou almenys tres diligències que podrien requerir d’un in-

tèrpret: la declaració davant els cossos policials, la declaració en fase d’instrucció davant el jutge i el moment del judici. En matèria civil, aquets només es requereix «al moment de posar-se davant el jutge. El que solen fer aquestes persones que tenen dificultat per parlar l’idioma o entendre’l és

anar a veure l’advocat acompa-nyat d’un amic o d’alguna perso-na que sí conegui la llengua, i ens en sortim com podem», explica

el diputat del Col·legi d’Advocats de Reus Luis Miguel Alcañiz.

Manca d’efectiusLa distribució dels traductors i la pluralitat d’idiomes, apunta Alcañiz «alenteix de vegades els processos i obliga a esperar fins a dues hores que l’intèrpret pugui arribar des d’allà on està normal-ment o on estava fent un servei en aquell moment».

Per la seva banda, l’advocat Hilal Tarkou, afegeix que «a Reus tenim molt pocs intèrprets ofici-als i n’hi ha que no coneixen del tot bé l’idioma». Tarkou destaca la necessitat de «comptar amb traductors qualificats i que tin-guin també nocions sobre llen-guatge jurídic, que és una garan-tia fonamental per la presumpció d’innocència i per la validesa del procès».

De traduccions –que es fan sobre documents escrits– se’n

van realitzar 193, 92 de les quals al català. Es tracta en la seva ma-joria d’escrits que s’incorporen a processos locals i que estaven en una altra llengua o bé que es tra-dueixen a una altra llengua per incorporar-los a processos d’al-tres països, donat que les sentèn-cies no es tradueixen.

Interpretacions 576

Àrab 233

Romanès 97

Francès 53

Anglès 25

Alemany 21

Wòlof 20

Rus 15

Urdú 13

Mandarí 11

Albanès 8

Polonès 8

Italià 7

Txec 6

Ucrainès 6

Lituà 4

Panjaví 1

Mandinga 1

Pasto 1

Altres 46

Traduccions 193

Català 92

Francès 35

Anglès 15

Alemany 12

Italià 12

Romanès 8

Neerlandès 8

Portugès 4

Danès 3

Altres 4

JUDICIAL

El 60% dels serveis d’interpretació als jutjats són en àrab i en romanèsAl 2013 també se’n van fer al wòlof, l’urdú, el panjaví o el xinès mandarí; fins a 92 de les 193 traduccions de documents realitzades van ser al català

El total, a Reus es va donar suport a persones que parlaven en 31 idiomes diferents

L’entesa efectiva és necessària per garantir la validesa dels processos judicials

Aigües de Reus destina 268.000 euros a la gestió i manteniment del clavegueram

Fins a 280 quilìometres de canonades de diversos dià-metres i materials, 6.160 pous de registre i 7.310 embornals. Aquestes són algunes de les magnituds de la xarxa de cla-vegueram de la ciutat de Reus, el manteniment constant de la qual requereix, anualment, una despesa que s’aproxima als 300 mil euros (al marge de les noves inversions en sa-nejament). Tan sols el 2013, Aigües de Reus es va encar-regar de la inspecció i neteja de 67.000 metres lineals de la xarxa de clavegueram. Durant l’any 2014, es preveu que es continuï amb aquesta línia de treball tot i que l’any passat aquest servei de manteniment va registrar canvis per elevar el grau d’exigència en el mante-niment de la xarxa.

Conveni entre Sagessa i Redessa per facilitar la realització de congressos

El Grup Sagessa i la societat municipal Redessa han signat un conveni de col·laboració per facilitar la celebració de congressos dels àmbits de la salut, social i educatiu a les instal·lacions del Tecnoparc, a FiraReus. El document, que han ratificat les presidentes de les dues societats públiques Teresa Gomis i Alícia Alegret respectivament, permetrà al Grup Sagessa organitzar acti-vitats pròpies amb avantatges competitius a l’edifici Tecno-parc. El document explicita que Sagessa prioritzarà les instal·lacions de firaReus per realitzar congressos, jornades, fòrums, simposis o reunions professionals mentre que firaReus facilitarà les seves instal·lacions en condicions especials.

Page 9: 21 de març de 2014

921/03/2014 diarimésPUBLICITAT

Page 10: 21 de març de 2014

10 diarimés 21/03/2014 REUS

FELICITACIONS

Felicidades princesita, de par·te de tu familia que te quiere mucho eres lo más grande y guapa, de este mundo, besos.

Felicidades yayi, de parte de tu familia que te quiere mucho, que pases un gran día, besos.

¡Carlota, muchas felicidades! De parte de la familia. ¡Te que·remos mucho!

Envia el text i la foto de qui vulguis felicitar a [email protected]

Alicia avui fas 13 anyets! Mol·tes felicitats de part dels teus avis, Emilia i Fernando. T’esti·mem molt, petons!

Susanna CasesEls clients que aquests dies ha·gin de fer gestions a l’oficina del BBVA de la plaça Prim es troba·ran amb un fet inusual. Des de fa uns dies, agents de seguretat controlen l’accès al banc. Evitant l’entrada de grups nombroses a la mateixa vegada, els clients són conduïts per una porta més petita que la principal. Fonts del BBVA confirmen la mesura, que qualifiquen de «puntual» i «cau·telar», en una iniciativa que, tal com asseguren des del banc, s’ha portat a terme a les oficines més «importants» del territori.

Precisament el passat 7 de març, diversos membres de la PAH de Reus van ocupar durant unes hores l’oficina del BBVA

de la plaça Prim, en solidaritat amb els activistes que fins ahir van ocupar la seu del BBVA a Sabadell, reclamant que l’entitat bancària desvinculi una desena d’avaladors dels respectius prés·tecs hipotecaris.

Pisos buitsLa PAH continua la seva lluita al Camp de Tarragona ja que, malgrat que sí s’ha registrat un augment en els darrers mesos de desnonaments que s’han aturat per via judicial i de dacions en pagament concedides, preocupa ara el fet que els anomenats des·nonaments silenciosos continu·en, és a dir, aquells casos en què els afectats, per desconeixement o per por, no acudeixen a dema·

nar informació sobre les possi·bles sortides i acaben perdent l’habitatge. Des de la PAH es re·clama un nou parc d’habitatges de lloguer social «amb els 6.000 pisos que hi ha buits a la ciutat».

De moment, a més de reo·rientar l’Oficina d’Habitatge, l’Ajuntament de Reus posarà a disposició de la Borsa de Lloguer Assequible 24 habitatges de pro·pietat municipal, destinats a un sector de la població, amb uns ingressos anuals d’entre 6.000 i 10.000 euros. Té previst adjudi·car 5 habitatges de la Casa dels Mestres; i a curt termini 2 més de la Casa dels Mestres, 15 de la pro·moció Mas Bertran I; i 2 més situ·ats en punts diferents de la ciutat. La borsa consta de 12 habitatges

provinents de la gestió del Ser·vei de Mediació Hipotecària –6 per dacions amb lloguer social i 8 per reestrcturació del deute hipotecari segons RD 6/2012–; 3 habitatges aportats per entitats bancàries, i 14 habitatges més provinents d’entitats financeres

pendents de confirmació. Pròxi·mament s’hi afegiran els 24 pisos de l’Ajuntament.

Per la seva banda, des que es va posar en marxa, el Servei de Mediació Hipotecària ha iniciat 306 expedients, n’ha resolt 184 i en té 122 en tràmit.

SOCIETAT

Agents de seguretat controlen l’accés a l’oficina del BBVAÉs una mesura «puntual» que arriba després de l’ocupació de la PAH

OLÍVIA MOLET

Els clients entren i surten per una porta lateral a la principal.

SOCIETAT

Amb un acte, de caràcter solidari, a les antigues destil·leries de Cal Massó i amb la presència de l’Skaty, la mascota del Mundial de patinatge, es va donar el tret de sortida ahir al vespre a una nova edició de la Ganxet Pintxo, que inundarà

de tapes la ciutat fins el proper diumenge 30 de març. Un total de 56 establiments oferiran les seves creacions, recollides a la guia Ganxeta, per un preu de 2,50 euros, que també inclou quinto o canya.

La Ganxet Pintxo inundarà de tapes la ciutat fins el proper 30 de març

OLÍVIA MOLET

La Guàrdia Civil intervé armes del segle XIX a un mercat

POLICIAL

L’Equip d’Inspeccions de la In·tervenció d’Armes i Explosius de la Guàrdia Civil de Tarra·gona, en un control d’establi·ments comercials, ha intervin·gut vuit armes d’avantcarga, projectils detonats de la guerra civil i explosius de mà sense càrrega explosiva. El dia 15 de març de l’actual la Guàrdia Civil va comprovar que en una de les parades existents en el mercat ambulant de Reus es trobaven exposades per a la venda al pú·

blic diverses armes. Examinat el material es va comprovar que existien sis pistoles i dues ar·mes llargues, d’avantcarga da·tades del segle XIX i aptes per fer foc; dos revòlvers de cartut·xos no aptes per fer foc; quatre explosius de mà i una espoleta sense càrrega. Posteriorment i a conseqüència d’aquesta ac·tuació, un dels denunciats va efectuar el lliurament voluntari d’altres armes que tenia al seu domicili. En total, 21 armes.

Projecte de col·laboració intergeneracional ‘Parelles TIC’

Aquesta setmana es posa en marxa el projecte de col·laboració intergeneracional Parelles TIC» a través del qual joves estudiants de l’Institut Baix Camp ajuden persones grans a formar·se i relacionar·se amb les noves tecnologies i Internet. La iniciativa s’engega de manera estable després de l’èxit de les proves pilot rea·litzades en els darrers mesos. El programa és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Reus (amb el Casal de Joves la Palma i la Biblioteca Central Xavier Amorós) i l’Institut Baix Camp. El principal objectiu del programa és fer participar activament el jovent a la seva comunitat i formar persones adultes i gent gran en l’ús de les TIC així com enfortir els vincles intergeneracionals.

Reus se suma al Dia de la Síndrome de Down amb una classe pública de zumba

L’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus col·labora amb l’acte organitzat a Reus per l’Associació Down Tarragona amb motiu del Dia Mundial de la Síndrome de Down que se celebra el 21 de març. Una col·laboració que durant tot l’any vetlla per la integració social d’aquestes persones. L’acte consisteix en una classe de Zumba oberta a tothom a les sis de la tarda a la plaça del Pallol, on joves i no tan joves de l’associació hi prendran part. Darrere l’Asso·ciació Down Tarragona hi ha un equip compromès amb el desenvolupament educatiu i d’integració social dels infants en totes les etapes de la vida. La inserció laboral és un altre aspecte que defineix la raó de ser d’aquesta entitat.

Page 11: 21 de març de 2014

1121/03/2014 diarimésREUS

RedaccióL’alcalde de Reus Carles Pellicer va pronunciar ahir a Madrid la conferència d’obertura del cicle que s’organitza fins al mes de maig amb motiu del bicentenari del naixement de Joan Prim, en què destacava el protagonisme de la ciutat Esforçada en els fets de 1843 i l’estret i etern vincle amb el general. El batlle va tor-nar a fer referència al cèlebre dis-curs pronunciat per Prim al 1851 en què el reusenc plantejava la necessitat que l’Estat decidís res-tablir les garanties als catalans o bé desvincular-se del territori, i va destacar que el general «va ai-xecar admiració i odis. I Reus, la seva ciutat natal, va saber estar a l’alçada del seu general també en la mesura o desmesura de la seva admiració i les seves crítiques».

Dins un repàs exhaustiu a la figura de Prim i als seus orígens, Pellicer va recordar el bombar-

deig de cinc dies que les tropes de Zurbano van executar sobre Reus, així com el vot de poble a la verge de Misericòrdia i la con-cessió del títol de ciutat Esfor-çada, tal com Prim acostumava a referir-se a la capital del Baix Camp. També va desgranar els actes previstos a Reus per com-

memorar el bicentenari del seu naixement. El cicle a Madrid, per la seva banda inclou set confe-rències a càrrec d’experts que aportaran punts de vista diver-sos sobre la trajectòria de Prim en diferents àmbits, i està orga-nitzat per la Sociedad Bicentena-rio General Prim 2014.

PROMOCIÓ

Pellicer parla de la ‘ciutat Esforçada’ al Centre d’Estudis Polítics a MadridL’alcalde rememora el paper de Reus als fets de 1843 i l’estret vincle amb Prim en el discurs inaugural del cicle d’experts amb motiu del bicentenari

cedida

La Sociedad del Bicentenario organitzava la conferència.

L’Institut Pere Mata organitza una jornada sobre el Codi Risc de Suïcidi (CRS)

La regió sanitària del Camp de Tarragona ha d’implantar en-guany el Codi Risc de Suïcidi (CRS) de Catalunya, d’acord amb les previsions del Depar-tament de Salut de la Genera-litat. Aquest Codi vol millorar l’atenció de les persones que han fet una temptativa de su-ïcidi i prevenir-ne la reiteració. Per preparar la seva posada en funcionament, l’Hospital Universitari Institut Pere Mata va realitzar ahir una jornada de formació a la Facultat de Medicina. L’objectiu de la jor-nada formativa és conèixer les experiències pilot de la posada en marxa del Codi que es va fer a Sabadell i a la part dreta de l’Eixample de Barcelona, així com els aspectes relacionats amb l’assistència i la recerca sobre les temptatives de suïci-di. Segons les dades de la prova pilot cada any es produeixen a Catalunya unes 500 morts per suïcidi, així com entre 6.000 i 6.300 temptatives de suïcidi en adults i entre 140 i 400 en menors de 19 anys. Més del 86% presenten diagnòstics psiquiàtrics i la depressió ma-jor és el principal factor de risc del suïcidi.

El Tecnoparc acull la segona sessió del cicle «Idees x Business» per emprenedors

L’edifici Tecnoparc de Reus va acollir ahir la segona sessió del cicle «Idees x Business», una iniciativa adreçada a em-prenedors, professionals i empresaris, impulsada per Re-dessa, Mas Carandell i la UOC amb l’objectiu d’acostar idees noves, innovadores o poc co-negudes al teixit econòmic i empresarial de Reus i el Camp de Tarragona. L’empresa social és un concepte de fer negocis basat en el compromís social. Sota aquesta denominació po-dem trobar no només empre-ses que presten serveis de ca-ràcter social, sinó també altres empreses o organitzacions que en la seva pràctica diària respecten els valors d’equitat, sostenibilitat i justícia. El con-sultor dels programes MBA en Social Entrepreneurship i el Postgrau d’Emprenedors soci-als de la UOC Business Scho-ol, Jordi Juanós, va impartir la primera part de la jornada en la qual va definir el concepte d’innovació social, i va parlar de la necessitat imperativa de construir aquest tipus d’alter-natives a través d’exemples d’empreses del territori, naci-onals i internacionals.

Arran de l’increment de les consultes sobre la infertilitat a la de-marcació, la clínica Biogest va organitzar ahir, a l’Hotel NH, la pri-mera jornada sobre Reproducció Assistida. Segons dades facilita-des pel centre, es calcula que entre un 15% i un 17% de les parelles en edat reproductiva tenen problemes de fertilitat, unes 800.000 a l’Estat.

Biogest organitza una jornada sobre infertilitatSOCIETAT

Page 12: 21 de març de 2014

12 diarimés 21/03/2014 CAMP DE TARRAGONA

Sílvia Jiménez«Nosaltres no hem de cedir res, l’alcaldia és el que vam negociar i ho vam signar en un pacte de go-vern, un pacte que s’ha de com-plir», d’aquesta manera el líder del Partit Popular a Salou, Mario Garcia, que serà alcalde del mu-nicipi a partir del juny, responia a la pregunta que l’actual batlle, Pere Granados, va publicar ahir al seu perfil de Facebook.

«¿Estos son los que pretenden que les cedamos la alcaldía de Salou ?», aquesta és la pregunta que llençava a l’aire Pere Grana-dos a la xarxa social. Ho feia en referència al partit del seu soci de govern, el Partit Popular, i a tomb amb algunes especulacions que

han circulat els darrers dies so-bre el fet que els populars vul-guin utilitzar el seu vot a favor de la llei que permet la instal·lació dels casinos a BCN World –actu-alment a debat– com a moneda de canvi per tal que es respecti el pacte de govern signat.

Mario Garcia, qui no acostuma a respondre als desaires públics de l’alcalde salouenc, responia ahir sobre la qüestió. «Vam sig-nar un pacte de govern entre dos partits seriosos, el PP i CiU, i estic convençut que sabran estar a l’alçada de les circumstàncies», deia el líder popular salouenc.

Segons les declaracions pú-bliques dels darrers mesos, tot apunta a què Pere Granados no

estaria disposat a passar-li fà-cilment la vara de l’alcaldia el pròxim 25 de juny tal i com es

va acordar en el pacte de govern suscrit en el que CiU ocuparia l’executiu local durant els tres primers anys i el PP el darrer any. Mario Garcia no es mostra sor-prés pero reclama una definició per part de l’alcalde: «Tampoc no ha dit de manera expressa que no complirà el que està pactat, sempre està parlant de fer inven-taris... Deixa la porta oberta a la incertesa però caldria preguntar-li. L’únic que puc dir és que crea moltes incerteses al municipi»,

deia Garcia.«Quan vam signar el pacte de

govern, Pere Granados ja sabia el que estava signant. Si ja en aquell moment tenia reticències, el que hauria d’haver fet és no rubricar-lo. No s’ha de tenir por a res», afegeix el líder del PP a Salou.

Futur alcaldeMario Garcia assegura que el seu equip de regidors intenta que la tensió política no afecti a la gestió diària al capdavant de l’Ajuntament. Tanmateix, Mario Garcia assegura que convidarà Pere Granados a la conferència «Un nou temps per Salou» que oferirà el pròxim 3 d’abril, a les vuit del vespre.

«El que volem expressar en la conferència és fer un balanç de la gestió i després donar a conéi-xer a tothom quin és el nostre projecte de ciutat pel darrer any i el que volem que sigui en els pròxims. Som conscients que, en dotze mesos, moltes coses no es poden dur a terme però tenim un projecte a llarg termini», deia.

«Vam signar un pacte de govern entre dos partits seriosos i estic conveçut que estaran a l’alçada»

POLÍTICA

Garcia respon a Granados: «No hem de cedir res, l’alcaldia està pactada»El líder del PP a Salou contesta al desaire públic fet per l’alcalde de Salou a les xarxes socials

cedida

Mario García.

Torna Sabor Salou del 28 al 30 de març amb els millor estands de gastronomia i vins

Una nova edició de Sabor Sa-lou tindrà lloc al Passegi Jaume I els propers 28 al 30 de març de 2014. Es podran visitar una cinquanta d’expositors durant els tres dies de celebració de l’esdeveniment. Això suposa un increment del 30% res-pecte a passades edicions ja que la majoria de restauradors participants en edicions ante-riors repeteixen, mentre que altres que no hi havien format part anteriorment tampoc s’ho han volgut perdre. Du-rant tres dies, els visitants hi trobaran els millors restaura-dors del municipi i productes artesanals de poblacions del voltant i d’arreu de Catalunya i d’Espanya; podran degustar la seva gastronomia i vins; ad-quirir productes i participar en diverses activitats, entre altres.

RedaccióEl passat dissabte, Vilallonga del Camp va donar el tret de sorti-da als actes de celebració dels 50 Anys de la Sala de Cinema Centre Recreatiu. Vilallonga del Camp és una població amb una llarga trajectòria cinèfila. La primera vegada que els vilallon-guins van poder veure una pro-jecció cinematogràfica a la vila fou l’any 1922, quan Pere Torres Oriol instal·là una màquina de «fer cine» al bar de la Societat, en el mateix lloc on avui es tro-ba el Centre Recreatiu. Allí es van projectar les primeres pel-lícules que encara eren mudes i s’acompanyaven de la música

en directe del pianista. Hi ha un altre antecedent més proper: El Cine Edison que centrà l’afecció cinèfila dels vilallonguins i vila-llonguines dels anys quaranta als seixanta. La Sala de Cinema Centre Recreatiu va obrir les seves portes el 16 de febrer de 1964. Des de llavors, el cinema va convertir-se en una activitat de lleure preferida dels vilatans, i aquesta sala va esdevenir un referent també per als pobles veïns que no tenien cinema pro-pi. L’acte que va iniciar la com-memoració va tenir el seu punt central en l’homenatge que van rebre les persones que en el pre-sent i en el passat han treballat

a la sala. Un reconeixement es-pecial es va retre a Josep M. Va-llès, vilallonguí apassionat pel cinema en tots els seus vessants, tècnics i estètics, i que és l’ànima que dóna vida a la Sala del Cen-tre Recreatiu des de l’any 1974. L’alcalde F. Xavier Armengol destacà la importància d’aquest equipament cultural i de lleure per als habitants de la vila. Ma-

nuel Hidalgo, President de la Junta del Centre Recreatiu, féu un breu recorregut pel procés que portà a la Junta del Centre Recreatiu a construir la Sala, ara fa 50 anys.

Per commemorar l’aniversari, demà dissabte s’oferirà una ses-sió especial amb la primera pel-lícula que es va projectar: Fanny el No-Do. Serà a les 18:30 h.

cedida

Es va retre homenatge a les persones que hi han treballat.

La Sala de Cinema del Centre Recreatiu celebra els 50 anys de la sala

VILALLONGA DEL CAMP

Es projectarà dissabte la primera pel·lícula

RedaccióEl president del Consell Co-marcal del Tarragonès Frederic Adan i l’alcalde de Constantí, Josep M Franquès, han signat un conveni de col·laboració per tal d’impulsar el servei d’aten-ció integral adreçat a la inserció laboral de persones del muni-cipi, mitjançant tasques d’aco-lliment, formació, orientació,

assessorament i inserció laboral.Aquest conveni, que es de-

senvolupa amb la col·laboració del Servei d’Ocupació de Cata-lunya, es tradueix en un conjunt d’accions dirigides a detectar els casos de persones que pateixen l’atur, analitzar-los individual-ment, destinant esforços amb col·lectius amb especials difi-cultats, i oferir-los les eines ne-

cessàries per facilitar el camí en la recerca de treball. Tanmateix, aquestes accions es comple-menten amb cursos de formació i tot un seguit d’actuacions amb empreses. Aquest conveni s’ha renovat, enguany, donat l’èxit d’experiències anteriors. L’any anterior es van atendre un mi-ler de consultes, es van registrar més de 300 currículums.

El Consell Comarcal i Constantí col·laboren en la inserció laboral

MUNICIPAL

Federic Adan i Josep M. Franqués signen un conveni

ceidda

Federic Adan i Franqués, parlant després de la signatura.

S’ajornen les activitats populars de l’Encarxofa’t Cambrils

Les activitats populars de l’Encarxofa’t a Cambrils que s’havien de celebrar aquest diumenge 23 s’ajornen fins el diumenge 30 de març amb motiu de la previsió meteo-rològica. Diumenge dia 30 de març a partir de les onze del matí a la plaça del Pòsit hi hau-rà una mostra de productes de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i un tast de paelles encarxofades maridades amb cervesa i batucada.

Page 13: 21 de març de 2014

1321/03/2014 diarimés CAMPDETARRAGONA

RedaccióEls Mossos d’Esquadra, la po-licia espanyola i la policia local del Vendrell van detenir cinc persones durant la nit del 12 de març en dos locals nocturns del barri de Les Planes de la capital del Baix Penedès. Quatre d’elles van ser detingudes per la Llei d’Estrangeria i una va ser arres-tada per un delicte contra la salut pública. A aquest últim arrestat, se li van intervenir 4.000 reials brasilers i diversos objectes ro-bats com una càmera de fotos, un rellotge, diverses joies i un

telèfon mòbil. Durant el dispositiu policial, els agents també van identificar 35 persones, va denunciar-ne qua-tre per tinença de substàncies estupefaents en local públic i una per incomplir la llei de gossos pe-rillosos.

A un dels detinguts per la seva situació irregular també se li ha imputat un delicte de falsedat de document públic perquè portava un permís de conduir espanyol falsificat amb el nom d’una per-sona que havia mort fa disset anys.

Els quatre arrestats per estran-geria han passat a disposició de la policia espanyola, que trami-tarà les ordres d’extradició.

L’altre detingut ha passat a disposició judicial dels jutjats del Vendrell i el jutge va ordenar la seva llibertat amb càrrecs.

POLICIAL

Cinc detinguts en una operació en dos locals del VendrellVan ser arrestat per un delicte contra la salut pública i per la Llei d’Estrangeria

CEDIDA

El dispositiu policial es va dur a terme el passat dia 12.

RedaccióUna persona va morir, una va resultar ferida greu i dues van quedar ferides lleus el dime-cres a la nit en un xoc múltiple, amb sis turismes i un camió im-plicats, a la C-14 a la Selva del Camp (Baix camp). L’accident va

passar cap a un quart d’onze de la nit quan dos cotxes van topar, i la resta, quatre turismes i un camió van xocar posteriorment. La víctima mortal és un home, Rodel D., de 30 anys, nacionali-tat romanesa i veí de Constantí. El ferit de gravetat va ser traslla-

dat pel Sistema d’Emergències Mèdiques a l’Hospital Joan XXI-II de Tarragona, els dos ferits menys greus van ser evacuats a l’Hospital Sant Joan de Reus. En l’accident també van resul-tat ferides lleus quatre persones més. Els quatre ferits de menys gravetat van ser traslladades als centres Hospitalaris Sant Joan de Reus, Santa Tecla de Tarra-gona i Pius Valls. En el sinistre hi van intervenir sis patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre vehicles dels Bombers de la Ge-neralitat i sis unitats del SEM. Pel que fa a l’afectació viària, la carretera va ser tallada en els dos sentits de la marxa.

Un mort i tres ferits en un xoc múltiple a La Selva del Camp

TRÀNSIT

Va tenir lloc a la C-14, dimecres a la nit

diarimes.com

Page 14: 21 de març de 2014

14 diarimés 21/03/2014 CATALUNYA-ESPANYA-MÓN

Com passa el temps!!! Ja en tens 13!!! Moltes felicitats!!!Violant.

YOLANDA. Deseamos seas muy feliz en el día de tu 37 aniversario. Nuestra mayor fe-licidad llegó hace 20 meses. Te queremos, tu angelito, esposo y familia. ¡Felicidades!

Esta preciosidad se llama Mi-reia y hoy cumple  8 añitos. Llegó con la primavera  y sigue siendo una flor. Un beso ca-riño de toda tu familia.

¡Izan por fin 18! No pierdas tu sonrisa. Te quieren, tus padres y hermano.

Feliz 38 aniversario. Eres la más guapa y maravillosa del mundo mundial. Te queremos mucho. De Pau, David, Jose y familia.

Ariadna, ja tens 1 anyet, mol-tes felicitats, l’avi Valentí i tota la teva família.

FELICITACIONS Envia el text i la foto de qui vulguis felicitar a [email protected]

EFEEl president nord-americà, Ba-rack Obama, va anunciar ahir noves sancions a càrrecs del més alt nivell i col·laboradors del pre-sident rus, Vládimir Putin, així com a un banc rus, per respon-dre a l’annexió de Crimea i les contínues amenaces a la unitat d’Ucraïna.

En un discurs a l’esplanada sud de la Casa Blanca, el presi-dent nord-americà va dir que aquestes noves sancions s’han decidit per la «il·legítima anne-xió de Crimea» i les «amenaces a l’est d’Ucraïna», també amb una alta concentració de població amb parla russa. «Estats Units està imposant avui, com ja vam dir que faríem, un cost addicio-nal a Rússia», va anunciar.

Obama ja havia imposat en una ordre executiva el dilluns sancionis a set funcionaris russos i va advertir llavors que continuaria ampliant l’abast de les sancions si Rússia no aquar-terava les seves tropes a Crimea

i començava un diàleg amb el nou Govern de Kíev. «El Govern rus ha pres aquestes decisions, que han estat rebutjades per la comunitat internacional», va afegir el mandatari. La nova llista de congelació d’actius sota juris-dicció nord-americana afecten a una vintena de funcionaris rus-sos i persones properes a Putin, així com al banc Rossiya. Aquest banc, segons fonts de la Casa Blanca, té vincles amb alts càr-recs russos i té actius exposats a les sancions, per la qual cosa tindrà ara dificultats per accedir a liquiditat en dòlars.

Ampliar el decretObama va advertir, així mateix, que han donat passos per ampli-ar per decret les sancions «a sec-tors clau de l’economia russa» si Moscou no deté la seva escalada a Ucraïna, on l’equilibri de po-ders es va trencar amb la sortida per les protestes proeuropees del president prorus Víktor Yanukó-vich. «No és el camí que hauríem

triat, aquestes sancions no sola-ment van a tenir un important impacte en l’economia russa, sinó en tota l’economia mundi-al», va assegurar Obama.

«Volem que quedi clar que això no és el final del camí de les sancions. Això és solament el co-mençament», va indicar.

Nou políticsPer la seva banda, el Kremlin va anunciar també sancions contra nou polítics d’Estats Units en represàlia per la mateixa me-sura adoptada per Washington

aquesta setmana contra perso-nalitats russes. Entre els polítics que tindran vetada la seva entra-da a Rússia figuren els senadors John McCain i Daniel Coats, i el president de la Càmera de Repre-sentants, John Boehner. També Caroline Atkinson, assessora ad-junta de Seguretat Nacional del president d’EUA, i els assessors de Barack Obama Daniel Pfeiffer i Benjamin Rhodes.

En la llista s’hi troben igual-ment Harry Reid, líder de la majoria demòcrata del Senat, Robert Menendez, president del comitè de Relacions Exteriors del Senat, i la senadora Mary Landrieu.

«En resposta a les mesures de sanció anunciades per l’admi-nistració d’EUA el 17 de març de 2014 contra alguns alts càrrecs russos i diputats del Parlament Federal com a càstig per donar suport al referèndum de Crimea, Rússia anuncia la introducció de sancions sobre la base de la re-ciprocitat cap al mateix nombre

d’alts càrrecs i legisladors», va assenyalar el Ministeri d’Exteri-ors.

Un arma de doble fil«Hem advertit repetides vegades que l’ocupació de sancions és un arma de doble fil que es tornarà contra Estats Units», va afirmar la Cancelleria. També va afegir que Moscou ha assenyalat ja en diverses ocasions que «és inac-ceptable i contraproduent parlar amb el nostre país d’aquesta ma-nera».

«EUA continua creient cega-ment en l’eficàcia de tals mèto-des, presos de l’arsenal del pas-sat i no vol admetre l’obvi: que en complet respecte per les lleis in-ternacionals i la Carta de l’ONU, els residents de Crimea van votar democràticament per reunifi-car-se amb Rússia, i Rússia va acceptar i va respectar aquesta voluntat». El ministeri rus va concloure que «no ha d’haver-hi dubtes que respondrem adequa-dament a cada atac hostil».

Obama: «No és el camí que hauríem triat, les sancions han tingut repercussió mundial»

POLÍTICA

Barack Obama anuncia sancions a alts càrrecs russos i viceversaEl president americà anuncia que els motius han estat «la il·legítima annexió de Crimea i les amenaces a l’est d’Ucraïna»

Entre d’altres, tenen la seva entrada vetada a Rússia John McCain i Daniel Coats

Austràlia troba a l’índic objectes que poden pertànyer a l’avió desaparegut

El primer ministre australià, Tony Abbott, va dir ahir que s’han trobat possibles objec-tes en aigües de l’oceà Índic que podrien pertànyer a l’avió malaisi desaparegut el 8 de març passat. «L’Autoritat Aus-traliana de Seguretat Marítima (AMSA) ha rebut informació, basada en informació satel-lital, d’objectes possiblement relacionats a la cerca», va dir Abbott davant el Parlament de Canberra, en declaracions citades per la cadena ABC. Un avió Orion de la Força Aèria Australiana es dirigeix fins al punt on ahir es van localitzar dos objectes que podrien per-tànyer a l’aeronau, encara que el mandatari no va especificar en quin punt exacte de l’oceà han estat trobades les peces. EFE

Els centres obligats a impartir el 25% de l’horari en castellà podran recórrer

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) va comu-nicar ahir que el Tribunal Su-perior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès la petició dels cinc centres afectats per les in-terlocutòries que els obligaven a impartir un 25% de castellà a les aules de personar-se en la causa. Així, a mesura que el TSJC ha anat responent les sol-licituds de personació, s’han anat presentant els recursos corresponents per part de les titularitats i de les AMPAs. La setmana que ve es presentaran els relatius a la darrera escola que ha rebut «més tardana-ment» la providència de per-sonació, segons ha dit FECC. La fundació confia que amb les actuacions jurídiques, es pugui mantenir el model lin-güístic a les escoles. ACN

ACNEl Parlament Europeu i els 28 estats membres han arribat fi-nalment a un acord per seguir avançant en la unió bancària, uns dels projectes econòmics més ambiciosos de la UE des de la creació de l’euro.

Després de moltes diferèn-

cies, l’Eurocambra i els 28 han pactat la creació del mecanis-me de resolució bancària, que s’encarregarà de reestructurar o liquidar els bancs que estiguin a punt de fer fallida. Els costos els pagaran les pròpies entitats amb un fons de 55.000 milions d’euros que hauran d’aportar

gradualment en els propers 8 anys. El mecanisme de resolució bancària és el segon pilar de la unió bancària, després que l’any passat s’aprovés la supervisió única per part del Banc Central Europeu.

L’acord preveu que el BCE i el consell del mecanisme siguin

els actors principals a l’hora de decidir quan cal liquidar un banc amb problemes i dificul-ta lleugerament la intervenció dels estats membres, com volia el Parlament. La Comissió Eu-ropea dissenyarà els plans de liquidació i el Consell només hi intervindrà a petició del propi

executiu comunitari.El fons del mecanisme de re-

solució tindrà els 55.000 milions d’euros en 8 anys, i no 10 com vo-lien els estats membres i es pro-mourà la mutualització des dels primers anys. El President de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, va destacar que l’acord «reforçarà la confiança i l’estabilitat als mercats finan-cers i ajudarà a restablir el crè-dit a l’economia». El President del Parlament Europeu, Martin Schultz, també creu que és un «èxit enorme» i «un pas impor-tant per restablir l’estabilitat de la zona euro i immunitzar-la de cara a futures crisis».

Eurocambra i estats membres acorden el segon pilar de la unió bancària

ECONOMIA

S’encarregarà de reestructurar o liquidar els bancs que estiguin a punt de fer fallida

Page 15: 21 de març de 2014

1521/03/2014 diarimésESPORTS

Vicente M. IzquierdoLa plantilla del Nàstic està con-vençuda que l’equip encara és a temps d’assolir la quarta plaça, que

dóna dret a disputar l’ascens a Segona A. Així ho va manifestar ahir David Rocha qui, després de l’entrenament, va deixar ben clar que «em surten els números so-bradament». «Ens queden cinc partits a casa i tres visites a camps on s’hi pot jugar a futbol. Ara bé, si no guanyem diumenge, no valen els números», va conti-nuar el futbolista.

Rocha s’ha guanyat el dret a esdevenir una veu autoritzada al vestidor després de l’especta-cular temporada que està realit-zant, «potser la més regular de la meva carrera», segons les seves paraules.

A més, Rocha va aprofitar per fer una crida a l’afició, perquè aquesta es desplaci en massa al Nou Estadi diumenge per rebre, a partir de les dotze, el Badalona. «Guanyant diumenge retallarí-em punts a quatre rivals, ja que hi ha molts enfrontaments direc-tes. Per això, demanem a la gent que vingui al camp, ja que és una oportunitat única. Estem molt orgullosos perquè a Olot van es-tar animant durant tot el partit, i esperem que diumenge vingui una mica més de gent que en els darrers partits», va manifestar un Rocha que, si veu la cartolina groga, es perdrà el proper partit,

ja que acumula nou grogues en el que va de temporada.

També va dir la seva el direc-tor general del Consell d’Admi-nistració, un Lluís Fàbregas que va tornar a tractar el cas dels tres punts perduts per l’alinea-ció indeguda de Tomeu Nadal, tot explicant que «tenim confi-ança que el Comitè d’Apel·lació accepti el recurs, ja que el Nàstic

ha obrat segons els canals que ha cregut oportuns».

Diversos canvis a l’onzeL’entrenador grana, Vicente Mo-reno, té previst fer alguns canvis a l’onze inicial respecte el que va guanyar diumenge a Olot. A la porteria, amb Tomeu sense poder jugar, Manolo Reina conti-nua sent indiscutible. En defensa

el valencià podria introduir un canvi, en el lateral esquerre. Gi-ner tornarà a ser-hi el protago-nista, acompanyant a Juanjo –la-teral dret– i als dos centrals Xisco Campos i Pablo Marí.

Amb Rocha inamovible a la medul·lar, Moreno haurà de bus-car-li un nou company de viatge, ja que Xavi Molina està sancio-nat. David Sánchez podria recu-

perar la titularitat, per tornar a demostrar al tècnic que té un lloc a l’onze. També té alguna opció, però menor, Adrián Cuevas, un futbolista d’un perfil molt dife-rent al de David Sánchez i que s’ha mostrat força irregular des de la seva arribada al Nàstic, combinant bons partits amb d’altres per oblidar. No hi haurà novetat en els extrems, de for-

ma que Piojo i Lago Júnior no es mouran de la titularitat, tot i que sí hi haurà un canvi a la davante-ra. De la Espada seguirà esdeve-nint protagonista, i tornarà a fer parella amb Jesús Perera, titular darrerament en el Nou Estadi. D’aquesta manera, David Querol haurà de tornar a esperar la seva oportunitat des de la banqueta, per sortir a la segona meitat.

FUTBOL

Rocha: «Em surten els números»El centrecampista del Nàstic, que és a una targeta de la suspensió, està convençut que l’equip jugarà la promoció d’ascens

El NasticCamp Setmana Santa (el Campus del Nàstic), torna enguany amb una gran novetat, com és una acampada nocturna al Nou Estadi. Serà la nit del 16 d’abril quan els joves, acompa-nyats dels seus pares, podran veure la final de la Copa del Rei entre el Reial Madrid i el Barça, gau-diran d’una bona pizza i dormiran sobre la gespa

on juga cada quinze dies el Nàstic. El Campus està destinat a joves d’entre 5 i 16 anys, tindrà un preu de 100 euros –que seran retornats si el ma-teix nen participa en el Campus d’Estiu durant quatre setmanes–, inclou l’esmorzar tots els dies i tots els àpats del dimecres, i es desenvoluparà entre els dies 15 i 18 d’abril. Vicente M. Izquierdo

Una acampada al Nou Estadi, l’estrella del Campus d’Estiu

L’ALINEACIÓ

Badalona

Negredo

Puigdollers

Sergio Gómez

Joaquín

Lolo

Velillas

Ferrón

Cárdenas

Sergio Maestre

Fran Grima

Marcos

Gimnàstic (Diumenge, 12 h)

Lago Júnior

David Rocha

PiojoDe la Espada

David SánchezJesús Perera

Juanjo

Xisco Campos

Pablo Marí

Ferran Giner

Reina

CRISTINA AGUILAR

Page 16: 21 de març de 2014

16 diarimés 21/03/2014 ESPORTS

L’OK Lliga tornarà a oferir, aquest cap de setmana, una nova jornada en què hi esde-vindran protagonistes els tres equips tarragonins. El primer que entrarà a escena serà el Club Patí Calafell Tot L’Any, que demà, a partir de dos quarts de vuit del vespre, visitarà la pista del Club Patí Tordera. Els cala-fellencs no volen renunciar a jugar a Europa la propera tem-porada i, per aquest motiu, els tres punts són vitals.

Per la seva banda, el Moritz CE Vendrell jugarà a casa, dis-sabte a les vuit, contra el Mon-bús Igualada. Els de Guillem Cabestany són cinquens, amb 38 punts. Finalment, el Reus Deportiu mesurarà forces, diu-menge a dos quarts d’una del migdia, davant del Club Patí Cerceda. els del Baix Camp són tercers, amb 41 punts, sis menys que el segon classificat, l’HC Coinasa-Liceo. Vicente M. Izquierdo

Tordera-Calafell, Reus-Cerceda i Vendrell-Igualada a l’OK Lliga

HOQUEI PATINS

La UD Torredembarra visitarà diumenge, a dos quarts de cinc de la tarda, el sorprenent Almacelles amb l’objectiu de mantenir-se a la segona plaça del grup segon de Primera Catalana. El CDC Torrefor-ta, que diumenge jugarà al camp de l’Igualada (cinc de la tarda), vol recuperar-se de la derrota davant del Tecnofútbol. El CE El Catllar rebrà el Balaguer diumenge a les cinc. Redacció

Torredembarra i Torreforta, a seguir a la zona alta

Partit pràcticament a cara o creu pel CF Pobla de Mafumet el d’aquest diumenge (contra la Montañesa, a partir de les sis de la tarda). El filial del Nàstic, a sis punts de la promoció d’ascens, rebrà la visita del líder, una Montañesa que continua sorprenent i que no vol abandonar aquesta posició de privilegi. Els pobletans són vui-tens i acumulen sis jornades sense conèixer la derrota. V. M. I.

Pobla-Montañesa, tot o res pels d’Iván MorenoFUTBOL

FUTBOL

El CBT visitarà demà la pista de l’Olivar, filial del CAI Zaragoza, equip de l’ACB. Els aragonesos són actualment vuitens del grup C de la lliga EBA i venen de perdre contra el Sabadell, penúltim clas-sificat. El filial del CAI és un equip jove, amb promeses del bàsquet nacional, algunes d’elles doblant amb l’equip ACB i el tècnic tarra-goní, Berni Álvarez, en destaca el joc exterior. Redacció

El Club Bàsquet Tarragoan visita un Olivar feritBÀSQUET

CLUB DE FUTBOL REUS DEPORTIU

SEGONA FASE DE SUBSCRIPCIÓ D’ACCIONS DE LA SOCIETAT ANONIMA ESPORTIVA

El CF REUS DEPORTIU informa de la finalització el passat 15 març 2014 de la primera fase de subscripció d’accions de la futura societat anònima esportiva amb el següent resultat:

CAPITAL SOCIAL A SUBSCRIURE:

300.600 € (TRES-CENTS MIL SIS-CENTS EUROS)

CAPITAL SOCIAL SUBSCRIT A LA PRIMERA FASE:

8.550 € (VUIT MIL CINC-CENTS CINQUANTA EUROS)

NOMBRE DE SOCIS SUBSCRIPTORS: 19

Així doncs, de conformitat amb el que estableix la legislació vigent d’aplicació, s’inicia la SEGONA FASE del període de subscripció del capital social que es perllongarà durant el termini de trenta dies naturals a partir del dia de demà; termini que finalitzarà el proper 22 d’abril de 2014.

En aquesta SEGONA FASE disposen de dret de subscripció preferent aquells socis que hagin subscrit una acció a la primera fase, els quals podran subscriure, a parts iguals :

NUMERO D’ACCIONS A SUBSCRIURE EN AQUESTA FASE: 649

VALOR NOMINAL DE CADA ACCIÓ: 450 € (QUATRE-CENTS CINQUANTA EUROS)

Els socis subscriptors de la primera fase hauran de comunicar al Club la seva intenció o no de subscriure noves accions mitjançant la presentació d’una sol·licitud que es posarà a la seva disposició a les oficines del Club o que podrà obtenir i retornar degudament signada a través del correu electrònic [email protected].

Així mateix, aquests socis podran indicar en l’esmentada sol·licitud la seva opinió sobre la forma de subscripció d’accions en la tercera fase del procés, cas que s’hagi d’iniciar la mateixa.

La subscripció d’accions en aquesta SEGONA FASE es realitzarà igualment a la seu del Club, c/ Recasens i Mercadé s/n Reus, en horari d’oficines, de dilluns a divendres de 9h a 14h i de 17h a 20h, mitjançant la signatura del “Butlletí de Subscripció“.

Reus a 21 de Març de 2014

Mónica PérezDesprés de l’apro-vat del Consejo Su-perior de Depor-tes, el CF Reus obre avui la segona fase de subscripció d’accions de la fu-

tura SAD, adreçada als 19 socis que ja en van comprar a la fase inicial i entre els quals es troben tant Joan Oliver com l’actual jun-ta del club. Tots 19 tenen dret a sol·licitar l’ampliació d’aquella primera acció que llavors van po-der adquirir. Oliver s’havia com-promès en l’assemblea que va donar llum verd a la conversió en SAD a fer-se càrrec de les accions que els ara abonats no compres-sin. La sortida per a una poc pro-bable allau en la demanda per una altra o altres parts també està prevista i passa pel prorateig.

Tot hauria de quedar segellat en un termini a l’entorn d’un o dos mesos, segons calcula la di-rectiva reusenca. De fet, el més factible és que el procès conclo-gui en aquesta segona fase amb

Oliver com a màxim accionista i sense necessitat d’obrir-ne una tercera que deixés pas als no socis. És a dir, que la venda d’accions acabi definitivament a mitjans d’abril per tal que el CF Reus sigui inscrit ja com a SAD en competició la temporada 2014-2015.

La visita de l’OlotDesprés que la derrota de la set-mana passada a El Collao supo-

sés un adéu gairebé definitiu a les opcions de play-off, els homes que dirigeix Emili Vicente reben diumenge la visita de l’Olot cen-trats en sumar per adjudicar-se com més aviat millor la salvació virtual. Ho fan avalats per les xi-fres positives al seu feu, un Esta-di roig-i-negre en què acumulen

quatre jornades seguides d’èxits. D’intentar que l’equip no trenqui aquesta bona dinàmica s’encar-rega un tècnic lleidatà convençut que «vam estar molt a prop i ara no ens queda més que aixecar-nos ràpid i pensar que l’Olot és una altra oportunitat per la per-manència».

Vicente és conscient que «el play-off està molt llunyà, són molts punts i queden pocs par-tits», però també està segur que

«no ens hi capfiquem i mirarem endavant perquè la motivació és màxima per aconseguir el primer objectiu del curs».

La clau, aprofitar les hores bai-xes d’un Olot que visita la capital del Baix Camp després de dues derrotes consecutives davant Badalona i Nàstic. No se’n refia

un Vicente que espera «un rival molt perillós al contraatac amb jugadors molt ràpids i que està en bon moment. Malgrat haver per-dut dos partits seguits, porta una dinàmica positiva».Davant això, el CF Reus viu la setmana d’en-trenaments centrat en «prepa-rar-nos mentalment perquè serà un partit de màxima exigència, caldrà llavors que siguem molt sòlids al terreny de joc».

Canvis a la rereguardaPer a fer-ho, l’entrenador de La Seu d’Urgell no podrà comptar amb Ñoño, sancionat amb un partit després que fos expulsat a la cita davant l’Alcoià i per doble groga, en l’acció que precedia la sentència dels locals. Sí que hi podrà ser Sergi Masquè que tor-narà previsiblement a la convo-catòria després de complir cicle.

El doble moviment reconfi-gurarà molt probablement tant la rereguarda com la línia més avançada. A la defensa, Emili Vi-cente podria optar per mantenir Sobregrau com a lateral dret, col-

locar Tobias i Quesada formant parella de centrals i desplaçar Enric Socías al lateral dret, des-prés que la setmana passada no participés per primer cop aques-ta temporada. Una altra opció amb la que treballa Vicente con-sistiria en tornar a incloure Ta-ranilla als seus plans, o fins i tot

Riki, qui gairebé no ha gaudit de minuts.

Amb la tornada de Masqué, al-hora, l’extrem esquerre tornarà a ocupar la seva posició i allibera-ria David Agudo, que podria dis-putar-se la mitja punta amb Asi-er. De retruc, Colorado tornaria a la medul·lar junt a David Medina.

Fa quatre jornades que els roig-i-negres no encaixen una sola derrota jugant al seu feu

Masqué tornarà a la convocatòria després de complir sanció però no hi podrà ser Ñoño

FUTBOL

La segona fase per adquirir accions de la SAD obre la porta a Joan OliverHi tenen dret de subscripció els 19 abonats del CF Reus que van comprar-ne una a la primera fase

L’ALINEACIÓ

CF Reus (Diumenge, 17 h.)

Olot

Masqué

Jorge Giménez

Colorado

Agudo

Medina

Álex López

Sobregrau

Tobias

Quesada

Socías

Ángel

Uri

Corominas

Pere Pons

David López

Xavi Muñoz

Carlos Martínez

Freixa

Kilian

Agustín

Hostench

Óscar

Page 17: 21 de març de 2014

1721/03/2014 diarimésBELLESA I SALUT

Redacció/AgènciesSegons un estudi elaborat per The App Date, amb l’impuls de l’Observatori Zeltia i la col·laboració de la Càtedra conjunta Zeltia i la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid, Wake App Health i la Red de Innovación, s’estima que un terç dels usu·aris dels mòbils intel·ligents, els «smartphones», tinguin almenys una aplicació en l’àm·bit sanitari instal·lada als seus aparells al 2015. Aquesta dada es recull en aquest informe que recull les 50 millors apps de sa·lut en llengua castellana.

L’objectiu principal de l’in·forme és conèixer aquestes aplicacions que hi ha en el mer·cat, a més de dibuixar el sector d’aquestes eines per a l’estat espanyol i els països de Llatino·Amèrica.

Actualment, i tal i com recull aquest estudi, les aplicacions de temàtica sanitària estan crei·

xent a un ritme molt elevat. Ara per ara, hi ha un total de 97.000 en el mercat, la qual cosa les si·tua en la tercera categoria amb major creixement, només per darrera de les aplicacions de jocs i la d’utilitats. A més, també està previst que la seva presèn·cia continuï creixent un 23% anual en els propers 5 anys, i que en 4 anys els seus ingressos augmentin un 511%.

Pel que fa a la tipologia d’apli·cacions sanitàries, el 70% de les que existeixen actualment estan dirigides a un públic en general, a través dels segments del benestar i de l’exercici físic, mentre que el 30% restant estan enfocades al professionals sani·taris i pacients.

Si hom es fixa en la funcio·nalitat de les apps, la més comú a nivell general és la d’aportar informació, seguit de les que donen instruccions d’us i les que registren o capturen dades

de l’usuari. En l’àmbit de les aplicacions en castellà, el 24% són informatives, el 22% estan dedicades a la monitorització dels paràmetres físics i el 18% les que faciliten un seguiment d’un tractament.

El top 10 de les appsL’estudi fa un recull de les 50 millors apps en àmbit de la sa·lut en espanyol. D’aquestes s’ha establert el rànquing de les deu millors, en base a criteris com la qualitat, l’experiència de l’usua·ri, la utilitat mèdica i la contri·bució a la millora de la salut dels usuaris.

Les aplicacions són:· 30 años de VIH. És una guia

que dóna informació científica sobre els orígens de la malaltia i els avanços mèdics aconseguits en aquest àmbit.

· Ablah. Millora la comunica·ció en els pacients amb autisme i dificultats en la parla.

· Dermomap. Aquesta apli·cació està dirigida als professio·nals. Aporta ajuda en el diagno·si de les malalties de la pell i està avalada pel Grup de Dermatolo·gia del doctor Pedro Jaén.

· Endomondo. És un en·trenador personal amb el qual l’usuari es pot registrar amb el seu perfil de Facebook i saber què estan fent la resta d’usua·ris, en termes d’exercici físic, rutes... funciona amb GPS i té

pulsòmetre per mesurar la fre·qüència cardíaca.

- Sanitas Embarazo. Ofe·reix informació sobre cada una de les etapes de l’embaràs amb models interactius en 3D de gran qualitat.

- Universal Doctor Speaker. Es tracta d’un traductor mèdic que facilita les consultes tant a metges com a pacients quan s’està a l’estranger.

- Contingo. 16 dones expli·

quen com han superat el càncer de mama i ajuden a d’altres pa·cients.

- Doctoralia. Serveix per ges·tionar les visites mèdiques.

- iDoctus. Una aplicació per a la consulta. Servei d’ajuda a la pràctica clínica del doctor.

- Social Diabetes. Eina per ajudar al control de la diabetis de tipus 1 i 2. Permet als paci·ents calcular la dosi dels hidrats i l’administració d’insulina.

NOVES TECNOLOGIES

Un terç d’usuaris dels «smartphones» tindrà instal·lada una aplicació de salut al 2015L’entitat The App Date ha presentat un informe amb les 50 millors «apps» de salut en castellà

El nombre d’apps sobre salut està creixent a un nivell molt elevat.

CEDIDA

Moschino presenta la seva nova fragància femenina ‘Chic Petals’

PROPOSTES

Moschino presenta la seva nova fragància femenina que està basada en l’ele·gància i la bellesa genuïna de les flors, amb una pinze·llada d’alegria i esponteneï·tat. Així és Chic Petals, una fragpancia per a les dones que són «interessants» i que es desenvolupen en un flo·rit i exhuverant camp de la imaginació, amb molt d’es·til i autoritat, sense perdre el toc de sofisticació.

ACNEl 40% dels nous casos de VIH a Catalunya es diagnos·tiquen massa tard, segons va afirmar dijous passat l’Agèn·cia de Salut Pública durant l’acte per firmar l’Acord naci·onal per fer front a l’epidèmia de la sida i contra l’estigma relacionat. Es calcula que a Catalunya hi ha entre 30.000 i 36.000 persones infectades, de les quals un 25% no ho sap.

Segons va explicar el director científic del Centre d’Estu·dis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya, Jordi Casanoba, el diagnòstic tardà i l’esperança de vida en aquests pacients són dos dels punts que cal millorar. De fet, els infectats per VIH presen·ten una mitjana de vida 14 anys inferior al conjunt de la societat.

ACTUALITAT

El 40% dels nous casos de VIH a Catalunya es diagnostiquen tard

Page 18: 21 de març de 2014

18 diarimés 21/03/2014 OPINIÓ Les cartes al Diari Més, poden fer-les arribar a la redacció per correu (carrer Manel de Falla, 12, baixos. 43005 de Tarragona o carrer Alcalde Joan Bertran, 30. 43202 de Reus), o mitjançant el correu electrònic ([email protected] o [email protected]). El diari es reserva el dret de publicació de les cartes i de no donar resposta a les mateixes. Les cartes no seran retornades i no han de superar el màxim de vint línies. Les cartes han d’anar signades indicant el número de D.N.I. i el telèfon de contacte.

Edita: Tamediaxa, S.A.DL: T-1609/2001issn: 1579-5659

Director General:Carles Abelló

Cap de publicitat:Contxi JoanDisseny editorial:Carles MagranéCap de distribució:Jaume Cañada

Directora: Sílvia Jiménez.[[email protected]] Redacció: Rafa Marrasé, Anna Fortuny,Vicente Izquierdo, Susanna Cases, Mònica Pérez. Especials: Laura Gómez. Tancament: Mario López. Fotografia: Cristina Aguilar, Olívia Molet. Edició de publicitat: Sara Sorando. Distribució: Marta López. Administració: Núria ClosPublicitat: Maria Molleda, Mercè Ripoll, Antònia Turull. [[email protected]]Imprimeix: Indugraf Offset, S.A.

Distribució controlada:

Manel de Falla, 12, baixos.43005 TARRAGONA977 21 11 54 Fax 977 23 68 83

C/Alcalde Joan Bertran, 30.43202 REUS977 32 78 43 Fax 977 31 09 41

Amb la col·laboració de:

www.diarimes.com - www.facebook.com/DiariMes

El nyap de l’Escola Oficial d’IdiomesTRIBUNA

Fa uns anys, vaig tenir l’oportunitat de ser alumna de l’escola Oficial d’Idiomes de Tar-ragona. D’aquella època en guardo molts bons records: el treball immensament gratifi-cant d’aprendre una nova llengua, l’ambient amical amb els companys i les companyes de classe, la gran professionalitat del perso-nal docent... Jo que he dedicat gran part de la meva vida a l’ensenyament, vaig trobar a l’EOI de Tarragona una comunitat educativa viva, dedicada i compromesa.

Compromesa no només amb l’objectiu d’una escola d’aquestes característiques, que consisteix en la transmissió i l’aprenentatge de les diverses llengües, sinó també amb els problemes quotidians que ens causava el fet d’estar rellogats en un emplaçament provisi-onal. Mentre arreu de Catalunya la Generali-tat construïa edificis nous per a les diverses escoles oficials d’idiomes que es difonien pel territori, a Tarragona sempre hi havia un problema o altre que endarreria el nostre trasllat a un emplaçament digne. A l’edifici de la Rambla Nova, en una situació precària, professors i alumnes fèiem el que podíem. Que en aquestes condicions s’aconseguís el principal objectiu de l’establiment, l’apre-nentatge, és cosa que cal agrair als professors i professores, i a la capacitat d’adaptació dels

que seguíem els cursos. Quan es van iniciar les obres de l’actual

emplaçament a la plaça dels Infants, molts vam pensar que finalment es posaria punt i final als maldecaps i les incomoditats. A Tar-ragona tindríem el que tants cops havíem reivindicat, i que la Generalitat ens devia: una escola d’idiomes en condicions. Però aleshores van venir les retallades –les reta-llades d’aquest govern neoliberal- i van dir que s’havien quedat sense diners per acabar el centre. L’Ajuntament, que no estava dis-posat que el cas s’allargués encara més anys, va decidir aleshores avançar a la Generalitat els diners que faltaven, les obres es van poder acabar i tots ens prometíem un final més o menys feliç.

Fins que la Generalitat ha fet l’impensable. Amb els diners que li ha deixat la ciutat en préstec ha acabat l’edifici, sí, però alterant-ne absurdament la finalitat ha decidit reservar-se la tercera planta per als serveis territorials d’Economia i Finances. El resultat és que l’Es-cola Oficial d’Idiomes torna a estar mal ubi-cada, sense espai suficient per dur a terme les seves activitats amb normalitat.

Ara que ja no en sóc alumna, em diuen que la biblioteca és més petita que la que havia abans a l’edifici de la Rambla Nova, i que ha calgut encabir llibres i prestatgeries als passadissos. No hi ha laboratori –tot i que l’audiovisual és imprescindible en una escola d’idiomes- no hi ha sala d’actes, no hi ha sales suficients per als professors... No hi ha res del que estava previst posar a la tercera planta. I a això cal afegir que les baixes dels profes7sors no es cobreixen, causant grans perjudicis als

alumnes que fan cursos intensius. L’edifici, acabat d’estrenar, no rep un manteniment correcte, i ja ens podem imaginar què signi-fica això en una zona de la ciutat plena de coloms...

La llista podria ser més llarga, però em sembla que el problema s’ha entès prou bé. Si hagués estat per la Generalitat, l’edifici enca-ra no s’hauria acabat. Un cop ha rebut suport extern –com si a l’Ajuntament li sobressin els diners- l’ha aprofitat per embotir-hi els seus propis serveis territorials en detriment de les necessitats educatives del centre. La jugada li ha sortit de franc, però el preu el paguen els professors, els estudiants i la ciutat, que

avançava l’import de les obres pensant que feia un esforç a favor de l’escola.

Aquesta situació és inacceptable. La llarga història de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tar-ragona no es mereix un episodi tan absurd com el que ara està vivint. Durant 25 anys, en condicions precàries, ha vetllat per man-tenir un servei de qualitat a disposició dels ciutadans i les ciutadanes, i de la Generalitat només ha rebut entrebancs, endarreriments i excuses de mal pagador. I ara, a sobre, el Go-vern li entra a casa i li inutilitza part de l’espai docent.

Encara són a temps de rectificar. Cal que ho facin, com més aviat millor.

Hortènsia GrauDiputado i antiga alumna de l’Escola oficial d’idiomes de tarragona

La llarga història de l’Escola Oficial d’Idiomes no es mereix un episodi tan absurd

Condicions per evangelitzarALS QUATRE VENTS

Poc després de complir el primer any del papa Francesc a la seu de Pere, proposo una lectura atenta de la seva exhortació apostò-lica Evangelii gaudium, de 24 de novembre de 2013.

L’estic rellegint pausadament i meditant les seves profundes reflexions, expressades amb un llenguatge molt directe i original. Es nota que és un text sortit de la seva mà i que té al darrere la seva gran experiència pastoral.

Encara que un altre dia pugui tornar so-bre el document, avui desitjo fixar-me en les condicions que el Papa posa per a poder evangelitzar amb fruit, que m’atreveixo a re-sumir en dues.

La primera és la conversió personal. Hem de ser molt conscients que és Déu qui mou les ànimes i nosaltres som instruments que

serem útils en la mesura que estiguem units a ell. Diu, en aquest sentit: «Sense vida nova i autèntic esperit evangèlic, sense fidelitat de l’Església a la pròpia vocació, qualsevol es-tructura nova es corromp en poc temps.»

La tasca missionera, que incumbeix a tot-hom, no és una qüestió d’estructures. Per moltes reunions que fem i moltes comissions que siguem capaços de crear, si les persones a qui ens dirigim no adverteixen l’alegria de

la fe i el servei a la caritat, no serviran de res.Sent això així, l’Església ha de viure enmig

de les famílies i de la vida dels pobles perquè no es converteixi «en una estructura prolixa separada de la gent o en un grup de selectes que es miren a ells mateixos». El papa Fran-cesc demana a tots aquesta reflexió, comen-çant pels fidels i les parròquies, sense dis-tanciar-se tampoc ell mateix: «Atès que estic

cridat a viure el que demano als altres, també he de pensar en una conversió del papat.»

La segona condició per a evangelitzar l’expressa, fent-se ressò de Joan XXIII, dient: «Una cosa és la substància [de la doctrina cristiana] i una altra la manera de formular la seva expressió.»

Aquí incideix en diverses coses: a priorit-zar els missatges que fan referència al nucli de l’Evangeli, i a no posar en peu d’igualtat

amb ells alguns costums i «preceptes de l’Es-glésia que poden haver estat molt eficaços en altres èpoques, però que ja no tenen la matei-xa força educativa com a vies de vida».

El Papa vol que l’evangelització suposi un anunci joiós de Jesucrist, que no sigui per-cebut com «un catàleg de pecats i errors». Si important és el missatge, no ho és menys la forma d’expressar-lo.

JauME PuJoLarquebisbe de tarragona

El Papa vol que l’evangelització suposi un anunci joiós de Jesucrist

Hem de ser conscients que és Déu qui mou les ànimes i nosaltres som instruments

CARTES

AbortoQue estamos en un mundo loco no hace falta recordarlo. Que además es egoísta, lo comprobamos a diario. Que cree que poder decidir lo que no te toca, tiene consecuen-cias. Traslado unas palabras que me han impresionado de un conocido personaje

que sabemos que ha sufrido por no buscar la solución fácil del aborto. Bertín Osbor-ne asegura que con más medios y ayuda psicológica se podrían evitar muchísimos abortos de madres que van a tener niños con una discapacidad y todo el mundo a su alrededor les plantea un futuro negro.

Ha añadido en una entrevista: «Conozco muchas mujeres que han abortado y lo su-fren todas sus vidas». Abortar es fácil, vivir después conlleva un sufrimiento mayor del que supuestamente se ha liberado.

Lázaro Crespotarragona

Els taxis de Tarragona proposen crear una àrea metropolitana del sector del Camp de Tarragona. Tot just quan es posava en marxa, ahir, el nou servei de rodalies que incrementa la freqüència de pas dels trens entre les principals ciutats, els taxistes reivindiquen mesures, una nova reestructuració que els permeti aprofitar les sinergies del territori, de l’àrea metropolitana. Els taxistes denun-cien que, al Camp de Tarragona, es produeixen situacions que no beneficien a ningú. Mentre en algunes poblacions els taxis no do-nen l’abast per l’increment sobtat de clients, a la població veïna els cotxes resten aparcats, tot esperant l’arribada d’algun usua-ri. Els taxistes veuen en els futurs projectes de la Costa Daurada una bona oportunitat en la qual aprofitar els fluxos de població que es mouen d’un indret a l’altre. Denuncien, d’altra banda, que s’incrementi el nombre de llicències a alguns municipis mentre, a les poblacions veïnes, els professionals del sector estan passant penúries. La proposta té l’aprovació d’una part del sector del taxi, però és d’imaginar que, en té, de detractors. En qualsevol cas, la proposta presentada no és gens agosarada, però cal, com amb tota la resta, una visió territorial per poder implementar-la sense que ningú se senti perjudicat.

Els taxistes volen funcionar com a una gran àrea metropolitana

EDITORIAL

+ CONFIDENCIAL

Els pinxos i la ‘Operación Bikini’«Els del barri marítim de #Reus o sigui #Tarragona amb els nous trens de rodalies podran anar a degustar les tapes de la #ganxet-pintxo»; «A @CalMassoArt presenten la #ganxetpintxo. Els de @denoureus ahir ho vam deixar net i pulit.», aquests van ser alguns dels tuits que es van poder llegir ahir a la tarda tot just mentra al centre Cal Massó se celebrava una multitudinària inauguració de la nova ruta de pintxos a Reus. Altres aprofitaven per informar que ja havien començat la popular ruta de pintxos i que es tro-baven tastant les noves tapes per la ciutat . Però, entre tots els tuits, destacava el de una noia, qui potser donava una pista als organitzadors sobre com aconseguir molt més públic del que ja en té ara: «Y van dos años en que el #GanxetPintxo me pilla a die-ta y no puedo ir!!!!», deia... Els organitzadors de la Ganxet Pintxo i de les rutes de tapes, en general –a Tarragona abunden– haurien de plantejar-se un canvi de dates per incloure a tot el públic que es troba al bell mig de l’«Operación Bikini».

Page 19: 21 de març de 2014

1921/03/2014 diarimés

TarragonaHerminia Iborra Serral. El seu funeral serà avui a les 15:30 h. a la parròquia de Sant Joan.Manuel Muñoz Aguilar. El seu fu-neral serà avui a les 17 h. a la parrò-quia de Sant Josep Obrer.

ReusMiguel Jurado Martínez. Funeral a les 9.15h al Tanatori.Antonio Andreu Barba. Funeral a les 10.15h a l’Església de Sant Pere.Núria Calero Cuenca. Funeral a les 12h al Tanatori.Óscar Pelayo Álvarez. Funeral a les 12.30h a l’Església de Crist Rei.Ascensión Ramos Caro. Funera a les 16h a Bellmunt.Albert Brich Torelló. Funeral a les 17h al Tanatori.

DEFUNCIONSDEFUNCIONS

Margarita Caballé MartínezDemà dia 22 de Març farà 2 anys

que ens va deixar la nostra estimada Marga.Sempre estaràs en el nostre pensament.

Tarragona a 22 de Març de 2014

RICARD FOLCH DOMÈNECH

Ha mort cristianament a l’edat de 96 anys.

Vidu de Sara Gene Folch

(E.P.R.)Els seus afligits: fills, fills polítics, néts, bésnets, família tota i la raó social Agrofolch, S.L., en assabentar llurs amics i coneguts de tan sensible pèrdua. L’enterrament tindrà lloc avui

divendres, dia 21 a les 18 hores, a l’església parroquial de Santa Caterina, de Vinyols i els Arcs.

Vinyols i els Arcs, 21 de març de 2014

Page 20: 21 de març de 2014

20 diarimés 21/03/2014 SERVEIS AVUI FELICITA ALS QUE ES DIUEN: Filemó i Fabiola.

REUS. Cuina amb DO: Migas de pa amb avellanes de Reus i crema de patata. A les 17:30h al Mercat del Carrilet. REUS. Cinefòrum i debat: «4 meses, 3 semanas y 2 dias». A les 18h al Casal Foment. TARRAGONA. Teatre: El cabaret de la mujer pájaro. A les 21h a la Sala Trono.VILA-SECA. Barcelona Modern Project i Jordi López: Al voltant de Falla. A les 21:30h a l’Auditori Josep Carreras. VALLS. Concert: Manel. A les 22h al Centre Cultural.

AGENDA

TARRAGONA:- Pujol Perpiña, Artur - Eivissa, 7-9 - 977.22.13.23 (24 hores)- Ciutat, R. i Molero, H - Urb.La Granja, Gran Canaria, 11 (Torreforta) - 977.54.31.89 (Diürn)- Garcia - Plana CB - Sant Benildo,10 La Granja (Torreforta) - 977.54.97.90 (Diürn)REUS:- Joaquim Piqué - Tania Piqué - Plaça Mercadal, 8 - 977.12.70.84 (Diürn) - Guillen-Navàs-Sentis-Villanueva - Av. Països Catalans, 116 dreta - 977.32.27.51 (24 hores)

FARMÀCIES

URGÈNCIESBombers .........................................................................112Emergències ...................................................................112Urgències (Ambulàncies)...............................................112CAMBRILSAjuntament.................................................... 977 79 45 79Policia local .................................................... 977 79 45 66Centre d’Assistència Primària (CAP) .............977 36 30 74SALOUAjuntament.................................................... 977 30 92 00Policia local .................................................... 977 30 92 12VILA-SECAAjuntament.................................................... 977 30 93 00Policia local .....................................................977 30 93 16Ambulatori ..................................................... 977 39 40 27TORREDEMBARRAAjuntament.................................................... 977 64 00 25CAP ................................................................. 977 64 38 09Policia local .................................................... 977 64 60 05

TELÈFONS D’INTERÈS

CINEMA. CartelleraTARRAGONA / OCINE TARRAGONA

1 La hermandad 16.00 - 18.00 - 20.00 - 22.00 2 La bella y la bestia 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 - 12.15 - 00.453 300: El origen de un imperio 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 - 12.00 - 00.454 Dallas Buyers Club 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 - 12.00 - 00.305 Lluvia de albóndigas 2 12.15 5 El médico 16.30 5 Her 19.30 - 00.305 La gran estafa americana dv i ds: 22.00 5 La gran estafa americana dg a dj: 22.30 6 Monuments men 16.00 - 18.10 - 20.25 - 22.45 7 Frozen: el reino del hielo 16.00 - 12.00 7 Tú y yo 18.15 - 20.30 7 300 El origen de un imperio - 3D - 19.30 - 22.00 - 00.158 Las aventuras de Peabody y Sherman 12.00 8 Una vida en tres días 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 9 Emperador 16.00 9 El poder del dinero 18.15 - 22.00 10 12 años de esclavitud 16.30 - 19.15 - 22.00 11 Futbolín 12.00 11 El lobo de Wall Street dv i ds: 16.00 - 19.15 - 22.45 11 El lobo de Wall Street dg a dj: 16.00 - 19.15 - 22.00 12 La legopelícula 16.00 - 18.00 - 12.00 12 Philomena 20.00 - 22.15 13 Non Stop (sin escalas) 16.00 - 18.00 - 20.15 - 22.30 - 12.15 - 00.15 14 Las aventuras de Peabody y Sherman 16.00 - 18.00 - 20.00 - 12.15 14 8 Apellidos vascos 22.00 14 Ballet Jewels 20.45 dimecres, dia 26 Teatre Bolshoi de Moscú 15 El gran hotel Budapest 16.15 - 18.20 - 20.30 - 22.45 - 12.00 - 00.00 16 8 Apellidos vascos 16.15 - 18.20 - 20.30 - 22.45 - 12.00 - 00.30

YELMO PARC CENTRAL8 Apellidos vascos 12.10 - 16.15 - 18.15 - 20.15 - 22.15 / dv i ds: 00.20Dallas Buyers Club 19.45 - 22.05 / dv i ds: 00.30Philomena 17.45 Las aventuras de Mr Peabody y Sherman -2D- 12.20 - 15.45 - 17.45 - 19.45 Las aventuras de Mr Peabody y Sherman -3D- 12.05 - 16.00 / dv a dg: 18.00 La legopelicula 12.15 - 15.45 El lobo de Wall Street dl a dj: 18.00 12 años de esclavitud 21.45 Non-Stop 12.00 - 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30 / dv i ds: 00.40300: El origen de un imperio 12.05 - 16.30 - 18.30 - 20.30 - 22.30 / dv i ds: 00.40300: El origen de un imperio -3D- dv a dg: 20.00 Monuments men dl a dj: 21.30 / dv a dg: 22.10 / dv i ds: 00.35Her dv i ds: 00.25

VILA-SECA / OCINE VILA-SECA1 300 El origen de un imperio 3-D 18.10 / ds i dg: 16.05 - 18.10 1 El lobo de Wall Street 20.15 / dv i ds: 23.30 2 La bella y la bestia 18.10 - 20.20 - 22.30 / dv i ds: 00.40 / ds i dg:

16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30 3 La Lego pelicula dv: 18.00 / ds i dg: 16.00 - 18.00 3 El poder del dinero dl a dj: 17.30 / dv. ds i dg: 20.15 - 22.30 / dv i ds: 00.40 3 12 años de esclavitud dl a dj: 19.45 - 22.15 4 Ocho apellidos vascos dv: 18.20 - 20.30 - 22.40 / dv i ds: 00.40 / ds i dg:

16.10 - 18.20 - 20.30 - 22.40 5 Non-Stop (sin escalas) 18.15 - 20.30 - 22.40 / dv i ds: 00.40 / ds i dg:

16.15 - 18.15 - 20.30 - 22.40 6 Monuments men 17.30 - 20.00 - 22.20 / dv i ds: 00.35 7 300: El origen de un imperio 18.20 - 20.30 - 22.40 / dv i ds: 00.40 / ds i dg:

16.10 - 18.20 - 20.30 - 22.40 8 Philomena 18.00 - 20.00 - 22.00/dv i ds: 00.00/ds i dg: 16.00 - 18.00 - 20.00 - 22.00 9 Cuento de invierno ds i dg: 16.10 9 12 Años de esclavitud dv. ds i dg: 18.30 - 21.15 / dv i ds: 00.15 9 Ocho apellidos vascos dl a dj: 18.20 - 20.30 - 22.40 10 Las aventuras de Peabody y Sherman 18.10 - 20.15 / ds i dg: 16.00 - 18.10 - 20.15 10 Gravity 3-D 22.30 / dv i ds: 00.30

REUS / REUS PALACE (Més informació al telèfon 977 754 978)1 Ocho apellidos vascos 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 2 Lego: la película 16.00 - 18.15 2 Robocop 20.20 - 22.35 3 Cuento de invierno 16.00 - 18.15 - 20.20 - 22.35 4 Las aventuras de Peabody y Sherman 16.00 - 18.15 4 Monuments men 20.20 - 22.35 5 300: El origen de un imperio 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.407 Her 16.00 - 18.30 - 22.15 8 12 años de esclavitud 16.00 - 18.30 - 22.15

LAUREN REUS MULTICINES (www.laurencinemas.net)1 El lobo de Wall Street 16.15 - 19.30 2 La gran estafa americana 16.20 - 19.15 - 22.10 3 Jack Ryan: operación sombra 20.25 - 22.30 3 La vida secreta de Walter Mitty 16.00 - 18.10 4 La ladrona de libros 16.15 - 19.15 - 22.00 5 Monuments men 16.20 - 19.20 - 22.20 6 Ocho apellidos vascos 16.20 - 18.20 - 20.20 - 22.20 7 Nebraska 16.15 - 19.15 - 22.15 8 Robocop 16.30 - 19.00 - 22.00 9 Las aventuras de Peabody y Sherman 16.00 - 18.00 - 20.00 - 22.00

EL VENDRELL / OCINE (OCINE. 902 170 831 / 977 660 778)300: El origen de un imperio 12.00 - 16.10 - 18.15 - 20.20 - 22.30 - 00.40El gran hotel Budapest 12.15 - 16.15 - 18.20 - 20.25 - 22.25 - 00.30Las aventuras de Peabody y Sherman 12.15 - 16.15 - 18.15 - 20.15 El poder del dinero 22.20 - 00.35Lego 12.10 - 16.10 12 años de esclavitud 18.20 - 21.00 - 23.45Lluvia de albondigas 2 12.10 La bella y la bestia 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.05 - 01.00Non-Stop 12.05 - 16.00 - 18.10 - 20.25 - 22.35 - 00.458 apellidos vascos 12.05 - 16.15 - 18.20 - 20.25 - 22.25 - 00.30Frozen 12.00 Cuento de invierno 16.05 300: El origen de un imperio 3D 18.30 - 20.40 Monuments men 22.45 - 01.00

VILALLONGA DEL CAMP / Sala de Cinema del Centre RecreatiuJack Ryan: Operación sombra 17.00 - 19.00 (diumenge 23 de març)

TELEVISIÓ. Programació

06:00 Notícies 3/24 08:00 Els Matins 14:00 Telenotícies comarques 14:21 El medi ambient 14:30 Telenotícies migdia 15:35 Cuines 15:50 La Riera 16:43 Divendres 18:35 Els misteris d’en Murdoch 19:29 Espai Terra 20:05 El Gran Dictat 21:00 Telenotícies vespre 21:58 Zona zàping 22:34 La gran pel·lícula: Nits de tempesta00:22 Pel·lícula: Trucada perduda01:40 Doctor Who 02:22 Tower prep 03:03 Cava de Blues 03:48 Fusió i swing a l’estudi

TV311:45 Zona Champions 13:06 Món animal 13:36 A taula 14:03 Les aventures culinàries de

Sarah Wiener 14:30 La ciència al descobert 15:20 Catalunya des de l’aire 16:11 Món animal 16:40 Amb els teus ulls 17:34 Les illes i els homes 18:29 Xarxa Natura 18:35 El millor d’Austràlia 19:29 Zona Champions 20:00 Esport Club 20:40 Bàsquet Eurolliga 21:27 KM 0 21:38 Bàsquet Eurolliga 23:00 Efectivament 00:05 Tot l’esport 00:28 Efectivament

ESPORT 314:39 Bugs Bunny i els seus

amics 15:27 Bola de drac Z 16:16 El llibre de la selva 17:01 mic 3 17:50 Una mà de contes 17:59 L’Spirou petit 18:17 Geronimo Stilton 18:45 Els pingüins de Madagascar 19:30 Info k 19:46 La casa d’Anubis 20:15 Tom i Jerry 20:55 Bola de drac GT

CANAL 3321:23 La Riera 22:08 Riu avall 23:01 Cronos 00:40 Catmúsica 03:02 Tresors del món

CANAL SUPER3

04:00 TVE es música06:00 Noticias 24H06:30 Telediario Matinal08:30 Los desayunos de TVE10:05 La mañana de La 114:00 Informativo territorial14:30 Corazón15:00 Telediario 116:00 Informativo territorial16:05 Entre todos18:45 España directo20:30 Corazón21:00 Telediario 222:15 Cine: Hitch, especialista en ligues00:05 Cine: Una conejita en el

campus01:35 Los Tudor02:30 La noche en 24H04:20 TVE es música

TVE106:15 Las noticias de la mañana08:55 Espejo Público12:15 Karlos Arguiñano12:50 La ruleta de la suerte14:00 Los Simpson14:30 Los Simpson15:00 Antena 3 Noticias 115:45 Deportes16:00 El tiempo16:30 Amar es para siempre17:30 El secreto de Puente Viejo18:45 ¡Ahora caigo!20:00 Atrapa un millón21:00 Antena 3 Noticias 221:30 Deportes21:40 La previsión de las 922:10 Me resbala00:30 Me resbala02:15 Campeonato Europeo de

Póquer

ANTENA311:50 Para todos La 213:30 La Casa Encendida13:45 Una ventana al mundo14:40 Una ventana al mundo15:30 Saber y ganar16:15 Grandes documentales16:50 Grandes documentales17:20 Grandes documentales17:50 Grandes documentales18:30 El escarabajo verde19:00 Para todos La 220:00 ¡Atención Obras!21:00 Imprescindibles22:00 La suerte en tus manos22:20 El cine de La 2: Bajo el

hielo23:55 El documental de La 200:50 El documental de La 201:40 Ritmo urbano02:10 Docufilia

TV2

08:30 O el perro o yo09:30 Alerta Cobra10:30 Alerta Cobra11:30 Alerta Cobra12:20 Las mañanas de Cuatro14:00 Noticias Cuatro14:45 Deportes Cuatro16:00 Ciega a citas17:00 Castle17:55 Castle18:45 Mi madre cocina mejor que la tuya19:55 Noticias Cuatro20:30 Deportes Cuatro21:30 Mi madre cocina mejor que la tuya22:30 Deja sitio para el postre01:00 21 días02:15 21 días03:15 Puro Cuatro

CUATRO06:00 laSexta en concierto07:45 Al rojo vivo09:30 Crímenes imperfectos10:30 Informe criminal11:30 Investigadores forenses12:20 Al rojo vivo14:00 laSexta Noticias14:55 Jugones15:30 laSexta Meteo15:45 Zapeando17:15 Más vale tarde20:00 laSexta Noticias20:45 laSexta Meteo21:00 laSexta Deportes21:30 laSexta Columna22:30 Equipo de investigación23:30 Equipo de investigación00:30 Equipo de investigación01:30 Equipo de investigación02:30 Minutos musicales

LA SEXTA02:15 Premier casino05:00 Fusión sonora06:25 Zumba GH Edition06:30 Informativos Telecinco

matinal08:55 El programa de Ana Rosa12:45 Mujeres y hombres y

viceversa14:30 De buena ley15:00 Informativos Telecinco16:00 Sálvame diario20:15 Pasapalabra21:05 Informativos Telecinco22:00 Deluxe02:30 Premier casino05:00 En concierto05:15 Fusión sonora06:25 Zumba GH Edition07:20 Médium08:00 Médium

TELECINCO

13:30 Avui per demà. Redifusió14:00 Notícies. Edició migdia14:30 El temps oportú. Redifusió 15:00 Notícies15:30 La setmana16:00 Notícies16:30 Extraradi17:00 Notícies17:30 Gaudeix la festa18:00 Notícies18:30 Avui Cambrils 19:00 Notícies19:30 Extraradi20:00 Notícies. Redifusió 20:30 Esports en xarxa21:00 Notícies. Redifusió 21:30 Extraradi22:00 Notícies. Redifusió 22:30 Avui Cambrils23:00 Notícies

CANAL REUS TV06:00 Impacto Total07:00 Zoorprendente07:30 Teletienda11:00 Impacto Total12:00 Walker12:45 Walker13:30 El equipo A14:23 El equipo A15:15 Cine: Sin control17:00 Ley y Orden17:50 Ley y Orden18:40 Walker19:10 Walker20:20 Sin rastro21:15 Sin rastro22:10 El Mentalista23:05 El Mentalista00:00 Justified00:45 Justified01:25 Juega con el 8

NITRO14:30 Auditori 15:00 Gaudeix la Festa 15:30 Aventura’t 16:00 Notícies 12 16:30 Reemissió 18:00 Notícies 12 18:30 Gaudeix la Festa 19:00 Auditori 19:30 Esports en xarxa 20:00 Resum Informatiu Setmanal 20:30 La 7mana Camp de

Tarragona 21:00 El Temps Oportú 21:30 Última sessió 22:00 Notícies 12 22:30 La 7mana Camp de

Tarragona 23:00 El Temps Oportú 23:30 Última session 00:00 Notícies 12

TAC 12

L’HORÒSCOP

Les decisions sen-t imental s que prengueu deixa-ran seqüela en un futur. Practi-car ioga de forma assídua us ajuda a viure amb calma.

21/03 al 20/04

No deixeu que ningú interferei-xi en els vostres interessos senti-mentals, actueu amb criteri i des de la individua-litat.

21/04 al 21/05

Mentre el cap i el cor es mantinguin en perfecta har-monia tot anirà bé en l’amor. Si un dels dos es con-tradiu tindreu di-ficultats.

22/05 al 21/06

L’harmonia és fo-namental per als nascuts sota el signe del Cranc. Heu de trobar-vos amb persones que busquin els ma-teixos ideals.

22/06 al 23/07

Tot està en cons-tant evolució. No us obsessioneu amb algunes ide-es antigues que ara ja no tenen el valor que penseu que tenen.

23/11 al 21/12

Les circumstànci-es us poden por-tar per camins que sintonitzin al cent per cent amb les vostres expec-tatives sentimen-tals.

22/12 al 20/01

Us demanaran compromís i us ho haureu de pensar. Tenir en compte les idees de l’altra part serà la clau per als pròxims dies.

21/01 al 19/02

Tenir tacte en l’amor és fona-mental , és un signe de respecte. Si avui traieu l’or-gull podeu acabar perdent una bona oportunitat.

20/02 al 20/03

Durant la jorna-da tindreu mo-ments bons bar-rejats amb altres de nostàlgia. Hi ha coses que no us acaben de con-vèncer.

24/07 al 23/08

Dia fèrtil en tots els sentits, espe-cialment per als assumptes senti-mentals. Utilitzeu el cap per fugir de vicis que no us porten enlloc.

24/08 al 23/09

Venus indica una ratxa amorosa di-nàmica, creativa i innovadora. Sa-lut: eviteu viure situacions que us desgastin més del que és desitjable.

24/09 al 23/10

Per als assump-tes de l’amor tin-dreu nous recur-sos, el truc serà saber utilitzar-los en el moment oportú per al vos-tres interessos.

24/10 al 22/11

ÀRIES TAURE BESSONS CRANC

LLEÓ VERGE BALANÇA ESCORPÍ

SAGITARI CAPRICORN AQUARI PEIXOS

Page 21: 21 de març de 2014

2121/03/2014 diarimésCLASSIFICATSIMMOBILIÀRIA

• Venda

Tarragona

TORRENOVA , compra inteli-gente, piso con piscina, tenis, parking , 4 dormitorios, come-dor , 2 baños cocina equipada , todo el suelo de tarima, gri-ferías de diseño, mucha luz. 120.000€. Tel.977.25.09.93

EL CATLLAR ¡¡¡MAGNÍFICA OCASIÓN!!!, Chalet individual, , 5 habitaciones, 2 baños, gran cocina comedor independien-te, salón comedor muy amplio, garaje, piscina y jardín privado de 385 m2. Sólo...175.000€. Tel. 977.25.09.93

Altres poblacions

SALOU ZONA ESTIVAL Y PUE-BLO. . Terrenos urbanizados de 500, 600 o 700 m2. Para construir 1 o 2 casas. Desde 125.000€ Tel; 977.25.09.93

APARTAMENT CAP SALOU. 1ª linea mar, piscina, par-quing. “Edifici Ulises”. Tel: 691.605.992—977 31.23.17

PALLARESOS JUNTO AL PUE-BLO, casa con jardín. De 4 habitaciones, 2 baños, 1 aseo, amplia cocina, lavadero, gran salón comedor, garaje para varios coches con puerta auto-mática, zona comunitaria con piscina, casa de muy buena ca-lidad y diseño. 250.000€ Tel: 977.25.09.93

• Lloguer

RAMÓN Y CAJAL, pis de 4 dormitoris, sala-menjador amb terrassa, cuina amb vi-tro, 1 bany, exterior, assolejat, ascensor, comunitat inclosa. 480 €/mes. nouhabitatconfort.com - Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

P. RAFEL dE CASANOVAS, pis de 3 dormitoris, sala-men-jador, cuina, 1 bany, calefacció

de gas, moblat, comunitat in-closa. 450 €/mes. nouhabi-tatconfort.com - Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

TARRAGONA, ROBERT dE GERHARd, nuevo, sin mue-bles, 2 habitaciones, armarios empotrados, baño completo, cocina independiente, terraza, aire acondicionado, solea-do, trastero 480€/mes. Tel. 977.250.993

PIS BOSCOS TARRAGONA. 3 dormitoris, sala -menjador, 2 terrasses, cuina, 2 banys, ca-lefacció gas, moblat, pàrquing, 400€/mes. Comunitat inclosa. Tel. 676.122.184

TORRENOVA-TORREFORTA, 4 habitaciones, 2 baños, gran salón comedor, cocina muy amplia, parking, pisci-na, tenis, amueblado, 500€. Tel.977.25.09.93

SP I SP– BLOC St. Mateu, pis de 3 dormitoris, sala-menjador amb balcó, cuina, 1 bany, ex-terior, assolellat. Comunitat inclosa. 370 €/mes nouhabi-tatconfort.com - Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

C/ GIRONA, PIS dE 3 dormi-toris, sala-menjador amb bal-có, cuina amb vitro i galeria, 2 banys, ascensor i comunitat inclosa. 500 €/mes. nouhabi-tatconfort.com - Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

CALLE ESPINAC, NUEVO, 2 habitaciones, 1 baño, cocina equipada, amueblado, 425€. Tel.977.25.09.93

CERVANTES, àTIC REFOR-MAT de 1 dormitori, sala-men-

jador, cuina amb vitro, 1 bany, moblat, assolellat, calefacció, a/condicionat. Comunitat inclosa. 430 €/mes. nouhabi-tatconfort.com - Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

PERE MARTELL, 5 habitacio-nes, s/muebles, parking, 650€. Tel.977.25.09.93

Locals, Oficines, Naus, Pàrquings,

Terrenys

Altres poblacions

LA PINEdA. PISOS NUEVOS Con muebles. Preciosos. Mo-dernos. De calidad. 2 habita-ciones. 2 baños. Cocina inde-pendiente. Grandísima terraza. Ideal para todo el año. Desde 525 € con posibilidad de par-king. Te: 977 25 09 93

VILA-SECA, EL CASTELL, pis semi-nou de 1 dormitori, cuina americana amb vitro, electrodomèstics, 1 bany, aire/condicionat, ascensor, comuni-tat inclosa. 350 €/mes. Opció mobles + 50€, i també opció pk i traster nouhabitatconfort.com - Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

SALOU-EMPRIUS SUd, c/ Eduard Punset, pisos semi-nous de 2 dormitoris, sala-menjador, cuina, bany i pk. 372,25 €/mes nouhabitatcon-fort.com - Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

REUS, ST. MAGÍ ALEGRE, pis semi-nou de 2 dormitoris, sa-la-menjador amb balcó, cuina americana amb vitro, 1 bany,

sol, ascensor , moblat i pk . Comunitat inclosa. 450 €/mes. nouhabitatconfort.com - Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

PERAFORT, CASA dE POBLE de 3 dorm., sala-menjador amb terrassa, cuina amb ga-leria, 1 bany, calefacció, mo-blada i comunitat inclosa. 420 €/ mes. nouhabitatconfort.com - Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

VILABELLA, CASA CENTRO dEL PUEBLO, nueva, semi-sótano trastero y leñero, cocina comedor, sala, 3 habitaciones dobles, baño completo, aseo, 140 m2. Útiles, chimenea, totalmente exterior, calefac-ción a gas-oil 375€/mes Tel. 977.250.993

2118.- VILA-SECA-ERA dEL dELME, c/ Via Màxima, pisos semi-nous de 2 i 3 dormitoris, sala-menjador, cuina, 2 banys, pk i traster. 413,33 – 503,33 €/mes nouhabitatconfort.com - Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

EL VENdRELL-EL PèLAG, C/ Narcís Monturiol, pisos semi-nous de 1 i 2 dormitoris, sala-menjador, cuina, bany i pk . 267,25 i 327,25 €/mes. nouhabitatconfort.com - Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

REUS-MàS IGLESIAS, C/ BER-NAT Torroja, pisos semi-nous de 2 dormitoris, sala-menja-dor, cuina, bany, pk i traster. 356,25 €/mes nouhabitatcon-fort.com - Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

ALFORJA, PIS S/NOU de 2 dormitoris, sala-menjador, cui-na amb vitro, 1 bany, calefac-

ció, ascensor, pk i comunitat inclosa. 325 €/ mes. Opció mobles nouhabitatconfort.com - Telf. 977 22 90 96 - 609 309 507

EL ROURELL. Magnífico ado-sado en el centro de la pobla-cion, 180 m2. nuevo a estre-nar, 2 habitaciones dobles con armarios empotrados, cocina equipada, amplio salón come-dor, baño y aseo, recien equi-pado con muebles de diseño, aire acondicionado con bomba de calor. garaje para 2 coches y trastero en planta baja. 600€/mes. Tel. 977 25 09 93

REUS. PASSEIG PRIM. PIS de 4 habitacions, 2 banys, amb mobles i electrodomèstics. To-talment reformat. Amb ascen-sor. Lloguer: 450€/ mes comu-nitat inclosa. Tel.: 652.960.787

Lloguer Despatxos, Oficines, Terrenys, Naus, Pàrquings,

Locals

TARRAGONA. SANT PERE I SANT PAU. Local en C/ Blanca d´Anjou /Violant D´Hongria. Superficie de 180 m2 por 380 € . Telf. 977-21-79-50.

TARRAGONA. C/ SALVAdOR ESPRIU., Local de 204 m2. Instalación eléctrica. Aire acon-dicionado, Lavabo. Persiana a motor. 1000 €/mes. Telf. 977.21.79.50

dESPACHOS EN ALqUILER a partir de 150€/mes. Alquila la superficie que precises, junto Rambla Nova, aire acondicio-nado y plaza de garaje. Gastos de comunidad, luz y agua in-cluidos. Tel. 629.636.310

TARRAGONA. EN AV. ROMA, Local de 275 m2. Totalmente

equipado. Despachos. Sala de reuniones y archivo. Lavabos. A/A. Telecomunicaciones. Telf. 977.21.79.50

TARRAGONA. ALqUILO dOS PARkINGS grandes: Avda. Andorra, Ferré i Durán cer-ca Jaime I, 70e. Noches . Tel. 629.824.236

LOCAL COMERCIAL EN TA-RRAGONA C/CASTELLARN-AU. Obra nueva, 100m2 de su-perfície interior, 135.000 euros. 977.24.08.12

Traspàs

REUS. ZONA CAP, Horts de Miró bar de 60m2 en plé fun-cionament i equipat, terrassa davant plaça. Traspás; 9.500€ i lloguer; 550€ al mes. Telf.; 615.620.161-977.32.64.94

TREBALL

COMPAÑÍA ASEGURAdORA SELECCIONA jefe de equipo. Tel. 638.303.836

ES NECESSITEN GUIES ACOMPANYANTS per viatges. Entregar CV: Viatges Emilio Tours, C/ Sevilla 6 Tarragona.

BUSCO TRABAJO INTERNA, cuidar ancianos, niños. Con referencias. Tel. 688.458.551 / 650.446.948

“NECESITAMOS VENdEdO-RES dEL EUROBOLETO”, IN-TERESADOS. Tel: 977 235 812 / 630 851 423

REFORMES

ALBAÑILERIA. REALIZAMOS toda clase de trabajos. Pre-supuestos sin compromiso. Sr.Codina. Tel. 977 54.12.34 -- 609.240.935

REALICE SU OBRA, REFOR-MA O PROYECTO SIN PRO-BLEMAS, diseño de interiores, técnicas feng shui. Tramitamos licencias y permisos. Técnicos y personal propio. Compro-miso de garantía por escrito. Visitas y presupuestos sin com-promiso. Certificados energéti-cos y cédulas de habitabilidad. Tel. 977.250.993

ALMOSTER. PL. DE LA VILA. Casa individual de 270m2 construïts i parcel•la de 240m2. La casa consta de 3 plantes i planta baixa. Distribuïdes en 3 ha-bitacions, 1 banys, cuina office, men-jador amb sortida a terrassa de 40m2. Lloguer: 500€/mes. Telf: 977.32.64.94-615.620.161

REUS. PS. PRIM. PIS am-pli de 90m2 reformat, menjador i terrassa. 4 hab, 1 bany, 1 servei. Exterior a Ps. Prim. Te-rres de gres, portes de chapelly, cuina i gale-ria coberta. Mobles i electrodomèstics. Preu: 84.000€. Pàrquing gran i traster: 12.000€. Telf: 977.32.64.94-615.620.161

SE ALQUILA CASA CHALET En TARRAgOnA II, de OBRA nUEVA, 155m2 con patio y jardín privado. Cochera doble y piscina comunitaria. También dispone de terraza solárium y buhardilla. Opción a compra si se desea. Más información en el 977.21.47.13

SE ALQUILAn PISOS nUEVOS En TARRAgOnA. Pisos exteriores de 1 a 4 habitaciones en el complejo Royal Tarraco, cercano a la universidad. gimnasio y piscina. Comunidad incluida. Parkings desde 25€/mes. Descuento para residentes en el gimnasio. Desde 450€/mes. 977.21.47.13. royal.promysa.com

SE ALQUILA DESPA-CHO-OFICInA en el vivero empresarial del complejo Royal-Tarraco. El vivero dispone de 13 ofi-cinas de distintos tamaños, salita de espera, sala de re-uniones, baños y parking. Espacio de coworking para au-tónomos. Sin cos-tes de alta. Parking incluido. Derechos especiales para el complejo deportivo. Desde 150€/mes. 977.21.47.13

MOnTBRIÓ DEL CAMP. Casa arranglarada de pocs anys, 170m2 amb 4 habitacions dobles, cuina-menjador, salá d’estar, 2 banys, calefac-ció. garatje per 2 cotxes i jardí privat. Consultar co-indicions. Preu, 142.000€ Possibilitat de lloguer amb opció a compra. Telf; 977.32.64.94-615.620.161

REUS. ZOnA CInES REUS LAUREnS. Bar Restaurant totalment equipat de 410m2 amb qualitat i per-misos vigents. Capa-citat de fins a 200 començals, doble accés. Sense tras-pás. Lloguer; 1500€. Telf; 977.32.64.94-615.620.161

REUS. PETIT LOCAL/TR ASTER/gUAR-DAMOBLES. 55€. 666.140.989

VEnTA DE TRASTEROS Y PARKIngS en Tarragona centro (2 últimas plazas) Trasteros desde 4.500€ + IVA y financiables!!. Varios tamaños. 977.21.47.13

REUS, En VEnDA 2 PLACES DE gARAT-gE; una al Passeig Prim i l’altre al carrer Joan Beltran, OCASIO 16.000€ les dues. TEL 977 32 6494 – 615 620 161

Page 22: 21 de març de 2014

22 diarimés 21/03/2014 CLASSIFICATSSi no coneixeS cap paleta i vols fer una feina ben feta a casa, truca´m -Ángel-. Tel. 627.244.904

pinToReS-aLBaÑiLeS. Pre-supuestos económicos. Tel. 600.776.788

inSTaLacionS-RepaRa-cionS-eLecTRiciTaT-Fon-TaneRia-caLeFacciÓ. Pres-supostos sense compromís. Tel: 657.181.394

cocinaS, BaÑoS, inSTaLa-cioneS, pinTuRa y Man-TeniMienTo De ViVien-DaS. Presupuesto cerrado, sin sorpresas, precio económico. Garantía. Tel: 607.845.902

PROFESSIONALS

TapiceRo RápiDo, econÓ-Mico. cLáSico profesional. Tel. 691.586.879.

TAROT

TaRoT eVa. Cartomancia y vi-dencia. - 1 h. Tel. 977 75.47.27 / 661.606.864.

hipnoTeRapia. oRien-Tacion pSicoLÓgica y eSpiRiTuaL. SanaciÓn eS-piRiTuaL. aRMonizaciÓn pSicoFíSica. eSTRÉS, an-SieDaD. Llamar de 13 - 15 h. Tel: 622.625.055

ALTRES

ingReSoS exTRaS acTiVi-DaD inDepenDienTe Nom-bre, localidad y teléfono a [email protected]

genT cReaTiVa i/o eM-pReneDoRa de TaRRago-na! Ets una persona creativa i/o emprenedora però no tens l’espai on desenvolupar la teva activitat? Puc ajudar-te! T’ofereixo un espai on por-tar a termini el teu negoci o idea, vendre el teu producte, etc…Persones interessades no dubteu en contactar i ex-plicar-me que feu (artesania, roba, il·lustracions, classes, tallers...El que sigui!. Per a més informació truqueu al: 692.245.054 o al correu: [email protected]

COMPRO

AMISTAT

ViuDo 72a. ViVo SÓLo, deseo conocer señora situa-ción parecida para compartir soledad, no delgada, preferi-ble viva en Tarragona. Tengo coche. Tel. 606.196.761

BeRnaRDo BuSca esposa entre 35-50a. Tel. 644.301.586

MOTORinSTaLacioneS VicenTe ViLcheS. Electricidad, fonta-nería, mantenimiento aparta-

mentos, comunidades, por-teros electrónicos, boletines. Tel. 626.663.432

MASSATGES

MayKa caTaLana. Masaje diferente... Disfruta mis ma-nos ¡¡ Explosivo final!! Tel. 692.780.087

MaSaJiSTa TiTuLaDa. Tera-péutico, sensitivo, 16e. Confir-mar. Tel. 647.757.630 - Zona Joan XXIII

VeRo. Buena masajista, com-pletísima, Discreta. Ven... pá-satelo bien!!!. Tel: 695.170.728

naTaLia y nueVa guapíSi-Ma. cap SaLou. Masaje pro-fesional. Todos servicios. Sin prisas. Económico. Discreto. Salidas. “FINAL FELIZ...” Tel: 628.892.397

RELAX

MÓnica francés natural. Be-sucona. Tel: 653.613.385

anDaLuza 47a. Conejito pe-ludo. Tel: 602.627.628

caSa piLi. ¡¡Las mejo-res chicas de Reus...!!. Tel: 633.805.896

RuSa MoRBoSa 20 aÑoS. 692.426.496 SALOU

ReLLeniTa, MaDuRiTa. Sí a todo… Tel: 693.731.224

pReciSo chica piso Relax. Vendrell. Tel: 671.683.618

MaRía RuMana. Nueva di-rección. Tel: 604.127.504

ReuS. MeRiTxeLL catalana, madura. Tel: 688 313 590

RaÚL. SenSuaL, fiestero. Apartamento privado. Tel: 660.851.172

TaRRagona. chicaS y TRa-VeSTi. 24H. Tel. 611.394.652

TaRRagona. SoRa-ya francesa, ardiente. Tel. 603.170.435

La pineDa. eSpaÑoLa. Eco-nómico. Tel: 689.948.342

BuSco chicaS Latinas – Es-pañolas. Tel: 698.288.952

TaRRagona. SaRa maduri-ta, elegante. Tel. 685.725.676

20€ Sexo. Rubia-Morena. Tel: 637.078.372

TaRRagona. eSTeFhany jovencita, canaria. Tel. 651.045.349

MaRy cuRVaS xxL. 24h. Tel: 672.821.511

TaRRagona. coRina jovencita, picantona. Tel. 685.725.775

anDRea 23a, recién llegada Reus. Tel. 653.613.385

VeRÓnica RuSa. Económi-co. Reus. Tel. 688.318.299

SiLVia 20 años. Estudian-te. No profesional. Máxi-ma discreción. Reus. Tel: 602.431.552

15 euRoS. Catalana maduri-ta, delgadita. Tarragona. Tel: 680.907.818

caRiÑoSa, DiScReTa, be-sucona, rellenita 160p. 24h. Reus. Tel: 633.536.079

oRienTaL. Solita. 20€. Tel: 667.031.918

JoVenciTa FieSTeRa. cRiS-Tina Todo en sexo... 24 h. Tel: 636.737.720

caTaLana calentorra, jo-vencita, visiosilla. Reus. Tel. 605.201.195

gauDeix De DeBò MaS-SaTgeS i tot, sexe inclòs. Som dues noies que es-trenen pis. Cites, sexys. 22 anys. Molt atractives, fogoses, naturals. Grans pits. A Reus. Truca’ns et posarem a to. Tel: 722.533.633

ReuS. chica áRaBe. TeL: 602.069.603

Lina iTaLiana. Nueva direc-ción. 20€. Tel: 672.833.985

¡¡ReaLMenTe SoLa y DeSnuDa!!. Morenaza, 20€ completo. Reus. 24 hrs. Tel: 634.838.843

eSpaÑoLaS 18a. Bellas 20€. Salou. Tel. 651.966.563

LauRa 24 años. No profesio-nal. Recibo sola. Cambrils. Tel: 667.386.742

Tina, aBueLiTa supermimo-sa. Tel. 602.591.791

DaViD paRa mujeres. Tel. 626.856.386

Laia Ó caRMen - ReuS catalana independiente, be-sos de cine con lengua. Tel. 693.985.896

guapa RuBia explosiva Dia-na. Tel: 648.514.855 -24hrs-

RuSa VicioSa, JoVenci-Ta. Todos servicios. Reus. Tel.625.684.107

ReuS. nicoL y SuS chicaS 30e. Tel. 698.788.062

paRa chicoS y MaDuRi-ToS. Cariñosa, sexy, agra-dable y muy discreta. Tel. 644.078.681

VenDReLL. noVeDaD MaRTa. Madurita, atractiva, sensual. Pechos inolvidables. Iniciándome. Tel: 674.244.966

SaLou JoVenciTa Re-LLeniTa. “Minuto 1€”. Tel. 679.775.016

JoVen BRaSiLeÑa caliente MÓnica. Tel: 681.065.772 - 24 hrs-

neceSiTo chicaS para piso relax 60%. Tel. 619.689.512

VicToRia MaDuRiTa, cachonda. Todo sí. Tel. 697.928.954

VenDReLL. noVeDaD Ve-RÓnica. Atractiva, sensual, simpática. Todos los servicios. Piso privado. Tel: 647.254.331

BoQuiTa VicioSa MaRiSa. TEL: 638.076.098

MaSaJiSTa 25 añitos, be-lleza, simpatía, sensualidad y elegancia. Reus. Todos los servicios. 699.242.637

JoVen, MaSaJiSTa profe-sional. Máxima discreción. Dulzura y elegancia. También salidas. Tel: 608.996.179

SaRa JoVenciTa. Compla-ciente, muy completa. Fran-cés sin.30€. Tarragona. Tel: 602.485.492

JoVen poLaQuiTa sexy anna 19 añitos. Tel: 650.801.498 - 24 hrs-

JeSSica 21 añitos. Completa. Tel: 638.185.062 – 24 hrs-

MaDuRiTa. Recibo sóla. Máxima discreción. Tel. 698.390.293

Se neceSiTan chicaS Jo-VenciTaS piso Relax 24h. Tarragona. Tel: 671.156.942

La MáS VicioSa naTuRaL-MenTe!!!. OLGA rusa. Tel: 648.726.243

Sonia . ¡¡¡puRo Vicio!!. Reus. Tel: 634.073.849

“caSa ana”. Madurita es-pañola, Lucía 28 mulatita, LaRa 40. 25€ completo. Reus. Tel: 659.377.652

SeguR DanieLa. Todos ser-vicios. ¡¡ÚLTIMOS DÍAS!!. Tel. 602.436.363

caSa cRiSTina. ¡¡¡Chicas nuevas!!! Variedad, Juventud , madurez... Tel: 977 21.49.29 Tarragona.

¡¡¡Recien LLegaDiTa!!! Es-pañola, cachonda. 24 hrs. Mi-RiaM Tel: 698.363.419

TRaVeSTi 30€. Sin prisas, sin tabús y a pelo. Reus. Tel: 697.630.642

SeguR aniTa 21a, delga-dita. Todos servicios. Tel. 671.334.346

chicaS TaRRagona. 3 aMiguiTaS morbosillas, para complacer tus deseos. Tel: 977- 54.20.21

MaSSaTgiSTa caTaLana eròtica, solament tardes. Tel. 634.09.70.83

JoVen pechugona coM-pLeTa. SaRa. 24h. Tel: 648.827.815

TaRRagona. RuBia 660.303.476, More-na 672.548.444, Lati-na 611.321.994, española 651.045.359, griego, Francés natural 657.966.004 . “24 hrs”. 977 11.20.90

neceSiTo chica piSo Re-Lax. TeL. 622.716.951

eSpaÑoLa. Todos servicios. SEGUR. Tel. 622.716.951

SeÑoRa SepaRaDa de 53 años en La Mora para señores solventes. Recibo sóla. Saray. Tel. 634.690.215 - Amiga Nu-ria. Tel. 634.214.411

chicaS caLienTeS buscan relaciones esporádicas. Tel. 803.523.321

nuRia MaDuReTa catalana, dolça, afectuosa. Pis particu-lar VILANOVA I LA GELTRÚ. Tel: 610.589.727

aLQuiLo haBiTacioneS poR hoRaS en ReuS. Sui-tes confortables para relax, especial parejas. Climatizado y discreto. Tel. 615.383.697

Fina MaDuRiTa. Reus. Tel: 657.547.080

COMPRO COCHES - FURGONETAS. No importa estado. Con/Sin embargo, deudas 698.828.641

CASADA JOVEN ES-PAÑOLA DiAbLiLLA PRiVADO. CREixELL. 691.087.230

AGENCiA MAiSOL. Vols trobar la teva parella estable? Club d´amics. 695.410.052. www.maisol.com

PRUDIX¿NECESITAS DINERO?COMPRAMOS ORO.

HACEMOS EMPEÑOS.MÁXIMA

VALORACIÓN. DINERO AL INSTANTE.

(Sin engaños)REUS - O´Donell 25 - 27. Tel: 977 32.82.24VENDRELL - Benvin-

gut Socias , 32Tel: 977 18.15.15

SERIEDAD y DISCRECIÓN

SOFiA. ESPAÑOLA 34 A. Cuerpo boni-to. Masaje sensual, erótica. Servicios to-dos. Salidas Salou. 688.488.620

RUSA 35 GUAPA, relle-nita, pechos grandes. MASAJiSTA ERóTi-CA, SExUAL, TáNTRi-CO. Otros servicios Salou... 611.340.889

JOVEN CANARiA ofre-ce masajes comple-tos. Servicios francés hasta griego. Salidas. Salou. 698.393.142

MAESTRO TOURENA. SOLUCiONA TODOS PRObLEMAS: amoro-sos, enfermedades, trabajo, impotencia sexual. ¡¡RESULTA-DOS 2 DÍAS!! Tel: 610.324.179

CHiCA áRAbE 29 AÑOS. 50€ comple-to -1hora-. Cariñosa, simpàtica. Recibo sola. Para complacer todos tus deseos. Te espero en Salou. 655.139.805

TAROT AMANDA

806 499 500. Sólo mayores 18 años. Leandro Hernández, URb/EL bOSqUE, 363 (46370) Chiva, precio máx. red fija 1.21 y red movil 1,57 euros/min. ViSA 960 038 896

Consulta cada dia l’edició online

Page 23: 21 de març de 2014

2321/03/2014 diarimésCLASSIFICATS

Page 24: 21 de març de 2014

24 diarimés 21/03/2014 A L’ÚLTIMA

L’ACUDIT Napi

17º

Estat del celAl quadrant nord-est, la nuvo-lositat minvarà al llarg del matí fins a quedar serè o poc ennu-volat a migdia. Al litoral i pre-litoral hi haurà estrats baixos, més trencats durant les hores centrals del dia. A la resta del país, al llarg del matí augmen-taran els núvols alts i a partir de mig matí creixeran nuvo-lades a punts de muntanya. A més, a partir de migdia els nú-vols es faran progressivament més abundants i compactes.

ELTEMPS Patrocinatper:

11ºMàxima Mínima

Nivell mitjà

SUDOKU

Completeu el taulell, dividit en nou quadrats,

omplint les cel·les buides amb un número de l’1 al 9, sense repetir

cap número en una mateixa fila ni en una mateixa columna, ni

dins de cada quadrat.

Anna FortunyEl caràcter aven-turer de Gemma De Vicente fa anys que l’ha fet voltar pel món. Després d’acabar els estudis de Geologia i cursar un màster a la ciu-tat bretona de Ren-nes, ara ha aconse-guit que l’Institut Geològic Francès li concedeixi una pla-ça per cursar tesis doctoral al voltant del món dels Piri-neus, un terreny poc desconegut per a la reusenca.—Quins motius la van portar a marxar per viure a l’estranger?—Vaig marxar per veure món aprofitant una beca Erasmus. Durant la l’estada vaig tenir l’oportunitat de fer pràctiques d’empresa en in-vestigació al laboratori de Géosciences Rennes. Aquestes em van permetre conèixer el labora-tori, veure el moviment d’investigació i em vaig decidir a fer el màster al laboratori de Rennes. A més de la diferència bestial de preu que hi ha en-tre els estudis a França i els de Barcelona, també hem va acabar de convèncer saber que els tre-balls d’investigació de màster han d’estar obliga-tòriament reemborsats. A tot això, s’hi sumen les ajudes econòmiques que donen als estudiants i la vida de Rennes. És una ciutat molt acollidora i sempre hi ha coses a fer, concerts, cinema (tarifa estudiant!), passejar-te pels parcs o simplement asseure’s en una terrasseta a pendre una cerve-seta o un got de vi en bona companyia! —Quina va ser la seva primera impressió? —La primera impressió no té res a veure amb el que he anat coneixent! Quan vaig arribar, parla-va un francès macarrònic i de seguida em vaig adonar que si no pronuncies très bien tots els sons de la llengua francesa, la gent no t’entèn! I, en general, no fan esforços per entendre’t. En resum, d’entrada, aquests francesos d’acollidors no en tenen res! Després, m’he trobat amb gent oberta amb ganes d’ensenyar-me la cultura local i d’aprendre de la meva. —Quines són les principals diferències entre

Rennes i casa seva? —Els horaris! Els primers dies arriba-va tard a tot arreu! Però em vaig acos-tumar de seguida als nous horaris i la veritat és que ara mateix em sembla que això de dinar a les 12h, és un hora-ri molt més natural i lògic. També vaig haver de canviar els hàbits alimentaris. Esmorzar una torra-deta amb pernil aqui no surt rentable... i com ja se sap, al nord l’oli d’oliva va car.

Així que m’he trobat fent coure carn amb man-tequilla... ultratge, ja ho sé! —Quins són els indrets més característics? —Si veniu de visita, feu-ho a la primavera! Un dissabte al matí no et pots perdre el Marché des Lices, un mercat de productes regionals on vé-nen tots els pagesos, ramaders, peixaters i bou-langers dels pobles veïns. Així que hi pots trobar mil varietats de formatges, embotits, pans, sidra, ... tot directe del productor! A mi m’encanta fer el Marché i després anar a pendre l’aperitiu a un dels bars de la Place Sainte Anne o a parcs com el Tabhor o l’Oberthur. A més, no podeu marxar sense provar les galettes (creps fets amb farine de blat negre)! També recomano visitar la costa com Saint Malo, el Mount Saint Michel, les costes del Morbian (Bretanya sud) i les de Finisterre! Els paisatges són magnífics, plens de platges natu-rals i aflorament geològics fantàstics pels amants de les pedretes! Això sí, tingueu en compte les marees o acabareu amb els peus ben mullats! —Rennes és un bon indret perquè els més jo-ves puguin buscar i trobar feina?—L’atur comença a créixer aquí a França, sobre-tot entre els joves que acaben els estudis i bus-quen feina. Per trobar-ne, sobretot en depèn del nivell de preparació amb el que comptis! —Què és el que més troba a faltar de casa?—El pernil salat i el sol! De pernil en pots trobar però és dolent i car i de sol... malauradament durant la tardor i l’hivern pots passar semanes sense veure’l!

DEREUSAFRANÇA

«els horaris són més lògics»

La passió pels estudis geològics han dut a la reusenca Gemma De

Vicente fins al nord de França

Rennes és una ciutat situada al nor-oest de França que es regeix per les cultures i tradicions de la Bretanya.

CEDIDA