32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 NOU PLA DE JUBILACIÓ 100% Capital Garantit 3% rendibilitat garantida* *3% TAE fins el 31/12/2016 DIMARTS, 12 DE NOVEMBRE DEL 2013 / NúM. 2.435 / ANY 10 * Cost del missatge: 1,50 € + cànon Envia un SMS al 789* amb la paraula clau LLIGA i el teu nom Envia un SMS al 789* amb la paraula clau LLIGA i el teu nom FC BARCELONA GRANADA CF ENTRADES PER AL PARTIT ENTRADES PER AL PARTIT Dissabte, 23 de novembre a les 16 h. Dissabte, 23 de novembre a les 16 h. Matrícula oberta Per a més informació, truqueu al 644 104 / 846 321 C/ Del Parnal, n. 2, edif. Prat de Casa. Escaldes-Engordany escolabressolelefant@gmail.com Bartumeu vol informació sobre els beneficiaris del finançament privilegiat d’empreses ANDORRA Pàgina 6 L’OBSA participa en un projecte sobre les estacions del Canadà per implementar-lo al país ANDORRA Pàgina 7 La policia deté vuit persones en una setmana, sis de les quals per alcoholèmia positiva ANDORRA Pàgina 9 L’obertura de comerços a Escaldes-Engordany registra un balanç positiu de 24 negocis ANDORRA Pàgina 11 Jazzhivern apuja el llistó dels artistes i programa un cicle eclèctic d’estils CULTURA Pàgina 14 La pista Riberal passa l’examen tècnic de la FIS i serà homologada en breu ESPORTS Pàgina 17 ESPORTS Pàgina 16 Albert Llovera confirma el retorn al Ral·li Dakar al volant d’un Buggy ANDORRA Pàgina 6 Els sindicats aposten per mantenir la prejubilació amb 20 anys d’antiguitat AVUI éS NOTíCIA Pàgina 3 Tati Masià Alcobé assenyala signes de recuperació El ministre d’Economia, Jordi Alcobé, afirma que Andorra ja ha iniciat el camí de la recupe- ració econòmica en la inaugu- ració del Fòrum de l’EFA.

Diari del 12 de novembre de 2013

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Aquí us podeu descarregar el dari d'avui. Que tingueu un Bondia!!! :)

Citation preview

Page 1: Diari del 12 de novembre de 2013

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88

NOU PLA DE JUBILACIÓ

100% Capital Garantit3% rendibilitat garantida**3% TAE fins el 31/12/2016

dim

arts

, 12

de n

ovem

bre

del

2013

/ nú

m. 2

.435

/ an

y 10

* Cost del missatge: 1,50 € + cànon

Envia un SMS al 789* amb la paraula clau LLIGA

i el teu nom

Envia un SMS al 789* amb la paraula clau LLIGA

i el teu nomFC BARCELONA GRANADA CFFC BARCELONA GRANADA CF

* Cost del missatge: 1,50 € + cànon

ENTRADESPER AL PARTITENTRADESPER AL PARTITDissabte,

23 de novembrea les 16 h.

Dissabte, 23 de novembre

a les 16 h.

Matrícula obertaPer a més informació,

truqueu al

644 104 / 846 321C/ Del Parnal, n. 2, edif. Prat de Casa.

[email protected]

Bartumeu vol informació sobre els beneficiaris del finançament privilegiat d’empreses

andorra Pàgina 6

L’oBSa participa en un projecte sobre les estacions del Canadà per implementar-lo al país

andorra Pàgina 7

La policia deté vuit persones en una setmana, sis de les quals per alcoholèmia positiva

andorra Pàgina 9

L’obertura de comerços a Escaldes-Engordany registra un balanç positiu de 24 negocis

andorra Pàgina 11

Jazzhivern apuja el llistó dels artistes i programa un cicle eclèctic d’estils

CuLtura Pàgina 14

La pista riberal passa l’examen tècnic de la FIS i serà homologada en breu

ESportS Pàgina 17

ESportS Pàgina 16

albert Llovera confirma el retorn al ral·li dakar al

volant d’un Buggy

andorra Pàgina 6

Els sindicats aposten per mantenir la

prejubilació amb 20 anys d’antiguitat

avuI éS notíCIa Pàgina 3

Tati Masià

Alcobé assenyala signes de recuperació

el ministre d’economia, Jordi alcobé, afirma que andorra ja ha iniciat el camí de la recupe-ració econòmica en la inaugu-ració del fòrum de l’efa.

Page 2: Diari del 12 de novembre de 2013

DIMARTS, 12 DE NOVEMBRE DEL 2013D’INTERÈS2

Menú diari9,50 €

Gran varietat de tapes

Cuina casolanaSopars d’empresa

Carns, peix, marisc, arrossos...

Cuina permanent de 7.30 h a 02.00 h

C/ MOSSÈN TREMOSA, 6. ANDORRA LA VELLA

TEL. 818 918

Pneumàtics

Totes les marques:

A UN MINUT DE L’ILLA CARLEMANY

PRIMERES MARQUESAMB LA MILLOR RELACIÓQUALITAT-PREU

Horaris de dilluns a dissabte: de 8.30 a 13.30 i de 15 a 20 h. Tel.: 867 000 · www.rodand.com

Primer platSegon platPostre i ‘xupito’

RESTAURANT TIC-TAPA

CUINA PERMANENToberta de les 12.00 a les 2.30 hores

MENÚ DIARIMENÚ CARTA

MENÚ DEL XEFMENÚ DE TAPES X 2

MENÚ MARISCADA X 2 MENÚ GRAELLADA DE CARN X 2

Escaldes-Engordany Tel.: +376 81 39 69

DE DILLUNS A DIVENDRES AMB LA TARGETA TIC-TAPA EN EL PREU DEL MENÚ ESTÀ TOT INCLÒS

Fem tot tipus de celebracions10,90 €

+ IGI

(a 50 m de Correus Espanyols, direcció Parc Central)

Novacolecció

tardor-hivern

2014

EL TEMPS

dim

ecre

s

dijo

us

-4/7

2/12

3/14

5/16

6/17

6/18

4/14

3/12

6/15

4/15

7/18

[email protected]

Precipitacions de cara nordContinuen els vents forts

Avui tornem a parlar de temps marcat per la in-estabilitat, especialment al nord i no tant cap a la cara sud. Al llarg del matí el cel estarà ennuvolat a les zones elevades del nord i hi haurà moltes clarianes al sud. La visibilitat serà en general do-lenta als cims, amb tendència a empitjorar a cau-sa de la formació de boires. Durant la tarda, els núvols augmentaran arreu dels Pirineus, però sobretot al nord el cel quedarà cobert i comen-çaran les precipitacions, que seran febles i pun-tualment moderades amb una cota de neu de 2.400 metres; per tant, les temperatures pujaran. El vent bufarà de component nord a nord-oest, molt fort als cims fi ns al migdia. Després anirà menys. Que tingueu un BONDIA.

Quart creixent

07.41 h17.34 h

Page 3: Diari del 12 de novembre de 2013

3Dimarts, 12 De novembre Del 2013

“Les dades confirmen que es-tem en una fase de creixement de les activitats econòmiques.” Així de rotundament ho va dir ahir el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, que va afirmar sense cap mena de dub-te, durant la inauguració del 12è Fòrum de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), que ja som a l’inici de la recuperació econò-mica. Alcobé mateix va apuntar a mitjans del passat mes de juli-ol que diverses dades indicaven que s’estava produint un cert canvi de tendència, però ahir ja va assegurar que “la situació co-mença a remuntar” i que confia que el 2013 sigui l’últim any de la crisi.

Entre els indicadors que demostrarien que el país està iniciant la sortida de la crisi hi ha, segons va esmentar, les im-portacions, “que per primera vegada en els últims vuit anys estan creixent”, i l’atur, “que va caure el trimestre passat respec-te a l’any anterior”. Alcobé va indicar, a preguntes dels mit-jans de comunicació, que pot semblar provocador parlar de recuperació quan encara hi ha

moltes empreses que ho passen malament o una xifra important de persones inscrites al Servei d’Ocupació, “però el camí de la recuperació està encetat i dei-xem enrere set anys de crisi”.

El ministre va indicar, però, que cal ser prudents perquè en-cara hi ha sectors que s’hauran de reconvertir i moltes empreses s’hauran de renovar. I és que, segons va manifestar Alcobé, “el camí és llarg i feixuc”, tot i que entén que la recuperació pot arribar a Andorra abans que a

altres països veïns “perquè els ritmes són diferents i hem de mirar mercat a mercat”. Segons Alcobé, amb la recuperació que ara comença “no vol dir que tor-nem a tenir el que hem tingut els últims anys”, però va voler posar èmfasi que “Andorra és un país d’oportunitats i les re-formes que hem pres comencen a donar fruits”.

Així, va manifestar que “no és per atzar” que el 2013 els ne-gocis oberts s’hagin incremen-tat, contràriament al que va pas-

sar l’any anterior, en què hi va haver una reducció. En concret, enguany la xifra de negocis ha augmentat en 148, mentre que el 2012 va tancar amb una dismi-nució de 99 establiments. “És un indicador real de creació d’acti-vitat”, va recalcar Alcobé, que va destacar la importància que els ciutadans creguin en el país per-què sigui possible el creixement.

El ministre va explicar tam-bé que l’obertura econòmica en marxa ja té incidència en aques-ta recuperació incipient, com ho demostra que ha propiciat fins ara el naixement de més d’un centenar de negocis nous. En aquesta línia, va ressaltar tam-bé la importància dels convenis

de doble imposició, que segons va dir s’haurien de firmar com més aviat millor ara que s’ac-cepta un model fiscal amb un IRPF moderat del 10%, “cosa que potser no serà el cas d’aquí a uns anys”. Alcobé va voler do-nar un toc d’atenció als grups de pressió que han anat apareixent els últims anys i va reivindicar que també “es posin recursos per anar a favor d’alguna cosa i buscar solucions en allò en què es cregui que ens estem equivocant”.

El cap de Govern, Antoni Martí, va clausurar el Fòrum de l’EFA. Martí va destacar l’objec-tiu que s’ha marcat el Govern de donar seguretat jurídica a les empreses i propiciar un entorn favorable a la creació de nous negocis. Així mateix, es va refe-rir al treball fet per aconseguir la sostenibilitat del sector públic perquè no s’hagin d’apujar els impostos i va dir que treballen per garantir “l’existència d’unes regles d’or que posin un màxim als dèficits del sector públic”. Martí va dir que “la pitjor deci-sió és no prendre cap decisió” i que “no és el moment de políti-ques immobilistes i menys enca-ra de polítiques populistes”.

Alcobé afirma que Andorra ha encetat el camí de la recuperació econòmica

fÒrum de l’efa

JULIÀ RODRÍGUEZanDorra la vella

El ministre d’Economia ressalta que per primera vegada en vuit anys les importacions creixin tati masià

el ministre d’economia, Jordi alcobé, a l’obertura del fòrum de l’efa.

Jordi Alcobé

“Les dades confirmen que estem en una fase de creixement de

l’activitat econòmica i confio que el 2013 sigui l’últim de la crisi”

“Hem d’aprofitar que ara s’accepta aquest model impositiu amb un IRPF moderat per firmar

els convenis de doble imposició”

el caçatalents luis Conde aconsella als joves andorrans que surtin a l’exterior per acabar la seva formació

El talent com a factor fonamental d’impuls eco-nòmic va ser el tema del 12è Fòrum de l’EFA, que va tenir lloc ahir. Un dels convidats va ser Luis Conde, fundador de Seeliger y Conde i conegut caçatalents, que va instar els joves andorrans a sortir a l’exterior per acabar de formar-se. “El món s’ha globalitzat i el nostre mercat domèstic no és Andorra, sinó el món”, va indicar Conde en la seva intervenció. Un altre dels conferen-ciants va ser Oriol Guixà, conseller delegat del Grup La Farga, capdavanter mundial en produc-tes derivats del coure. Guixà va donar a conèixer els valors que ha impulsat una empresa familiar com la seva. Un tercer ponent va ser Marcos Isa-

mat, PhD en genètica molecular per la Universitat de Cambridge. En la seva intervenció Isamat va parlar de la importància creixent que té el sec-tor relacionat amb les “ciències de la vida”. En aquest sentit, va opinar que Andorra podria ser un lloc molt atractiu per a empreses lligades a la biotecnologia. La presidenta de l’EFA, Cristina Viladomat, va ser l’encarregada d’obrir el fòrum, que es va celebrar en un hotel escaldenc amb una nombrosa participació. El secretari tècnic de l’EFA, Joan Tomàs, va indicar que el fòrum havia estat un èxit d’assistència i va destacar que la iniciativa havia permès una aproximació al talent des de diferents punts de vista.

tati masià

luis Conde durant la seva intervenció al fòrum de l’efa.

Page 4: Diari del 12 de novembre de 2013

opinió4 Dimarts, 12 De novembre Del 2013

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GeReNT Thomas Kampfraat

boNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Joan Nogueira, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella.Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BonDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

edIToRIaL

Cartes al directorEnvia les teves cartes al director o les teves opinions a l’adreça electrònica [email protected]

Recorda que ens has de facilitar les teves dades, així com la parròquia de residència.

Avui fa una setmana, junt amb el president d’SDP, Víc-tor Naudi, vam exposar les seixanta-tres esmenes que havia presentat el dilluns 4 de novembre, en nom del nostre grup parlamentari, al projecte de llei de l’impost sobre la renda de les persones físiques aprovat pel Go-vern de DA.

Que haguem presentat seixanta-tres esmenes a una llei de seixanta-un articles confirma que ens ha calgut esmenar de dalt a baix el projecte enviat pel Govern al Consell General.

Les nostres esmenes permeten posar en evidència que hi ha dues maneres contraposades d’entendre l’ar-ticle 37 de la Constitució.

La gent de Socialdemocràcia i Progrés defensem una correcta aplicació del principi constitucional que assenyala que totes les persones físiques i jurídiques contribuiran a les despeses públiques segons la seva capacitat econòmica.

Es tracta de fer-ho “...mitjançant un sistema fiscal just, establert per la llei i fonamentat en els principis de generalitat i de distribució equitativa de les càrregues fiscals”.

Les esmenes que hem presentat al projecte de DA permeten marcar les diferències, nombroses, entre les nostres propostes i les del Govern. N’esmentaré cinc:

1. La quantificació del mínim exempt personal.

A SDP el situem en 40.000 euros, i amb unes deduc-cions familiars de les bases de tributació més altes que les que proposa DA. Les deduccions familiars de DA

són molt baixes i poc socials. Per ascendent i descen-dent són de 750 euros si tenen alguna discapacitat. Amb el model d’SDP les deduccions previstes serien de 2.500 euros per cada ascendent que depengui del contribuent, amb l’increment de 1.250 euros en el cas de tenir alguna discapacitat.

El projecte de DA farà tributar quasi tots els assalari-ats del país. Hauran de tributar els salaris nets mensu-als a partir de 1.845 euros.

2. No compartim que es vulgui establir dos tipus de bases de tributació: la general (integrada per rendes del treball, d’activitats econòmiques i rendes del capi-tal immobiliari) i la de l’estalvi (integrada per rendes del capital mobiliari i per guanys i pèrdues de capital), amb la peculiaritat que a la general hi ha una deducció per mínim personal exempt de 24.000 euros, i a la de l’estalvi només una deducció de 3.000 euros. A efectes pràctics, la capacitat econòmica de la renda és la ma-teixa tant si procedeix d’un lloguer o dels interessos d’un compte d’estalvi o d’unes accions. El lògic seria gravar-ho igual, amb la mateixa exempció.

3. DA penalitza els autònoms.

Els treballadors per compte propi només es podran deduir 24.000 euros com a mínim exempt quan actual-ment, a l’IAE, hi ha una deducció de 40.000 euros. No volem que es penalitzi més encara el teixit empresarial del país que crea llocs de treball i activitat econòmi-ca. Precisament per això SDP proposa, en el cas també dels treballadors per compte propi, si la quota líquida dóna negativa per insuficiència de quota de tributació un cop aplicades les deduccions que aquest import negatiu es pugui deduir durant els propers tres anys,

si hi ha quota de tributació positiva. En la llei de DA no hi ha aquesta possibilitat. L’empresari perd les de-duccions.

4. L’especulació financera.

a) L’exempció que permet no tributar els dividends cobrats per empreses andorranes deixa la porta oberta a no tributar els dividends cobrats de les societats Si-cav o els dividends provinents de societats exemptes de l’impost de societats o sota règims especials de tri-butació.

Seria més net aplicar la retenció en origen, és a dir, qui paga efectua la retenció i via renda el beneficiari ho declara i es dedueix la retenció ja feta pel pagador.

b) També proposem eliminar l’exempció pels guanys de capital derivats de la venda d’accions de tot tipus de societats si es té una participació inferior al 25% del capital, o si és superior al 25% però les accions tenen una antiguitat superior a deu anys, que també queden exemptes. Aquesta exempció permet no tributar, per exemple, si es venen accions d’una entitat financera. Recordem què va passar amb les vendes d’accions de BBVA i les de La Caixa, que no van tributar res.

5. Als rendiments del treball només es permetria descomptar el cost de la cotització a la CASS. No hi ha previst un mínim deduïble per despeses directament relacionades amb l’activitat professional i així gravar les rendes netes del treball. Hem fet una esmena adre-çada a corregir la injusta situació.

Penso que amb aquests cinc exemples es pot veure que la clau del debat de la fiscalitat no és apujar o abai-xar impostos. El que realment té rellevància és quan s’apugen o s’abaixen, qui els paga i quant es paga.

La proposta del Govern de DA castiga les rendes del treball i les classes mitjanes i baixes, mentre que les rendes altes tenen força forats per escapolir-se. Per això hem presentat seixanta-tres esmenes al projecte de llei.

TRIbuNa

JauMe baRTuMeu CaSSaNy, Conseller general i membre del Consell naCional de soCialdemoCràCia i Progrés d’andorra

Per què hem esmenat el projecte de llei d’impost sobre la renda

El Govern i els sindicats van celebrar ahir una nova reunió per negociar el complement de jubilació sense que hi hagi, de moment, cap acord sobre aquesta matèria. El principal es-cull continua sent la prejubilació, ja que la proposta que posa sobre la taula l’executiu no satisfà els funcionaris, que volen un cert compromís per mantenir aquesta possibilitat prèvia a la jubilació. ara com ara les postures semblen força llunyanes i caldrà veure com evolucionen aquestes negociacions per analit-zar si hi ha un apropament o, finalment, es pren una decisió de manera unilateral. El que cal esperar és que després de tant de temps

de negociacions allò que s’aconsegueixi sigui una decisió duradora en el temps i no repre-senti un acord de mínims per sortir del pas. Ja que s’aborda la qüestió, cal anar fins al fi-nal i el que seria òptim és que es fes amb el màxim de consens possible, perquè ja fa molt de temps que es negocia i no s’entendria una decisió unilateral que no satisfés, si més no de manera mínima, les pretensions d’uns i d’altres. Sembla que la qüestió, però, encara està lluny d’una resolució i el que cal espe-rar és que les dues parts implicades siguin capaces d’arribar a un bon acord per al país.

Acostar posicionsENQUESTA DE LA SETMANA

RESULTAT DE LA SETMANA pASSADA

¿Creieu que l’ús de les xarxes socials disminueix el rendiment laboral?

Envia un SMS al 789 amb la teva resposta ENQ SI o bé ENQ NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejarà un mòbil Samsung Galaxy Pocket.

SÍ51,9%

NO48,1%

Av. Meritxell, 40Andorra la Vella

Tel. 825 720

¿Ha encetat Andorra la recuperació econòmica, tal com afirma el ministre d’Economia?

Page 5: Diari del 12 de novembre de 2013

publicitat 5Dimarts, 12 De novembre Del 2013

Carretera de la Comella, 45 - Andorra la Vella

Per a encàrrecs: +376 80 69 03

Venda a particularsi a professionals

HORARI: De dilluns a dissabte de 10.30 h a 20.30 h. Diumenges de 9.00 h a 15.00 h

Tot 9,90 € 8,45 €/Kg

Cuixa de xai tallada

5,50 €/Kg

Escalopa de pollastre

2,49 safata

Hamburguesa de pollastre x 4 unit

5,40 €/Kg

Nuggets de pollastre

3,66 €/Kg

Llom de porc amb bolets saf. 600 gr

12,90 €/Kg

Entrecot de vedella

6,50 €/Kg

Llom de canya peça

13,90 €/Kg

Filet de bou peça sencera

Av. Tarragona Av. Salou

C. E. Serradells

Ctra. de la Comella

Per encàrrec: abans de divendres a les 20 hEspatlla de xai a l’ast

Conill a l’ast Porquet a l’ast

Cuixa de xai a l’ast

15,00 €8,00 €

55,00 €29,00 €

Promocions vàlidesfins a acabar existències

1 pollastre a l’ast1 botella de cava

brut nature500 gr d’amanida

9,50 €

TOT

CASH DE CARNS

Lot de carn n. 2 - 500 gr. cap de llonza, 500 gr xurrasco de vedella 500 gr. de carn picada de porc, 500 gr. de botifarra crua

Dissabtes i diumenges

Ofertes vàlides fins al 17 de novembre

Page 6: Diari del 12 de novembre de 2013

6 Dimarts, 12 De novembre Del 2013

Una nova reunió i la qüestió de les prejubilacions continua com a principal escull per tancar un acord entre el Govern i els sindi-cats de l’administració sobre els complements de jubilació. Els sindicats veuen ara que l’oposi-ció de l’executiu a mantenir la possibilitat que els funcionaris es puguin prejubilar ja no és tan contundent, aspecte que valoren favorablement. La solució pas-saria perquè hi hagi un període transitori d’entre cinc i vuit anys en què els treballadors de l’ad-ministració es puguin continuar jubilant anticipadament i, poste-riorment, aquest dret desaparei-xeria definitivament.

El president del Sindicat de Funcionaris de Duana (SFD), Joan Seguí, considera, però, que aquesta cessió per part del Go-

vern, tot i que és vista com un avanç respecte a la postura an-terior, no és suficient i demana que s’estableixi un nombre fix d’anys d’antiguitat, per exem-ple vint, perquè els funcionaris es puguin continuar acollint a aquest dret, que d’aquesta ma-

nera no tindria data de caducitat i beneficiaria el conjunt de treba-lladors “i no només uns quants, com passaria amb el model proposat pel Govern”. Els sin-dicats consideren, a més, que el 50% del darrer sou ingressat que rebrien els treballadors que

s’haguessin prejubilat, enfront del 60% que cobraran la resta, és “molt poc”. Així doncs, ara seran altre cop els assessors del Govern i dels sindicats els que hauran d’estudiar en els propers dies quin seria el cost que supo-saria la introducció d’aquests canvis en l’actual model i si són assumibles econòmicament. “El

que hem fet és insistir de nou que a l’hora de la veritat tam-poc són tantes les persones que finalment opten per la prejubila-ció perquè realment hi ha poca gent que s’hi pugui acollir”, va manifestar Seguí.

El president de l’SFD va indi-car també que el Govern sembla ara més reticent a cedir pel que fa a possibles contraprestacions en el cas que opti finalment per eliminar les prejubilacions. “Ara no volen tocar aquesta qüestió”, va dir Seguí. L’opinió del diri-gent sindical és que encara faran falta unes quantes reunions en-tre les parts si veritablement es vol arribar a un pacte, tot i que posa èmfasi en el fet que “els que s’hauran de manifestar en última instància són tots els afi-liats i dubtem molt que acceptin un acord si només podem portar retallades”.

Els sindicats aposten per mantenir la prejubilació amb 20 anys d’antiguitat

administració

JULIÀ RODRÍGUEZanDorra la vella

El Sindicat de Funcionaris de Duana afirma que el Govern és reticent a atorgar contraprestacionstati masià

Una imatge d’una reunió anterior entre el Govern i els sindicats.

El president del grup parlamen-tari mixt, Jaume Bartumeu, ha demanat al Govern tota la do-cumentació relativa als benefici-aris del finançament privilegiat d’empreses i negocis de nova creació. El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) vol conèixer tant els avals que s’han atorgat com els dene-gats entre el març del 2010 i l’oc-tubre del 2013.

La iniciativa d’aquest grup parlamentari es produeix arran de l’afer d’Ordino Studios, em-presa que ha anunciat el tan-cament i a la qual el Govern va concedir els avals per a tres crè-

dits de 250.000 euros cadascun. El programa de finançament privilegiat es va crear durant el mandat com a cap de Govern de Jaume Bartumeu amb l’objectiu

d’incentivar l’economia del país. Bartumeu va explicar ahir en un comunicat que el seu grup ha decidit presentar la demanda d’informació “davant de la man-ca de transparència del Govern” i “dels intents d’intoxicació ves-sats en els darrers dies per mem-bres de DA, que pretenen situar la responsabilitat de l’afer d’Or-dino Studios en l’etapa del Go-vern socialdemòcrata”. A més de les operacions aprovades, els socialdemòcrates també volen comprovar el seguiment que s’ha fet dels expedients. El grup mixt aprofita també per deixar constància a la demanda d’in-formació del seu suport a una iniciativa com aquesta.

Bartumeu vol informació sobre els avals atorgats pel Govern

finançament privileGiat

REDaccIóanDorra la vella

tati masià

Jaume Bartumeu.

El ministeri de Salut ha donat a conèixer un avís de seguretat del sistema d’insulinoteràpia Accu-Chek Performa Combo, de Roche Diagnostics France. Aquest sistema serveix per ad-ministrar insulina als pacients. L’avís no afecta les persones que fan servir el lector Accu-Chek Performa Combo per al càlcul i l’administració de bo-lus d’insulina, sinó que s’adre-ça als pacients que usen la fun-ció “calculador de bolus” sense utilitzar el sistema “coman-dament a distància” per ad-ministrar-se el bolus, sinó que

confirmen l’administració de forma manual en el seu lector Accu-Chek Performa Combo i s’administren el bolus directa-ment de forma manual a partir de la bomba Accu-Chek Spirit Combo. El ministeri de Salut també informa que el 7 de no-vembre Dinamarca va alertar del possible defecte de qualitat en els lots fabricats des del 5 de març del 2013 dels següents medicaments amb adrenalina: JExt 150 micrograms, solu-ció injectable en ploma pre-carregada de 0,15 ml, i JExt 300 micrograms, solució injec-table en ploma precarregada de 0,3 ml.

El ministeri de Salut alerta sobre un sistema d’insulinoteràpia

REDaccIóanDorra la vella

avisos

La proposta del Govern és que la prejubilació fos possible només durant cinc o vuit anys més

Els sindicats creuen que la negociació es

pot allargar i que l’última paraula és dels afiliats

Page 7: Diari del 12 de novembre de 2013

andorra 7Dimarts, 12 De novembre Del 2013

AL SERVEI DE LA SOCIETAT

La salut al dia

al servei de les persones

CONVIURE AMB L’ESCLEROSI MÚLTIPLE

12 de novembre de 2013 · 19 hEdifici Crèdit Centre · 3a plantaAv. Meritxell, 80 · Andorra la Vella

Entrada lliureInformació: 88 88 80

Conferència a càrrec de David Berty, jugador de rugbi cinc vegades campió de França.

La malaltia viscuda per un esportista d’elit

Fa una setmana, un grup d’inves-tigadors de l’Observatori de la Sostenibilitat d’Andorra (OBSA) van prendre part en diverses re-unions de treball al Canadà per iniciar un projecte de recerca de dos anys subvencionat pel Social Sciences and Humanities Rese-arch Council del Govern d’aquell país. Aquesta iniciativa té com a objectiu la modelització dels canvis en la cobertura de neu d’algunes estacions d’esquí del Canadà i la possible adaptació del comportament dels esquia-dors en funció del canvi climàtic.

Aquest projecte comptarà amb la participació d’entitats de recerca de reconegut presti-gi com l’Interdisciplinary Cen-ter on Climate Change IC3 de la Universitat de Waterloo del Canadà, el MCI Management Center Innsbruck d’Àustria i el Laboratori de Mesura i de la Modelització de la Sostenibilitat (SUMMLab) de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Els resultats obtinguts en els estudis que s’impulsaran servi-ran no tan sols per entendre les dinàmiques del turisme de neu al Canadà, sinó que també tin-dran una aplicació al Principat. En aquest sentit, les metodolo-gies desenvolupades en la rea-

lització del treball també seran útils per caracteritzar el com-portament del turisme de neu a Andorra.

Des del 2009, l’OBSA va iden-tificar el canvi climàtic i la seva influència en el turisme de neu com una de les seves línies es-tratègiques. En aquests últims anys, la tasca realitzada per l’en-titat en aquest àmbit ha esde-vingut cada cop més rellevant a escala nacional, a escala regional a través del lideratge de projec-tes de la Comunitat de Treball dels Pirineus i ara a escala inter-nacional.

L’OBSA ja va realitzar els anys 2011 i 2012 un estudi sobre la influència del canvi climàtic en el turisme de neu al Pirineu

finançat per la Comunitat de Treball dels Pirineus. Els resul-tats preveuen que la temperatu-ra tendeixi a créixer en el futur. Les projeccions fetes assenya-len un augment d’entre 0,9 i 1,2 graus per a la dècada del 2030. El fet que faci més calor fa més vulnerable el gruix de neu. Així, segons les projeccions elabora-des per Météo France, l’augment d’un grau en la temperatura farà que sigui més difícil que la neu es conservi en una superfície de 110 quilòmetres quadrats del Principat. Per això, entre els anys 2021 i 2050 es preveu una reduc-ció dels gruixos d’entre el 74% i el 76% a 1.800 metres, mentre que a 2.400 metres es reduirien a la meitat.

L’OBSA participa en un projecte sobre les estacions del Canadà

recerca

tati masià

Investigadors de l’OBSa en la presentació d’un estudi anterior.

El resultat permetrà veure el comportament del turisme de neu andorràRedaccióanDorra la vella

El consolat de les Filipines a An-dorra va emetre ahir un comuni-cat en relació amb el pas del tifó Haiyan per les illes i va informar que dos andorrans que es tro-baven a prop de l’indret més castigat pel tifó (concretament a Bohol), Marta A., d’Escaldes-Engordany, i David B., de Sant Julià de Lòria, estan sans i estal-vis. També van destacar que el consolat no ha estat informat, de moment, que cap família de resi-dents al país hagi estat afectada per aquesta catàstrofe.

El consolat lamentava, a través del mateix comunicat, la mort d’unes 10.000 persones i recorda que això representa “el 14% de la

població d’Andorra”. També van exposar que al voltant de 300.000 persones han perdut casa seva i aproximadament nou milions han estat afectades pel pas del tifó, i per això ha obert el compte AD43 0001 0000 4097 9230 0100 a Andbank, per a donatius.

campanya d’emergèncIaParal·lelament, la plataforma d’ONG ha posat en marxa la campanya d’emergència a favor dels afectats pel tifó a les Filipi-nes i recorden que aquesta tragè-dia s’afegeix a altres d’anteriors, com el terratrèmol a Bohol. Els donatius es poden fer als comp-tes oberts a totes les entitats ban-càries o bé trucant al 141 (cost de la trucada: 2 euros més IGI).

Dos andorrans a les Filipines, sans i estalvis

RedaccióanDorra la vella

efecteS del tIfó grIp eStacIOnal

3.662 persones ja s’han vacunat en un mes de campanya

RedaccióanDorra la vella

La Xarxa de Centres d’Aten-ció Primària ha administrat 3.662 vacunes des de l’inici de la campanya de vacunació contra la grip, el 7 d’octubre. A més, Salut va informar que des del 30 de setembre s’han declarat tres casos de grip, tots corresponents a homes, dos al grup d’edat de 65 a 74 anys i un altre d’entre 25 i 44 anys. El ministeri de Salut i Benestar recorda que tot i que el període de vacunació s’allargarà fins al 20 de desem-bre, es recomana vacunar-se a l’octubre o el novembre.

Page 8: Diari del 12 de novembre de 2013

andorra8 Dimarts, 12 De novembre Del 2013

Plaça del Poble de Pal. PAL, LA MASSANA. Tel.: +376 83 64 00

JA TENIM Calçots d’Andorra25 € tot inclòsGu

ia d

e se

rvei

s

Tel.: +376 33 26 71

MUDANCES NACIONALS I INTERNACIONALS

SERVEI DE MUNTATGE DE MOBLESPERSONAL QUALIFICAT

ASSEGURANCES DE LA CÀRREGASERVEI DE GRUA I GUARDAMOBLES

*COST DEL MISSATGE 1,50€ + CÀNON

Xeridell estrena botiga. Gràcies a la col·laboració de la Funda·ció Privada BPA i a la cessió, per part de l’entitat bancària, d’un local, els tallers disposen a partir d’aquesta setmana i fins passat Reis d’un punt de venda per poder vendre els objectes que produeixen. Segons posa en relleu la directora de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM), Carolina Serra, encaren aquest nou pro·jecte amb “molta il·lusió”, ja que consideren que pot ser un im·puls important per a les vendes i, per tant, un incentiu econòmic per a la quarantena d’usuaris.

El punt de venda, situat al carrer Prat de la Creu 65, ha estat cedit per BPA i permetrà, d’una banda, comercialitzar els productes; de l’altra, apropar els tallers a la població i, a més, fomentar la relació dels usuaris del taller amb els clients, ja que

seran ells mateixos, acompa·nyats d’educadors, els que ven·dran els productes en un entorn més “integrador i normalitza·dor”, segons assenyala Serra.

Es vol aprofitar aquestes dates prèvies a Nadal ja que al taller s’elaboren molts pro·ductes de decoració i d’altres que poden servir com a regals. Aquests objectes es venen a les

instal·lacions de l’escola i en certes botigues, però feia temps que es treballava amb la idea que el taller pogués tenir un punt de venda que fos cèntric i que fos atès pels usuaris. La col·laboració de BPA, segons Serra, ha estat molt important per po·der tirar endavant el projecte i, si surt bé, podria tenir continuï·tat en el futur.

Xeridell estrena un punt de venda al centre de la capital

tallers ocupacionals de l’eensm

tati masià

la botiga es troba al carrer prat de la creu 65.

La botiga estarà oberta fins passat Reis i pretén incrementar vendesm. f.anDorra la vella

gent gran

Mañà ofereix una conferència centrada en l’osteoporosi

RedaccióanDorra la vella

La Fundació Crèdit Andorrà organitza avui la conferència Osteoporosi i dieta, a les qua·tre de la tarda a L’Espai, el centre social d’activitats i for·mació per a la gent gran. La iniciativa forma part del pro·grama Envelliment saluda·ble, que promou la fundació amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida del col·lectiu de persones més grans de 60 anys. La conferència serà a càrrec de la dietista i nu·tricionista Imma Mañà, que parlarà sobre la prevenció i el tractament de l’osteoporosi i sobre els aspectes que cal te·nir en compte en relació amb l’alimentació més adequada.

Les persones interessades a assistir·hi poden fer la ins·cripció a la mateixa seu de L’Espai (al carrer Josep Vila·domat, 17, 1r pis, d’Escaldes·Engordany) o bé a través del telèfon 868 025.

divulgació

Mateu dóna el tret de sortida a l’aula magna aquesta tarda

RedaccióanDorra la vella

El síndic general, Vicenç Ma·teu, serà avui a la tarda l’en·carregat de pronunciar la con·ferència inaugural del curs 2013·2014 de l’Aula magna. Democràcia i ciutadania és el títol que porta aquesta xerra·da, que tindrà lloc a les sis de la tarda al vestíbul de l’edifi·ci del Consell General. L’acte inaugural comptarà també amb els parlaments del rector de la Universitat d’Andorra (UdA), Daniel Bastida, i de la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Maria Ferrer, com a representants de les institucions organitzadores de la iniciativa. L’Aula mag·na arriba aquest any a la no·vena edició i a finals de mes és previst que arrenquin les sessions monogràfiques, que es duran a terme fins a mitjan abril. Aquells que prenguin part en un 80% de les sessi·ons rebran un certificat.

Page 9: Diari del 12 de novembre de 2013

andorra 9Dimarts, 12 De novembre Del 2013

La policia va detenir la setmana passada vuit persones, sis per delictes contra la seguretat del trànsit i dues més per altres de-lictes, concretament blanqueig i desobediència d’una ordre d’ex-pulsió. Entre els delictes contra la seguretat del trànsit s’ha de posar en relleu la detenció, di-lluns passat, d’un resident por-tuguès de 51 anys, que va donar un resultat positiu de 2,96 g/l. Els agents van intervenir arran d’un accident en què s’havien registrat danys materials.

Ja dijous la policia va detenir un resident espanyol de 45 anys, amb una taxa d’1,47 g/l. L’ende-mà va arrestar un resident espa-nyol de 32 anys, que va donar un resultat positiu d’1,95 g/l, en el marc de la campanya de con-trols d’alcoholèmia que està fent la policia. I dissabte es van regis-trar tres detencions més, la d’un andorrà de 32 anys, amb una taxa d’1,17 g/l; la d’un altre con-ductor andorrà de 32 anys, que va donar un resultat positiu en el control d’alcoholèmia d’1,13 g/l; i la d’un espanyol no resident de 23 anys amb una taxa d’1,97 g/l. En aquest darrer cas el servei de la policia va ser requerit arran d’un accident en què s’havien registrat danys materials.

Pel que fa als arrestos per al-tres delictes, cal destacar el d’un resident holandès de 52 anys per un presumpte delicte de blan-queig de capitals. La detenció va tenir lloc dimecres a la Massana. Segons va informar la policia, aquesta detenció és el resultat d’una llarga investigació que s’ha dut a terme en col·laboració amb les autoritats judicials i po-licials holandeses. A Andorra ha estat anomenada operació Cavall de Troia i ha donat com a resul-tat, al Principat, el bloqueig de 300.000 euros en comptes ban-caris, el segrest de tres vehicles i l’embargament d’una parcel·la de terreny.

Aquesta mateixa operació ha permès la detenció a Espa-

nya de dos súbdits holandesos més, exresidents al Principat, i el segrest de béns immobles i vehicles de luxe, tant a Marbella (Màlaga) com a Alacant, amb la col·laboració de la guàrdia civil i la policia nacional espanyo-la. Segons la policia, gràcies a aquesta actuació s’ha desbaratat una important organització cri-minal dedicada al tràfic inter-nacional d’estupefaents a gran escala.

A l’últim, cal destacar, diu-menge al Pas de la Casa, la de-tenció d’una dona de naciona-litat albanesa no resident de 41 anys, com a presumpta autora d’un delicte de desobediència d’una ordre d’expulsió per un període de tres anys.

La policia deté sis persones per alcoholèmia positiva

balanç de les actuacions de la setmana passada

tati masià

la policia ha detingut vuit persones en una setmana.

Entre els arrestos en set dies destaca el d’un resident per blanqueig RedaccióanDorra la vella

La cuina de Nostrum ha arribat a Andorra. Així, fa uns dies va obrir portes la botiga situada al carrer Bonaventura Riberaygua 23, d’Andorra la Vella, on s’ofe-reix una gran varietat de plats preparats casolans. La filosofia Nostrum és oferir plats de qua-litat, amb ingredients naturals, a preus molt assequibles i que es poden consumir a la matei-xa botiga o es poden emportar. A més a més, formant part del Fan’s Club, els clients gaudiran d’un descompte del 50% en tots els productes.

A més, Nostrum ofereix una proposta d’esmorzars de quali-

tat i preus petits cada dia a par-tir de les vuit del matí. I també aposta per una fórmula innova-dora i pràctica per gaudir d’una cuina casolana de qualitat per a tots aquells per a qui el temps

és or. Així, proposen un gran assortiment de plats preparats a preus d’entre un i tres euros.

I per celebrar l’arribada a An-dorra, va oferir 12.000 racions de macarrons gratuïtament.

nostrum proposa plats preparats casolans a bon preu

RedaccióanDorra la vella

empresa

nostrum

la botiga es troba al carrer bonaventura riberaygua, 23.

Page 10: Diari del 12 de novembre de 2013

publicitat10 Dimarts, 12 De novembre Del 2013

RESULTATS 2012Triatló de València, Campionat d'Espanya de Triatló MD,16è ELIT AbsolutDuatló Sueca Llarga Distància, 3r ELIT AbsolutDuatló de Banyeres, Llarga Distància, 7è ELIT AbsolutTriatló d'Elx, Arenals 113, distància ½ Ironman, 9è ELIT AbsolutTriatló de la Vila, Irontour (Sprint + Olímpic), 2n ELIT AbsolutTriatló d'Hellín, Sierra del Segura, ½ Ironman, 3r ELIT AbsolutNDS2012, la major competició nacional de triatló, 3r

OBJECTIUS 2014Classificació en l’Ironman de Lanzarote per al’Ironman d’HawaiiGuanyar l’Ironman de Frankfurt en M40Podi en l’Ironman d’Hawaii en M40

14 de novembre de 2013. 19 hSala de conferències d’Anyós Park

Experiències de Jesús Sánchez

Triatleta · 18 anys d'experiènciaArquitecte i creador de 226ERS

EVOLUCIÓ I SENTIT COMÚCO

NFE

RÈN

CIA

Page 11: Diari del 12 de novembre de 2013

andorra 11Dimarts, 12 De novembre Del 2013

Fins al 30 de setembre, Escaldes-Engordany ha registrat 111 altes de comerços i 87 baixes, cosa que dóna un resultat positiu de 24 establiments. Aquests 111 ne-gocis nous s’han beneficiat de l’exoneració total de l’impost de radicació i 94 han tingut una re-ducció del 50%. A més, un 39% dels comerços de la parròquia (487 negocis situats a les zones més desafavorides) han obtin-gut una rebaixa de l’impost de radicació d’entre el 6% i el 40%. Aquesta bonificació ha fet que el Comú hagi deixat d’ingressar 150.000 euros.

La previsió és tancar l’any amb un saldo positiu d’obertu-res comercials. De cara a l’any que ve s’està valorant mantenir aquestes mesures.

superàvit de 3,2 milionsEl Comú d’Escaldes-Engordany ha tancat el tercer trimestre amb un superàvit de 3,2 milions i s’ha assolit una reducció de l’endeu-tament de 2 milions. L’endeu-tament ascendeix 30,1 milions, situant-se al 137% respecte al sostre legal del 200%. Segons va exposar la consellera de Finan-ces, Núria Gómez, l’objectiu és tancar l’any amb equilibri. Tot i així, el resultat dependrà de les inversions que s’acabin impul-sant. La intenció és destinar els estalvis de què es disposa princi-palment a la construcció d’apar-caments, com és el del Falgueró. En el cas que no es poguessin assumir, es reconduirien al 2014.

En el tercer trimestre s’ha re-gistrat un 4% més d’ingressos respecte al 2012 per l’augment de

les transferències del Govern (un 22% més) i per l’impost de cons-trucció (gràcies a projectes com el nou geriàtric o als ingressos per aigua termal derivats d’Inúu). Per altra banda, han baixat els ingressos per ITP per les trans-accions que han passat a estar gravades per IGI (el que s’ha dei-xat de recaptar ha pujat a 271.000 euros) i els impostos provinents dels aparcaments, pel tancament del Falgueró i el fet que no s’hi ha aplicat l’IGI (s’ha recaptat 200.000 euros menys). Quant a les inversions, s’hi ha destinat 1,2 milions, la meitat dels quals corresponen al cadastre.

Des de la minoria, Aleix Mañosas va exposar la necessitat de disposar d’una projecció de tancament. En tot cas va indicar que serà difícil assolir a finals d’any un superàvit com el regis-trat al tercer trimestre.

Precisament, ahir el consell de comú va aprovar una modifica-ció de l’impost de propietat im-mobiliària previst per a aquest any. El fet és que en l’ordinació

tributària s’havia fixat un gra-vamen diferent per a la zona en què s’esperava que el cadastre ja estigués enllestit. Després es va veure, però, que era incom-patible aplicar-ho només en una zona. La cap de l’oposició, Cèlia Vendrell, va lamentar la manca de previsió en la finalització del cadastre, que s’esperava enllestir a l’agost, ja que això farà que el Comú no assoleixi els ingressos que s’esperaven per aquest con-cepte. La majoria va remarcar que el cadastre ja està elaborat però que el que falta ara és va-lidar-lo. Es preveu que de cara a l’any que ve estigui acabat.

Per altra banda, majoria i oposició van coincidir en la ne-cessitat de crear un organisme público-privat per dinamitzar el comerç de la parròquia. La còn-sol major, Trini Marín, va desta-car que la voluntat és que aquest ens es pugui posar en marxa en el termini més breu possible. Tot i així, va recordar que experièn-cies d’altres indrets han trigat temps a implementar-se.

L’obertura de comerços registra un balanç positiu de 24 negocis

comú d’escaldes-engordany

tati masià

una sessió de comú anterior.

Previsió de tancar l’exercici en equilibri a l’espera de les inversionsm. s. c.escalDes-engorDany

Els comuns d’Ordino i la Massa-na i Vallnord han editat un any més de forma conjunta la guia de les Valls del Nord, una eina comercial per donar-se a conèi-xer a l’exterior a través de les principals fires de turisme inter-nacionals. La novetat principal d’aquest any és la traducció al

rus per participar en la Fira de Moscou. Aquesta s’afegirà a les edicions en català, castellà, fran-cès i anglès. Se n’han distribuït 70.000 unitats i des d’ahir es pot trobar al Principat. La publica-ció es va presentar a Poznan, a la Fira WTM de Londres, a Bor-deus, a la Fira de Vic i a Madrid. Comprèn tota l’oferta de l’estiu i l’hivern de les Valls del Nord.

La guia de les Valls del Nord incorpora el rus

RedaccióanDorra la vella

turisme circulació

RedaccióanDorra la vella

Tall del carrer Doctor Vilanova

El tram del carrer Doctor Vi-lanova comprès entre la ro-tonda del Govern i el pont de Casadet es tallarà al trànsit avui des de les nou del matí fins a la una del migdia per tasques de pavimentació, mi-llora i neteja. Es permetrà que els veïns hi transitin, però únicament a través del pont de Casadet.

Encamp disposa des d’ahir de set contenidors per a tota mena de brossa. Es troben al costat del Prat Gran i han tingut un cost de 32.000 euros. És el tercer punt d’aquestes característiques que es fa a la parròquia i la previsió de cara al 2014 és habilitar dues zones més a Encamp i dues més al Pas de la Casa, que ja estan pressupostades.

Unes 70 persones i més de 30 vehicles clàssics van visitar diu-menge l’Alta Garona, on van participar en la tercera Ruta del foie-gras. Les properes sortides de l’Associació Andorrana de Vehicles Antics seran el 23 de novembre a Andorra i el 21 de desembre, quan duran joguines als infants de La Gavernera.

Encamp destina 32.000 euros a set contenidors soterrats

30 vehicles clàssics participen en la Ruta del foie-gras

tati masià

xavi navas / aava

medi ambient

entitats

Miquel Toribio Tamayo

Grup LAI, FLY SERVEIS, ADEMA

expressem el nostre condol i tristesa per tan sentida pèrdua i ens afegim al dolor de la seva família.

Page 12: Diari del 12 de novembre de 2013

12 Dimarts, 12 De novembre Del 2013

L’Alt Urgell és present a l’es-tand de promoció del turisme rural i d’interior que l’Agèn-cia Catalana de Turisme té des d’ahir fins al 23 de novembre al centre comercial Illa Diago-nal, a Barcelona. La comarca estarà representada pel Con-sell Comarcal, que hi aportarà material promocional, i per Tot Nòrdic, el segell de la Manco-munitat de Municipis per a la Promoció de l’Esquí Nòrdic.

També hi participaran el ce-ller Solà d’Ares, que oferirà de-gustacions dels seus nous vins de muntanya i la presentació de maridatges amb formatges del Pirineu, el dia 14 de set a nou del vespre; i la cooperativa Cadí, amb tasts de formatges de la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, el dia 15 de cinc a set de la tarda.

De les dues setmanes de la

promoció a Illa Diagonal, la pri-mera està dedicada al turisme rural i d’interior, mentre que la segona es focalitzarà en l’esquí i l’oferta de neu del Pirineu. Tot plegat amb l’objectiu de difon-dre i promocionar entre els vi-sitants d’aquest centre comerci-al l’oferta de tardor i hivern de les demarcacions d’interior i de

muntanya de Catalunya.Aquest és el segon any con-

secutiu que l’Alt Urgell parti-cipa en l’estand de l’Agència Catalana de Turisme a Illa Di-agonal. L’any passat ja ho va fer amb la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya i amb la IGP Vedella dels Pirineus Ca-talans.

L’Alt Urgell es promociona a l’Illa Diagonal de Barcelona

turisme

Diputació De lleiDa

L’estand de promoció a illa Diagonal de Barcelona.

Cadí i Solà d’Ares ofereixen als visitants degustacions de formatge i viRedaccióla seu D’urgell

L’Escola Municipal de Músi-ca de la Seu d’Urgell fa quin-ze anys i ho celebrarà aquest divendres, 15 de novembre, amb un acte que tindrà lloc a dos quarts de set de la tarda a la sala de la Immaculada del centre cultural Les Monges. La festa porta per títol Cele-brem-ho!, segons va informar ahir l’Ajuntament de la capital alturgellenca, que va recordar que es tracta d’una celebració oberta a tothom.

L’acte de commemoració de l’aniversari inclourà les inter-vencions de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla; de la directora de l’escola, Sònia Lanau, i d’un dels alumnes d’aquest centre i alhora director de la UNED, Joan Mingorance.

Tot seguit, la pedagoga i creadora del mètode Músi-ca per Créixer, Eulàlia Abad Roca, pronunciarà la conferèn-cia La importància de la música en edats primerenques, que anirà

seguida d’una actuació musi-cal a càrrec dels alumnes Anna Rebés (piano), Maria Rebés (piano), Ariadna Guàrdia (vio-loncel), Vadim Hurtado (violí) i Keila Rosell (piano).

L’Escola Municipal de Mú-sica es va fundar l’any 1998 i es va ubicar a l’edifici muni-cipal del carrer Major, just on actualment es troba l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat. En aquell any l’escola tenia 80 alumnes matriculats i hi im-partien classe deu professors. L’any 2004 l’escola es va tras-lladar a la primera planta del centre cultural Les Monges. Actualment, el centre compta amb un total de 300 alumnes que van des dels 3 anys fins a persones grans, amb un total de vint professors.

L’escola, que disposa de set agrupacions musicals, impar-teix classes de sensibilització (a partir d’infants de 3 anys), de nivell elemental i de grau pro-fessional. També s’imparteixen disset instruments diferents.

L’escola de música de la Seu celebra 15 anys

Redaccióla seu D’urgell

formació

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha col·locat en diversos espais públics i zones verdes de la ciu-tat uns cartells informatius que remarquen que es tracta d’una àrea sotmesa a més vigilància per part de la policia municipal per sancionar els propietaris de gossos que no recullin els excre-ments dels animals.

Aquesta acció s’emmarca en la segona fase de la campanya de civisme La Seu és casa teva. Cuida-la!, iniciada el passat mes de juliol i que se centra a saber gaudir dels parcs i jardins pú-blics de la ciutat.

La col·locació d’aquests car-

tells també va lligada a la modi-ficació de l’ordenança municipal de control i tinença d’animals, que ahir va passar pel ple de l’Ajuntament per incrementar

de forma notable les sancions interposades als propietaris de gossos que infringeixin la nor-mativa, que podran arribar als 300 euros.

Panells per recordar que cal recollir les caques dels gossos

La seu D’urgeLL

Redaccióla seu D’urgell

ajuntament De la seu D’urgell

un dels cartells informatius col·locats per l’ajuntament en diversos espais.

La guàrdia civil va comissar 1.170 paquets de tabac de contra-ban valorats en 5.203 euros. Els fets van tenir lloc als voltants de la pista forestal entre les localitats de Farrera i Tírvia, a la Pobla de Segur, quan els agents van observar un Citroën C5 que baixava per la pista en direcció a Tírvia que els va semblar sospitós. En la inspecció al vehicle es va trobar el tabac i es va procedir a identificar el conductor i únic ocupant, N. M. S., de 31 anys i nacionalitat búlgara amb residència a França.

La guàrdia civil decomissa 1.170 paquets de tabac

guàrDia civil

contraBan

Page 13: Diari del 12 de novembre de 2013

pirineus 13Dimarts, 12 De novembre Del 2013

Processant

per embarassadesDimarts i dijous de 18 h a 19 hClasse impartida per la Mònica Martinez

oberta per a sòcies i no sòcies

Per a més informació i preus, truqueu al 73 75 73

L’Arxiu Comarcal de l’Alt Ur-gell organitza un taller orientat a la neteja, desinfecció i conser-vació de documents destinat, especialment, a particulars que disposin de documentació (foto-grafies, documentació en paper, pergamins), perquè la puguin mantenir en bones condicions i evitar-ne el deteriorament. El curs també està obert a qualse-vol tècnic de l’àmbit dels arxius, les biblioteques i els museus.

El taller, de contingut total-ment pràctic, permetrà apren-dre i practicar les tècniques per netejar documents en paper afectats per humitats, brutícia i fongs, i plaques fotogràfiques de vidre, així com netejar i hidratar pergamins.

D’altra banda, i com a com-plement de la neteja amb l’ob-jectiu de millorar la conservació dels documents, els alumnes coneixeran i practicaran alguns

dels procediments per repa-rar petits estrips i pèrdues de suport dels documents. No es requereix cap experiència ni co-neixements previs en la matèria.

La formació, que tindrà lloc el dissabte 23 de novembre de les nou del matí a les dues del mig-dia a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, serà impartida per Gem-

ma M. Contreras Zamorano, cap de secció de conservació i res-tauració d’obra gràfica i materi-al d’arxiu a l’IVC+R CulturArts, Generalitat Valenciana. El preu és de 25 euros. Les inscripcions es poden fer trucant al telèfon 973 350 131 o bé per correu elec-trònic a través de l’adreça [email protected].

Taller de neteja, desinfecció i conservació de documents

arxiu comarcal de l’alt urgell

ràDioseu

l’arxiu comarcal de l’alt urgell acollirà aquesta formació el 23 de novembre.

La formació està oberta tant a particulars com a especialistesRedaccióla seu D’urgell

Una setantena de persones van participar dissabte en la sego-na Jornada d’estudis de l’Alt Urgell, a Castellbò, en comme-moració del 500 aniversari de l’enderroc del castell de la vila, organitzada per l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell. Al llarg del dia es van exposar un conjunt de treballs de recer-ca sobre àmbits diversos relacionats amb l’Alt Urgell, com la meteorologia, l’arqueologia, la biologia, la història, el desen-volupament turístic i el patrimoni paleontològic. La jornada va acabar amb una ponència del doctor Joaquim M. Puivert i Solà, vicerector de Relacions Institucionals, Societat i Cultura de la Universitat de Girona, que va tractar dels projectes de reconstrucció del santuari de Sant Joan de l’Erm redactats a mitjans del segle XX per l’arquitecte Josep Danés.

Èxit de la segona Jornada d’estudis de l’Alt Urgell

iecau

certàmens

Page 14: Diari del 12 de novembre de 2013

14 Dimarts, 12 De novembre Del 2013

22/11 – Daniel Sidney Bechet & Olivier FrancEl grup de Daniel Sidney Bechet (bateria), fill del gran Sidney Bechet (1897-1959), i el premiat Olivier Franc (saxo soprano) s’uniran en for-mació de quintet per interpretar els èxits de Sidney Bechet. Franc toca el saxòfon personal de Sidney Bechet. El quintet el completen Benoît de Flamesnil (trombó), Jean-Baptiste Franc (piano) i Pierre Maingourd (contrabaix). Una nit especial per als amants del jazz de Nova Orleans.

El tercer cicle Jazzhivern ha pre·parat un cartell “superior” a les dues edicions anteriors, amb artistes de primer nivell i d’es·tils més variats. El ministre de Cultura, Albert Esteve, va afir·mar que “la programació és més eclèctica per tornar a atreure el públic fidel i alhora captar-ne de nou”. L’agenda de concerts és “equilibrada artísticament” per·què combina propostes de jazz “molt sòlides” i d’altres de més “melòdiques” i, fins i tot, més “irreverents”. El cap de cartell és Jorge Pardo, reconegut amb el títol del millor músic de jazz europeu 2013.

L’augment del llistó s’ha pogut fer gràcies als nous col·laboradors de Jazzhivern, entre els quals hi ha l’ambaixada de França, que contribueix en l’ac·tuació d’obertura. El pressupost global és de 16.000 euros (11.000 euros els posa el ministeri de Cultura). Els concerts tindran lloc entre el novembre i l’abril i, com ja és habitual, l’última data es reserva a músics de casa. En·guany s’ha convidat Hysterio·funk, “el grup del país amb més musculatura musical”, segons el cap de Promoció Cultural, Josep Maria Ubach.

Les entrades individuals per als concerts es posen avui a la venda a preus que van dels 6 als 10 euros, a l’Auditori Nacional o a l’Oficina Nacional de Turis·me. Totes les actuacions seran a les 21.30 a l’Auditori Nacional d’Andorra. En breu també es posaran a la venda abonaments per al cicle de jazz.

De nou, les actuacions seran enregistrades i emeses poste·riorment per Ràdio i Televisió d’Andorra. Aquest any també es projectaran als cinemes d’Illa Carlemany quatre pel·lícules de temàtica jazzística. Totes les ses·sions valdran tres euros i seran a les vuit del vespre.

Jazzhivern apuja el llistó dels artistes i programa un cicle eclèctic d’estils

ACTUACIONS A l’AUDITOrI NACIONAl

e. j. m.anDorra la vella

El cap de cartell és Jorge Pardo, reconegut enguany com el millor músic de jazz europeu

JAZZ CINEMA

06/12 – Jorge retamoza Tango Jazz CuartetoL’argentí Jorge Retamoza desvia la seva gira europea per actuar al Jazz hivern. Retamoza és un dels precursors de la introducció del saxo en el tango i la fusió d’aquest estil amb el jazz. El quartet estarà format per Retamoza (saxos tenor i baríton), Claudio Constantini (bandoneó), Alejandro di Constanzo (piano) i Hernán Hock (guitarra). Retamoza im-partirà l’endemà del concert una classe magistral de saxo.

24/01 – Saphie Wells ProjectSaphie Wells (1986) és una jove cantant peruana que viu a Barcelona des del 2007. A Jazzhivern presenta Cançons que m’agraden, un es-pectacle en què interpreta temes de músics com Billie Holiday, Sarah Vaughan, Bob Dylan o Jack Johnson. Wells acompanya la seva veu d’un quintet de músics: Patricia Herrero (trompeta), Joan Subirats (saxo), Jaume Gispert (piano), Manel Fortià (contrabaix) i Pablo Posa (bateria).

28/02 – Wonderbrass Un trio divertit que contagia alegria. Els músics mallorquins barregen di-xieland, swing, funk, klezmer... i, sobretot, molt d’humor. La seva marca corporativa és camisa blanca, elàstics i gorra, com si fossin vells estiba-dors del Mississipi. El trio són Nacho Vegas (saxo i veu), Néstor Casas (trompeta i veu) i Dídac Buscató (batituba –bateria i tuba–).

21/03 – Jorge Pardo QuartetJazzhivern feia dos anys que li anava al darrere. Finalment, Pardo hi actuarà després d’haver estat proclamat el millor músic de jazz europeu 2013 per la prestigiosa Acadèmia Francesa de Jazz. El virtuós intèrpret (saxos i flauta) presentarà la seva fusió de jazz i flamenc amb Josemi Carmona (guitarra), Jose M. Ruiz (percussió) i Pablo Baez (contrabaix).

30/04 – HysteriofunkEl cicle de jazz reserva una actuació per a un grup del país. L’escollit d’enguany és Hysteriofunk, banda que va debutar el 1995 al Festival in-ternacional de jazz. Hysteriofunk mescla jazz, rock, funk i postrock. Els components són Lluís Cartes (bateria), Òscar Llauradó (baix), Cesc Vila-rubias (percussions), Oriol Vilella (guitarres) i Roger Casamajor (teclats).

Michelle Pfeiffer

brilla a ‘Els fabulosos

Baker Boys’

La pel·lícula per la qual Pfeiffer va ser escollida la mi-llor actriu de 1989. Direcció de Steve Kloves i música de Dave Grusin (11 de març).

Bob Fosse mostra la

seva vida a Broadway a ‘All that jazz’

En el film, dirigit l’any 1979 per Bob Fosse, el mateix Fosse narra la seva obses-sió pel jazz i l’espectacle i la seva experiència a Bro-adway (14 de gener).

‘Ascensor per al

cadafal’, amb música de M. Davis

El thriller (Louis Malle, 1957) al qual Miles Davis (1926-1991) va posar la banda so-nora en una sessió després d’haver vist el film una sola vegada (11 de febrer).

El trompeta Terence

Blanchard musica

‘Malcolm X’

Denzel Washington es posa a la pell del líder Malcolm X en el film de Spike Lee (1992). Miles Davis admira-va Blanchard (15 d’abril).

Page 15: Diari del 12 de novembre de 2013

cultura 15Dimarts, 12 De novembre Del 2013

La proposició de llei de modi-ficació de la Llei del patrimoni cultural que han presentat els comuns al ministeri de Cultura deixa en “excessiva desprotec-ció” els monuments. El titular de Cultura, Albert Esteve, s’ha mostrat categòric respecte al text consensuat pels governs parroquials ja que rebaixa de cent a vint metres el perímetre de l’entorn de protecció.

La legislació vigent, és a dir, la disposició transitòria de la Llei 9/2003, del 12 de juny, del patrimoni cultural d’Andorra, estableix que “(...) es conside-ren entorns de protecció dels monuments declarats en virtut de la disposició addicional pri-mera els espais compresos dins d’un radi de cent metres comp-tats des del perímetre exterior del monument”. La proposta de modificació del text comunal canvia els cent metres per “vint metres”.

Esteve ha manifestat que la proposició de llei s’està estudi-ant i ha matisat que els comuns han presentat un “text global”. “Les normes han de ser iguals

per a tots, i no que cada comú vagi a la seva”. Segons el docu-ment de les corporacions, són els comuns els que decideixen si accepten i apliquen als plans d’urbanisme els criteris que Cul-tura apliqui a les zones 2 i 3 de protecció dels monuments, que corresponen a la zona sensible i d’influència, respectivament.

“¿El Govern proposa i el Comú disposa? Doncs no”, ha declarat rotund Esteve.

El ministre admet que l’apro-vació dels entorns de protecció va molt lenta, però aclareix que per a cada monument cal un llarg tràmit “pluridisciplinari”. Actualment hi ha almenys set entorns de protecció redactats i

en mans dels comuns, ha avan-çat Esteve, que corresponen als dels monuments següents: Sant Martí de la Cortinada, a Ordino; Sant Esteve de Bixessarri, Sant Serni de Nagol i l’església parro-quial de Sant Julià de Lòria, i el conjunt de les Bons i les esglési-es de Santa Eulàlia i Sant Marc i Santa Maria d’Encamp.

A més a més, el ministre ha recordat que hi ha una vintena més d’entorns de protecció en diferents fases com, per exem-ple, els concursos que es con-vocaran en breu per als entorns de protecció de Casa Rossell i la Casa d’Areny-Plandolit.

ESCALDES TAMBÉ DIU ‘SÍ’Fins ara, els comuns de Sant Ju-lià de Lòria, la Massana, Encamp i Escaldes-Engordany han apro-vat el contingut de la proposició de llei de modificació de la Llei de patrimoni cultural. L’opo-sició d’Escaldes-Engordany hi va votar ahir en contra perquè sospita que podria ser “incons-titucional” i perquè la reducció del perímetre de protecció dels monuments de 100 a 20 metres és “un atac”, va afirmar la con-sellera Cèlia Vendrell.

Esteve diu que els comuns deixen el patrimoni en “excessiva desprotecció”

LEgISLACIó

e. j. m. / m. s. c.anDorra la vella / escalDes-engorDany

La proposta de modificació rebaixa el perímetre de l’entorn del monument de cent a vint metres

tati masià

TEATrE

Els passadors que ajuden els jueus que fugen dels nazis, les emissions de Radio Andorra, l’última condemna a mort... Les Valls vivien en aquest context el 1943, l’any escollit per Xavier Fernández per a la primera aposta de Produc-cions Úniques K-das-Q, Un any de la nostra vida.

Fernández és director, actor, productor i autor de l’obra, tot i que fins ara havia presentat el text amb el pseudònim de Martí Llimois. La peça es va estrenar anit al teatre de Les Fon-tetes, on es representarà cada nit, a les 21.30, durant tota aquesta setmana.

El 1943, un any per recordar, a escena

El departament de Patrimoni Cultural presentarà els treballs de conservació i restauració del retaule major de l’església de Sant Miquel i Sant Joan de la Mosque-ra, a Encamp. L’acte tindrà lloc el diumenge 24 de novembre, a les onze del matí, a l’església. Els tècnics de Patrimoni Cultural ex-plicaran, mitjançant la projecció d’imatges fotogràfiques, quin era l’estat de conservació del retaule i quins processos s’han seguit per restaurar-lo.

L’església de Sant Miquel data, probablement, del final del segle XVI, època d’instal·lació del re-taule, i apareix per primera ve-gada al registre parroquial l’any 1611. A l’altar major es conserva un retaule dedicat a sant Miquel

Arcàngel i a sant Joan Baptista. Al segle XIX, la decoració interna de la capella va ser modificada pel pintor Josep Oromí, que hi va fer unes pintures murals que integren l’altar barroc en un con-junt escenogràfic dominat pels tons ocres.

Restauració del retaule de l’església de Sant Miquel

bondia

Detall del retaule de Sant Miquel.

Redaccióencamp

ArT nACIonAL

bondia

L’església de Sant Martí de la Cortinada, a la parròquia d’ordino.

La borda de Cal guem ja

no és d’interès comunal

¿Un altre cas Casal i Vall? La majoria del Comú d’Es-caldes-Engordany va apro-var ahir el decret de modi-ficació del catàleg comunal del pla d’urbanisme pel qual la borda de Cal Guem (situada al camí d’Engolas-ters) ha canviat de classi-ficació: de ser catalogada com un edifici d’interès comunal ha passat a ser un bé documentable. Això vol dir que es podria en-derrocar i només quedaria constància que allí s’hi ai-xecava una borda. El canvi de classificació ha obtingut l’acord de la Comissió Tèc-nica d’Urbanisme. L’opo-sició hi va votar en contra perquè exigeix que s’apor-tin arguments sòlids que justifiquin el canvi de cata-logació de la borda.

Page 16: Diari del 12 de novembre de 2013

16 Dimarts, 12 De novembre Del 2013

El rendiment del BC River An-dorra MoraBanc l’ha portat a estar en el lideratge des de la primera jornada, sempre amb algun company. L’equip guanya i encara té molt marge de millo-ra, que s’ha d’anar veient durant les pròximes setmanes.

En el triomf sobre el Quesos Cerrato Palencia “vam jugar tres quarts bons, però de l’últim n’es-tic descontent”, indica l’entrena-dor, Joan Peñarroya, que destaca que el seu equip “no va patir mai en el marcador” tot i que en al-guns moments no estigués fi. Considera que en l’entorn “hi ha una sensació que tenim instau-

rada”, i aquesta és que “sembla que si no guanyem de vint no juguem bé”. Fa dies que diu que “el rival també juga” i no s’ha de menysprear la tasca que fa a la pista.

Tot és millorable, tot i que “ho estem fent bé”. I en aquest sentit es treballa. “Tenim jugadors per jugar millor del que ho estem

fent, però això no vol dir que hàgim de guanyar de vint a tot-hom.” La categoria és igualada i si no es té en compte el que fa el contrari “estem respectant bas-tant poc el que fan els rivals”. El River MoraBanc és líder i “hem de trobar l’equilibri per gaudir”.

Ahir ni Marc Blanch ni Pablo Sánchez es van entrenar. El cata-là té un esquinç al turmell que es va produir durant el partit amb el Palència, del qual evoluciona positivament. El càntabre també té tocat el turmell. De la seva re-cuperació dependrà que puguin estar per al següent matx.

Torna el ral·li de ral·lis. Aquell on tot pilot vol ser. El que té la mística suficient per no perdre interès, ressò i aventura es faci en un continent o un altre. Al-bert Llovera torna al Dakar, un objectiu que perseguia de feia temps i que s’ha pogut culmi-nar per participar en el raid més prestigiós el pròxim mes de gener.

La confirmació és la culmina-ció d’un projecte que feia temps que es formava. Amb el suport de Qatar estarà al volant d’un Buggy Optimus MD preparat per l’equip MD Rallye Team, amb l’experimentat copilot francès Arnaud Debron al seu costat. “Fa tres anys que de ma-nera més o menys tenaç intento tirar endavant el projecte. De totes maneres ha estat en aquest 2013 quan el desig s’ha conver-tit en una prioritat. Una vegada aconseguit el títol de campió d’Espanya de ral·lis de terra del grup N i la tercera plaça absolu-ta d’aquest campionat, l’objectiu va passar a ser el Dakar 2014”, comenta Llovera.

L’impuls definitiu l’ha do-nat el qatarià Nasser al-Attiyah,

sempre un dels favorits al títol del Dakar, que va aconseguir el 2011. Van iniciar les converses l’any passat, als Jocs Olímpics de Londres, on hi havia Llovera per donar suport a la seva filla Cris-tina, que participava en atletis-me. Al-Attiyah també hi compe-tia, i va penjar-se la medalla de bronze en tir al plat. “Vam coin-cidir a la Vila Olímpica i a partir

d’aquell moment ens vam posar a treballar. La veritat és que a partir d’aquells moments la meva presència en la prova, ara americana, ja era una prioritat absoluta. A més el pilot de Qatar creu en les meves possibilitats i la seva ajuda, en tots els sentits, ha estat determinant perquè el projecte es fes realitat.” La pre-disposició d’Al-Attiyah va ser

bona des d’un primer moment, “perquè creu en mi, pels valors que transmeto i els resultats que aconsegueixo”. El copilot català Lucas Cruz també ha ajudat que es fes possible.

Amb la confirmació del pro-jecte, toca treballar amb el ve-hicle a contrarellotge, ja que “tindré el temps just per pujar al cotxe i, en conseqüència, les

proves que podré fer seran mí-nimes. Després de disputar el ral·li de terra de la Baja Andalu-cía dissabte que ve, viatjaré fins a Normandia, on hi ha les instal-lacions de l’equip, per fer els re-tocs necessaris per estar còmode a l’habitacle del Buggy”. L’únic que ha pogut provar són els co-mandaments a la fàbrica Guido-simplex Srl de Roma.

El cotxe té un xassís multi-tubolar d’acer de 1.380 quilos, al qual cal afegir el pes que su-posa la instal·lació dels coman-daments especials que utilitza Llovera. Té 350 cavalls de po-tència, és tracció posterior i està equipat amb un dipòsit de 320 litres de combustible. El ral·li co-mençarà el 5 de gener a Rosario i s’acabarà el 18 del mateix mes a Valparaíso. Transcorrerà per l’Argentina i Xile, i les motos també tindran una etapa a Bo-lívia. Els equips hauran d’afron-tar un total de tretze etapes.

Albert Llovera confirma el seu retorn al Ral·li Dakar al volant d’un Buggy

automobilisme

RedaccióanDorra la vella

Feia tres anys que treballava en el projecte, que compta amb el suport de Nasser al-Attiyahfotoesport

model del buggy optimus mD que portarà el pilot andorrà al Dakar.

Llovera: “Creu en mi, pels valors que

transmeto i els resultats que aconsegueixo”

“Tenim jugadors per jugar millor del que ho estem fent”

bàsquet

j. j. b.anDorra la vella

tati masià

Joan Peñarroya.

Page 17: Diari del 12 de novembre de 2013

esports 17Dimarts, 12 De novembre Del 2013

Només és qüestió d’un tràmit administratiu. La pista Riberal de Grandvalira-Grau Roig serà homologada en breu, així que l’any vinent ja podrà acollir la Copa del Món de quilòmetre llançat, com estava programat. La FIS mostra la seva satisfac-ció pels treballs que s’hi han fet pel que fa a medi ambient i va-lora que la tasca realitzada és un exemple per a altres estacions.

El cap de setmana passat Luc Cristina, inspector i responsable d’homologacions de la FIS, va fer una visita a la instal·lació, que va iniciar les obres el 23 d’agost i les va concloure el 24 d’octubre. La nova pista és “altament recoma-nable per a l’homologació, ja que respon perfectament a les exi-gències tècniques de la disciplina en termes de seguretat i altes ve-locitats”, assenyala Cristina, que veu la zona de frenada, que aca-ba amb pendent, com “un verita-ble valor afegit que poques pis-tes poden oferir”. L’homologació arribarà en els pròxims dies.

En el projecte s’han tingut en compte mesures per preservar el medi ambient i alterar al mínim

l’entorn natural. Fins i tot s’ha preservat més zones de molle-ra i vegetació que el que estava establert en el projecte inicial. S’ha reforestat la zona afectada per les tasques de redisseny amb espècies autòctones. “Quan es fan treballs d’aquesta enverga-dura s’ha de malmetre al mínim el medi ambient, i això és el que hem fet”, indica Nadal Antor, director tècnic de la Copa del Món de KL i director d’activitats de Grandvalira-Pas de la Casa i Grau Roig.

Tots aquests aspectes fan

que Cristina pensi en la pista andorrana com a exemple, per “la colossal feina realitzada per Grandvalira en només dos mesos per complir totes les exigències de la FIS. Els treballs realitzats a la Riberal poden servir de mo-del a altres estacions o comitès

organitzadors de competicions que tenen intenció d’homologar una pista”.

El recorregut de la pista és de 900 metres i 280 metres de des-nivell, amb un 74% de pendent màxim. Aquest fet permetrà que els esquiadors puguin arribar a velocitats de fins a 200 quilòme-tres per hora, segons Cristina. “Estaríem satisfets si poden su-perar els 180 km/h. És el nostre objectiu”, assegura Antor. El rè-cord de la pista Antenes està en els 165 km/h, així que se supera-rà la marca al Principat.

El 22 i 23 de febrer es dispu-taran dues curses de la Copa del Món. Però l’estrena serà el dia 21 perquè abans ha d’haver albergat alguna prova FIS. Serà el Campionat dels Pirineus, en què prendran part corredors d’An dorra, Espanya i França, en categories júnior i sènior, entre els quals alguns dels de la Copa del Món. Alhora es disputarà el Campionat d’Andorra, en què es podrà establir un nou rècord nacional. El mateix dia també es realitzarà el Quicksilver Camp, circuit francès per a menors de 16 anys. El 2015 la Riberal acolli-rà els Campionats del Món.

La pista Riberal passa l’examen tècnic de la FIS i serà homologada en breu

quilòmetre llançat

granDvalira

les obres de la pista de Grau roig van durar dos mesos.

El màxim organisme internacional destaca la protecció que s’ha fet del medi ambient

RedaccióanDorra la vella

futbol

La primera derrota del Ranger’s deixa l’Engordany sol

RedaccióanDorra la vella

La UE Engordany es queda sola en el liderat de la Segona Divisió després que l’equip amb què fins ara compartia posició, el Ranger’s FC, hagi perdut el seu primer partit.

Va ser en la vuitena jorna-da, quan va caure davant l’FC Ordino B per 2-3. En canvi l’Engordany segueix comple-tant el ple de victòries. L’últi-ma, contra l’FC Encamp (3-1). Qui ocupa la segona plaça és el CE Jenlai, que suma un enfrontament menys. Va vèn-cer l’Atlètic Club Escaldes per 6-1. El Penya Encarnada d’An dorra va aconseguir els primers punts de la campa-nya imposant-se a l’FC Santa Coloma B (1-2), cosa que li serveix per sortir de la cua de la classificació. L’FC Casa Ben-fica, que començava el cap de setmana penúltim, també va aconseguir el triomf. Va su-perar la UE Extremenya per 3-1. El nou cuer és el CE Prin-cipat B, que va perdre amb la UE Santa Coloma B (6-0). L’FC Lusitans B va guanyar la UE Sant Julià B (3-1). L’FS La Massana va tenir jornada de descans.

judo

Sallés cau en la primera ronda de la Copa d’Europa

RedaccióanDorra la vella

Laura Sallés participava en la Copa d’Europa de Màla-ga, on va perdre en primera ronda amb l’espanyola Saray Padilla per un shido. Al Tor-neig de Carmaux de mínims i júniors, Iván Llanos i Karim Nasir van classificar-se en la tercera posició. Louis Mour-re i Iván García van ser cin-quens. En la Copa d’Espanya cadet Torneig internacional d’Hondarribia, Fabià Ramos i Magda Sánchez van gua-nyar tres combats i van per-dre el següent. Entraven en la repesca, on van caure en quarts de final. Lia Povedano i Jaume Martí van perdre en primera ronda.

vòlei

Geni i De Amo, al 7 ideal de la cinquena jornada de la Superlliga

RedaccióanDorra la vella

Dos jugadors del CV Andorra van entrar al 7 ideal de la cin-quena jornada. L’actuació de Geni da Silva i Miguel Ángel de Amo en la victòria a la pista del Vecindario ACE Gran Ca-naria els fa estar entre els des-tacats, juntament amb Osveny Sánchez, Marcos Dreyer i Iñaki Brescós (UBE L’Illa Grau), Ja-vier Jiménez (VP Madrid) i Gil-herme Hage (Unicaja Almería). Sánchez repeteix per segona set-mana consecutiva com a MPV. De Amo va ser el millor servi-dor, amb 7 punts. José García és segon del rànquing en la posició de lliure amb un 83% de 23 i Fe-lipe Matos, el tercer en recepció amb 79% de 24 (10 punts).

El CV Valls d’Andorra Urban Gym no va tenir problemes per superar l’Escola Orlandai, amb qui ja es va trobar el curs passat en la Quarta Divisió. Va guanyar per 3-0 (25-20, 25-15 i 25-9), cosa que li permet conso-lidar-se en la categoria després de sis jornades.

L’enfrontament va servir per fer rotacions, donant rellevàn-cia a les jugadores que menys minuts han tingut des de prin-cipis de temporada. “Ens va costar entrar en el partit, però de mica en mica vam millorar”, assenyala l’entrenadora, Isabel Ribault, satisfeta de com s’està desenvolupant fins ara l’Urban Gym a la categoria: “Cada ve-gada estem millor tècnicament.

Tenim l’equip més consolidat i s’està notant en cada partit que juguem.”

El conjunt andorrà es troba en la cinquena posició amb 8 punts, després de sumar tres victòries i el mateix nombre de

derrotes. Dissabte afronta una nova jornada. Ho farà a la pis-ta del CV Sant Cugat, el tercer classificat, que només ha per-dut un partit aquesta campa-nya. Serà l’últim enfrontament de la primera volta.

L’Urban Gym s’imposa sense problemes a l’Escola Orlandai

vòlei

cv urban gym

les andorranes segueixen guanyant com a locals.

RedaccióanDorra la vella

Luc Cristina

“Els treballs realitzats a la Riberal poden servir de model a altres

estacions o comitès organitzadors de competicions”

Page 18: Diari del 12 de novembre de 2013

ClassifiCats18 Dimarts, 12 De novembre Del 2013

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3 (el

preu inclou també el transport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800 Vehicles

Diversos

Immobles

Av. d’Enclar, 50 Santa Coloma

Principat d’[email protected]

Tel. (376) 89 00 00

MOTOR ESPAI145/70R13 32 €165/70R13 35 €185/60R14 45 €195/65R15 49 €205/55R16 75 €225/45R17 114 €I MOLTES MÉS OFERTES

SI NO NEVA NEVARÀI MOLTES MÉS OFERTES

COMPRO TOT TIPES DE COTXES DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89Vehicles a:

http://www.buscocotxe.ad/autoexport/

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2,

3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS -

ESCALDESCÈNTRIC -

LLIURE D’ENVANSApropiat per a consultori,

despatx, despatx d’arquitectura, federaci-

ons, etc.PREU: 975 euros

mensuals. Despeses de calefacció

i comunitàries incloses.Tel. 800 600 (Sra. Imma)

Es lloguen apartaments

a Pal, 2 habitacions, 1 bany, saló

menjador, cuina, traster i pàrquing. Gran balcó amb

sol tot l’any.

Preu a partir de 300 ˆ

Tel.: 362 906

BUSQUES PIS? 806 260

Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la [email protected]

Descobreix tota la nostra oferta a www.acg.ad

AndORRA lA vEllAREF. 2810102: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PÀRq. I TRASTER, SANTA COLOMA. PREU: 400 EUROSREF. 4070201: PIS, 2 H. ÀMPLIES, CUINA REFORMADA INDEPENDENT, A SANTA COLOMA. PREU: 450 EUROSREF. 9990112: PIS, 2 H., MOBLAT, C/ ROUREDA DE SANSA. PREU: 553 EUROSREF. 3680101: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, CUINA-MENJADOR, CÈNTRIC, ZONA DE LA PLAÇA DE LES ARCADES. PREU: 400 EUROSREF. 9990114: PIS, 3 H., SENSE MOBLES, TOT RE-FORMAT I EXTERIOR, A LA ZONA DEL DON PERNIL. PREU: 500 EUROSREF. 3860101: PIS, 3 H. DOBLES, MOBLAT, PÀR-qUING, CUINA TANCADA, CÈNTRIC, AL C/ CALLAUETA. PREU: 700 EUROS REF. 9990115: PIS, 3 H., SENSE MOBLES, TRASTER, CUINA INDEP., AMB SAFAREIG, A CIUTAT DE VALLS. PREU: 550 EUROSREF. 4410101: PIS, 3 H., SENSE MOBLES, CUINA INDE-PENDENT, CÈNTRIC, ZONA ESCALE. PREU: 470 EUROSREF. 4300101: PIS, 3 H., SENSE MOBLES, CUINA INDEPENDENT, AMB BALCÓ, PÀRqUING, CÈNTRIC. PREU: 700 EUROSESCAldES-EnGORdAnYREF. 2020132: ESTUDI SENSE MOBLES, ZONA DON DENIS. PREU: 350 EUROS

REF. 4070101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, ZONA DON DENIS. PREU: 400 EUROSREF. 9990117: PIS, 2 HABITACIONS, MOBLAT, A LA ZONA DEL DON DENIS. PREU: 700 EUROSREF. 3570101: ÀTIC, 2 H., AMB MOBLES I Pq. A LA ZONA DE LA PISCINA MONTANYA. PREU: 550 EUROSREF. 4450101: PIS, 4 H., SENSE MOBLES, REFORMAT, TOT EXTERIOR, A L’AVINGUDA DEL PESSEBRE, AMB TOT INCLÒS. PREU: 600 EUROSEnCAMPREF. 3340101: ESTUDI ACOLLIDOR, HORT DE GODÍ, SENSE MOBLES. PREU: 200 EUROSREF. 4060101: PIS, 1 HABITACIÓ, AMB MOBLES O SENSE, AMB BALCÓ, ZONA MIRADOR D’ENCAMP. PREU: 300 EUROSREF. 3410101: PIS, 1 H., MOBLAT, AMB PÀRqUING, AL CENTRE D’ENCAMP. PREU: 350 EUROSREF. 2920203: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB Pq. I TR., AL C/ DEL PEDRAL. PREU: 475 EUROS REF. 3010101: PIS, 2 H., AMB MOBLES, AMB PÀR-qUING I TRASTER, AMB VISTES, ZONA TURÓ DE VILA. PREU: 450 EUROS REF. 9990118: ÀTIC, 2 H., MOBLAT, AMB PÀRqUING I TRASTER, AMB BALCÓ I VISTES, ZONA TURÓ DE VILA. PREU: 550 EUROS lA MASSAnAREF. 9990109: PIS, 1 H., AMB MOBLES, CUINA-MEN-

JADOR, TOT EXTERIOR, AMB PÀRqUING, ZONA DE SISPONY. PREU: 600 EUROSREF. 2301601: PIS, 1 H., AMB MOBLES, CUINA-MEN-JADOR, TOT EXTERIOR, AL CENTRE DE LA MASSANA. PREU: 350 EUROSARInSAlREF. 4050101: ESTUDI AMB MOBLES AL CENTRE D’ARINSAL. PREU: 300 EUROSREF. 2500101: PIS, 1 H., MOBLAT, PER LA ZONA DEL CRÈDIT ANDORRÀ, ZONA TRANqUIL·LA. PREU: 350 EUROSREF. 2090101: PIS, 1 H., AMB MOBLES, AMB PÀRq., A LA CTRA. GENERAL D’ARINSAL. PREU: 400 EUROSREF. 2030101: PIS, 1 HABITACIÓ, MOBLAT, AMB PÀR-qUING, CTRA. GENERAL. PREU: 400 EUROSEl TARTERREF. 9990110: PIS, 1 H., MOBLAT, AMB PÀRqUING I TRASTER, ZONA TRANqUIL·LA A PEU DE PISTES. PREU: 400 EUROS REF. 4400101: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AL TARTER, PROP DE LA CTRA. GENERAL. PREU: 350 EUROS REF. 3970002: PIS, 1 H., MOBLAT, AMB PÀRqUING I TRASTER, DAVANT Pq. PISTES. PREU: 350 EUROSSAnT JUlIÀ dE lÒRIAREF. 2220002: PIS, 2 H., SENSE MOBLES, AMB PÀR-qUING, CTRA. DE LA RABASSA. PREU: 450 EUROS

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc, molt assolellat.NOu PREu: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de terrassa. 2 ha-bitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOu PREu: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

PLETA D’ORDINOMagnífica ocasió. Apartament de 110 m2 amb

terrassa. 3 habitacions, 2 banys. Gran menjador amb llar de foc. Molt assolellat. Plaça doble de pàrquing, amb traster. REBAIXAT: 475.000 €

PLETA D’ORDINOMagnífica ocasió. Àtic dúplex de 170 m2 amb

38 m2 de terrasses, 2 habitacions, 2 banys, banyera d’hidromassatge en una de les habita-

cions, pàrquing doble. Vistes panoràmiques, sol tot el dia. PREu: 475.000 €

LOCAL EN TRASPÀS A SANT JuLIÀ DE LÒRIA

Al centre de Sant Julià de Lòria, en perfecte estat. Marques exclusives a Andorra.

Preu inicial: 90.000 €. PREu REBAIXAT a 30.000 €. Clientela fixa.

Page 19: Diari del 12 de novembre de 2013

classificats 19Dimarts, 12 De novembre Del 2013

[email protected] · www.andorracanillopark.com

3-4 hab.VENDA

a partir de175.000 €

a partir de

3-4 hab.

LLOGUERa partir de

500 €/mes

a partir de

CALEFACCIÓ

AMB BIOMASSA

50% D'ESTALVI

EN EL REBUT DE

CALEFACCIÓ

73 20 20truca’nswww.finquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

REf. 04021 - ENCAMP - HORT DE GODÍ Pis, 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina americana equipada, menjador exterior amb balcó, pàrquing, sol i vistes. EN MOLT BON ESTAT. Preu: 74.000 €REf. 02069 - ENCAMP - CENTRE Pis, 4 habitacions, 2 banys, cuina office, menjador amb llar de foc, pàrquing, traster, exterior i assolellat. Gran jardí. ACABATS DE QUALITAT. Preu: 350.000 €REf. 02699 - ANDORRA LA VELLA PIS, 3 HABITACIONS, 2 BANYS, SOL I VISTES. CÈNTRIC. Preu: 315.000 € REf. 02698 - ENCAMP - MiRA-DOR Pis, 2 dormitoris, 1 despatx, saló menjador, cuina, bany complet. Balcó, pàrquing. VISTES. Preu: 160.000 €

REf. 02591 - ENCAMP - CENTRE Pis, 2 dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing i traster. CÈNTRIC. Preu: 100.000 €REf. 04001 - ENCAMP - CENTRE 1 dormitori, saló menjador, cuina americana, bany complet, pàrquing i traster. CÈNTRIC. Preu: 82.000 €REf. 04004 - SANT JULiÀ DE LòRiA - CENTRE Pis de nova construcció, 2 habitacions, 1 bany, cuina, menjador, terrassa, garatge, ascensor, armaris, exterior. Preu: 190.000 € REf. 02696 - ENCAMP - LES BONS 4 habitacions (1 suite, 2 dobles, 1 individual), 2 banys, cuina office, safareig, menjador, exterior, balcó, pàrquing, traster, exterior i assolellat. Preu: 232.000 €

*subjecte a estudi

1 DORMiTORiA PARTiR DE 136.000 €qUOTA/MES: 470 A 30 ANyS*

2 DORMiTORiS A PARTiR DE 172.000 € qUOTA/MES: 596 A 30 ANyS*

3 DORMiTORiS A PARTiR DE 228.000 € qUOTA/MES: 790 A 30 ANyS*

LLOGUER \\REf. 01093 - ENCAMP - CENTRE Pis moblat, 1 habitació doble + 1 habitació oberta, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior amb ter-rassa de 20 m², pàrquing, traster, exterior i assolellat. Totalment moblat i equipat. Preu: 450 € REf. 04020 - ENCAMP - LES BONS Pis 2 habitacions dobles, 1 bany complet, cuina semiequipada, menjador amb llar de foc, pàrquing, traster. Preu: 450 € REf. 02244 - ENCAMP - LES PARDiNES Xalet de 4 habitacions, 3 banys, cuina, menjador, garatge, celler, llar de foc. Preu: 1.300 €

REf. 02023 - ENCAMP Saló menjador, cuina, bany, 1 dormitori en altell, traster, garatge. Moblat. Preu: 350 € REf. 02688 - ENCAMP - CENTRE Pis, 2 dormitoris,1 bany, cuina office, safareig, menjador, pàrquing, MOBLAT. Preu: 500 €REf. 02683 - ESCALDES-ENGORDANy - ROC BLANC 4 dormitoris, saló menjador amb cuina americana, 2 banys. CÈNTRIC. Preu: 750 €REf. 00656 - ENCAMP - TURÓ DE ViLA Pis, 3 habitacions, 2 banys complets, cuina office, safareig, menjador, balcó, pàrquing, sol i vistes. Preu: 650 €

REf. 02687 - ENCAMP - TURÓ DE ViLA Pis de 2 habitacions, 2 banys complets, cuina office, safareig, menjador, balcó, pàrquing, sol i vistes. Preu: 550 €REf. 02628 - ESCALDES-ENGORDANy 3 despatxos, 2 banys, caixa forta, gran vitrina. Preu: 2.400 €REf. 01775 - CANiLLO - PRATS Pis, 2 habitacions dobles, 1 bany complet, cuina, menjador, terrassa i pàrquing. Sol i vistes. Preu: 400 €REf. 02635 - CANiLLO - PRATS Pis, 3 habitacions dobles, 2 banys complets, cuina, menjador amb llar de foc i balcó i pàrquing. Sol i vistes. Preu: 550 €

PISOS NOUS, A ESTRENAR ENCAMP - CENTRE

100 x 100 DEfiNANçAMENT

ESCALDES-ENGORDANyRef. 1549 Pis seminou moblat i equipat, 1 h., bany, cuina semioberta, menj., molt maco ...480 €Ref. 1489 Pis moblat, 60 m2, 1 h., cuina, terrassa, armaris, sol, vistes, pq., tr., desp. incloses .. 700 €Ref. 1147 Pis, 60 m2, reformat, 2 h., cuina indep., bany, armaris encastats, vistes i sol .. 390 €Ref. 561 Pis, 90 m2, 3 h., 2 banys, ampli saló menjador, assolellat, plaça de pàrquing i traster..... 620 €Ref. 893 Pis cèntric, moblat, 65 m2, 2 h., cuina oberta, balcó, sol, vistes, molt bon estat 550 €Ref. 1608 Cèntric, 74 m2, 2 h., 2 banys, cuina indep., ampli menj., sol, despeses incloses ....700 €ANDORRA LA VELLARef. 1632 Pis cèntric, zona Pyrénées, 60 m2, 2 h., bany, cuina oberta, armaris, parquet ..... 450 €Ref. 157 Pis, zona Escale, 73 m2, 2 habitacions, 1 bany, cuina independent, reformat , despeses incloses ........................................................................................................................... 650 €Ref. 1617 Moblat (Pyrénées), 50 m2, 1 habitació, bany, cuina equipada, menjador amb llar de foc, armari ........................................................................................................................ 400 € Ref. 1564 Av. Meritxell, seminou, 70 m2, 2 h., bany, cuina indep., despeses incloses ...... 680 €Ref. 1414 Centre (zona E. Leclerc), 91 m2, 3 h., 2 b., armaris, cuina indep., lluminós....... 700 € Ref. 1207 Estudi al centre (barri antic), moblat i equipat i despeses incloses ................. 400 €Ref. 1592 Pis, 40 m2, 1 h., bany, menjador, cuina independent, petit balcó .................. 300 €Ref. 1615 Pis cèntric, 90 m2, 4 h., bany, cuina indep., saló menjador, safareig ............... 650 €

ENCAMPRef. 1317 Pis, 50 m2, 1 h., bany, cuina oberta, 2 balcons, reformat, vistes i sol .............. 350 €Ref. 1023 Pis de 90 m2, 3 h., 2 b., cuina indep., safareig, vistes, sol, pq. inclòs, reformat ...600 €Ref. 1613 Pis, 50 m2, 1 h., 1 b., saló menjador, cuina oberta, safareig, pàrq. i vistes ...... 300 € Ref. 1448 Pis cèntric moblat, 50 m2, 1 h., 1 b., menj., cuina, terrassa-pati, molt maco ... 310 €SANT JULiÀ DE LòRiARef. 1280 Pis, 70 m2, 2 h., bany, saló menjador, balcó, aparcament i despeses incloses ... 550 €Ref. 1204 Pis cèntric, 75 m2, 3 h., bany, cuina independent, terrassa, sol i vistes ............ 400 €Ref. 1555 Pis, 75 m2, 3 h.,1 bany, cuina, menjador, calefacció segons consum, vistes ..... 400 €LA MASSANARef. 1315 Pis, 65 m2, terrassa de 20 m2, 1 h., bany, cuina equipada, possibilitat de mobles 350 €Ref. 1505 Pis cèntric, 65 m2, 2 h., bany, cuina oberta, terrassa, sol,vistes, pq., traster .... 575 €CANiLLORef. 1622 Pis nou moblat i equipat, 2 h., 1 b., cuina oberta, safareig, pàrq. i traster........ 380 €Ref. 1612 Àtic cèntric seminou, 100 m2, 3 h., 2 b., saló menjador, armaris, pàrq., bons acabats 550 €Ref. 1361 Pis a Ransol, 45 m2 + 6 m2 de terr., 1 h., 1 b., cuina, menj., pq., tr., vistes i sol..... 350 €Ref. 1368 Pis a Ransol seminou, 90 m2, 2 habitacions, 2 banys, menjador, balcó, pàrquing, traster, vistes, sol i tranquil·litat ....................................................................................... 550 €ÀMPLiA CARTERA DE LLOGUERS PER TEMPORADA

Pis de 90 m2 amb 3 habita-cions, 1 bany complet, cui-na tancada i safareig. Saló menjador amb sortida a terrassa de 6 m2. Gran armari encastat. SOL I VISTES!! Preu rebaixat!! (Ref. 1380) Preu: 120.000 €

OPORTUNITAT!! Sota àtic de 95 m2 al centre d’Andorra la Vella, 3 habitacions (2 dobles i una suite), 2 banys complets, cuina office tan-cada i moblada, aparca-ment. (Ref. 1184) Preu: 235.000 €

OPORTUNITAT! Pis al centre de Sant Julià, al costat de les Escoles, 3 habitacions dobles (2 habitacions donen al pati de llums), cuina tancada, 1 bany, 1 lavabo. Plaça d’apar-cament inclosa al preu. (Ref. 1265) Preu: 220.000 €

OPORTUNITAT!! Àtic si-tuat al centre d’Escaldes-Engordany d’uns 60 m2, 2 habitacions, 1 bany complet. (Ref. 1450). Preu: 115.000 €

Pis de 65 m2, de 2 habitaci-ons (1 doble, 1 individual), amb terrassa de 30 m2, tras-ter d’uns 12 m2, zona molt tranquil·la, bones vistes i sol. Dret d’ús d’aparcament i 1 traster. Preu negociable. (Ref. 1047)Preu: 150.000 €

OPORTUNITAT! Casa adossada a Andorra la Vella de 143 m2 distribu-ïda en: Planta soterrani: garatge de 74 m2, traster, 1 dormitori; planta primera: rebedor, lavabo, cuina office, saló menjador amb llar de foc, jardí de 62 m2 amb entrada a la cuina i menjador; planta primera: 1 suite amb bany complet, 2 dormi-toris dobles, bany complet. Preu: 370.000 €

LLOGUER

VENDA

Page 20: Diari del 12 de novembre de 2013

ClassifiCats20 Dimarts, 12 De novembre Del 2013

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

CAnillo REF. 5605

Pis cèntric de 82,98 m2, 3 habitaci-ons, 2 banys complets, ampli saló menjador amb llar de foc i accés a una petita terrassa, cuina separada moblada. Pàrquing i guardaesquís.

PREu: 125.000 €

lA MASSAnA REF. 6555

AnDoRRA REF. 6494

Pis al centre, totalment exterior, de 80 m2, amb 2 habitacions dobles,

1 bany complet i safareig. Cuina oberta amb el saló menjador. En procés de

reforma, totalment acabat.

PREu: 165.000 €

Apartament dúplex CÈnTRiC de 117 m2: 1a planta: Saló menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa de 8 m2 aprox., cuina independent, 1 bany auxiliar. 2a planta:

3 dormitoris amb armaris encastats, 1 suite amb sortida al jardí de 60 m2. 2 banys com-

plets. 1 plaça d’aparcament i 1 traster.

PREu: 260.000 €

Pis situat prop del centre, SEMiRE-FoRMAT, de 60 m2, amb 2 dormito-ris, 1 bany complet, saló menjador

i rebedor. Pàrquing GRAn. Sol i vistes espectaculars.

PREu: 125.000 €

AnDoRRA REF. 6487 oRDino REF. 6376 ESCAlDES REF.6556

lloGuER:Pis MoBlAT i EQuiPAT de 70 m2, 1 habitació doble, bany complet,

terrassa de 9 m2. Vistes espectaculars i sol tot el dia. Pàrquing gran.

A les Teulades, a prop de Caldea.

500 €ESCAlDES REF. 6561

lloGuER:Estudi cèntric de 40 m2, cuina oberta, un bany,

safareig, sol i vistes.

390 €AnDoRRA REF. 6540

lloGuER:Pis cèntric de 55 m2 (costat

hospital), saló menjador, 1 hab., 1 bany, calefacció de gasoil, acabats

de qualitat. Pàrquing inclòs.

550 €ESCAlDES REF. 6432

lloGuER: Pis cèntric moblat de 2 habita-cions, 1 bany complet, parquet,

cuina tancada. no accepten animals. 1 MES DE DiPÒSiT.

510 €AnDoRRA REF. 6541

lloGuER:Pis, 115 m²,3 hab., 2 banys, assolellat, dutxa hidromassatge, 1 bany auxiliar, armaris encastats, calefacció central

de gasoil, cuina independent, safareig. Acabats de qualitat, possibilitat de pàr-

quing. no s’hi admeten animals.

900 €AnDoRRA REF. 6182

lloGuER:Pis molt cèntric de 75 m2 amb 2

habitacions, 1 bany complet, saló menjador i rebedor.

450 €AnDoRRA REF. 6547

lloGuER:Pis nou amb 1 habitació, 1 bany

complet, cuina totalment equipada, pàrquing inclòs.

450 €lA MASSAnA REF. 5927

lloGuER: Pis nou moblat de 74 m2, 2 hab. dobles, un bany complet, saló

menjador amb llar de foc, cuina equipada i moblada, terrassa de

6 m2, pàrquing i traster.

500 €CAnillo REF. 5899

lloGuER:Casa adossada seminova de 160 m2 amb

4 habitacions, 2 banys complets, 1 bany au-xiliar, cuina equipada, 2 terrasses grans, saló

menjador amb llar de foc, hort, pàrquing i traster inclòs. Zona molt tranquil·la amb molt

bones vistes i sol. MoBlADA i EQuiPADA.

1.500 €lA MASSAnA REF. 6314

lloGuER:DÚPlEX nou de 120 m2 amb 3 dormitoris

dobles, 2 banys complets, cuina americana, saló menjador amb accés a una terrassa, urbanització molt tranquil·la. Amb vistes al Col·legi Sant Ermengol. S’Hi PoT TEniR

AniMAlS. PÀRQuinG oPCionAl.

995 €ESCAlDES REF. 6554

lloGuER: Pis seminou de 145 m2 amb

3 habitacions, 2 banys, cuina equipada, safareig. Gran terras-

sa. Pàrquing doble i traster.

1.200 €AnDoRRA REF. 6345

DiSPoSEM DE DiFEREnTS

lloGuERS PER A lA TEMPoRADA

D’ESQuÍ

www.immodernandorra.com

PiS MoBlAT i EQuiPAT DE 40 M2,

SAló MEnjADoR AMB CuinA

AMERiCAnA. 1 BAny CoMPlET. 375 €

AnDoRRA lA VEllA. REF. 6340

Àtic nou, A ESTREnAR, de 75 m2 amb 2 habitacions, 1 bany, llar de

foc, terrassa, armaris encastats, par-quet, pàrquing i traster. Vistes pano-

ràmiques. ACABATS DE QuAliTAT.

PREu: 179.500 €

Pis cèntric de 100 m2 amb 3 habitaci-ons (2 dobles i una individual),

2 banys complets, safareig, terrassa gran, saló menjador amb llar de foc.Possibilitat de pàrquing de lloguer.

PREu: 199.900 €

Pis cèntric de 85 m2 amb 3 habi-tacions, per reformar. Tot exteri-or, 1 bany complet, 1 lavabo, llar

de foc i balcó. Pàrquing inclòs.

PREu: 115.000 €

EnCAMP REF. 6329

Pis cèntric, nou, de 95 m², 3 habitacions (2 dobles, 1 indivi-dual), 2 banys, cuina, menjador,

terrassa de 20 m2. Pàrquing.

PREu: 190.000 €

SAnT juliÀ REF. 6492

Page 21: Diari del 12 de novembre de 2013

classificats 21Dimarts, 12 De novembre Del 2013

O P O R T U N I T A T S

NOVA ADREÇA: Av. Riberaygua, 39, 4a

Andorra la Vella Fax: 86 19 [email protected]

801 065 www.eurofinques.com

Santa Coloma. 2 habitacions dobles, 70 m2 (cèntric), 1 bany, terra de parquet (Ref. 3457). 110.000 €

ANDO

RRA

LA V

ELLA

L L O G U E R S M O B L A T S ( L L O G U E R S )ESCALDES-ENGORDANY1 habitació doble, nou, cuina equipada (Ref. 3379). 480 €2 hab. dobles, nou, cuina equipada, pàrquing (Ref. 3466). 650 €

ANDORRA LA VELLA3 habitacions, cuina offi-ce (Ref. 3436). 700 €3 hab. luxe, cuina office independent, pàrquing (Ref. 3271). 850 €

ENCAMP1 hab. doble, prop Funi-camp (Ref. 1918). 400 €2 hab. dobles, impecable, terrassa, pàrquing (Ref. 2802). 450 €ÀTIC, 2 hab. dobles, im-

pecable, sol, vistes, pàr-quing (Ref. 1851). 600 €

LA MASSANAEstudi (centre), refor-mat, cuina equipada (Ref. 2971). 350 €2 hab. dobles, totalment equipat (Ref. 2454). 400 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAEstudi. Molt cèntric (Ref. 3209). 275 €1 hab., nou, 73 m2, sol i vistes (Ref. 2654). 500 €

CANILLO1 hab. (pleta d’In-cles), equipat, pàrquing (Ref. 2999). 400 €ÀTIC, 2 hab. (l’Aldosa), 1 bany, terrassa, sol, pàr-quing (Ref. 2940). 500 €

ESCALDES-ENGORDANY1 habitació (nou), 1 bany, pàrquing (Ref. 3365). 350 €2 hab., cuina independent, calefac-ció inclosa (Ref. 3270). 660 €4 habitacions, exterior, terrassa, calefacció inclosa (Ref. 3448). 700 €4 habitacions, molt cèntric, 2 banys (Ref. 3426). 750 €ÀTIC, 3 hab. dobles. Nou, cèntric, cuina tancada, qualitat (Ref. 3302). 850 €3 hab. dobles, 135 m2, vistes, 2 pàr-quings, traster (Ref. 3469). 1.050 €

ANDORRA LA VELLA1 hab. doble, cuina equipada, exte-rior (Ref. 2098). 400 €2 hab., cuina independent, calefac-

ció inclosa (Ref. 2991). 520 €3 hab., 140 m2, cuina independent (Ref. 3435). 700 €4 hab., ampli menj., reformat, cale-facció inclosa (Ref. 3428). 800 €

LA MASSANA1 hab., ampli menj., exterior, jardí, pàrquing i traster (Ref. 1602). 400 €3 hab. (Arinsal), cuina office, pàr-quing i 2 trasters (Ref. 3360). 650 €

CANILLOEstudi, cèntric, cuina, 1 bany (Ref. 2235). 250 €ÀTIC, 1 hab. (entre SOLDEU i EL TARTER), nou, amb altell, pàrquing i traster (Ref. 1792). 400 € 1 hab., bany, cuina (Ref. 2904). 400 €2 hab., 1 bany hidromassatge, cui-

na. Pàrq. i traster. (Ref. 2152). 500 €ENCAMP

1 habitació, nou, pàrquing i guarda-esquís (Ref. 1852). 450 €2 habitacions, nou, pàrquing i guar-daesquís (Ref. 1858). 550 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA1 hab., ampli menj., 1 bany, cuina tancada, pàrquing (Ref. 3293). 450 €2 hab., ampli menjador, 1 bany, pàrquing i traster (Ref. 3203). 550 €2 hab., calefacció inclosa, pàrquing i traster (Ref. 3409). 570 €

ORDINO2 hab., llar de foc, terrassa, pàr-quing i traster (Ref. 2169). 600 €3 hab., cuina tancada, jardí de 82 m2, pàrquing i traster (Ref. 3319). 950 € DISPONIBLES PISOS DE LLOGUER TEMPORADA

2 habitacions dobles, 80 m2, MOBLAT, terrassa, 2 banys, pàrquing i traster (Ref. 3055). 215.000 €

ENCA

MP

2 habitacions, 72 m2, 1 bany, pàrquing (Ref. 3345). 165.000 €AN

DORR

A LA

VEL

LA

1 habitació doble, 64 m2 + 24 m2 de terrassa, 1 bany, pàrquing i traster (Ref. 2881). 125.000 €

LA M

ASSA

NA

CONJUNT RESIDENCIAL DE PRAT DEL MIG A LA MASSANAEDIFICI EN PROMOCIÓ: ELS 2 PRIMERS MESOS NOMÉS ES PAGA LA MEITAT DEL

LLOGUER*! PISOS AMB TOTS ELS ELECTRODOMÈSTICS, PÀRQUING I TRASTER INCLOSOS

REF. 00015.Pis seminou de 80 m², de 2 ha-bitacions amb ar-maris encastats, 1 bany, cuina TO-TALMENT EQUI-PADA, safareig, vidres dobles amb garatge i traster inclosos.Preu: 545 €/mes

REF. 00061. Pis se-minou de 50 m², 1 habitació doble amb armaris en-castats, 1 bany, cuina equipada, menjador, garat-ge i traster. Preu: 395 €/mes

* només per a residents andorrans, amb estància mínima d’un any

CASA NOVA COLATAL CENTRE DE LA MASSANA

¡¡¡ÚLTIM PIS EN LLOGUER!!!A estrenar, 150m², 4 habitacions,

2 banys, safareig, balcó, terres de parquet,ascensor, només 5 veïns. Pàrquing al Comú.

Preu: 695 €/mesREF. 00842

EXCLUSIU ÀTIC DE 70M² NOU1 habitació, vestidor,saló obert a la cuina.

Preu: 595 €/mesREF. 00837

CONJUNT RESIDENCIAL DE TERRES DE MIRÓ

Lloguer Venda

REF. 00942Sol tot el dia i vistes immillorables. Casa

adossada de 5 habitacions (2 suites), gran saló menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa amb barbacoa i porxo. Cuina office totalment

moblada, garatge per a 6 cotxes i celler. PREU: 850.000 €

VALL D’INCLES REF. 00670Planta baixa de 65 m² + 20 m² de terrassa.

2 habitacions, 1 bany, 1 safareig. Saló menja-dor amb llar de foc i cuina oberta i equipada.

1 plaça d’aparcament. PREU: 95.000 €

SANT JULIÀ, CTRA. DE CERTERS REF. 000787

XALET. Sol tot el dia i vistes panoràmiques. 270 m², gran saló menjador, cuina amb sortida a la terrassa. 3 suites, safareig i traster. Garat-

ge. Acabats d’alta gamma. PREU a consUltaR

REF. 00038Pis de 70 m², SEMINOU, 2 habitacions amb armaris encastats, 1 bany, cuina, safareig, menjador amb sortida a balcó, terres de

parquet, garatge i traster inclosos. Preu: 550 €/mes

REF. 00042Àtic dúplex de 110 m² seminou, 2 habitaci-ons amb armaris encastats, 1 bany, altell:

1 estudi amb bany complet, cuina equipada, safareig, menjador, terres de parquet. 2 places de garatge, 1 traster inclòs.

Preu: 695 €/mes

ANYÓS REF. 00113Casa adossada de 330 m² + jardí de 100 m². acabats d’alta gamma, GEOTÈRMIA, DOMÒ-TICA, ascensor, 3 hab. dobles més el cap de

casa diàfan. Gran saló menjador amb sortida a la terrassa i jardí. Garatge per a 5 cotxes.

PREU: 845.000 €

LA MARGINEDA REF. 00660VISTES PANORÀMIQUES, orientació SUD. Magní-fic xalet de 645 m². Ampli saló menjador amb llar de foc i sortida a la terrassa, jardí i zona de bar-

bacoa. 6 habitacions (2 suites), 4 banys complets. Cuina office equipada, garatge per a 5 cotxes, pràctic de golf i celler. PREU: a consUltaR

CANILLO REF. 00442Àtic amb vistes espectaculars a la vall i situació privilegiada, a 5 minuts del telecabina. Sol tot el dia, moblat i equipat, 1 habitació, 1 bany,

armaris encastats. Plaça d’aparcament i traster. PREU: 79.000 €

Page 22: Diari del 12 de novembre de 2013

ClassifiCats22 Dimarts, 12 De novembre Del 2013

www.cisa.ad ·73 73 73

VENDA i LLOGUER d’apartaments, xalets, estudis, edificis...

Centre de serveis immobiliaris Cisa Grup · av. sant antoni, 32 · aD400 La Massana · Tel.: 73 73 73 · [email protected]/cisaandorra www.facebook.com/Cisa.andorra Cisa andorra

ORDINO - REF. 0815

Àtic dúplex a prop de les es-coles d’Ordino. Zona molt cèn-trica i tranquil·la a la vegada. 2 dormitoris dobles, ampli saló menjador amb llar de foc. Apar-

cament i traster.195.000 €

ENCAMPREF. 1582

Apartament al centre d’Encamp, al carrer comercial. Idoni per a residència permanent i/o vacances. 1 dormitori doble, cuina oberta,

menjador ampli, aparcament. 84.400 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 1588

Apartament en ple centre. Gran saló menja-dor amb llar de foc i terrassa. 4 dormitoris, 1 d’ells en suite. 2 banys complets. Cuina molt àmplia amb zona d'esmorzar i safareig a part. Ideal com a residencia permanent o inversió.

Pàrquing. Per reformar. 195.000 €

ARINSALREF. PR002

Apartament de 2 dormitoris a peu de pistes en construcció. Entrega 2015. 1 bany, terrassa amb bones vistes. Cuina equipada. Possibilitat

de pàrquing i traster. 146.575 €

EL TARTER - REF. 1370

Estudi enfront de les pistes d’esquí del Tarter. Construït el 2009, terrassa amb vistes i sol tot el dia. Pàrquing i tras-ter. Estat impecable. Moblat

i equipat. 95.000 €

ENCAMP - REF. 1573

Apartament cèntric, 3 dormito-ris dobles. Saló menjador amb parquet i llar de foc i accés a la terrassa. 2 banys. Pàrquing i traster. Instal·lació elèctrica re-

feta i caldera nova. 220.000 €

LES SALINES - REF. 1584

Xalet d'estil modern constru-ït el 2009 sobre terreny de 550 m². Gran jardí, garatge per a 3/4 cotxes. Sostres alts i molts finestrals. Sol i vistes.

3 dormitoris, 2 banys. 825.000 €

ENCAMP - PEDRAL -d.u.-

Àtic estudi a l’aparthotel El Pe-dral, davant de les escoles. Bal-có. Cuina americana. Possibilitat de fer-hi un altell. Ideal per a in-

versió o vacances. 40.000 €

ESCALDES - REF. 1373

Pis gran de 4 dormito-ris enfront de Caldea i de l’hospital. Bones vistes, sol. Completament reformat,

2 banys complets. 257.000 €

LA MARGINEDA - REF. 1585

Casa adossada cantonera en perfecte estat, sol tot el dia. 255 m² construïts sobre 389 m² de terreny. Garatge per a 9 cotxes. 6 dormitoris. Jardí,

hort, grans terrasses. 850.000 €

ANDORRA - REF. 1586

Apartament a Andorra la Ve-lla, amb tres dormitoris, a prop de tots els comerços. Idoni per a residència per-manent o com a inversió.

Bona rendibilitat.126.616 €

ARINSAL - REF. 1587

Apartament d’1 dormitori completament reformat a Mas de Ribafeta. 1 dormitori doble, saló menjador amb llar de foc, terrassa, pàrquing i traster. Ide-

al per a vacances.90.000 €

LA MASSANA - LL0231

Pis espaiós a prop dels bom-bers. Gran saló menjador, 2 dormitoris dobles, 2 banys. Cuina molt espaiosa. Pàrquing i

traster. Semimoblat. 500 € / mes

ESCALDES - LL0230

Apartament de 145 m² a prop de l'Hotel Roc Blanc. 4 dormi-

toris, 3 banys.

750 € / mes

LA MASSANA - REF. 1583

Apartament de 3 dormitoris, 2 banys, a la part alta. Cuina re-formada. Terrassa amb bones

vistes. Pàrquing i traster.600 € / mes

LLOGUERS

ndorra C

ESCALDES - REF. 1577

Apartament de 2 dormitoris dobles a prop de l’av. Meritxell. 81 m², pati i balcó. 1 bany, cuina independent. Possibilitat d’ad-

quirir un pàrquing. 225.000 €

ERTS - REF. R1067 -d.u.-

Apartament d’1 dormitori, 52 m². Cuina americana, terras-sa, pàrquing i traster. Bon estat. Ideal per a vacances i inversió.

70.000 €

ARINSAL - REF. 1193

Apartament d’1 dormitori molt espaiós en zona molt tranquil·la amb unes vistes immillorables, saló menja-dor amb llar de foc, terrassa,

pàrquing i traster. 85.000 €

Page 23: Diari del 12 de novembre de 2013

classificats 23Dimarts, 12 De novembre Del 2013

LLOGUERS

ANDORRA LA VELLA - Ref. X-418 650 m2 aprox. Ampli xalet amb moltes possibilitats. Gran menja-dor, sala d’estar, 5 dormitoris (2 suites), 4 banys, 2 terrasses. Gran sala polivalent on es pot fer gimnàs i piscina. Sol i vistes. Ascensor. Garatge per a 5/6 vehicles. PREU NEGOCIABLE!PREU: 850.000 €

ANDORRA LA VELLARef. 237250 m2 aprox.Sala d’estar-menjador, cuina, 2 dormitoris, 1 bany complet. Sol i vistes. 1 plaça d’aparca-ment box. Per reformar. PREU REBAIXAT! PREU: 99.000 €

OPORTUNITAT

Av. Meritxell, 106www.immoreig.com80 83 80

IMMOBILIÀRIA REIGcOnsuLtInG I GEstIó IMMOBILIÀRIA

col·legiatnúm. 88

ANDORRA LA VELLARef. LL-197. 50 m2 aprox. Sala d’estar-menjador, cuina reformada, 2 dorm. + despatx/habitació de planxar. En plena av. Meritxell. PREU: 375 €/mensualsESCALDES-ENGORDANYRef. LL-182. 220 m2 aprox. Pis de luxe a Can Diumenge. Gran sala d’estar-men-jador, àmplia cuina, safareig, 4 dormito-ris dobles (2 suites), 3 banys complets,

1 lavabo. 2 terrasses. Sol i vistes. Semi-nou. Box per a 4 cotxes + gran traster. PREU: 1.400 €/mensualsENCAMPRef. LL-150. 60 m2 aprox. Sala d’es-tar-menjador amb llar de foc, cuina amb safareig, 2 dormitoris, 1 bany complet. Plaça d’aparcament i traster. PREU: 475 €/mensualsRef. LL-194. 100 m2 aprox. + 20 m2 de

terrassa. Sala d’estar-menjador amb llar de foc, cuina, 4 dorm., 2 banys. Sol i vistes. Terrassa. Moblat i equipat. Plaça d’aparcament. PREU: 600 €/mensualsSISPONYRef. LL-198. 140 m2 aprox. Fantàstic àtic. Gran menjador, llar de foc, cuina office, 4 dormitoris, 2 banys. 2 terrasses. Sol i vistes. Plaça d’aparcament i traster. PREU: 1.500 €/mensuals

Ref. 2364192 m2 + 150 m2 terrassa/jardí.Gran sala d’estar-menja-dor amb llar de foc, cuina office, 5 dorm. dobles, 3 banys complets. Suite amb hidromassatge i vestidor. Àmplia terrassa/jardí. Sol i vistes. 3 places d’aparcament i traster.PREU: 390.000 €

ENCAMPRef. 237673 m2 aprox. (terrassa de 8 m2).Sala d’estar-menjador, cuina separada, 2 dorm., 1 bany + lavabo. Sol i vistes. Terrassa. Cèntric. Plaça d’aparcament.PREU: 80.000 €

ANDORRA LA VELLARef. 2378100 m2 aprox.Sala d’estar-menjador, cuina separada, 3 dorm., 1 bany + lavabo. MOLT CÈNTRIC. Assolellat. 2 terrasses. A reformar. PREU: 220.000 €

Aparcament Farré Negre, planta -4AD400 - La Massana - Principat d’AndorraTel. 81 74 81 -

Lloguer de trasters privats a Andorra,la manera més còmoda, fàcil, segurai accessible de traslladar i emmagat-zemar les teves pertinènces.Traters d’1m2 fins a 15m2 / Servei 24h.

www.guardatot.com

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

SisponyBorda antiga restaurada al po-ble de Sispony, 120 m2 amb 3 plantes, 2 dormitoris, 1 bany, saló menjador amb llar de foc, calefacció central, sense pàrquing. 750 € + calefacció

Andorra la VellaPis a la recta de Santa Coloma de 3 dormitoris grans, 1 bany, cuina separada, lluminós, ca-lefacció inclosa, edifici sense ascensor i sense pàrquing. 450 €Local comercial a Ciutat de Valls, al costat dels col·legis, 40 m2, amb bany i despatx,

380 €, i traster de 20 m2 per 100 €Zona Estela, sense ascensor, pis de 3 dormitoris, cuina separada, 1 bany, gran saló menjador. 510 €Pis d’1 dormitori, moblat i equipat, molt maco, sense ascensor. 420 €

ArinsalPis d’1 dormitori, moblat, amb llar de foc, pàrquing i traster. 350 €

AnyósPis de 130 m2, 3 hab., 2 banys, pàrquing i traster, balcó gran. 600 € + despeses

La MassanaPis de construcció recent, 4 habitacions, 2 banys, menja-dor gran, cuina separada, safareig i terrassa. 2 places de pàrquing i traster. 800 € + calefacció.

Escàs Pis de 2 dormitoris, cuina ame-ricana, safareig, jardí comu-nitari, pàrquing i traster, molt maco. 600 € (llum inclosa)

Encamp Pis d’un dormitori amb terrassa, moblat, pàrquing. 300 €

LLoguEr

MAgNÍFIC ÀTIC DE 80 M2 AMB 2 DorMITorIS, 1 BANY, CuINA AMErICANA,

TErrASSA, VISTES I SoL, PÀrQuINg grAN, TrASTEr.

210.000 EuroS

VENDA

[email protected]

VENDa

lloguEr

tEl.: 35 36 37

tEl.: 614 234

[email protected]úm. col. 376

ANDORRA LA VELLALocal de 50 m2 més altell amb bany. Preu: 400 €Local de 45 m2 més altell amb bany. Preu: 300 €Pisos a Santa Coloma de 2 dormitoris dobles, cuina tancada, bany complet i plaça de pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €Pis nou, a estrenar, a Santa Coloma, de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrquing in-closa. Preu: 735 €Pis seminou de 3 habitacions, 2 banys, amb acabats de qualitat i amb despeses incloses. Preu: 750 €Local comercial a Santa Coloma (rotonda del Col·legi Janer), 185 m2. Preu: 1.900 €

ESCALDES-ENGORDANYPis de luxe a Can Diumenge, 200 m2, 4 dormitoris, 3 banys, menjador amb terrassa, box de 74 m2 i traster gran. Preu: 1.400 €SANT JULIà DE LòRIACasa adossada seminova (1 any) al poble d’Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrquing i traster. Preu: 1.000 €ENCAMPPis nou, a estrenar, de 50 m2. 1 habitació, cuina america-na, bany complet. Pàrquing i traster. Preu: 500 €Dúplex de 2 habitacions, 100 m2, totalment moblat i equipat, zona de les Bons, 2 banys, cuina americana, pàrquing i traster. Preu: 650 €

Casa adossada en venda a Ordino, aprox. 270 m2 habitables, 3 dormitoris, menjador amb llar de foc, cuina office, sala d’estar (possibilitat de fer-hi 2 dorm.), 3 banys complets, safareig, pàrquing per a 4 cotxes, terrassa d’uns 40 m2. S’ACCEPTA PIS COM A PART DEL PAGAMENT!! Preu: 630.000 €

Pàrquing + traster al centre d’Andorra (c/ Prat de la Creu).Preu: 29.000 €

OPORTUNITAT!! Pis al centre d’Ordino, 85 m2, 3 dormito-ris (2 dobles), bany complet, cuina equipada i menjador amb llar de foc. Pàrquing!!! Preu: 98.000 €!!!

Xalet en venda a Anyós, NOU, A ESTRENAR, 210 m2 repartits en 4 dormitoris (4 suites), 5 banys, cuina office, menjador amb llar de foc, terrassa de 40 m2 i jardí de 60 m2. Box per a 3 cotxes. Sol i vistes. Preu molt rebaixat: 615.000 €

No busquis més, aquesta és

la teva immobiliària

Pis per reformar al centre d’Andorra (Prat de la Creu), 3 dormitoris, 2 banys complets, cuina tancada amb safareig i sortida a pati, menjador amb llar de foc i sortida a terrassa de 6 m2. Preu: 210.000 €

Pis a Escaldes (Teulades), 3 dormitoris (1 suite), 2 banys complets, cuina equipada i menjador amb llar de foc i sor-tida a terrassa. Pàrquing i tras-ter. Sol i vistes espectaculars. Preu: 270.000 €

Núm. de col·legiat 376

Pisos de lloguer nous, a estrenar,amb cuina totalment equipada,per 500 €, a Encamp.

Page 24: Diari del 12 de novembre de 2013

ClassifiCats24 Dimarts, 12 De novembre Del 2013

Encamp, La Llenguadera, pis en venda, 120 m2, 3 habitacions, 2 banys, parquet,

llar de foc, safareig, pàrquing, traster, terrassa de 56 m2, vistes i sol tot el dia.

280.000 €Tel.: 32 94 67 (matins) o 80 41 41(tardes)

Es lloguen pisos d’una habitació, moblats i equipats, a Anyós

(al costat del Centre Esportiu).Preu: des de 350 €

737 171 (Esther) [email protected]

Es vEn apartamEnt aL cEntrE dE

sant JuLià

3 habitacions, llar de foc, terrassa molt gran

i assolellat.

tel. 345 643

Encamp cEntrE pis cÈntric En vEnda

PIS D'1 HAB. DOBLE, 1 BANY COMPLET, CUI-NA MENJADOR AMB BALCÓ, SOL I VISTES

ideal per a inversió.preu: 65.000 € tel. 831 277

DIRECTE DE PROPIETARI - ANDORRA LA VELLA ES LLOGA ZONA MERCAT MARGINETS

- PIS 2 DORMITORIS : 500 €- PIS 2 DORMITORIS MOBLAT: 595 €

- DUPLEX 3 DORMITORIS: 600 €- ÀTIC 4 DORMITORIS: 750 €

INFORMACIÓ: Tel. 800 600 (Sra. Imma)

LLOGUERS CÈNTRICS Tel. 862 540Àtic moblat de 157 m2: 2 h. + terrassa: 800 €Pis de 3 dormitoris: 500 €, calefacció a part

VENDA Casa adossada, Urb. La Plana, llar de foc, 3 habitacions, 2 banys, 1 bany auxiliar, terrassa, garatge. 500.000 €

ES LLOGA APARTAMENT A PAL 1 HABITACIÓ, BANY,

SALÓ MENJADOR AMB CUINA AMERICANA,

BALCONET, TRASTER.PREU: 280 €TEL. 362 906

ANDORRA PISOS DE 2 I 3 HABITACIONS

SENSE MOBLES A LA ZONA DE L’OPEL.

PREU: A PARTIR DE 400 EUROS

TEL.: 328 806

urGEiXtraspassar botiga en funcionament

(franquícia de moda)Zona pyrénées

20.000 € (negociables)

tel. 323 084

tel.: +376 874 [email protected]

A partir de 600 €/mesDespeses a part segons consum

Apartaments a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblats i equipats, amb tots els electrodomèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, safareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

lloguer

ES TRASPASSA TALLER DE COSTURA

CLIENTELA FIXA

MAQUINÀRIA EN BON FUNCIONAMENT

CÈNTRIC (ZONA CASS)

PREU NEGOCIABLE

TEL. 35 35 61 - 860 981

Es ven planta d’edifici d’una superfície de 1.437 m2

amb accés directe des del carrer. molt cèntrica,

zona c/ Esteve dolsa.

806 260

Príncep Benlloch, 8-1r. AD500 Andorra la [email protected] www.acg.ad

Cerquem pisos en lloguer i venda en totes les parròquies, per a la nostra àmplia

cartera de clients.Interessats, truqueu al 88 55 88 o envieu

e-mail [email protected].

ES LLOGA PIS MOBLAT A LLORTS (ORDINO)4 HABITACIONS, 2 BANYS COMPLETS, SALÓ MENJADOR, LLAR DE FOC AMB

RECUPERADOR DE CALOR, CUINA EQUIPADA I BALCÓ.

LLOGUER TOT L’ANY O TEMPORADATEL. 325 341

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFErtEs LLOGuErsANDORRA. REF. 3712: Pis CÈNTRIC MOBLAT i EQUIPAT de 45 m2, 1 ha-bitació doble, 1 bany complet, cuina separada equipada, saló menjador. CALEFACCIÓ I AIGUA INCLOSES. Gossos no. PREU: 490 €ESCALDES. REF. 2939: Pis de 75 m2, 2 habitacions dobles, ampli saló menjador, cuina tancada, 1 bany, menjador, plaça d’aparcament i traster inclosos. S’HI ACCEPTEN ANIMALS. PREU: 575 €ORDINO. REF. 3131: Àtic de 130 m2 més altell de 27 m2. 3 habitacions dobles, 2 banys complets (un amb dutxa i un altre amb banyera), cuina oberta equipada, safareig, saló men-jador. Moblat i equipat. Pàrquing. PREU: 700 €LA MASSANA. REF. 3754: Àtic se-

minou de 40 m2, 1 habitació doble, 1 bany complet, saló menjador amb la cuina oberta. Pàrquing i traster. PREU: 400 €SANT JULIÀ. REF. 2012: Pis nou, cèntric, de 60 m2, 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina americana moblada, saló menjador. Tot exterior i sol, plaça d’aparcament. Calefacció inclosa al preu de lloguer. Possibili-tat de mobles. PREU: 550 €ARINSAL. REF. 2184: Àtic dúplex de 140 m2, 3 habitacions dobles amb armaris encastats, 2 banys complets (1 amb dutxa i un altre amb banye-ra hidromassatge), cuina equipada, saló menjador amb llar de foc, 2 ter-rasses de 8 m2 cada una, pàrquing i traster. Sol i vistes. Zona residencial. PREU: 1.000 €

ARINSAL. REF. 3780 OPORTUNITAT. URGEIX VENDRE!!!!!!!!!!!Pis molt maco d’1 habitació doble amb armaris encastats, bany complet amb banyera, saló menjador amb la cuina oberta equipada. Moblat i equipat. Placa d’aparcament i traster. A prop del telecabina d’Arinsal. PREU: 65.000 €

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?tEnim cLiEnts dispOsats a cOmprar O LLOGar La sEva prOpiEtat

821644 - 344828

NOVA ADREÇA: CENTRE COMERCIAL LA FIRA - c/ Dr. Nequi 6 Primera Planta - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de finques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUER

VENDES - OPORTUNITATANDORRA LA VELLA

- 2 habitacions, CENTRE: 425 €- Roureda de Sansa. PÀRQUING: 70 €

SANTA COLOMA- 3 habitacions, sense calefacció: 475 €

ESCALDES-ENGORDANY- Can Noguer, 3 hab. Pq., terr., calef. inclosa: 700 €

- 1 habitació, pàrquing, seminou: 450 €

ENCAMP- CENTRE. 3 habitacions. Pàrquing i traster: 500 €

- ESCOLES. 1 habitació i pàrquing: 300 €- VALIRA NOVA. Àtic, estudi, terr. Moblat, PQ.: 350 €

- 2 habitacions, sense pàrquing: 350 €- 2 habitacions i pàrquing, moblat: 450 €

- 1 habitació. Pàrquing. Traster. MOBLAT: 395 €

CANILLO - TARTER- 1 habitació, mobles: 350 €

- 2 habitacions. Pàrquing, seminou, moblat: 400 €

LLOGUER

col∙legiadanúm. 76

ESCALDES-ENGORDANY - MOLT CÈNTRIC4 HABITACIONS. Tot exterior, gran terrassa,

sol, balcó, aparcament i traster.300.000 €

LA MASSANA - CENTRE1 hab. (opció de 2a hab.),

aparcament i traster.158.000 €

ESCALDES-ENGORDANY - ZONA CALDEASeminou, 2 habitacions. PQ. i TR.

165.000 €

SANTA COLOMA2 hab., reformat: 125.000 €

ANDORRA LA VELLADespatx molt cèntric, 50 m2: 210.000 €

Es lloga habitació a Sra./Srta. (zona Escale)

Hab. exterior amb bany propi. Preu: 300 €Tel. 379 156

(de 16.30 h a 19.00 h)

Edifici nou a 200 m. del Funicamp. Acabats d’alta qualitat, calefac-ció elèctrica. Aparta-ments de 2 dormitoris i 1 bany, amb 1 plaça de pàrquing opcional per apartament. Adaptats

per a minusvàlids. Preu: 550 € /mes

Per a visites, truqueu al 73 73 73 o envieu un missatge electrònic a [email protected]

PISOS NOUS DE LLOGUER A ENCAMP

Busquem pisos de lloguer a totes

les parròquies

tenim clientsesperant per

llogar el vostre pis!

Vols vendre o llogar

el teu pis?Anuncia’t en aquest espai

Més informació al80 88 88

ARINSAL. REF. 3768 MAGNÍ-FICA CASA ADOSSADA AMB UN PREU INCREÏBLE!!!Té 240 m2 distribuïts en 3 plantes: Planta -1: pàrquing per a 2 cotxes, safareig i sala de calderes. Planta bai-xa: ampli saló menjador amb llar de foc i accés al jardí d’uns 36 m2 aprox. Cuina office moblada. 1 bany auxiliar. Planta 1a: 3 habitacions (1 suite), 2 banys complets. Planta 2a: àmplia sala diàfana. Tot exterior, balcons, sol i vistes, seminova, en zona residencial molt tranquil·la. PREU: 470.000 €

Page 25: Diari del 12 de novembre de 2013

classificats 25Dimarts, 12 De novembre Del 2013

Feina

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DinAR A CàRREC DE l’EmpREsA

Interessats, enviar currículum i foto a [email protected] o truqueu al telèfon 843 548 De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00

h a 20.00 h. De dilluns a divendres

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- AlimentAció- BotelleriA

- Productes frescos- drogueriA

- PerfumeriA- roBA

REqUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com

RECEPCIONISTA amb experiència demostrable en recepció d’hotel, do de gents, que parli català, castellà, anglès i francès i disposi

de permís de residència i treball.

CAMBRERA D’HABITACIONS amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

CAMBRER DE RESTAURANT amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 44 44 i pregunteu pel Sr. Rafael o la Sra. Christel.

a Andorra la Vella selecciona:

RECEPCIONISTA amb experiència demostrable en recepció d’hotel, do de

gents, que parli català, castellà, anglès i francès i disposi de permís de residència i treball.

CAMBRERA D’HABITACIONS amb experiència demostrable i permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 29 99 i pregunteu per la Sra. Lucia o el Sr. Axel.

a Andorra la Vella selecciona:

CAP DE PARTIDA per al Departament de Cuina amb experiència demostrable,

motivació i ganes d’aprendre. Amb permís de residència i treball.

Interessats, truqueu al 87 94 10 i pregunteu pel Sr. Marco.

a Andorra la Vella selecciona:

Page 26: Diari del 12 de novembre de 2013

CLASSIFICATS26 DIMARTS, 12 DE NOVEMBRE DEL 2013

Av. Meritxell, 9, 1r 3a - Andorra la VellaTel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

FORMACIÓ DE FORMADORS19 de desembre del 2013

OBJECTIUS:- Transmetre als participants els aspectes fonamentals per des-envolupar una acció formativa.- Dotar de tècniques específiques per passar d’expert a forma-dor i capacitador de la matèria.- Millorar la capacitat de transmissió de conceptes i potenciar les habilitats comunicatives.- Respondre a preguntes i gestionar situacions difícils.- Gestionar apropiadament el canvi

Formador: Josep Mas i Font. Professor a ESADE i formador especialista en Habilitats Directives.

Preu: 195 € (el preu inclou dossier, materials, coffee break i dinar grupal)

Horari: De 9.00 h a 13.30 h i de 15.30 h a 18.00 hPlaces limitades a 8 persones.

VMware vSphere 5.1 Install, Configure & ManageDel 18 al 22 de novembre del 2013

En finalitzar el curs, els assistents comprendran les funcionali-tats VMware vSphere 5.1 i seran capaços de:

- Instal·lar i configurar ESXI.- Instal·lar i configurar els components de vCenter Server.- Configurar i administrar la xarxa i l’emmagatzematge

ESXI utilitzant vCenter Server.- Desenvolupar, administrar i migrar màquines virtuals.- Administrar l’accés a usuaris a la infraestructura VMware.- Utilitzar vCenter Server per supervisar l’ús de recursos.- Utilitzar vCenter Server per augmentar l’escalabilitat.- Utilitzar VMware vCenter Update Manager per aplicar

pedaços ESXI.- Utilitzar vCenter Server per administrar l’alta disponibilitat

i protecció de dades.

FORMADOR: FLORIAN MURILLO. Instructor oficial de VMware des del 2009.

HORARI: de 9.30 a 13.30 h i de 14.30 h a 17.30 hPREU: 1.625 € per persona

*Places limitades a 8 persones*Els participants hauran de portar el seu ordinador

portàtil.

TÈCNIC INFORMÀTIC

Imprescindible coneixements en xarxes TCP/IP, configura-ció d’Active Directory (DNS, DHCP), configuració de rou-ters, switches ciso. Ofimàtica en general; programació en PHP, C, C++, Java i nocions de Visual Basic. Instal·lació,

configuració i administració de sistemes Windows, Linux i Unix per usuari i domini, instal·lació,

configuració i administració de sistemes virtualitzats amb

VMWARE. Instal·lació, configu-ració i administració Exchange i Lotus Notes. Certificacions en administració de SQL, Windows

server 2008 i Lotus Notes.

cerquem personal que parli RUS per a realitzar les funcions de:

VENEDOR/A

OFERIM: · Treball a jornada completa o temps parcial.· Condicions econòmiques interessants: sou �x + primes de vendes.

· Constant formació tècnica i professional.· 20% de descompte a les compres realitzades a Viladomat.

· Cobertura complementaria CASS. Interessats/ades, truqueu al tel. 800 600 o adreceu CV + fotogra�a carnet a: Carrer Esteve Dolsa, 30, 3r pis – Andorra la Vella o bé per correu electrònic: [email protected]

OFERTES DE TREBALL Tel. (+376) 872 090Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball,podeu anar a la nostra pàgina web, www.treball.ad

(a Servei d’Ocupació, ofertes de treball).

OFERTA núm. 7891Treball ofert: Tècnic en impressió, en general (indústries gràfi ques): manipulació de màquina Muller-Martini, guillotina, plegadora i màquina 70x100.Nivell professional: Tècnics.

Sector d’activitat de l’empresa: Altres activi-tats d’impressió.Lloc de treball: ENCAMP / ENCAMP.

Idiomes: · Castellà: Mitjà.· Català: Mitjà.Informàtica: · Disseny gràfi c: Superior.N. B.: Per consultar la integritat de les ofertes de treball,

OFERTA núm. 7913

Treball ofert: Empleat administratiu: administrativa

amb rus nadiu per a tra-duccions, atenció al client, arxius i comptabilitat bàsica.

Nivell professional: Ofi ci-als de 1a.Nivell professional alter-natiu: Ofi cials de 3a.

Sector d’activitat de l’em-presa: Gestió d’empreses

Lloc de treball: ANDOR-RA LA VELLA / SANTA COLOMA.Idiomes: · Català: Superior.· Castellà: Superior.· Rus: Llengua materna.

Informàtica: · Internet: Mitjà.· Tractament de text: Mitjà.· Fulls de càlcul: Mitjà.

OFERTA núm. 7912Treball ofert: Planxista de vehicles: planxista de vehicles (només xapa, no pintura) per a reparacions de vehicles en la secció de carrosseria. Nivell professional: Ofi cials de 1a.Nivell professional alternatiu: Ofi cials de 1a.Sector d’activitat de l’empresa: Venda al detall de vehi-cles automòbils nous.Lloc de treball: ANDORRA LA VELLA / SANTA COLOMA.Idiomes:· Castellà: Superior.Informàtica: · Tractament de text: Mitjà.· Internet: Mitjà.

EMPRESA DEL PAÍS SELECCIONA:

2 DEPENDENTESA MITJA JORNADA

1 DEPENDENTAPER A CAPS DE SETMANA

ES REQUEREIX: PERMÍS DE TREBALL O NACIONA-LITAT ANDORRANA. ES VALORARÀ CARNET DE

MANIPULADOR D’ALIMENTS.

S’OFEREIX: FORMACIÓ A CÀRREC DE L’EMPRESA. CONTRACTE INDEFINIT.

INTERESSADES, ENVIEU CV AMB FOTO A [email protected]

Nou bar a Escaldes-Engordany Selecciona:

Cambrer/aamb experiència i permís

de treball.

Interessats, envieu CV amb foto a [email protected]

Interessats/ades, envieu CV, indicant la referència, al departament de RRHH, a l’adreça electrònica

[email protected] o bé al fax 73 73 79.

ANYÓSPARK - HOTEL APARTHOTELCerca

CENTRE DE BELLESA CARITACerca

Preferiblement nacionalitat andorrana o permís de residència i treball i experiència.

Requerim:- Experiència

- Imprescindible nacionalitat andor-rana o

permís de treball - Català i castellà- Bona presència

- Capacitat de treball en equip- Persona dinàmica i comunicativa

Oferim:- Incorporació immediata.

- Mitja jornada distribuïda entre dijous i diumenge

- Lloc de treball estable.- Formar part d’una empresa sòlida.

- Sou en funció de la candidatura- Avantatges socials Grup CISA

CAMBRERES D’HABITACIONSPER LA TEMPORADA D’HIVERN (Ref. Habitacions)

ESTETICISTA-MASSATGISTA(Ref. Carita)

Page 27: Diari del 12 de novembre de 2013

classificats 27Dimarts, 12 De novembre Del 2013

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

DissenyaDor gràfic

Amb titulació i experiència demostrable. Imprescindible

Photoshop, Indesign, Illustrator, i permís de treball.

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, demaneu per les Sres. Vanesa o Mariana

Truqueu al 843 433de 09.00 a 15.00 i de 17.00 a 20.00,

de dilluns a divendres.O envieu correu a [email protected]

Necessitem incorporar al nostre Resort per a la temporada d’hivern

CAMBRERS DE SALA / BARCAMBRERES DE PISOS

CUINERSRENTAPLATS

OPERARI DE MANTENIMENT

Si teniu nacionalitat andorrana o permís de treball andorrà, veniu a formar part del nostre equip.

Envieu el vostre CV a [email protected] o bé al fax +376 87 05 92. També podeu trucar al telèfon 87 05 90.

Requerim:• Experiènciademostrableenelllocdetreball• Personesacostumadesadonarqualitatdeserveial

client• Anglèsifrancès(peralllocdecambrers)Oferim:• Manutencióifacilitatsd’allotjament• Possibilitatdecontracteindefinit

SELECCIONEM

RESPONSABLE DE BOTIGA DE ROBA

ES REQUEREIX:

Àmplia experiència en el sector de la moda de dona i home.

Imprescindible parlar català, castellà i francès. Es valoraran

altres idiomes.

Permís de treball.

Incorporació immediata.

Interessades, envieu CV amb foto a: [email protected]

TEL.: 807 890www.randstad.es

Interessats, envieu CV a l’adreç[email protected] o entregueu-lo

personalment al c/ Sant Salvador, n. 10, 3a planta,edifici Plaza, Andorra la Vella.

Seleccionem:

Responsable de qualitat

- Experiència prèvia de mínim 2 anysen lloc similar.

- Capacitat organitzativa i de lideratge. - Bon ambient de treball.

- Interessants condicions econòmiques.

Tècnic comptable

- Titulació en ADE o FP comptable.- Experiència mínima de 2 anys en lloc

similar.- Edat: entre els 22 i els 35 anys.

- Bon ambient de treball en empresa en plena expansió.

EMPRESA DE TRANSPORT DE PASSATGERSCerca:

ADMINISTRATIU/IVA ATENCIÓ AL PÚBLIC

Requisits: Català, castellà, francès i anglès

Incorporació immediata

Interessats, envieu currículum i foto a:[email protected]

CISA, LA IMMOBILIÀRIA INTEGRALcerca

Requerim:- Persona nativa russa.

- Català i/o castellà i anglès parlats i escrits correctament.

- Es valoraran altres idiomes.- Persona proactiva, dinàmica i amb do

de gents.- Bona presència.

- Capacitat de treball en equip i d’apre-nentatge.

- Vehicle propi.- Es valorarà experiència comercial en

el sector immobiliari.

Oferim:- Incorporació immediata

- Sou fix més variable, en funció de la vàlua.

- Lloc de treball estable.- Formar part d’una empresa sòlida.

AGENT COMERCIAL

Interessats/ades, envieu CV, indicant la referència, al

departament de RRHH, a l’adreça electrònica [email protected]

o bé al fax 73 73 79.

Page 28: Diari del 12 de novembre de 2013

28 Dimarts, 12 De novembre Del 2013oci

MUSEUS- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926. www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

Design Concept DecorativeDecorative Gifts SelectionDesign Concept Décoration Cadeaux SélectionSélection

Disseny Concepte Decoració RegalsDecoració Regals Selecció

C/ Joan Maragall, 12AD500 - Andorra la Vellafacebook.com/aconcept.ad

C/ de Joan Maragall

C/ de Bonaventura Arm

engol

C/ de l’A

igüeta

Avinguda Meritxell

C/ de l’Aigüeta

CorreosLa Poste

C.A.S.S.

C/ de la Sardana

Super U

www.aconcept.ad

Design Concept Décoration Cadeaux SélectionSélectionDisseny Concepte Decoració Regals SeleccióDecoració Regals Selecció

Diseño Concepto Decoración RegalosDecoración Regalos SelecciónDesign Concept Decorative Gifts Selection Design Concept Décoration Cadeaux Sélection

Disseny Concepte Decoració Regals SeleccióDiseño Concepto Decoración Regalos Selección

Design Concept Decorative Gifts SelectionDesign Concept Décoration Cadeaux Sélection

Disseny Concepte Decoració RegalsDiseño Concepto Decoración Regalos

Design Concept

cartEllEra

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

SOMOS LOS MILLERDavid Burke és un traficant de marihuana d’estar per casa a qui roben tot el material i els diners. Per pagar el seu proveïdor haurà de portar una nova tramesa des de Mèxic i no li queda més remei que pensar un bon pla: crear una família falsa per passar desapercebuts.

Cinemes Illa Carlemany

SOMOS LOS MILLER 18.00, 22.30. V.O.S.E.: 20.15

EL ÚLTIMO EXORCISMO: PARTE II 20.30, 22.45

SÉPTIMO 20.30, 22.30

EL JUEGO DE ENDER 18.00, 22.30

INSIDIOUS, CAPÍTULO 2 18.00

CAPITÁN PHILLIPS 18.00

BIENVENIDO MISTER MARSHALL (entrada gratuïta) 20.00

THOR 20.15, 22.30

DORAEMON Y NOBITA HOLMES (CATALÀ) 18.00

SÉPTIMOCom cada dia, Sebastià recull els seus fills al pis de la seva exdona. Com cada dia, juguen a veure qui arriba abans: ells baixen per les escales, ell amb l’ascensor. Però un dia, quan el pare arriba al portal, els nens han desapa-regut misteriosament a l’interior de l’edifici sense deixar rastre.

INSIDIOUS, CAPÍTULO 2Josh i Renai Lambert s’han traslladat amb els seus fills a la casa de Lorraine, la mare de Josh, esperant oblidar el passat i començar una nova vida. Però aviat la família comença a experimentar estranyes visions i fenòmens amenaçadors.

EL ÚLTIMO EXORCISMO: PARTE IINell és trobada sola i terroritzada en una zona rural de Louisiana. De tornada a la plàcida Nova Orleans, la jove s’adona que hi ha frag-ments dels últims mesos que no aconsegueix recordar: solament que és l’única supervivent de la seva família. Però el pitjor està per venir.THOR, EL MUNDO OSCURO

Thor lluita per restablir l’ordre en tot el cos-mos, però una antiga raça liderada pel venja-tiu Malekith torna per sumir altre cop l’uni-vers en la foscor.

EL JUEGO DE ENDERAdaptació cinematogràfica de la primera en-trega de la famosa saga literària de l’escriptor de ciència-ficció Orson Scott Card. En un futur proper, una raça alienígena anomenada insec-tors ha atacat la terra. Si no fos per un heroi llegendari, el comandant de la Flota Internaci-onal, Mazer Rackham, tot s’hauria perdut.

BIENVENIDO MISTER MARSHALLAnys 50. En un petit i tranquil poble en què mai no passa res arriben la cantant folklòrica Carmen Vargas i el seu representant i es rep la notícia de la imminent visita d’un comitè del pla Marshall (projecte econòmic americà per a la reconstrucció d’Europa). L’alcalde del poble proposa als veïns que es disfressin al més pur estil andalús per causar bona im-pressió als americans.

CAPITÁN PHILLIPSExplica la història real de Richard Phillips, el capità del vaixell de càrrega nord-americà Maersk Alabama, que va ser assaltat el 2009 per diversos pirates somalis.

DORAEMON Y NOBITA HOLMESUn misteriós lladre es cola pel forat dimensi-onal i li pren el cascavell a Doraemon mentre dorm. Per localitzar el cascavell perdut, Do-raemon investigarà amb el seu amic Nobita.

Page 29: Diari del 12 de novembre de 2013

OCI 29DIMARTS, 12 DE NOVEMBRE DEL 2013

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància ( la S eu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom:(Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Ofi cina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOfi cina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Ofi cina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 744 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A.806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatges Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117www.viatges-soldevila.com

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia PasteurAv. Meritxell, 84 - Tel.: 800 970Pas de la Casa Farmàcia de les PistesAv. d’Encamp, 9 - Tel.: 856 580 - 347 958

TELÈFONS

SOLU

CIO

NS N

. 2.4

21

SOLU

CION

S 1.

821

SUDOKU NÚM. 1.822

MOTS ENCREUATS NÚM. 2.422

AGENDA I EXPOSICIONS

Av. Carlemany, 44 PB local Porta 16 · Botigues MolinesEscaldes-Engordany Tel.: 829 999

ANDORRA LA VELLA

GALERIA PILAR RIBERAYGUAAntoni Clavé, el bell ofi ci de l’art, fons d’art de l’artista. Fins al 15 de novembre.

GALERIA DESIG(N)Murmuris, mostra multidiscipli-nària de diversos artistes (vidre, ceràmica, dibuix). Fins al 23 de novembre.

SALA D’EXPOSICIONS DEL GOVERNAntonio López a Andorra. El pro-cés de l’escultura. Fins al 30 de novembre.

RESTAURANT LA BOHÈMELa galeria Jardin Cosmique ex-posa dues escultures d’Ahmed Keshta. Fins al 5 de desembre.

ESCALDES-ENGORDANY

CIAM Aigües del món. Un món d’aigües. Mostra d’ampolles del món. Fins al 17 de novembre.

CENTRE D’ART (CAEE) Premis Arts Andorra del Cercle de les Arts i les Lletres. Fins al 30 de novembre.

BLUES BAR Instruments d’Alex Bagaria. Un viatge als orígens del blues.

JARDIN COSMIQUE Exposició permanent de l’artis-ta suís K-soul, especialista en pintura holocinètica.

SANT JULIÀ DE LÒRIA

CENTRE CULTURAL LAUREDIÀEsbart Laurèdia: 50 anys en dansa. Exposició amb motiu del 50è aniversari de l’Esbart Laurèdia.Fins al 22 de novembre.

MUSEU DEL TABACHiperrealisme avui, exposició col-lectiva. Fins al 30 de novembre.

ORDINO

SALA LA BUNA Com l’art salva, de Rosa Mari Rosell, alumna de La Capsa (Escola d’Art de les Valls del Nord). Fins al 29 de novembre.

LA MASSANA

MÓN BOHEMIDibuixos d’Elena Valletbó Jai-me. Fins a fi nals de desembre.

ENCAMP

MW MUSEU DE L’ELECTRICITAT Camins per al progrés. La cons-trucció de carreteres a Andorra. L’activitat de Fhasa als anys 30.

SALA D’EXPOSICIONS DEL COMÚ Terra, país i estat, exposició iti-nerant sobre l’evolució dels co-muns. Fins al 22 de novembre.

CANILLO

MUSEU DE LA MOTO 60 anys de trial. 1949-2009.

Page 30: Diari del 12 de novembre de 2013

30 Dimarts, 12 De novembre Del 2013oci

HORòSCOP

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.Envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

catalonia is spain?? Y quien eres tu para sentencionar algo asi? El rey de espana? Cada uno es de donde se siente y punto, si ellos se sienten catalanes y punto pues que lo sean! Si ellos son unos renegados vosotros sois unos inquisidores! Y ahora va x los dos equipos, por gente como vosotros existen las guerras, unos x radicales y los otros x separatistas! Dejad en paz a la gente con sus creencias y respetad q si vosotros adorais este pais de pandereta e llos tb pueden adorar a catalunya! por mas que discutais sobre politica, no bajareis a nadie del burro, unos seguiran siendo Y y los otros Z... Dejad de perder el tiempo discutiendo y acep tad que todos venis del mismo lugar, del

interior de vuestras madres por ejemplo! Seres humanos teniais que ser...

B.D.para el hugo d encamp k me tiene loca cada vez k te veo.lastima k tienes novia pk te comeria a besos.eres un pedazo d honbre kieres acer un caf.contesta bd

Bd.la de la massana k esta con el chico del polo azul.decirte k eres atrevida para ciertas cosas.pero eres cobarde para dar la cara igual k el.aunk tu no tengas la culpa te escondes sales corriendo como las gallinas y escondes la cabeza como una abestruz.cobarde

BD SE ALGUIEN LE GUSTA DE VIDEOS ECHOS SOBRE PIRINEUS E PRINCIPAT ANDORRA PODEM RESPONER AQUI E LO SITIO ON NOS VAMOS A QUEDAR,TENGO MUCHOS VIDEOS ECHOS.

Hombre d 55. Busca.hembra. De 53. A 6o. Activa. Dinamica. Inteligente. Ay. Alhuna . K tenga. Estas. Cualidades.si las hay abreis encotrado. Al principe. Azul.. Vega. Ninyas. Animo. Vale...?

No m’extranya que els espanyols no ens vulgueu donar l’independencia. Si no fos pels catalans no us menjarieu un rosco. Ex. Motos: camp. mundial moto 3, CATALA. Camp. Mundial moto 2, CATALA. Campio mundial moto GP. CATALA. Natacio sincronitzada casi totes CATALANES. Waterpolo casi totes CATALANES, Hoquei patins, ni os digo. I per postres el Barca es l’anima salvadora de la Roja. Ja us val. Ara ho entenc tot.

bd chico 24 anos busca chica o mujer madura para sexo

esporadico (discreccion)

Campionat mundial de motociclisme: catalunya 3 espanya 0

bd chico 25 anos simpatico, generoso y buena persona con planes de vida busca chica para relaccion seria

Per els meus estimats veins per el 2014 desitjo apreneu a no arrosegar mobles a no caminar amb tacons per tot el pissett kins collons. . i a l amo del immoble que posi la calefacciÃġ de forma decent prou de racaneria que la pagem tot el maleit any.

Felicitats al cap de circulacio d escaldes ja tens 65 , ara m agradaria sapiguer de que t ha servit pujetar a la gent??? Ara as de fotre el camp I no etfaran cap estatua.

Festa Andorra · Av Tarragona 103. Andorra la VellaPíkolo · C/ La Grandalla, Casa Vilella, baixos. Andorra la Vella

Salsa & Olé · Av. Tarragona 46. Andorra la Vella

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

El carisma i la sim·patia del vostre signe seran l’eix d’excel·lents troba·des en l’amor i la sexualitat. Els as·tres us brinden ha·bilitat per superar tots els obstacles a la vostra feina.

Els amors seran distesos. Us senti·reu confiats i ale·gres. Molts nadius del signe decidireu formalitzar una re·lació o prendre de·cisions importants. El vostre talent personal lluirà.CR

ANC

22 ju

ny -

23

julio

l

Alts i baixos en les relacions amoroses i també en l’àrea professional. Alt nivell d’emotivitat: caldrà controlar els excessos que en un altre moment no generarien preocu·pació i ansietat.BA

LANÇ

A 24

set

embr

e -

23 o

ctub

re

Humor i disposi·ció anímica excel·lents per resoldre dilemes familiars i assumptes amo·rosos. També serà una jornada excel·lent per a actes de compravenda i per firmar papers.CA

PRIC

ORN

22 d

esem

bre

- 20

gen

er

La vostra energia i entusiasme dona·ran als altres una impressió excel·lent. Estareu en condicions òptimes per al tracte amb persones d’auto·ritat i per assumir nous reptes. TA

URE

21 a

bril

- 21

mai

g

Els sentiments es renoven amb força. Les parelles gaudi·reu d’hores mera·velloses. Els astres us obren les portes a l’èxit. Tindreu ha·bilitat per negociar, per fer compres i inversions.LL

24 ju

liol -

23

agos

t

Els astres renoven el vostre esperit alegre i us brinden fe, poder i esperan·ça. És un dels pe·ríodes més afortu·nats i positius per a l’amor i la vida en general. És mo·ment d’avançar.ES

CORP

Í 24

oct

ubre

- 2

2 no

vem

bre

La vostra seducció personal i poder de convicció llu·eixen en l’amor i la vida social. Hi haurà alegria i pas·sió en les eleccions del cor. A la feina, aposteu per la cre·ativitat.AQ

UARI

21

gen

er -

19

febr

er

Es consoliden les relacions senti·mentals en una jornada astralment equilibrada. A la feina serà impor·tant que tingueu cautela a l’hora de prendre decisions importants.BE

SSON

S 22

mai

g -

21 ju

ny

Estat d’ànim opti·mista i positiu. Es resolen problemes amb la parella o la família. Èxits i con·questes en l’esfera professional. Serà un moment excel·lent per a qualsevol tipus de feina.VE

RGE

24 a

gost

- 2

3 se

tem

bre

Jornada excel·lent per conrear les re·lacions socials i per dedicar·vos als pe·tits detalls que ale·gren i enriqueixen la vida en comú. La vostra capacitat de treball i sagacitat lluiran.SA

GITA

RI

23 n

ovem

bre

- 21

dese

mbr

e

No us deixeu por·tar per enraonies en l’amor. Els as·sumptes que són de poca importàn·cia poden conver·tir·se en una pesa·da càrrega quan els observem a través dels ulls dels altres. PE

IXOS

20

febr

er -

20

mar

ç

Page 31: Diari del 12 de novembre de 2013

oci 31Dimarts, 12 De novembre Del 2013

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

07.00 Club Piolet08.00 Ara i Aquí (RNA)12.00 Fórmula musical12.55 Dia E13.40 El trànsit13.45 Informatiu migdia.

El temps migdia14.15 L’arrova estesa14.45 Recicla’m15.00 Informatiu migdia.

El temps migdia15.30 Cara o creu (RNA)18.00 Fórmula musical19.15 Club Piolet20.15 Ara i Aquí 2.020.40 El trànsit20.45 Informatiu vespre.

El temps vespre21.20 L’arrova estesa21.45 Recicla’m21.55 Ara i Aquí 2.022.20 Litoral 22.45 Informatiu vespre.

El temps vespre23.20 Fórmula musical01.00 Àrea ATV

06.00 Notícies 3/2408.00 Els Matins 14.00 Telenotícies comar-

ques14.20 El medi ambient 14.30 Telenotícies migdia 15.40 Cuines 15.50 La Riera 16.35 Divendres 18.42 Els misteris d’en

Murdoch 19.35 Espai Terra 20.20 El Gran Dictat 21.00 Telenotícies vespre21.50 Sense ficció 23.05 Pel·lícula: Salvador

Puig Antich01.25 Món 324 01.48 Fringe 02.35 Els informàtics 02.58 Fusió i swing a

l’estudi 03.44 Blues a l’estudi 04.43 Ritmes a l’estudi

21.20 La Riera 22.05 Quèquicom 23.06 Generació digita23.36 Pop ràpid 00.33 Sputnik: Heliogàbal.

Retrat de família01.22 Sis rostres de

Gàmbia 02.09 Waterloo Road 03.00 Fusió i swing a

l’estudi 03.45 Blues a l’estudi 04.45 Ritmes a l’estudi 05.45 Videoclips catalans

06.48 L’abella Maia 07.20 Els Dalton 07.52 Doraemon 08.44 El petit Nicolas 09.00 Mic 3 09.50 Clifford, el gran gos

vermell 10.45 EspieZ! Nova

generació 11.10 Futbol galàctic 12.00 La Supermots 12.30 Bugs Bunny i els

seus amics 12.55 Fanboy i Chum Chum 13.45 Shin Chan 14.35 Un drama total: la

revenja de l’illa 15.22 Bola de Drac 16.10 One piece 17.00 Mic 3 17.54 Una mà de contes 18.14 Geronimo Stilton 18.41 Rekkit, el conill màgic 19.30 Info K 19.45 Espies de veritat 20.14 Tom i Jerry 20.55 Bola de Drac Z

08.10 Champions Magazín 09.24 Batecs de natura 10.09 El Mediterrani amb el

James Martin 10.57 Viatges al voltant

del món 11.52 Somni de gel 12.48 Els colors del Pirineu 13.41 El Mediterrani amb el

James Martin 14.30 Ciutats portuàries

del món 15.16 Astúries: la mirada

del vent 16.43 Amb els teus ulls 17.35 La recerca de la vida.

L’equació de Drake 18.33 Kras: la vida entre el

cel i l’infern 19.30 Crackòvia 20.00 Esport Club 20.55 Futbol sala 22.45 Zona UFEC 23.00 Efectivament 00.05 Tot l’esport 00.30 Efectivament

07.40 8 de 808.10 Catalunya blues08.10 Vaughan en vivo09.00 Televenda11.05 Vaughan en vivo11.30 Jet lag12.00 Migdia14.00 Arucitys17.00 Film: En la frontera 18.45 8 al dia22.30 Gran cinema: Ases

calientes II: baile de asesinos

02.05 Clips

08.00 Mirades 08.15 Àrea Agenda i

Serveis09.00 Informatiu Pallars09.30 Hemicicle10.00 Serveis informatius 10.30 L’última troballa 11.30 Cafeïna 12.00 Serveis informatius 12.30 Vins a vins 13.00 Serveis informatius 13.30 Actual comarques 14.30 Al pot petit 15.00 Cafeïna 16.00 Mira com ballen 16.30 Rutes pel Pirineu 17.00 10 comarques 17.30 Banda sonora 18.00 Evolució 19.00 Cuina ebrenca 19.58 Caixa Màgica 20.00 L’informatiu vespre

de Lleida 20.30 L’informatiu 21.00 Amb gust de mercat 21.30 Lleida al dia23.00 Nius

06.30 Telediario matinal08.30 Los desayunos de

TVE10.05 La mañana de La 114.00 L’informatiu14.30 Corazón15.00 Telediario 116.00 L’informatiu16.05 Entre todos18.45 España directo20.00 Desafío Champions 21.00 Telediario22.45 Champions League:

Juventus-Real Madrid

22.35 Generación Rock 23.25 Fabricando: Made in

Spain 00.20 Españoles en el

mundo01.45 Informe semanal02.35 La noche en 24 H

08.00 TVE English 09.00 El escarabajo verde 09.30 Aquí hay trabajo 10.00 La aventura del saber 11.00 Documental 11.50 Para todos La 2 13.40 Don Matteo 14.35 Docufilia 15.30 Saber y ganar 16.05 Grandes doc.18.00 Docufilia 18.55 Documental: Los

balleneros del norte19.25 Para todos La 2 20.00 Don Matteo 21.00 Docufilia22.00 Versión española:

Asignatura pendiente

00.35 La 2 Noticias01.35 Pelotas02.40 Conciertos de

Radio-303.10 Crónicas03.50 Zoom net

06.30 Informativos Telecinco matinal

08.55 El programa de Ana Rosa

12.45 Mujeres y hombres y viceversa

14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco 16.00 Sálvame diario20.15 Pasapalabra21.05 Informativos

Telecinco22.00 Cine: Avatar: parte 1 00.00 Cine: Titanic: parte 102.30 Premier casino05.00 Fusión sonora

06.00 La Sexta en concierto07.45 Al rojo vivo09.30 Crímenes imper-

fectos11.30 Historias criminales12.25 Al rojo vivo14.00 La Sexta noticias 14.55 Jugones 15.35 La Sexta Méteo15.45 Sea Patrol17.40 Más vale tarde20.00 La Sexta noticias21.00 The very best of

El intermedio 21.30 El Intermedio22.30 Filmaniac 22.35 El taquillazo: Conan,

el bárbaro 00.20 Cine: Ejecutor 02.00 Astro TV

06.45 TFou08.30 Téléshopping 09.25 Petits secrets entre

voisins 10.25 Au nom de la vérité 12.00 Les 12 coups de

midi! 13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Téléfilm: La frontière

de l’infidélité 16.35 Quatre mariages

pour une lune de miel

17.25 Bienvenue chez nous18.20 Une famille en or 19.05 Le juste prix 20.00 Journal20.50 Mentalist 23.30 Baby Boom 03.25 Tous ensemble

07.20 Motociclismo. Cam-peonato del Mundo de Superbike

09.30 Tenis. Finales ATP Londres

11.30 Baloncesto. Liga ABC13.00 Programa. Estudio

Estadio14.40 Programa. Conexión

Baloncesto15.10 Automovilismo.

European F3 Open16.00 Automovilismo. Inter-

national GT Open17.30 Baloncesto. Zona

201418.00 Tenis. Finales ATP

Londres20.30 Directo. Programa

Conexión Telede-porte

21.00 Automovilismo. European F3 Open

22.45 Programa. Conexión Vintage

00.00 Directo. Programa Estudio Estadio

06.30 Télématin 09.10 Des jours et des vies09.30 Amour, gloire et

beauté 10.00 C’est au programme 11.00 Motus11.30 Les Z’Amours 12.00 Tout le monde veut

prendre sa place13.00 Journal14.00 Toute une histoire15.45 Comment ça va bien!16.55 Dans la peau d’un

chef 18.30 Jusqu’ici tout va bien 19.25 N’oubliez pas les

paroles! 19.40 Y’a pas d’âge 20.00 Journal20.45 Secrets d’histoire 22.41 L’emmerdeuse 00.11 L’emmerdeuse 01.16 Le violoncelle des

tranchées

06.00 Videos musicales 06.15 Noticias de la

mañana 08.55 Espejo público12.15 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.50 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpson15.00 Antena 3 Noticias 115.45 Deportes16.30 Amar es para

siempre17.30 El secreto de Puente

Viejo 18.45 ¡Ahora caigo!20.00 Atrapa un millón21.00 Antena 3 Noticias 221.45 El hormiguero 3.0 22.40 Vive cantando

(episodio 11) 00.30 Encarcelados01.30 Cárceles02.45 Minutos musicales

07.00 El zapping de surferos

08.30 El encantador de perros

09.30 Alerta Cobra10.30 El último poli duro11.30 Alerta Cobra12.20 Las mañanas de

Cuatro 14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro 15.55 Castle16.30 Castle18.30 Lo sabe, no lo sabe 20.00 Noticias Cuatro 21.30 Natural Frank 21.30 Lo sabe, no lo sabe 22.30 Homeland: Sigue

dando positivo 23.15 Mentes criminales:

La verdadera genialidad

00.00 Mentes criminales: Sujeto desconocido

02.00 Mentes criminales: De la cuna a la tumba

06.45 Ludo 08.45 Des histoires et des

vies 10.50 Midi en France 11.55 Météo12.01 Édition régionale 12.55 Météo à la carte 13.55 Un cas pour deux 14.55 Questions au gouver-

nement 16.10 Des chiffres et des

lettres16.50 Harry 17.30 Slam 18.10 Questions pour un

champion19.30 Journal national 20.15 Plus belle la vie20.45 Le bonheur sinon

rien! 22.20 Grand Soir/3 23.26 Film: Les mains

en l’air 01.10 Courtmétrage:

Nawéwé 01.30 Courtmétrage: Sortir

06.45 Télé achat 09.45 Tellement vrai -

La quotidienne 10.50 L’île des vérités 3 11.30 L’île des vérités 12.10 Futurama 13.35 Tellement vrai15.15 Tellement vrai -

La quotidienne 16.20 L’île des vérités 3 17.45 Le mag 18.30 L’île des vérités 3 18.55 Warehouse 13 20.15 The Big Bang Theory 20.50 Allô Nabilla, ma

famille en Californie 23.10 Tellement people

la saga 00.40 Téléfilm: Apocalypse

climatique 02.15 Poker

08.30 X:enius 08.55 Mea maxima culpa 10.40 Les nouveaux paradis 11.15 Ruines modernes 12.00 Escapade gourmande 12.46 Le cercle polaire en

hélico 13.40 Film: The Big

Lebowski 15.30 Contes des mers 16.15 Les incroyables

machines volantes du professeur Oehmichen

17.10 X:enius 17.35 Dans tes yeux 18.05 Tibet - Les nourri-

tures spirituelles 19.00 Hommes et chiens,

compagnons de chasse

20.05 28 minutes 20.50 Film: Shoah

06.30 Bom dia Portugal09.56 Praça da alegria12.10 Os nossos dias13.00 Jornal da tarde14.15 Windeck - O preço

da ambição14.36 Éramos seis15.19 Portugal no coração18.00 Portugal em direito19.09 O preço certo20.00 Telejornal21.06 Bem-vindos a Beirais21.45 Quem quer ser

milionário22.44 5 para a meia-noite23.54 Ripper Street00.57 Filme: Adeus Macho02.57 Ler +, ler melhor03.04 Regresso a Sizalinda

08.30 TV5 Monde. Le journal08.45 Une brique dans le

ventre09.30 Chroniques d’en haut10.00 Flash info10.05 Il était une fois dans

l’Est11.00 TV5 Monde. Le journal12.00 Les p’tits plats de

Babette12.30 Jardins13.30 Journal (RTBF)14.00 Filme: Pauline à la

plage16.00 Monique Peytral,

peindre Lascaux, peindre la vie

17.00 Temps présent18.00 64’, le monde en

français, 1re partie19.35 Tout le monde veut...20.30 Le journal de

France 221.00 Téléfilm: Le vernis

craque22.55 Journal (RTS)23.25 La parenthèse...

08.00 Téléachat 09.00 Touche pas à mon

poste! 10.50 Le grand 8 12.10 Friends 13.30 Navarro 17.00 Est-ce que ça

marche? 17.30 Friends 18.30 Touche pas à mon

poste! 20.30 D8 le JT 20.50 Film: Rambo 3 22.40 Film: Rambo 2: la

mission 00.25 Touche pas à mon

poste! 01.55 Programme de nuit

08.50 M6 Boutique10.05 Les reines du

shopping 11.00 Drop Dead Diva 11.45 Desperate hou-

sewives 12.45 Le 12.45 13.05 Scènes de ménages13.45 Téléfilm: Mon mari,

mon ennemi 15.40 Body of Proof 16.20 Les reines du

shopping 17.35 Un dîner presque

parfait 18.45 100% mag 19.45 Le 19 45 20.05 Scènes de ménages 20.50 La France a un

incroyable talent 22.50 La France a un

incroyable talent, ça continue

00.00 Dollhouse 01.00 M6 Music

Page 32: Diari del 12 de novembre de 2013

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dim

Arts

, 12

De n

ovem

bre

Del

2013

Avui felicitem tots els Josafats

[email protected]

Feliç aniversari, marcelo, de part de la nela i el Pol!!!

UFFF, ha ha ha.

Feliç aniversari, Adan!!!

* C

ost

del

mis

satg

e: 1

,50

€ +

càn

on

* C

ost

del

mis

satg

e: 1

,50

€ +

càn

on

PARTICIPA EN EL SORTEIGD’UN EXTRAORDINARIPARTICIPA EN EL SORTEIGD’UN EXTRAORDINARI

ENVIAUN SMS AL 789 AMB LA CLAU

5s I ELTEU NOM

GENTILESA DEL DIARI BONDIA

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30

més sms a la pàgina 30

ANDORRA LA VELLAAv. Prat de la Creu, 16Tel.: 81 18 18

LA MASSANAAv. Sant Antoni, 41Tel.: 83 56 78

www.urban.ad

Bd.soc la noia de 42 per el home k te 3 mes K yo,si te va be el divendres ha la cafeteria de la illa ha baix,anire amb pantalons negras y sudadera blau

Que vol di catalanes de primeira algun que expliqui

Bd- J. J. Martinez, tenim la vostra cartera al bus expres matricula j-1116, us la vau deixar i us l estem guardant, passeu a recollir la quean volgueu

Que pasa, que totes les autocaravanes de fora poden aparcar al terravella ??

Soc de Bcn (Poble sec) Estic aqui per no aguantar a espanyolits anti cat. vosatres que feu aqui parlant espaol? I tu en

vols fotre fora? Tu si que auries de marxar i no faltar el respecte al andorrans. Preferixo ser 1000 vegades ser andorra qu’espanyiol. Es podeu posar el DNI i aixi en tindreu 2 un per tonto i l’altre per si el perdeu visca CAT. 400 i visca AND.Rep.

Visca el Rosello tamb som catalans TORNAREM A SOFRIR TORNAREM A LLUITAR I TORNAREM A VENCER Desperta ferro visca catalunya

Per a tots els intolerants de que teniu tanta por ? Pot ser que no es sentiu espanyiols sense catalunya. Quina pena en feu visca catalunya

BD Per els F.P que van robar els discos d.un vitara, que sapigueu que hus he vist i

conec l.amo, como no els.hi torneu hus denunciara a la policia

BD per la gent q se’n fot dels catalans?que us molesta? a cas té algo cosa a veure amb vosaltres?deixeu a la gent q faci i digui el q vulgui! llibertat d’expresiÃġ

LES ORGANITZADORES DEL SOPAR DE DONES DE SANTA COLOMA, VOLEM AGRAIR A TOTES LES PERSONES I\O EMPRESES QUE HAN PARTICIPAT AMB ELS SEUS REGALS PER AQUEST EVENT. MOLTES GRACIES.

Marc Marquez campio del mon de moto GP. CATALA i de Lleida, amb 2 collons.

Marquez.cat. Espargaro.cat. Vinyales.cat. No hi ha cap .es. INDEPENDENCIA JA.

354 €

Lenovo Essential B590Intel Celeron 1,8 ghz, 4 GB ram,

320 GB disc, Windows 8

Fins esgotarexistències.Preus amb

impostos inclosos. serveis informàtics per a

particulars i empreses

Més informació al telèfon 73 77 73 o bé a [email protected].

Informatitza’t!2 anys de garantia

Feliç aniversari, marcelo, de part de la

14 de novembre 2013

DIA MUNDIAL DE LA DIABETISTaula rodona a càrrec de:

- Sr. Josep Casals. Director de Salut i Benestar. Govern d’Andorra.

- Dra. M. Isabel Domingo Aranda: Metge especialista en medicina familiar i comunitària. Referent de diabetis en l’àrea bàsica de salut. La Seu d’Urgell.

- Sr. Eduard Reinoso. President de l’ADBA.

Ens veiem a: Hotel HUSA CÈNTRIC a les 20 h. Av. Meritxell, 87-89, Andorra la Vella

El dia 14 a la nit, l’ESGLÉSIA D’ANDORRA

s’il·luminarà de blau, el color del Dia mundial de la diabetis

arreu del món…

Ah! A més, test de glucèmia gratuït.

Farmàcia Galeno 3, avinguda Meritxell 105, Andorra

la Vella.Horari: de 10.00 a 14.00

i de 18.00 a 20.00 h

Amb la col·laboració de: