AUMBOCAIRENT - Llibre Programa Festa a Santa Cecília 2014

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

Citation preview

  • Salutaci President Salutaci del DirectorSalutaci del Director de la Banda JoveClavari 2014Nous Msics 25 Anys de msic ()Anuari 2012-2013

    Sta Ceclia 2013El 90 AniversariEls Moros i Cristians al 90 aniversariXXIV Diada Musical de la Vall dAlbaidaUn estiu ple de msicaBanda Jove

    A ells, a tots ellsHistria dun concertPassi i compromsMsics premiatsBrega de gossos i gatsLhumor de MereLa gran Famlia (imatge)Guanyadors II Concurs de DibuixJunta DirectivaMembresPrograma dactesPrograma concert Santa CecliaPrograma concert Banda JoveGuia comercial

    coordinaci i redacci AUM Bocairent

    disseny de portada i cartellMontse Blasco Torr

    disseny i maquetaciLigl Estudi Creatiu (Ramon Llop i Beneyto)

    collaboradors fotogrfi csArxiu AUMBBlai VanyJuan SanzLigl Estudi Creatiu

    imprimeixMar Montaana Grfi ques

    468

    101214151518202126283031333335383940414244454647

    ndexSignifi cat del cartell 2014

    s tot un honor per a mi, que en els dos anys en que lAssociaci Uni Musical Bocairent ha cele-brat la seua Diada, 1995 i 2014, mhaja donat loportunitat de poder fer el disseny del Cartell i Portada de la festa a Santa Ceclia. A ms, en-guany, amb la celebraci duna efemride tan important com s el seu 90 aniversari.

    El disseny est basat, per una part, en lo que seria lesplendor dun amanixer per da-rrere de la Serra Mariola, on el sol, va emer-gint per a donar pas a un nou dia. Duna ma-nera metafrica, els que ara ho fan, sn uns instruments que simbolitzen eixe sol, i que van acompanyats per unes mans, les quals els faran sonar, els dirigirn, els aplaudirn... Al incorporar a aquest amanixer el logo dels 90 anys, vull representar com, al llarg daquest temps, dia darrere dia, la banda ha anat creixent fi ns a arribar a eixe esplendor que t en lactualitat.

    Laltra part del disseny la defi nix un penta-grama, que canvia el seu sentit horitzontal per a deixar-se caure com si fra un dels tans cor-batins que se li posen a la bandera, portada per el meu amic Rafa i que enguany t el privilegi de ser el Clavari. Des dac la meua enhorabo-na. Labsncia de notes a aquest pentagrama, dna pas al protagonisme dunes lletres i n-meros que formen lenunciat principal de la fes-ta, i a on la clau de sol es convertix en suport on exposar tots els dies de la celebraci dels diferents actes.

    Per ltim, he volgut incloure el campanar com a punt referent del nostre poble i que s anomenat en una de les peces musicals ms rellevants de Bocairent, com s el seu Himne.

    Espere que vos agrade el disseny i desitjar-vos que passeu unes bones festes a Santa Ceclia 2014.

    Montse Blasco Torr

  • Festa a Santa C

    eclia 2014A

    ssocia

    ci U

    ni

    Mu

    sical B

    oca

    iren

    t

    4 5

    El temps passa, la passi continua.

    Com cada any amb larribada del novembre lAsso-ciaci Uni Musical Bocairent celebra la seua festa. Els prxims caps de setmana estaran dedicats a ce-lebrar la festivitat de Santa Ceclia, a la vegada que estos actes posaran punt i fi nal a un any molt especial per a la nostra banda.

    En este 2014 hem celebrat el 90 aniversari de la nostra fundaci, amb una programaci que ha fet que el poble gaudira mensualment almenys duna activi-tat relacionada am la msica. Ha estat una programa-ci cultural molt completa, ofertant diversitat dactes al llarg de tot lany, posant a la banda i al poble en moltes ocasions com a referent cultural.

    Bocairent ha rebut un gran nombre de visitants en cada acte que la banda i la Comissi han organitzat, amb el que aix reporta per al sector de lhosteleria,

    amb gent als bars i restaurants i pernoctant als dife-rents allotjaments de Bocairent.

    Bocairent mitjanant la seua AUM ha exportat el nom del poble per tot arreu, amb el vdeo promocional de la XXIV Diada Musical de la Vall dAlbaida i la mateixa Diada, el 1r Estival, el concert de la banda de tubes de Valncia o lEncontre de Bandes Joves. En aquest any sha accentuat ms si cap este aspecte, per no cal oblidar que la banda ja fa molts anys que intenta que Bocairent siga tamb per mitj de la seua msica i la seua banda un referent; amb la participaci en cert-mens, concerts novedosos, premis als nostres msics, visita de compositors i directors de reconegut prestigi.

    Tot este treball i este esfor, fa guanyar-se un nom i un respecte, que de vegades i com sol passar s ms apreciat fra que dins.

    Moltes bandes i molts pobles desitjarien tindre una activitat cultural tant extensa desplegada per una banda de msica, una banda de msica modesta, dun poble modest que no fa ms que superar-se, esforar-se i treballar per oferir la millor qualitat pos-sible. Amb treball, esfor i superaci saconsegueixen les coses, i saconsegueix la valoraci i el respecte

    per tal de demanar coses, com qualsevol cosa en la vida, si un vol una determinada cosa sho ha de guan-yar, no val aconseguir el que demane si abans no has demostrat haver-tho guanyat amb esfor, treball i comproms.

    Durant estos 4 anys en els que he estat juntament amb la junta directiva al front de la banda, sha acon-seguit millorar, grcies al collectiu i no sense esfor, algunes de les condicions laborals de la banda en di-versos actes. La banda ha obert portes difcils dobrir en temps passats.

    Des dac vull agrair a tots i cada un dels membres de la junta que han cregut, han apostat i han treba-llat de valent per un projecte i un model de banda. Una junta que sha esforat i sha desfondat en tre-ballar per millorar ms si cap la banda, amb moltes difi cultats que junts shan superat. Aix com a tots els msics que amb major o menor mesura, per diferents motius han treballat per superar-se individualment i fer superar el grup, i a la resta de socis, familiars i simpatitzants per tota lajuda i el recolzament rebuts.

    Agraiment, sincer i especial al qui setmana a setma-na, ens aporta treball i illusi, una persona que des del primer dia que va pujar al podi de director sha entregat a la banda, s humil i amic. Sense la tasca del nostre director moltes de les coses aconseguides serien impensables. Durant estos 4 anys ha segut un orgull i un privilegi haver pogut treballar al seu cos-tat. Memporte una experincia de treball inoblidable, per tamb una gran relaci damistat.

    Com tot en la vida s cclic, unes coses acaben per donar pas a unes altres, letapa diniciar-se en la msica ha passat per als nous msics que enguany entraran a formar part de la banda. Un cicle, el de co-menar el cam de la msica ha donat lloc a comenar un nou cicle que vos portar a viure noves experin-cies com a msics de la banda gran, previ pas per la banda jove. El fet darribar a ser msics no ha de ser el fi nal del vostre cam musical, sigueu conscients que heu recorregut una xicoteta part del cam, ara queda adquirir un bagatge el sufi cientment ampli com per a poder tindre el nivell necessari per a que la msica i el vostre instrument no vos dominen, si no que vosaltres domineu la msica i el vostre instrument. Enhorabona

    als nous membres i als seus pares i famlies per les-for i als seus mestres per la dedicaci i treball fet.

    Part important de la festa junt amb els nous msics, s la fi gura del Clavari, este any en la persona de Rafa Colomina. Estic segur que este any haur estat molt es-pecial per a dell i la seua famlia, per li assegure que els millors moments estan per vindre quan aplegue tota la banda a sa casa el dissabte 22, festivitat de Santa Ceclia. A ms de donar-li lenhorabona,des dac vull agrir-li en nom de tots els msics la seua feina dins de la banda, una feina moltes vegades a lombra, per im-portantssima per al funcionament duna banda. Tamb felicitar al Clavari entrant, Kelo, qui tindr el privilegi de tindre a la santeta el prxim any.

    Tamb s moment quan arriba Santa Ceclia de reco-nixer als msics que compleixen 25 anys de msic en-tre nosaltres, enguany Dani Belda Espins es mereix el reconeixement de tots per arribar a esta fi ta. Molts sn els moments viscuts com a educandos tant a lesco-la de la banda en les escoles velles o al conservatori dOntinyent, o com a xiquets dels timbals. Lenhora-bona a tu i a la teua famlia per estos 25 anys de msic.

    Com sempre he dit, en les anteriors ocasions que he escrit des desta posici, cal mirar arrere per a poder mirar avant. En el temps que he estat com a president, he viscut molts moments i moltes sensa-cions, molts moments dalegria i daltres tristos, la prdua de gent estimada i lligada a la banda han segut uns dells. La prdua de Joan Antoni Martnez i Antoni Silvestre, ens va deixar gelats a tots els msics, per haver segut companys i amics. Segur que all on esti-guen junt a Hilario shauran sentit orgullosos dhaver estat msics de lAUM Bocairent.

    Durant estos 90 anys de vida de lAUM Bocairent, han passat molta gent com a msics, directors, pro-fessors, socis, simpatitzants, tots ells han aportat el seu granet darena per a ser el que hui som, a tots ells moltes grcies per formar part de la histria desta gran banda.

    Per ltim donar-vos les grcies a tots i totes pel vos-tre recolzament i desitjar-vos unes bones festes.

    Blai Molina CalatayudPresident AUM Bocairent

    Salutaci del PresidentEn BLAI MOLINA CALATAYUD

  • Un any per al record

    s sempre en aquestes dates, a larribada de la tardor, quan ja tens les darreres etapes de lany a labast i on tens que posar-te rpidament a escriure el text per a la revista de Santa Ceclia. Quan tornes la vista enrere per a fer una ullada a tot i com no, fer balan i inven-tari del curs fi nalitzat. Tots els anys sn moltes i vari-ades les coses que es viuen des de la passada tardor

    fi ns als dies on es celebra la festa, per enguany, sn tants els concerts i actes musicals que han tingut lloc a la nostra banda i al nostre poble en tot aquest temps que, de fer menci de tots ells, tindria que escriure no un article, sin ms b un llibre.

    Moltes han segut les vegades que he pensat al llarg de lany, que seria una gran injustcia, el veure tota la feina que estava fent-se i que encara aix, tal volta no fora la sufi cient per a poder traure endavant lacte corresponent junt a tots els seus condicionants. Per sempre eixia tot, sarribava a temps a totes les coses i rpidament es passava pgina per obrir ja la segent. Aix ha estat tot lany, amb eixa dinmica, amb eixa frentica espiral desdeveniments. Dins de la meua

    6 7Festa a S

    anta Ceclia 2014

    Asso

    ciaci

    Un

    i M

    usica

    l Bo

    caire

    nt

    Festa a Santa C

    eclia 2013

    Salutaci del DirectorEn JOS VICENTE MOLT GARCA

    llarga i dilatada vida musical, el veurem implicat en tots aquest grans projectes, programats a curt i llarg pla com el que aquesta junta, comissi i banda han desenvolupat en la commemoraci del seu 90 aniver-sari ha estat una de les experincies ms complexes que he viscut.

    Vull felicitar-vos per la demostraci de la vostra va-lia i determinaci, per a dur endavant tota aquesta magnfi ca idea i per lexemple de sacrifi ci i voluntat que heu donat en tot el treball realitzat. Ser un any per al record. Ha estat i s una commemoraci im-portant i un gran aniversari on deixeu el llist molt alt per a properes dates, per que sempre estar i servir com a referncia, lexemple de totes aquelles perso-nes, que apostarem decididament per donar-li gran-desa a la seua estimada banda en un any com aquest, amb il.lussi i passi, a canvi del seu propi esfor i en moltes ocasions de les seves famlies , de moltssimes hores de feina i amb la convicci destar treballant per aix que un tant estima.

    Aquest exemple estic segur que calar en totes les nostres conscincies i que al igual que tota aquesta gent, que ac i ara t la responsabilitat de dirigir la nostra societat, ha rebut de les anteriors generacions el legat de superaci, estima, comproms i orgull, tots nosaltres devem tindre la convicci de perpetuar les-perit commemoratiu daquest any, per a transmetrel a futures generacions de msica, on el missatge sempre ser el mateix; el que importa realment es engrandir la nostra entitat i que amb el pas del temps, tant en la vessant musical com en la social, evolucione amb determinaci sempre cap un futur ple dxits i on el seu nom siga sinnim dadmiraci i respecte. Pense que eixe s lextracte que sintetitza lessncia de tot el que hem gaudit aquest extraordinari any.

    Canviaran les nostres cares, canviar el color dels nostres cabells, fi ns i tot els pedrem, canviaran tam-b les persones, per mai, estiga qui estiga al capda-vant, deveu permetre el canviar eixe esperit que vos caracteritza i que vos fa grans. Puc donar testimoni de ladmiraci, reconeixement i moltes vegades una sana enveja que es produeix, quan apareix el nom de lAssociaci Uni Musical de Bocairent, fora del nostre entorn i el vostre poble.

    El curs vinent es tindr que moure amb tota la con-vicci de que lo fet abans ja no tornar, de que es necessari emprendre nous camins i que lenergia que ens t que donar impuls siga eixe esperit i el bon fer musical on ens hem desforar cada vegada ms. Pot ser pensem que ser difcil trobar el ritme adequat desprs dun any com aquest, per la banda creix i evoluciona i no devem parar de fer-ho mai, per tant ens tindrem que posar reptes musicals interessants i que ens donen motivaci. Tal volta siga el moment de tornar a competir pensant b, com i on. Tal volta tamb es puguen fer intercanvis ms lluny de la nostra comarca. Tal volta es podrien fer tantes coses, que ja tan sols dependr del nostre esperit collectiu de superaci i el nim que li posem al nostre treball.

    No s el que passar a la prxima assemblea, no s si tots, alguns o cap dels membres de la junta conti-nuareu o en canvi deixareu pas a altres persones. I es perqu no ho s, que mapeteix, amb previsi del que puga passar, deixar constncia ara, de que per a mi ha estat un plaer treballar amb tots vosaltres, que he tingut recolzament, disposici absoluta, totes les facilitats i per damunt de tot, confi ana i amistat. Vos desitje el millor i no deixeu mai de aportar la vostra experincia i estima. Moltes grcies i per a sempre, un amic.

    Ja tan sols hem resta felicitar de tot cor als crrecs honorfi cs de la nostra festa, desitjant-los que passen uns dies fantstics. A Rafa Colomina, Clavari 2014, grcies a tu tamb per la teva impecable feina. I Per adelantat, al que ser el Clavari 2015, Jos Miguel Ca-latayud, salut amic i gaudeix junt als teus.

    Tamb vull donar-li la meua enhorabona a Dani Bel-da per eixos 25 anys de msic, que siga per molts anys ms. I com no, felicitar als nous msics per ha-ver aconseguit la seua meta i per suposat a les seues famlies pel recolzament i estimul. Enhorabona i ben-vinguts a aquesta gran familia.

    I a tots i a totes, desitjar-vos unes bones i musicals festes de Santa Ceclia 2014.

    Jos Vte. Molt GarcaMuro a 3 doctubre de 2014

  • 8 9Festa a S

    anta Ceclia 2014

    Asso

    ciaci

    Un

    i M

    usica

    l Bo

    caire

    nt

    Dissabte dassaig a la Banda Jove

    Des de que la banda jove hi s, sempre, de mat o de vesprada, a les 11 o a les 12 o a les 16 o ara a les 12:30 el dissabte ha estat el dia dassaig. Com sem-pre, lafi ci per la msica ha suposat ja des de ben menuts una renncia a moltes altre coses, entre elles, als amics i als familiars. Ja, quan un msic entra a la banda jove est fent un tastet del que li vindr en tres o quatre anys quan entre a la banda.

    No s fcil la vida de msic. Suposa com ja he dit, renunciar a moltes coses. Recorde quan era menut i ja anava dissabtes pel mat a classes de bombard, mentre els meus companys de classe o altres amics estaven per ahi jugant. Era molt difcil ja des daquell moment entendre que jo havia de renunciar a aquelles coses. Era linici de la vida de msic. Tamb recorde les vesprades destudi dinstrument o aquelles classes de solfeig amb el mestre meu de solfeig, Remigi Mo-rant. Es feien dall ms avorrides amb el mtode Ars solfandi de Salvador Segu.

    Per la vida de msic s aix, com una vida. Passes per diverses etapes en les que vols estudiar i en les que no vols estudiar. Etapes en les que trobes amics

    Salutaci del Director de la Banda JoveEn JOS FERMIN BLAY PONS

    Festa a Santa C

    eclia 2013

    que sempre seran inseparables i etapes que sn consi-derades per a deixar-les enrere o si pots ben lluny dels teus records. Per en defi nitiva s aix, com una vida. Perqu arriba un moment en que la teua cuadrilla sn la banda i la teua segona famlia s la banda i el grup de persones en el qual tidentifi ques s la ban-da. El teu mn s la banda. Es creen de vegades tot un sistema de relacions personals que envolten lafi ci per la msica i li donen una dimensi totalment dife-rent.

    Ja voldrem que aquestes coses pogueren passar entre setmana. Moltes vegades el msic el cap de setmana treballa ms que entre setmana o almenys acumula ms esgotament. s el cas del msic duna banda. I el que ens passa de vegades fi ns i tot a una ban-da jove. Tenim msics que viuen fora entre setmana, msics que viuen a Valncia perqu estan estudiant, hi ha msics que ja treballen i tamb hi ha que estan encara als ltims cursos de lescola i els que estan ja a linstitut. Sacompleix aquella mxima duna banda: la diversitat de msics quant a edat, sexe, creences. Es dir, un sistema complex per defi nici per que amb un objectiu com ha de fer front a diversos projectes. Ja magradaria a mi que lassaig de la banda jove fora com deia un amic meu entre setmana. Aquest amic meu deia que si fora president del govern donaria per-ms a tots els treballadors i estudiants per poder fer un assaig els dimecres pel mat! Estaria b, per ens agrade o no, el que tenim sn els caps de setmana.

    B, s hora ja de centrar-se en la festa. Com sempre, vull primerament aprofi tar lescrit per a felicitar, agrair o donar energies als dos encarregats de la banda jove, Vicent i Sara. Com sempre, sn dos companys de tre-ball sense els quals la banda jove no podria fer res de res. Tamb donar lenhorabona als dos clavaris, al que acaba el seu mandat, Rafa i al que linicia, Kelo. Tots dos sn exemple de tot el que els he parlat. Tamb donar lenhorabona a Jos Vicente, el vostre director, pel treball fet als darrers anys com a mestre director de la banda. Siguent un afi cionat com hem considere a la msica veig que any darrere any la banda va as-solint moltes coses que noms saconsegueixen amb

    treball. Per ltim i quasi el ms important felicitar a tots els msics de la banda jove i als seus pares per continuar treballant en aquest projecte. Ja que una banda jove s com una cosa ms inestable i efmera respecte a qualsevol banda i cada msic t una gran-dssima importncia.

    Res ms, desitjar-vos que passeu bones festes de Santa Ceclia i que les aprofi teu per passar-ho el mi-llor possible.

    Jos Fermn Blay PonsDirector Banda Jove AUM Bocairent

  • Festa a Santa C

    eclia 2014A

    ssocia

    ci U

    ni

    Mu

    sical B

    oca

    iren

    t

    10 11

    Ya llegan de nuevo las fi estas que todo msico espera cuando se acerca el fi nal del ao.Yo no soy msico, pero me siento como uno ms entre todos vosotros.Desde el da en que entr a formar parte de la Uni Musical, me considero un miembro ms de la banda aun sin saber tocar ningn instrumento. Eso s, os aseguro que he visto ms partituras que todos vosotros juntos.He podido trabajar en muchas cosas y muy a gusto. Llevo el archivo, preparacin de partituras para ensa-yos, conciertos y desfi les. Pero hay algo que recuerdo con especial cario Durante una poca me encargu de buscar a los nios para arrastrar los timbales en los desfi les. Algunos ya son miembros de la banda y mu-chas veces me han recordado aquellos tiempos: Te acuerdas cuando volvamos al local a dejar los timbales y nosotros nos subamos encima para que nos empuja-ras muy rpido pareciendo aviones que volaban?. Son ancdotas que an despus del paso del tiempo recuer-do con alegra!Como todo miembro de la Banda, llega un momento que ests deseando que llegue. Y realmente sabes que hay mucha gente delante Pero todo se consigue. Soy Cla-vari este ao y he podido disfrutar un ao entero de nuestra Santa Cecilia en casa. Muchos han venido a verla, pero quiero resaltar una vi-sita que me gust mucho. Paco el trompa y su mujer queran verla y se acercaron a mi casa. Para m fue una gran alegra. Tanto l como su mujer contaron un mon-tn de historias delante de nuestra Santeta.Y otra persona muy importante para m, la ms impor-tante, mi hijo. Todas las maanas pasa por delante y le dice: Buenos das, Santeta. Y por las noches pasa lo mismo: Buenas noches, Santeta. La echar de menos, pero la ha podido disfrutar.Santa Cecilia ha viajado a la sierra, uno de mis sitios favoritos. Ha estado un ratito con Santa Brbara. Se hizo un montn de fotos y aqu os dejo sta. Delante del

    Clavari 2014En RAFAEL COLOMINA BENEYTOMsic des de lany 1992 / Abanderat

    Arbol del Amor, el rbol favorito de mi abuela. Despus de muchos aos compartidos con vosotros, con muy buenos momentos, ha llegado la hora de empezar una nueva etapa. Voy a dejar la banda y as disfrutar mucho ms de mi familia. S que he hecho amigos para toda la vida, por eso no me sentir nunca lejos de vosotros. Sabis que me te-nis para lo que queris. Gracias a todos, por todo y porque sois impresionantes!Gracias tambin a toda mi familia, el ao pasado me

    sent acompaado por todos! Gracias por vuestro cario y esfuerzo.Gracias hermano! Por esa acertada idea de integrarme en la msica a la que tanto amas. En ella he disfrutado muchos aos, trabajando con ilusin y formando otra familia diferente. Te quiero! Felices fi estas de Santa Cecilia a todos!!! Que la Santeta nos siga protegiendo muchos aos. A nosotros y a nues-tras familias.

  • Hola a tots!Estem molt contents dhaver arribat a la fi , a formar part de la banda: Associaci Uni Musical Bocairent. Ens ha suposat un llarg cam aplegar fi ns ac, des que rem menuts ens ha agradat molt la msica, i segueix sent aix.Encara recordem quant vrem entrar a formar part de la banda jove, cada dissabte de mat, a lassaig sho passem molt b i ens divertim aprenent msica. Seguidament, volem donar les grcies als nostres pares, familiars i als professors de msica que hem tingut al llarg daquesta etapa i ens han ajudat a aplegar fi ns ac. Tamb volem agrar a tots els membres de la banda que ens han acollit molt b, sobretot als primers assajos. I per ltim volem animar a tots els xiquets i adults que estiguen comenant a estudiar lart de la msica, per a que continuen, la recompensa s molt gran.

    Un beset de part de:Marc, Neus, MAmparo i Vicent.

    Marc Francs Llobregat

    14 anys Trompeta

    Neus Llinares Belda

    12 anys Flauta travessera

    MAmparo Molina Molina

    12 anys Clarinet

    Vicent Colomer Beneyto

    14 anys Percussi

    Nous Msics2014

    Festa a Santa C

    eclia 2014A

    ssocia

    ci U

    ni

    Mu

    sical B

    oca

    iren

    t

    1312

  • Anuari2013-2014

    Arriba el mes de Novembre, i amb ell la festa de santa Ceclia, festa que tots els msics cellebrem amb molt dorgull.

    El temps passa, per els bons records permaneixen; tals com quan comenava a estudiar de la m del meu pare Hilario, amb tan sols 6 anys dedat, al qual vull agrair-li des dac tot lesfor que va fer per a aconseguir que em convertira en el msic que avui sc.

    Tamb agrair, a la resta de familia el seu recolament absolut aix com tot el suport per part de companys i amics: Dani Lpez, Kiko, Crespo, Mere, Tony, etcA ms a ms, de donar les grcies a tots els mestres dels que he tingut el plaer daprendre any darrere any.

    En aquests anys hem recorregut molts kilmetres, cer-tmens, entrades, festes diverses, convivncies, i algn que altre sobresalt tamb.No volia fi nalitzar, sense donar lenhorabona al clava-ri daquest any Rafa Colomina, company i persona a la qual li tinc una gran estima, gaudeix Rafa tho mereixes.Per concloure, animar a les juntes directives que se-gueixquen treballant per la banda com han estat tre-ballant fi ns ara, i que per la meua part intentar fer 25 anys ms.

    Moltes grcies i bones festes.Visca Santa Ceclia.

    Santa Ceclia 2013Lany musical comena i acaba amb la nostra festa a Santa Ceclia, la festa de la santeta que va comptar en lany 2013 com a Clavari amb Blai Molina Calatayud, qui s msic des de lany 1991 amb els seu instrument, la trompeta.

    La recollida dels nous msics:-Abel Mataix Pascual amb la tuba.-Paola Satorres Prats amb lobo.-Ana Va Juan amb el fagot.-Eduard Va Gisbert amb el bombard.-Vctor Sanz Sanchis amb el clarinet.

    feia que la banda comptara a les seues fi les amb 107 msics.

    La festa comenava el dissabte 16 de noviembre amb el concert de la Banda Jove, on com a novetat es comptava amb la presencia de dos quintets formats per membres de lAUM Bocairent per a interpretar la primera part del concert.

    El quintet de vent, format per:-Maria Cabanes, al clarinet baix.-Carmina Tortosa, al clarinet.-Elena Ferre, a la fl auta travessera.-Araceli Llinares, a lobo.-Sergio Silvestre, a la trompa.

    Interpretren el Divertiment de Joseph Haydn.

    Tot seguit el quintet de metall, iterpretava el pasdoble

    25 anys de msic (1989-2014)DANIEL BELDA ESPINS

    14Festa a S

    anta Ceclia 2014

    Asso

    ciaci

    Un

    i M

    usica

    l Bo

    caire

    nt

    15

  • de Manuel Penella El gato monts i la suite de Tilman Susato Three Dances, els membres daquest quintet van ser:

    -Jordi Sanjun i ngel Castell a la trompeta.-Sergio Silvestre a la trompa.-Eduard Gisbert al bombard.-Abel Mataix a la tuba.

    En el descans del concert es va fer entrega dels premis de dibuix de lEscola de Msica de lAUM Bocairent, baix el lema Qu s per a t la banda, resultant guanyadors: Rubn Molina Molina (Iniciaci 2) i Noelia Va Antol (Llenguatge 1-2).Ja a la segona part la Banda Jove dirigida pel seu titolar Jos Fermin Blay Pons interpretava Unchained Melody, Highlights from Harry Potter, Aladdin i Disney Favourites.Com ve sent habitual el mat del dissabte, en este cas el del 23 de noviembre es disputava un partit de futbol entre les diferents cordes de la banda, amb el posterior dinar de cassola al forn.Ja de vesprada tenia lloc el passacarrer, on es van reple-gar els nous msics, dirigint-se cap al Carrer Cantereria, per replegar la imatge de santa Cecilia que havia estat custodiada tot lany pel Cavari 2013, Blai Molina Cala-tayud.

    Tot seguit, vam traslladar la imatge fi ns a lEsglsia per celebrar una missa en honor a Santa Ceclia i en record dels msics i socis que ja no hi sn, on tamb es va beneir el nou tapis, amb el logotip actualitzat de lAUM

    Bocairent, per a engalanar durant les nits del novenari a Sant Blai lesglsia.

    Desprs del passacarrer fi ns el local social de la banda, va haver el sopar dels msics, on la diversi sapodera dels membres de la banda amb el concurs de disfresses.Lendem de mat es va realizar un passacarrer des de la casa del Clavari fi ns al local social, per a posteriorment

    assistir al dinar de germanor que va congregar msics, familiars i convidats.

    Sens dubte una de les cites ms esperades pels msics, socis i amants de la msica s el concert de Santa Ce-cilia.Per al concert de Santa Ceclia vam comptar amb la presncia com a director convidat del prestigs msic, compositor i director Andrs Valero Castells, qui va ser lencarregat de dirigir la primera part del concert amb obres seues com Romance, la marxa mora Alfrez An-drs Corts i el poema simfnic Polifemo y Galatea. La segona part va ser dirigida pel director titolar Jos Vte. Molt interpretant el pasdoble El Torico de la Cuerda de Luis Serrano Alarcn, lobertura Rienzi de Richard Wag-ner i el poema simfnic Expedition dscar Navarro.

    Ja per la nit tenia lloc el sopar de germanor msics, familiars i convidats van poder gaudir duna nit plena de festa, amb la companya de la banda de la Lira de Quatretonda, i on la gran di-versi sobretot dels ms menuts va ser vore com comenava a nevar i poder jugar amb la neu.Lendem de mat baix un in-tens fred, es feia el trasllat de la imatge des del local social fi ns a casa del nou Clavari, Ra-fael Colomina Beneyto, al car-rer Azorn.

    Festa a Santa C

    eclia 2014A

    ssocia

    ci U

    ni

    Mu

    sical B

    oca

    iren

    t

    1716

  • Festa a Santa C

    eclia 2014A

    ssocia

    ci U

    ni

    Mu

    sical B

    oca

    iren

    t

    18 19

    El 90 Aniversari

    En aquest any 2014, lAssociaci Uni Musical de Bocairent ha celebrat el 90 aniversari de la seua fundaci. Corria lany 1924 quan les dos bandes existents (La Nova i La Vella) comptaven amb un nombre redut de msics a causa de la greu crisi que hi va haver al poble. Ambdues formacions decidiren unir-se per formar lactual Uni Musical. El seu primer acte ofi cial va ser, a ms, un acte al carrer: un 15 de maig de 1924 amb motiu de la process a Sant Isidre.

    Aquest any, ha estat un any farcit dactes i esdeveniments organitzats per tal de commemorar la fi ta. Des de lagost del 2013, on es va crear una comissi, fi ns a fi nals daquest mateix any, un gran nombre de gent ha estat implicada en lelaboraci dun calendari farcit dactivitats. Les quals han destacat per ser propostes variades, atractives i sobretot que deixara el nom de la banda i del

    poble el ms alt possible. Lobjectiu era que el nom de Bocairent fora conegut a tot arreu grcies a la msica i a la seua Associaci Uni Musical.

    En aquest any Bocairent ha sigut referent musical dins de la comarca, aix com al pas i la restat de lestat. Grcies a les activitats organitzades han vingut al nostre poble un gran nombre de visitants, que han pogut gaudir de latractiu turstic amb el que tot aix comporta per al sector de lhosteleria, comeros i allotjaments.

    El gener del 2014 fou linici, doncs, de la commemoraci del 90 aniversari. Era el moment dengegar un projecte illusionant. Un dels objectius era tindre una activitat mensual, en la que la gent del poble poguera gaudir de la msica. Un objectiu que donava igual que fra de la m de la prpia AUM com daltres espectacles musicals.

    El primer dissabte de lany, el 4 de gener, va ser la presentaci de totes les activitats a la Sala Joan de Joanes. Una sala plena de msics, socis, familiars i vens del poble. En la mateixa va ser el moment on es va mostrar el logotip que ens ha acompanyat durant aquest intens any, creat pel dissenyador grfi c Ramon Llop i Beneyto. En aquell acte vam comptar amb les intervencions del President de lAUM, qui va desvetllar alguns dels actes que cobririen loferta, aix com del director titular de la banda i de lAlcalde qui van posar de manifest lesfor, illusi i constant treball en pro de la cultura al nostre poble que porta des de ja fa moltssims anys la banda. Per fi nalitzar lacte es va mostrar un video en el qu es fa un recull als 90 anys dhistria de lAUM.

  • Festa a Santa C

    eclia 2014A

    ssocia

    ci U

    ni

    Mu

    sical B

    oca

    iren

    t

    2120

    Els Moros i Cristians al 90 Aniversari

    Des del primer any, el nostre director, Jose Vicente Mol-t, ens diu amb un bon criteri que a Bocairent els nadals els celebrem amb msica festera i no amb nadales. I es que, degut a la proximitat de les nostres festes pa-tronals, els pasdobles i marxes guanyen terreny a la msica nadalenca. Com no podia ser daltra manera, el principi de lany, apropant-se doncs les festes de Moros i Cristians, aprofi tarem per fer una xerrada en aquesta temtica.El divendres 10 de gener tenia lloc, tamb a la sala Joan de Joanes, la xerrada del mestre i director honorfi c Jos Rafael Pasqual Vilaplana. La qual estava titu-lada aix La msica de banda a la festa de Moros i Cristians: aproximaci a la histria dun gnere musical. I es que, Jose Rafael, a banda de ser un dels referents musicals daquesta msica festera, tamb ho s fora pels estudis i investigacions que ha realitzat al voltant della, realitzant a tot arreu xerrades i escrivint sobre ella. Era una excellent ocasi per gaudir de les paraules del mestre i conixer un gnere nic, del qual ens sentim orgullosos de tindrel com nostre. En la xer-rada parlrem i debatrem al voltant della, la msica festera. Una de les conclusions que es va arribar entre els assistents fou que a la msica festera encara li falta molt de cam per recrrer, per donar-li la dignitat que es mereix. Una dignitat que no t, ja siga per part dels pro-pis festers com per part dels msics que la interpreten. Els uns per no voler apostar per la qualitat i repertori adequat i els altres per deixadesa i conformisme.

    La sala plena de nou, va acomiadar al nostre amic Jose Rafael amb una forta ovaci. Per fi nalitzar lacte, se li va fer entrega dun regal per part de la banda. Aquesta volta contava dun quadre amb partitures que havien format part de la nostra histria i la seua ja que el mes-tre ha estat un actiu clau en ella. Lendem, el dissabte 11 de gener lAUM Bocairent oferia el LXX CONCERT FESTER, al Teatre Avenida. Aquest era el segon any on feiem el concert fester deslligat de lHomenatge als Capitans. En el concert vam estrenar per a les festes del 2014 les marxes mores Dos Marins de Vicente Casanova i Mart Ximan de Fco Valor Llorens, dedicades a Vicent Vicedo i Juan Santonja (exPresident i ex-Assessor Musical de la Junta de Festes) i al Capit de la Fil de Moros Vells, respectivament, dirigides pels seus compositors. Tamb es van estrenar el pasdoble Pepe Reig per al Capit dels Estudiants, composat per Jos Fco. Belda i la marxa cristiana Mosquet i Fonda del jove msics de la banda Sergi Vany Peidro, dedicada al Capit de la Fil de Mosqueters i dirigida per Jos Rafael Pascual Vilaplana.

    La relaci de Bocairent i de la banda amb Jos Rafael s senzillament magnfi ca. Fruit daquesta relaci naix el pasdoble que la prpia banda li va encomanar i va dedi-car en motiu del 90 Aniversari. Bukayrn va ser estrenat baix la seua direcci, barrejant melodies populars del poble amb temes nous, per donar-li un aire caracterstic. De Jos Rafael la banda va interpretar la marxa cristi-ana Almogvers, Sang i Ferro i la marxa mora Kike El Gallo.Amb la collaboraci de les dolaines de lAljub.

    A ms el programa va ser completat amb els pasdo-bles Las Leandras de F Alonso i Andrs Contraban-dista dscar Navarro, a ms de la marxa mora Pepe Corts i la marxa cristiana que van servir dhomenatge al compositor que ens deixava lanterior estiu Pedro Joaquin Francs, totes elles dirigides pel nostre direc-tor Jos Vte. Molt Garca

    Seguint amb els actes festius lendem del concert era lhora de mostrar la festa en plenitut al carrer amb lacte de la Publicaci on lAUM Bocairent va interpre-tar el pasdoble Als Llaneros Dianers de Rafael Mullor Grau, la mara cristiana Almogvers, Sang i Ferro de J. R. Pascual Vilaplana i la mara mora Mart Ximan de F Valor Llorens.

    Ara b, sens dubte lacte on la banda va estar magn-fi ca va ser a lAcapte, un acte on es va crear un clima indescriptible on la banda va interpretar al carrer de manera sublim un repertori de pasdobles extraordina-ris: A mi Buol de Manuel Carrascosa; A mi madre de Roque Baos; Remigiet de Julio Laporta i Goya de Julin Palanca. Va ser un acte on la banda va que-dar satisfeta de com havia sonat i que esperem eixa qualitat es torne a repetir en lacte de lAcapte.

    El dia de lEntr a lacte de la moguda de bandes lAUM Bocairent va prendre part amb quasi tota la plantilla (ms de 90 msics) per a acompanyar a la Fil de Contrabandistes amb la que ens uneix una relaci de 50 anys ininterromputs com a banda ofi cial. A ms era un orgull per a la banda que un company nostre fra el director de lHimne a Bocairent. Juan Calatayud Castell va ser lencarregat de dirigir a tots el msics. en un acte en el qu shauria de buscar una soluci a lorganitzaci actual, per adaptar-lo al nmero de msics que participen, lemplaament i donar-li major importncia a laspecte musical.

    La XXIV Diada Musical de la Vall Dalbaida

    Una de les fi tes claus del 90 aniversari era lorganitzaci i la celebraci de la XXIV Diada Musical de la Vall dAlbai-da per al 24 de maig. Per segona vegada, les societats musicals de la comarca ens visitven al poble. La diada, compt per a la seua organitzaci amb una comissi or-ganitzadora, integrada per part dels msics, socis i vens del poble.

    Cap al mes de mar, concretament el cap de setmana del 29 i 30 de mar, tenia lloc la gravaci del vdeo pro-mocional per a la Diada. Un vdeo que pretenia mostrar tot el patrimoni que atresora el poble, tant musical com turstic. Per aix es va crear una composici ex profe-so de la m del director honorfi c Norman Milans. En ella es mostraven xicotets fragments de diferents peces que conformen el folklore musical de Bocairent, arran-jats per a xicotets grups i emplaats en els llocs ms pintorescos del nostre terme. Com ancdota, degut al mal oratge la sessi del diumenge de mat va haver-se dajornar fi ns la setmana segent. Aix ja al mes dabril, el mat del diumenge 6 la Plaa de lAjuntament es con-vertia en plat de rodatge per a la gravaci de la part fi nal del video, on la banda apareixia desfi lant als acords del pas-doble de 1904 El Aleman de F. Cuello.

  • Finalment, el dia esperat, el dia que tant ens havem imaginat al nostres projectes havia arribat. El dia 26 era el dia que tenem marcat en roig al calendari del 90 ani-versari per tamb les diferents societats musicals de la comarca. 35 bandes de msica, ms de 2.000 msics i un gran nombre de visitants saproparen al nostre poble per gaudir de la msica de banda, per gaudir de la msi-ca festera. Aquesta diada va tindre com a motiu, el voler fer un gran homenatge a la nostra msica festera. A les

    16:30h., puntualment cal dir, comenava una jornada memorable per la seua organitzaci. Els horaris es van respectar al mxim, donat el gran volum de gent i les caracterstiques de lacte.

    Des de la Placeta dels Omets les bandes comenaven el passacarrer en direcci a linterior de la Plaa de Bous, on shavia condicionat el rogle amb dos escenaris i la tribuna dautoritats. Al llarg de la vesprada la gent va poder gaudir de lentrada de les 35 bandes i de la in-terpretaci de 5 grups, formats per diverses societats musicals alhora, que anaven alternant-se amb lentra-da de les bandes. Cada grup, aproximadament, estaven conformats per ms de 160 msics cada un que van interpretar:

    -Caid (Ballet Moro) de Sal Gmez.-LEspentall (Ballet Moro) de Bene Ripoll.-Lluitador (Marxa Cristiana) de Damian Molina.-Cavallers de Carrs (Marxa Cristiana) de Miguel ngel Ibiza.-Alikh-Gasb (marxa mora) d Enrique Alborch.

    Cal recordar que els grups van ser dirigits pels mateixos compositors, entre els quals estava el company i amic de la banda Damin Molina.

    El dissabte 26 dabril, el Teatre Avenida acollia la pre-sentaci de la XXIV Diada Musical de la Vall dAlbaida. Lacte va comptar amb lassistncia del President Co-marcal Juan Chfer, del director i president de lAUM Bo-cairent i de lalcalde de Bocairent. A ms, tamb esta-ven presents entre el pblic assistent diversos directors que prendrien part en lacte central de la XXIV Diada Musical. Iniciarem la presentaci de la Diada amb la pre-sentaci del cartell anunciador de la XXIV Diada, obra dEduardo Va Gisbert, artista local, antic msic i pare de msic de lAUM Bocairent. A continuaci, van inter-venir els membres de la taula presidencial per explicar lorganitzaci del 24 de maig, en el que prendrien part 35 societats musicals de la comarca sumant, quasi un total de 2.000 msics.

    Ara b, el moment ms especial i pel qual, segurament, la sala estava plena de gom a gom, era la projecci del vdeo promocional de la Diada. El vdeo va tenir molt bona acollida en la primera projecci pblica. La qualitat artstica era grandssima, cosa que va deixar amb un bon sabor de boca a tothom. Fou un autntic fenomen a les xarxes socials ja que en poc ms de 24 hores va tindre 2.500 reproduccions. Cal dir que a lactualitat superen les 7.000 reproduccions. El clip promocional de la Diada , tamb tenia com objectiu promocionar Bocairent amb imatges del poble i, com no, mitjanant la msica.

    El mes de maig sacostava, barrejaven els assajos amb lorganitzaci dels actes de la Diada. Els actes relacio-nats amb la XXIV Diada Musical comenrem el dissabte 17 de maig. Eixe dissabte es realitzava un campionat de futbet al Pavell Municipal. Els equips participants eren els corresponents a diverses bandes de la comarca.

    Els resutats foren:

    AUMBocairent 1-1 Agrupaci dOntinyentS.M. Vila de Bocairent 2-0 U.M. La Pobla del DucAgrupaci dOntinyent 1-1 U.M. dAieloAUMBocairent 1-1 U.M. dAielo

    Fase fi nal:AUMBocairent 3-1 S.M Vila de BocairentU.M. dAielo 1-1 S.M. Vila de BocairentAUMBocairent 0-1 U.M. dAieloResultant guanyador lequip de lU.M. dAielo.

    Festa a Santa C

    eclia 2014A

    ssocia

    ci U

    ni

    Mu

    sical B

    oca

    iren

    t

    2322

  • Festa a Santa C

    eclia 2014A

    ssocia

    ci U

    ni

    Mu

    sical B

    oca

    iren

    t

    24 25

    El programa volia ser un homenatge a la msica simf-nica basada en la historia moro-cristiana, msica fes-tera tamb i que normalment no es programa i no s escoltada. Aprofi tant el 50 aniversari de la composici de la marxa mora Chimo de Jos M Ferrero, la banda

    va tancar el concert amb ella, dirigida pel seu fi ll Daniel Ferrero. Un emotiu homenatge que va viure el seu mo-ment lgid quan en un gest de respecte a son pare, Dani va baixar del podi de director com sempre fa al dirigir Chimo i va deixar a la banda sonar les melodies tant

    Una vegada acabada la interpretaci de lltim grup, en-trava a la Plaa de Bous la banda amfi triona (AUM Bocai-rent) davall una sonora ovaci interpretant el pasdoble del 90 aniversari: Bukayrn de Jos Rafael Pascual. Tot seguit donava inici el concert de lAUM Bocairent junta-ment amb msics de Mariola al Benicadell, els qual van interpretar el segent programa:

    -Paisajes de la Reconquista (Poema simfnic) de R. Alcaraz Ramis Director: Jos Rafael Pascual Vilaplana-Fantasia Muladiana de Jos Ma Ferrero Pastor Director: Daniel Ferrero Silvaje-La Porta de lngel (Poema simfnic )de Saul Gmez i Soler Director: Jos Vte. Molt Garca

  • Festa a Santa C

    eclia 2014A

    ssocia

    ci U

    ni

    Mu

    sical B

    oca

    iren

    t

    26 27

    reconegudes desta marxa. A la nit tenia lloc un sopar de germanor i una gran nit de festa amenitzada per la Dizzie i lAureba.

    Per al cap de setmana segent tenia lloc una activitat ldica per a msics, socis, familiars i vens del poble que ho van desitjar. Un encontre de paelles que va congregar ms de 200 persones, i que per inclemncies meterol-giques es va haver de realitzar a cobert, a linterior de la nau de lempresa Acabats Ben Fet, als qui els agram el gest.

    Un estiu ple de msica

    Lestiu, una poca de lany que ens dona alegria pel bon temps i poder fer la nostra vida diria ms al carrer. No hi ha millor manera que estar al carrer, o a tot arreu, amb msica. Comenrem lestiu al juny amb una pro-posta musical que va comptar amb la collaboraci del M.I. Ajuntament de Bocairent. Aquesta proposta era un concert de percussi titulat TEMAZCAL. El concert va ser realitzat a crrec del titulat superior Adrin Garca Mesa. En ell, Adrin va demostrar una tcnica, una mu-sicalitat i una posada en escena magnfi ca amb els ins-truments de percussi. La gent que va acudir al Teatre Avenida va eixir bocabadat de la proposta musical. Lestiu avanava i arrib Juliol. De tots s sabuts la gran quantitat de joves membres de la banda que realitzen els seus estudis musicals als conservatoris professionals del nostre territori. Fruit daix i, de la collaboraci amb la banda va nixer per al concert de Santa Ceclia de lany passat un quintet de metalls. El resultat va ser molt esperanador i es va llanar un repte, collaborar amb el

    Cicle de concerts Nits Musical organitzat per la Regidoria de Cultura. El quintet de metalls de lAUM, a ms, va ser lencarregat dobrir el cicle de concerts a la placeta la Pres. Un programa farcit de msica moderna i peces clssiques del repertori del grups de metalls.

    Cada estiu, com un rellotge que marca les 12 del mig-dia, arriba el tradicional Concert dEstiu. Enguany es va celebrar el dissabte 19 de Juliol. La cita, com cada any va sent tradici, va ser una proposta novedosa, eixint un poc de lhabitual repertori bandstic. El concert va ser diferent, amb un fi l conductor com era la msica del continent americ. Amb la msica vam fer un viatge pels gneres ms representatius de les diferents parts daquest continent. La Plaa de lAjuntament es conver-tia en Teatre Musical on la gent va gaudir una gran vet-lada de msica amb programa molt divers: On the Town (L. Bernstein), Brass Blues (E. Sejourn), Rapsodia in Blue (G. Gerswin), Mambos n8 5 (Prez Prado), Dan-zn n2 (A. Mrquez), Os Pssaros do Brasil (K. Vlak), Malambo (A. Ginastera), Amor amor amor (L. Miguel) i En Forma (G. Miller). Cal tindre especial menci al pre-sentador daquest concert, el qual va poder oferir un veritable show que anava lligat amb el concert.

    En un any tant marcat per la celebraci del 90 aniversari i, com no, voler oferir diferents propostes musicals es va poder concretar una xerrada dins del Cicle de Xerrades a la Fresca, amb la collaboraci dElvira Asensi. La profes-sora de la Universitat de Valncia, llicenciada en histria

    contempornia, ens va oferir una grandssima xerrada al voltant de la formaci de les societats musicals actuals. Repassrem quin havia estat el seu origen, intentarem esbrinar qu ha provocat que Valncia siga coneguda com una terra de bandes de msica. La placeta de la

    Pres va ser testimoni duna refl exi brillant sobre la his-tria bandstica que, al pblic assistent, sens va quedar amb ganes de parar el rellotge i parlar tranquillament sobre el que aporten les bandes, a banda de la msica, a les societats.

    A fi nal dagost la banda organitzava el I Estival. Es tracta duna activitat innovadora i que esperem tinga continu-tat i major collaboraci per part dinstitucions i enti-tats privades al futur. Es tracta dun festival de msica contempornia, en aquesta ocasi vam comptar amb el sextet de professors de la lOrquestra Reial de Flandes (Amberes Blgica), i que entre els integrants comp-tava amb el nostre pais i amic de la banda Jaume Blai Santonja Espins. El dia 26 dagost tenia lloc un con-cert de percussi a la placeta Joan de Joanes, amb la collaboraci del bar EL TERRAT. El dia 28 se celebrava a lesglsia el tradicional concert de Sant Agust, on la banda s co-patrocinadora i per ltim el divendres 29 es realitzava un concert a la carta, on la gent passejava pel barri vell i interactuava amb els intrprets, demanant alguna obra o simplement comentant-la. Va ser tota una experincia que va captivar als assistents.

    El dissabte 13 de setembre ser recordat per la cele-braci dun espectacular concert a crrec de la Banda

    de Tubes de Valncia. LAUM va organitzar un dels espectacles ms gran dels l-tims temps a la Plaa de Bous, un concert duna banda de ms de 180 msics inte-grada nicament per tubes i bombardins. Un espectacle digne de recordar i que en molts pocs llocs poden presumir dhaver-lo organitzat. Vora un miler de persones van poder gaudir del con-cert duna agrupaci

  • Festa a Santa C

    eclia 2014A

    ssocia

    ci U

    ni

    Mu

    sical B

    oca

    iren

    t

    28 29

    peculiar i que va comptar amb msics vinguts de tota la Comunitat Valenciana, i daltres regions de lestat espa-nyol com Catalunya, Pas Basc, Andalusia, Illes Balears, Illes Canries i fi ns i tot vinguts des de Frana.

    Una vegada ms lAUM exportava el nom de Bocairent per tot arreu i feia que el poble acollira un gran nombre de visitants que van omplir bar i restaurants i van per-noctar als diversos allotjament del poble.

    La Banda Jove

    On la paraula no arriba s ho fa la msica G.MahlerLa msica s un llenguatge que ajuda al que linterpreta a expressar sentiments i ensenya a transmetrels, per aix, a la banda jove els ms menuts no sols s introdu-xen en la msica sin que es sensibilitzen davant les emo-cions i aprenen a conviure en harmonia amb els altres.

    La nostra banda jove porta iniciant a nous msics en aquest mn i educant-los des de lany 1995. I durant aquests anys la seua activitat ha anat creixent fi ns a arribar a consolidar-se en el panorama musical del poble amb actes com el concert de Santa Ceclia, el de Nadal, el tradicional aguinaldo, el passacarrer en collaboraci amb el Patronato, el concert de la Mare de Du dels Des-emparats, el de joves solistes i el de joves intrprets. Aquest any hem organitzat un esdeveniment especial amb motiu del 90 aniversari de lAssociaci, on la banda jove no podia faltar: lencontre de bandes joves. Va ser un dia dedicat als msics ms joves en el que es va rea-litzar un passa carrer on els xiquets van fer un gran es-for per a millorar all de tocar i dur el pas, que tan com-plicat s al principi. Desprs cadascuna de les bandes participants ens va preparar una pea i entre totes ens van oferir un gran concert a la plaa de lajuntament.

    Aquest curs ha comenat amb lentrada de nous refor-os per a la nostra bandeta, entre ells tres trompetes, un tromb, dos saxos, una fl auta i dos molt especials, els dos violoncels que augmenten la riquesa musical de lagrupaci i fan que els ms menuts coneixquen i sinte-ressen per estos instruments tan diferents i inusuals en les nostres bandes. Amb ells la banda jove ja conta amb una plantilla duns 40 msics, un nombre gens menys-preable que ens dona forces per a continuar treballant. Aquests msics sn els que en un futur guarniran la nos-tra banda amb saba nova i noves illusions que ,en de-fi nitiva, s el que ens ajuda a crixer i millorar. Perqu sn els xiquets els que garantixen el futur i el progrs de les nostres bandes.Sols ens queda animar als membres que, a hores dara

    formen part de la banda jove, a que continuen esfor-ant-se en millorar i que no perguen la illusi per la msica, perqu els aportar saviesa i felicitat, aix com molts moments inoblidables que formaran part de la seua vida. Perqu la msica, com la joventut s un riu, impossible daturar.

    Sara i Paula

  • Festa a Santa C

    eclia 2014A

    ssocia

    ci U

    ni

    Mu

    sical B

    oca

    iren

    t

    30 31

    Aquesta histria comena un diumenge de mat al fi na-litzar un assaig, eixint de la sala dassaig sescolta un comentari qui sn eixos?. El comentari lil fa un msic que acaba dentrar a la banda a un altre nou membre de lassociaci. Com explicar qui sn eixos?.

    El primer que podem dir i explicar s que eren 3 msics de la banda, per pensem que no, que sn histria de la nostra banda, que TOTS els msics de la nostra banda (en especial els ms joves) deurem trindre la mateixa illusi, passi o comproms que han demostrat eixos al llarg de ms de cinquanta anys en el cas dun dells, i que va tindre el seu punt lgid quan desprs dhaver assajat, amb el seu saxo barton, la seua tuba i la seua trompeta, les setmanes prvies ells a soles , i a vegades amb lamic Paco Sanz, el dia 24 de Maig quan l Associa-ci Uni Musical Bocairent va ser lamfi triona de la Diada Musical de la Vall dAlbaida, varen desfi lar amb la seva estimada banda al so del pasdoble Bukayrn.Al pati de quadrilles de la Plaa de Bous es van produir escenes molt emotives, shavien posat luniforme i es tornven a sentir msics, msics de la seua banda.Per entre els nervis i lemoci del moment ning es va parar a pensar que eixos MSICS tocaven les seues ltimes notes amb la seva estimada banda, o potser els nics que ho sabien foren ells.A ben segur els seus records els portaven junt a tots aquells amb qui van fer possible que la nostra banda estigus all eixa vesprada i tamb, com no veurien a un msic amb un saxo tenor contant-nos i gaudint de la seua banda.

    Hem de ser dignes d eixos msics i de tants altres que han sigut i sn de LASSOCIACI UNI MUSICAL BOCAIRENT.Enhorabona per aquell moment viscut i pel vostre nim i esperit de superaci!!!

    La Comissi del 90 Aniversari

    Si lany passat comenava dient la tuba eixe instru-ment que tots saben el que s per pocs coneixen, este any i desprs del concert extraordinari del passat 13 de setembre puc dir amb tota tranquillitat que a Su Majestad la Tuba (R. Bowling), en Bocairent i en tota la comarca ja s coneguda i sobretot ja saben el que s capa de fer-se amb este instrument.

    Els contar la histria dun concert; tot comena quan el meu fi ll Javi siniciava amb la tuba. Un dia quan va vindre de classe em va comentar que el seu mestre, Juan Carlos Bataller (Llotis), li havia

    dit danar el dissabte a Barx, un poble molt pintoresc de la comarca de la Safor, a assajar amb la banda de tubes de Valncia.Jo vaig pensar, i incls li vaig dir, per x aix quina barbaritat s??All ve que arriba el dissabte i anem cap a Barx. En aca-bar el concert la meua dona i jo ens vam quedar amb la boca oberta de lespectacle que acabavem de vore. Vaig felicitar al mestre David Llcer, era la primer vegada que jo parlava amb eixe senyor.Mentre venia cap a casa pensava: Aix no podria ser en Bocairent en la Plaa de Bous?, i s que haver vist a 80 tubes i bombardins, va ser meravells. Per aquell temps jo acabava destrenar-me com a president de la banda.El pas del temps i dels estudis del meu fi ll, van fer que David Llcer fra mestre de Javi. En diversos cursets als que vaig acompanyar al meu fi ll, i les voltes que vaig coincidir amb el David, li vaig comentar el somni que jo tenia al tornar de Barx.Poc desprs a Tavernes de Valldigna, poble de David Ll-cer, la banda de tubes tornava a actuar, amb un xit notable. I parlant amb ell em va dir que Bocairent era un poble molt bonic i que li agradava la idea de poder vindre en alguna ocasi amb la banda de tubes a fer un concert. Per sempre sorgia algun altre projecte com el fet de tindre un local digne per a la banda i lescola de msica, la celebraci del 75 aniversari, el concert al Palau de la Msica amb 5 autobusos de msics, socis i familiars, per aquells temps tamb el viatge a Cuba, La visita de la banda de tubes, per les seues caracters-tiques havia de ser en una ocasi ben especial i impor-tant, i ara amb el 90 aniversari ha pogut ser, integrat dins del complet calendari de concerts, xarrades, actes, encontre de Bandes Joves i la XXIV Diada Musical.Quan en la Comissi, en la que em vaig apuntar per a ajudar en el que em fora possible (encara que de vega-des molestava ms que ajudava) es va proposar, em va envoltar un sentiment dalegria, per que per fi Bocairent podria gaudir de la banda de Tubes de Valncia.Recorde el dissabte 31 dagost, el primer assaig de la banda de tubes al local dassaig de lAUM, shavia quedat xicotet, no cabien!! El mestre em va dir, ara s que to-carem a Bocairent. La meua illusi des daquell concert a Barx.

    1924-2014A ELLS, A TOTS ELLS

    Jos Molina Perigell HISTRIA DUN CONCERT

  • Festa a Santa C

    eclia 2014A

    ssocia

    ci U

    ni

    Mu

    sical B

    oca

    iren

    t

    32 33

    Recorde vore a amics com Camil Canet de Llutxent, Dia-na de Cocentaina, Jos Miguel dEl Fond, i altres, alg em deia: trau la tuba i sentat amb nosaltres, per jo preferia escoltar-los.El mat del dissabte 13 de setembre a lassaig general, sen van presentar tantes tubes que alguns hagueren

    dassajar ja casi vora al carrer de les escoles.La junta directiva de la banda i els membres de la Co-missi comenaren a treballar, alguns montant lescena-ri a la Plaa de Bous, altres ajudant a preparar el sopar al maset dels Mosqueters, per a ms de 300 persones entre msics i acompanyants.Arribada lhora del concert i vore ms de 180 msics que omplien el rogle, vore sentats all a companys de la meua banda (Mere, Eduard, Juan, Sergi, Abel i el meu fi ll Javi), em va omplir de goig i emoci. Vore tant de p-blic i sobre tot tanta gent felicitant als organitzadors per la iniciativa del concert s per a felicitar a lAssociaci Uni Musical Bocairent, a la seua junta directiva, a la Co-missi del 90 aniversari i sobretot com va dir el mestre David Llcer a Javi i Blai per tot el treball que comporta un espectacle aix.David, com la resta de msics i acompanyants van que-dar molt contents i agrats per lorganitzaci, el tracte rebut i el resultat del concert. Vull fer extensives a tots els membres de la banda, junta i comissi les paraules que em va dir David Llcer: Quina gent ms bona hi ha en esta banda, sn extraordinaris. Han estat tot el dia treballant i sn les 3 del mat, i dem a les 11 tenen assaig, aix com s possible? Continueu aix.

    Jos Molina PerigellAfi cionat amant de la tuba

    El temps passa, per la passi continua Aquest lema s el que ens ha acompanyat en este 90

    aniversari, i s el que ens serveix per agrair a eixe grup de gent que amb illusi, passi i sobretot comproms ha fet que moltes de les coses que en aquest any shan fet hagen estat possibles.

    Per tal dengegar el projecte del 90 aniversari es va crear una Comissi formada per msics, socis i familiars que no van dubtar en treballar per a que tot el que sha fet isquera tant b com ha eixit.

    Per part dels msics, sentn eixa passi i compro-ms, per s de ressenyar eixos dos valors per part dels socis, familiars i simpatitzants. A ells va dedicat este reconeixement.

    Mares, pares, dones, homes, nvies i nvios de m-sics que no dubten en treballar, persones que a ms de vore com les persones que estimen deixen de compartir molts moments perqu tenen assajos o actes.

    Sempre han estat apunt per a parar taules, netejar, per a muntar escenaris, per a cosir, repuntar, engalanar carrers, places, aportant idees, en defi nitiva impli-cant-se en els projectes de lAUM Bocairent.

    A tots ells i elles no tenim prou paraules per a agrair tot el que han fet, en nom de tots els msics que for-mem part de lAssociaci Uni Musical Bocairent, MOL-TSSIMES GRCIES!!!

    A.U.M. Bocairent

    Durant aquest any 2014, no sols estem denhorabona per celebrar el 90 aniversari de la fundaci de lAUM. Tamb ho estem pel fet que dos msics de la banda ha-gen estat premiats i reconeguts, Araceli Llinares Belda i Abel Mataix Pascual.

    Araceli, oboista de la banda que actualment cursa 6 curs de grau professional al Conservatori dOntinyent va ser guardonada amb el Premi Ciutat dOntinyent a lEstudi Musical 2014.El divendres 24 de gener de 2014 a les 19:30h tenia lloc al sal dactes del Conservatori Professional de Msi-ca dOntinyent el lliurament dels Premis Ciutat dOn-tinyent a lEstudi Musical 2014. Aquests guardons sn el reconeixement al mrit per lesfor i linters pels estu-dis Professionals de Msica. Es lliuren als alumnes amb el millor expedient acadmic en el quart curs daquests ensenyaments, en el que els alumnes ha de fer un esfor important per compaginar els estudis de Batxiller amb els Musicals, sent aquest premi un incentiu per a prosse-guir aquesta tasca.

    En aquesta edici 2014, van haver 4 categories:-Categoria de Corda.-Categoria de Vent Fusta.-Categoria de Vent Metall.-Categoria de Piano i Percussi.

    PASSI I COMPROMS PER LAUM BOCAIRENT

    MSICS PREMIATS

  • 34 35

    En aquest acte, els alumnes interpretaren una obra i van rebre un diploma i un xec en concepte dajuda per a continuar els seus estudis musicals, sota el patrocini de lExcm. Ajuntament dOntinyent.En la categoria de Vent- Fusta va resultar guardonada la nostra companya Araceli Llinares Belda.

    Per altra banda, Abel Mataix Pascual, tuba de la banda participava en el IV Concurs de Tuba Ciutat de La Vila Joiosa, el cap de setmana del 6-7 de juny de 2014, tot un xit en assistncia i en qualitat dels participants.

    A ligual que altres anys, el concurs va resultar ser un xit amb ms de 120 participants desta i altres comu-nitats autnomes.El concurs compta amb la collaboraci desinteressada de professors i professionals de tuba i tuba tenor, que van ser els encarregats dexaminar als participants en els diferents tribunals.El dia 6 actuaren els alumnes densenyament superior i el da 7 els delemental i professional, on el nostre com-pany Abel Mataix Pascual va obtindre el 2n Premi en la modalitat del primer curs densenyances Professionals.Cal remarcar qu a tots els guanyadors a partir de 4t de professional sels atorga un premi que consisteix en una masterclass amb el professor Steven Meed.A ms dels trofeus els guanyadors del primer premi en ensenyament superior tant en tuba com en tuba tenor obtingueren el premi dun viatge a Alemanya per a visi-tar una prestigiosa fbrica dinstruments.El director del concurs En Juan Palacios, professor de Tuba del Conservatori Superior dAlacant, va donar les grcies als participants i pblic assistent a ms dexpli-car limportncia del Concurs de Tuba Ciutat de La Vila Joiosa.Des de lAUM Bocairent estem orgullosos de vosaltres dos, i animen a la resta de msics i alumnes a que con-tinuen estudiant, segueixquen el cam dAraceli i Abel i a que continuen la seua etapa de formaci als conservato-ris i mostren a tots all del que sn capaos.Enhorabona Araceli i Abel!!

    AUM Bocairent

    Festa a Santa C

    eclia 2014A

    ssocia

    ci U

    ni

    Mu

    sical B

    oca

    iren

    t

    Al llarg de lany estem celebrant el 90 aniversari de la Uni Musical de Bocairent. En diverses ocasions ens han parlat de les raons econmiques, poltiques i socials per les quals es van UNIR les dos bandes existents de lpoca. No anem a repetir-les ara. Per, vos heu parat a pensar el signifi cat de la paraula UNI, i de lesfor que va supo-sar als msics i a la societat bocairentina, el fet dunir-se les dos msiques?

    Abans de la concrdia forada de 1924, quan la bo-nana econmica i el progrs del nostre poble, permetia la coexistncia de DOS bones bandes (la Vella i la Nova), existia una sana rivalitat que les feia superar-se. Posem dexemples de sana rivalitat: els premis aconseguits en els concursos musicals, la qualitat sonora, o els colorits uniformes amb els seus barrets amb plomes.

    La no tan sana rivalitat es tradua en enemistats per-sonals, enfrontament verbals i en canonetes irniques dels partidaris duna msica contra laltra. Sortosament recordem un grapat dancdotes que caldria transme-tre-les a les properes generacions. La celebraci, en el 2024, del centenari podria ser un bon motiu per donar-les a conixer.

    De les enemistats i enfrontaments entre els partidaris de les dos bandes comentarem un cas verdic que va ocrrer durant lorganitzaci duna correguda de bous. La historieta ens la va contar el tio Jaumet el de la Cen-tral(1). Resumint-la, ens va dir a: Els organitzadors tenien un greu problema: si contractaven una de les m-siques de Bocairent estava assegurada labsncia dels se-guidors de laltra banda. Van optar per buscar la msica de Biar. Amb aquesta decisi salomnica van omplit la plaa de bous perqu va assistir tot el poble, i molta gent de Biar.

    Pel que fa a les canonetes irniques o burlesques ens referirem a una delles que ens la va cantar Teresa Mar-tnez Molina (La Gipona), a fi nals dels 50, quant la mei-tat del poble vivem al barri vell. s ms curta i un poc diferent a la que recorda Marcell Sempere Castell. La transmissi oral pot modifi car els textos originals, per aix la importncia de recollir-los i fi xar-los per escrit.

    Diu aix:Quan Sancallaes (2) far bum, bum,i les Clauetes(3) turn, turn,Muix (4) contestant far xap, xapi Carabassa (5) meneja e cap.Ah va Cuello(6) , tan devanit,en el requinto pegant xiulits,tot sn rebaixos , tabalets i plats, pareix una brega de gossos i gats.

    (1) Jaumet el de la Central no era msic. Era un soci i seguidor incondicional de la banda. No es perdia cap actuaci. Es dna el cas que, durant un concert de la Uni Musical en el Patronat, sols estava ell i la seua esposa en tot el pati de butaques. Acabada la missa de 12 es va arrimar un grup dincondicionals. Colat i garbellat: poca cosa.

    (2) El tio Sancallaes era Antonio Beneyto Va. To-cava el bombo quan tocar el Bombo no era tocar la percussi. El seguiria desprs el seu fi ll Francisco Beneyto Cant en el mateix instrument. La dedicaci familiar al bombo ha esdevingut en la substituci del malnom. Aquesta rama dels Sancallaes ha passat a ser els Bombos actuals.

    (3) El tio Clauetes va nixer el 1870. Tocava el baix i era msic habitual en les funcions de sarsuela del Patronat. Com a conseqncia de la seua activitat es

    Juli Monerris CastellUNA BREGA DE GOSSOS I GATS

  • 36 37Festa a S

    anta Ceclia 2014

    Asso

    ciaci

    Un

    i M

    usica

    l Bo

    caire

    nt

    trasllada amb la famlia a Barcelona. Va tindre tres fi lls: el major, Jos Maria, va viure de la msica.

    (4) El tio Muix era sabater. Ell mateix feia un cal-cer que es va popularitzat a Bocairent amb el nom de muixunes.

    (5) El tio Carabassa era Eduardo Belda Asensio. Era el mestre-director. Era el pare Juan Belda Pastor (or-ganiste de la Catedral de Valncia) i de Joaqun Belda Pastor (pianista i compositor). Era conegut pel mal-nom del tio Carabasseta (1) . Lnic msic amb cognom s (6)Cuello. No tenim clar quin Cuello pot ser. Ens decantem per Fernando Cuello Pastor per ser msic i director de la Vella. El germ Lus ho era de la Nova i Manuel era massa xicotet. Podria ser tamb Jacinto Cuello, tot i que el coneixem tocant el baix en els darrers anys de la seua vida com a msic.

    Refl exions sobre la lletra.Els comentaris que fem sobre la intencionalitat de la canoneta sn pures suposicions. Pensem que poden ser vlids. No pretenem molestar a ning. Ni a les famlies dinstrument que ens referim, ni als familiars dels msics que citem.

    La lletra s una stira dels partidaris de la Msica Nova contra la Vella. Al Mestre lanomenen modifi -cant-li el malnom. No s Carabasseta com ens indica Agustn Belda Sempere. s Carabassa. La intenci pot ser mtrica, (Carabassa t 4 sllabes, Carabasseta en t 5), o pot se no mtrica. El canvi pot deures a la in-tencionalitat de llevar-li el diminutiu afectiu valenci.

    La lletra ens recorda un tpic tpic de les bandes de msica: lexcessiva sonoritat dalguns instruments i els intents infructuosos dels Mestres en aconseguir apianar-los. Quantes vegades hem escoltat: Mes-tre, quina toquem?, i el mestre ha dit: La mateixa, per ms carregada de bombo!.

    Creiem que es tracta dun concert, perqu el direc-tor es limita a menejar el cap. No li agrada com sona la banda per no pot parar lobra. La percussi (el tio Sancallaes i el tio Muix) es fa notar. Clauetes i Cuello destaquen sobre tots els instruments de vent. Lluny

    queda la proporci de sonoritat dels distints registres.

    En el tercer vers de la segona estrofa els tabalets i els plats se nadonen de les ordres del director apia-nant-se: (tot sn rebaixos , tabalets i plats, ). Sembla que el Mestre no aconseguix adaptar-se a la partitura perqu acaba dient-nos la lletra: pareix una brega de gossos i gats.

    Aquesta crtica sols pot vindre de msics (o segui-dors) que sn o es creuen ser musicalment supe-riors. La suposada superioritat es pot aconseguir de diverses maneres, per en el mn de les bandes va-lencianes pesen molt els premis dels certmens musi-cals. Si estem encertats, la canoneta la podem datar a fi nals del segle XIX, desprs dels certmens dAlcoi i Valncia, i abans de prendre la batuta Fernando Cuello Pastor.

    Amb aquest escritet pretenem que no soblide esta canoneta, ni el nom de la persona que ens la va transmetre.

    Agraments:A Agustn Molina Catalatyud per haver-sen recordat de la can durant ms de 50 anys i per haver fet la partitura amb la melodia. Maties Va Martnez per modifi car-nos el tercer vers de la segona estrofa. Hi-lario Cabanes Gisbert, ens ha parlat molt b del seu ve Jaime Santonja Pla, conegut com Jaumet el de la Central. Hem sabut un poc del tio Carabassa grcies a Agustn Belda Sempere. Paquita Ferre Blasco i Enri-que Gisbert Domnguez ens han informat sobre el tio Clauetes. M Teresa Beneyto Bellver ens ha facilitat els noms dels seus familiars, els Sancallaes. La histo-rieta del tio Muix ens lha contada Marcell Sempere Castell. Paco Carbonell Molina i a seua dona Felicidad Sirera Belda ens han indicat les persones que podrien saber-ho. A tots ells, moltes grcies.

    J. Monerris Castell

    Primera fi la, desquerre a dreta:1-? / 2-Manduca (Miguel Cant Urea) / 3-? / 4-El tio Roig de la baixadeta del Riu / 5-El tio ChfesSegona fi la:1-Lisardo / 2-ngel Bernat / 3-? / 4-El tio Moreno de Ponce.

  • 38 39Festa a S

    anta Ceclia 2014

    Asso

    ciaci

    Un

    i M

    usica

    l Bo

    caire

    nt

    Mere Sempere BeldaHUMOR GRFIC

    A.U.M. BOCAIRENTLA GRAN FAMLIA

  • 40 41Festa a S

    anta Ceclia 2014

    Asso

    ciaci

    Un

    i M

    usica

    l Bo

    caire

    nt

    Iniciaci: Rubn Molina Molina Llenguatge Musical: Noelia Va Antol

    II Concurs de Dibuix Infantil Festa a Sta. Ceclia 2014GUANYADORS

    PRESIDENTBlai Molina Calatayud

    VICEPRESIDENT I RESPONSABLE LOTERIA I ARXIUJos Antonio Cant Va

    SECRETRIAEli Llop i Beneyto

    TRESORERJoan Va Domnech

    RESPONSABLES CONTRACTESRafael Silvestre PuertoJuan Va SempereJoaqun Silvestre Galiana

    RESPONSABLE ESCOLA DE MSICAPili Gisbert Solbes

    RESPONSABLE SOCIS PROTECTORS I LOCALVicent Crespo Calatayud

    RESPONSABLE MATERIAL I INSTRUMENTSFrancisco Molina Molina

    RESPONSABLE UNIFORMESManolo Ferre Puerto

    RESPONSABLE BANDA JOVESergi Vany PeidroVicent Francs GalianaSara Francs Beneyto

    DIRECTORJos Vicente Molt Garca

    DIRECTOR BANDA JOVEFermn Blay Pons

    DIRECTORS HONORFICSNorman Milans MorenoJos Rafael Pascual Vilaplana

    Junta Directiva

  • 42 43

    Clara Carbonell Jornet Saxo AltLidia Carbonell Beneyto Saxo AltPablo Santonja Beneyto Saxo AltJuan Va Sempere Saxo TenorJavi Belda Botella Saxo TenorLourdes Va Sempere Saxo TenorJos Molina Martnez Saxo BartonMarisa Bosch Vilaplana VioloncelDamin Molina Beneyto ClarinetJos Fco. Lpez Herrero ClarinetFco. Javier Francs Perigell ClarinetAntonio Alcaraz Borrell ClarinetPatricia Vany Vany ClarinetLaura Gmez Ortega ClarinetPilar Gisbert Solbes ClarinetJoan Va Domnech ClarinetManolo Ferre Puerto ClarinetCarmina Crespo Sanz ClarinetM Isabel Botella Beneyto ClarinetIvn Campos Rodrguez ClarinetHugo Beneyto Belda ClarinetJoana Silvestre Va ClarinetLaia Molina Huerta ClarinetMarina Silvestre Va ClarinetLled Va Sempere ClarinetMarc Puertes Puerto ClarinetSara Francs Beneyto ClarinetMireia Cerd Galindo ClarinetMaria Cabanes Sanchis ClarinetMontse Va Cards ClarinetCarmina Tortosa Cerd Clarinet

    Neus Molero Beneito ClarinetVictor Sanz Sanchis ClarinetM Amparo Molina Molina ClarinetJosep Lluis Pascual i Soler Clarinet BaixEnrique Ribera Gisbert RequintJ. Damin Silvestre Va FlautaOlga Vany Vany FlautaLlucia Reig Cerd FlautaRosa M Pascual Soler FlautaMaria Mic Beneyto FlautaRubn Molina Belda FlautaElena Ferre Sanjuan FlautaPaula Gisbert Va FlautaAida Carbonell Jornet FlautaNeus Llinares Belda FlautaMiriam Silvestre Galiana OboeLaura Ferre Sanjuan OboeAraceli Llinares Belda OboePaola Satorres Prats OboeRafael Colomina Beneyto AbanderatPere Gmez Tormo Abanderat

    Jos Perigell Santonja PercussiAntonio M. Colomina Beneyto PercussiJoan Albert Albero Mascarell PercussiJos Antonio Cant Va PercussiJuan Antonio Toms Va PercussiFernando Va Fuster PercussiCristina Prez Castell PercussiJoan Castell Cant PercussiAndreu Va Sempere PercussiJosep Llinares Llobregat PercussiToni Calabuig Belda PercussiJosep Ganda Mic PercussiSergio Bernat Silvestre PercussiToni Puerto Sempere PercussiVicent Colomer Beneyto PercussiJos Molina Perigell BaixJuan Calatayud Castell BaixJavier Molina Calatayud BaixSergi Va Peidro BaixAbel Mataix Pascual BaixHermenegildo Sempere Belda BombardJoaqun Silvestre Galiana BombardEduard Gisbert Va BombardAna Va Juan FagotRafael Silvestre Puerto TrompaVicent Crespo Calatayud TrompaJoan Albert Silvestre Cerd TrompaSergio Silvestre Asensio TrompaFrancisco Sanz Luna TrombIgnacio Va Belda Tromb

    Daniel Lpez Herrero TrombDaniel Belda Espins TrombFrancisco Molina Molina TrombEli Llop i Beneyto TrombJoaquim Molina Huerta TrombFernando Va Garcia TrombVicent Francs Galiana TrombVictor Silvestre Vicedo TrombJosep Va Bod TrombMarcos Asensio Sanz FliscornJoaqun Silvestre Puerto TrompetaJoan Perigell Sempere TrompetaBlai Molina Calatayud TrompetaJos Fco. Molina Belda TrompetaSantiago Beneyto Gisbert TrompetaRobert Francs Galiana TrompetaVctor Va Peidro TrompetaSergio Carrion Calatayud TrompetaIsaac Colomina Belda TrompetaJordi Sanjuan Silvestre TrompetaAngel Castell Cant TrompetaMarc Francs Llobregat TrompetaSergi Puertes Puerto Saxo SopranoAmparo Bod Belda Saxo AltJos Miguel Calatayud Colomer Saxo AltLuis Silvestre Cerd Saxo AltJoan Va Bod Saxo AltDamian Calabuig Albero Saxo AltMiriam Va Rico Saxo AltEsperanza Sanchis Gmez Saxo Alt

    123456789

    101112131415161718192021222324252627282930

    313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960

    61626364656667686970717273747576777879808182838485868788899091

    9293949596979899

    100101102103104105106107108109110111112

    MembresAssociaci Uni Musical Bocairent

    Festa a Santa C

    eclia 2014A

    ssocia

    ci U

    ni

    Mu

    sical B

    oca

    iren

    t

  • Festa a Santa C

    eclia 2014A

    ssocia

    ci U

    ni

    Mu

    sical B

    oca

    iren

    t

    44 45

    DISSABTE 15 DE NOVEMBREA les 18:30 h., al Teatre Avenida

    CONCERT MESTRES ESCOLA DE MSICAAUM BOCAIRENT ADLIBITUM

    CONCERT BANDA JOVEDirigit per: En Fermin Blay Pons.Al descans es far entrega dels Premis del III Concurs de pintura de lEscola de Msica AUM Bocairent. DISSABTE 22 DE NOVEMBREA mig dia, es disputar un partit de futbol entre les diferents cordes dinstruments. Seguidament tindr lloc el ja tradicional dinar de cassoleta al forn per als partici-pants i seguidors/es.

    A les 17:30 h. desfi lada des del Local Social al carrer msic Bernat, per tal darreplegar als nous msics. El recorregut ser: en primer lloc anirem a casa de Neus Llinares Belda (C/ Passeig de la Derrota), segui-dament arribarem a casa de Marc Francs Llobre-gat (C/ Cervantes), desprs a casa de M Amparo Molina Molina (c/Santa gueda), seguint amb casa deVicent Colomer Beneyto (C/ Sor Piedad de la Cruz), fi nalment ens dirigirem fi ns a casa del Clavari 2014, en Rafael Colomina Beneyto (c/Azorin).

    Seguidament, trasllat de la imatge de Santa Ceclia, fi ns lEsglsia, on tindr lloc una missa en sufragi dels msics i socis que ja no hi sn entre nosaltres.

    A continuaci, trasllat de la imatge al Local Social.A les 22:00 h. sopar de germanor a un maset de la localitat.

    DIUMENGE 23 DE NOVEMBREA les 11:30 h. del mat, PASSACARRER a crrec de la banda, comenant des de casa del Clavari 2014, en Rafael Colomina Beneyto, al carrer Azorin i fi nalitzant a la Seu Social.A les 14:00 h. es far un Dinar de Germanor que congregar a msics, familiars i convidats al maset dels Contrabandistes.

    DISSABTE 29 DE NOVEMBREA les 18:30 h. al Teatre Avenida, amb lAssociaci Uni Musical Bocairent

    CONCERT EXTRAORDINARIDirigit per: En Jos Vicente Molt Garca.Presentat per: En Francisco Belda Pastor A les 22:00 h. Sopar de msics i acompanyants al maset dels Contrabandistes.

    DIUMENGE 30 1 DE NOVEMBREA les 12:00 h. trasllat de la imatge de Santa Cecliades del Local Social fi ns casa del Clavari Entrant, En Jos Miguel Calatayud Colomer (Carrer Azorn).

    Bocairent, novembre 2014Cartell i portada: Montse Blasco Torr

    DISSABTE 29 DE NOVEMBRE18:30h. TEATRE AVENIDA

    1 PARTAGERO JOS FRANCO RIBATE(pasdoble)

    ANDANTE CANTBILE DE LA 5 SINFONIAPETER I. TSCHAIKOWSKI EL PRINCIPE IGOR DANES POLOVTSIANESALEXANDER BORODIN

    2 PARTHERMNIAJUAN FCO. SANJUN RODRIGO(pasdoble)

    GILGAMESH - SYMPHONY N 1BERT APPERMONT

    1 - GILGAMESH I ENDIKU 4 - FINALE - JOURNEY TO UTNAPISHTIM

    LIBERTADORESOSCAR NAVARRO

    Director: JOSE VICENTE MOLT GARCAPresentador: Francisco Belda Pastor

    Programa dactesFESTA A SANTA CECLIA

    Programa ConcertSANTA CECLIA

  • Festa a Santa C

    eclia 2014

    46 47

    Guia ComercialPUBLICITATS COLLABORADORES

    LAssociaci Uni Musical Bocairent agraeix la collaboraci a tots els comeros i empreses que han fet possible ledici del programa de Santa Ceclia 2014.

    Programa Concert Santa CecliaBANDA JOVE

    DISSABTE 15 DE NOVEMBRE18:30h. TEATRE AVENIDA

    OUT OF AFRICAArr. Johan de Meij

    EOLO EL REY (Obra per a trompeta solista i banda)Ferrer Ferran*

    DAKOTAJacob de Haan

    ELTON JOHN IN CONCERT Elton John

    GOLDEN HITS FOR KIDSAA.VV.

    Director: JOS FERMN BLAY PONS

    *Trompeta solista: Marc Francs Llobregat

  • ESPAIS DISPONIBLES PER A ANUNCIS CULTURALS O EMPRESARIALScontacte: [email protected]

  • CRISTALERIA BLAIBLAI VA BENEYTO

    ESTANC N1

    TELF: 96 290 50 [email protected]

    avd. San Juan de Ribera, 646880 BOCAIRENT

    VALNCIA

  • SUNTEX S.L.Suministres IndustrialsPol. Ind. El Regadiu, Comarca de lHorta, 28Telf.: 962 355 010 - Fax: 962 355 132FerreteriaSanta gueda, 29B - Telf. i fax: 962 350 [email protected] - www.suntex.com46880 Bocairent

    PELUQUERIA MJOSDiputat Castell - Telf.: 962 350 02846880 Bocairent

    GESPRO ASSESSORS S.L.Batalla de Lepanto, 8Telf.: 962 905 359 - Fax: 962 351 29946880 Bocairent

    MANUALIDADES Y PAPELERA MARIASanta gueda, 36 - Telf.: 962 350 94146880 - Bocairent

    ASENAUTOAvda. Sant Blai, 19 - Telf.: 962 350 44246880 - Bocairent

    ESTANC DE LA PLAAPlaa de lAjuntament,16 Bocairent - Tel. 96 235 13 54

    M AMPARO VA CARDS - ADVOCADAC/ Valncia, 6-8. Bocairent Tel. 639 292 [email protected] MARGAC/ Jos Puig, 2 Baix. Bocairent. Tel. 658015928

    VICENTET CERVESERIA CAFETERIAC/ Valncia, 1 Bocairent. Tel. 647 16 56 55

  • Associaci Uni Musical BocairentC/ Msic Bernat s/n - 46880 Bocairent - tel. 96 290 50 60 - [email protected]

    aumbocairent.blogspot.com - facebook.com/aumusboc - twitter.com/aumbocairent

    Collabora: