24
tarragona ~ reus ~ costaDaurada diari més més diari DIMECRES 27 D’OCTUBRE DE 2010 núm. 1.656 www.diarimes.com La parròquia de la Santíssima Trinitat de Sant Carles de la Ràpita va viure ahir un emotiu funeral on es va acomiadar Estela Calduch. CRISTINA AGUILAR AVUI TAMBÉ REUS L’aeroport registra un important descens de línies en la temporada d’hivern. P5 Sant Carles de la Ràpita acomiada la jove assassinada a Cambrils ATRACAMENT AL BANC SANTANDER Les gravacions de les càmeres mostren que Estela Calduch no va oferir resistència; els atracadors podrien ser dos delinqüents comuns. P8-9 La bala que va ferir de mort Estela Calduch dilluns passat, la jove de 25 anys que treballa- va a les oficines del Banc Santander de Cam- brils, podria haver entrat per una mampara de seguretat i, de forma indirecta, haver-la fe- rit. És només una hipòtesi que ha sortit a la llum pública després que la Policia mostri al- gunes de les imatges preses de les gravacions de les càmeres als comerciants de Cambrils que podrien aportar dades sobre els atraca- dors. El que sí que sembla segur és que la jove no va oferir resistència al seu assassí i va mo- rir dessagnada per la ferida al coll. Els Mossos d’Esquadra podrien haver identificat els atra- cadors, que serien dos delinqüents comuns amb antecedents. En qualsevol cas, la Policia continua la seva recerca. Mentrestant ahir, Sant Carles de la Ràpita, el municipi d’on era Estela Calduch, acomiadava les seves despu- lles en un emotiu funeral que va congregar més de 500 persones. Durant el matí, les ofi- cines del Banc Santander i totes les facultats de la URV van concentrar-se en senyal de dol i de protesta per l’injust assassinat.

27 octubre 2010

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Diari gratuït del Camp de Tarragona

Citation preview

Page 1: 27 octubre 2010

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésmésdiari DIMECRES27 D’OCTUBRE DE 2010

núm. 1.656www.diarimes.com

La parròquia de la Santíssima Trinitat de Sant Carles de la Ràpita va viure ahir un emotiu funeral on es va acomiadar Estela Calduch.

CRISTINA AGUILARAVUI TAMBÉ

REUS

L’aeroport registra un important descens de línies en la temporada d’hivern. P5

Sant Carles de la Ràpita acomiada la jove assassinada a CambrilsATRACAMENT AL BANC SANTANDER Les gravacions de les càmeres mostren que Estela Calduch no va oferir resistència; els atracadors podrien ser dos delinqüents comuns. P8-9La bala que va ferir de mort Estela Calduch dilluns passat, la jove de 25 anys que treballa-va a les oficines del Banc Santander de Cam-brils, podria haver entrat per una mampara de seguretat i, de forma indirecta, haver-la fe-rit. És només una hipòtesi que ha sortit a la llum pública després que la Policia mostri al-gunes de les imatges preses de les gravacions

de les càmeres als comerciants de Cambrils que podrien aportar dades sobre els atraca-dors. El que sí que sembla segur és que la jove no va oferir resistència al seu assassí i va mo-rir dessagnada per la ferida al coll. Els Mossos d’Esquadra podrien haver identificat els atra-cadors, que serien dos delinqüents comuns amb antecedents. En qualsevol cas, la Policia

continua la seva recerca. Mentrestant ahir, Sant Carles de la Ràpita, el municipi d’on era Estela Calduch, acomiadava les seves despu-lles en un emotiu funeral que va congregar més de 500 persones. Durant el matí, les ofi-cines del Banc Santander i totes les facultats de la URV van concentrar-se en senyal de dol i de protesta per l’injust assassinat.

Page 2: 27 octubre 2010

2 - diarimés 27/10/10TARRAGONA

E. VALCÁRCEL / REDACCIÓ«Gireu el cap, fixeu la mira-da en aquesta direcció, allà hi ha al sud». Aquesta va ser una de les primeres decla-racions que l’alcalde de Tar-ragona, Josep Fèlix Balles-teros, va fer ahir al matí en el marc de la conferència El futur passa per la Catalunya Nova, que va pronunciar al Fòrum Europa-Tribuna Ca-talunya celebrat a l’Hotel Palace de Barcelona.

Davant d’unes 200 per-sones del món econòmic, financer i social, el batlle tarragoní va reconèixer que Barcelona «és el centre eco-nòmic, social i polític de Catalunya», però va deixar clar que el futur del país «passa per la Catalunya Nova», on es troba Tarra-gona. L’objectiu de l’alcalde era donar a conèixer les po-tencialitats d’aquesta Cata-lunya Nova als assistents i, més concretament, les de Tarragona.

El primer que va subrat-llar el batlle va ser el punt estratègic on es troba Tar-ragona: «Connectem amb Aragó i el País Basc a través de Lleida, amb el litoral me-diterrani i el sud a través de Castelló, tenim una porta al Penedès per arribar a la res-ta de Catalunya i a Europa i el mar, la quarta porta, que ens connecta amb el món a través del Port».

«Jove, potent, enèrgica, dinàmica...», aquests i d’al-tres adjectius va utilitzar l’alcalde per descriure la Catalunya Nova i una part important d’aquesta, Tar-

ragona, la qual, assenyala-va Ballesteros, «té un model dotat d’energia, competèn-cia i connectivitat», uns va-lors, afegia, «que a la resta del país no estan ben re-solts, mentre que al nostre territori sí».

El batlle també va desta-car les àrees logístiques del territori, com ara els Cen-tres Integrals de Mercade-ries i els previstos com els del Penedès, Alt Camp i la Conca de Barberà.

Una de les infraestruc-tures que va protagonitzar bona part del discurs de Ballesteros, però, va ser el Port. «És vital per a Tarra-gona i per al seu territori», assegurava l’alcalde, que va argumentar aquesta afir-mació amb diverses xifres, com els 24,6 milions de to-nes que ha mogut el Port fins el passat setembre i l’increment en un 25,2% del tràfic de contenidors. «És el quart Port de l’Estat espa-

nyol en moviment de mer-caderies», recordava.

Pel que fa a l’energia, Ba-llesteros va reiterar que a Tarragona «en produeix per a tota Catalunya i bona part de l’Estat espanyol». En aquesta línia, el batlle re-cordava que «tenim el com-plex petroquímic més gran del sud d’Europa».

Pel que fa al turisme, l’al-calde lloava la Costa Daura-da, «una de les millors cos-tes del territori espanyol, amb atractius turístics de primer ordre». En el mateix sentit, Ballesteros va desta-car la resolució del proble-ma de residus que genera la societat, els espais naturals i el «bon nivell» de l’agricul-

tura, entre d’altres potenci-alitats.

Barcelona, acaparadoraEn el transcurs de la confe-rència, Ballesteros va refer-mar «l’enorme potencial» de Barcelona com a capital com a generadora de recur-sos i com a motor de Ca-talunya. El batlle tarrago-ní, però, va assegurar que aquesta «gran força suposa, en alguns casos, una inèr-cia que acapara potencia-litats». D’aquesta manera, Ballesteros va deixar anar que aquesta potencialitat «perjudica, en alguns ca-sos, la Catalunya que queda fora de la corona metropoli-tana de Barcelona».

L’alcalde va fer referèn-cia a l’aeroport de la capi-tal catalana per exemplifi-car aquesta concentració de potencialitats: «Un nou aeroport ben dotat i amb capacitat per acollir vols transoceànics és bo pel país, però acaba convertint el vell aeroport del Prat en un aeroport de vols de baix cost que perjudica el nos-tre, el de Girona i el de Llei-da».

És per això que el bat-lle va intentar convèncer a l’auditori que la millor opció és que les dues Ca-talunyes «siguin comple-mentàries i es reforcin mú-tuament». De fet una de les últimes declaracions del batlle tarragoní va ser: «No volem que Barcelona sigui mare ni madrastra. Ni tan sols germana gran. Volem que sigui companya».

ACTUALITAT

Ballesteros va defensar ahir, davant el Fòrum Europa, les potencialitats del territori tarragoní

L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, en el transcurs de la conferència.

CEDIDA

«La gran concentració de poders a Barcelona perjudica la resta del país»

L’alcalde tarragoní va destacar la connectivitat, la indústria, l’agricultura i el turisme del territori

«No volem que Barcelona sigui mare ni germana gran, volem que sigui companya»

«L’esquerra s’aliarà en les municipals»

L’alcalde de Tarrago-na, Josep Fèlix Balles-teros, considera que les esquerres sí que poden coalitzar després de les municipals. Ballesteros va descartar així que l’anunci del president de la Generalitat, José Montilla, de no reedi-tar el tripartit després de les eleccions cata-lanes per les propostes «no assumibles» dels seus socis es reproduei-xi també als municipis després de les eleccions del 2011. «Una cosa és la governabilitat del país, i una altra, la de les ciu-tats i pobles», va dir.

Aproven el plec de condicions de les obres del Mercat

El Consell d’Administra-ció d’ESPIMSA va apro-var ahir el ple de con-dicions de les obres de reforma del Mercat Cen-tral de Tarragona. El plec de condicions és una condició indispensable perquè les obres surtin a concurs i es puguin co-mençar a rebre les ofer-tes de les diverses em-preses interessades en construir-lo, segons in-formaven fonts de l’Ajun-tament de Tarrgona. En-tre diverses qüestions, el Ple de Condicions que es va aprovar situa el pàr-king subterrani de dues plantes que s’ha de cons-truir sota el Mercat Cen-tral en règim de conces-sió, de manera que sigui aquesta qui assumeixi els costos de la construc-ció i posteriorment la seva explotació. Ara bé, el plec també preveu les màximes facilitats eco-nòmiques per a Espim-sa per a poder rescatar el pàrking tant abans com un cop finalitzada l’obra. D’aquesta mane-ra, l’Ajuntament s’estal-via una part de la despesa econòmica que significa la reforma d’aquest edifi-ci, però es reserva la pos-sibilitat de poder rescatar el pàrking en unes condi-cions econòmiques molt semblants a la del cost de construcció de l’apar-cament. El tinent alcal-de i president d’Espimsa, Sergi de los Rios, destaca-va la importància d’asse-gurar el finançament de l’obra amb aquest mo-viment, ja que s’estalvia una part de la inversió i, alhora, va voler destacar que Espimsa es reserva-va la possibilitat de poder rescatar aquest aparca-ment.

Page 3: 27 octubre 2010

diarimés - 327/10/10 TARRAGONA

FELICITATS

Felicita les persones que estimes a través de ‘Més Tarragona’. Envia’ns una fotografia i el text

de felicitació al carrer Sant Agustí, 21, 3er, 43003 de Tarragona o a l’adreça electrònica: publicitat@mestar ragona.com. Les fotos s’han d’enviar amb dos dies d’antelació respecte a la data de publica-

ció. Les fotos en suport paper no es retornaran.

¡Muchísimas felicidades Sara! ¡Y que cumplas muchos más! Y que este siempre para verlos. Te qui-ere, tu novio Javi.

Denuncien que la plaça de Comes com a cap de la Guàrdia Urbana era il·legalESTHER VALCÁRCEL El president del Sindicat Professional de Policies Municipals d’Espanya i Ca-talunya (SPPME-CAT), Jo-sep Lluís Méndez, assegura que la plaça de Rafel Co-mes com a cap de la Guàr-dia Urbana de Tarragona «era il·legal». Méndez expli-cava ahir al Diari Més que Comes –el qual va dimitir com a cap de la Policia Lo-cal fa dues setmanes– no disposava de cap llicenci-atura, «titulació indispen-sable per a ocupar aquest càrrec».

A més a més, el president del sindicat policial asse-gura que l’Ajuntament es-tava al cas d’aquesta «irre-gularitat». «Tot forma part d’una estratègia que el PSC va engegar quan va entrar a l’equip de govern que ana-va encaminada a canvi-ar el mètode de treball a la

Guàrdia Urbana», explica-va Méndez.

La denúncia del presi-dent del sindicat policial, però, encara va més enllà. Méndez considera que la dimissió de Comes «pot es-tar perfectament vinculada a la circumstància que els membres de la cúpula de la Guàrdia Urbana «no l’ha-gin deixat desenvolupar el seu projecte». «Ell mateix em va dir que només havia pogut executar el 15% de projecte que tenia en ment, no ha pogut treballar a la seva manera», afegia Mén-dez, que, tot i això, tampoc descarta que la dimissió de Comes pugui estar relacio-nada, tal i com s’ha dit pú-blicament, a motius perso-nals.

Disposats a arribar al jutjatTot i que la presumpta irre-gularitat en la plaça de Co-

mes com a cap de la Guàr-dia Urbana ha sortir ara a la llum, el SPPME-CAT ja fa mesos que va presentar una instància demanant expli-cacions a l’equip de govern, tant per la plaça de Comes com per la que ocupa l’as-sessor tècnic en Seguretat Ciutadana, Fèlix Soto.

Segons explicava ahir el sindicat, però, el consisto-ri no ha contestat aquesta instància i fa pocs dies el SPPME-CAT ha interposat un recurs de reposició. Així,

si en un període de tres me-sos l’equip de govern no informa sobre la situació d’aquestes dues places, el sindicat policial portarà el cas davant d’un jutge.

Comes i Castillo ho neguen Per la seva banda, l’excap de la Guàrdia Urbana negava ahir aquestes afirmacions. «No és cert», manifestava Comes, que reconeixia que fins aquest any no ha acabat la llicenciatura de Ciències Polítiques, però assegurava que per desenvolupar les funcions de cap no requeria aquesta titulació. Comes va declinar fer més declaracions ja que consi-dera que les afirmacions de

Méndez tenen a veure amb un «conflicte personal» amb l’Ajuntament tarrago-ní. «M’han posat a mi pel mig», va concloure.

De fet, el regidor de Se-guretat Ciutadana, Carles Castillo, qualifica la denun-cia del sindicat «d’amenaça personal d’una persona que no representa ningú i que té poques ganes de treballar». A més, Castillo, que nega les declaracions de Méndez, va convidar a aquest a arri-bar als tribunals. «Estic se-gur que no arribarà enlloc», deia el regidor, que afegia que tant Comes com l’Ajun-tament «tenim la conscièn-cia molt tranquil·la».

Per la seva banda, el se-cretari general del SPPME-CAT, Daniel Bel, conside-ra que les declaracions de Castillo «estan fora de lloc». «No són pròpies d’un regi-dor», manifestava.

ACTUALITAT

Així ho assegura el Sindicat de Policies Municipals, que està disposat a portar el cas als tribunals

Comes nega l’acusació i diu que es tracta d’un conflicte personal i que l’han posat al mig

Rafel Comes, l’excap.

Page 4: 27 octubre 2010

4 - diarimés 27/10/10TARRAGONA

LAIA DÍAZLa Federació d’Associaci-ons de Veïns de Llevant ha organitzat una caminada reivindicativa per reclamar la falta d’inversions muni-cipals a la zona. Es farà el proper diumenge 21 de no-vembre i sortirà des de la Savinosa per arribar fins al barri de la Móra, passant per tots els punts negres existents que hi ha entre aquests dos indrets.

Fa un any ja es va contem-plar la possibilitat de fer al-guna mobilització, però la idea no va prosperar. Però, ara, i davant la imminent aprovació dels pressupos-tos municipals del 2011, els veïns han decidit sortir al carrer per reclamar més inversions als barris de Lle-vant. El president de la Fe-deració, Xavier Quintana, que volen que l’Ajuntament solucioni d’una vegada «la falta d’un centre cívic, d’un

centre d’assistència primà-ria i d’un col·legi, però tam-bé que arreglin la zona del Preventori de la Savinosa i el pas d’autobusos de Cala Romana». Quintana espe-ra que «els pressupostos de l’any vinent siguin més ge-

nerosos amb els barris de Llevant, però cada any ens deixen de banda i ens des-tinen poques inversions». A la Federació hi ha adhe-rides les associacions de la Mora, Ferran, la Savinosa, els Boscos, Cala Romana, Entrepins, l’Escorpí, Soli-mar, Pinatell i la Salut.

Els veïns de Solimar es-tan esperançats davant l’aprovació del POUM el

proper mes de novembre i després que el plenari mu-nicipal aprovés per una-nimitat (però amb alguns matisos per part de l’equip de govern) una moció pre-sentada per la mateixa en-titat veïnal i defensada pels

dos partits de l’oposició. El president de l’Associació de Veïns de Solimar, Xavi-er Morató, espera que per fi es puguin solucionar els problemes d’accés «i no ha-guem d’anar a la Residenci-al per arribar a la platja».

Aigua acumuladaDes del passat mes d’agost que les dues passarel·les que uneixen la urbanitza-

ció amb la platja tenen ai-gua acumulada. Ningú els neteja perquè una part dels terrenys, la corresponent a la via del tren, és propietat d’Adif, la que toca a la na-cional 340 és del Ministe-ri d’Obres Públiques, i una tercera part és un solar pri-vat. Aquesta darrera però, passarà a ser de propietat municipal quan s’apropi el POUM. És per això, que Morató deia que «esperem que aquesta sigui la solució per arranjar els terrenys i que d’una vegada per totes es deixin d’inundar quan plou, però hauran de seguir les converses amb Adif per-què la segona passarel·la és seva».

A banda de la problemà-tica amb els camins, els ve-ïns també denuncien que el mal estat de la vegetació d’aquests accessos fa que proliferi la presència d’in-sectes a la urbanització.

SOCIETAT

L’organitzen pel 21 de novembre i passarà per tots els punts negres de la zona

Reclamen que els pressupostos del 2011 contemplin més inversions per Llevant

Els veïns de Solimar esperen que s’arreglin els accessos a la platja amb l’aprovació del POUM

Veïns de Llevant faran una caminada per reclamar la falta d’inversions

El Govern ha autoritzat una subvenció a la Mancomu-nitat d’Incineració de Residus Urbans per tal d’adequar la instal·lació de valorització energètica a les exigències de la Directiva marc sobre residus. L’objectiu és desple-gar les instal·lacions de residus previstes en el Pla terri-torial sectorial d’infraestructures de gestió de residus.

MEDI AMBIENT

Subvenció a la Mancomunitat d’Incineració

TOTS SANTS

VICENTE M. IZQUIERDOEl cementiri de Tarragona compta amb 576 columba-ris més destinats a les cen-dres dels difunts que han estat incinerats, que se su-men als 200 ja existents. Els nous columbaris s’han ha-gut de construir a causa de la demanda, que darrera-ment s’ha vist lleugerament incrementada. Aquesta és una de les reformes que ha patit la instal·lació, que

també ha vist com es millo-raven els terrats de les illes, el sistema d’aigües pluvials o tot el que té a veure amb la jardineria. De cara al fu-tur, el cementiri està prepa-rat per les ampliacions que siguin necessàries. Amb motiu de Tot Sants l’hora-ri d’obertura s’ampliarà, de forma que estarà obert als visitants des de les nou del matí fins a les set del ves-pre.

El cementiri compta amb 576 columbaris per a incineracions

Una imatge dels nous columbaris presentats públicament ahir.

cRiStina agUiLaR

SUCCCESSOS

L’ambaixador d’Alemanya a Espanya, Reinhard Sil-berberg, i la cònsol general d’Alemanya a Barcelona, Christine Gläser, van visitar ahir les instal·lacions de Bayer MaterialScience (BMS). Van ser rebuts per Frank Bertram, conseller delegat de Bayer Hispania i Andreas Mayer-Mader, director de BaySystems Iberia.

L’ambaixador d’Alemanya a Bayer

cEDiDa

Page 5: 27 octubre 2010

diarimés - 527/10/10 REUS

ANTONI RAMOSL’Aeroport de Reus iniciarà diumenge la nova tempo-rada d’hivern amb un im-portant descens de rutes regulars, que passen de les 28 actuals a les nou que hi haurà entre els mesos de novembre i març. Aques-ta xifra suposa una reduc-ció respecte a l’any passat, quan s’operaven 10 rutes.

El punt final de la tem-porada estiuenca es posarà durant el proper cap de set-mana, en què la festivitat de Tots Sants farà que pas-sin per l’aeròdrom reusenc més de 18.000 persones i un centenar de vols. La jor-nada de més activitat serà dissabte, amb més de 7.000 usuaris i 37 operacions pro-gramades.

Sense vols al Regne UnitTot i que des d’Aena es ne-gocia l’arribada de noves companyies perquè operin des de Reus amb nous des-

tins, com per exemple Rús-sia, de moment només Rya-nair oferirà vols regulars. De cara a la propera tempo-rada d’estiu està confirma-da la presència de Jet2.com amb dos vols setmanals a Manchester.

Els vols des de l’Aero-port enllaçaran la capital del Baix Camp amb Nador,

Marràqueix, Sevilla, Pal-ma de Mallorca, Santia-go de Compostel·la, París, Brussel·les, Eindhoven i Düsseldorf, tots ells operats per Ryanair. Cal destacar que l’oferta presentada no inclou cap ruta amb el Reg-ne Unit, tot i que els vols en-tre Reus i Londres estan en-tre els de més ocupació.

Tot i aquesta reducció en les operacions regulars, el director de l’Aeroport de Reus, Vicent Pallarès, va assegurar que «malgrat comptar amb menys rutes i enllaços, el que s’ha d’es-tudiar és el factor d’ocupa-ció dels avions». Pallarès va destacar també «la diver-sificació dels destins que s’operaran, creant nínxols de mercats a centre Europa i el Marroc».

El director de l’Aeroport de Reus va fer balanç de la temporada d’estiu, qualifi-cant-la com a «molt positi-va». Pallarès va afirmar que «l’ocupació en els vols ha estat més alta, tot i que en nombre de passatgers hi ha hagut cert descens». Entre les causes d’aquest, va des-tacar «els factors externs com les vagues a França i Espanya i el volcà d’Islàn-dia». Com a conseqüència d’aquests fets, durant l’es-tiu es van cancel·lar 266

vols, que van afectar més de 60.000 passatgers.

Pallarès va anunciar que durant el mes d’octubre, l’Aeroport de Reus va pa-tir un descens de l’11% en el nombre de passatgers transportats, respecte del mateix mes del 2009.

Reptes de futurVicent Pallarès va assenya-lar que un dels objectius prioritaris de l’Aeroport és aconseguir la certifica-ció europea en l’àmbit del camp de vols. Des de fa set-manes, ja es treballa a les pistes de l’aeròdrom reu-senc en la seva adequació a la normativa. La inversió de més de 13 milions d’eu-ros permetrà obtenir la cer-tificació al juny del 2013, un any i mig abans de la seva obligatorietat.

Després de les inversions realitzades darrerament, amb la nova terminal i l’ampliació de la platafor-ma d’aeronaus, l’Aeroport està preparat per rebre uns tres milions de passatgers anuals i fins a 18 avions alhora, 12 comercials i sis corporatius. Alhora, durant l’estiu van obrir-se dos nous aparcaments, que durant la temporada d’hivern passa-ran a ser de pagament.

TRANSPORT AERI

L’Aeroport de Reus només operarà nou rutes regulars durant l’hivernLa nova temporada, que s’inicia diumenge, no comptarà amb vols al Regne Unit

L’activitat a l’Aeroport de Reus es veurà reduïda durant l’hivern.

OLÍVIA MOLET

ANTONI RAMOSL’alcalde de Reus, Lluís Mi-quel Pérez, va anunciar ahir que tots els treballa-dors de les societats muni-cipals recuperaran el 5% del sou, que va retallar-se el passat mes de juny per tal d’aplicar el Decret del

Govern de l’Estat per tal de contenir la despesa i redu-ir el dèficit. Aquesta mesura afectarà més de 1.100 tre-balladors de l’Hospital Sant Joan, Serveis Funeraris Reus, Grup Aigües de Reus, Reus Transport, Amersam i Reus Esport i Lleure.

A data d’avui, l’Ajun-tament ha tancat acords amb els representants dels treballadors de l’Hospital Universitari Sant Joan (20 d’octubre), Serveis Fune-raris Reus (22 d’octubre) i Grup Aigües de Reus (25 d’octubre de 2010). Actual-

ment, el consistori té ober-tes negociacions amb Reus Transport, Amersam i Reus Esport i Lleure. L’alcalde va assenyalar que aquestes negociacions estan ben en-caminades i que els acords podrien tancar-se en breu.

Els pactes formalitzats

condicionen la recuperació del nivell salarial a l’assoli-ment d’uns objectius d’es-talvi equivalents a l’import de la retallada de sou dels treballadors, uns 1,4 mili-ons d’euros. Així, en cada empresa s’elabora un pla de reducció de la despesa adaptat a les especificitats de cadascuna per tal d’im-plicar tot el personal en aquest objectiu.

Aquestes mesures d’es-talvi es divideixen en di-ferents àmbits com el de la gestió empresarial (ne-gociació de preus amb els

proveïdors, revisió dels contractes de neteja i segu-retat o reducció de costos de publicitat); del personal (utilització eficient dels re-cursos, material i submi-nistrament); de caràcter social (formació, lots de Nadal, actes socials, trans-port o menjador); i de rela-ció retribució/productivi-tat (modificació dels grups professionals integrats al sistema de retribució vari-able per objectius o incre-ment de la productivitat, amb un augment de les ho-res de treball del personal).

POLÍTICA MUNICIPAL

Les societats municipals rehabilitaran el 5% del sou als seus treballadorsA dia d’avui ja s’ha tancat l’acord amb l’Hospital, Serveis Funeraris i Aigües de Reus

L’EBM La Ginesta rep el certificat d’Escola Verda de la Generalitat de CatalunyaL’EBM La Ginesta ha re-but el certificat d’Esco-la Verda que atorguen el Departament de Medi Ambient i Habitatge i el Departament d’Educació a les escoles que acom-pleixen un seguit de re-quisits relacionats amb la bona gestió ambiental del centre. En concret, el certificat reconeix l’ela-boració i aprovació d’un Pla de cohesió ambiental i el desenvolupament del Programa d’Acció cor-responent. La valoració favorable d’aquests re-quisits ha suposat el re-coneixement amb el Dis-tintiu Escola Verda. En la mateixa línia de tre-ball, aquesta escola bres-sol municipal és una de les quatre úniques esco-les bressol de Catalunya que són centres forma-dors per a altres escoles d’aquesta etapa educati-va en matèria de millo-ra ambiental. Cal recor-dar que l’EBM La Ginesta està ultimant l’ampliació de les seves instal·lacions i comptarà amb 73 noves places a partir del febrer.

Page 6: 27 octubre 2010

6 - diarimés 27/10/10REUS

ANTONI RAMOSLes actuacions al Cementi·ri de Reus no s’aturen, per tal que el recinte esdevin·gui reclam turístic i cul·tural per als visitants de la capital del Baix Camp. La incorporació del Cementi·ri de Reus a la Ruta Europea dels Cementiris, ha accele·rat el procés.

Així, actualment, i se·guint el Pla Director del Ce·mentiri, encarregat a l’ar·quitecte Pau Pérez, s’estan rehabilitant les façanes del recinte, alhora que s’està restaurant el Mausoleu del General Prim i el Panteó

Boule, ambdós de titula·ritat municipal. Una altra actuació que es durà a ter·me al Cementiri, però fora de l’àmbit monumental, és la remodelació de l’edifici situat l’entrada del recinte, que adaptarà les tres zones a les noves necessitats del centre i l’empresa.

Els visitants que passin pel Cementiri aquests dies podran comprovar les mi·llores efectuades al passeig central, amb la tercera fase de la pavimentació de la via. Alhora que s’ha instal·lat també nova il·luminació per facilitar l’accés. D’altra

banda també s’han anive·llat diverses zones per evi·tar acumulacions d’aigua en cas de pluja i s’ha fina·litzat l’arranjament de més de 200 cobertes de capelles,

que evitaran filtracions d’humitats i garantiran la seva estructura.

D’altra banda i de cara a la festivitat de Tots Sants, es posarà en marxa un

conjunt de serveis especi·als per tal d’oferir als ciu·tadans les màximes facili·tats en la seva visita, amb horaris ampliats, reforç del transport públic i espais d’aparcament per a vehi·cles privats.

Així, fins al 29 d’octubre, el recinte obrirà portes en·tre les nou del matí i les set del vespre, un horari que s’ampliarà de set del matí a set del vespre, els dies 30, 31 d’octubre i 1 de novem·bre, les jornades que pre·veuen una major afluència de públic. Cal destacar que un quartet de corda donarà

la benvinguda als visitants amb música en directe.

D’altra banda, l’empresa municipal Reus Transport reforçarà les línies per fa·cilitar l’accés al cementiri a partir del 28 d’octubre amb un autobús cada hora. El 30 i 31 d’octubre la freqüèn·cia serà cada 15 minuts els matins i cada 30 minuts les tardes, i l’1 de novem·bre, la freqüència s’elevarà a un autobús cada 15 mi·nuts i serà gratuït per a tots els usuaris. A partir del 23 d’octubre, la zona posterior del cementiri està habilita·da com a aparcament.

Com és tradicional, el dia 1 de novembre, l’Ajun·tament de Reus retrà ho·menatge a totes les perso·nes que s’han enterrat al Cementiri de Reus. Igual·ment, es faran les ofrenes a aquelles persones que han rebut la distinció de fill Il·lustre de la ciutat.

El Cementiri es renta la cara per esdevenir reclam turístic i culturalL’Ajuntament ampliarà els horaris i potenciarà el transport públic per Tots Sants

Actualment s’estan rehabilitant el Mausoleu del General Prim i el Panteó Boule

TOTS SANTSEl Centre de Nutrició i Salut rebrà 100.000 euros més de l’Estat

El diputat socialista al Congrés, Francesc Va·llès, va confirmar ahir que el grup socialista ha introduït una esmena de 100.000 euros als Pressu·postos Generals de l’Es·tat per al 2011 destina·da al Centre de recerca, Desenvolupament i In·vestigació de Nutrició i Salut de Reus. Vallès va assenyalar que «es tracta d’una dotació econòmica extraordinària que per·metrà dotar de més equi·paments un dels centres de referència del Tecno·parc. El reusenc va recor·dar que «aquest centre contribuirà a la compe·titivitat de la indústria agroalimentària catala·na desenvolupant la nova normativa sobre alimen·tació funcional». REDACCIÓ

RELIGIÓ

REDACCIÓL’Associació pro Beatifica·ció d’Antoni Gaudí confia que al juny de 2016, quan es compleixin 90 anys de la seva mort, l’autor de la Sagrada Família sigui be·atificat, segons va anunci·ar ahir mossèn Lluís Bonet Armengol, rector de la par·ròquia de la Sagrada Famí·lia. En una roda de prem·sa celebrada al costat de la tomba d’Antoni Gaudí, a la

Cripta de la Sagrada Famí·lia, Bonet, que a més és vi·cepostulador de la causa de la beatificació de Gau·dí, va assegurar que el pro·cés està obert en la Congre·gació per a les Causes dels Sants del Vaticà des de juny de 2003. A més, confia que la visita de Benet XVI a Bar·celona acceleri la fama de santedat de Gaudí i s’incre·menti la pressió en favor de la seva beatificació.

L’arquitecte Antoni Gaudí podria ser beatificat l’any 2016

Page 7: 27 octubre 2010

diarimés - 727/10/10 PUBLICITAT

Page 8: 27 octubre 2010

8 - diarimés 27/10/10CAMP DE TARRAGONA

LAIA DÍAZSant Carles de la Ràpita va donar ahir al vespre l’últim adéu a Estela Calduch, la jove assassinada dilluns en un atracament a Cambrils. L’església de la Santíssima Trinitat va quedar petita per acollir el prop de mig miler de persones que s’hi van apropar per acompa-nyar la família i els amics de la noia.

Quan encara faltava més de mitja hora perquè co-mencessin els funerals, l’església estava completa-ment plena i unes 200 per-sones ja s’aplegaven a l’ex-terior del temple esperant l’arribada del fèretre.

El silenci va imperar du-rant tota la cerimònia, un silenci que només es va trencar pels aplaudiments que van esclatar a la plaça quan el fèretre va abando-nar l’església. El moment més emotiu de la cerimònia va arribar quan va retronar per les parets del santuari, com a tancament del fune-ral, la cançó d’Andrea Bo-celli Time to say goodbye.

Entre els assistents s’hi va poder veure l’alcalde de la Ràpita, Miquel Alonso, visiblement afectat, i tam-bé l’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges.

La investigació avançaTot i que encara no s’ha pogut trobar els dos atra-cadors que van assaltar dilluns l’oficina del Banc Santander on treballava la jove assassinada, a mesu-ra que avancen les hores

es van coneixement més detalls del que va succeir. Segons fonts de la investi-gació, la noia, que treba-llava com a caixera, estava darrere d’un vidre blindat i en cap moment va oposar resistència. Sembla un dels atracadors hauria dispa-rat pel forat que hi ha entre el vidre i la safata de segu-retat, abans que la jove els hagués pogut donar els di-ners.

Els dos atracadors, que van marxar de l’oficina a peu i sense cap botí, ana-ven disfressats amb perru-ques, barbes i ulleres de sol, ja han han estat identificats i ha transcendit que es trac-ta de dos delinqüents co-muns amb antecedents. A més a més, la Policia està utilitzant la seva imatge per intentar aconseguir la mà-xima informació possible dels testimonis que hi ha-via ahir a la zona.

Al tancament d’aques-ta edició, els Mossos d’Es-quadra mantenen actiu el dispositiu policial extraor-dinari de control de les car-reteres i els ferrocarrils per trobar els dos delinqüents.

Rebuig a l’assassinatTreballadors de diverses entitats bancàries de Tar-ragona es van concentrar ahir al migdia davant de les portes de les seves oficines per mostrar el seu rebuig a l’assassinat d’aquest di-lluns passat. A la seu cen-tral del Banc Santander a la ciutat va ser on es va re-unir un nombre més elevat

de gent, ja que a banda dels empleats de l’oficina també s’hi van aplegar treballa-dors d’altres entitats.

El secretari general d’UGT al Camp de Tarrago-na, Jordi Salvador, va recla-mar que les entitats finan-ceres reconeguin «d’una vegada» l’atracament com a risc laboral, una opinió que també va secundar el sin-dicat CCOO en un comu-nicat. Salvador va explicar

que «a Espanya hi ha uns 400 atracaments a l’any i caldria una formació espe-cífica i unes mesures de se-guretat que fins ara no exis-teixen; a més, sembla que els diners estan molt ben protegits, però en canvi les persones sembla que estan més oblidades».

En aquesta mateixa línia, la consellera de Treball, Mar Serna, va anunciar ahir que el seu departament ha-

via obert un expedient in-formatiu de la sucursal per investigar si s’havia avaluat el risc d’atracament de l’ofi-cina.

Per la seva banda, el pre-sident del Banc Santander, Emilio Botín, també es va voler sumar ahir a les mos-tres de condol i és per això que va començar la seva intervenció en el XIII Con-grés Nacional de l’Empresa Familiar dient que «voldria començar fent arribar el meu condol a la família de la treballadora Estela Cal-duch».

La Universitat Rovira i Virgili també va condem-

nar l’assassinat organitzant una concentració al davant de cada centre educatiu. On es va aplegar més gent va ser a la seu de Ciències Econòmiques i Empresari-als, on Calduch estava estu-diant Econòmiques mentre compaginava la seva feina al banc, i on es van poder veure moltes cares emoci-onades d’alguns dels seus companys de classe. Una escena que també es va repetir a Sant Carles de la Ràpita on el migdia es van concentrar unes 200 per-sones per expressar el seu rebuig davant la mort de la jove.

Sant Carles de la Ràpita acomiada Estela Calduch en un emotiu funeral

ATRACAMENT AL BANC SANTANDER

La Policia ja ha identificat els dos atracadors, que són deliqüents comuns i amb antecedents

OLÍVIA MOLET

Nombrosos alumnes i professors es van concentrar a la facultat d’Econòmiques on estudiava la jove.

Els Mossos d’Esquadra mantenen el dispositiu policial extraordinari per carreteres i ferrocarril

Centenars persones es van sumar a les mostres de rebuig per l’assassinat de la jove de 25 anys

Page 9: 27 octubre 2010

diarimés - 927/10/10 CAMP DE TARRAGONA

ATRACAMENT AL BANC SANTANDER

Els treballadors de les entitats bancàries de Tarragona es van ajun-tar als de la resta de l’Estat i al migdia van aturar la seva activitat durant cinc minuts per mostrar el seu rebuig davant l’assassinat.

CRISTINA AGUILAR

Page 10: 27 octubre 2010

10 - diarimés 27/10/10CAMP DE TARRAGONA

El cementiri municipal de Torredembarra ha previst un horari especial amb motiu de la celebració de Tots Sants. D’aquesta manera, des d’avui fins al 3 de novembre res-tarà obert de deu del matí a sis de la tarda. Coincidint amb aquest horari, el bus urbà també tindrà parada al cementiri. REDACCIÓ

TORREDEMBARRA

El cementiri estarà obert de deu a sis de la tarda

L’actriu vallenca Mar Ulldemolins acompanyada de l’ac-tor Pau Roca no deixaran passar l’oportunitat d’actuar a les Festes Decennals i és per això que els dies 31 de gener i 1 de febrer representaran a la ciutat de Valls el seu dar-rer espectacle Londres, que s’estrenarà properament al Festival Temporada Alta de Girona. REDACCIÓ

VALLS

Mar Ulldemolins portarà l’espectacle ‘Londres’

RODA DE BARÀ

La subdelegada inaugura les noves oficines d’Acció Ciutadana

La subdelegada del Govern a Tarragona, Teresa Palla-rés, va inaugurar ahir el nou centre de dia i les de-pendències de la regidoria d’Acció Social i Ciutada-nia del municipi de Roda de Barà. A l’acte també va assistir la seva alcaldessa, Mayte Huertas. Els projec-tes han tirat endavant per l’ajuda econòmica del Fons d’Inversió Local del Govern espanyol. REDACCIÓ La subdelegada del Govern, Teresa Pallarés, acompanyada de l’alcaldessa de Roda, Mayte Huertas.

CEDIDA

Cunit impulsa un curs pilot per a dones immigrades i re-sidents a Cunit. Aquest, amb el nom Habilitats socials per a dones immigrades extracomunitàries, està adreçat fo-namentalment a dones marroquines a causa de la seva situació d’especial vulnerabilitat. L’objectiu és promoure el seu desenvolupament personal. REDACCIÓ

CUNIT

Impulsen un curs pilot per a dones immigrades

Una dona de 46 anys va resultar ferida greu ahir en un incendi en un pis situat a la Fatarella. El foc va cremar to-talment el matalàs d’una habitació d’un dels pisos, afec-tant el fum a tot l’habitatge i obligant a desallotjar els ve-ïns. La dona va ser traslladada a l’Hospital de Móra amb cremades de primer i segon grau. EP

LA FATARELLA

Una dona resulta ferida greu en un foc d’habitatge

Un incendi va cremar ahir 7,4 hectàrees de pi blanc i ma-tolls al municipi de Montblanc. El foc es va declarar a les vuit del matí al costat de la C-14. Van treballar 30 dotacions terrestres i cinc d’aèries. El foc va obligar a desviar el tràn-sit viari i ferroviari mentre l’incendi estava actiu en aquesta zona. REDACCIÓ

MONTBLANC

Un incendi crema 7 hectàrees de pi blanc i matolls

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Valls a les properes elec-cions municipals, Jordi Cartanyà, serà presentat pública-ment aquest divendres. El candidat va ser escollit en l’As-semblea local celebrada el 21 de setembre per unanimitat. La presentació tindrà lloc a la Casa Caritat a un quart de nou del vespre. REDACCIÓ

VALLS

El nou candidat a l’alcaldia es presentarà divendres

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, van signar ahir un conveni de col-laboració entre l’Ajuntament de Salou i la Universitat, per la realització conjunta d’activitats de formació en l’àmbit del comerç. Els dos representants van mostrar ahir la seva satisfacció per l’acord. REDACCIÓ

SALOU

L’Ajuntament i la URV col·laboraran en el comerç

Més de 500 persones es van acostar a la Residència Vila-seca per donar sang durant la Marató de Donació de Sang celebrada aquest passat dissabte de deu del matí a deu del vespre a Vila-seca. Aquestes donacions ajuden a incremen-tar les reserves del Banc de Sang que es porten als centres hospitalaris. REDACCIÓ

VILA-SECA

Més de 590 persones donen sang a la Marató

Page 11: 27 octubre 2010

diarimés - 1127/10/10 CAMP DE TARRAGONA

AGÈNCIESLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va afirmar ahir durant una visita en una indústria de la Selva del Camp que Es-panya i Catalunya estan en un «dilema», amb més de 670.000 persones a l’atur a Catalunya, 8.000 autònoms

que han cessat la seva acti-vitat el 2010, i 15.000 tanca-ments de pimes els últims anys.

«És un moment clau eco-nòmicament, políticament i socialment», va manifes-tar durant la seva interven-ció, en la qual va resumir el programa econòmic del PP,

extensible a les eleccions autonòmiques del proper 28 de novembre.

De fet, el PP proposa re-baixar l’IRPF, rebaixar l’IVA amb caràcter general, reac-tivar les deduccions fiscals per compra d’habitatge i baixar l’impost de societats al 20%. A més, defensa les

línies de suport financer a la petita i mitjana empresa i als autònoms i el foment de la contractació jove, a par-tir d’una millor formació.

D’altra banda, la secre-tària general del Partit Po-pular va estar especialment crítica amb la congelació de les pensions, i va garan-tir que, amb un Govern po-pular, els pensionistes no perdran poder adquisitiu. «El PP no jugarà amb les pensions fora del marc de consens que és el Pacte de Toledo», va voler insistir De Cospedal.

La secretària general del PP va ser ahir a la Selva del Camp

De Cospedal adverteix que l’economia catalana «està en un dilema»

POLÍTICA

MÒNICA JUST«No té sentit instal·lar el Magatzem Temporal Cen-tralitzat si no hi ha consens social, polític ni territorial». Així es va manifestar ahir el primer secretari del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat, José Mon-tilla, que va ser el protago-nista del cicle de conferèn-cies 10 pel futur, organitzat pes les cambres de comerç de Reus, Tarragona i Valls.

En la seva intervenció, Montilla va parlar sobre la importància de les centrals nuclears, i va remarcar el seu posicionament favora-ble a aquest tipus d’ener-gia, assegurant que «no sóc antinuclear, i crec que avui dia les centrals nuclears són insubstituïbles». Mal-grat això, el president de la Generalitat va recordar que, en aquesta qüestió, no hi ha hagut consens ni al Parlament ni a nivell so-

cial, subratllant que «no hi ha gaire gent que vulgui te-nir-ne un al costat de casa, com passa amb les presons o amb els abocadors».

D’altra banda, José Mon-tilla va fer referència a les conseqüències que l’arri-bada de Ryanair al Prat ha portat als aeroports més

petits com el de Girona i el de Reus, i va declarar que la seva preferència és que l’ae-roport barceloní aconse-gueixi tenir, com l’aeroport de Barajas o el de París, una companyia «de bande-ra» que hi operi de manera permanent. De fet, va asse-gurar que «no ens interessa que l’Aeroport del Prat sigui de low cost», tot i apuntar que «les companyies van on volen, si paguen, i nosal-tres no ho podem evitar».

El candidat socialista als comicis del novembre va parlar també sobre la seva negativa a reeditar el tri-partit, posant en relleu que «no es pot estar dins del Govern i mig fer oposició», tot i no renegar de la feina feta al llarg dels set anys de tripartit. I és que Montilla es va mostrar segur i creu que cal «deixar de dedicar energies en neutralitzar-nos en una baralla estèril».

POLÍTICA

Tot i això, considera que, a hores d’ara, aquesta energia és «insubstituïble»

Montilla: «Un magatzem nuclear no té sentit sense consens social ni polític»

La conferència va tenir lloc a Mas Passamaner, a la Selva del Camp.

OLÍVIA MOLET

Page 12: 27 octubre 2010

12 - diarimés 27/10/10CATALUNYA-ESPANYA-MÓN

POLICIAL

Cau una xarxa que obtenia subsidis mitjançant documents falsos

EUROPA PRESSLa Policia Nacional ha aconseguit detenir a Bar·celona sis membres d’una xarxa que es dedicava a tramitar subsidis per atur amb documents falsos; s’evitarà, d’aquesta mane·ra, un frau de quatre mili·ons d’euros.

Segons va informar ahir el cos policial, han de·tectat un total de 229 sol·licituds de tramitació del subsidi d’atur fraudulentes –de les 994 investigades– i 159 prestacions fraudulen·tes ja tramitades –de les 885 examinades–, que immedi·

atament han estat bloque·jades.

L’organització obtenia documents de vida laboral de ciutadans brasilers que

feia alguns anys que tre·ballaven fent·se passar per portuguesos, i que decidi·en vendre’ls quan perdi·en el seu lloc de treball de por que els enxampessin

quan tramitessin el subsi·di d’atur.

Els compradors d’aquests documents procedien a substituir la fotografia o bé

confeccionaven una nova documentació, mantenint les dades de filiació i, des·prés, formalitzaven la sol·licitud de prestació, apor·tant les dades necessàries,

moltes de les quals eren fal·ses.

En alguns casos, una ma·teixa persona cobrava di·verses prestacions amb di·ferents identitats falses, i la xarxa va arribar a utilit·zar la identitat de persones mortes.

En l’operació s’han inter·vingut un total de 25 tar·getes falses de residència de règim comunitari, cinc cartes d’identitat falses de Portugal, una italiana, cer·tificats de NIE falsos i fins a catorze contractes de tre·ball indefinits falsos, entre altres efectes.

S’han detectat 229 sol·licituds fraudulentes, de les 994 que s’han investigat

Els compradorssubstituïen la fotografia o feien una nova documentació

EUROPA PRESSAlmenys 108 persones han mort i 502 romanen desa·paregudes com a conse·qüència del tsunami que va provocar el terratrèmol que va sacsejar les proximitats de l’illa de Sumatra i que va arrasar diverses illes remo·tes de l’oest d’Indonèsia.

El terratrèmol, de 7,5 graus en l’escala Richter, es va registrar a 78 quilòme·tres de Pagai Sud, ales illes Mentawai a última hora del dilluns. L’equip de recer·ca i rescat i la Creu Roja In·donèsia va enviar fins a 100 bosses per a cadàvers a les illes Mentawai.

«Si les borses no són su·ficients, n’enviarem més», va informar el responsable de gestió de desastres de Sumatra Occidental, Ede Edward. Així mateix, està previst l’enviament d’un equip, tendes d’acampa·da, aliments i medicines a la zona afectada. «Esperem

que l’equip arribi a l’escena del desastre aquest dime·cres al matí», va afegir.

Nombrosos edificis de la localitat costanera d’Etu Monga van quedar destru·ïts, va indicar Hardiman·syah, un responsable de l’oficina regional del De·partament de Pesca. «De les 200 persones que viuen en aquesta localitat, no·més 40 han estat trobades, altres 160 estan encara de·saparegudes, en la seva majoria dones i nens», va explicar a l’agència Reuters per telèfon.

El terratrèmol es va registrar a 78 quilòmetres de Pagai Sud

Almenys 108 morts i 502 desapareguts a Indonèsia a causa d’un tsunami

SUCCESSOS

Obtenien documents de vida laboral de brasilers que es feien passar per portuguesos

La defensa del jutge Baltasar Garzón en la causa que s’instrueix en el Tribunal Suprem per les intervencions que va realitzar als presumptes capitosts de la trama Gürtel ha sol·licitat al magistrat instructor que arxivi el cas o aconsegueixi més proves i més aclaridores, abans de processar·lo. EUROPA PRESS

JUTJATS

La defensa vol més proves per processar Garzón

El Senat francès ha donat el seu vistiplau definitiu a la re·forma del sistema de les pensions proposada pel govern de Sarkozy i que ha provocat una ona de vagues i protes·tes en les últimes setmanes. La Cambra alta va aprovar per 177 vots a favor i 151 en contra l’última versió del text que es votarà avui en l’Assemblea Nacional. EUROPA PRESS

ECONOMIA

França tira endavant la reforma de les pensions

Espanya continua al lloc número 30 de 178 en l’Índex de Percepció de la Corrupció (IPC) 2010 elaborat per Trans·parència Internacional, cosa que suposa un estancament després d’una tendència a la baixa propiciat per la cri·si immobiliària. La puntuació assolida pel país és de 6,1 en una escala de zero (molt corrupte) a deu EUROPA PRESS

ECONOMIA

La crisi immobiliària estanca la corrupció

El Tribunal Suprem de l’Iraq ha condemnat a mort Tareq Aziz, una de les cares conegudes del règim de Saddam Hussein al món, per la persecució de partits islàmics a l’Iraq, principalment xiïtes. L’advocat de l’exviceprimer ministre iraquià va qualificar el veredicte de «polític» i va avançar que preveu apel·lar·lo. EUROPA PRESS

JUTJATS

Condemnen a mort un ministre de Saddam Hussein

Almenys quatre policies afganesos, entre ells un cap de districte, van morir ahir a causa de l’explosió d’una bom·ba en una carretera ala província d’Herat, situada l’oest de l’Afganistan, en el segon atac seriós en el que va de set·mana en aquesta regió que, en principi, és relativament segura. EUROPA PRESS

TERRORISME

Moren quatre policies afganesos en un atemptat

Page 13: 27 octubre 2010

diarimés - 1327/10/10 OPINIÓLa secció de cartes és oberta a la participació de tots els lectors i lectores de Diari Més, poden fer-les arribar a la redac-ció per correu (carrer Sant Agustí, 21. 43003 de Tarragona o carrer Sor Lluïsa Estivill, 16, baixos. 43202 de Reus), o mitjançant el correu electrònic ([email protected] o [email protected]). El diari es reserva el dret de publicació de les cartes i de no donar resposta a les mateixes. Les cartes no seran retornades i no han de superar el mà-xim de vint línies. Les cartes han d’anar signades indicant el número de D.N.I. i el telèfon de contacte.

tarragona ~ reus ~ costaDaurada

diarimésEdita: Tamediaxa, S.A.

DL: T-1609/2001- issn: 1579-5659

Distribució controlada:

Director General:Carles Abelló

Cap de publicitat:Contxi JoanDisseny editorial:Carles MagranéCap de distribució:Jaume Cañada

Directora: Sílvia Jiménez. [[email protected]] Redacció: Laia Díaz, Carme Mas, Esther Valcárcel, Vicente Izquierdo, Mònica Just, Antonio Ramos. Especials: Laura Gómez. Tancament: Mario López. Fotografia: Roser Sans, Olívia Molet, Cristina Aguilar. Edició de publicitat: Sara Sorando. Distribució: Marta López. Administració: Núria ClosPublicitat: Maria Molleda, M. Jesús del Hierro, Carmen Soto, Mercè Ripoll, Antònia Turull. [[email protected]]Imprimeix: Indugraf Offset, S.A.

C/ Sant Agustí, 21, 3r.43003 TARRAGONA977 21 11 54 Fax 977 21 47 21C/Sor Lluïsa Estivill, 16. baixos.43202 REUS977 32 78 43 Fax 977 31 09 41www.diarimes.com

Seguint l’opinió de reputats lí-ders polítics del trigovern ca-talà, sembla que l’opció pels

«bonos» de la Generalitat és un fet positiu i a imitar per altres comu-nitats autònomes amb greus pro-blemes financers, semblants als que han obligat la Generalitat a optar per aquesta via de més en-deutament.

Malgrat la lectura positiva d’al-guns, el que és realment greu és l’absoluta manca de coneixe-ment del que suposa que el Go-vern català, superat per la reali-tat d’unes fallides previsions, ara es veu obligat a «demanar crèdit» per fer front a les seves obligaci-ons financeres; és a dir, el que es produeix és com si una família a finals d’any es veiés necessitada a anar al banc per poder fer front al «desbocament» de la despesa prevista en el seu moment, i com

que l’entitat financera ja no se’n fia, emetés «uns valors» per veure si els seus amics i coneguts li dei-xaven l’import necessari per no caure un una «suspensió de paga-ments».

Certament el tema és ben clar, la manca de previsió del Govern del país l’aboca a buscar diners on pugui, oferint un tipus d’interès per sobre del que ofereix el mer-

cat, tant públic com privat, amb un cost per l’erari públic realment ruïnós a mitjà termini, en el mo-ment que haurà de tornar als in-versors aquests diners.

Aprofundint en el tema, en cap cas es pot considerar «l’emissió» que comenten com un mèrit, es-pecialment perquè això suposarà, a ben segur, més impostos en el futur, amagar l’autèntica realitat del problema, maquillant la situ-ació en base a una suposada «no-vetat», és no explicar clarament el perill d’aquesta via posada en marxa.

Tampoc podem oblidar dintre de les raons que ens porten a la situació d’emergència finance-ra, reconeguda expressament per destacats líders del propi tripar-tit, la ineficàcia d’un govern inca-paç de controlar el que ha estat les seves responsabilitats de control

i austeritat, i les mitges veritats respecte d’una suposada brillant nova fórmula de finançament, que en realitat no era tan perfec-ta com ens havien venut, i que ara ens ha portat a la debilitat expres-sada repetidament en els darrers mesos.

Esperem que el debat electoral

de les properes setmanes també permeti parlar de les autèntiques raons que han portat la Genera-litat de Catalunya a unes taxes d’endeutament líders a l’Estat, però inclusiu amb unes necessi-tats, pels propers mesos també milionàries, per fer front a uns

pressupostos irreals, que, una ve-gada més, ara es veuen impossibi-litats en el seu compliment, fruit d’unes previsions irreals.

L’any crític que ara finalitzem, que ha suposat les cotes d’atur més altes d’Europa, amb un pro-blema de viabilitat per milions de famílies, exigeix, de manera ur-gent, començar a parlar clar del que ens ve a sobre, amb el ferm convenciment que només en la lí-nia de la transparència serem ca-paços de reconduir un futur com-plicat, però a ben segur superable.

Seguir ubicats en el discurs d’amagar la realitat, de buscar l’anècdota per damunt d’afrontar l’evidència o de pensar que final-ment tot té solucions de caràcter ideològic, com poden pensar al-guns, ens pot deixar abocats a un model de fallida com a país que no ens podem permetre.

TRIBUNA

«Aprofundint en el tema, en cap cas es pot considerar ‘l’emissió’ que comentem com un mèrit»

Endeutament públic

Lluís BadiaAdvocat

La Chartreuse cau a trossos

La teulada de la Chartreuse no ha resistit més l’abando-nament a què lamentable-

ment l’ha sotmès el Govern del tripartit: s’ha ensorrat i ha pro-vocat un esvoranc de més de nou metres.

El govern municipal de CiU va treure l’edifici de la situació d’abandó en què es trobava, i ce-dit per la Generalitat, va ser objec-te d’una restauració, suficient per acollir exposicions (Tot química o la del pintor Josep Maria Rosselló, o la dedicada a mossèn Cinto Ver-daguer, o d’altres), o concerts al recuperat pati. Amb el tripartit, i amb l’eterna promesa de conver-tir-lo en Escola Oficial d’Idiomes, la ciutat primer perdia la gestió

del complex en mans del Govern tripartit, la seva desídia ha provo-cat la degradació de l’edifici sense que l’Ajuntament del senyor Ba-llesteros faci res.

Com passa en altres projectes

de la nostra ciutat, aquesta és la tònica habitual. En aquest mo-ment la Chartreuse està okupada, es trenquen els vidres de les fines-tres amb la conseqüent invasió de coloms, es cremen les palmeres del jardí superior i es degrada un edifici que fins fa quatre anys pre-sentava un aspecte immillorable, si considerem que és centenari. La configuració de la teulada, construïda sobre cavirons de fus-ta i tirants de ferro, en un mag-nífic estat de conservació, era un dels elements que ens van fer pensar quan estàvem al govern en una restauració fàcil i econò-mica. La configuració de l’edifi-ci, constituït per naus diàfanes i altres elements que són fàcil-

ment compartimentables (eren les cel·les dels monjos), permetia respectar l’arquitectura original i els elements estructurals origina-ris. Després de veure com la nos-tra Chartreuse es degrada cada dia, demanem responsabilitats a la Generalitat de Catalunya per la seva falta de diligència en el man-teniment d’un edifici que reque-ria el màxim de respecte i de cura. I també demanem responsabili-tat al govern socialista de Tarra-gona i a la regidora de Patrimoni, Sra. Rosell, per desatendre el prec realitzat per CiU al plenari de l’Ajuntament, interessant-se per l’estat d’abandó de la Chartreuse. L’equip de govern, sempre es treu les puces de sobre, excusant-se en

la propietat de l’equipament: la culpa és de la Generalitat de Ca-talunya, com si no fos governada pel mateix partit polític. Tots els edificis patrimonials de la nostra ciutat, sigui qui sigui el seu titu-lar, estan subjectes a la cura i su-perior control de l’Ajuntament, que competencialment pot i ha d’adoptar les mesures necessàri-es per evitar-ne el deteriorament. Un bon destí, per els 200.000 eu-ros malgastats per la celebració del Xè aniversari de la Tarragona Patrimoni Mundial, podria haver tingut un destí més efectiu i rao-nable: el manteniment i cura del edifici de la Chartreuse. Això no és un bon govern. Això no és ni govern.

Albert Vallvé NavarroGrup Municipal CiU a Tarragona

EDITORIAL

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va obrir la seva conferència al

Fòrum Europa-Tribuna Catalunya celebrat a l’Hotel Palace de Barcelona, tot

mostrant al públic assistent on és el sud, on és Tarragona. Ho feia fent referèn-

cia implícita a l’oblit que, històricament, han patit les comarques de Tarragona

en benefici de l’àrea metropolitana de Barcelona que s’ha endut bona part de les

inversions. Ballesteros, però, feia especial menció a les potencialitats que aquesta

àrea té en matèria de comunicacions, en infraestructures, en àrees logístiques...

Unes potencialitats que, sens dubte, Barcelona coneix ja que ha utilitzat les co-

marques de Tarragona com a gran pol industrial, com a gran zona generadora

d’energia de Catalunya. I potser ja és hora de posar l’accent en valors realment

qualitatius d’aquestes comarques: com són el seu patrimoni, no només històric,

sinó també natural de les comarques del nord i sud de Tarragona.

Els valors de Tarragona

Page 14: 27 octubre 2010

14 - diarimés 27/10/10ESPORTS

VICENTE M. IZQUIERDOTot i que ha estat un dels darrers a arribar al Gim-nàstic i que és un dels juga-dors més joves de la plan-tilla del primer equip, Eloy Gila va fer ahir una anàlisi molt sensata de la situació actual de l’equip i del remei per redreçar-la.

El davanter, que està te-nint molts minuts en el seu debut a la Segona Divisió A, va culpar l’equip dels re-sultats, ja que és el respon-sable que la pilota no entri. En aquest sentit, l’exjuga-dor de la Gramenet va dei-xar clar que «nosaltres ens hem ficat aquí baix i nosal-tres hem de sortir-ne». Així de clar es va manifestar el jugador, que és coneixe-dor que sumar cinc punts de 27 possibles és una xifra molt més que pobre per un equip que ha estat superior, pel que fa al joc mostrat, a la majoria dels equips als que s’ha enfrontat aquesta temporada.

Fa dues jornades Gila va estrenar-se com a titu-lar amb el conjunt grana, contra el Barcelona B, par-tit en el que va marcar un gran gol, que va servir per sumar un punt. Tot i això, tenint en compte que Ru-bén Navarro, davanter cen-

tre titular està lesionat, Gila continua estant per darrere de Berry Powel pel que fa a les preferències de l’entre-nador de l’equip, un Luis César que podria donar l’alternativa a Gila aquest diumenge, en el partit que el Gimnàstic jugarà al Nou

Estadi, contra el Còrdova (cinc de la tarda).

Cal recordar que el juga-dor va ser fitxat inicialment per jugar al CF Pobla de Mafumet i que, després de la gran pretemporada que va realitzar amb el primer equip, Luis César va decidir

quedar-se’l per tota la tem-porada. El gallec, a més, va tenir en compte que la plantilla era molt curta en la posició de davanter cen-tre i, per aquest motiu, va rectificar i va decidir comp-tar amb tres homes punta, en comptes dels dos que durant la pretemporada va assegurar que tindria.

Gila, a més, en la mateixa línia que el seu entrenador i la plantilla, va declarar que «per equip i pels mèrits que hem fet, mereixem estar una mica més amunt». Tot i això, el davanter va recor-dar que «estem on estem, i els punts que s’han perdut en el passat ja no es poden recuperar».

Pel que fa a l’equip, els jugadors van gaudir ahir d’una jornada festiva, abans de tornar als entre-naments. Avui la plantilla realitzarà una doble sessió i la primera serà a les instal-lacions de Camp Clar, a partir d’un quart d’onze del matí. La segona es desenvo-luparà a l’annex del Nou Es-tadi, a dos quarts de sis de la tarda. Demà l’entrena-ment serà a la tarda, al Nou Estadi, mentre que diven-dres i dissabte seran mati-nals, a l’annex i al Nou Es-tadi, respectivament.

FUTBOL

El davanter deixa enrere les lamentacions i recorda que el perdut no es pot recuperar

Eloy Gila: «Nosaltres ens hem ficat a baix i nosaltres hem de sortir-ne»

Eloi Gila vol aprofitar les oportunitats de què disposi.

OLÍVIA MOLET

«Per equips i pels mèrits que hem fet, mereixem estar una mica més amunt», opina el jugador

El jove davanter podria tornar a la titularitat, aquest diumenge, contra el Còrdova

ATLETISME

La Marató Costa Daurada podria aplegar un miler de corredors

CARME MASLa primera Marató Cos-ta Daurada tindrà lloc el proper 14 de novembre i s’espera la participació de prop d’un miler de corre-dors. De moment, ja s’han inscrit 800. D’aquesta manera, s’ha convertit en la segona marató amb més participants de Ca-talunya. Entre els corre-dors que han confirmat la seva assistència hi ha el campió de món, Mar-tin Fiz, i la campiona del món del triatló, Pilar Hi-dalgo i el medallista, José Luis Blanco.

La prova, organitzada conjuntament pel Club d’Atletisme Runners-world, l’empresa Running Solutions i PortAventu-ra, amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació i els ajun-taments de Salou, Cam-brils i Vila-seca, tindrà un recorregut de 42 qui-lòmetres i 195 metres. La sortida tindrà lloc des del parc temàtic i discorre-rà pels principals carrers dels municipis de Salou i Cambrils.

El corredor Juanma Fernández va remarcar que «el recorregut no té desnivells importants». També va afirmar que «és

un esdeveniment molt important que dóna a co-nèixer a través de l’esport els atractius de la nostra demarcació».

En aquesta cursa tam-bé participaran 300 vo-luntaris, que vetllaran per la seguretat de tots els corredors. També es des-plaçaran diversos serveis sanitaris. El temps de fi-nalització del recorregut s’ha fixat en les cinc ho-res.

Des de l’organització també es va informar que tots els corredors dispo-saran d’un xip que con-trolaran la seva marca. També podran descarre-gar-se totalment gratuïta la fotografia de l’arribada de la meta. Hi hauran tres premis en la categoria fe-menina i masculina que assoliran els 4.000 euros. A més, a tots els partici-pants se’ls lliurarà diver-sos obsequis gentilesa dels patrocinadors.

També s’ha organitzat una cursa paral·lela de deu quilòmetres pels que no siguin professionals.

Els corredors interes-sats es poden allotjar als establiments hotelers de PortAventura. Més de 250 famílies ja han confirmat la seva assistència.

La cursa tindrà lloc el 14 de novembre

Page 15: 27 octubre 2010

diarimés - 1527/10/10 ESPORTS

ANTONI RAMOSEl Reus Deportiu ha inici-at la temporada de manera immillorable, amb quatre victòries en els quatre par-tits disputats, la darrera a la complicada pista del Vi-lanova (1-2). Els reusencs, gràcies a aquests resultats, lideren l’OK Lliga des de la primera jornada i, a dia d’avui, tenen cinc punts d’avantatge sobre el FC Bar-celona, gran dominador de la competició les darreres 13 temporades i màxim as-pirant al títol.

En les quatre jornades disputades, només el Liceo Coruña aguanta el ritme dels del Baix Camp, sumant

també 12 punts, però amb pitjor average. El Roncato Patí Vic suma 10 punts i un sorprenent Igualada, que va guanyar al Palau Blau-grana fa dues jornades, en té 9. Darrere arriba el Bar-ça, que té 7 punts i que no ha guanyat en les dues dar-reres jornades.

Tot i que encara és aviat i només s’han jugat quatre jornades de l’OK Lliga, les diferències poden ser im-portants ja que la compe-tició només té 26 partits, com a conseqüència de la reducció a 14 equips de la passada temporada.

El proper repte del Reus Deportiu serà aquest di-

vendres, a partir de dos quarts de nou del vespre, davant l’Alcoi. Els reusencs volen donar continuïtat a la bona ratxa de resultats i mantenir el dolç moment de joc i victòries. L’única baixa que tindrà Alejandro

Domínguez serà la de Ne-gro Páez, que continua re-cuperant-se de la lesió que va patir fa tres setmanes.

El Vendrell, en descensEl contrapunt al bon inici del Reus Deportiu és el mal moment que viu actual-ment el Moritz Vendrell. Els del Baix Penedès van debu-tar en la competició amb una brillant victòria a la pista del Lloret, però el ca-

lendari de les tres darreres jornades, amb Vic, Reus i Liceo, ha propiciat tres der-rotes consecutives, que han situat els de Guillem Cabes-tany en zona de descens.

Ara, els vendrellencs in-tentaran trencar la mala dinàmica de les darreres jornades i tornar al camí de la victòria aquest dissabte a la pista del Tenerife, cuer de l’OK Lliga i que encara no sap el que és guanyar.

HOQUEI PATINS

Els reusencs han sumat quatre triomfs i tenen cinc punts sobre el Barça

El Vendrell és el contrapunt en sumar tres derrotes seguides i caure a zona de descens

El Reus Deportiu obre distàncies amb el dominador FC Barcelona

El Reus Deportiu està vivint un moment molt dolç a nivell de joc i resultats.

OLÍVIA MOLETESCACS

La classificació del II Memorial Descarrega d’escacs s’ajusta amb tres nous aspirantsDisputada la quarta ron-da del II Memorial Mi-quel Descarrega d’es-cacs, que se celebra a les instal·lacions del Reus Deportiu fins al 27 de no-vembre, la classificació a les primeres posicions s’està ajustant cada cop més. En la jornada dis-putada el passat cap de setmana, Pedro Cortés, del Reus Deportiu, i Ser-gi Aubanell i Ivan Salva-dó, ambdós del CE Móra d’Ebre, van sumar la vic-tòria en les seves parti-des i van afegir-se a la lluita pel títol, conjunta-ment amb Ramón Bonet, del Reus Deportiu, i Joan Durán, de l’Escacs Reus, que lideren la classifica-ció del certamen i que són els dos màxims fa-vorits al títol. La compe-tició, que s’allargarà fins al proper 27 de novem-bre, es reprendrà aquest dissabte, a partir de dos quarts de cinc de la tarda, a les instal·lacions de la secció d’escacs del Reus Deportiu, a la capital del Baix Camp. REDACCIÓ

ROLLER

REDACCIÓIñigo Vidondo i Sara Gó-mez van ser els triomfadors de la I Marató Roller Ciutat de Tarragona, disputada a la capital tarragonina diu-menge passat. La prova ce-lebrada, que també va deci-dir també el campionat de Catalunya de l’especialitat, va ser tot un èxit de públic i de participació, amb la pre-sència de 179 esportistes arribats d’arreu de Catalu-

nya i l’Estat espanyol.La categoria masculi-

na va decidir-se en un fi-nal ajustat en què Vidondo va ser primer, acompanyat al podi per Alberto López i Kepa Caballero, que va ser el primer català de la pro-va. En categoria femenina, Sandra Gómez va ser la pri-mera classificada i campi-ona de Catalunya. El podi van completar-lo Cristina Escámez i María Marco.

Vidondo i Gómez, triomfadors de la I Marató Ciutat de Tarragona

Imatge de la competició disputada diumenge a Tarragona.

CEDIDAVOLEIBOL

REDACCIÓEl SPiSP ha tancat la seva plantilla amb el fitxat-ge del central veneçolà Freddy Cedeño, interna-cional amb el seu país en el darrer Mundial. El nou jugador cooperativis-ta prové de l’AEK Atenes grec i anteriorment ha-via militat a la Superlliga a l’Elx, l’Arona Tenerife i l’Unicaja Almeria. Cedeño, de 29 anys i 2,03

d’altura, ocuparà la pla-ça que en principi estava destinada al brasiler Le-andro Lima.

El nou jugador dels tar-ragonins va arribar di-lluns al vespre a la ciutat i podria debutar aquest proper dissabte amb el SPiSP a la pista del Multi-caja Fábregas de Saragos-sa, en partir corresponent a la segona jornada de la Superlliga.

El SPiSP tanca el fitxatge del central veneçolà Freddy Cedeño

Page 16: 27 octubre 2010

16 - diarimés 27/10/10ESPORTS

FELICITATS

Felicita les persones que estimes a través de ‘Més Tarragona’. Envia’ns una fotografia i el text de felicitació al carrer Sant Agustí, 21, 3er, 43003 de Tarragona o a l’adreça electrònica: publicitat@mestar ragona.com. Les

fotos s’han d’enviar amb dos dies d’antelació respecte a la data de publicació. Les fotos en suport paper no es retornaran.

¡Enhorabuena! Te ha tocado a lo 60, tú pagas la cuenta. Muchas felicidades.

Feliz cumpleaños. Ser joven es un privilegio, ser hermoso un patri-monio, ser encantador tu mejor virtud. Un besazo y un tiron de orejas.

VICENTE M. IZQUIERDOTarragona és la prime-ra ciutat d’Espanya que compta amb el five a side, una nova modalitat futbo-lística, recentment arriba-da d’Anglaterra, i que pre-tén esdevenir una manera diferent de veure l’esport rei. Una forma espectacu-lar de jugar a futbol, en una pista de mides molt redu-ïdes i amb una normativa molt diferent a l’habitual.

Aquells que s’acostin al barri tarragoní d’Icomar, a peu de la carretera N-240, trobaran Golscinc, un complex esportiu que dis-posa de set pistes de five a side, una nova modalitat de futbol outdoor que barreja el futbol sala amb el futbol set, amb un resultat que no deixa de cridar l’atenció.

Aquesta modalitat de futbol seria l’equivalent al que representa el pàdel pel tennis. Dues porteries, un camp de gespa artificial, dos equips, vuit jugadors de camp i dos porters. Aquests elements, units a una pilo-ta i, si es vol, un àrbitre, són els necessaris per poder jugar un partit, de 50 mi-nuts de durada, dividits en dues parts de 25 i amb un descans de 5 minuts. Cap jugador pot entrar a l’àrea ni el porter en pot sortir. A més, la pilota no es pot ele-var gaire, ja que, si no, l’ac-

ció queda penalitzada amb falta.

Els partits solen aca-bar amb molts gols, ja que les mides de la pista són molt reduïdes. A més, se-gons destacava el director de Golscinc, Xavier Rodrí-guez, «aquest joc està pen-sat perquè ningú pateixi lesions. Només es juga per baix i està permès per a to-tes les edats». Les set pistes estan obertes al públic des del 15 d’octubre i, segons el mateix Rodríguez, «la gent encara ha de conèixer aquesta modalitat i, de mo-ment, l’acollida està sent

lenta, però estic segur que encaixarà perfectament».

A més, en un futur, tot i que encara no hi ha da-tes previstes, a les instal-lacions tarragonines s’hi construiran sis pistes més, amb les quals quedarà fi-nalitzat un gran complex, en el qual no només s’hi practica futbol, sinó que també representa un indret per passar una bona esto-na. Veure un partit de fut-bol en una pantalla gegant, menjar una pizza o, simple-ment, beure una cervesa són algunes de les activi-tats que s’hi poden realit-zar, com en qualsevol club social, que és el que, en un futur, vol ser aquesta instal-lació. Mirant encara més al futur, Xavier Rodríguez avançava que «ens volem expandir a altres ciutats, com Reus o Barcelona, però encara ens hem de consoli-dar aquí. Obrim de nou del matí a onze de la nit i, per aquest motiu, ningú podrà dir que no té un lloc per ju-gar a futbol».

El preu per persona és de 7 euros, tot i que hi ha un bonus amb el qual pot arri-bar a costar fins a 4,9 o, el que seria el mateix, 49 eu-ros pel lloguer de la pista durant una hora. Les reser-ves també es poden fer per internet a www.golscinc.com.

Les pistes són d’una mida molt reduïda, fet que incrementa molt l’espectacularitat del joc.

CRISTINA AGUILAR

Golscinc o el pàdel del futbolFUTBOL

El ‘five a side’ vol consolidar-se a Tarragona i, després, expandir-se a d’altres ciutats, com Reus

CRISTINA AGUILAR

Els vestuaris estan molt ben equipats.

CICLISME

Vila-seca acull, aquest diumenge, la 23a edició de la Diada de la BicicletaEl proper diumenge, dia 31 d’octubre, Vila-seca acollirà, un any més, la 23a edició de la Diada de la Bicicleta, una activi-tat lúdico-esportiva molt arrelada al municipi. La diada coincideix el ma-teix dia en què es com-pleix el 23è aniversari del Club Ciclista de Vila-seca i l’Escola de Ciclisme Mu-nicipal. L’esdeveniment, que està patrocinat per l’Ajuntament de Vila-se-ca i organitzat per l’Es-cola de Ciclisme Munici-pal i pel Club Ciclista de Vila-seca, donarà el tret d’inici a dos quarts d’on-ze de la Pista de l’Estadi Municipal, recorrerà els carrers de Vila-seca en direcció a la Pineda per la carretera, passarà per diversos carrers de la Pi-neda i enfilarà la tornada cap a Vila-seca, on aca-barà al punt de partida inicial. L’organització de l’esdeveniment ha fixat en 450 el màxim de per-sones que poden apun-tar-se a l’activitat. Tots els que hi participin rebran com a obsequi un re-fresc, una pasta i una sa-marreta commemorativa de l’acte. Les inscripcions es poden fer tant a la pis-ta de l’Estadi Municipal de Vila-seca (a partir de les deu del matí) com a la plaça Manuel de Falla de la Pineda (des de dos quarts d’onze). REDACCIÓ

Page 17: 27 octubre 2010

diarimés - 1727/10/10 ESPORTS

TENNIS

REDACCIÓL’equip sènior de més de 40 anys masculí del Club Tennis Tarragona no va po-der derrotar, aquest cap de setmana el RCT Polo i, per aquest motiu, va finalit-zar segon en el campionat d’Espanya sènior B. El par-tit va acabar amb un ajustat 4-3 a favor dels tarragonins i es va decidir en el partit de dobles. A més, en l’enfron-

tament final, va fer falta ar-ribar al tie-break perquè els barcelonins es coronessin campions. Álex López, Xavi Baz, Martí Font, Carlos Do-campo, Juan Echevarrieta i Xavi Rodríguez van ser els participants en el torneig.

Per altra banda, el cadet masculí i el cadet femení del CT Tarragona van ser finalistes en les seves cate-gories.

El sènior +40 masculí del CT Tarragona, subcampió d’Espanya

Tarragona. Maria Jesus Blanco. Ha mort als 85 anys. El seu funeral serà avui, a les 11 h. a la parròquia de Sant Fructuós.

Reus. Antonio Font Fortuny. Ha mort a l’edat de 87 anys. El funeral se celebrarà avui, a dos quarts de quatre de la tarda, a l’es-glésia de la Puríssima Sang de Reus.

Eulogia Gala Vázquez. Ha mort a l’edat de 91 anys. El funeral se celebrarà avui, a les cinc de la tarda, a l’església de Crist Rei de Reus.

DEFUNCIONS

Page 18: 27 octubre 2010

18 - diarimés 27/10/10DECORACIÓ

Decorar seguint els principis del Feng Shuiorigen oriental

Aquesta manera de decorar les diferents estances de la llar es basa en diferents teories com el taoisme, el yin i el yang o els cinc elements que aporten equilibri i armonia a l’entorn

Qui, en termes decoratius, no ha sentit a parlar del ja conegut estil Feng Shui? En els darrers anys aques-tes dues paraules d’origen xinès han revolucionat el sector de la decoració i han marcat tendència. En aquest sentit, però, enca-ra hi ha molta gent que al sentir aquestes paraules no sap ben bé què ens re-ferim i què vol dir en ter-mes decoratius, això de Feng Shui.

El Feng Shui, que lite-ralment en xinès signifi-ca “vent i aigua” és un art que estudia la relació en-tre la construcció i el seu entorn natural per aconse-guir armonia en l’espai i be-nestar en els ocupants de les estances decorades. Aquest art va néixer a la Xina fa més de 3.000 anys i es basa en l’observació dels elements naturals del lloc, com ara l’orientació magnètica, els vents domi-nants, l’aigua, la vegetació, etc. i les expectatives i la personalitat dels habitants de l’immoble.

Al continent asiàtic són molts els edificis que s’han construït seguint aquestes premisses, així trobem a Hong Kong, diversos gra-tacels com el Banc de la Xina, que estat realitzat a base del Feng Shui, que ara s’ha traslladat també a la decoració i a l’interioris-me de estances de la llar.

L’objectiu principal d’aquest art és millorar la salut física i el benestar psicològic de les persones que ocupen l’edifici. Els se-guidors del Feng Shui asse-guren que un mal equilibri en la decoració pot afectar i provocar alteracions del

son. Així doncs, un bon ús d’aquesta tècnica decorati-va pot ajudar a tenir millor vitalitat.

Aconseguir un Feng Shui adequat en una estança consisteix en equilibrar els cinc elements amb els que juga aquest art i que són: la fusta, el foc, la terra, el metall i l’aigua. Per do-minar-los calen anys d’es-tudi, segons els experts, però hi ha unes regles bà-siques i senzilles que po-dem aplicar. Cal evitar els objectes punxeguts o línies rectes, ja que pro-paguen mala energia. Així mateix, s’ha de situar a la part de davant de la llar la sala d’estar i el menjador,

Una habitació de dormitori decorada basant-se en els principis del Feng Shui.

neutral - point of view

Un jardí, basat en el Feng Shui.

decorajardin

i a la part del darrere, els dormitoris, sempre pro-curant que estigui la casa ben il· luminada i ventilada i els miralls no han d’es-tar davant de les portes ni de les finestres. D’altra banda, l’ordre i la neteja són un element important i no és aconsellable guar-dar objectes inútils i sí ho és netejar els mobles amb olis aromàtics que perdu-rin en l’ambient. Aquests són alguns dels molts con-sells per aconseguir l’equi-libri a les nostres llars.

D’altra banda, els espais exteriors també poden ser decorats o organitzats se-guint els criteris del Feng Shui. Així mateix, hi ha uns consells que es poden se-guir perquè els jardins de les nostres cases no dis-torcionin les energies dels seus habitants, tal i com afirma aquesta pràctica mil·lenaria.

Cultivar un estanc d’ai-gua, escollir arbres de fu-

El Feng Shui és un art mil·lenari que va sorgir per primera vegada al continent asiàtic

et reCoManeM

Creació d’espais contamporanis amb molt d’estil

Aquest volum titulat Espa-cio contemporáneos, de l’editorial Blume és una mostra d’espais creatius i inspiradors, generats i cre-ats a partir d’una gran gam-ma d’influències i adaptats un tipus de vida sofisticat, flexible i global. Aquest lli-bre presenta descripcions i imatges d’interiors i ex-

teriors novedosos que aprofiten al màxim els nous i millors mètodes i materials, amb visions obertes a l’espai.Aquest volum també ens mostra aquests es-pais que han estat cre-ats a partir de l’estudi i la combinació d’aspec-tes com l’armonia, la proporció, l’equilibri i els estils clàssics de deco-ració, el disseny i la tex-tura, el color i la llum.Aquesta és una obra inspiradora i de gran ajuda per arquitectes i interioristes, així com tots aquells que estan interessants en la cre-ació d’espais i als qui els agrada la decoració. En aquest llibre troba-ran un al·liat perfecte a l’hora de decorar una estança

lla perenne i col·locar-los a la part del darrere del jardí, plantar flors verme-lles a l’entrada de la casa i vigilar que les plantes que tinguem estiguin ben sa-nes són alguns criteris del Feng Shui aplicables en es-pais exteriors.

Page 19: 27 octubre 2010

diarimés - 1927/10/10 CLASSIFICATSterraza, bien conservado, cerca de playa, muy soleado, zona comunitaria con pisci-na.Ubicación en Estival Park. Precio de liquidación, muy interesante. 130.000 euros, Telf. 609442239.

pallaresos, obra nue-va junto al pueblo casas con jardín de 4 habitaciones, 2 baños, 1 aseo, amplia co-cina, lavadero, gran salón co-medor, garaje para varios co-ches con puerta automática, zona comunitaria con pisci-na, casas de buena calidad y diseño desde 290.000.euros. www.pallaresosgreen.es 977 25 09 93.

poboleDa prIorat. Ma-set rehabIlItaDo, 90 m2, 7 hectáreas de bosque, huer-to, agua abundante, 60.000 euros. Tel. 619.342.206

ConstantÍ. Casa 3 plantas, 4 habitaciones, 3 baños, cocina equipada, parquet, a/a, calefacción gas, exterior, vistas, 2 terrazas,

tarragona, torres jor-DI.- pIs s/ nou de 2 dorm., sala menjador.,cuina, bany complert, zona com. amb piscina, parquing i traster, exterior i assoleiat. 160.000 euros. NOU HÀBITAT CON-FORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

sant pere I sant Pau, piso de diseño. Plan ta baja, Ed ificio Mi ra mar II. Tel. 691.215.484

s.p. s.p. zona vIolant d’Hongria, c/ Miquel Servet, piso con muy buenas vistas al mar y a tarragona, semi-nuevo y en perfecto estado, 4 dormitorios, 2 baños, cocina con galeria, salon comedor, muy luminoso y soleado, parking. precio: 205.000.euros Pk opcional. tf. 977-25 09 93

preCIoso pIso en eDIfI-CIo baix penedes, san pedro y san pablo, esquinero, en perfecto estado, 4 domito-rios, 2 baños, cocina con ga-leria, aire acondicionado, te-rraza. Piso + trastero: 210.000 euros. Pk opcional. tf. 977-25 09 93

tarragona. pIs Mar-qués De MontolIu, ben situat, 4 habitacions, 2 banys, traster i pàrking, armaris empotrats y molt assolejat. Preu 343.000 euros. Tel. 626.785.568

pIso en C/apoDaCa, es-quInero con c/Cartagena,

dín. ACEPTAMOS SU VIVIEN-DA como forma de pago. Tfno: 628.670.993

tarragona, xalet In-DIvIDual De 335 m² en parcel·la de 1.350 m², sala menjador amb terrasses, sala d’estar amb llar de foc, cuina office amb vitro., 5 dormito-ris, 2 banys, calefacció, altell, solarium, bodega, pk, arbres fruitals i piscina, totalment exterior i assoleiat, ben situat, s’accepta permuta, 380.000 euros. Tel. 639427018.

vall De l’arrabassaDa. 118 m2 útiles, 4 habitaciones, 2 baños, a/a, muy lumino-so, frente al parque, terra-za, galería y gran trastero, 280.000 euros. Parking op-cional (+20.000 euros). Tel. 609.324.458

tarragona Calle Cas-tellarnau obra nueva, 3 habitaciones, 2 baños, esqui-nero, calefacción, parquet, ar-marios empotrados. Posibli-dad de parking 199.500euros 977.24.08.12

tarragona, Calle pere Martell Obra nueva, 2 Ha-bitaciones y 2 baños, cocina independiente, parquet, cale-facción y a.a. con bomba de calor Armarios empotrados 174.276euros. 977.24.44.66

IDeal gente joven, DIs-poneMos de viviendas económicas para comprar, también en opción a compra, pisos de 1 y 2 habitaciones en Bonavista. Facilidades en hipoteca o de compra. 977.54.38.46

IMMOBILIÀRIA

• Venda

Tarragona

tarragona ÁtICo raM-bla nova Exclusivo ático en la Rambla Nova, para re-formar . 120 metros, más 60 metros de terraza Posibilidad de plaza de aparcamiento para dos coches 977.24.21.60

tarragona - l´albaDa pIs semi-nou de 3 dorm., 2 banys, cuina-off, amb galeria ,s-menjador amb balcons, a/a, exterior assoleiat, ascen-sor, parquing inclós. 170.000 euros. NOU HÀ BI TAT CON-FORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

torres roMa en tarra-gona, amplio piso impeca-ble, de 4 habitaciones, 2 ba-ños, bien orientado. 400.000 euros T.977.25.09.93.

Chalet en el Centro de Tarragona ciudad. Dos plan-tas, bodeguilla rústica y jar-dín. Aceptamos piso a cuenta como forma de pago. Tfno: 977 22 66 52 web: www.promysa.com.

el serrallo, obra nue-va, pisos con 2 habitaciones, totalmente equipados, con muebles, cuquísimos, edificio “Ser Marino”, acabados mo-dernos y de diseño. Desde 155.000 euros.T.609.44.22.39

torreforta , bonIto pIso de 3 hab., 2 baños completos, calef/AC, cocina con galeria, salón comedor, 2 terrazas y trastero. Exterior y soleado. Totalmente reforma-do. Tel. 615. 891. 932

se venDe pIso seMInue-vo en Paissos Catalans. 3

habitaciones, 2 baños, pisci-na, amplia zona comunitaria, PARKING DOBLE y traste-ro.250.000 euros impuestos incluídos. 977.226.652

en venDa pIs a SP i SP C/Violant d´Hongria, 2 banys, 2 terrasses, parquet, calefacció , 3 habitacions. Preu: 190.000.euros negociables. Interesats trucar al telèfon 629.48.54.57.

tarragona Calle sMI-th -Castellarnau obra nueva, 2 habitaciones, cale-facción, parquet, armarios empotrados 131.000 euros. 977.24.08.12

tarragona, Calle pere Martell Obra nueva, Duplex de 125m2, 3habi-taciones, 2 baños, 1 aseo, parquet, calefacción y a.a. con bomba de calor armarios empotrados 219.000euros 977.24.44.66

se venDe Chalet InDIvI-Dual en el centro de Ta-rragona ciudad. Dos plantas más sótano con comedor rústico, terraza amplia y jar-

buen estado, exterior, 4 dormitorios, 2 baños. Precio piso: 240.000.euros. Pk + trastero opcional. Tf. 977-25 09 93

torreforta ensanChe, vIvIenDa en venta, impe-cable, con 4 habitaciones, 2 baños completos, esquinera, delante de amplio parque, muy decorada, reformada, lista para entrar a vivir, sin ningún tipo de reforma. 210.000 euros T.977.25.09.93.

sant pere I sant Pau. Pis 60 m2, 2 habitacions dobles, bany complet, cuina e qui-pada, ga leria, saló-menjador. To tal ment reformat + mo-bles. Preu 105.000 eu ros. Tel. 977 20.12.55. Ne go ciable.

venDo pIso CéntrICo, De 60 m2, 2 hab., con trastero. A re for mar. Tel. 671.031.627. Pre cio nego-ciable.

Altres poblacions

reus. CaMÍ aleIxar, 50. Pis cantoner, tot exterior, 150 m2 amb jardí i piscina, més pàrking doble i traster. Tel. 659.921.948

Casa a alforja al mig del poble, per entrar a viure. Tel. 977 32.13.03

la pIneDa: apartaMento De una habitación, amplio salón, baño y cocina, amplia

trastero, garaje, posibilidad ascensor, 380.000 euros. Tel. 676.406.205

salou, zona pueblo te-rreno para unifamiliar de unos 600 m2, consultar pre-cio. Tel. 977.25.09.93.

el Morell, 230.000 euros. ¡Última casa!, gran oportunitat Directe promo-tor. Casa de 145 m² amb 4 dormitoris, gran menjador i cuina amb sortida al jardí de 82 m², 2 banys + 1 lavabo. Possibilitat de lloguer amb opció a compra 850 euros /mes Tel. 659.520.450

ConstantÍ. pIs exterIor De 3 dormitoris en zona comercial, 92.000 euros. Tel. 676.211.787

salou, zona estIval, terreno urbanizado para construcción de una casa. Unos 500 m2. Precio 170.000 euros T.977.25.09.93.

salou, C/ llorer zona estival, terreno para construc-ción de 2 casas con proyecto. 215.000 euros.T.977.25.09.93.

urb. pelaYo. Casa In-DIvIDual de 2 plantes, totalment reformada amb qualitat. Jardí privat, 3 ha., 2 banys, cuina office, menjador amb sortida a jardí de 50m2, garatge. Preu: 212.000 euros Tel. 652 96 07 87

ConstantÍ: nous preus, grans descomptes. Pisos de obra nova de 2/3 dormito-ris, exteriors i assolellats amb pàrking i traster, en venda o lloguer amb opció a compra Tel. 977.524.279

rIuDoMs. ÚltIMs pIsos proMoCIÓ OBRA NOVA. REF. 318. Zona Plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habi-tacions. Plantes baixes amb

Reus. Passeig Prim. Pis de 90m2, 4

hab., 1 bany, aseo, balcó, parcialment

reformat. Pk a la mateixa finca opcional 12.000 euros.

Preu: 114.000 euros Tel. 615.620.161

Se vende piso Rovira i Virgili. Seminuevo, 3 habitaciones (1 suite) con 2 baños. Cocina

amplia, terraza. Opción a parking.

250.000euros. INCLUYE EL IVA.

Compre sin sorpresas. 628.670.993

Se vende piso en Pl. Castellers (Av. Catalunya).

4 habitaciones, 2 baños, perfecto estado. 270000€.

Incluímos reformas A SU GUSTO en el precio. 977.214.713

Especial oferta del mes: Piso seminuevo en

Violant d’Hongria. 3 habitaciones,

2 baños, galería, terraza, zona comunitaria. Muy soleado.

Parking incluido. PVP 198000€

IVA INCLUIDO. 977.226.652

Page 20: 27 octubre 2010

20 - diarimés 27/10/10CLASSIFICATSjardí. Atics amb ter rassa so-larium. Façana obra vista. Cli-matització per conductes. Jar-dí. Piscina comunitària i zona de jocs. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcional. Entre-ga immediata. Qualitats altes. Preus a partir de 138.000 euros. Tel.: 977 81.40.10.

BAIX CAMP. CAsA de poble 320 m2, bones vistes, moltes possibilitats, 142.000 euros. Tel. 607.297.803.

VIlA-seCA (AV.R. d’OlzInA, 27 5-2), pis s-nou de 3 dorms., sala menjador amb balcó, cuina, 2 banys,, calefacció, moblat, exterior, pàrquing opc., 170.000 euros NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96/ 630 482 419

el MORell- C/ JACInt Ver-daguer, casa 2 plantas, 150 m2, 4 habitaciones, baño y aseo, amplio comedor con salida al jardín de 60 m2 aprox., terraza 12 m2, garaje privado, nueva a estrenar. Precio: 246.000 euros. Tel. 977 54.38.46.

ReUs. PIs de 3 habitacions, calefacció, 1er. sense ascen-sor, 120.000 euros. Tel. 977 32.13.03

lA seCUItA- CtRA. tAR-RAgOnA, casa 3 plantas, 160 m2, 4 habitaciones, 2 baños completos y un aseo, amplio comedor con chimenea, 2 terrazas y dos balcones, ga-raje privado, próximo a la estación del AVE. P r e -cio: 275.000 euros.Tel.: 977 54.38.46.

de PARtICUlAR A PAR-tICUlAR, casa unifamiliar 130m2, terreny 600m2. Ur-banització Pinalbert. 216.000 euros. Tel.: 652.908.361

MOntBRIó. Ref. 595. PIs semi-nou. 80 m2 utils. Anti-

guitat 2 anys. Planta baixa. 3 habitacions. Cuina americana equipada. Bomba de calor i a/c. Ter rassa 20 m2. Pisci-na comunitaria. Pàrquing. Molt lluminós. Preu 156.000 euros.Tel.: 977 81.40.10.

PROMOCIó OBRA nOVA A RIUDOMS. Ref 318. Zona plaça de l’Arbre. Pisos de 2 i 3 habitacions. Plantes baixes amb jardí, àtics amb ter rassa solàrium. Façana obra vista. Climatització per conductes. Jardí, piscina comunitària i zona de jocs. Qualitats altes. Pàrquing inclòs en el preu. Traster opcional. Entrega immediata. Preus a partir de 138.000 euros. Tel. 977 81.40.10

lA seCUItA. OBRA nUeVA. 1 dorm. A/A, parquet, cocina e qui pada. Pàr quing. 123.000 eu ros. Tel. 977 24.42.44

Ref 5239 ReUs PIsO de 75 m2 de 3 hab, comedor, co-cina, calef. ascen. zona carre-four. precio: 106.000 euros. Tel. 617472053

VIlA-seCA. PIsO de 3 dor-mitorios, co ci na in de pen di-ente, sin as censor, 144.240 eu ros. Abs te ner se a ge n cias. Tel. 639.184.934

Locals, Oficines, Naus, Pàrquings,

Terrenys

PlAzA de PARkIng. zOnA Gasómetro. 34.000 euros. Tel. 609.446.083

lOCAl COMeRCIAl A tA-RRAgOnA C/CASTELLARN-AU.Obra nueva, 100m2 de superficie interior. 135.000 euros. 977.24.08.12

teRRenO en sAlOU, CtRA. De la costa, para edifi-

car edificio plurifamiliar de 12 viviendas. T.977.25.09.93.

se Vende PlAzA de par-quing C/ Rovira Virgili nº46 tarragona. tel: 609 358 394

VendO PARkIng zOnA PlAzA Monrius. C/ Selva del Camp. Coche pequeño/me-diano. Tel.: 696.863.847

VentA nAVes RUIdOMs. 950 m2 (PB)+ 250 m2 (Alti-llo) ó 1.900 m2 (PB) + 550 m2 (Altillo). Tel: 630.145.066 [email protected]

nAU en VendA RIUdOMs. Superficie 520 m2. Nau apa-rador. Parket. Oficines. Fals sostre. Instal·lació elèctrica. Boques d’incendi. Extractors. Ben comunicat. Facilitat apar-cament. Preu 290.000 euros Possibilitat lloguer amb opció de compra. Ref. 608. Tel. 977 81.40.10

• Lloguer

Tarragona

VAll de l´ ARRABAssAdA., c/ Llorenç Vilallonga, pis s/ nou de 3 dorm. s/menjador amb terrassa, cuina office amb galeria, 2 banys, armaris encastats, parquet, a/a, as-censor, pk i comunitat inclo-sa. 750 euros /mes. NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

se AlQUIlAn APARtAMen-tOs Y ESTUDIOS EN TARRA-GONA de una habitación, amueblados, con electrodo-mésticos, A.Acondicionado. Gastos incluidos. DIRECTO CON EL PROPIETARIO. Tel: 977–21.96.35 – 636.465.503

PIs nOU de 2 dormitoris, gran salo menjador, amb pàrking i traster inclòs, llo-guer amb opció a compra 470 euros Tel. 659.520.450

Hdez. sAnAHUJA, ÀtIC estUdI , s- menjador amb terrassa, cuina americana amb vitro, bany complert, parquet, exterior, ascensor, com. inclosa. 460/ euros mes. NOU HÀBITAT CON-FORT SL. Tel. 977 22 90 96 - 630 482 419

CAlA ROMAnA, PIs tOt reformat de 4 dorm., s- menjador amb terrassa , cuina office amb galeria, 2 banys, moblat , calefacció, pk opcional i com. inclosa. 750 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

sP. I sP. - Av. Paisos Cata-lans, pis s/ nou de 3 dorm, s-menjador amb terrassa, cuina office amb galeria, 2 banys, calefacció, ascensor, com. in-closa. 520 euros/ mes. NOU HÀ BI TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 /630 482 419

AlQUIleR de APARtAMen-tO de obra nueva, vistas al

mar, sin muebles con pk por 570 euros /mes. 659 50 31 62

Altres poblacions

CAMBRIls, PIs de 3 dorm. s- menjador amb terrassa, cuina office, 2 banys, calefac-ció, moblat, assoleiat, amb parquíng i com. inclosa. 500 euros / mes. NOU HÀ BI-TAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

ReUs, tRAVesseRA de st. Pau, pis s/ nou de 1 dorm., sala menjador , cuina amb vitro, bany complert, a/a as-censor, moblat , pk i com. in-closa. 415 euros /mes.NOU HÀBITAT CONFORT SL. Tel. 977 22.90.96 / 630 482 419

Lloguer Despatxos, Oficines, Terrenys, Naus, Pàrquings,

Locals

PARkIng R. nOVA. HO-RARIO nocturno. Tel. 647.463.128

tARRAgOnA CentRe, des-PAtX nOU de 110 m², en edifici emblemàtic, 2 lavabos, aire condicionat amb bomba de calor per conductes, to-

talment exterior. 750 euros/mes Tel. 659.520.450

COCHeRA C/ JOAn MIRó, 6 Tarragona. Tel. 639.987.478

BUsCO PlAçA de PAR-kIng zona Rambla, c/Unió. 669.863.916

Traspàs

es tRAsPAssA fleCA-CAfeteRIA , part baixa de Tarragona. Tel:685.814.628

TREBALL

COntABle. se OfReCe eX-PeRtO contable-fiscal para todo tipo de contabilidades, impuestos. 657.817.725

ACtIVIdAd eXtRA tRABA-JOs CAseROs. Confeccione: Bolígrafos, mecheros, llave-ros, barcos. 902-88-21-62

se neCesItA OfICIAl de 1ª montaje y reparación de motores, electromecánico, cerrajero. Experiencia míni-ma 3 años ( Abstenerse sin experiencia ) Enviar currícu-lum apartado de correos 608 (43080) Tarragona.

eMPResA lídeR Al seC-tOR del moble precisa dependent/a per a Reus. Es requereix: Experiència en el sector. Iniciativa pròpia i bon tracte. In teres sats /ades tru car

al 696. 979.769 per a con-certar entrevista

¡AtenCIón! IngResOs eXtRAs www.tRABAJAR-desdeCAsA.COM Tel. 93-100-01-10

MUltInACIOnAl en eX-PAnsIón. PReCIsA comer-ciales en Tarragona. Abste-nerse sin permiso trabajo. Incorporación inmediata. Retribución económica a partir 1.500 euros/mes. No necesaria experiencia. De 18 a 35 años. Interesados 680.157.509. Sr. Moreno.

dIstRIBUIdOR ORAnge PReCIsA PeRsOnAl comer-cial. No necesaria experien-cia. Tel. 653.483.071

eMPResA lídeR Al seC-tOR del moble necessita repartidor/muntador de mo-bles amb experiència. Amb vehicle propi per accedir al lloc de treball. Incorporació

Llámanos hoy y empieza mañana.

EMPRESA DE

PROMOCIONESselecciona personal

para diversas campañas, en

atención al cliente.

Tania RRHH tel: 645.867.388

LA POBLA DE MAFUMET

Chalet con jardínCompre a precio de

alquiler por738 euros/mes

sin entrada.VEALO EN YOUTUBE.COM (buscar chale

ts la Pobla)Tel: 977.84.28.21

Noi/home, mínima experiència en cuina

i moltes ganes de treballar i d’apendre.

Català parlat. Dissabte i diumenge festa. Envia CV fax

977 33.11.61-C/Jovellanos,17 43201-

REUS

Se traspasaCENTRO INFANTIL,

totalmente equipado y en pleno

funcionamiento.Interesados llamar:

695.913.774

Cafetería céntrica. Tel. 645.053.549

Joven responsable ofrece sus servicios

de jardinería, para el cuidado o mantenimiento de masías con o sin

herramientas. Tel. 608.131.252 /

977 10.71.86

REUSVENDA PARKINGSDesde 9.000 euros

Av. Jaume IZ. Mercat CarriletTel. 977 342 784

Page 21: 27 octubre 2010

diarimés - 2127/10/10 CLASSIFICATS

TAROT TAROT ARISAM. Te AclARA tus dudas amor, pareja, salud trabajo y di nero. Tel. 806.40.11.38

SRA.MARÍA VIDeNTe y TAROTISTA Consulta en REUS (zona Paseo Prim) y en SALOU (herboristería El Rebost Natural) Tel: 977 – 32.66.59

ReBecA VIDeNTe TAROTIS-TA. OfeRTA Visa 15 euros. Tel. 938.618.694

lA BRUJITA HecHIceRA ¡NAcÍ para ayudarte! Viden-cia, Tarot, Péndulo. Aciertos garantizados. 806 516 508. 608.536.753. Aclara tus du-das. ¡Llámame! Te atenderé personalmente 24h. Mayores de 18 años.

ALTRES

RepARAcIó De TeleVI-SORS I ordinadors totes les marques www.lightel-com.com - 977 85.56.86 / 657.086.168

DINeRO RápIDO, SólO cON la garantía de su piso, casa o finca. Todo ante nota-rio. Tel. 603.791.072

RELAX

VANeSSA, cARIñOSA, complaciente. 30 euros com-pleto. Discreto. Reus. Tel: 671.788.470

MADURITA. cOMpleTO 30 euros. Reus. Tel: 671.132.020

ReUS. KAReN cubana, te es-pero en mi piso privado. Tel: 648.266.866

immediata. Interessats tru-car al 977.30.10.33 de 9:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 hores

INgReSOS exTRAS www.eltrabajardesdecasa.com. Tel. 91 101.81.59

pRóxIMA ApeRTURA OfI-cINAS. Se buscan comer-ciales para Tarragona y Valls. Formación cargo empresa. Ofrecemos fijo más comisio-nes. C.M. Interesados presen-tarse Rambla Nova 114, 1º-3ª Tarragona. Tel. 629.733.736. Atenderá Sra. Olga.

SeñOR VIUDO, AgRADA-Ble, eDUcADO, precisa se-ñora/señorita de 21 a 45 para

Seriedad. Tel. 648.978.314. Hombres NO

REFORMES LLAR

INSTAlAcIONeS y RepA-RAcIONeS. elecTRIcIDAD, agua, fontanería, pladur, do-mótica, calefacción, a/a. Pre-cio-calidad económico. Tel: 977 – 77.25.09 -- 637.537.361

AlBAñIleRIA. ReAlIzA-MOS TODA clASe de tra-bajos. Presupuestos sin com-promiso. Sr. Codina. Tel. 977 54. 12.34 - 609.240.935

RAMóN. el SeU elecTI-cISTA-fONTANeR, rapidesa i qualitat. Tel: 646.323.371

Se OfRece pAleTA pARA hacer reformas en gene-ral. Económico y serio. Tel. 615.891.932

COMPRES

pRUDIx cOMpRO ORO JO yAS usa das, MeJOR pRecIO,(SIN ENGA-ÑOS.) pAgAMOS Al INS-TANTe. O’Do nell, 25 junto pA SeO pRIM- Re US. Tel. 977 32.82.24. eN BeNVINgUT SOcIAS Nº 32. EL VENDRELL (TARRAGONA).977.18.15.15

DINeRO Al INSTANTe. cOMpRA DE ORO Y JOYAS MC. Máxima tasación. Raval Martí Folguera, 27. Reus. Tel.: 977.32.17.27. TAR RA-GONA, C/ CAPUTXINS, 28

MOTOR

dos masajes semanales, bue-na presencia. No imprescin-dible experiencia. Se gratifica. Particular. Máxima discreción. Tel. 630.430.736

eS NeceSSITA AJUDANT De PERRUQUERIA amb no-cions de manicura i pedicura. Tel. 977 22.77.75

AMISTAT

¿QUIeReS eNcONTRAR AMISTAD, pAReJA, grupos y cenas? ARA-VIU. T e l . 977 24.38.70 / 630.432.999

cHIcO SOlTeRO SIN cAR-gAS busca chica soltera, sin cargas, entre 18-32 años, para relación seria y esta-ble. No importa físico. Tel. 682.251.105

Se OfRece gIgOló MA-yOR para señoras mayores.

MOReNA, 24 AñOS. RecI-BO en privado. Horario con-certado. Todos los servicios. Tarragona. Tel. 667.998.025

MARIA. MADURITA, com-pletísima, bebido y tragado. Tel. 629.263.122 REUS

ReUS. NO hay nombre para lo que te diré: sexo, amor, ca-ricias...etc., sin prisas, confor-table. Guapetona, con clase, céntrico. Tel. 685.428.196

NeceSITO cHIcAS en Reus. Tel. 690.780.766

NOVeDAD!! MOReNAzA en Tarragona, bombón, exube-rante, griego, francés sín. Tel. 698.465.293

yASMINe JOVeNcITA, ca-riñosa, 30 euros completo. Discreto. Tel: 675.507.279

NURIA. 28 años, casada, 130 pecho natural, “masajista ti-tulada”, garganta profunda, francés sin, sado-erótico, griego, puño americano. Tel. 630.590.899

ceNTRO pRIVADO. Masa-jistas cariñosas, atractivas, nuestro lema es “atender-te”, relajante tantra erótico, prostático, 40 euros. Tel. 645.153.354

MONIcA 25 años, dulce, complaciente. Servicios des-de 30 euros. Tel: 693.675.017

DOS HeRMANAS espa-ñolas, superlésbico, besos lengua, beso negro, lluvia, copro, supereconómico. Tel. 646.578.471

pRecIOSA RelleNITA, dul-ce como la miel. Todos los servicios. Tel: 661.143.180

MADRe-HIJA. JóVeNeS, lés-bico superauténtico, copro, lluvia, francés, supereconó-mico. Tel. 638.418.619

ceNTRO De MASAJES RE-LAX precisa masajistas. Incor-poración inmediata. Tarrago-na. Tel. 615.780.295

eSpAñOlA, MUñeQUITA, curvas de vértigo, muy mor-bosa, recibo sola. Discretísi-mo. Tel: 690.261.056

MADURITA, RelleNITA. Piso privado de 16 a 21 hrs. Tel: 617.755.291

DOS pRecIOSAS damas muy complacientes. Todos los servicios. Tel: 688.280.551

RUBIA exóTIcA, todo tipo servicios, sado, ama, sumisa, copro. Tel. 653.302.825

DOS cATAlANAS rellenitas, superviciosas, lésbico real, beso negro, francés natural bebido, parejas. Salidas. Tel: 681.158.712

JeSSIcA, MUlATA, co-lombiana, todos los servi-cios, cachonda, morbosa. 658.392.009 Tarragona

ANA MADURITA, vicio-sa, complaciente. Todo de todo. Discreto. Reus. Tel: 659.377.652

VIcKy, cARIñOSA, jugue-titos para darte placer. Todo de todo. Discreto. Reus. Tel: 660.056.981

TRAVeSTÍSIMA KARINA espectacular, viciosa, dotadí-sima, orgásmica, besucona. Salidas. Tel: 680.874.562

BOlIVARIANA, 24 añitos, cu-lito respingón, te atiende en Reus. Tel: 603.649.911

DANIelA pISO discreto, simpática, complaciente, 30 euros. Reus. Tel. 692.740.035

ReUS. fRANcÉS INOLVIDA-BLE A PELO con orgasmo 20 euros. Tel: 618.459.632

eVA cATAlANA, cariñosa, 22 añitos, universitaria. Discreto. Reus. Tel: 693.976.973

ReUS. MARcelA, masa-jista profesional. Servicios económicos. Particular. Tel. 605.634.378

SORAyA. 27 años, masajista tántrica, servicios especiales, beso negro, griego. Salidas 24h. Tel. 667.037.057

ReUS. NOVeDAD ESPA-ÑOLAS. Bombón, madura 50 años, 95 pecho natu-ral. Mínimo 30 euros. Tel. 626.328.942

ARgeNTINA, 29 años, ma-sajes y algo más. Salou. Ju-guetes eróticos, francés com-pleto, lluvias, trios, lencería, parejas. Discretísimo. De 9 a 24 h. Tel: 667.306.753

NOVeDAD cAMBRIlS, cha-let 5 señoritas morbosas, dispuestas a hacer realidad tus fantasías, jacuzzi, jugue-tes eróticos. Te recibimos en lencería. Tel. 682.505.399

IVONe, JOVeNcITA, cari-ñosa. Todos los servicios. 30 euros completo. Tel: 659.377.652

JeNNIfeR. 23 añitos, ca-talana, 20 euros completo. Tarragona. Discreto. Tel. 697.411.514

NOVeDAD KARINA recién separada, guapísima, cari-ñosa, francés natural. Tel. 659.184.966

BOMBóN cATAláN, recibo sola. Piso privado. Discreto. Tel: 610.686.779

MOReNA, cATAlANA 20 años. Tel. 689.535.868

el MeJOR francés de Ta-rragona, 25 años, cariño-sa, todos los servicios. Tel. 679.833.963

SOl. BOMBóN, cariñosa, te espero para realizar todas tus fantasías. Tel. 659.184.966

BONAVISTA COMPRA Y VENTA DE ORO

BERMÚDEZCambia tus joyas

usadas o rotas por dinero, pagamos

hasta 27 euros. gr.Pagos al contado.Abierto domingos hasta el medio día.

C/ 20, nº 56Tel. 692.228.340

COMPRO COCHES FURGONETAS,

4X4Pagamos en efectivoNo importa estado

Con/Sin ITVTel: 615.994.876

CIPS Club amIgoS. organIza psicóloga. Tel: 977 243 029 -- 625.496.482. www.ci-ps.com

BEL. GABINETE DE TAROT Y ORIENTACIóN

PERSONAL. 15 años de experiencia. Tel:

667.031.194. Tarragona centro. 20 euros.

EMPRESA EN TARRAGONA

VACIAMOS NAVES, TRASTEROS, TIENDAS,

RECOGEMOS CHATARRA,

GESTIONAMOS RETIRADAS DE AUTOMóVILES.977 20 64 92 - 687 566 085

GRUPO EMPRESARIAL MEDITERRÁNEO, OFRECE 6 VACANTES PARA CUBRIR DISTINTAS SECCIONES EN SUS OFICINAS DE REUS

SE VALORARÁ EXPERIENCIA O CONOCIMIENTOS COMO:

- TRATO CON EL PÚBLICO EN GENERAL-RECEPCIONISTA-DEPENDIENTE-PUBLICISTA-PROMOCIONES-TELEOPERADORA -RELACIONES PÚBLICAS-AZAFATA-COMERCIAL-HOSTELERÍA-ETC…

•PERSONAL AMBOS SEXOS, EDAD NO SUPERIOR A 40 AÑOS•JORNADA LABORAL INTENSIVA (DE LUNES A VIERNES)•CONTRATACIÓN INMEDIATA DE LARGA DURACIÓN•ALTAS REMUNERACIONES INTERESADOS LLAMAR EN HORARIO DE 9:30 a 14:30 ALTFNO.: 977 333 644 / 629 77 01 12

Page 22: 27 octubre 2010

22 - diarimés 27/10/10CLASSIFICATSPaula. Sexo total. Cari-ñosa. Morbosa. 102cm pe-cho. Particular. Salidas. Tel.: 664.077.776

MÓNICa. CatalaNa, en-cuentros con rigurosa discre-ción. Creixell-Tarragona. Tel. 682.529.074

eSPaÑola. eMPreSarIa, no profesional, horas concer-tadas. Creixell-Tarragona. Tel. 608.411.781

20 aÑoS, masajes dulces y muchas cosas más… Tarra-gona. Tel: 669.262.608

ClauDIa, 26 años, rubia, 90 de pecho, delgadita, dulce y complaciente. Todos los ser-vicios. En Reus. Telef.: 699 242 637

MaDurIta, 140 pecho. Ca-chonda, con ganas de mucho sexo. Tel: 634.187.354

¡Me guStaría probar un buen caldo de semén…! Tel: 688.244.380 -24hrs

NoVeDaD – TORREDEMBA-RRA-25 euros completo. 24 hrs. Tel: 689.104.056

Marta, 25 años, morenaza, 100 de pecho, dulce y muy caliente. Todos los servicios. En Reus. Telef.: 626 317 701

laura, 29 años, precioso cuerpo, cachonda y muy caliente. Masaje en camilla. Todos los servicios. En Reus. Telef.: 639 984 083

SeÑora 44 años, me ofrez-co a darte placer, estoy muy guapa y apetecible. Discreto. Tel: 691.039.481.

CHICaS reCIBIMIeNto PerSoNalIZaDo. Sola en casa, discreción absoluta, ca-milla, masaje oral, anal y tes-ticular. A partir de 30 euros. aNa: 34, norteamericana - 626.932.377 / aDa: 25 es-lovaca - 688.225.804 / gINa: 25 hawaiana - 688.242.758 / taMara: 23 española - 688.200.059 / CaMIla: 25 venezolana - 619.391.001 / laura: 25 rumana - 698.407.435 /MelISa: 25 rumana - 689.909.448 /

CHICaS CalIeNteS jóvenes y maduritas de tu ciudad o cercanías desean relaciones esporádicas con hombres. 803.52.33.21. Fijo: 1,16 euros. Móvil: 1,51euros. Mayores de 18 años. En Reus.

alexaNDra, ruSa especta-cular, 26 años. Amante exqui-sita, juegos eróticos, placer 100%, ¡Todos los servicios!. (Cambrils). Tel: 664.563.275. www.alinarelax.com

CrIStINa joVeNCIta, 2 servicios 40 euros. Discreto. Reus. Tel. 648.132.051

tarragoNa roCío espa-ñola, realizo todas tus fanta-sías, sado, ama y sumisa. Tel. 660.303.476

joVeNCIta, MaDurIta, atractiva, morbosa, francés natural, muy cariñosa. Tel. 659.089.893

lulÚ MaDurIta 60 aÑoS, multiorgásmica, morbosa, ju-guetona, cariñosa. Salou. Tel: 645.681.250

SIN PrISaS, 30 euros com-pleto. Reus nueva chica rusa. Discreción. Tel: 610.871.682

Se NeCeSItaN chicas para piso relax. Tel. 615 383 697

VaNeSa ColoMBIaNa, 24 años, “la diosa de ébano”. Tel: 603.109.923. Tarragona

MaSajeS erÓtICoS, pla-centeros, excitantes, en cami-lla. Rubia sensual. Tarragona. Tel: 638.006.756

29 euroS servicio com-pleto. 10 chicas nuevas, to-dos los servicios. Reus. Tel: 689.763.858

exPerta eN MaSajeS aN-tIeStréS MIxtoS a DoMI-CIlIo. tel: 658.438.386

guaPíSIMa MaSajISta titulada, “masajes en camilla completos”. Tarragona. Parti-cular. Tel: 677.213.012

SaBrINa ruSa espectacu-lar. Elegante, sensual, cariño-sa, muy complaciente. ¡Fran-cés natural hasta el final!. (Cambrils).www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

NoVeDaD Carla brasileña espectacular, 22 años, aman-te exquisita, francés natural. (Cambrils). www.alinarelax.com Tel: 664.563.275

aZuCeNa 23 años, guapísi-ma, dulce, cariñosa, masaje relajante y francés natural. En Reus. 679.817.236

NatalIa, ruSa complacien-te, masajes eróticos, francés natural.(Cambrils).www.ali-narelax.com Tel: 664.563.275

joVeNCIta, CarIÑo-Sa, atención las 24 hrs.30 euros servicio completo. Tel: 665.803.332

guaPíSIMa NÓrDICa, 20 años.Francés completo, ma-sajes dulces. Tarragona. Tel: 669.262.608

¡¡MaÑICa!! “Muy SuMI-Sa”, 25 añitos…simpática…juguetona…tel. 634.248.324 (mucho morbo, placer) “NO-VEDAD”

5 ruSaS ESPECTACULARES 19/25 años, guapas, morbo-sas y complacientes. Te es-peran en Cambrils. www.alinarelax.com. Tel: 664.563.275

REUS. Completo 30 euros. YANIRA francesa jovencita 653 613

385 – MARINA y CRISTINA rusas 648.132.051-

SOFIA vasca madurita, 681.126.044 –

KAREN madurita latina 977- 32.15.68

Todos los servicios. Visa

TRAVESTI EL VENDRELL.

SOLA EN CASA. TEL. 600.317.245

PALACIO DEL

PLACER. Novedad en Salou.

Somos 8 chicas guapas, cariñosas, alegres, cachondas y juguetonas. 24H. Copa gratis. Visa.

A partir de 20 euros. Tel. 666.379.704

Page 23: 27 octubre 2010

diarimés - 2327/10/10 SERVEIS

TVE106:30 Telediario matinal09:00 Los desayunos de TVE10:15 La mañana de La 114:00 Informativo territorial14:30 Corazón de...15:00 Telediario 116:05 El tiempo16:15 Amar en tiempos revueltos17:00 El clon18:25 España directo20:00 Gente21:00 Telediario 222:05 El tiempo22:15 Comando actualidad00:15 59 segundos01:45 La noche en 24 horas03:15 TVE es música03:30 Noticias 24 horas

L’HORÒSCOP

Les teves relaci-ons personals més intimes, tant si són de parella com d’amistat, t’ajuda-ran a l’hora solu-cionar certs pro-blemes.

ÀRIES21/03 al 20/04

Vida social molt animada a cau-sa del trànsit de Venus per la teva casa cinc. Viuràs amb la parella mo-ments diferents dels habituals.

TAURE21/04 al 21/05

Avui la teva capa-citat de seducció envers als demés és molt més gran. D’alguna manera augmenten les te-ves ganes de con-questa amorosa.

BESSONS22/05 al 21/06

S’anima la teva vida social i afecti-va durant aquests dies. Et vindrà de gust sortir i fre-qüentar llocs de moda amb els amics o la parella.

CRANC22/06 al 23/07

Aquests dies el trànsit de Mart per la teva casa vuit indica que la teva energia sexual i fí-sica és molt alta i és intensa, així que aprofita-ho.

SAGITARI23/11 al 21/12

Obre el teu cor als altres i comprova-ràs com les coses milloren. Salut: en aquest moment, la meditació, el des-cans i la serenitat són els teus aliats.

CAPRICORN22/12 al 20/01

Els teus senti-ments seran apas-sionats i estaran plens de llum. Sa-lut; hi ha dies en els que no necessi-tes dormir i avui és un d’aquests.

AQUARI21/01 al 19/02

El trànsit de Venus per la teva casa set revela que viuràs un període de més comunicació i es-pontaneïtat amb la teva vida social i de parella.

PEIXOS20/02 al 20/03

Et plantejaràs l’a-mor amb un gran esperit de risc. Salut: pensa que encara que men-talment estàs fort et costa massa moure el cos.

LLEÓ24/07 al 23/08

Venus transitant pel teu signe pro-voca canvis que necessites per viu-re l’amor amb més llibertat. Salut; ara com ara et trobes en plena forma.

VERGE24/08 al 23/09

En assumptes d’a-mor la imatge que projectes a l’exte-rior és molt més sincera i emprene-dora. Ara no t’im-porten els desafi-aments.

BALANÇA24/09 al 23/10

En els temes de l’amor et mostres propens a prendre decisions força di-fícils. Tingues pa-ciència i deixa que el temps posi les coses al seu lloc.

ESCORPÍ24/10 al 22/11

TELEVISIÓ PROGRAMACIÓ

TELÈFONS D’INTERÈSURGÈNCIESBombers.................................................................................................... 085Emergències................................................................................................112Urgències.(Ambulàncies)......................................................................... 061CAMBRILSAjuntament.................................................................................977.79.45.79Policia.local............................................................................... 977.79.45.66Centre.d’Assistència.Primària.(CAP)......................................977.36.30.74SALOUAjuntament................................................................................977.30.92.00Policia.local................................................................................977.30.92.12VILA-SECAAjuntament................................................................................977.30.93.00Policia.local................................................................................977.30.93.16Ambulatori................................................................................. 977.39.40.27TORREDEMBARRAAjuntament................................................................................977.64.00.25CAP.............................................................................................977.64.38.09Policia.local...............................................................................977.64.60.05

AGENDA

FARMÀCIESTARRAGONA:

Domingo Saigi, Pere

Rambla.Nova,.54.(24.hores)

977.22.81.20

Garcia Manzanares, Ma Te-

resa

Sant.Benildo,. 10.La.Granja.(Tor-

reforta).(24.hores)

977.54.97.90

REUS:

Guillen-Navàs-Sentis-

Villanueva

Av..Paisos.Catalans,.116.dreta

(24.hores)..977.32.27.51.

Llevat Brianso, Josep

General.Moragues,.107.(Diürn)

977.31.30.46

LA SEXTA08:10 Lo mejor de laSexta08:30 Futurama09:30 Padre de familia10:30 Crímenes imperfectos12:35 Yo detective13:00 Crímenes imperfectos14:00 laSexta Noticias 14h14:55 LaSexta Deportes15:30 Sé lo que hicisteis...17:10 Numb3rs18:00 Caso abierto19:00 Navy, investigación criminal20:00 La Sexta noticias 20h20:55 LaSexta Deportes21:30 El intermedio22:15 Cine: ¿Quién soy?00:20 Buenafuente01:40 El intermedio02:25 Astro tv

TVE212:00 Guggenheim Bilbao12:30 Para todos La 214:30 Miradas.215:00 Página 215:30 Saber y ganar16:00 Grandes documentales18:30 Gaudiana18:55 Biodiario19:00 Alquibla19:30 El hombre y la Tierra20:00 La 2. Noticias20:30 Miradas.221:00 Los oficios de la Cultura21:25 Grandes obras universales21:35 Nube de Tags22:00 El cine de La 2: Un puente lejano23:50 Mapa sonoro00:20 Nostromo01:20 ZZZ

TV306:00 Notícies 3/24 08:00 Els matins 13:20 Bocamoll 14:00 Telenotícies comarques 14:20 El medi ambient 14:30 Telenotícies migdia 15:40 Cuines 15:50 La Riera 16:35 Divendres 18:30 Erica 19:20 El guardià 20:15 Esport Club 20:35 Espai Terra 21:00 Telenotícies vespre 21:50 Caçadors de bolets 22:25 Banda Ampla 00:10 Huff 01:10 Desapareguts 01:55 Divendres

ANTENA 308:45 Espejo público12:30 La ruleta de la suerte14:00 Los Simpson14:30 Los Simpson15:00 Antena 3 Noticias 116:00 Cine: Acoso sin tregua17:30 3D20:15 Karlos Arguiñano en tu cocina21:00 Antena 3 Noticias 221:45 El club del chiste22:15 Hispania23:45 Cine: La reina de la guerra02:30 Adivina quién gana esta noche05:30 Repetición de programas

CANAL REUS TV15:00 Punt de Trobada16:00 Notícies16:30 El minut de glòria16:35 A Taula16:50 Cada casa és un món17:00 Punt de Trobada18:00 Notícies18:30 El minut de glòria18:35 A taula18:50 Cada casa és un món19:00 Famílies i escola19:30 Esports en xarxa20:00 Notícies. Segona edició20:30 Tribuna21:30 A taula21:45 Cada casa és un món22:00 Notícies22:30 Tribuna23:30 Va de Castells

CUATRO06:30 ReCuatro07:00 Matinal Cuatro09:05 Alerta Cobra10:05 Alerta Cobra11:05 Alerta Cobra12:05 Alerta Cobra12:55 Las mañanas de Cuatro13:55 Noticias Cuatro 114:50 Noticias Cuatro deportes 115:40 Tonterías las justas17:10 Fama Revolution18:55 Dame una pista20:00 Noticias Cuatro deportes 220:30 Noticias Cuatro 221:30 El Hormiguero22:30 Cine Cuatro: La tormenta perfecta00:40 Cine Cuatro02:35 Tonterías las justas (Redifusión)03:00 Cuatro Astros

TAC 1213:00 Interès13:30 Saló de Plens14:00 Noticies 1214:30 Saló de Plens15.00 Interès15:30 Gaudeix la Festa 16:00 Noticies1216:30 Reemissió18:00 Natura’t18:15 Programació Infantil19:30 Esports en xarxa20:00 Noticies 12+El Temps20:30 12 Qüestions21:15 Finet i pel mig22:00 Noticies1222:30 Reemissió00:00 PSP00:05 Menja S.A.00:30 Naturalment

TELECINCO06:30 Informativos Telecinco Matinal09:00 El programa de Ana Rosa12:45 Mujeres y hombres y viceversa14:30 De buena ley15:00 Informativos Telecinco 15:0015:45 Sálvame20:00 Pasapalabra20:55 Informativos Telecinco 21 :0022:00 TV Movie: Felipe y Letizia00:00 Resistiré, ¿vale?02:30 Locos por ganar04:00 Infocomerciales05:00 Fusión sonora

CANAL CATALÀ10:00 Tarragona Opina. Dimarts 11:00 L’entrevista. Felip Puig 11:30 Productes i serveis12:00 La Santa Missa12:30 Productes i serveis13:00 Tarragona Opina. Dimarts 14:00 T-notícies. Redacció migdia14:30 L’entrevista. Felip Puig 15:00 Tarragona Opina. Dimarts 16:00 T-notícies. Redacció migdia 16:30 L’entrevista. Felip Puig 17:00 Tarragona Opina. Dimecres 18:00 L’entrevista. Felip Puig 18:30 Catalunya Opina.20:30 T-notícies. Redacció nit21:00 Per llogar-hi cadires22:00 Tarragona Opina. Dimecres 23:00 Economia i empresa23:30 La ronda

AVUI FELICITA ALS QUE ES DIUEN: Florenci, Gaudiós i Vicenç.

TARRAGONA. Cinema. «Fabian Road» de Jaime de Ar-

minan

A.les.18.30.hores.a.l’Antiga.Audiència

TARRAGONA. Música. Concert Robert Schumann (1810-

1856). El pianisme lliure al servei de la poètic romàntica

A.les.19.00.CaixaFòrum

El Vendrell. Formació. Jornades d’experiències reptes i

recursos de l’emprenodoria femenina

A.les.09.00.hores.a.l’Eina.(Servei.d’Ocupació)

CINEMA CARTELLERA

TARRAGONAOCINETARRAGONAOcine1 Laotrahija 16.00 Ocine1 DidiHollywood 18.30 - 20.30 - 22.40 / Div. 00.40 Ocine2 Estrellasquealcanzar 16.00 - 18.00 - 22.00Ocine2 Buried 20.00 / Div. 00.30Ocine3 Gru-3D 16.00 - 18.00 - 20.00Ocine3 Avatar-3D-Edicióespecial 22.00Ocine4 Gru:mivillanofavorito 16.30 - 18.30Ocine4 SawVI 20.30 - 22.30Ocine5 DieriodeGreg 16.30-18.30-20.30-22.30 /dv: 00.30Ocine6 Herois 17.00 - 19.30 - 22.15 / Div : 00.30 Ocine7 Losseductores 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30 / dv:00.40Ocine8 KynodontasVOSE 16.00 - 18.00 - 20.00 - 22.00 / dv:00.00Ocine9 Stone 16.00 - 18.10 - 20.20 - 22.30/dv:00.40Ocine10 Déjameentrar 17.00 - 19.45 - 22.15 /dv: 00.40Ocine11 Híncameeldiente 16.00Ocine11 Panegre 18.00 - 20.15 - 22.30 / Dv: 00.40Ocine12 Elamericano 17.00Ocine12 Come,reza,ama 19.15 - 22.00 / Dv: 00.40Ocine13 ParanormalActivityII 16.30 - 18.30 - 20.30 - 22.40 /dv: 00.40Ocine14 GaHoole-3D 16.15 - 18.20 - 20.30 - 22.30Ocine14 CartasaJulieta 17.00Ocine15 WallStreet2 19.15 - 22.00 / Dv: 00.40Ocine16 Laredsocial 17.00 - 19.45 - 22.30 /dv: 00.45

ALTAFULLACINEMESLESBRUIXESALTAFULLALesBruixes1 Ga’Hoole 18.00 - 21.00 - 00.00LesBruixes2 ParanormalActivityII 18.30 - 20.30 - 22.30 - 00.30LesBruixes3 Laredsocial 18.00 - 20.10 - 22.20 - 00.30LesBruixes4 Hícameeldiente 18.10 - 22.10 - 00.10LesBruixes4 Come,rezayama 19.45

LesBruixes5 Gru:mivillanofavorito 18.20 - 20.20LesBruixes5 Elamericano 22.20 - 00.20LesBruixes6 WallStreet2 18.30 - 21.30 - 00.00LesBruixes7 Déjameentrar 18.15 - 20.15 - 22.15 - 00.15

LESBRUIXESCINEMES-ALTAFULLA:977651421

VILA-SECAOCINEVILA-SECAOcine1 Laredsocial 17.30- 20.00 - 22.30 /dv : 00.50Ocine2 WallStreet2 16.30 - 19.15 - 22.00 / div. 00.30Ocine3 Losseductores 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40 / div. 00.50Ocine4 ParanormalActiviyII 16.30 - 18.30 - 20.30 - 22.30 / div. 00.30Ocine4 WallStreet2 19.15-22.00/dv: 00.30Ocine5 Ga’Hoole3D 16.30-18.30-20.30-22.30 / div. 0.30Ocine6 Déjameentrar 16.00-18.15-20.30-22.40-00.50Ocine7 Buried 16.15Ocine7 DidiHollywood 18.15-20.15-22.30-00.30Ocine8 Híncameeldiente 16.30 - 18.30 Ocine8 SawVI 20.15 - 22.40-00.40Ocine9 Gru:elmeudolentpreferit 16.15 - 18.15 Ocine9 Panegre 20.15 - 22.30 /Dv:00.45Ocine10 Herois 16.00 - 18.10-20.30-22.40 /dv: 00.50

REUSREUSPALACESala1 Laleyendadelosguardianes 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45Sala2 Gru:mivillanofavorito 16.00 - 18.00 Sala2 WallStreet2 20.00 - 22.30 Sala3 SawVI 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.30 Sala4 Déjameentrar 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.40Sala5 Laredsocial 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45Sala7 EldiariodeGreg 16.00 - 18.00 - 20.15Sala7 Come,reza,ama 16.00 - 18.35 - 22.00

Sala8 Híncameeldiente 16.00Sala8 Panegre 18.00 - 20.15 - 22.30

Mésinformacióaltelèfon977754978LAURENREUSMULTICINESLauren1 Losseductores 16.15 - 18.25 - 20.30 - 22.30 Lauren2 Híncameeldiente 16.15 - 18.15 - 20.05Lauren2 Come,reza,ama 22.25Lauren3 DidiHollywood 16.15 - 18.30 - 20.30 Lauren3 CartasaJulieta 22.25 Lauren4 WallStreet2:eldineronuncaduerme 16.30 - 19.30 - 22.10 Lauren5 ParanormalActivityII 16.25 - 18.35 - 20.35 - 22.20 Lauren6 Laredsocial 16.45 - 19.45 - 22.20 Lauren7 Stone 16.10 - 18.20 - 20.25 - 22.30 Lauren8 Gru:mivillanofavorito 16.15 - 18.15 - 20.15Lauren8 Buried(Enterrado) 22.30Lauren9 3D-Ga’Hoole 16.05 - 18.05 - 20.00 - 22.00

Peramésinformacióivendaanticipadad’entrades:www.laurencinemas.net

ELVENDRELLOCINEOcine Laredsocial 16.00 - 18.10 - 20.30 - 22.45 -1.00 Ocine ParanormalactivityII 16.30 - 18.30 - 20.35 - 22.40 - 00.40Ocine Stone 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45 - 01.00Ocine CartasaJulieta 16.30Ocine Didienhollywood 16.15 - 18.20Ocine SawVI 20.30 - 22.30 - 00.40Ocine Déjameentrar 16.00 - 18.15 - 20.30 - 22.45Ocine Ga’Hoole3D 16.25 - 18.30 - 20.35 - 22.45 - 00.50 Ocine Arthurilavenjança 16.10 - 18.15 - 20.20 - 22.20 - 00.20Ocine Gru3D De div a Dl : 12.00 - 16.30 - 18.30 - 20.30 - 22.40 - 00.50

OCINE:902170831/977660778

Page 24: 27 octubre 2010

24 - diarimés 27/10/10A L’ÚLTIMA

SUDOKUL’ACUDIT Napi

Nivell mitjà

19º 8ºTemperatura

màxima

Temperatura mínima

Espai patrocinat per:

EL TEMPS

Estat del cel:Cel enteranyinat fins a migdia i de nou a la nit pel pas de núvols alts i serè la resta de la jornada.Estat del mar:Vent fluix amb cops mo-derats de component nord i oest de matinada i a la nit. La resta del dia quedarà fluix i de direc-ció variable.

MÒNICA JUSTEl Teatre Fortuny va abandonar ahir la seva activitat habitual per convertir-se en el punt de trobada de centenars de donants de sang que van participar a la Marató que cada octubre se cele-bra a la capital del Baix Camp, i que fins l’any passat omplia el Saló Noble del Palau Bofarull. Enguany s’ha es-collit una nova ubicació perquè les instal·lacions del carrer Llovera ha-vien quedat petites, i és per això que l’organització va demanar que els ce-dissin l’emblemàtic te-atre reusenc, un indret que consideren «idoni» per a un esdeveniment d’aquestes caracterís-tiques. De fet, aquesta és la primera vegada que es cedeix el teatre sense haver de pagar.

I el fet és que el canvi va resultar po-sitiu, ja que els resultats de la jornada van desbordar les perspectives de l’or-ganització, que inicialment preveia unes 500 donacions i va veure com al llarg del dia la xifra s’anava disparant fins a situar-se al voltant de les 700. I

és que el nou emplaçament va cridar l’atenció de nombrosos assistents, i a primera hora del matí ja es van co-mençar a formar cues de persones disposades a donar sang. Poc després de les onze del matí ja s’havien supe-rat les 40 donacions. La presidenta de l’Associació de Donants de Sang del Baix Camp, Mari Buqué, es va mostrar molt satisfeta del transcurs de la Ma-rató, definint-la com a «fabulosa». De fet, a dos quarts de nou de la nit ja van haver de tancar les portes del Fortuny

perquè estaven «des-bordats».

El perfil de les per-sones que s’hi van apropar van ser do-nants habituals, però també aquells que s’hi apropaven per prime-

ra vegada, o que solen donar sang no-més en ocasions especials.

A banda del canvi d’ubicació, un altre dels grans reclams de la Marató d’enguany va ser el programa d’acti-vitats, que pràcticament triplicava el volum d’actes organitzats en altres edicions. Així, van passar pel Fortuny

nombrosos grups d’escolars, actuaci-ons de dansa, exhibicions de puntai-res i diverses activitats que van con-tribuir a donar un caire més festiu a la jornada gairebé sense interrupció,

des de les deu del matí fins a les deu de la nit. Des de l’organització van as-segurar que, de cara a l’any vinent, vo-len seguir la mateixa línia de la Mara-tó d’aquest any.

SOCIETAT

Centenars de persones donen sang a l’escenari del FortunyEl teatre reusenc va acollir ahir la Marató, que va superar les expectatives i va aconseguir prop de 700 donacions

Aquest any, la Marató es va traslladar al Teatre Fortuny i va ampliar el volum d’activitats

Els donants van poder pujar a l’escenari del Fortuny.

OLÍVIA MOLET