24
tarragona ~ reus ~ costaDaurada diari més més diari DILLUNS 22 D’AGOST DE 2011 núm. 1.860 www.diarimes.com Els paradistes del Mercat d’Antiquaris es queixen d’articles que s’hi venen REUS Dubten del seu valor i de la seva procedència ja que, tot i que la finalitat d’aquest mercat és vendre productes antics, hi ha qui l’aprofita per donar sortida a joguines noves, eines de bricolatge o televisors amb pantalla de plasma. P5 Els reusencs estan apostant per la base de la temporada passada i per no realitzar gaire canvis a l’onze. EL SEGRE El CF Reus pren Lleida (1-3) en el seu retorn a la Segona Divisió B TARRAGONA Els de Santi Castillejo comencen la competició de la millor manera gràcies als gols de Sergio León en el primer acte i de Chumbi i el debutant Trujillo després del descans. P14 AVUI TAMBÉ TARRAGONA Les obres de la caserna de la Guàrdia Urbana encara s’alenteixen més. P2 La Protectora rep mensualment uns 40 animals. P4 REUS Veïns del barri Jardins exigeixen mesures ràpides contra l’incivisme. P6 El Banc de Sang vol superar els 43 litres en dues jornades. P7 CAMP DE TARRAGONA L’alcalde de Calafell demana coordinació amb el Vendrell per eradicar el ‘top-manta’ al Sanatori. P8 CAMP DE TARRAGONA Més de 50.000 persones passen per la Fira Fora Stocks de Salou durant el cap de setmana. P9

22 agost 2011

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Diari gratuit del Camp de Tarragona

Citation preview

Page 1: 22 agost 2011

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésmésdiari DILLUNS22 D’AGOST DE 2011

núm. 1.860www.diarimes.com

Els paradistes del Mercat d’Antiquaris es queixen d’articles que s’hi venenREUS Dubten del seu valor i de la seva procedència ja que, tot i que la finalitat d’aquest mercat és vendre productes antics, hi ha qui l’aprofita per donar sortida a joguines noves, eines de bricolatge o televisors amb pantalla de plasma. P5

Els reusencs estan apostant per la base de la temporada passada i per no realitzar gaire canvis a l’onze.

EL SEGRE

El CF Reus pren Lleida (1-3) en el seu retorn a la Segona Divisió BTARRAGONA Els de Santi Castillejo comencen la competició de la millor manera gràcies als gols de Sergio León en el primer acte i de Chumbi i el debutant Trujillo després del descans. P14

AVUI TAMBÉ

TARRAGONA

Les obres de la caserna de la Guàrdia Urbana encara s’alenteixen més. P2

La Protectora rep mensualment uns 40 animals. P4

REUS

Veïns del barri Jardins exigeixen mesures ràpides contra l’incivisme. P6

El Banc de Sang vol superar els 43 litres en dues jornades. P7

CAMP DE TARRAGONA

L’alcalde de Calafell demana coordinació amb el Vendrell per eradicar el ‘top-manta’ al Sanatori. P8

CAMP DE TARRAGONA

Més de 50.000 persones passen per la Fira Fora Stocks de Salou durant el cap de setmana. P9

Page 2: 22 agost 2011

2 - diarimés 22/08/11TARRAGONA

LAIA DÍAZLes obres de la caserna de la Guàrdia Urbana continuen avançant. De moment no s’han aturat, però el ritme de construcció no està sent el que hauria de ser a causa de les diverses desavinen·ces sorgides entre les dues empreses constructores que s’han hagut de fer càr·rec dels treballs i l’Ajunta·ment de Tarragona.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Carles Castillo, va reconèixer que encara s’estan pactant amb la se·gona societat –la unió tem·poral d’empreses formada per Corsán Corviam i Edi·ficaciones y Reparaciones Tarraco–, que s’ha fet càr·rec dels treballs, un seguit d’aspectes tècnics. «Hi ha matisos que estaven acor·dats amb la primera em·presa, la que va fer fallida, que encara estem intentant pactar amb la segona», re·marca Castillo.

Segons va explicar el re·gidor hi havia una sèrie de millores voluntàries que la primera societat (IMAGA) oferia, com ara tot el sis·tema de gestió del trànsit, que en aquest cas l’empresa que ha d’acabar les instal·

lacions, segons sembla, no està disposada a oferir.

«Les millores voluntàri·es que oferia aquesta sego·na empresa eren comple·tament diferents a les que ens proporcionava la que va guanyar el concurs. No eren millores tecnològi·ques en el sentit que a no·saltres ens interessaven. Ara estem intentant que, tot i que no tenen l’obliga·ció, assumeixin les millores ofertes per la primera em·

presa», explica Castillo.D’altra banda, el regidor

va afirmar que també s’han trobat amb una certa falta d’entesa entre les dues em·preses perquè «hi ha temes que uns diuen que s’hauri·en d’haver fet en la prime·ra fase i que no estan fets, amb la qual cosa estem fent de mediadors perquè entre ells dos es posin d’acord i la UTE assumeixi algunes tasques que ja haurien d’es·tat fetes».

Davant d’aquesta situ·ació, Castillo va rebutjar establir una data definiti·va perquè la caserna pugui entrar en funcionament. «Estem segurs que no s’en·darrerirà molt més del que teníem previst, però seria imprudent dir alguna cosa concreta», explica el regi·dor.

Canvi d’empresa a l’abrilA principis del passat mes d’abril, és a dir, ara ja fa gai·

rebé cinc mesos, la junta de govern local de l’Ajunta·ment de Tarragona va apro·var de manera definitiva l’adjudicació de les obres pendents de la nova caser·na després de saber·se al mes de febrer que IMAGA havia fet fallida.

El consistori va decidir encarregar els treballs de la segona fase a la unió tem·poral d’empreses (UTE) formada per Corsán Cor·viam i Edificaciones y Re·paraciones Tarraco, que va ser la tercera empresa en el concurs inicial de licitació de les obres. Aquesta nova adjudicatària està execu·tant les obres a canvi de 2,2 milions d’euros.

En aquell moment es va anunciar que la caserna obriria al setembre, quatre mesos després del termi·ni inicialment previst. Ara l’Ajuntament ja no s’atre·veix a donar una nova data.

Sense càmeres de seguretatUn altre dels inconvenients que comporta el lent avan·çament de les obres de la caserna és el retard que im·plicarà en la instal·lació de càmeres de videovigilància en diverses zones de la ciu·

tat, tal com està pactat.Castillo explica que «en·

cara estem esperant la res·posta de la Comissió de Videovigilància de Cata·lunya, però per molt que ens arribi el vistiplau de la Generalitat, fins que no tinguem la comissària en marxa no podem comen·çar a col·locar les videocà·meres» ja que, segons el re·gidor, «en l’actual espai del Prat de la Riba és impossi·ble instal·lar tot el sistema de control que requereix una qüestió com aquesta».

Castillo va afegir que la Generalitat els va dema·nar fer una modificació en el projecte presentat –es va haver de millorar l’explica·ció referent a l’angle de vi·sió exacte que tindrà la cà·mera–, una qüestió que ja estava resolta i que no ha·via afectat el procediment d’aprovació de la proposta.

El projecte presentat a la Generalitat contempla la col·locació de tres càmeres al carrer Reial, un parell a la plaça dels Carros, dues més al carrer Revolledo, i la resta repartides entre els carrers Apodaca, Pare Con·treras, Pau del Protectorat, Sant Magí i Cartagena.

EQUIPAMENTS

L’Ajuntament intenta fer de mediador perquè la nova adjudicatària assumeixi treballs que inicialment no havia de fer

Imatge d’arxiu de les obres de la caserna al mes de febrer, quan IMAGA va fer fallida.

CRISTINA AGUILAR

El desacord entre constructors alenteix molt més les obres de la caserna de la Urbana

REDACCIÓDesprés del millor Sant Magí de la història, els cas·tellers de la Jove van tornar a desplegar faixes i cami·ses per encarar la penúlti·ma de les diades d’aquest mes d’agost. La jornada va començar amb un 3 de 8 molt segur per part dels li·les, que va acompanyar el 5 de 8 a la segona ronda, el tercer que descarrega la co·lla en només 6 dies, i el 2 de 8 amb folre, el segon de la temporada, que es va exe·cutar amb molta precisió.

Per la seva banda, els

Castellers de la Vila de Grà·cia van fer història en des·carregar el 3 i el 4 de 8 i car·regant el primer 2 de 8 amb folre del seu historial. Fi·nalment, la Colla Vella de Valls va descarregar el 5 de 8, el 3 de 8 i el 9 de 7.

Una altra de les colles castelleres de la ciutat que ahir es va moure pel territo·ri català va ser la Colla dels Xiquets de Tarragona, que van actuar a Igualada amb motiu de la Festa Major amb Minyons de Terrassa i Moixiganguers d’Igualada.

Els matalassers van sor·

tir a plaça amb un 3 de 8 en la primera ronda i van asso·lir el 4 d 8 en la segona ron·da, i un 5 de 7 en la tercera. Per finalitzar l’actuació, els de la camisa ratllada van enlairar dos pilars de cinc i tres pilars de quatre simul·tanis.

Finalment, els castellers del barri de Sant Pere i Sant Pau van participar en la diada de Mollet del Vallès juntament amb els Mar·geners de Guissona i Cas·tellers de Mollet. Els verds van obrir plaça descarre·gant un 4 de 6.

CASTELLS

Els castellers de Sant Pere i Sant Pau també va actuar a Mollet

La Jove carrega el seu tercer 5 de 8 en sis dies i els Xiquets completen una molt bona actuació a Igualada

A l’esquerra, 4 de 8 dels Xiquets a Igualada i, a la dreta, el 5 de 8 de la Jove a les festes de Gràcia.

CEDIDA

Page 3: 22 agost 2011

diarimés - 322/08/11 TARRAGONA

ALBA PORTACarles Vallvé té una col·lecció de 24.000 plaques de cava. És el tresorer de l’As·sociació de Col·leccionistes de Plaques de Cava del Camp de Tarragona, que agrupa una trentena d’afi·cionats i, ahir, va dur a la Rambla Nova els seus àl·bums de plaques per inter·canviar·ne amb altres col·leccionistes.

Vallvé reconeix que es tracta d’una afició que s’ha posat molt de moda i que està en apogeu, «però hi ha molta gent que no té vari·etat i amb la qual no pots fer intercanvi», apunta. Així doncs, ser un bon col·leccionista de plaques de cava no és fàcil. «T’has de moure, i així és com pots aconseguir peces amb cer·ta peculiaritat, perquè les plaques de les botelles que venen a qualsevol super·mercat les té tothom», co·menta Vallvé.

De fet, el valor d’una pla·ca de cava està directament relacionat amb el valor de la botella a la qual pertany. «Si la botella és cara, la pla·ca té valor», afirma el treso·rer de l’Associació.

Així doncs, col·leccionar plaques de cava pot resul·tar una afició d’un alt cost econòmic, ja que les varia·bles que es tenen en comp·

te per determinar·ne el valor són l’antiguitat i la di·ficultat d’aconseguir·les.

Però també hi ha altres maneres d’obtenir aques·tes peces de col·leccionista. Jordi Alleu assegura que, des que col·lecciona pla·ques de cava, «he posat la família en guàrdia», i els demana que també recu·llin totes les peces que pu·guin. Gregori Castell, veí de Tarragona i col·leccionista

des de fa uns cinc anys, però, lamentava ahir, men·tre intercanviava plaques amb Alleu, que en els res·taurants, «si no estàs atent, els cambrers es queden to·tes les plaques». «Vaig anar a una boda i no en vaig aconseguir ni una!», es queixava.

Castell comparteix afició amb la seva dona, que tam·bé és col·leccionista de pla·ques de cava, i també cons·tatava que és una activitat

que està de moda. «A les trobades hi ha més gent que abans», assegura. Tot i això, a banda de l’intercanvi, les plaques també es poden vendre, tot i que els benefi·cis que s’obtenen s’acostu·men a destinar a fer créixer la col·lecció amb noves ad·quisicions.

Tenint en compte, doncs, que l’afició de col·leccionar aquestes peces creix, hi ha productors de cava que ho aprofiten i dissenyen els seus productes pen·sant en les plaques. «Hi ha empreses que tota la vida han fet les mateixes, però n’hi ha que fan una pla·ca nova cada mes, i això és un al·licient per als col·leccionistes», apunta Car·les Vallvé.

Properes trobadesDarrerament, les troba·des d’intercanvi són molt freqüents. Dissabte vinent n’hi ha una amb motiu de les festes del carrer Goya, que se celebrarà des de les deu del matí fins a les dues de tarda. Durant la trobada també es realitzaran jocs infantils. D’altra banda, el dissab·te 3 de setembre hi haurà una altra trobada a l’Avin·guda Andorra, amb la col·laboració de l’Associació de Veïns Tarraco.

SOCIETAT

És una afició que s’ha posat molt de moda

Desenes de col·leccionistes intercanvien plaques de cava al mig de la Rambla

Els col·leccionistes van acudir a la Rambla Nova amb els seus àlbums de plaques.

PARTÍCIA HERNÁNDEZ

L’Associació de Col·leccionistes del Camp de Tarragona agrupa 30 aficionats

Per determinar el valor de les plaques es té en compte l’antiguitat i la dificultat d’aconseguir-les

Page 4: 22 agost 2011

4 - diarimés 22/08/11TARRAGONA

LAIA DÍAZCada mes arriben a la Pro-tectora d’Animals de Tar-ragona una mitjana de 40 animals, entre gossos i gats, i únicament se n’adopten uns 25. Hi ha animals de certa edat, d’altres de ben petits, alguns de raça o mestissos, amb la similitud que tots esperen que algú se’ls endugui a casa per educar-los i cuidar-los.

Una de les voluntàries de la Protectora, Carme-la Piñol, explica que tot i la gran quantitat d’ani-mals que hi ha no deixen que qualsevol n’adopti un. «Fem un seguit de pregun-tes per poder determinar si la gent és conscient que tenir una mascota és per tota la vida i implica moltes responsabilitats: creixen, necessiten una inversió i, sobretot, cal educar-los. Surten d’aquí desparasitats i amb bona salut, però no educats», remarca Piñol.

Tot i el control que hi ha a l’hora de lliurar un animal

a una família, els volunta-ris reconeixien que a vega-des també s’equivoquen. «L’altre dia va venir una pa-rella a adoptar una gosseta de tres mesos i l’endemà la va retornar argumentant que tenia diarrea, quel-com molt probable tenint en compte el canvi d’hà-bitat i d’alimentació», ex-plica la voluntària. A més, Piñol afegeix que «és millor adoptar que comprar, però cal tenir en compte que no són cap joguina».

La crisi dels animalsPiñol explica que des de fa uns anys la situació és es-pecialment crítica. «Els abandonaments ja no es concentren majoritària-ment en època estival sinó que amb la crisi hi ha mol-ta gent que s’ha hagut de canviar de casa o que ha quedat sense feina i que ja no té espai o no pot man-tenir-los econòmicament i llavors decideixen abando-nar el gos», remarca la vo-

luntària. Aquest passat any s’han trobat molts gossos a la porta de la Protectora, dins de gàbies o fins i tot lli-gats a la tanca de les instal-lacions.

En total hi treballen una trentena de voluntaris i hi col·laboren un parell de veterinaris encarregats de revisar la salut de tots els animals. Els voluntaris de la Protectora actualit-zen cada setmana la pàgi-na web (www.laprotectora.org) amb un mostra dels animals que hi viuen. Les instal·lacions estan al car-rer Sofre, al Polígon Indus-trial Riu Clar.

SOCIETAT

En l’actualitat hi ha uns 250 gossos que esperen que algú els adopti

A la Protectora hi arriben cada mes una mitjana de quaranta animals

Hi ha moltes famílies que van a la Protectora per adoptar algun animal. S’hi poden trobar gossos de tot tipus, però també alguns gats.

CRISTINA AGUILAR

A la Protectora hi ha cadells, però també gossos que fa anys que hi viuen perquè ningú els adopta.

CRISTINA AGUILAR

Page 5: 22 agost 2011

diarimés - 522/08/11 REUS

SUSANNA CASESTots els dissabtes al matí el passeig Prim de Reus es trasllada en el temps amb el Mercat d’Antiquaris, Bro-canters i Col·leccionistes, un clàssic de la capital del Baix Camp, una ciu-tat que presumeix de tra-dició col·leccionista (més d’un reusenc compta amb les millors recopilacions de l’Estat en segells o plaques de cava, per exemple). Per a tots aquells amants dels objectes antics, el Mercat d’Antiquaris de Reus és pa-rada obligada.

Però, tant aquells segui-dors del col·leccionisme com els curiosos que deci-deixen aturar-s’hi per fer una ullada hauran notat canvis en els últims temps. I és que en un mateix espai, hi conviuen mons de temps molt distants. I és que un es pot trobar des d’articles antics, com objectes mili-tars, ràdios i motocicletes, a elements que es passen de «moderns», com joguines relativament noves, eines de bricolatge o, fins i tot, te-levisions amb pantalla de plasma. Una situació que preocupa des de fa temps paradistes i veïns, que ve-uen que l’origen del Mercat ha quedat desvirtuat.

Cap controlJavier, a més de tenir una tenda pròpia, posa una pa-rada cada dissabte amb objectes militars i és un fix dels mercats d’antiquaris que se celebren per dife-rents municipis de la de-marcació, com Tarragona, Vilanova o el Roc de Sant Gaietà (Roda de Barà). Se-gons comenta, el grau de degradació en què es tro-

ba el Mercat d’Antiqua-ris de Reus costa de veure en altres fires. «Hi ha ob-jectes en moltes parades que no tenen res a veure ni amb peces d’antiquaris, ni de brocanteria ni de col-leccionista i això desvirtua el Mercat», critica.

Javier veu una permis-sivitat excessiva en el con-trol del que venen els pa-radistes. «El que no pot ser és que et trobis amb roba, bosses de mà o televisions d’última generació i que, moltes vegades no saps si són robats o no», comen-ta. Aquest paradista va més enllà i creu que, a més de canviar-se les normes, els mateixos paradistes i visi-tants del mercat haurien de recollir firmes i fer algu-na acció comuna per llui-

tar contra aquesta situació. «Hem de fer alguna cosa perquè torni a ser un mer-

cat de brocanters perquè ara no ho és». L’opinió de Javier no és aïllada i s’estén

als firaires que porten més anys al Mercat, en un pro-blema que ha augmentat en

temps de crisi. A més, s’afe-geix el problema dels preus, ja que, segons comenten, «la gent s’ha acostumat a pagar molt poc per articles que realment no són de col-leccionista i després troben molt cars els articles que valen la pena de veritat».

Un mercat històricEl Mercat d’Antiquaris, Bro-canters i Col·leccionistes de Reus porta molta histò-ria a les esquenes. La seva primera ubicació estava a les Peixateries Velles, on van començar amb unes

vint parades. A poc a poc es va anar creixent i fa cosa d’uns vuit anys que es va traslladar al passeig Prim de la capital del Baix Camp, on cada dissabte (al matí, de les nou a les dues) es po-den agrupar més d’un cen-tenar de parades.

El Patronat de Turisme de Reus és l’encarregat d’ator-gar els permisos, que es tramiten a través d’un do-cument on s’especifiquen els objectes que poden ser exposats i els que no. La majoria dels articles han de tenir, com a mínim, 30 anys d’antiguitat. A més, quan es presenta la sol·licitud per posar la parada s’han de presentar fotografies dels objectes que s’exposaran.

Unes mesures que, en principi, haurien de servir per controlar els articles que es posen a la venda, tenint en compte, tal com apunten alguns paradistes, que les llicències es reno-ven cada pocs mesos.

COL·LECCIONISME

Diversos paradistes i visitants es queixen del valor i la procedència d’alguns dels articles que s’hi exposen

La fira té lloc cada dissabte al matí, de les nou a les dues, al llarg del passeig Prim

El nombre de parades ha anat creixent des de la seva primera ubicació a les Peixateries Velles

Ràdios antigues en una de les parades del Mercat d’Antiquaris, Brocanters i Col·leccionistes.

PATRICIA HERNÁNDEZ

El Mercat d’Antiquaris es passa de «modern»

PATRÍCIA HERNÁNDEZ

Molts paradistes i compradors es queixen de «l’antiguitat» d’alguns dels articles.

CULTURA

REDACCIÓEl Jardí de la Casa Rull, ubi-cat al carrer Sant Joan de Reus, està aprofitant el bon temps d’aquest mes d’agost per oferir activitats de tota mena als consumidors, en la tònica de tots els estius. Com cada dilluns d’estiu, aquesta nit a partir de les deu, tornarà a projectar una pel·lícula, en el marc del cicle de cinema fantàs-tic. En aquest cas, avui serà

el torn de Kick-Ass, un film del director i productor an-glès Matthew Vaughn.

La pel·lícula, per a major de 15 anys, està ambientada en el món dels superherois, molt ocurrent últimament. Kick-Ass va ser presentada en la darrera edició del Fes-tival Internacional de Cine-ma de Catalunya de Sitges, que va comptar amb la pre-sència de la seva protago-nista, Chloe Moretz.

Nova entrega del cicle de cinema fantàstic al Jardí de la Casa Rull

Page 6: 22 agost 2011

6 - diarimés 22/08/11REUS

SUSANNA CASESL’estiu és l’època més es-perada per la majoria, però pels veïns del barri Jardins de Reus s’ha convertit en un autèntic calvari a causa de l’incivisme i les conduc-tes inadequades de la gent que visita diversos establi-ments de la zona.

Molts dels problemes dels barris de la capital del Baix Camp, com en molts altres municipis, estan re-lacionats amb la brossa. No respectar els horaris per ti-rar les bosses, no complir amb la recollida selectiva i el reciclatge o no recollir els excrements dels animals de companyia solen ser les conductes incíviques amb amb un índex més alt a les que les associacions de ve-ïns i ajuntaments han de fer front. De fet, des de la Federació de Veïns de Reus, que agrupa la majoria d’as-sociacions de veïns, ja han anunciat converses amb l’Ajuntament per enfortir l’ordenança de civisme.

Problemes afegitsPerò a aquests problemes, al barri Jardins de Reus se’n sumen encara més. I és que la proximitat d’un gran es-

tabliment de menjar ràpid, on fins i tot es pot recollir la comanda per emportar amb el cotxe, està causant quantitats de brossa que els mateixos veïns qualifiquen «d’insuportables». Amb l’estiu i, sobretot els caps de setmana, d’una banda, el

nombre d’usuaris d’aquest establiment es multipli-ca i, de l’altra, les olors que es desprenen de la brossa que tiren al terra després de menjar són encara més fortes. Tot plegat ha portat a una situació insostenible.

«No tiren les restes del

menjar a la paperera i cada any ens trobem amb el mateix. Fins i tot, hi ha ra-tes pel carrer», comenta la presidenta de l’Associa-ció, Rosa Mancebon. La si-tuació ha arribat fins a tal punt que demà mateix una representació del veïnat de

Jardins de Reus es trobarà amb l’alcalde del municipi, Carles Pellicer.

En aquest sentit, els ve-ïns no veuen com a res-ponsables els encarregats d’aquest establiment de menjar ràpid, ja que «és res-ponsabilitat de cadascú», però creuen que també han d’actuar. «Haurien d’avisar els usuaris que mantinguin neta la zona o repartir-los fullets informatius», reco-mana la presidenta de Jar-dins de Reus.

D’altra banda, els veïns li demanaran al batlle i a la regidora pertinent, en aquest cas, la popular Alí-cia Alegret, un reforç i ma-jor control policial a la zona per tal d’evitar totes aques-tes conductes incíviques. I és que els problemes per la gent del barri no s’aca-ben aquí, ja que, tal com asseguren els propis veïns, la inseguretat al veïnat ha augmentat en aquests úl-tims temps i creuen que la policia no s’implica com hauria. Per tot això, entre altres coses, l’Associació Jardins de Reus s’ha adherit en els últims mesos a la Fe-deració de Veïns de la capi-tal del Baix Camp.

CONDUCTES CÍVIQUES

Demà mantindran una reunió amb l’alcalde, on li demanaran més control policial a la zona

Els problemes amb la brossa és dels que registra més queixes dels veïns.

OLÍVIA MOLET

Els veïns del barri Jardins de Reus demanen mesures contra l’incivisme

Encara queden unes noranta places vacants a les escoles bressol de ReusTothom s’està afanyant a ultimar els preparatius per l’arribada del nou curs. Un curs que serà especialment innovador per aquells infants de les escoles bressol que es se-paren dels pares i la fa-mília per endinsar-se al món educatiu. Així, les escoles bressol de Reus començaran el nou curs el 12 de setembre, amb una oferta de 1.700 pla-ces en total. Aquest nom-bre, però, s’ha de dividir entre les sis escoles bres-sol municipals i una de la Generalitat, que oferei-xen 623 places, les priva-des subvencionades, que en tenen 465; les priva-des, amb 580 i, per aca-bar, l’Aula Ralet Ralet (que passa de dos a una), al Centre Cívic Mas Abe-lló, es queda amb 33 pla-ces. Tot plegat, suma més d’un centenar de llocs més, a causa de l’ampli-ació de l’escola bressol municipal de La Ginesta. Tot i això, encara que-den un total de87 places vacants, fet que serveix al nou equip de govern de la ciutat per justifi-car la marxa enrere amb la nova escola bressol de Sajolida, que finalment no veurà la llum. Per la seva banda, aquelles fa-mílies que opten a una escola bressol específica es podran canviar en al-guna altra on hi hagi pla-ces vacants. REDACCIÓ

REDACCIÓDurant el dia d’ahir, l’avin-guda dels Jocs Olímpics va ser l’escenari d’una trobada d’artistes urbans. Els par-ticipants, majoritàriament grafiters, van venir de di-versos llocs de Catalunya i van disposar d’una àmplia zona habilitada per desen-volupar i compartir les se-ves tècniques pictòriques. La trobada va ser organit-zada per l’Associació Reu-senca SP promoció de la Cultura Urbana.

La iniciativa va sorgir de la necessitat dels partici-

pants d’expressar les se-ves inquietuds artístiques, ja que feia un llarg perío-de de temps que els artis-tes de la ciutat no es reuni-en. La trobada va fomentar l’intercanvi de tècniques i conceptes, fet que poten-cia l’estil personal de cada grafiter.

El mur de l’avinguda dels Jocs Olímpics tradicional-ment ha estat un punt de trobada per als grafiters de la ciutat. En aquesta ocasió, s’ha condicionat en els dies previs a la cita per tal que els participants poguessin

treballar en bones condici-ons. Concretament, les pa-rets es van pintar de blanc, eliminant d’aquesta mane-ra els grafits que hi havia anteriorment.

La trobada va comp-tar amb el suport i la col-laboració de la Regidoria de Seguretat de l’Ajuntament de Reus, que va prohibir l’aparcament de vehicles a la zona durant tot el dia d’ahir.

Els motius que van inspi-rar els artistes van ser força variats, però tots ells amb un estil força personal.

CULTURA

La trobada estava organitzada per l’Associació Reusenca SP

Artistes urbans vinguts d’arreu de Catalunya pinten un gran mur a l’avinguda dels Jocs Olímpics

Una mostra d’un dels grafits pintats ahir a l’avinguda dels Jocs Olímpics de Reus.

PATRÍCIA HERNÁNDEZ

Page 7: 22 agost 2011

diarimés - 722/08/11 REUS

TREBALL

Pellicer demana a la Generalitat que renovi els plans d’ocupació

REDACCIÓLa fi dels plans d’ocupa-ció que actualment està duent a terme la Genera-litat de Catalunya a Reus deixarà al carrer unes 200 persones si no es renoven o se n’apliquen de nous. La majoria d’aquests tre-balladors s’ocupen de les obres de la via pública, així com arranjaments i treballs en institucions i altres llocs de titulari-tat pública. En aquests moments, el pla d’ocupa-ció del Govern català a la capital del Baix Camp ha donat feina a 175 perso-

nes, amb un pressupost d’1,5 milions d’euros (dels què 300.000 els aporta el consistori), però els con-tractes es comencen a acabar en les properes setmanes. Per això, l’al-calde de la ciutat, Carles Pellicer, davant la greu si-tuació econòmica que viu la capital del Baix Camp, ha demanat a la Generali-tat i a l’Estat (que ara per ara no té cap programa a Reus) que apliqui nous plans d’ocupació, ja que l’Ajuntament reusenc no podrà assumir tants llocs de treball.

S’acaben d’aquí a poques setmanes

SUSANNA CASESL’Associació de Donants de Sang del Baix Camp, juntament amb el Banc de Sang i Teixits, faran para-da aquesta setmana a Reus, en el marc de les campa-nyes de donacions de sang que estan organitzant con-juntament al llarg de l’estiu per diferents municipis del Baix Camp.

Així, la Unitat Mòbil del Banc de Sang estarà esta-cionada durant tot el dia d’avui a la plaça de la Lli-bertat i dijous canviarà de lloc per ubicar-se al carrer Sant Joan, just al davant del Mercat Central de la capital del Baix Camp, a tots dos llocs en horari de matí i tar-da, de 10h a 13h i de 17h a 21h. Amb l’emplaçament a aquests punts estratègics de la ciutat, els organitza-dors de la campanya espe-ren que cadascun dels dos dies que s’estaran a Reus s’hi acostin uns 45 donants, que a raó de 450 mil·lilitres per cada donació, es tradui-rien en 43 litres de sang.

I és que tot i que des del Banc de Sang i Teixits, el seu director a Tarragona, el doctor Enric Contreras, assegura que hi ha reser-ves per a set dies, l’època no és bona. Juntament amb

el Nadal, els mesos d’estiu són els més complicats per aconseguir donacions de sang. A més, s’ha de tenir en compte que Reus, amb 34,78 donants per cada 1.000 habitants, se situa per sota de la mitjana de Tar-ragona (40,47) i també del

Baix Camp (38,86). Unes xifres, però, que tal com ja ha anunciat el DIARI MÉS, estan millorant, amb l’es-pai millorat al nou Hospital Sant Joan de Reus.

D’altra banda, amb aquestes campanyes on la unitat mòbil s’ubica en

llocs cèntrics dels munici-pis, un dels objectius dels organitzadors és captar la gent més jove, ja que és el col·lectiu on es presenta un menor nombre de donants.

Les dues anteriors cam-panyes que s’han dut a ter-me aquest estiu a Reus, als mateixos llocs i durant el mes de juny, van portar 34 donants a la plaça Llibertat i 37 al carrer Sant Joan, nú-meros que es preveu supe-rar aquesta setmana.

SANITAT

N’han organitzat dues, avui i dijous, i esperen arribar als 45 donants cada dia

El Banc de Sang vol superar els 43 litres en les jornades de donacions

De cada 1.000 reusencs, n’hi ha 34,78 que són donants.

OLÍVIA MOLET

Avui estaran a la plaça Llibertat i dijous davant del Mercat Central, en horari de matí i tarda

L’època estival i el Nadal són els dos períodes de l’any quan més baixa el nombre de donants

HISTÒRIC

REDACCIÓEl Casal de Joves la Palma de Reus acollirà aquesta tardor la recreació d’un campament militar de la segona guerra mundial, organitzat per l’Associa-ció de militària de Reus.

A falta de tancar la data quan tindrà lloc, l’objec-tiu és reconstruir com era la vida als campaments militars i a les trinxeres durant aquest període

històric. Així, aquells cu-riosos que s’hi acostin, podran palpar-ne l’ambi-ent i pensar com vivien el dia a dia els militars i voluntaris nord-ameri-cans, en un campament on cada figurant tindrà el seu paper i anirà adequa-dament vestit per a que els visitants es puguin transportar de manera fi-dedigna a com era la vida en temps de guerra.

Recreació històrica de la segona guerra mundial a la Palma

INFRAESTRUCTURES

L’Ajuntament inverteix més de 89.000 euros en la millora de les escoles

REDACCIÓFins a set centres públics de la ciutat s’estan sotme-tent aquest estiu a diverses obres de millora. Aprofi-tant les vacances escolars, des de l’última setmana de juliol fins a la prime-ra de setembre s’estan fent tasques de manteniment i adequació d’instal·lacions i espais a l’escola Eduard Toda, a l’Institut Escola Els Ganxets, a l’Escola General Prim, a l’Escola Marià For-tuny, a l’Escola Montsant, a l’Escola Bressol Municipal Montsant i a l’Escola Bres-sol Municipal Margalló.

Les diverses actuacions d’arranjament de les es-coles suposen una inver-sió de 89.499,70 euros per a l’Ajuntament de Reus, que finalitza d’aquesta mane-ra les reformes de millo-ra previstes per als centres d’ensenyament de la ciutat.Les millores s’estan duent a terme des del passat juliol i duraran fins que comenci el curs escolar, el dia 12 de setembre.

Les remodelacions més significatives són les que afecten a l’Escola Edu-ard Toda, que s’allargaran més enllà del setembre ja

que també s’han d’arran-jar els exteriors de l’edifi-ci. Pel que fa als treballs de dins l’immoble, s’està enllestint una nova cuina i un nou menjador. El cost de les obres que s’estan re-alitzant aquests dies és de 23.600 euros, però formen

part d’una inversió total de 290.000 euros.

Les reformes compten amb la feina de nou perso-nes contractades a través del Pla d’Ocupació Local. Més concretament, s’en-carreguen de les tasques de pintura en dos centres.

Es realitzen treballs en set centres

Fotografia dels treballs que s’estan fent a l’escola Roseta Mauri.

OLÍVIA MOLET

Page 8: 22 agost 2011

8 - diarimés 22/08/11CAMP DE TARRAGONA

L’Oriol va fer 3 anys el dissabte dia 20. Per molt anys de part de tota la família.

FELICITATS

Felicita les persones que estimes a través de ‘Més Tarragona’. Envia’ns una fotografia i el text de felicitació al carrer Sant Agustí, 21, 3er, 43003 de Tarragona o a l’adreça electrònica: publicitat@mestar ragona.com.

Les fotos s’han d’enviar amb dos dies d’antelació respecte a la data de publicació. Les fotos en suport paper no es retornaran.

¡¡Eyyy CRAK!! Muchas FELICIDA-DES por esos 23 añitos, que pa-ses una gran día en tu aniversario, seguro que si jejeje. Un abrazo Oscar de todos tus primos y de Montse y Agus.

Aquest diable, fa 10 anys, no es perillós, però te ganes de foc, un petó del teu pare.

La alegría de mi casa ya tiene 3 años. Te quieren tus papis.

LAIA DÍAZ–Quin llegat els ha deixat l’anterior govern socialista?–Són molts els temes que ens han deixat sobre la tau-la i que estem intentant re-conduir. Segurament el més preocupant és el tan-cament de l’exercici 2010. A dia d’avui encara no està tancat l’exercici de l’any passat i per poder fer-ho te-nim obligacions pendents per valor d’un milió cent mil euros. –Són molts diners...–A més, això suposa que hem de treure aquests di-ners del pressupost del 2011 per poder liquidar el de l’any passat. La tasca és molt difícil perquè la ma-jor part de diners disponi-bles per aquest any ja s’han gastat. De totes maneres, vull ser optimista i crec que l’equip de govern hi trobarà solucions.–Entenc que hauran d’estrènyer-se molt el cinturó, no?–El proper any haurem de reduir el pressupost un 25%. Fa una setmana, el municipi va ser convidat a la reunió que es va celebrar a Barcelona amb els 40 mu-nicipis més endeutats de Catalunya. En aquesta reu-nió, la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, i el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ens van advertir que per l’any 2012 hem de fer un pla econòmic-financer, hem de revisar els contrac-tes amb les empreses que

treballen per l’Ajuntament, hem de reduir la despesa interna al màxim i no po-dem, en la mesura del pos-sible, fer inversió.–Ja han fet l’auditoria que van anunciar que farien per controlar l’estat de les arques municipals?–S’està fent. A finals de se-tembre esperem tenir les primeres conclusions. Tal i com ens vam comprome-tre, farem públics els resul-tats en unes conferències que realitzarem als tres nu-clis del municipi.–Fa uns dies van cedir uns te-rrenys per a la construcció d’un nou CAP. Tenen garantit que aquest servei es construeixi?–El servei sanitari a Segur

de Calafell està garantit i això és gràcies a la firma del conveni amb la Xarxa Sa-nitària Santa Tecla. L’Ajun-tament va adquirir el solar on es construirà el CAP i el va cedir a la Generalitat. Un cop constatat que aquesta no pot assumir la despesa a curt termini i que aquest fet repercuteix en l’inici de les obres, hem recupe-rat el terreny i l’hem cedit a Santa Tecla perquè pugui fer l’obra. Amb la cessió la Xarxa Sanitària es farà càr-rec de la construcció del nou CAP (d’uns 2,5 milions d’euros) i, a més, tindrà el dret d’ús durant 50 anys.–Quan es posaria en marxa?

–Es preveu que la construc-ció del nou CAP comenci l’any que ve i que en màxim dos anys estigui acabat.–Com està funcionant la cam-panya en contra de la venda am-bulant al carrer?–La problemàtica de la ven-da ambulant il·legal al car-rer és mala peça al taler. Ara s’estan vigilant les estaci-ons de tren amb actuacions fetes per sorpresa contra els «manteros». Totes aquestes accions van acompanyades d’una campanya d’infor-mació als compradors.–Quina valoració en fan?–Les valoracions s’han de fer quan acabi la tempora-da i agafar les més efecti-

ves per la pròxima campa-nya. Potser ens faltaria, a dia d’avui, més coordinació amb l’Ajuntament del Ven-drell per resoldre la venda ambulant il·legal en el sec-tor del Sanatori, ja que tam-bé afecta el municipi.–Quins motius els van dur a su-primir el carril bici impulsat per l’anterior equip de govern?–Hi va haver dos motius: un de tècnic i l’altre ciutadà. Ens vam trobar dos infor-mes, un de la Policia Local i l’altre del Departament de Via Pública, desaconsellant la construcció del carril bici a causa de la seva perillosi-tat perquè travessava totes les cruïlles dels carrers per-pendiculars al passeig ma-rítim. L’altre motiu va ser la constant queixa, des de el dia de la seva construcció, de veïns de la zona afecta-da, de ciclistes i de comer-ciants que van veure com els queien els ingressos per culpa de l’eliminació de l’aparcament a causa del carril bici.–Ho descarten definitivament?–No. Crearem una comissió amb totes les parts impli-cades per decidir si en un futur en aquesta zona hi ha d’anar un carril bici i com.–Pel que fa al Mercat Central, què contempla exactament el projecte?

–Quan vaig accedir a l’al-caldia no coneixia en ab-solut el projecte que havia deixat l’anterior govern i en mirar els papers em vaig trobar amb alguna sorpre-sa. Una d’elles va ser que el procés no estava tan avan-çat com explicaven i que tot es va fer a corre-cuita abans de les eleccions. També que estaven contractats els se-gons millors arquitectes de Catalunya, que a més per contracte no podíem can-viar. Aquest fet suposa que només els projectes de plà-nols ja costen 500.000 euros i que sense aquestes grans contractacions, el projec-te hauria pogut sortir per molts menys diners.–Què faran ara amb l’edifici?–Les obres del projecte de-finitiu del nou Mercat Mu-nicipal començaran aquest mes d’octubre i tenen un cost de 6,2 milions d’euros, que aniran íntegrament a càrrec de Mercadona. Aquest projecte, que modi-fica lleugerament el de l’an-terior equip de govern, con-templa la construcció d’un nou edifici d’una planta, a la zona on ara hi ha les pis-tes de bàsquet, on s’hi ubi-caran les parades i el su-permercat Mercadona, i un soterrani, amb places de pàrquing i zona de càrrega i descàrrega.–I l’antic mercat?–Tenim dos anys per pen-sar-ho, el temps que dura-ran les obres de construc-ció del nou.

«Falta més coordinació amb el Vendrell per eradicar el ‘top-manta’ al sector del Sanatori»L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, explica que crearan una comissió per prendre les decisions sobre el carril bici

Joan Olivella (CiU), actual alcalde de Calafell, al seu despatx de l’Ajuntament.

CEDIDA

JOAN OLIVELLA. Alcalde de Calafell

«Les obres del nou Mercat Municipal s’iniciaran a l’octubre i costaran 6,2 milions d’euros»

VILA-SECA

REDACCIÓAmb l’inici del proper curs escolar aquest mes de se-tembre, quedaran enlles-tides les obres de man-teniment i millora dels diversos centres escolars de Vila-Seca.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament del muni-cipi ja va aprovar tot un se-guit d’obres de manteni-ment i millora que s’estan realitzant durant aquestes

setmanes en les diverses escoles del municipi de Vi-la-Seca.

Com cada any, durant aquests mesos d’estiu en què els infants estan en el seu període de vacances i no hi ha classes, l’Ajunta-ment ha contractat diver-ses actuacions de man-teniment que quedaran enllestides abans que co-menci el proper curs 2011-2012.

En marxa les obres de millora de les escoles del municipi

Page 9: 22 agost 2011

diarimés - 922/08/11 CAMP DE TARRAGONA

Una dona resulta lleument intoxicada en un foc de cuina al Vendrell

INCENDI

REDACCIÓUna dona de 52 anys va resultar intoxicada lleu per inhalació de fum des-prés d’incendiar-se la seva cuina en un immoble del Vendrell.

El foc, que va destru-ir totalment la cuina de l’habitatge, es va decla-rar a dos quarts d’una del migdia, en el tercer sego-

na del número 30 del car-rer Amadeu Vives.

Els Bombers de la Gene-ralitat hi van destinar tres dotacions. A tres quarts d’una, els efectius dels Bombers ja van tenir con-trolat el foc.

A partir d’aquest mo-ment, van procedir a ven-tilar tot l’habitatge, que havia quedat ple de fum i

també estava afectat per l’alta temperatura que ha-via generat l’incendi. La propietària del domicili va ser evacuada a l’Hospi-tal Comarcal del Vendrell amb símptomes d’intoxi-cació lleu per haver inha-lat fum.

De moment, encara no s’han determinat les cau-ses d’aquest incendi.

CUNIT

REDACCIÓEl Partit Popular de Cunit ha proposat que el Pla de Mobilitat del Casc Antic del municipi es pacti amb els veïns i els comerciants de la zona.

Segons José Barquier, portaveu del grup munici-pal del PP a l’Ajuntament de Cunit, «l’equip de go-vern confon els termes per amagar el seu afany recap-tatori». «Les multes que

s’han imposat al casc antic del municipi no estan con-templades pel Pla de Mobi-litat de la zona que, ni s’ha aprovat en ple, ni han estat aprovades per decret d’al-caldia», va explicar el regi-dor popular.

Per aquest motiu, Bar-quier va reiterar la proposta de la formació popular de retirar les multes als cotxes que han estat sancionats al casc antic del municipi.

El PP vol que el Pla de Mobilitat es pacti amb veïns i comerciants

A.PORTA/REDACCIÓLa Fira Fora Stocks de Sa-lou ha atret més de 50.000 visitants. Es tracta d’una xifra de valoració provisio-nal, ja que la fira va cloure ahir a les onze de la nit i els comerciants esperen fer un balanç més acurat al llarg del dia d’avui. Però la pri-mera valoració és molt po-sitiva i, segons va apuntar ahir a la tarda el president de l’Associació d’Empresa-ris i Comerciants de Salou, Juli Vilaplana, «la fira ha estat un èxit, en compara-ció d’edicions anteriors», i també tenint en compte que s’ha celebrat durant el cap de setmana més calo-rós de l’estiu.

La Fira Fora Stocks va ser inaugurada dissabte en un acte que va comptar amb la presència de l’alcalde de Sa-lou, Pere Granados; el pre-sident de l’Associació d’Em-presaris i Comerciants de Salou, Juli Vilaplana, i la

regidora de Promoció Eco-nòmica, Comerç, Mercats i Consum, Maria Reyes Pino, entre d’altres. Enguany, la

fira s’ha emplaçat al pas-seig Jaume I, davant del Xa-let Torremar. Després que les darreres edicions de la

fira s’hagin celebrat a l’Es-pigó del Moll, enguany els comerciants van voler tor-nar a aquest indret emble-

màtic de Salou, i tot apunta que això els ha beneficiat, ja que el passeig va estar ple de gom a gom.

Finalment, van ser 28 els comerços presents a la Fira Fora Stocks. Es tracta d’una xifra que ha augmentat res-pecte a les edicions anteri-ors. Els comerços van estar representats mitjançant 43 estands, on la gent va po-der veure i comprar un am-pli ventall de productes de les botigues de Salou. Ma-ria Reyes Pino, regidora de Promoció Econòmica, Co-merç, Mercats i Consum, va assenyalar la importància de la Fira Fora Stocks, «ja

que és una gran oportuni-tat per donar a conèixer a la gent que està estiuejant o per a la resta de població de la província, el nostre teixit comercial salouenc i els grans professionals que hi treballen». «Ha de ser el tret de sortida d’un comerç que cal visitar els 365 dies de l’any, perquè Salou és un mar de compres durant tot l’any,» va afegir la regidora.

COMERÇ

La Fira Fora Stocks de Salou atreu més de 50.000 visitantsL’emplaçament al passeig Jaume I ha beneficiat els comerciants

Pino: «És una oportunitat per donar a conèixer el nostre teixit comercial i els seus professionals»

Milers de persones van acudir al passeig Jaume I.

PATRÍCIA HERNÁNDEZ

Cambrils autoritza excepcionalment la caça de conills per controlar-ne la poblacióEl Departament d’Agri-cultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha autoritzat de manera ex-cepcional la caça de co-nills a Cambrils després que el cos d’agents ru-rals redactés un infor-me constatant danys en alguns cultius perquè en les darreres setma-nes s’havia detectat un augment de la població d’aquesta espècie en di-verses zones de la pobla-ció. Com que hi ha una abundància perjudicial per l’agricultura, els ter-renys forestals o la caça, i és probable que en un futur els danys s’incre-mentin si no es fa cap actuació, s’ha procedit a l’autorització pel perío-de comprès entre el 17 i el 31 d’agost, ambdós in-closos, tal com marca la normativa. Aquesta auto-rització va acompanya-da d’una sèrie de requi-sits d’obligat compliment referents a la seguretat, l’àrea d’execució i els per-misos d’armes, i remarca que només hi ha tres ca-çadors autoritzats.

La Policia Local destrueix els 3.400 objectes decomissats aquest estiu

CAMBRILS

REDACCIÓLa Policia Local de Cam-brils va destruir divendres al matí el material deco-missat des del 19 de juny fins aquesta setmana pas-sada al municipi. En total, sumen 3.400 objectes, que es desglossen de la següent manera: 2.552 objectes di-versos, 351 DVD il·legals i 501 CD il·legals.

Aquestes xifres són més elevades que les del 2010, quan només es van destru-ir 848 objectes en el mateix període estival.

L’alcaldessa, Mercè Dal-mau, va voler remarcar les campanyes de sensibilitza-ció que s’estan duent a ter-me i sobretot va posar en valor la tasca que s’està fent des del cos de la Policia Lo-

cal. Va afirmar que la seva tasca és important i que la feina que fan en el dia a dia permet assolir els objec-tius i minimitzar la venda ambulant, que actualment s’ha reduït en un 50%.

No obstant això, també va fer èmfasi en la necessi-tat de ser constant. «Queda molta feina per endavant», va apuntar.

Page 10: 22 agost 2011

10 - diarimés 22/08/11CAMP DE TARRAGONA

REDACCIÓLa Fira d’Artesans d’Alta·fulla, que organitza el Col·lectiu d’Artesans amb la col·laboració de l’Ajunta·ment d’Altafulla, va ater·rar aquest cap de setmana, com és habitual cada any en aquestes dates, a l’en·torn de les Eres del muni·cipi.

La Fira va donar el tret de sortida dijous passat a les set de la tarda, i durant quatre dies, els visitants van poder gaudir d’un total de 133 parades d’artesania iatraccions que anaven des del sector de l’alimentació fins als sectors de la moda icomplements. Concretament, hi havia un total de 88 parades d’ar·tesans forans, 17 d’Altafu·lla, i 21 parades de vins que es van emmarcar dins de la mostra de vins i alimen·tació ecològica, la princi·pal novetat de l’edició d’en·guany. A més a més, hi va haver parades de set oficis antics, com ara el forjador,

el fariner, la filadora, els jo·iers, la teixidora, els cara·bassaires de Pinell de Brai i, per primera vegada, un boter.

Així doncs, la principal novetat d’aquesta catorze·na edició de la Fira d’Arte·sans va ser l’estrena de la I Mostra de Vins i Alimenta·ció Ecològica, que va aple·gar principalment vins amb DO Catalunya, i pro·ductes totalment naturals i ecològics.

Aquesta mostra té com a objectiu fomentar una nova cultura gastronòmica, i va reunir més de vint parades on, a banda del vi, també hi va haver verdura i fruita ecològica, olis i menjars ca·solans naturals.

Aquesta primera mostra de vins i alimentació eco·lògica, tot i que s’emmar·ca dins la Fira d’Artesans, té com a objectiu a mitjà o llarg termini, implantar·se com una fira autònoma que se celebraria durant un cap de setmana.

A banda de les parades d’artesania, la Fira d’Arte·sans acollirà com és habi·tual diferents atraccions per als més petits. Com a curiositat, la mostra d’en·guany va acollir una granja d’animals.

ALTAFULLA

Els visitants van gaudir de 133 parades d’artesania

També hi va haver parades de set oficis antics, com el forjador, el fariner o la teixidora

La Mostra de Vins i Alimentació Ecològica es vol implantar com una fira autònoma

La Fira d’Artesans estrena la Mostra d’alimentació i vins ecològics

Molts usuaris desconeixen com s’han confeccionat alguns dels articles a la venda.

PATRICIA HERNÁNDEZ

A la Fira s’hi podien trobar productes de gran bellesa plàstica.

SUCCESSOS

Mor un home en quedar atrapat sota el seu tractor a Aiguamúrcia

EUROPA PRESSUn home de 54 anys va morir dissabte al matí en quedar atrapat sota el tractor en què estava tre·ballant a Aiguamúrcia (Alt Camp), segons van informar els Mossos d’Es·quadra.

El succés es va produir al voltant d’un quart de dues del migdia d’aquest dissabte al quilòmetre 7,2 de la carretera TV·2441.

En les tasques d’evacu·ació i assistència a l’ac·cident van participar·hi sis dotacions dels Mos·sos d’Esquadra, dues dels

Bombers de la Generali·tat i diversos efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Ahir diumenge, els Mossos d’Esquadra enca·ra estaven recollint tota la informació necessà·ria per aclarir els fets de l’accident i posar·los en coneixement del jutjat de guàrdia i la Conselleria de Treball, d’acord amb els procediments habitu·als que se segueixen quan es produeixen accidents laborals que tenen com a resultats alguna víctima mortal.

Els fets es van produir a la TV-2441

TRADICIÓ

Uns 300 devots de la Verge del Tallat es congreguen al Santuari de RocallauraACNEl Santuari del Tallat (Ur·gell) va viure ahir una edi·ció molt especial del tradi·cional Aplec de la Mare de Déu venerada a l’Urgell, la Segarra i la Conca de Bar·berà. La imatge que va pre·sidir l’eucaristia va ser pro·tagonista aquesta setmana passada perquè el cape·llà de Rocallaura, mossèn Pere·Lluís Ramon, l’havia amagat i no la volia tor·nar. La pressió mediàtica i les negociacions de l’Ajun·tament i l’Arquebisbat van aconseguir dijous desblo·quejar la situació i el retorn de la verge al poble de Ro·

callaura, que l’ha guardat històricament, tot i que no hi tornarà definitivament fins que s’hagin instal·lat a l’església les mesures de se·guretat per protegir la talla medieval.

Amb més expectació de l’habitual, la imatge de la Verge del Tallat va ser col·locada a la una en punt del migdia al seu lloc original, al Santuari del Tallat, on sempre s’hi pot veure una rèplica. Hi tornava després d’un període tens al poble de Rocallaura, en què tot feia pensar que no la veuri·en més. La visita de la verge però va anar a canvi d’una

absència, la del capellà de la població a qui els ma·teixos veïns han demanat que marxi. Mentre recullen signatures i estudien els processos per declarar·lo persona non grata, ell ma·

teix havia decidit no fer·se gaire visible després d’ha·ver protagonitzat una tur·bulenta setmana en aquest petit poble de mig centenar d’habitants.

L’alcalde de Rocallaura, Ramon Benet, espera que l’Arquebisbat de Tarrago·na el canviï de zona, fet que afectaria també les par·ròquies de Vallbona de les Monges, Belltall (Conca de Barberà) o Maldà (Urgell), poblacions devotes de la Verge del Tallat.

En tot cas, Pere·Lluís Ra·mon va voler evitar les es·cridassades de dijous pas·sat quan va tornar la verge. Per això no va assistir a l’eucaristia que va presi·dir el prior del Monestir de Poblet, Lluc Portal, amb el rector del Santuari, Fran·cesc Benet.

La imatge de la verge havia desaparegut perquè el capellà del poble l’amagava

Els veïns del municipi recullen firmes per de-clarar el mossèn perso-na «non grata»

Page 11: 22 agost 2011

diarimés - 1122/08/11 CATALUNYA-ESPANYA

ACNEl Papa Benet XVI va con-vidar ahir els joves a «en-fortir» la fe i a seguir Je-sús caminant amb ell «en comunió amb l’Església». Durant la seva homilia, el pontífex va rebutjar viure aquesta fe amb una men-talitat individualista, que predomina en la societat, segons va dir.

El Papa va recordar que la fe no és fruit de l’esforç humà, sinó que és un do de Déu. Més d’un milió de pe-legrins d’arreu del món van seguir ahir al matí la missa de l’Enviament que va ofi-ciar Benet XVI a l’aeròdrom de Cuatro Vientos. La mis-

sa, que va finalitzar al vol-tant de dos quarts de dotze del migdia, va posar el punt final a la visita del pontífex a Madrid.

En acabar la missa, el Papa va anunciar que la pròxima seu de la Jornada Mundial de la Joventut del 2013 serà Rio de Janeiro. Benet XVI va voler agrair la presència de tots els bisbes i sacerdots en aquesta Jor-nada i durant el seu comi-at va instar els pelegrins de l’esplanada de Cuatro Vien-tos a divulgar el coneixe-ment i l’estima de Crist ar-reu del món.

Benet XVI va empren-dre el seu viatge de torna-

da a Roma quan faltaven cinc minuts per dos quarts de vuit del vespre. Després d’un breu acomiadament al Sant Pare a l’aeroport madrileny, en un acte que va comptar amb la presèn-cia dels Reis i prop de 2.000

convidats, Benet XVI va pu-jar a l’avió escortat per la Jove Guàrdia Suïssa. Entre els pelegrins regnava una sensació «molt positiva» per haver comptat amb la presència de Papa, sobre-tot pels «missatges que ha

deixat».Des de més d’una hora

abans de la marxa de Be-net XVI, els pelegrins van estar cantant consignes com «Aquesta és la joventut del Papa», «Benet, Benet» i, quan va arribar a l’aero-port li van cridar diversos «es nota, se sent, el Papa està present», «que botin els cristians» i «torna avi-at, Sant Pare», entre d’altres càntics.

RELIGIÓ

El Papa va oficiar una missa a Cuatro Vientos en el darrer dia de la JMJ

El Sant Pare va anunciar que la pròxima seu de la Jornada, el 2013, serà a Rio de Janeiro

Prop de 2.000 persones el van acomiadar a l’Aeroport enmig de càntics molt variats

Benet XVI encoratja els joves a «enfortir» la seva fe

El Papa Benet XVI, durant un dels actes a l’aeròdrom de Cuatro Vientos, a Madrid.

ACN

ACNLa subhasta del mercat in-terbancari europeu de di-vendres va fixar un euríbor de 2,066%, un preu que no es donava des del 10 d’abril d’aquest any. Amb aquest preu de l’euríbor diari, si es manté la tendència dels

vint dies de l’agost, deixa-rien un euríbor a final de mes de 2,098%, cosa que suposaria un primer retro-cés significatiu, poc més d’una dècima, des que va començar aquest any, fora del juny que es va reduir tres mil·lèsimes.

Tot i la baixada en una dè-cima d’aquest agost en rela-ció amb el juliol, la revisió de la quota anual, a l’haver de fer-se la comparació amb un índex més reduït de l’agost del 2010, 1,421%, suposarà un increment de la hipoteca d’uns 48 euros

mensuals o 575 euros l’any.Durant tot aquest any,

l’euríbor ha començat una tendència a l’alça, només interrompuda el mes de juny, per una inapreciable davallada de 3 mil·lèsimes en l’euríbor diari.

Aquesta tendència al-

cista pot quedar trunca-da aquest agost, davant els efectes que està provocant en el preu del diner el fre del procés de recuperació econòmica dels principals països europeus i la conse-güent reacció del Banc Cen-tral Europeu d’anunciar una treva. Aquest nou esce-nari de tipus d’interès més estables, ha provocat el co-mençament d’un retrocés en l’euríbor del mercat in-terbancari que ha fet que l’agost pugui acabar com el gener amb una caiguda de l’euríbor mensual.

ECONOMIA

L’euríbor de l’agost frena la tendència d’increments acumulats del 2011La caiguda d’aquest indicador no evitarà un augment de 48 euros en les hipoteques

Els municipis catalans prescindeixen de la Caravana Solidària

SOLIDARITAT

REDACCIÓEls ajuntaments catalans han retirat en 2011 el suport a l’ONG Barcelona Acció Solidària (BAS), dedicada al transport de material per a organitzacions a Àfrica.

Això després que tres dels seus cooperants fossin segrestats per Al-Qaeda del Magrib Islàmic a Maurità-nia i dos d’ells romangues-

sin captius nou mesos, fins al passat 22 d’agost.

L’ONG ha canviat el transport per terra de la Caravana Solidària, creada en 2001, pel de via maríti-ma de la Plataforma Soli-dària, encara que aquesta fórmula no ha mantingut el suport de Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà ni Sant

Quirze del Vallès (Barcelo-na), segons fonts munici-pals.

Només ha mantingut la subvenció de 25.000 euros l’Ajuntament de Barcelona, per la vigència del conveni amb l’ONG per a 2010 i 2011. Els cooperants segrestats el 2009 procedeixen de San-ta Coloma de Gramenet, l’Hospitalet i Barcelona.

Dos ferits en un accident múltiple a l’AP-7, a Maçanet

Dues persones van re-sultar ferides en un ac-cident múltiple ahir a la tarda a l’AP-7 a Maçanet de la Selva. Segons el Ser-vei Català de Trànsit, un dels ferits és lleu i l’altre es troba en estat crític. El ferit lleu va ser traslladat a l’Hospital de Santa Ca-terina de Salt amb l’am-bulància del SEM i el fe-rit en estat crític el van evacuar amb l’helicòpter del SEM a l’Hospital Jo-sep Trueta de Girona. En l’accident, que es va pro-duir cap a dos quarts de sis de la tarda al quilòme-tre 86 de l’autopista, s’hi van veure implicats un mínim de cinc vehicles, un dels quals hauria bol-cat i un dels ferits hauria quedat atrapat al seu in-terior. ACN

La nova direcció d’ERC vol trencar la rivalitat entre els números 1 i 2

La pròxima número 2 d’ERC, Marta Rovira, es marca com a prioritat trencar amb «una dinà-mica una mica o bastant perversa» de rivalitat en-tre la figura del president i la del secretari general del partit. Rovira asse-gura que la intenció és que «per primera vegada» el número 1 i el número 2 de la formació «remin en la mateixa direcció» i, per aconseguir-ho, considera que cal canviar el rol de la secretaria general, càr-rec que ella mateixa ocu-parà a partir del 17 de se-tembre. Diu que les seves funcions seran de «cui-dar» i «cohesionar» l’or-ganització i la militància perquè ERC esdevingui un partit «fort i cohesio-nat». ACN

Page 12: 22 agost 2011

12 - diarimés 22/08/11MÓN

EPEls rebels han obtingut el control de l’aeroport mi-litar de Trípoli i de diver-ses barris de la ciutat i de la perifèria. Els combats entre els revoltats i les tro-pes del règim de Muammar Gaddafi prossegueixen i se succeeixen les explosions, segons han confirmat acti-vistes i corresponsals des-plaçats a aquesta àrea.

L’activista libi, Bashir Sewehli, ha declarat a la cadena qatariana Al-Jazira que «l’aeroport militar està sota el control rebel i que altres àrees de Trípoli i al voltant també ho estan». No obstant, ha afegit, els revoltats «estan esperant que arribin reforços».

«Les notícies no estan ve-nint pels enfrontaments, però sabrem més coses en les pròximes hores», ha continuat, «els comba-tents rebels amb els quals he parlat m’han dit que no se n’aniran a casa fins que això s’acabi».

Informació sobre GaddafiPer la seva banda, el res-ponsable dels Afers Polí-tics del Consell Nacional de Transició, Fathi Baixa,

ha manifestat a l’agència de notícies Reuters que «hi ha certes informacion que in-dica que les forces lleials a Gaddafi s’han retirat i han abandonat les seves armes en àrees perifèriques de Trípoli» .

«Crec que tot està en or-

dre» a la capital líbia, ha dit, «els rebels estan arribant al carrer Al Sarim, a prop del complex Bab al Azizia», una caserna militar, la base principal i la residència de Gaddafi, situada als afores de la capital, al sud de la ca-pital de Líbia.

«Gaddafi pot estar obli-gat a fugir si és capaç de co-ordinar-se amb alguns paï-sos, però espero arrestar-lo perquè sigui jutjat junta-ment amb els seus fills i els seus socis a Líbia», ha ex-plicat Baixa. «La majoria de la gent que està implicada

en aquesta lluita contra les tropes de Gaddafi són ci-vils», ha afegit.

Mentrestant, correspon-sals estrangers citats per la cadena Al-Jazira en el seu compte a la xarxa social Twitter donen compte de fortes explosions registra-des a Trípoli durant la ma-tinada d’aquest diumenge. La periodista JOMAN, de la cadena nord-america-na CNN, ha coincidit amb aquestes informacions a l’assenyalar que s’han pro-duït diverses explosions en alguns punts de la capital líbia.

Més poder dels rebelsD’altra banda, les forces re-bels afirmen que han acon-seguit el control de la ciutat líbia de Mayah, que es tro-ba a poc més de 20 quilò-metres a l’est de la capital, Trípoli, segons constaten periodistes de la cadena britànica Sky News despla-çats a la zona.

El principal comboi que transporta les forces rebels es troba més avançat i està ja a només 10 quilòmetres de Trípoli, progressant des de l’est, segons informen les mateixes fonts.

CONFLICTES

També asseguren que han obtingut la ciutat líbia de Mayah, a l’est de la capital

Els rebels estan prenent el poder a moltes ciutats.

AGÈNCIES

Els rebels aconsegueixen el control de l’aeroport militar de Trípoli

Es redueix la temperatura a tres reactors de Fukushima

La Companyia Elèctrica de Tòquio (TEPCO) va assegurar ahir que tots els termòmetres situats al problemàtic reactor número 1 de la central nuclear de Fukushima-1 han indicat tempera-tures inferiors als 100º centígrads, cosa que cer-tifica la reducció de l’es-calfament d’aquest reac-tor. Els 19 termòmetres s’han situat les tempe-ratures a aquests nivells de forma estable durant dotze hores, segons ha assenyalat TEPCO. En els seus esforços per aconse-guir el control de la plan-ta de Fukushima-1 i, per tant, procedir al seu tan-cament definitiu, la com-panyia ha d’aconseguir que les temperatures en els reactors 1, 2 i 3 es mantinguin per sota dels 100 graus centígrads. Els altres dos reactors res-tants continuen enregis-trant temperatures per sobre dels 100 graus i, se-gons ha informat la cade-na japonesa NHK, TEP-CO encara ha de fer més progressos per garantir una situació estable.

Els detinguts pels disturbis a Londres ja arriben als 1.875

La Policia Metropolita-na de Londres va elevar ahir a 1.875 el nombre de detinguts per la seva pre-sumpta implicació en els disturbis d’aquest mes al Regne Unit, segons recull la cadena britànica Sky News. Fins el moment, s’han presentat càrrecs contra 1.073 persones, segons afegeix el balanç policial. Per la seva ban-da, el primer ministre del Regne Unit, David Came-ron, ha promès una llei i ha demanat «una remun-tada» i mesures enèrgi-ques per reparar una so-cietat que ha qualificat de «trencada». El líder conservador ha apostat per la sensatesa i ha asse-gurat que hi hauran sen-tències severes per front als agitadors i que im-pulsarà el valor familiar, la disciplina a les escoles i el treball dur. Cameron ha reclamat mà dura al nord de Londres, on fa nou dies van començar els disturbis, i molts ve-ïns li han aplaudit el gir dur, tot i les crítiques que segueix rebent per part de molts joves.

SUCCESSOS

Set civils morts en un atac de l’aviació turca al nord de l’Iraq

EPSet civils han mort en un atac de l’aviació turca a la regió iraquiana del Kur-distan, segons ha denunci-at l’alcalde de Qalat Dizah, Hassan Abdul·lah, una de les localitats afectades per fins a un total de quatre onades de bombardejos de l’aviació turca. Els set civils viatjaven en un vehicle que va ser bombardejat.

«Avui un coet d’un avió turc ha impactat contra un vehicle civil, una camione-ta, en la qual viatjaven set civils. Els set han mort», va explicar ahir Abdul·lah en

declaracions a Reuters. «El coet va causar greus danys al cotxe (...). No hem po-gut reconèixer els cossos, ni la seva edat, ni la seva identitat. Ni tan sols el seu sexe», va afegir. Testimonis presencials han relatat des dels voltants d’una base del sud-est de Turquia que fins a sis avions van enlai-rar en el matí de diumen-ge, encara que es desconeix el seu destí. L’aviació turca ataca recurrentment objec-tius a l’Iraq del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), una guerrilla sepa-ratista a Turquia.

No se’ls ha pogut identificar

El ministre de Defensa israelià amenaça de «decapitar» els contraris

POLÍTICA MILITAR

EPEl ministre de Defensa d’Israel, Ehud Barak, va amenaçar aquest diumen-ge que l’Exèrcit «decapita-rà» tot aquell que «actuï contra Israel».

Barak ha realitzat aquestes declaracions du-rant una visita als efectius militars desplegats al sud d’Israel, atacat amb mís-sils per les milícies pales-tines de la Franja de Gaza. Aquestes declaracions també s’emmarquen des-prés que la resposta isra-eliana hagi acabat amb la vida de més d’una desena de ciutadans de Gaza des de dijous, quan una ordre

de milicians palestins va matar vuit israelians a Ei-lat.

«L’Exèrcit israelià està colpejant durament els terroristes i seguirà ope-rant com sigui necessari.

Els dirigents dels Comi-tès de Resistència Popu-lar que van enviar als ata-cants han mort en una acció ràpida i potent. Els clients que actuïn con-tra nosaltres seran deca-

pitats», ha afirmat Barak, segons recull el diari isra-elià Yedioth Aharonoth en la seva edició digital.

Barak ha inspeccionat personalment una de les dues bateries del sistema d’intercepció de projectils Cúpula de Ferro i ha anun-ciat que una tercera bate-ria entrarà en servei aviat. En total, va dir, nou bateri-es estaran ubicades al sud del país en un termini de dos anys. Per la seva ban-da, l’alta representant de la Unió per Afers Exteri-ors i Política de Seguretat, Catherine Ashton, ha con-demnat els últims atacs terroristes.

«L’Exèrcit colpeja durament els terroristes i seguirà així»

L’Exèrcit va acabar amb la vida de deu ciutadans de Gaza, en una ofensiva des de dijous

Page 13: 22 agost 2011

diarimés - 1322/08/11 ESPORTS

VICENTE M. IZQUIERDOLes lesions han convertit la pretemporada del Gim-nàstic de Tarragona en un autèntic calvari. De fet, la vaga de l’Associació de Futbolistes Professionals (AFE), que ha provocat que aquest passat cap de set-mana no hi hagués com-petició de lliga ha estat una benedicció caiguda del cel pel Gimnàstic, ja que al-gun jugador podrà arribar a temps a la primera jorna-da del campionat, es dispu-ti aquest diumenge o bé la setmana vinent.

Tot i això, tenint en compte els terminis pre-vistos pels serveis mèdics del Nàstic, hi ha jugadors que haurien d’haver estat disponibles per jugar a Al-meria, com són els casos de Longás o, fins i tot Álex Ortiz. Ja ve sent habitual en les darreres temporades que les previsions del club pel que fa al temps de recu-peració dels seus jugadors lesionats no solen coinci-dir amb el moment en què aquests futbolistes tornen a jugar un partit oficial o, fins i tot, a retornar als entrena-ments.

Des del club també hi ha qui se sorprèn per com es-devenen d’eternes algunes de les recuperacions de ju-gadors grana i, de fet, es te-nia por per si en aquest inici de competició Oliva podria fer, almenys, una alineació amb onze jugadors del pri-mer equip.

El cas d’Ortiz és un dels més significatius, ja que quan el central es va lesi-onar, el 25 de maig, pocs pensaven que hi hauria al-gun problema perquè el futbolista comencés la Lli-

ga. De fet, Ortiz té molt complicat iniciar el curs amb la resta de companys, si el campionat obre foc aquest cap de setmana. Longás, per la seva banda, no s’acaba de recuperar bé de l’esquinç que va patir a finals de juliol i, tot i que a

principis d’agost ja havia d’estar operatiu, al que ha de ser el motor del Nàstic encara li queden unes dues setmanes per recuperar-se del tot.

Berry Powel, per la seva banda, hauria arribat molt just al partit d’aquest diu-

menge i la no disputa de l’inici de lliga ha estat una benedicció pel conjunt gra-na, ja que, si la vaga s’hagu-és quedat en res, probable-ment el Nàstic hauria jugat o bé amb Roberto Peragón com a davanter centre o amb Fran Carbia.

El de l’holandès és un cas similar al de Ruz, el qual ja està disponible després de caure en el dic sec el pas-sat 27 de juliol. Pel que fa a Tuni i Álvaro Rey, que te-nen lesions de llarga dura-ció, encara estan a l’inici de la seva recuperació.

FUTBOL

Els jugadors del Nàstic que cauen en el dic sec solen trigar més del previst a recuperar-se

Lesions que s’acaben eternitzantFUTBOL

La AFE i la LFP es reuneixen avui per desencallar la vagaAvui, a les dotze del mig-dia. Aquests són el dia i l’hora fixats perquè l’As-sociació de Futbolistes Espanyols (AFE) i la Lli-ga de Futbol Professional (LFP) es reuneixin nova-ment per intentar acos-tar postures i desencallar la vaga que ha provocat que aquest passat cap de setmana no hi hagi ha-gut partits ni de Primera ni de Segona Divisió. Els futbolistes estan com-pletament segurs que la segona jornada de Lliga tampoc es jugarà, fet del qual en són conscients els clubs. En el cas que la primera jornada s’acabi disputant en un futur, els clubs han decidit que no descomptaran el dia als seus jugadors.

FUTBOL

El Còrdova reconeix el seu interès en Quero i López Garai

El Còrdova treballa a marxes forçades per aca-bar de completar la seva plantilla. En aquest sen-tit, Juan Luna Eslava, se-cretari tècnic del conjunt andalús, ha reconegut l’interès de l’entitat per Quero i per López Ga-rai. De l’extrem, Luna assegura que «està força avançat. No puc dir més. Va pel bon camí i té molt bona pinta, però fins que no es tanquin les negoci-acions i el contracte sig-nat no puc dir definitiva-ment que sí». Pel que fa a López Garai, el secretari tècnic del club cordovès diu que «estem negoci-ant amb el seu agent. Li he fet una oferta en ferm i ara, simplement, espera-ré que contesti».

Jugador Data de la lesió Temps estimat pel club Situació actual

Álex Ortiz 25 de maig 2 mesos Segueix recuperant-se d’una fractura al peroné

Xisco Campos 18 de juliol 4-6 setmanes Es recupera d’un trencament del metatarsià del peu esquerre

Manuel Ruz 27 juliol 1 setmana Estarà a punt per l’inici de Lliga en recuperar-se d’una tendinitis al quàdriceps dret

Álvaro Rey 5 agost 6-8 setmanes Continua recuperant-se d’un trencament del lligament encreuat del genoll esquerre

Antonio Longás 24 juliol 7-10 dies Encara no està recuperat d’un esquinç i no hi ha data fixa pel seu retorn

Tuni 10 agost 2-3 mesos A finals d’any ha d’estar recuperat d’un trencament en el menisc esquerre

Berry Powel 8 agost 1 setmana Si la Lliga hagués començat aquest cap de setmana, no hauria estat al cent per cent. Estarà a punt per l’inici

Page 14: 22 agost 2011

14 - diarimés 22/08/11ESPORTS

REDACCIÓImmillorable inici de tem-porada del Reus en el par-tit del seu retorn a la Sego-na Divisió B. Després de cinc temporades a Tercera, els homes de Santi Casti-llejo van retornar ahir a la tercera categoria del futbol estatal amb una treballada i meritòria victòria per 1-3 al camp del Lleida, un dels històrics del futbol català. Els de la Terra Ferma, tot i ser un club nou –ara s’ano-mena Lleida Esportiu en comptes d’Unió Esporti-va Lleida– mantenen bona part del bloc de la tempo-rada passada i són un dels conjunts, a priori, més sò-lids de la categoria. El Reus però, no es va deixar im-pressionar i en un molt bon

tram final de partit va po-der sumar els tres punts. Sergio León va avançar els roig-i-negres en el 19’, però en el segon temps Jorge Ji-ménez va empatar pels lo-cals. En els últims minuts, i amb el Lleida buscant el gol de la victòria, dues ràpi-des jugades de la davantera reusenca van deixar glaçats els seguidors lleidatans i

Chumbi i Trujillo van ano-tar dos gols bonics i molt valuosos.

Els de Santi Castillejo van sortir decidits a bus-car la victòria i en els pri-mers segons una doble oca-sió de Sergio León i Jorge va estar a punt de suposar el 0-1. Els roig-i-negres domi-naven amb una gran pres-sió. A poc a poc, els locals

van anar agafant el con-trol del partit i van disposar d’un parell de bones ocasi-ons nascudes en errades de concentració de la defensa reusenca. Però en una acció aïllada, Sergio León va re-collir una passada de Borja i va engaltar un xut impres-sionant amb l’esquerra que va entrar per l’escaire de la porteria de Victor. El Lleida

va reaccionar esperonat per Jorge Jiménez i Canario, tot i que sense generar gaires ocasions de perill.

En el segon temps el Reus va tornar a sortir millor i quan semblava que podria caure el segon, va arribar l’empat de Jorge Jiménez amb un xut que va sorpren-dre Àngel. Amb el marcador igualat, els lleidatans van anar a buscar el partit con-tra un Reus que signava les taules, però que mantenia

pólvora ofensiva en el ter-reny de joc que va permetre dos contraatacs letals que van acabar donant els tres punts. En el 81’, Marquès va assistir a Chumbi, que sol davant Victor va col·locar una precisa vaselina. I qua-tre minuts més tard, Truji-llo –que havia entrat pocs minuts abans–, va senten-ciar amb el tercer gol en culminar una bona jugada personal. La setmana que ve, el rival serà el Dènia.

Marc Carrasco intentant impedir el pas a un jugador del Lleida.

DIARI SEGRE

Brillant debut del Reus al camp d’un històricFUTBOL

Els roig-i-negres guanyen per 1-3 a Lleida gràcies als gols de Sergio León, Chumbi i Trujillo en el seu retorn a Segona B

LES DADESCLASSIFICACIÓ

Equip J G E P GF GC P

1.Oriola 1 1 0 0 3 0 3

2.Dènia 1 1 0 0 3 0 3

3.REUS 1 1 0 0 3 1 3

4.Ontinyent 1 1 0 0 3 1 3

5.Atlètic Balears 1 1 0 0 2 0 3

6.Gandia 1 1 0 0 2 1 3

7.Terol 1 1 0 0 1 0 3

8.Andorra 1 1 0 0 1 0 3

9.Huracán 1 1 0 0 1 0 3

10.L’Hospitalet 1 0 1 0 1 1 1

11.Mallorca B 1 0 1 0 1 1 1

12.Sporting Mahonès 1 0 0 1 1 2 0

13.Sant Andreu 1 0 0 1 0 1 0

14.Badalona 1 0 0 1 0 1 0

15.Olímpic 1 0 0 1 0 1 0

16.Llagostera 1 0 0 1 1 3 0

17.Manacor 1 0 0 1 0 2 0

18.Lleida 1 0 0 1 1 3 0

19.València Mestalla 1 0 0 1 0 3 0

20.Saragossa B 1 0 0 1 0 3 0

RESULTATS

Jornada1,2aDivisióB

Huracán - Olímpic 1-0

Dènia - Saragossa B 3-0

Gandia - Sp. Mahonès 2-1

Llagostera - Ontinyent 1-3

Sant Andreu - Andorra 0-1

L’Hospitalet - Mallorca B 1-1

Terol - Badalona 1-0

Manacor - Atlètic Balears 0-2

Oriola - València Mestalla 3-0

Lleida - REUS 1-3

PRÒXIMAJORNADA

València Mestalla - Lleida

Andorra - Oriola

Sp. Mahonès - St. Andreu

Ontinyent - Gandia

At. Balears - Llagostera

Olímpic - Manacor

Mallorca B - Huracán

Badalona - L’Hospitalet

Saragossa B - Terol

REUS - Gandia

LLEIDA 1REUS 3Lleida. Victor, Pau, Jerson, Jau-me, Canario, Imaz (Pujol, 83’), Asier, Ballesteros, Jorge Jimé-nez (David Jiménez, 71’), Az-parren (Massana, 71’) i Verdú.Reus. Àngel, Carrasco, Ferran, Sangrà, Roberto, Borja (Du-ran, 85’), Beñat, Marquès, Jor-ge (Taranilla, 63’), Sergio León (Trujillo, 74’) i Chumbi.Gols. 0-1 Sergio León (19’). 1-1 Jorge Jiménez (57’). 1-2 Chum-bi (81’). 1-3 Trujillo (85’).Àrbitre. Berjano Ariztegui. TG: Als locals Jerson i Canario; i als visitants Borja, Beñat i Ferran.Incidències. Unes 1.700 perso-nes al Camp d’Esports de Llei-da.

TENIS

En el vuitè torneig juvenil d’estiu de la Federació Catala-na de Tenis disputat a les pistes del Club de Tenis Cubelles aquest passat cap de setmana, el planter del CST Cunit ha aconseguit un nou rècord històric, en sumart set finals –amb sis campions i tres finals– i ja han superat el rècord de l’any passat, on van aconseguir un total de 30 títols i 19 fi-nals en proves individuals. En aquest moment ja sumen 33 títols individuals i 26 finals. REDACCIÓ

Set finals per als joves tenistes del Cunit

CEDIDACOMPETICIONS

Dos tarragonins als Jocs Mundials de Policies i Bombers de Nova York

REDACCIÓEls Bombers de la Gene-ralitat participaran a la XIV edició dels Jocs Mun-dials de Policies i Bom-bers, que enguany se ce-lebra des del 26 d’agost i fins al 5 de setembre a la ciutat de Nova York. En aquesta ocasió, els jocs coincideixen amb el desè aniversari dels atemp-tats de l’11 de setembre, motiu pel qual es retrà un homenatge a les vícti-mes dels atemptats (entre les quals hi havia molts membres dels cossos po-licials i de bombers).

Al llarg de 10 dies, 92 bombers de diferents parcs d’arreu de Cata-lunya –entre ells proce-dents de l’Hospitalet de l’Infant i d’El Vendrell– participaran en algu-na de les seixanta-nou modalitats esportives, tant individuals com col-lectives. Els Jocs Mun-dials de Policies i Bom-bers es celebren cada dos anys i hi participen uns 8.000 policies i bombers procedents d’uns setan-ta països d’arreu del món. L’última participació dels Bombers va ser el 2009.

Són de l’Hospitalet i El Vendrell

Page 15: 22 agost 2011

diarimés - 1522/08/11 ESPORTS

El CF Icomar, un club per aprendre i gaudir del futbol

ACTIVITATS ESPORTIVES

L’entitat esportiva, amb més de 30 anys d’història, posa en marxa per segon any una escola per als infants i joves a la ciutat de Tarragona

El Club de Futbol Icomar és una entitat amb més de 30 anys d’història i que, poc a poc, s’està fent un lloc a la ciutat de Tarragona. Des de fa tres anys, disposa d’una escola de futbol base a les seves instal·lacions, que estan situades a un pas de la plaça Imperial Tarraco de Tarragona. Amb un magní-fic camp de gespa artificial i altres equipaments, el CF Icomar ofereix als infants i als joves la possibilitat d’aprendre i gaudir d’aquest esport.

L’entitat disposa d’un

equip de cada categoria, des dels baby’s que són infants de 3 a 5 anys, fins a l’equip juvenil, que per damunt ja només compta amb el primer equip i amb el femení. De fet, un aspec-te molt a tenir en compte d’aquest club CF Icomar és que va ser pioner en la cre-ació del conjunt femení a la lliga de futbol 7 de Tarrago-na.

L’Escola de futbol baseEls entrenaments de les di-ferents categories del club comencen a de finals del

mes d’agost i setmanes després comença la Lliga, la qual finalitza a finals de maig. Durant aquests nou mesos, els jugadors i juga-dores disputen diferents competicions de la Fede-ració Catalana de Futbol, a excepció dels més menuts que juguen partits concer-tats amb d’altres conjunts d’edats iguals.

En la part tècnica, el club té un nou coordina-dor esportiu que ja va es-tar vinculat a l’entitat com a jugador. CF Icomar dis-posa d’una sel·lecció d’en-

trenadors titulats amb mo-nitors ajudants per cada equip que es responsabilit-zen dels estrenaments i les competicions dels diferents equips del club. Tot i la for-ta competència que exis-teix a la ciutat de Tarragona

pel que fa a les escoles de futbol existents, CF Icomar posa a l’abast de les famíli-es uns preus econòmics, a més de les seva dilatada ex-periència en tot aquest món esportiu.

Tots aquells que esti-

guin interessats en apun-tar-se a l’escola, ho poden fer dirigint-se al web oficial del club (www.icomar.es) o a les instal·lacions situades a l’urbanització Icomar o bé a través del Facebook del club.

CF Icomar està situat a un pas de la plaça Imperial Tarraco de Tarragona.

CEDIDA

HOQUEI PATINS

El Calafell disputarà una desena de partits durant la pretemporada

REDACCIÓEl primer equip del Club Patí Calafell disputa-rà una desena de partits durant la pretempora-da, que iniciarà el proper 14 de setembre. Els par-tits de preparació per a la seva participació en l’OK Lliga 2011-2012 inclouen la disputa de la Copa Pe-nedès, per la qual cosa el nombre definitiu de par-tits de pretemporada de-pendrà de la classificació que els calafellencs acon-segueixin en aquest tor-neig.

La intenció de l’equip tècnic del Club Patí Cala-fell és arribar a l’inici de l’OK Lliga amb un ritme alt de competició i amb la plena integració dels ju-gadors que s’incorporen a l’equip. Un equip que sigui batallador i planti cara a qualsevol rival ne-cessita arribar a la com-petició molt rodat i amb una concentració màxi-ma.

L’entrenador, Pere Va-rias, explica que «el fet d’estrenar-nos a una ca-tegoria tan exigent com l’OK Lliga ens obliga a lluitar pels punts de cada partit des del mateix inici de la temporada». Varias afegeix que «hem d’estar

al 100% des de la prime-ra jornada per garantir la permanència, que és el primer objectiu, i per aspirar a més coses, si és possible».

El Club Patí Calafell començarà la pretempo-rada el 14 de setembre, enfrontant-se a la selec-ció nacional d’Angola a les nou del vespre. El 16 de setembre, a la mateixa hora, el Calafell mesurarà les seves forces davant del Vilafranca.

Uns dies després, el 23 de setembre, està progra-mat un partit, amb un ri-val encara per determi-nar. I el diumenge 25, a dos quarts d’una del mig-dia, el Calafell jugarà da-vant l’Alcobendas, de la Primera Estatal.

El divendres 30 de se-tembre, el rival serà el Vic. Un dels plats forts, però, serà el 14 d’octubre amb la presentació contra el Barça a les nou del vespre.

Tots aquests partits es jugaran al pavelló Joan Ortoll i l’entrada serà gra-tuïta. Els possibles can-vis de dates i horaris, així com la informació dels partits i horaris encara per confirmar, es faran públics a la web del club: www.cpcalafell.com

La presentació serà contra el Barça

REDACCIÓEl bàsquet al més pur estil NBA s’ha instal·lat aquest cap de setmana al passeig Jaume I de Salou amb un èxit de participació ja que des de primera hora de dis-sabte centenars de perso-nes van passar per aquesta zona lúdica i festiva.

Els aficionats a l’esport de la cistella van poder gau-dir en primera persona de la millor lliga de bàsquet del món gràcies a un bon grapat d’activitats. Entre les més destacades hi ha-via concursos de tir, esmai-xades i triples, entre altres menys competitives per a públic i seguidors de totes les edats.

Totes les activitats de la NBA Fan Zone, el nom amb el qual es coneix tota aquesta zona lúdica, eren gratuïtes, i els participants s’hi havien d’inscriure prè-viament. Jugadors de bàs-quet de totes les edats van demostrar el seu nivell i les seves habilitats en un cam-pionat per equips de 3×3 o afinar el seu llançament de triples en un concurs com els que són habituals en els All Star de la lliga nord-americana.

Per al regidor d’Esports de l’Ajuntament de Salou,

Felip Ortiz, «és un muntat-ge impactant que ha atret moltíssimes persones amb

ganes de jugar al bàsquet en un espectacle de primer nivell», va explicar en la

seva visita per la zona.La NBA Fan Zone segui-

rà el seu periple per diver-ses ciutats de tot el territo-ri estatal. Així, després del seu pas per la capital de la Costa Daurada, s’instal·-larà primer a Barcelona i després es desplaçarà cap a Madrid i Bilbao.

BÀSQUET

Centenars de persones s’hi han acostat durant el cap de setmana

La NBA aterra a Salou amb una zona lúdica amb una bona acollida popular

Una imatge dels participants en aquesta zona lúdica.

PATRICIA HERNÁNDEZ

Els aficionats van poder participar en campionats de 3x3, esmaixades i llançaments triples

La NBA Fan Zone es desplaçarà ara a Barcelona i després anirà a Madrid i Bilbao

Page 16: 22 agost 2011

16 - diarimés 22/08/11SERVEIS

Tarragona. Roser Berdet Carruesco. Ha mort a l’edat de 89 anys. Maria Pilar Minguillon Abella. Ha mort a l’edat de 87 anys. Josep Sastre Margalef. Ha mort a l’edat de 83 anys. Daniel Mercade Rull. Ha mort a l’edat de 77 anys.

Reus. Victòria Romero Cortés. Ha mort a l’edat de 82 anys. Maria Teresa Tomàs Ferré. Ha mort a l’edat de 86 anys. Herminia Crepo Bértolo. Ha mort a l’edat de 94 anys. Maria Torrens Rosell. Ha mort a l’edat de 94 anys. Rosa Mariné Guinjoan. Ha mort a l’edat de 97 anys. Pere Fort Feliu. Ha mort a l’edat de 89 anys.

DEFUNCIONS

TENNIS TAULA

REDACCIÓUna trentena de persones van participar, divendres passat, en la 24a edició del Torneig de Tennis Taula de Sant Magí, el qual es va desenvolupar a les instal·lacions del Club Natació Tàrraco.

Alicia Jarna va esdevenir la vencedora en la categoria dels no federats, en un par·tit en el qual va aconseguir derrotar Carlos Rubio. Pel

que fa a la categoria absolu·ta, el palista Sergi Ciurana, del Club Tennis Taula Al·moster, va coronar·se ven·cedor, després de vèncer, en una disputada i emoci·onant final, el jugador del Gimnàstic de Tarragona Francisco José Cardeñas. El tercer lloc va ser per a Ál·varo Barreneche, també del Nàstic, que va vèncer Al·bert Masip, pertanyent al CN Tàrraco.

Una trentena de jugadors participen en el torneig de Sant Magí

Una imatge d’alguns dels guanyadors.

CEDIDA

Page 17: 22 agost 2011

diarimés - 1722/08/11 CULTURA

REDACCIÓL’ETC va tancar les portes de la seva temporada 2011 divendres passat amb el concert de Raimon, amb el qual es va posar punt final a dos mesos d’espectacles de teatre, dansa i música que han omplert de gom a gom els diversos espais de la ciu-tat que han servit d’escena-ri. Englobant els tres cicles, Camp de Mart, Kesse i Set-mana Cantant, s’ha arribat als 17.300 espectadors, una xifra que, en un any espe-cialment difícil, no només s’ha mantingut, sinó que ha crescut.

Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona es fa una valora-ció molt satisfactòria, espe-cialment per l’alt nivell dels espectacles que ha acollit la ciutat, així com per la gran

resposta i assistència del públic a tots els actes, des dels grans espectacles al Camp de Mart passant pels concerts de Cant Coral de la Setmana Cantant al Pati del Seminari, fins als con-certs del Kesse al Pla de la Seu.

Pel que fa a les actuacions al Camp de Mart, el marc incomparable d’aquest Au-ditori, ha acollit vuit es-pectacles des del passat 1 de juliol fins el 19 d’agost, amb un total de 10.700 es-pectadors. La combinació d’artistes nacionals i inter-nacionals de primer nivell ha comptat amb grans es-pectacles inoblidables com l’actuació excepcional en estrena a l’Estat de Roger Hodgson & Band, el can-tautor Raimon o el concert de Manel, que va omplir

l’aforament de l’Auditori.Cal destacar la incorpo-

ració al cartell del Camp de Mart de grans espectacles locals com el concert de la Setmana Cantant, amb un Cor Internacional de 400 cantaires provinents d’al-guns del millors Cors d’ar-reu del món amb l’acom-panyament de l’Orquestra Camerata XXI, o el Concert de la Banda Unió Musical de Tarragona, entre d’al-tres. Segons el consistori, després de l’exitosa edició d’enguany, l’ETC apunta cap a la consolidació d’un Festival de referència al sud de Catalunya.

Per la seva banda, el Fes-tival de músiques KESSE va arribar al juliol a la seva dotzena edició. Com és tra-dició, el Pla de la Seu, amb la façana de la Catedral

com a marc de fons ha ser-vit d’escenari pels set con-certs de música d’arreu del món, amb una participació de 3.400 espectadors.

Cal destacar el concert de Natxo Tarrés & the Wireles i el seu particular homenat-

ge a Bob Marley a través de versions i noves mirades a la seva música. El concert de Dobet Gnahore, de Cos-ta d’Ivori tampoc va deixar indiferents els espectadors amb les seves melodies mandingues i rumbes con-

goleses.Pel que fa a la sisena Set-

mana Cantant, ha portat a Tarragona cors d’arreu del món i d’alt nivell. França, Bèlgica, Polònia, Grècia i Uruguai han estat alguns dels països participants.

Un total de 3.170 espec-tadors van passar pels di-ferents concerts i diversos espais de la ciutat com el Conservatori o l’antic semi-nari.

ESPECTACLES

Els tres cicles han sumat més de 17.300 espectadors

Segons el consistori, l’ETC apunta cap a la consolidació d’un festival de referència

Des de l’1 de juliol fins al 19 d’agost, el Camp de Mart ha acollit 10.700 espectadors

El festival ETC es consolida i tanca la tercera edició amb un gran èxit de públic

L’actuació del grup Manel va omplir el Camp de Mart de gom a gom.

CEDIDA

REDACCIÓEl Trio Puella de Praga, un dels trios més interessants que hi ha actualment a Eu-ropa, actuarà al Festival Internacional de Música Pau Casals. L’actuació serà aquest dijous a dos quarts d’onze de la nit, amb un programa molt elaborat.

El Trio Puella es va es-tablir el 2003 i avui dia és considerat com un dels tri-

os més prometedors de la generació jove de músics. Des del 2005 ha estat as-sajant sota la direcció del Trio Guarneri de Praga, amb el qual va estudiar al Hochschule für Musik Lu-cerna de Suïssa els anys 2008 i 2009. La formació pren part sovint en classes magistrals sota la direcció dels millors professors de música de cambra i habitu-

alment també rep invitaci-ons per actuar en diferents festivals internacionals de música. D’altra banda, la formació musical ha parti-cipat amb èxit en diversos concursos internacionals, on ha rebut diversos guar-dons. El Trio Puella està format per Terezie Fialov al piano, Roman Patocka al violí i Markéta Vrbková al violoncel.

El concert serà dijous a dos quarts d’onze de la nit

El Trio Puella de Praga actuarà al Festival de Música Pau Casals

MÚSICA CEDIDA

El Trio Puella és considerat com un dels més prometedors de la nova generació de músics.

Page 18: 22 agost 2011

18 - diarimés 22/08/11OPINIÓ La secció de cartes és oberta a la participació de tots els lectors i lectores de Diari Més, poden fer-les arribar a la redac-ció per correu (carrer Sant Agustí, 21. 43003 de Tarragona o carrer Sor Lluïsa Estivill, 16, baixos. 43202 de Reus), o mitjançant el correu electrònic ([email protected] o [email protected]). El diari es reserva el dret de publicació de les cartes i de no donar resposta a les mateixes. Les cartes no seran retornades i no han de superar el mà-xim de vint línies. Les cartes han d’anar signades indicant el número de D.N.I. i el telèfon de contacte.

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésEdita: Tamediaxa, S.A.

DL: T-1609/2001- issn: 1579-5659Distribució controlada:

Director General:Carles Abelló

Cap de publicitat:Contxi JoanDisseny editorial:Carles MagranéCap de distribució:Jaume Cañada

Directora: Sílvia Jiménez. [[email protected]] Redacció: Laia Díaz, Carme Mas, Vicente Izquierdo, Alba Porta, Eloi Tost, Susanna Cases. Especials: Laura Gómez. Tancament: Mario López. Fotografia: Roser Sans, Olívia Molet, Cristina Aguilar. Edició de publicitat: Sara Sorando. Distribució: Marta López. Administració: Núria Clos. Publicitat: Maria Molleda, M. Jesús del Hierro, Carmen Soto, Mercè Ripoll, Antònia Turull. [[email protected]]Imprimeix: Indugraf Offset, S.A.

C/ Sant Agustí, 21, 3r.43003 TARRAGONA977 21 11 54 Fax 977 21 47 21C/ Alcalde Joan Bertran, 30.43202 REUS977 32 78 43 Fax 977 31 09 41www.diarimes.com

Amb la col·laboració de:

Durant tota la meva vida he practicat esport. Per a mi, per tant, és fàcil parlar dels

beneficis que l’activitat física pot aportar en termes de salut, de be·nestar personal, de relacions soci·als, d’experiències i de records. No em refereixo a l’esport d’alt nivell, sinó al simple fet de fer esport per diversió, per passar una bona esto·na entre amics.

Avui, Tarragona té més d’11.000 practicants habituals a les instal·lacions del Patronat Municipal d’Esports, als quals cal sumar·hi tots aquells que fan esport en clubs privats o bé pel seu compte. Tots ells fan salut, tots ells contribuei·xen a través de l’esport a augmen·tar la seva qualitat de vida. I això, de retruc, beneficia la ciutat, per·què la pràctica esportiva elimina l’estrès. Sense estrès, som persones més amables, més predisposades al contacte social, amb més empenta i iniciativa. L’esport, doncs, no ser·veix només per a millorar la pròpia persona, sinó també l’entorn que

l’envolta. I aquí entra també l’eco·nomia. Perquè 11.000 esportistes generen un gran moviment econò·mic en compra de roba i material, en abonaments, en entrades a es·pectacles esportius, en inversions en equipaments, etc.

Tot i això, des de la Conselleria d’Esports no ens donem per satis·fets i volem seguir millora la Tar·

ragona esportiva. Ho farem a tra·vés de quatre pilars fonamentals: el primer d’ells serà l’anàlisi i redis·seny de l’oferta de serveis actuals en base a aspectes com la piràmide de població de Tarragona, les franges horàries d’oferta esportiva, la de·manda socials de serveis esportius o el grau de satisfacció dels usuaris de les instal·lacions del PMET.

En segon lloc analitzarem, mo·dificarem i ampliarem les opcions d’utilització de les instal·lacions esportives, així com les seves quo·tes, per fer l’esport encara més ac·cessible a tothom. En aquest sentit s’emmarca també la tercera gran lí·nia d’actuació, que consisteix a in·troduir la pràctica esportiva en els hàbits de la població.

Finalment, apostarem per la cre·ació d’un producte esportiu propi basat en la qualitat i en la varietat de serveis, com a element diferenci·ador de la resta de les instal·lacions esportives de la zona, tot incremen·tant el nombre d’abonats. En aquest últim punt hi tindrà molt a dir una

data que tots tenim ben marcada en el calendari: l’any 2017, Tarrago·na ha d’acollir els Jocs Mediterra·nis. Aquest objectiu compartit per tots els tarragonins i tarragonines el tenim ben a prop, en breu es farà oficial la decisió i la nostra ciutat té tots els números per esdevenir seu d’aquesta importantíssima cita es·

portiva.Des d’ara i fins llavors, hem de

potenciar Tarragona com una ciu·tat que viu i gaudeix l’esport inten·sament. Hem de millorar les instal·lacions existents i crear·ne de noves, la qual cosa ajudarà a crear ocupació i potenciarà l’economia de la ciutat i del seu entorn. Perquè l’esport, que ningú no ho dubti, és un dels motors que ens pot moure cap a un futur millor. T’hi uneixes?

TRIBUNA

«Finalment, apostarem per la creació d’un producte esportiu propi basat en la qualitat i en la varietat de serveis»

L’esport, sinònim de salut

Natàlia RodríguezRegidora d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona

El transport públic al Vendrell

Fa més d’un segle que el ferro·carril va arribar al Vendrell. Ho va fer en tancar el que

històricament es coneixia com “el ocho catalán” i n’era la pota sud l’estació que ara en diríem inter·modal de Sant Vicenç de Calders. Avui en dia, després de tants anys, els vendrellencs no podem anar a la nostra capital, Tarragona, direc·tament des de la estació del cen·tre de la vila; cal fer un transbord, igual com fa més de cent anys, i la durada del viatge per arribar fins a Tarragona, que en cap cas corres·pon a la distància ens separa de

Tarragona, depèn de l’enllaç que puguis agafar.

A aquestes altures del segle XXI, on es poden fer 600 km en menys de dues hores, triguem la meitat a fer·ne quaranta. La societat i au·toritats, locals i comarcals, tenen, davant aquest panorama, l’obliga·ció de reivindicar un servei ferro·viari que sigui això, un servei, no una aventura, i que serveixi per la dinamització econòmica de la co·marca, que doni facilitats als veïns i veïnes i a aquells que s’apropen a la nostra comarca atrets per la nos·tra oferta cultural, gastronòmica i

de lleure.L’altra pota del transport públic

es el bus urbà i interurbà. La trama urbana del Vendrell, amb molts nu·clis separats, fa necessari un servei de bus. En la situació actual, però, ens hem de preguntar si ens podem permetre subvencionar amb els di·ners de tots un servei que ens ge·nera un dèficit extraordinari? Per·sonalment apostem, i aposto, des del Govern municipal, per oferir el millor servei possible prenent les decisions necessàries per tal d’as·segurar la màxima qualitat i la per·manència en el temps. Això què vol

dir? Vol dir reestructurar; vol dir revisar el servei cercant la màxima eficiència; vol dir saber quines són les necessitats reals de la població, adaptant les línies a aquestes ne·cessitats; connectar el bus amb les estacions de tren i regular les rutes a l’Hospital, les platges i equipa·ments esportius i culturals.

Des del govern municipal, el que volem és donar el millor servei pos·sible i comptem amb la força que té l’actual govern, on totes les forces democràtiques de la vila volem ti·rar endavant la ciutat: comptem amb la complicitat dels ciutadans.

Maria Teresa MercaderRegidora del PP al Vendrell

EDITORIAL

El Mercat d’Antiquaris de Reus, que vesteix el passeig Prim cada dissabte des de les nou del matí fins a les dues del migdia, està per·dent, a poc a poc, la seva essència, fet que provoca que molts usu·aris ja l’hagin deixat de veure com el que ha de ser: un indret on es puguin adquirir productes antics. Vaja, del que en diuen relíquies. Resulta que hi ha alguns paradistes que han comprovat que aquest mercat compta amb un notable nombre de clients i, per aquest

motiu, han decidit plantar allí mateix una botiga d’electrodomès·tics de darrera generació o una boutique. Aquest fet està provocant que el valor d’aquest mercat estigui caient en picat, fins el punt que els paradistes han demanat unió per recollir signatures que vagin encaminades a recuperar l’essència. Ara, però, la pilota està al Pa·tronat de Turisme, que és qui decideix quines parades s’hi poden instal·lar o no. Veurem si actua amb coherència.

Perdre l’essència és perdre valorMÉS CONFIDENCIAL

«Sort que el cap de setmana no treballem»La calor està sent la protagonista, per excel·lència, d’un dels estius amb els termò·metres més elevats que es recorda. I aquest fe·nomen sí que afecta tothom, independent·ment de la condició so·cial i el lloc de treball. Aquest mateix cap de setmana, un polític d’un municipi tarrago·ní, que va assistir a un partit de futbol, va ex·clamar durant un mo·ment del matx: «Sort que el cap de setmana no treballem». I és que l’home va continuar assegurant que, amb vestit i corbata, la tem·peratura es multipli·ca al cos. Bé, però una cosa sí que és certa, que moltes persones que estan en una situa·ció complicada canvia·rien passar calor, mol·ta calor, per tenir una bona feina i un sou for·ça més que digne, com té aquest bon home.

Molta gent canviaria passar molta calor per tenir un sou força més que digne

Page 19: 22 agost 2011

diarimés - 1922/08/11 CLASSIFICATSl’Arbre. Pisos de 2 i 3 habitacions. Plantes baixes amb jardí, àtics amb ter rassa solàrium. Façana obra vista. Climatització per conductes. Jardí, piscina comunitària i zona de jocs. Qualitats altes. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcional. Entrega im­mediata. Preus a partir de 138.000 euros. Tel. 977 81.40.10

La Secuita. Obra nueva. 1 dorm. A/A, parquet, cocina e qui­pada. Pàr quing. 123.000 eu ros. Tel. 977 24.42.44

ref 5239 reuS piSO de 75 m2 de 3 hab, comedor, cocina, calef. as­cen. zona carrefour. precio: 106.000 euros. Tel. 617472053

viLa-Seca. piSO de 3 dormitorios, co ci na in de pen di ente, sin as censor, 144.240 eu ros. Abs te ner se a ge n cias. Tel. 639.184.934

Locals, Oficines, Naus, Pàrquings,

Terrenys

pLaza de parking. zOna Gasómetro. 34.000 euros. Tel. 609.446.083

apOdaca.- LOcaL de 300 m2 + 100 m2 d’oficines, instal.laciòns fetes, cèntric. 1.250 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 ­ 630 482 419

vapOr, LOcaL de 95 m2, exte­rior, vistes a la plaça dels Infants, instal.lacions fetes. 695 euros/ mes NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 ­ 630 482 419

terrenO en SaLOu carre-tera de la costa, para edificar edificio plurifamiliar de 12 viviendas.T.97725.09.93

gran OpOrtunidad bar reStaurante en Vila­seca, muy céntrico, todo montado para en­

i piscina, més pàrking doble i traster. Tel. 659.921.948

terrenO en SaLOu, ctra. De la costa, para edificar edificio plurifami­liar de 12 viviendas. T. 977.25.09.93.

SaLOu, zOna puebLO terrenO para unifamiliar de unos 600 m2, consultar precio. T. 977.25.09.93.

SaLOu, zOna eStivaL, terre-nO urbanizado para construcción de una casa. Unos 500 m2. Precio 170.000 euros.T.977.25.09.93.

SaLOu, c/ LLOrer zOna es­tival, terreno para construcción de 2 casas con proyecto. 215.000 euros.T.977.25.09.93.

permutO O vendO chaLet en Ruidecanyes por apartamento en la costa. Tel: 638.355.639

paLLareSOS, Obra nueva JuntO al pueblo casas con jar­dín de 4 habitaciones, 2 baños, 1 aseo, amplia cocina, lavadero, gran salón comedor, garaje para varios coches con puerta automática, zona comunitaria con piscina, casas de buena calidad y diseño desde 290.000euros www.pallaresos­green.es 977 25 09 93.

riudOmS. ÚLtimS piSOS prO-mOciÓ OBRA NOVA. REF. 318. Zona Plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habitacions. Plantes baixes amb jardí. Atics amb ter rassa solarium.

lón amplio y luminoso. Zona con todos los servicios: Instalaciones deportivas, colegios, guarderías, cap etc... Precio a convenir. Tel. 977 21 47 13

SerraLLO. venta de caSa antigua para construir 4 pisos. C/ Sant Pere. 300.000 euros nego­ciables. TEL: 609.44.22.39

piSO en c/apOdaca, eSqui-nerO con c/Cartagena, buen estado, exterior, 4 dormitorios, 2 baños, parking, trastero. precio piso: 240.000euros precio: piso+pk+trastero: 270.000.euros tf. 977­25 09 93

Sant pere i Sant Pau, piso de diseño. Plan ta baja, Ed ificio Mi ra mar II. Tel. 691.215.484

tarragOna, xaLet indivi-duaL d´aLt standing de 350 m2 en parcel.la de 700 m2, 4 plantes, sala menjador amb llar de foc i terrassa, cuina office amb hab.de planxa, 6 dorm. 3 banys, calefaccio, piscina , caseta de fusta de 20 m2, garatge i traster de 100 m2. Fantastiques vistes al mar. S’accepta permuta. 925.000 euros. Telf. 639.427.018.

piSO c/Lauria (cerca balcón mediterráneo) muy soleado. 4 dormitorios, baño y aseo. 195.000e. Posibilidad de parking. Tel: 660.381.837 – 600.574.172

Sant pere i Sant Pau. Pis 60 m2, 2 habitacions dobles, bany complet, cuina e qui pada, ga leria, saló­menjador. To tal ment reformat + mo bles. Preu 105.000 eu ros. Tel. 977 20.12.55. Ne go ciable.

paÏSOS cataLanS. zOna rO-tOnda. Por traslado, precioso piso 3 habitaciones, cocina, ga­lería, 2 baños, AC, calefacción, extras, muy bien conservado. Muy soleado. Buenas vistas. Con parking. 185.000 euros. T.977.25.09.93

vendO piSO céntricO, de 60 m2, 2 hab., con trastero. A re for mar. Tel. 671.031.627. Pre cio negociable.

Altres poblacions

reuS. camí aLeixar, 50. Pis can­toner, tot exterior, 150 m2 amb jardí

IMMOBILIÀRIA

• Venda

Tarragona

tOrrefOrta , bOnitO piSO de 3 hab., 2 baños completos, calef/AC, cocina con galeria, salón comedor, 2 terrazas y trastero. Exterior y solea­do. Totalmente reformado. Tel. 615. 891. 932

en venda piS a SP i SP C/Violant d´Hongria, 2 banys, 2 terrasses, par­quet, calefacció , 3 habitacions. Preu: 190.000.euros negociables. Intere­sats trucar al telèfon 629.48.54.57.

tOrreS rOma en tarragO-na, amplio piso impecable de 125m2, de 4 habitaciones, 2 baños, bien orientado. 400.000 euros. T. 977.25.09.93.

eL SerraLLO, Obra nueva, piso con 2 habitaciones, totalmente equi­pado, cuquísimo, edificio “Ser Mari­no”, acabados modernos y de dise­ño. Con solárium de 25m2. Desde 155.000 euros. T.609.44.22.39

ideaL gente JOven, diSpOne-mOS de viviendas económicas para comprar, también en opción a com­pra, pisos de 1 y 2 habitaciones en Bonavista. Facilidades en hipoteca o de compra. 977.54.38.46

tarragOna caLLe Smith caSteLLarnau Obra nueva. Entrega inmediata. hipOteca 100% 2 habitaciones, calefac­ción, parquet, armarios empotra­dos 130.000 euros 977.24.08.12/ www.ambientia.es

Sp i Sp OpOrtunidad por tras­lado urge vender ,zona Violant d’Hongria, c/ Miquel Servet, piso con muy buenas vistas al mar y a tarragona, seminuevo y en perfecto estado, 4 dormitorios, 2 baños, cocina con galeria, salon comedor, muy luminoso y solea­do, parking precio: 200.000.euros tf. 977­25 09 93

tarragOna. S.antº mª cLaret. Piso 80 m2, mue­bles, 4 habitaciones, a 300 m. zona universitaria y del Corte Inglés, amplio salón­come­dor, cocina equipada, baño completo, trastero, ascensor, parking comunitario, 170.000 euros. Tel. 646.775.138 / 619.894.558

preciOSO piSO en edificiO Baix Penedès, San Pedro y San Pablo, esquinero, en perfecto estado, 4 domitorios, 2 baños, cocina con galeria, aire acondi­cionado, terraza. piso + trastero 210.00 euros. parking opcional. tf. 977­25 09 93

tarragOna caLLe caSte-LLarnau Obra nueva. Entrega inmediata. Hipoteca 100% 3 ha­bitaciones y 2 baños. Esquinero, calefacción, parquet, armarios empotrados. 186.000 euros. 977.24.08.12

tarragOna, caLLe pere marteLL Obra nueva. Entre­ga inmediata. Hipoteca 100% Úitimo piso 2 Habitaciones, 2 baños, cocina independiente, Parquet, bomba de calor, arma­rios empotrados. 170.300 euros. 977.24.44.66 / www.ambientia.es

tarragOna c/ pare paLau-rambLa nOva Habitatge de 3 dormitoris, molt bon estat Ar­maris empotrats, dos banys, ca­lefacció, Possiblitat d’aparcament 219.000 euros. 977.24.21.60. www.rapejun.com

tarragOna ÁticO rambLa nOva Exclusivo ático en la Rambla Nova, para reformar . 120 metros, más 60 metros de terraza Posibilidad de plaza de aparcamiento para dos coches. 977.24.21.60/www.rapejun.com

piSO de OcaSiÓn, 100m2, 3dorm y 2baños. Bonito piso en zona céntrica, cerca de la Av. Catalunya y la universidad. 3 ha­bitaciones, dos de ellas dobles (antes 4) y 2 baños. Pavimentos de gres y aire acondicionado. Sa­

Façana obra vista. Climatització per conductes. Jardí. Piscina comunitària i zona de jocs. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcional. Entrega immediata. Qualitats altes. Preus a partir de 138.000 euros. Tel.: 977 81.40.10.

baix camp. caSa de poble 320 m2, bones vistes, moltes possibili­tats, 142.000 euros. Tel. 607.297.803.

eL mOreLL- c/ Jacint Verdaguer, casa 2 plantas, 150 m2, 4 habitacio­nes, baño y aseo, amplio comedor con salida al jardín de 60 m2 aprox., terraza 12 m2, garaje privado, nueva a estrenar. Precio: 246.000 euros. Tel. 977 54.38.46.

reuS. piS de 3 habitacions, cale­facció, 1er. sense ascensor, 120.000 euros. Tel. 977 32.13.03

La Secuita- ctra. tar ragOna, casa 3 plantas, 160 m2, 4 habitacio­nes, 2 baños completos y un aseo, amplio comedor con chimenea, 2 terrazas y dos balcones, garaje priva­do, próximo a la estación del AVE. Precio: 275.000 euros. Tel.: 977 54.38.46.

de particuLar a par ticuLar, casa unifamiliar 130m2, terreny 600m2. Urbanització Pinalbert. 216.000 euros. Tel.: 652.908.361

mOntbriÓ. ref. 595. piS semi­nou. 80 m2 utils. Antiguitat 2 anys. Planta baixa. 3 habitacions. Cuina americana equipada. Bomba de calor i a/c. Ter rassa 20 m2. Piscina comunitaria. Pàrquing. Molt llumi­nós. Preu 156.000 euros.Tel.: 977 81.40.10.

prOmOciÓ Obra nOva a RIU­DOMS. Ref 318. Zona plaça de

trar a trabajar. En venta a precio de alquiler. Ideal para matrimo­nio. TEL 656.190.202

vendO parking zOna pLa-za Monrius. C/ Selva del Camp. Coche pequeño/mediano. Tel.: 696.863.847

nau en venda riudOmS. Superficie 520 m2. Nau apara­dor. Parket. Oficines. Fals sos­tre. Instal·lació elèctrica. Boques d’incendi. Extractors. Ben comu­nicat. Facilitat aparcament. Preu 290.000 euros Possibilitat lloguer amb opció de compra. Ref. 608. Tel. 977 81.40.10

• Lloguer

Tarragona

nOu de St. OLeguer, estudi re­format , s­ menjador, cuina ameri­cana, bany complert , moblat , as­censor , com. inclosa 400 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 ­ 630 482 419

c/ miqueL Servet, Sp i SP, pis s/ nou de 3 dorm., sala menja­dor, cuina office amb galeria, 2 banys, balcó, armaris encastats, moblat, parquet, ascensor, cale­facció i zona com. amb piscina i com. inclosa, Vistes al mar. 650 euros/ mes amb pk 700 euros. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 ­ 630 482 419

av. cataLunya, piS de 4 dorm, sala menjador amb terrassa cuina independent, 1 bany, 1 lavabo, ascensor, moblat , exterior, asso­leiat, pk opc. 700 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 ­ 630 482 419

frai antOni cardOna i Grau, pis de 4 dorm., s­menjador amb

precioso piso en edificio Baix

penedès, san pedro y san pablo, esquinero, en perfecto estado, 4 domitorios, 2 baños, cocina con galeria, aire acondicionado, terraza. piso + tras-tero: 192.000 euros,

parking opcional. Tel.977-25 09 93

¡Se vende piso Se-minuevo, en Païssos

Catalans. 3 dormitorios (1 suite) y 2 baños con COCHERA doble y tras-tero incluidos!. Piscina y amplia zona comu-nitaria. Ideal parejas y familias. Descuento

de más de 70.000 euros, me urge venta.

615 019 699

Se vende piso de ocasión en Tarragona centro, junto a la Av. Catalunya. 4 dormito-rios y 2 baños. Bien distribuido y amplio, 115m2. Dormitorios

grandes. Pavimento de gres y calefacción de

gas. Oportunidad única 30% de descuento.

Informate sin crompo-miso 977.214.713

Atención inversor! Venta de pisos

alquilados 1 y 2hab. Garantía de co-

bro 12meses/año. Garantía de mante-nimiento. Financia-bles 100%. Nuevos y céntricos. Gestión integral del alquiler y el mantenimien-

to del piso. Tel: 615.019.699

reus. Zona alTa. pis exclusiu

de 100m2, 4 habitacions (1 tipo suite), escelents acabats, exterior davant i darrera a zona ajardinada, calefacció, terres de gres i parquet.

preu; 179.500€ Telf: 615.620.161

ocasió. pis en paissos caTalans de 4 hab., 2 banys, terrassa coberta, cuina office amb

mobles, calefacció, ascensor. Hipoteca

concedida amb gastos inclosos.

Telf. 615.620.161

Page 20: 22 agost 2011

20 - diarimés 22/08/11CLASSIFICATSterrassa, cuina independent, bany complert, armaris encastats, moblat, ascensor i com. inclosa. 550euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

Joan Miró, pis seMi nou de 2 dorm. s- menjador amb terrassa, cuina office amb galeria, vestidor, moblat, calefacció, ascensor , pk i com. inclosa. 600 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

particular lloga pis per estudiants prop de la Universitat. 625 572 855

pere Martell, pis s/ nou de 2 dorm, s- menjador amb balcó, cuina independent amb vitro, ascensor, moblat i com. inclosa. 500 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

cala roMana, Mirador de Cala Romana, duplex semi- nou de 3 dorm. sala menjador, cuina office, 2 banys, armaris encastats, 3 terrasses, ascensor, a/a, moblat, alarma, parquing 2 cotxes + tra-ser, zona com. amb piscina i com. inclosa. 1.200 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

apodaca, pis s -nou de 3 dorm., + vestidor, s- menjador, cuina amb vitro, bany complert, a/a, ascensor, moblat i com. inclosa. 680 euros/ mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

Molnars. Apartamento una habitación, amueblado, excelen-tes vistas, 450 euros/mes. Tel. 616.836.158

llogo pis 2 habitacions. Renovat i cèntric. Tel: 646.805.192

se alQuila apartaMento una habitación en tarragona amueblado, con electrodomés-ticos, A.Acondicionado. Gastos incluidos.directo con el propietario.Tel: 977–21.96.35 – 636.465.503

Altres poblacions

la pineda. pisos nuevos a estrenar. Con y sin muebles. Pre-ciosos. Modernos. De calidad. 2 habitaciones, 2 baños. Cocina in-dependiente. Grandísima terraza. Ideal para todo el año. 600 euros, con posibilidad de parking. TEL: 609.44.22.39

reus velodroM, pis s/ n de 2 dorm. s- menjador, cuina amb vitro, bany complert, ascensor, zona ajardinada amb piscina parquing i com. inclosa . 490 EUROS/ mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

pobla de Montornés, casa amb 2 habitatges independents,

de 1 i 2 dorm, cadascun . 700 euros/ mes, total. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

Montbrió del caMp .- pis de 2 dorm., s- menjador amb balcó, cuina, bany complert, moblat, calefacció, assoleiat , ascensor, i com. inclosa. 350 euros/ mes., pk opcional. NOU HÀ BI TAT CON-FORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

llogo habitació noies es-tudiantes. Barcelona. Tel: 934 351.219 Angela. tardes

reus. alQuilo habita-ción grande y soleada. Tel.

605.863.699

pobla de Montornés , c/ Eusebi Marcader, pis s/ nou de 2 dorm., s- menjador amb terrassa, cuina americana, 1 bany ,exterior, assoleiat, moblat i com. inclosa. 390 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

alforJa.- pis s/ nou de 2 dorm, s-menjador , cuina ameri-cana, 1 bany complert, calefaccio, ascensor, parquing inclos. 325 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CON-FORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

reus velodroM, pis s/ nou d´1 dorm. sala menjador, cuina amb vitro, bany complert, amb pk i tr. i com. inclosa. Zona amb jardi i piscina. com. inclosa 450 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CON-FORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

Montroig del caMp, pisos nous de 2 dorm. sala menjador amb terrassa, cuina americana amb vitro, a/a, zona comun., amb piscina, pk incl., com. incl., 400 euros. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

lloguer. passeig. priM. pis de 90m2, 3 hab, 2 banys com-plets, balconera. Calef. Ascen-sor. Preu: 450euros/mes. Telf. 652.960.787

Traspàs

traspaso MercerÍa anita. Pere Ceremoniós, 73 Reus. Tel. 635.919.401

Lloguer Despatxos, Oficines, Terrenys,

Naus, Pàrquings, Locals

vila-seca (parc de la Rie-ra II), local de 90 m2 ,reformat, instal·lacions, cèntric, pàrquing op-cional, 800 euros/mes. NOU HÀ BI-TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

llogo parking zona apo-cada. 977 211 357 – 696 106 140

local coMercial en tarra-gona C/CASTELLARNAU. Obra nueva, 100m2 de superfície inte-rior, 135.000 euros. 977.24.08.12

a les afores de Reus locals trasters 30m2. a partir 90 euros. Tel: 666.140.989

reus, c/ st. MagÍ Alegre, 5 (Reus), local nou per estrenar de 125 m², pàrquing opcional, can-toner, tocant Plaça de la Llibertat, 1.000 euros/mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

vila-seca, despatx xaMfra-ner de 150 m2 situat en un edifici semi-nou a la millor zona de Vila-seca, molt lluminós, 2 ascensors a l’edifici, instal·lacions fetes, 750 euros/mes.NOU HÀ BI TAT CON-FORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

TREBALL

eMpresa lÍder al sector del moble precisa dependent/a per a Reus. Es requereix: Experiència en el sector. Iniciativa pròpia i bon tracte. In teres sats /ades tru car al 696. 979.769 per a con certar entrevista.

se ofrece seÑora para traba-jos hosteleria, domésticos... TEL 637 181 694

¡atención! ingresos ex-tras www.trabaJarYa.coM. tel. 93-100-01-10

se busca personal para Bar en La Pineda. Tel: 627.777.173

es necessita dependenta Jornada completa enviar curri-culum, [email protected]

seÑora busca trabaJo liM-pieza, cuidar niños, personas mayores. Con referencias. Tel. 655.356.584

eMpresa lÍder al sector del moble necessita repartidor/mun-tador de mobles amb experiència. Amb vehicle propi per accedir al lloc de treball. Incorporació immediata. Interessats trucar al 977.30.10.33 de 9:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 hores

MatriMoni amb dos fills pe-tits i amb bones referències, s’ofereixen per a masovers a canvi de vivenda, zona del tarragonés o baix camp. tel. 642.723.548

chica responsable de vi-lallonga del Camp con expe-riencia se ofrece para cuidado de niños y personas mayores. Intere-sados llamar 685 269 279

AMISTAT

a MuJer MaYor atrevida para momentos de complicidad. Tel. 648.978.314

busques una relació amorosa, seriosa i estable o fer noves amistats? 695.410.052 www.maisol.com

cips club aMigos. organi-za psicóloga. Tel. 977 24.30.29 / 625.496.482 www.ci-ps.com

centro de aMistad parejas, grupos y cenas.Tel. 977 24 38 70 - 671 327 565

REFORMES LLAR

se ofrece paleta para hacer reformas en general. Económico y serio. Tel. 615.891.932

Mateu. reparaciones: electri-cidad, fontanería y electrodomés-ticos en el día. Tel: 634.901.774

airfred. Instalación, repara-ción, mantenimiento de cámaras frigoríficas, a/a, electricidad. Tel. 676.472.821

Mural-gas. Calefacción, ener-gía solar, gas y electricidad. Ave-rías y urgencias. Instalador autori-zado. Sín desplazaminientos. Tel. 674.405.478

albaÑileria realizaMos toda clase de trabajos. Presupues-tos sin compromiso. Sr. Codina. Tel. 977 54.12.34 -- 609.240.935

haceMos todo tipo refor-Mas y PINTURA. Presupuestos sin compromiso. Tel. 600.776.788

reparaciones- instala-ciones de electricidad, fontanería, telecomunicaciones, calefacción, A.A. Tel: 636.710.080

COMPRES

TAROT

la bruJita hechicera ¡nacÍ para ayudarte! Videncia, Tarot, Péndulo. Aciertos garantizados. 608.536.753. Aclara tus dudas. ¡Llámame! Atiendo 24h. Mayores de 18 años

tarot carla carbó. Sólo necesito fecha de nacimiento, 806.517.132. Mayores 18 años. Precio máx. 1,51 euros.

tarot Mariluz te soluciona tus dudas de amor, de pareja, salud, trabajo y dinero. Mayores de 18 años. 806.544.007

sra. MarÍa vidente. tel: 977 31.67.10 - 699.847.505 ALTRES

gestoria i assessoria fi-nancera. Preus anticrisi. Tel. 638.418.439

RELAX

vanessa, cariñosa, joven,

morena. Discreta. Reus. Tel.

671.788.470

reus. independiente, soli-

ta. MasaJista (titulada) espa-

cio perfecto para relajarte…Tel:

697.545.323

reus 50 1h. de masaje. Quie-

ro ofrecerte calidad... Solita. Tel.

690.166.376

sonia. cuarentona, besuco-

na, todos los servicios, 25 com-

pleto. Reus. Tel. 660.056.981

cristina. Madurita, bra-

sileña, cachonda, 130 pecho,

todos los servicios. Reus. Tel.

659.377.652

ivon. Jovencita, ardien-

te, besucona, juguetitos para

darte placer, 25 completo. Tel.

693.976.973

reus. 4 amiguitas con ganas

de hacerte feliz. Muy completas.

Ven y no te arrepentirás. Tel.

633.805.896

COMPRA Y VENTA DE ORO BERMUDEZ.Cambia tus joyas

usadas o rotas por dinero. Desde 16 / Kg hasta 27 euros/

kg. Abierto domingos hasta medio día.

Nueva tiendaC/ Gandesa, 30

TorrefortaC/ 20, 56 Bonavista

TEL. 692.228.340

COMPRA DE ORO MÁXIMA COTIZACIÓN, RESCATE DE PÓLIZA DE EMPEÑO MONTE DE PIEDAD. MC ORO PLAÇA PASTORETA

Nº 2 REUS PARKING GRATUITO

TEL 977 33 33 10 -977 24 21 84

PRUDIX COMPRO ORO

JOYAS EN GENERAL, MEJOR PRECIO (SIN

ENGAÑOS) PAGAMOS AL INSTANTE,

O’DONELL Nº25-27 REUS. 977 32.82.24,

EN BENVINGUT SOCIAS Nº32

(EL VENDRELL) 977 18.15.15

LA POBLA DE MAFUMET

Chalet con jardínCompre a precio de

alquiler por738 euros/mes

sin entrada.VEALO EN YOUTUBE.COM (buscar chale

ts la Pobla)Tel: 977.84.28.21

DINERO AL INSTANTE COMPRA DE ORO Y JOYAS MC. Máxima

tasación. Raval Martí Folguera, 27 Reus Tel

977 321 727, Tarragona C/ Caputxins,28

VIDENTE AFRICANO – PROFESOR MADIUSoluciona cualquier

problema,rápido y garantizado

100%amor – suerte – dinero – trabajo -mal de ojo -

negocio – justicia - impotencia sexual,mantener puesto

trabajo.Protección contra

enemigos.Recuperación de

pareja.¡¡RESULTADOS y

EFICACIA EN UNA SEMANA!!

Tel: 617.707.951 --- 977/ 31.27.54

Se precisa ADMINISTRATIVA

en Tarragona.con conocimientos ofimática, catalán,atención al cliente.

interesadas enviar cv con foto a :

[email protected]

HORARIO DE OFICINA: DE 9 A 14H.

Page 21: 22 agost 2011

diarimés - 2122/08/11 CLASSIFICATSSe neceSitan chicas con buena presencia para piso de relax en Reus. 615.383.697

chico, chica, pareja. Si eres muy vicioso ¡llámanos! no te arre-pentirás. Tel. 669.436.810

ana y sus tres amigas, madu-ritas, jovencitas. Todos los servi-cios, dúplex, lésbico, francés na-tural. Nueva dirección. Reus. Tel: 693.976.973

VenDReLL. JoVen, atractiva, sensual, discreta. Creo adicción al placer. Tel: 662.630.310

eSPaÑoLa. ofRezco lo que siempre has deseado. CREIXELL. Tel. 682.735.542

MaSaJiSta PRofeSionaL, rubia, joven, 100 pecho. Tel: 652.593.908

chica JoVen, novedad en Vendrell. Discreta, sensual, recibo sola. Piso privado. Tel: 667.247.399

VenDReLL. chica exhuberan-te, discreta y particular. Placer al máximo. Tel: 647.254.331

ReuS PiSo discreto, somos 5 amigas trabajadoras y muy com-placientes. Te esperamos. Tel. 698.294.199.

tRaVeSti 30 euros. Sin prisas, sin tabús, y a pelo. 697.630.642 ReuS

GLoRia cincuentona, rubia, fogosa, calentona, viciosísima, cu-lilinguis, dominatrix. Económico. Tel: 634.487.835

tRaVeSti 40 e. Superdotada, activa, muy potente, enormes pe-chos. Tel: 603.182.046 Reus

eSPaÑoLa Muy activa. Ven-drell. Tel: 655.028.594

VenDReLL eLiSa 140 pecho sa-lidas 60 euros. Tel. 664.722.333

eSPaÑoLa eStuDiante, piso privado, SEGUR-PLAYA. ¡¡Atréve-te!!. Tel. 662.047.400

29 euRoS servicio comple-to, 10 chicas, francés sin. Tel: 608.452.305. Reus

35 euRoS masajes en la camilla. Tel. 629.059.019

PaRticuLaR. Compañía alto nivel. Todos los servicios. SEGUR-PLAYA. Tel. 662.047.400

anticRiSiS. caSteLLana ma-sajista profesional, 115 pecho. Sola. Tel: 660.362.165

¡noVeDaD! Mi cuerpo está he-cho para el pecado. Todos los servicios. Piso privado. SEGUR-PLAYA. Tel. 615.252.553

JoVencita, caRiÑoSa, aten-ción las 24 hrs.30 euros servicio completo. Tel: 665.803.332

uRGen SeÑoRitaS con buena presencia para piso relax de lujo en Salou. 2.000 euros semanales, alojamiento. Tel. 647.738.478

LauRa cariñosa, masajes en ca-milla eróticos y relajantes. Citas concertadas. Reus. 693.677.913

MuJeReS, Si queréis pasar un buen rato, llamarme!!! Tel: 695.558.761

cinQuentona. Comple-to 30, (120 pecho). Reus. Tel: 622.856.384

MÓnica cataLana, en-cuentros con rigurosa discre-ción. Creixell-Tarragona. Tel. 682.529.074

chicaS caLienteS jóvenes y maduritas buscan hombres para relaciones esporádicas. 803.544.009.

MaSaJeS eXÓticoS Lindas ma-sajistas especialistas en técnicas placenteras en cuerpo a cuerpo. Erotismo sano y de calidad. 657 659 284

azucena 24 años, guapísima, dulce, cariñosa, masaje relajan-te. Citas concertadas. En Reus. 679.817.236

eSPaÑoLa. eMPReSaRia, no profesional, horas concer-tadas. Creixell-Tarragona. Tel. 608.411.781

Se aLQuiLa habitacion por ho-ras, para relax, especial parejas y chicas independientes. Tel. 615 383 697

PauLa. SeXo total. Cariñosa. Morbosa. 102cm pecho. Particu-lar. Salidas. Tel.: 664.077.776

Lucia 25 años, sensual, dulce y cariñosa. Masaje relajante. To-dos los servicios, discreción. Tel. 639.984.083

tRaVeSti noVeDaD (Reus), femenina, rubia, cuerpazo, so-lita, completa, 30 euros. Tel. 617.611.650

MaRta guapa, cariñosa, dulce y complaciente, todos los servicios. 1 hora 60 euros. 626.317.701

eSPaÑoLa 25 añitos, belleza, simpatía, sensualidad y elegancia. Todos los servicios. 699.242.637

MaSaJiSta DiPLoMaDa, relax, contractures, profesionalidad y seriedad. Tel. 658.666.227

anDRea coLoMbiana, muy complaciente. Todos los servicios. Tel. 685.725.775 TARRAGONA.

ana MaDuRita, todo de todo, 25 completo. Reus. Tel: 659.377.652. Cambio dirección.

chicaS RecibiMiento PeR-SonaLizaDo, Sola en casa, dis-creción absoluta, camilla, masaje oral, anal y testicular. A partir de 30 euros. Luna: 33 venezolana – 688.242.758/ eLena: 24 rusa – 698.407.435 / MaRceLa: 35 uruguaya – 669.303.057 / LoRe-na: 25 española – 688.200.059 / PaoLa: 26 cubana – 698.672.022 / RocÍo: 38 española – 635.997.659. DeLia: 23 rumana – 688.231.746

LoRena coLoMbiana, espe-cialidad griego profundo. Tel. 651.045.359. TARRAGONA.

ReuS. caRMen catalana, jo-vencita, cariñosa, hago todos los servicios. Tel: 648.266.866 http://denise_69reus.blogspot.com

aDRiana áRabe muy compla-ciente, sensual. Tel. 660.303.476. TARRAGONA.

MiRiaM 130P, morenaza, seduc-tora, elegante, quiromasajista. tel 693 989 456

ana 20 catalana, “masaje tailan-dés”, colegiala juguetona, cariño-sa, francés completo . Tel: 659 170 441

Se PReciSa chica Relax incor-poración inmediata, mucho tra-bajo todo el año, con clientela fija, buen ambiente, discreto. Buenas condiciones… 674 424 659

PatRicia cariñosa, culito respin-gón, 40 euros dos servicios. Tel. 603.649.911

PuRi. 100 pecho, complaciente, morbosa. Discreción. Recibo sóla. Tel. 649.191.271. Salidas.

ReciÉn SePaRaDa, atractiva, sensual, morbosa… Recibo sóla. Tel. 680.970.343.Salidas 24h.

JÓVeneS heRManitaS, 24-26 años, 60e. Sexo sín límites. Tel. 646.578.471

MicheL. 26 años, supercomple-ta, de 10 a 22h. Con cita previa. Tel. 692.956.710

eSPaÑoLa caSaDa, simple-mente MAR. Tel. 653.021.726 -CREIXELL.

RoSeta. GuaPa sexóloga, se-parada, 25 años, todo sí, griego profundo. Tel. 616.106.258

beLLaS SeÑoRitaS. Chalet dis-creto, fácil aparcamiento. Te espe-ramos. Tel. 977 33.11.18

aRantXa. VicioSÍSiMa, fies-tera, sumisa, francés bebido, negro, lluvia, besucona, 40 euros. Noche entera 300 euros. Tel. 688.286.501

noVeDaD. MaDuRita, com-placiente...sin prisas, sin límites (privado) Salou. Tel. 688.244.380

MaRta cataLana 40, Tarrago-na. Nínfómana, cariñosa, sí todo 40. Tel. 664.506.522

PiSo DiScReto francesa, co-lombiana. Todo de todo. Tel. 605.512.721

VenDReLL. tRaVeSti cataLa-na. teL: 655.028.594

cataLana neuS. Morena, madura, recibe privado. Tel. 689.535.868

KaRina. noVeDaD en SEGUR-CALAFELL, sensaciones de placer al límite. Máxima discreción. Tel. 673.481.050

aStRiD. beLLeza y placer a tu alcance, particular, discreta. SE-GUR-CALAFELL. Tel. 610.589.727

MaRta cataLana 40, Tarrago-na. Completísima, todo a partir 40. Tel: 664.506.522

Rebeca cincuentona en Reus. Todo de todo, griego pro-fundo. Tel: 698.792.204

VenDReLL. DoS chicas jóvenes y una madurtia, complacientes. Todos los servicios, 24 hrs. Tel. 688.225.567

MaRitXeLL. cataLana, madu-ra, llámame si quieres que te haga feliz. Reus. Tel. 688.313.590

MÓnica ReLLenita, francés completo, griego, beso negro. Reus. Tel: 688.313.539

PeQueÑa cuLo grande 30 euros. Tel: 977 23.24.07

RaPunzeL JoVencita elegan-te. Solo señores discretos. Tel: 670.652.089

30 euRoS. Rusa, novedad en Salou.Tel: 667.971.865

DanieLa GuaPa, simpática, cariñosa. Piso discreto. 30 euros. Reus. Tel: 692.740.035

eXotica JoVencita cachon-da…. Me ponen los hombres maduros…. SI A TODO. Tel: 657 468 476

Katia Rubia, ojos azules, 110 pecho. 25 a Una rubia con clase Tel: 609.107.816

Sonia noVeDaD, madurita, 32 años, quiromasajista, técnica bali-nesa. Relájate en mis manos. Sin prisas, climatizado, refresco gratis. Tel: 645.153.354

SaLou. 3 amiguitas, morbosas para ti. Salidas. Tel: 680.755.834

noVeDaD SaLou. Masajes eró-ticos, tú eliges el final. Salidas. Tel: 698.347.598

ReuS. SeÑoRa 44 años, impe-cable, sexy, morbosilla, privadíiii-simo. Discreto. Tel: 689.569.290

Mayca cataLana: un masaje un placer una relajación total…Tel: 977.20.26.20

tRaVeSti tania espectacular complaciente dotada 680 874 562

taRRaGona. caRoLina traves-ti, muy femenina, activa-pasiva. Tel. 651.543.842

cRiStina eSPaÑoLa, 24 años. Todos los servicios. Tel. 603.729.190

ReuS. SaRa jovencita, completo 25e. Tel: 683.116.136

ReuS. MaRÍa rumana, cariñosa, besucona. Nueva dirección. Tel: 617.011.226

¡¡¡RuSa nueVa!!! Sin prisas,30 euros completo. Tel: 610.871.682 Salou.

¡KaRen cubana!, conejito pe-ludito. http://Karencubana.blogs-pot.com Tel: 698.207.674 Reus.

noVeDaD en REUS. Loli mula-tita, 140 pecho, francés natural y mucho mas. Tel. 618.537.345

centRo MaSaJe y algo más... relajante, tailandés, anal, “vibra-dores” 40 e. Tel: 657 659 284

cataLana ReLLenita, besos con lengua, francés completo, griego, parejas, salidas. Tel. 681.158.712

ReuS bRaSiLeÑa completísima tel. 698 294 198

ReuS PiSo discreto, somos 5 amigas trabajadoras y muy com-placientes, te esperamos.698 294 199

ReuS MaRiSa catalana rellenita 120 pecho, griego. 698 294 199

feRnanDa. MoRenaza espec-tacular. Masaje camilla, francés y penetración. Tel: 672.852.213

MaDRe-hiJa. Más viciosas, 18-38 añitos. El mejor morbo, 60 e. Tel: 638.418.619

MADURITA. Torredembarra.

Francés 15. Completo 25. Tel.

635.905.696

SANDRA española guapa y completa.

Para hombres maduros. Privado.

Salou. Tel. 692.557.346

Page 22: 22 agost 2011

22 - diarimés 22/08/11CLASSIFICATS

Page 23: 22 agost 2011

diarimés - 2322/08/11 SERVEISAVUI FELICITA ALS QUE ES DIUEN: Maria Reina i Timoteu.

TVE106:00 Noticias 24 horas10:15 La mañana de La 114:00 Informativo territorial14:30 Corazón de...15:00 Telediario 116:05 El tiempo16:15 Amar en tiempos revueltos17:05 Eva Luna18:15 Amar de nuevo19:00 Repor20:00 Gente21:00 Telediario 222:05 El tiempo22:15 Plaza de España22:45 Plaza de España23:10 Los misterios de Laura00:15 El coche fantástico01:35 TVE es música02:00 Noticias 24 horas

TELEVISIÓ PROGRAMACIÓ

LA SEXTA07:00 La Sexta En Concierto08:30 El muro infernal09:10 Crímenes imperfectos10:55 Crímenes imperfectos11:55 Crimenes Imperfectos12:50 Crímenes imperfectos13:55 LaSexta Noticias 1ª Edición15:05 LaSexta Deportes15:25 Bones16:15 Bones17:10 Bones18:00 Verano directo19:55 LaSexta Noticias 2ª Edición20:55 LaSexta Deportes21:30 The Very Best Of ‘El Intermedio’22:30 Trofeo Joan Gamper00:20 Bones01:10 Bones02:15 Astro tv

TVE213:00 Para todos La 213:40 A pedir de boca14:10 Sabores del mundo14:40 Bajo nuestros mares14:45 Documentales culturales15:30 Saber y ganar16:00 Grandes documentales18:55 Biodiario19:00 Vietnam, vida tras la muerte19:30 Mi reino por un caballo20:00 La 2 Noticias20:15 Miradas 220:30 El río de la vida21:00 Documentales culturales22:00 El cine de La 2: El coche de pedales23:45 Somos cortos00:05 Espíritu flamenco00:35 Documentales culturales

TV311:02 La caseta de la platja 12:13 Rex 13:03 Bocamoll 13:44 Cuines 14:00 Telenotícies comarques 14:20 El medi ambient 14:30 Telenotícies migdia 15:43 Temps de silenci 18:07 Les germanes McLeod 18:55 Just for laughs 19:40 Presentació F. C. Barcelona Trofeu Joan Gamper20:30 Trofeu Joan Gamper 21:28 Telenotícies vespre 21:34 Trofeu Joan Gamper 22:33 El vestidor 23:15 Efectivament 00:06 Marilyn: les últimes sessions 01:12 Jazz a l’estudi

ANTENA 306:15 Las noticias de la mañana09:00 Espejo de verano12:45 La ruleta de la suerte14:00 Los Simpson15:00 Antena 3 Noticias 116:00 La previsión de las 416:15 Bandolera17:15 El secreto de Puente Viejo18:15 El diario19:45 Atrapa un millón21:00 Antena 3 Noticias 221:45 La previsión de las diez21:55 Ver cine22:00 Cine: Spiderman00:30 Especial investigación02:30 Adivina quien gana esta noche04:15 Únicos

CANAL REUS TV14:00 Notícies14:30 Muntanyes d’aventura15:00 Escenaris Estiu15:30 La setmana16:00 Notícies 16:30 Muntanyes d’aventura17:00 Socarrats17:30 La setmana18:00 Notícies18:30 10 Comarques19:00 Evolució19:15 Trucat19:30 Esports en Xarxa20:00 Notícies20:30 Socarrats21:00 Escenari Estiu 21:30 Què li ve de gust?22:00 Notícies22:30 Què li ve de gust?

CUATRO06:30 Puro Cuatro06:45 Los cazadores de mitos08:15 Top Gear10:15 Alerta Cobra12:30 Las mañanas de Cuatro14:00 Noticias Cuatro 114:50 Noticias Cuatro deportes 115:50 No le digas a mamá que trabajo en la tele17:10 NCIS: Los Ángeles18:00 NCIS: Los Ángeles19:00 ¡Allá tú!20:00 Noticias Cuatro 220:45 Noticias Cuatro deportes 221:30 ¡Mójate!22:30 Uno para ganar00:00 Diario de...02:00 Ciudades del pecado02:40 Cuatro Astros

TAC 1213:30 Evolució 14:00 Noticies 12 14:30 Evolució 15:00 Fanzivid 15:30 Menja SA 16:00 Noticies 1216:30 Reemissió 18:00 La Setmana 18:30 Fanzivid 19:00 Evolució 19:15 Trucat 19:30 Esports en xarxa 20:00 Noticies 12 20:30 Estiu 12 dilluns 21:30 Interès 22:00 Noticies 12 22:30 Reemissió 00:00 Banda Sonora 00:30 Interès

TELECINCO07:00 Informativos Telecinco Matinal09:00 El programa del verano12:45 Mujeres y hombres y viceversa14:30 De buena ley15:00 Informativos Telecinco 15h15:45 Sálvame diario20:00 Pasapalabra20:55 Informativos Telecinco 21h22:00 El cuerpo del delito22:45 CSI: Las Vegas23:30 CSI: Miami02:15 Locos por ganar04:00 Infocomerciales05:00 Fusión sonora

CANAL CATALÀ12:00 Platinum13:00 Tinglado 22 14:00 T-notícies. Edició cap de setmana14:30 Fil a l’agulla 15:00 L’accent 15:30 República Checa 16:00 T-notícies 16:30 World Fashion Faces 17:00 Tinglado 22 18:00 Fil a l’agulla 18:30 Pel· licula20:00 Platinum20:30 T-notícies 21:00 Los vigilantes de la noche22:00 World Fashion Faces 22:30 República Checa 23:00 T-notícies 23:30 Sin tetas no hay paraiso01:00 T-notícies

Informa’t977 11 42 43

A BAIXCOST

TELÈFONS D’INTERÈSURGÈNCIESBombers.................................................................................................... 085Emergències................................................................................................112Urgències.(Ambulàncies)......................................................................... 061CAMBRILSAjuntament.................................................................................977.79.45.79Policia.local............................................................................... 977.79.45.66Centre.d’Assistència.Primària.(CAP)......................................977.36.30.74SALOUAjuntament................................................................................977.30.92.00Policia.local................................................................................977.30.92.12VILA-SECAAjuntament................................................................................977.30.93.00Policia.local................................................................................ 902.734.196Ambulatori................................................................................. 977.39.40.27

FARMÀCIESTARRAGONA:Salazar Mena, ManuelAvinguda.Catalunya,.17.(24.hores)977223020Torrell Sorio, MontserratRiu.Ter.6,.Bloc.9.(Camp.Clar)(24.hores)97754872

REUS:Guillén-Navàs-Sentís-Villa-nuevaAv.. Paisos. Catalans,. 116. dreta..(24.hores)977322751Bofarull Masip, JosepBatan,.30.(Diürn)977345988

AGENDACAMBRILS: Trobada de Vela Llatina.17.h,.Club.Nàutic.CambrilsExposició.de.diferents.elements.marinersTARRAGONA: Exposició Display 2011.En.diferents.llocs.de.la.ciutatÚltim.dia.per.poder.veure.l’exposició.d’obres.grafitteresULLDECONA: Nit de DJ’s23.30.h,.Sala.Glop’sDiferents.DJ’s.locals.oferiran.una.sessióULLDECONA: Actuació d’Eba.24.00.h,.Sala.Glop’sEl.grup.presentarà.el.seu.últim.treball.en.format.acústic

L’HORÒSCOP

Molts amics i fami-liars et faran sen-tir que ets un és-ser especial, algú adorable, pel que la teva autoestima millorarà bastant aquests dies.

ÀRIES21/03 al 20/04

Si mesures les te-ves paraules, con-reant una mica la diplomàcia, pots solucionar cert problema de pare-lla que fa dies que et preocupa.

TAURE21/04 al 21/05

En l’amor has d’apostar fort per tu, les cartes estan a la teva mà. Sa-lut; no passis per alt tot el que afec-ta les teves emo-cions.

BESSONS22/05 al 21/06

Transformar el teu dia a dia sen-timental com un joc divertit i lúdic està al teu abast. Salut; avui gau-deixes d’un ànim excel·lent.

CRANC22/06 al 23/07

En temes d’amor és possible que el dia d’avui t’ofereixi moments de certa nostàlgia, records importants per a tu d’èpoques molt antigues.

SAGITARI23/11 al 21/12

Avui les teves in-decisions i coque-tejos poden ser causa de malen-tesos amb la teva parella. Salut; mi-lloraràs el teu estat d’ànim.

CAPRICORN22/12 al 20/01

Sigues més objec-tiu. No et perdis en els petits detalls referent a la teva vida amorosa. Sa-lut; és important saber dir no a cer-tes coses.

AQUARI21/01 al 19/02

Etapa bona per fomentar el dià-leg i superar vells problemes senti-mentals. A la feina hauries d’aclarir-te abans de contrac-tar més persones.

PEIXOS20/02 al 20/03

Et costarà treu-re els teus senti-ments més verda-ders i íntims. Vés amb compte amb les teves indecisi-ons, et poden por-tar problemes.

LLEÓ24/07 al 23/08

No vols tenir desa-vinences amb nin-gú. Et ve de gust passar el dia tran-quil. Salut; has de millorar el nivell de qualitat en el teu menjar.

VERGE24/08 al 23/09

Tindràs el do de la loquacitat. Se-ràs molt comuni-catiu amb l’altre sexe. Salut; evita tenir problemes amb una vida més tranquil·la.

BALANÇA24/09 al 23/10

Avenços i millo-res en els teus assumptes sen-timentals. Salut; potser ara sigui el moment més ade-quat de fer-te una revisió.

ESCORPÍ24/10 al 22/11

CINEMA CARTELLERA

TARRAGONAOCINETARRAGONAOcine1 Labodademimejoramiga 17.00-19.45-22.30-0.45 Ocine2 HarryPotter73-D 16.30-19.00Ocine2 Linternaverde 22.00Ocine2 Linternaverde 0.15Ocine3 LosPitufos3-D 12.00-17.00-19.15Ocine3 CapitánAmérica3-D 22.00-0.30Ocine4 Kung-FuPanda2 12.00-16.00 Ocine4 CapitánAmérica 17.40-20.00-22.30-0.45Ocine5 Cars2 16.00-18.15Ocine5 LospingüinosdeMr.Popper 12.30-20.30Ocine5Badteacher 22.40-0.40Ocine6 LosPitufos 12.30-16.15-18.20-20.30Ocine6Templario 22.30-0.45Ocine7 Zooloco 12.30-16.00-18.15-20.30-22.40-0.45Ocine8 Paul 17.00Ocine8 HarryPotter7 12.00-19.45-22.15-0.40Ocine9 ElorígendelplanetadelosSímios 12.00-17.00-19.30-22.00Ocine9Laoportunidaddemivida 0.15Ocine10 Conanelbárbaro 12.15-16.00-18.15-20.30-22.40-0.45Ocine11 Manualdeamor3 116.30-19.15-22.15-0.40Ocine11 Cars2 12.15Ocine12ElsBarrufets 12.15-16.10 - 18.15 - 20.25Ocine12 Lavíctimaperfecta 22.30-0.30Ocine13 Super8 17.00-19.30-22.15-0.30Ocine14 Conanelbárbaro3-D 12.00-17.00-19.30-22.15-0.30Ocine15 Elorigendelplanetadelossimios 16.00-18.15-20.30-22.45-0.45Ocine16 Super8 12.15-16.00-18.15-20.30-22.45

ALTAFULLACINEMESLESBRUIXESALTAFULLACapitánAméricaZooloco

ElorigendelplanetadelossimiosLabodademimejoramigaLinternaverdeHarryPotter7

LESBRUIXESCINEMES-ALTAFULLA:977651421

VILA-SECAOCINEVILA-SECAOcine1 Paul 16.15 Ocine1 Labodademimejoramiga 19.30-22.00-0.30Ocine2 Cars2 16.00Ocine2 Zooloco 18.15 - 20.30 - 22.40-0.45Ocine3 ElorígendelplanetadelosSimios 17.00-19.15(excepte divendres)Ocine3 Badteacher(VOSE) 20.30 (només divendres)Ocine3 Super8 22.15-0.50Ocine4 Conanelbárbaro 16.00-18.30-22.00-0.30Ocine5 Conanelbárbaro3-D 17.00-20.00-22.40-0.50Ocine6 Super8 16.00-18.15-20.30-22.40-0.50Ocine7ElorígendelplanetadelosSímios 16.00-18.15-20.30-22.40Ocine8 LosPitufos 16.00-18.00-20.00Ocine8Lavíctimaperfecta 22.15-0.15Ocine9 Templario 16.30Ocine9 CapitánAmérica 19.15-22.00-0.30Ocine10 LosPitufos3-D 16.30-18.30Ocine10 CapitánAmérica3-D 22.30-0.40

REUSREUSPALACESala1 Super8 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45Sala2 CapitánAmérica 16.00 - 18.30 -22.15 Sala3 Zooloco 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.30Sala4 Elorigendelplanetadelossimios 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 Sala5 Conanelbárbaro 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45Sala7 LospingüinosdeMr.Popper 16.00 - 18.15

Sala7 JacksBoots(VOSE) 22.30Sala8 LosPitufos 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.30

Mésinformacióaltelèfon977754978

LAURENREUSMULTICINESLauren1Zooloco 16.20 - 18.25 - 20.25 - 22.30Lauren2 CapitánAmérica 17.00 - 19.45 - 22.25Lauren3Cars2 16.10 Lauren3 Lavíctimaperfecta 18.35 - 20.35 - 22.35Lauren4HarryPotter7 19.25 - 22.00Lauren4LospingüinosdeMr.Popper 16.15Lauren5Elorigendelplanetadelossimio 16.15 - 18.25 - 20.30 - 22.35Lauren6Conanelbárbaro 16.00 - 18.10 - 20.20-22.30Lauren7Labodademimejoramiga 17.00 - 19.45 - 22.20Lauren8Lospitufos 16.00 - 18.10 - 20.20Lauren8Linternaverde 22.20Lauren9Super8 16.00 - 18.15 - 20.20-22.30

Peramésinformacióivendaanticipadad’entrades:www.laurencinemas.net

ELVENDRELLOCINEOcine1 Labodademimejoramiga 11.50 - 15.50 - 18.05 - 20.25-22.45-1.00Ocine2 Zooloco 12.00-16.00-18.05-20.15-22.20-0.30Ocine3 Elorigendelplanetade... 11.50 - 15.55 - 18.00 - 20.30 - 22.45 - 1.00Ocine3Super8 11.50 - 16.00 - 18.20-20.05Ocine4 Super8 22.45-0.30-1.00Ocine4 CapitánAmérica 20.20-22.40-0.50Ocine4 Conanelbárbaro 12.00-15.50-18.05-20.20-22.35-0.50Ocine5LosPitufos 11.50-16.15-18.15Ocine6 Cars2 11.50Ocine6LosPitufos3-D 16.15Ocine7Conanelbárbaro3-D 12.00-16.30-19.15-22.00-0.30

OCINE:902170831/977660778

Page 24: 22 agost 2011

24 - diarimés 22/08/11A L’ÚLTIMA

SUDOKU

Nivell fàcil

L’ACUDIT Napi

Nivell mitjà

30º 20ºTemperatura

màxima

Temperatura mínima

Espai patrocinat per:

EL TEMPS

Estat del cel:De matinada estarà mig ennuvolat per núvols alts i mitjans, al llarg del matí, creuaran per la res-ta del territori deixant el cel poc ennuvolat. La res-ta de la jornada el cel es-tarà serè si bé, durant la tarda, creixeran alguns núvols d’evolució diürna al Pirineu occidental.

LA IMATGE DEL DIA

Sant Magí també té la seva regataDurant el dia d’ahir es va celebrar la regata de Sant Magí, organitzada pel Club de Vela Platja Llarga. Diferents embarcacions van sortir a navegar per la costa tarragonina amb ganes d’aprofitar la bona mar que hi havia.

CEDIDA

SOCIETAT

ELOI TOST–On has estat fent de voluntària?–He estat dos mesos a Bolívia, a la ciutat de Cochabam-ba, que és capital d’un Departament, el què equivaldria aquí a una Comunitat Autònoma. Feia de voluntària a la Fundació Cristo Vivo, que va ser creada per una missionera alemanya que ja fa quaranta anys que és al país i que es dedica a ajudar nens desfavorits i sen-

se recursos.–Com vas contactar amb aquesta fundació?–Va ser a través de la mare d’un amic.

Ella va anar allà fa temps i amb un amic meu vam decidir anar-hi. A través de correu electrònic vam poder contactar amb ells i ens vam oferir com a voluntaris per ajudar-

los durant dos mesos.–Com era el teu dia a dia a Cochabamba?–De vuit del matí a cinc de la tarda treballava en un centre educatiu per a nens de famílies amb pocs recursos. Tenien entre quatre mesos i cinc anys. I a la tarda donava suport escolar a nens una mica més grans amb situ-acions familiars molt complexes. Els ensenyàvem a llegir i els ajudàvem a fer els deures de l’escola. –Quin tipus de situacions?–Hi havia menors que havien patit vi-olacions, nens orfes, alguns que no coneixien el pare... Recordo el cas de dos germans que vivien sols i s’ho fe-ien tot ells. El gran tenia dotze anys!–Com a voluntaris, només hi éreu tu i el teu amic?–No, també hi havia alemanys i fran-cesos. Ells s’hi estaven al voltant d’un any i rebien ajudes tant de la fundació com del Govern. A nosaltres ens dona-ven allotjament, esmorzar i dinar.–Què et va impactar de la societat boliviana?–Bolívia és el pais més pobre de sud-amèrica. Xoca que a Àfrica, a la gent tot i ser molt pobra, la veus feliç. Segu-rament perquè són menys conscients de la seva misèria. A Bolívia, en can-vi, els ciutadans saben què els fa falta per millorar, però no ho poden acon-seguir i la tristesa es percep.–Què es pot fer des d’aquí per ajudar?–Doncs donacions econòmiques o en-viar medicaments, però el realment útil és anar allà a treballar.–Som realment conscients de la sort que te-nim de viure en un país desenvolupat?–No. El món és com una moneda i no-saltres només coneixem la cara en la qual vivim, però a la creu no sabem què hi ha.

Ha fet de voluntària a la fundació Cristo Vivo que atén nens desfavorits i sense recursos

Sílvia Bosch, a l’esquerra, durant la seva estada a Bolívia aquest estiu on ha estat treba-llant dos mesos com a voluntària.

CEDIDA

Sílvia Bosch Queralt. Voluntària a Bolívia.

«Aquí només coneixem una cara de la moneda del món en el qual vivim»La jove reusenca ha estat dos mesos ajudant infants