32

ORLES 2011

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Revista de la 13a Promoció de Batxillerat 2009-11

Citation preview

Page 1: ORLES 2011
Page 2: ORLES 2011
Page 3: ORLES 2011

3

Josep M. MirDirector Institut Lo Pla d’Urgell, 3 de juny de 2011.

Benvolgut Sr. Alcalde, president de l’AMPA, professorat, pares i mares, i alumnes de la 13a promoció de Batxillerat i CF.

Novament tornem a reunir-nos un curs més en la que és la festa més bonica de l’any: la celebració del pas de curs i lliurament de les orles als alumnes de 2Btx i CF del nos-tre institut. De manera preci-sa i impecable, cada curs co-mençat se’ns escola, i el pas dels dies, de les setmanes, de les llunes, ens aboca a la seua fi. Però és clar, per a vosaltres, alumnes, no és una data ruti-nària més, sinó una data que passarà als annals de la vostra història personal. Avui cele-breu, avui celebrem amb vo-saltres, que us heu fet grans, que heu deixat enrere aquells anys de la infància i de l’ado-lescència, que esteu a punt de volar del niu, com se sol dir.

En aquest moment, cal que recordem que si això ha estat possible és perquè heu tingut l’ajut incansable i constant de moltes persones. Sense anar més lluny, de tots els de casa: pares i també padrins, que de feina n’hi ha per a tots, als quals ara hem de felicitar per haver estat capaços d’empè-nyer un dia i un altre i encara un altre, que ja sabem que hi ha estones de totes les mane-res, bones i no tan bones, però que al final l’esforç que hi heu esmerçat ha valgut la pena. Per molts anys, doncs, a tots vosaltres: pares, mares, pa-drins i padrines.

També hem de recordar-nos ara dels professors i profes-sores, els quals des de la nos-tra més tendra infància, ens acompanyen la major part dels dies de la nostra jove vida. És cert que van canviant d’un curs a un altre, però en el fons la seua feina i la seua dedicació són sempre les ma-teixes: ajudar-nos en la for-mació humana i acadèmica. I com sabeu molt bé, benvol-guts alumnes, això hi ha es-tones que no és gens fàcil, perquè la nostra obligació de professors és tibar sempre de la corda per estirar de vosal-tres tot el rendiment, la mà-xima nota. Sapigueu, doncs, de ser agraïts amb aquells que us acompanyen i que, quan de vegades caiem, ens ajuden a aixecar-nos i a continuar. Per tant, donem sincerament les gràcies a mestres i profes, per la seua professionalitat, hu-manitat i dedicació.

Aquest final de curs, a més, es produeix un comiat molt emo-tiu: després de tota una car-rera dedicada a l’institut i als alumnes, se’ns jubila la Mag-dalena Clavera, professora de matemàtiques, tutora i des-prés directora, i que ha inver-tit trenta anys entre les parets del nostre institut, entre les de l’edifici històric i de l’ac tual. En nom de tota la comunitat educativa del centre, li fem lliurament d’aquest diploma commemoratiu tot desitjant-li la millor ventura en aquest començament d’aquesta nova etapa vital. Gràcies, Magda, i recorda que aquesta és i serà sempre casa teua.

Parlàvem de donar les grà-cies a tots aquells que han procurat per vosaltres, alum-nes, al llarg d’aquests darrers anys vostres d’institut. Potser d’una manera més indirecta, però igualment necessària, hi trobem l’AMPA del centre, aquí representada pel seu MH President, Sr. Pere Boleda, de cal Eudald de Bellpuig, casat a cal Figuerosa de Barbens. Us agraïm la vostra col·laboració i us preguem que l’allargueu a tots els membres de la vostra junta, perquè sense el vos-tre suport no serien possi-bles tantes i tantes activitats al llarg del curs i dels cursos. I no em refereixo a l’ajut no-més pecuniari, sinó sobretot a la vostra inversió de temps i il·lusió en benefici d’una bona entesa i col·laboració mútues. Moltes, moltes gràcies i enda-vant, que després d’un curs un altre en ve.

I encara un altre agraïment, també inevitablement emotiu, en aquest final de curs, per al consistori municipal i, molt especialment, al Sr. Alcalde de Bellpuig, Ramon Jounou, que com és ben sabut ens deixa per anar-se’n fora vila. Han estat quatre anys intensos de col·laboració, entre els quals destaquen l’empenta conjunta en el tram final de les obres i la urbanització dels voltants de l’institut, la col·laboració en els intercanvis d’alumnes o la celebració de la 25a Trobada de Teatre de Secundària de l’any passat. Uns anys de mol-ta feina, que ara podem dir de feina ben feta, per la qual cal que us donem les gràcies, amb majúscules i de tot cor, en

Salutació/Comiat

Page 4: ORLES 2011

4

nom de tota la comunitat edu-cativa. Aquesta és també casa vostra d’ara endavant, igual que ho va ser com a alumne i darrerament com a alcal-de. I em permetreu que us ho agraeixi personalment i que us faci aquesta forta, sincera i emotiva abraçada.

En fi, benvolguts i benvolgu-des alumnes, enhorabona i gràcies també pel que hi heu posat de la vostra part. Ara és moment de joia i de festeig per tots els vostres esforços, per tota la vostra feina també ben feta, i n’heu d’estar satisfets i orgullosos. Però no us heu de confiar: aviat us haureu d’en-frontar a nous reptes i, dia rere dia, any rere any, els estudis i la vida us exigiran el millor de vosaltres mateixos. I pot ser que arribin moments baixos, i que la vida no us porti de ce-lebració com avui. Recordeu-vos-en llavors de tots els qui en un o altre moment us han estès la mà, us adonareu que no esteu sols en el camí, i això us donarà forces per alçar-vos i tirar endavant, i al vos-tre torn donar la mà als qui tingueu al costat, en aquesta ininterrompuda cadena gene-racional. No tingueu por a la utopia: és possible. No tingueu por al futur: és vostre.

Permeteu-me que, a tall de comiat, us ho digui amb un poema, un poema oblidat, el qual fa justament 40 anys fou cantat a la seu de les Na-cions Unides a Nova York amb l’acompanyament musical de Pau Casals, que hi féu també el seu conegut i emotiu discurs sobre Catalunya. El poema fou escrit per un dels considerats més brillants autors angloa-mericans del passat segle: WH.

Auden, i expressa la necessitat de veritat si volem ensenderar el nostre destí com a persones autèntiques.

com la música,quan amb les notes engendrades fem sonar notes noves i fem de la fluència del temps una creixença, fins que allò somiats’esdevé, i fins i tot la pena és un mirall del goig, i el destí és gràcia i sorpresa, i llibertat. Enhorabona a la 13a. Promoció de Batxillerat i CF 2009-11... i que la sort us acompanyi!

Acte d’interpretació inaugural de l’himne de l’ONU

Paraules de Pau Casals a l’ONU

I am a Catalan. Jo sóc català. Avui Catalunya ha quedat reduïda a una província d’Espanya. Però què ha estat Catalunya? Catalunya ha estat la nació més gran del món. Els dic, us diré per què: Catalu-nya va tenir el primer Parlament, molt abans que Anglaterra. I fou Catalunya on hi va haver un prin-cipi de Nacions Unides. Totes les autoritats de Catalunya es van reunir al segle XI a Toluges, una ciutat que avui pertany a França però que abans era Catalunya, per parlar de pau. Sí al segle XI. Pau al món, perquè Catalunya estava contra la guerra, contra allò que les guerres tenen d’inhumà. Sí al segle XI. Això era Catalunya! I jo estic tan conten d’ésser aquí amb vosaltres.... (http://www.youtu-be.com/watch?v=AKlkO3Tt3Kw).

Lletra de l’Himne de les Nacions Unides (1971) WH Auden

Amb tot l’entusiasme sona, músic, les cordes perquè puguem cantar. Exultants, deleroses, les nostres veus diverses sabran mesclar-se, competint juganeres, sense tons dissonants, fins a ser una sola veu. Perquè tot el que abraça la llaçada del so és com terra sagrada en què tots som germans i no estranys sense rostre.

Mortals, tingueu present d’anar amb compte amb els mots, perquè amb els mots mentim i amb els mots diem pau quan volíem dir guerra, i amaguem la maldat, i fem promeses falses. La cançó és vertadera: que la música sigui un model per a la pau, perquè la pau vol dir canviar cada cop que ens ho marca el tic-tac del rellotge del món. Així doncs, que la història de la ciutat dels homes d’ara endavant es mogui

Page 5: ORLES 2011

5

Dedicatòries dels alumnes

Page 6: ORLES 2011

6

Page 7: ORLES 2011

7

INS LO PLA D’URGELL / XIII Promoció Batxillerat / 2009-2011

Page 8: ORLES 2011

8

Page 9: ORLES 2011

9

INS LO PLA D’URGELL / XIII Promoció Batxillerat / 2009-2011

Page 10: ORLES 2011

10

Page 11: ORLES 2011

11

INS LO PLA D’URGELL / XIII Promoció Batxillerat / 2009-2011

Page 12: ORLES 2011

12

Page 13: ORLES 2011

13

INS LO PLA D’URGELL / XIII Promoció Batxillerat / 2009-2011

Page 14: ORLES 2011

14

Page 15: ORLES 2011

15

INS LO PLA D’URGELL / XIII Promoció Batxillerat / 2009-2011

Page 16: ORLES 2011

16 Promoció 2n de batxillerat2009 - 2011

Page 17: ORLES 2011

17Promoció 2n de batxillerat2009 - 2011

INS LO PLA D’URGELL

Page 18: ORLES 2011

18

Page 19: ORLES 2011

19

INS LO PLA D’URGELL / XIII Promoció Batxillerat / 2009-2011

Page 20: ORLES 2011

20

Els nostres records

Page 21: ORLES 2011

21

INS LO PLA D’URGELL / XIII Promoció Batxillerat / 2009-2011

Page 22: ORLES 2011

22

Page 23: ORLES 2011

23

INS LO PLA D’URGELL / XIII Promoció Batxillerat / 2009-2011

Batxillerat social

Batxillerat tecnològic

Page 24: ORLES 2011

24

Batxillerat científic

Batxillerat humanístic

Page 25: ORLES 2011

25

Dedicatòries dels professors

Page 26: ORLES 2011

26

Page 27: ORLES 2011

27

INS LO PLA D’URGELL / XIII Promoció Batxillerat / 2009-2011

Page 28: ORLES 2011

28

Els professors

Departaments de Ciències i Física i química. Josep M. Mas, Lluís Masip, Josep M. Aparicio, Tere Guiu i

Ricard Cuixard

Departament de Català: Josep M. Mir, Montse Olivart , Cristina Morell, Antonieta Sió, Ramon

Miró, Joan Cornudella

Departament de Castellà i clàssiques: Montalbà Bellart, Ester Castellà,

Mercedes Molinero, Rosa Expósito

Departament de Tecnologia: Antoni Berbel, Núria Escolà, Magda Quer, Oriol Junyent, Ramon Graells

Dep. Idiomes: Cristina Núñez, Iolanda Barbé, Mercè Balcells, Titos Petinal,

Mercè Baró, Sílvia Serrano

Dep. Socials: Guillem Closas, Pere Bosch, Josep M. Farré, Jaume Llanes, Josep M. Planes,

Quim Capdevila, Antònia Pla

Page 29: ORLES 2011

29

INS LO PLA D’URGELL / XIII Promoció Batxillerat / 2009-2011

Departament de Matemàtiques: Josep M. Vilalta, Montse Siscart, Magda Clavera, Montse Córdoba i

Palmira Ortiz

Departament d’Educació Física: Anna Chalons i Jaume Capdevila

Dep. Visual i Plàstica i Dep. Música: Carme Albareda, Cinta Rodríguez, Núria Escolà i Fèlix Edo

Dep. Diversitat: Laura Visa, Montse Olivart, Iolanda Barbé, Cristina Morell, Núria Escolà

Dep. Cicle Formatiu: Rosa Pijuan, Cristina Nuñez i Francesc Fontanet

Page 30: ORLES 2011

30

Personal d’aministració i serveis

Page 31: ORLES 2011
Page 32: ORLES 2011

32