4
Ajuntament de Massanassa - Regidoria de Cultura Exemplar gratuït www.massanassa.org Març 2012 Número 49 Olor a pólvora i traca en les falles de Massanassa Programa d’actes de Junta Local fallera Les quatre comissions preparades per als actes Falla Poble de Massanassa Fallera infantil: Bárbara Folgado President: Francisco Manuel Portalés Fallera major: Sara Portalés President: Santiago Rubio Falla Jaume I Fallera infantil: Noemi Laguna President infantil: Iván Heredia Fallera major: Rosa Mª Heredia President: Samuel Boix Falla Divendres Fallera infantil: Rosabel Barrera President infantil: Víctor Alfaro Fallera major: Lucía Olmos President: Oscar García Falla L’Alqueria Fallera infantil: Laura de la Cova President infantil: Juan Manuel Romero Fallera major: Sara Carrión President: Celedonio Toledo Dissabte dia 3 de març: CAVALCADA DE NINOT, a les 18.00 hores, eixint de la zona del Divendres. Divendres dia 9 de març: INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ DEL NINOT, a les 19.00 hores, Sala Gabriel Cualladó de l’Edifici Sociocultural. Divendres dia 16 de març: LLIURAMENT DELS PREMIS, a les 19.00 hores a la Plaça de les Escoles Velles. Diumenge 18 de març: a les 19:00 hores OFRENA DE FLORS; concentracio i eixida en l’Avinguda Josep Alba i Alba. Dilluns dia19 de març, a les 12.45 hores, missa en l’Església de Sant Pere. D’esquerra a dreta: Bernardino Moreno (Bibliotecari-arxiver); Antonio Estarlich (Tresorer); María José Sánchez (Vicesecretària); Amparo Quirós (Vice-Presidenta 1ª); Beatriz García (Secretària); Magdalena Reliquia Guzmán (Delegada Junta Central F.). Baix: Victorino Tárraga (President Executiu); David Gutiérrez (Vice-President 3er); José Vicente Ruano Delegació Festejos); Emilio Romero (Comptador); Rafael Bravo (Subdelegat Festejos); José Pérez. Falleres majors i presidents amb l’Alcalde i el regidor de Cultura, Francisco Pérez. FOTO: MAGDALENA GUZMÁN Cavalcada del Ninot 2012 Membres de la Junta Local Fallera. FOTO: MAGDALENA GUZMÁN de Massanassa

La Plaça nº49. març de 2012

Embed Size (px)

DESCRIPTION

revista informativa municipal de massanassa

Citation preview

Page 1: La Plaça nº49. març de 2012

Ajuntament de Massanassa - Regidoria de Cultura Exemplar gratuïtwww.massanassa.org Març 2012 Número 49

Olor a pólvora i traca en les falles de Massanassa

Programa d’actesde Junta Local fallera

Les quatre comissions preparades per als actesFalla Poble de MassanassaFallera infantil: Bárbara FolgadoPresident: Francisco Manuel PortalésFallera major: Sara PortalésPresident: Santiago Rubio

Falla Jaume IFallera infantil: Noemi LagunaPresident infantil: Iván HerediaFallera major: Rosa Mª HerediaPresident: Samuel Boix

Falla DivendresFallera infantil: Rosabel BarreraPresident infantil: Víctor AlfaroFallera major: Lucía OlmosPresident: Oscar García

Falla L’AlqueriaFallera infantil: Laura de la CovaPresident infantil: Juan Manuel RomeroFallera major: Sara CarriónPresident: Celedonio Toledo

Dissabte dia 3 de març: CAVALCADA DE NINOT, a les 18.00hores, eixint de la zona del Divendres.

Divendres dia 9 de març: INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓDEL NINOT, a les 19.00 hores, Sala Gabriel Cualladó del’Edifici Sociocultural.

Divendres dia 16 de març: LLIURAMENT DELS PREMIS, ales 19.00 hores a la Plaça de les Escoles Velles.

Diumenge 18 de març: a les 19:00 hores OFRENA DEFLORS; concentracio i eixida en l’Avinguda Josep Alba i Alba.

Dilluns dia19 de març, a les 12.45 hores, missa en l’Esglésiade Sant Pere.

D’esquerra a dreta: BernardinoMoreno (Bibliotecari-arxiver);Antonio Estarlich (Tresorer);María José Sánchez(Vicesecretària); AmparoQuirós (Vice-Presidenta 1ª);Beatriz García (Secretària);Magdalena Reliquia Guzmán(Delegada Junta Central F.).

Baix: Victorino Tárraga(President Executiu); DavidGutiérrez (Vice-President 3er);José Vicente Ruano DelegacióFestejos); Emilio Romero(Comptador); Rafael Bravo(Subdelegat Festejos);

José Pérez.

Falleres majors i presidents amb l’Alcalde i el regidor de Cultura, Francisco Pérez.FOTO: MAGDALENA GUZMÁN

Cavalcada del Ninot 2012

Membres de la Junta Local Fallera.FOTO: MAGDALENA GUZMÁN

d e M a s s a n a s s a

Page 2: La Plaça nº49. març de 2012

2 - La Plaça Març de 2012 - nº 49

Els centres educatius de la localitat han cele-brat la festa de carnestoltes. L'alumnat i nombro-sos pares i mares es van disfressar per a participaren aquesta festa que cada vegada és més tradi-cional.

Carnestoltes a l’escola

L'alumnat dels Tallers per a la Contractació deMassanassa i Xirivella ha disputat un partit de fut-bol amistós en el Poliesportiu Municipal deMassanassa.

L'esdeveniment esportiu s'emmarca dins de lesactivitats extracurriculars destinades a fomentarl'intercanvi d'experiències entre els assistents alstallers, en aquest cas concret, de pintura. En laimatge, els jugadors, professors, l'alcalde deMassanassa, Vicent Pastor, i l'alcalde de Xirivella,Enrique Orti.

Futbol entre elsalumnes dels tallers

de pintura

L'equip de birles deMassanassa participa en elcampionat comarcal que es dis-puta en esta modalitat. En laimatge, els nostres jugadorss'enfronten a l'equip d'Albal enel Poliesportiu Municipal deMassanassa. Van rebre elsuport de l'alcalde.

Birles en elPoliesportiu

L'Ajuntament de Massanassa, a través delCentre d'Informació Juvenil, ha organitzat doscursos de cuina vegetariana impartits pel res-taurador Manuel Peña. Els tallers, "Delíciesde cuina vegetariana" i "Entrants creatius",

s’han realitzat al llarg dels mesos de febrer imarç en l’edifici Multifuncional de Germanies.En la imatge, part de l'alumnat al costat delprofessor i les regidores Begoña Nieva iPatricia Piqueres.

Cuina creativa amb fruites i verdures

El passat 5 de febrer, la Colla de Córrer el Parotet, vacelebrar la XXII Volta a Peu a L´Albufera, participant alvoltant de 100 persones entre corredors, ciclistes i per-sonal d'avituallament.

En un dia gèlid (en el moment de l'eixida a les 8 delmatí des del poliesportiu de Massanassa estàvem a 0º),els membres de la colla i atletes invitats van començar elrecorregut dels 42,5 Km.: Poliesportiu, Marjal, Carreteradel Saler, Pinada del Saler passant el Llac, entradacarretera del Palmar, Palmar, termes de Sueca, Sollana,El Romaní, Silla, Beniparrell, Albal, Catarroja i novament,el poliesportiu de Massanassa. Els atletes, disfrutarend'este esport, encara en condicions adverses. Cada 5Km es parava 3 minuts, preníem líquids, fruites seques ifruita i una altra vegada a córrer.

Cada un va fer la distància que volia; hi ha qui va fertot el recorregut altres, 10, 15, 20 o 30 Km. Quan unhavia complit les seues expectatives de carrera, pujavaal microbús que tancava la carrera, a manera de cotxegranera.

Esta Volta, no és una carrera competitiva, es tracta dedisfrutar de l'esport i de la naturalesa, regnant com sem-pre, un bon ambient durant les 4.30 hores que tardem afer el recorregut.

Volta a l’Albufera del Parotet

Partit Massanassa - Xirivella

Page 3: La Plaça nº49. març de 2012

Març 2012- nº 49 La Plaça - 3

La penya El Carro de Massanassa ha organit-zat un any més les celebracions de Sant Antoni,primer amb la foguera i posteriorment amb labenedicció dels animals en la plaça de l'Esglèsia.

La cremà de la foguera va estar acompanyadaper l'habitual xocolate fet per les dones de lapenya que va estar, com sempre, deliciós. Elsbombers van fer acte de presència per controlar elfoc en honor al sant.

La benedicció d'animals va reunir a moltescavalleries de la comarca, així com també a cen-tenars d'animalets de companyia que van rebre laprotecció del sant. La plaça de l'Església, així comtot el recorregut de la desfilada va estar ple degent que va participar de l'espectacle.

La Penya El Carro organitza les celebracions de San Antoni

Conmemoració del diade la dona treballadora

L’Ajuntament de la Masanassa, a través dela regidoria de Benestar Social i amb lacol·laboració de l’Associació Ames de CasaTyrius, Associació de Dones Progressistes,Escola d’Educació Permanent d’Adults, elCentre Instructiu Musical de Massanassa,l’Escola Municipal de Teatre i el Grup de GentGran, ha organitzat les celebracions del Dia 8de març, Dia Internacional de la DonaTreballadora.

Els actes van començar el día 5 de marçamb el lliurament dels premis del concurs decartells. Enguany la guanyadora ha sigut SaraCarretero Moreno amb l’obra “Dones al jardí”.Han conseguit accèssits Vicente SanzSánchez amb “Flower Power” i Charo Poyatos

Benadero amb “Belles com a flors”. Despréses va oferir un concert musical a càrrec delQuintet de Vent del CIM de Massanassa.

Altres actes de les jornades són: dia 6, con-ferència: “Ser mujer en tiempo de crisis” acàrrec de Pilar Alama. Dimecres dia 7, projec-ció pedagógica i cine-fórum i sopar de lesDones Progressistes. Dia 8, Missa a l’Esglèsiade Sant Pere; dinar de les Ames de casaTyrius i, participació en la manifestació deValència. Divendres dia 9, acte de Cloenda deles Jornades; Lectura dramatitzada de textossobre la dona, pels alumnes de l’EMT deMassanassa; i Ball de danses valencianes pelgrup de ball “Gent Gran” de Massanassa.

Els alumnes de primària del col·legi SantJosep han visitat la Col·lecció MuseogràficaJuan Comes, una mostra etnològica d’utensi-lis del camp i de l'habitatge exposats en laCasa de la Joventut.

Els escolars van seguir les explicacions delcol·laborador José Alcoy qui va explicar l'ústradicional de tots els objectes exposats.

Visita escolar a lacol·lecció Juan Comes

Panets

Xocolate

Foguera

Acte inaugural de les Jornades de la Dona

Page 4: La Plaça nº49. març de 2012

4 - La Plaça Març 2012 - nº 49

Edita: Ajuntament de Massanassa. Regidoria de Cultura. Coordina: Mariló GradolíText: F. Rodrigo, Pascual Pastor, M. Gradolí. Fotos: M.G., Francesc Rodrigo, Magdalena Reliquia Guzmán, Gregorio Bravo, Joaquín Ves Ibáñez.

Homenatge a PedroSeguí Martínez

La Societat Cultural i Recreativa La Terreta de Massanassa hacelebrat un acte d'homenatge al soci fundador i expresident, PedroSeguí Martínez. L'acte es va celebrar en el saló de l'entitat ple d'amics,socis i familiars que van acudir a demostrar-li el seu afecte.

L'homenatge es va iniciar amb un recorregut històric i una sem-blança de Pedro Seguí per part d’Amadeu Císcar, també expresidentde la societat. Seguidament, l'alcalde de Massanassa, Vicent Pastor, liva fer lliurament d’un record commemoratiu i el president de LaTerreta, José Payá li va imposar l'escut de l'entitat i li va lliurar un qua-dre commemoratiu.

En un emotiu discurs, Pedro Seguí va agrair l'assistència, al'Ajuntament per la seua distinció i els socis i junta de l'entitat per l'ac-te. En les seues paraules no va faltar un record per als socis que vanformar part de les seues directives.

Massanassa acull laXXIII Trobada

comarcal esportivaEl Servei Municipal d'Esports, juntament

amb el Consorci d'Esports de l'Horta, haorganitzat la XXIII Trobada Comarcald'Escoles Esportives Municipals. L'acte esva celebrar en el Poliesportiu Municipal i enl'IES Massanassa amb la participació d'es-coles d'Albal, Xirivella, Alcàsser i Torrent,en les modalitats de Bàsquet, GimnàsticaRítmica, Tennis i Judo.

La Societat Cultural i Recreativa LaTerreta de Massanassa va celebrar elpassat mes de gener la Junta AnualOrdinària en la seu de l'entitat. El presi-dent, José Payá, acompanyat per partdels directius de la junta, va donarcompte de l'informe econòmic, pressu-post per a l'exercici en curs i activitatsdiverses, que va comptar amb l'accep-tació de prop del centenar de socis pre-sents. La proposta de congelació de lesquotes també es va aprovar.

Junta Ordinàriade La Terreta

La Biblioteca Pública Municipal obri unnou blog perquè siga un pont entre laBiblioteca i els seus usuaris. Informaremde les novetats que adquirim, de les activi-tats que programem, del fons bibliogràficque tenim i de tot allò que considerem quepot ser interessant per als lectors, elssocis, els amiscs i els usuaris de laBiblioteca. I també deu ser un lloc per aexpresar les opinions que sobre laBiblioteca i la seua vida activa teniu els quiveniu a ella o llegiu el blog.

Nou blog de labiblioteca

Els alumnes de tercer de primària del col·legi Lluís Vives deMassanassa han participat en una classe sobre el reciclatge

de les deixalles domèstiques.

Acompanyats per la seua professora, Matilde Serrano, i algunspares i mares, s'han acostat fins als contenidors soterrats al costat del'edifici Sociocultural. Allí han rebut les explicacions sobre com separarles deixalles domèstiques en cadascun dels contenidors: materialorgànic, paper, plàstic i vidre.

L'Entitat Metropolitana per alTractament de Residus (EMTRE)ha establit l'accés gratuït i uni-versal als ecoparcs de gestiómetropolitana.

Els veïns de Massanassapodran dipositar de forma gra-tuïta en els ecoparcs més pro-pers els residus domèsticsgenerats en les seues llars, talscom aparells elèctrics i informà-tics, roba, piles, acumuladors,mobles i estris, així com els resi-dus i enderrocs procedents d'o-bres menors de construcció enles cases i reparació domiciliària.

En els ecoparcs seran accep-tats també els residus domèsticssingulars, els utensilis i volumi-

nosos, com per exemple elsvehicles abandonats.

Els ecoparcs de gestiómetropolitana es troben situatsactualment en els municipisd'Albal, Alboraia, Albuixec,Catarroja, Meliana, Paiporta,Picanya, Picassent, Sedaví,Silla, València i Xirivella.

L’EMTRE obri l’ús dels ecoparcs

http://www.bibliotecamassanassa.blogspot.com/