32
WWW.BONDIA.AD / TEL. 808 888 / FAX 828 888 DIMARTS, 22 DE MAIG DEL 2012 / NÚM. 2.064 / ANY 9 El Ministeri de Finances i Funció Pública t’ofereix la possibilitat d’obtenir: - Subvenció al lloguer - Crèdit per a l’emancipació (tot l’any) - Crèdit per a la fiança (tot l’any) AJUTS A L’HABITATGE DE LLOGUER Subvenció al lloguer convocatòria oberta fins l’1 de juny del 2012 INFORMA’T: Tel. 875 700 www.habitatgegovern.ad Govern d’Andorra AVUI éS NOTíCIA Pàgina 3 Tati Masià Condemna i suport unànime a Cinca L’atac a la casa de Jordi Cinca genera una allau de reaccions de condemna i de suport al ministre. Mentrestant, la poli- cia analitza una de les bales. La retallada als consellers i al personal del Consell permetrà estalviar uns 100.000 euros ANDORRA Pàgina 6 La Unió Hotelera advoca per més control de la classificació als establiments hotelers ANDORRA Pàgina 7 El Comú d’Ordino destina una partida de 50.000 euros a reduir la despesa energètica ANDORRA Pàgina 10 L’empresa OSC manté l’interès per invertir a l’hotel Casamanya tot i que manifesta cert temor ANDORRA Pàgina 11 Líquid Dansa donarà els beneficis de l’espectacle de final de curs a l’Unicef CULTURA Pàgina 14 Mònica Ramírez s’estrena als Europeus amb una 29a posició en els 200 esquena ESPORTS Pàgina 15 Els tècnics de la Unesco han revisat el pla de gestió de la vall de Madriu-Perafita-Claror i hi han donat el vistiplau. Aquest és el pas previ a la resolució definitiva, que s’ha de prendre durant la 36a sessió sobre el patrimoni mun- dial, en què es votarà la vàlua del pla. A més, els gabi- nets jurídics avalen que Esteve sigui al Consell Assessor. Els tècnics de la Unesco donen el vistiplau al pla del Madriu CULTURA Pàgina 13

Diari del 22 de maig del 2012

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Aqui podeu consultar el diari d'avui en format PDF.Que tingueu un bon dia¡¡¡ :)

Citation preview

Page 1: Diari del 22 de maig del 2012

ww

w.b

ondi

a.ad

/ te

l. 80

8 88

8 / f

ax 8

28 8

88di

mar

ts, 2

2 de

mai

g de

l 20

12 /

núm

. 2.0

64 /

any

9

El Ministeri de Finances i Funció Pública t’ofereix la possibilitat d’obtenir:- Subvenció al lloguer- Crèdit per a l’emancipació (tot l’any)- Crèdit per a la fiança (tot l’any)

AJUTS AL’HABITATGE DE LLOGUER

Subvenció al lloguerconvocatòria oberta fins l’1 de juny del 2012

INFORMA’T:Tel. 875 700www.habitatgegovern.ad

Govern d’Andorra

avui és notícia Pàgina 3

Tati Masià

Condemna i suport unànime a Cinca

l’atac a la casa de Jordi Cinca genera una allau de reaccions de condemna i de suport al ministre. mentrestant, la poli-cia analitza una de les bales.

La retallada als consellers i al personal del consell permetrà estalviar uns 100.000 euros

andorra Pàgina 6

La unió Hotelera advoca per més control de la classificació als establiments hotelers

andorra Pàgina 7

El comú d’ordino destina una partida de 50.000 euros a reduir la despesa energètica

andorra Pàgina 10

L’empresa osc manté l’interès per invertir a l’hotel casamanya tot i que manifesta cert temor

andorra Pàgina 11

Líquid dansa donarà els beneficis de l’espectacle de final de curs a l’unicef

cuLtura Pàgina 14

Mònica ramírez s’estrena als Europeus amb una 29a posició en els 200 esquena

Esports Pàgina 15

Els tècnics de la Unesco han revisat el pla de gestió de la vall de Madriu-Perafita-Claror i hi han donat el vistiplau. Aquest és el pas previ a la resolució definitiva, que s’ha

de prendre durant la 36a sessió sobre el patrimoni mun-dial, en què es votarà la vàlua del pla. A més, els gabi-nets jurídics avalen que Esteve sigui al Consell Assessor.

Els tècnics de la unesco donen el vistiplau al pla del Madriu

cuLtura Pàgina 13

Page 2: Diari del 22 de maig del 2012

DIMARTS, 22 DE MAIG DEL 2012 D’INTERÈS2

TRADUCCIONS ICORRECCIONS

Traductors jurats inscrits al Registre

Tot tipus de documents

Av. Meritxell, 9, 4t-6a(Galeries Meritxell)

Tel. 814 840 a/e [email protected]

CATALÀ, CASTELLÀ, FRANCÈS,

ANGLÈS, ITALIÀ, PORTUGUÈS (entre altres)

EL TEMPS

dim

ecre

s

dijo

us

-2/8

2/13

4/15

5/17

6/19

5/20

4/15

3/14

2/12

1/14

5/22

[email protected]

Obertura de clarianesTemperatures més altes

Després de la neu i el fred, avui hi haurà una clara recuperació de les temperatures. Al nord d’Andorra i a l’Arièja, encara durant el matí i fi ns a primera hora de la tarda hi haurà preci-pitacions febles i intermitents amb una cota de neu de 2.000 metres. Durant la tarda s’obriran clarines. A la resta de zones el cel al matí estarà mig ennuvolat i amb el pas de les hores el sol s’anirà imposant. Les temperatures seran fredes a primera hora, però ràpidament es començarà a notar un ambient menys fred. El vent bufa-rà entre moderat i fort la primera part del dia i s’afeblirà durant la tarda. Els pròxims dies les temperatures seran cada cop més altes i l’antici-cló s’imposarà. Que tinguin un BONDIA.

Lluna nova

06.25 h21.06 h

Page 3: Diari del 22 de maig del 2012

3Dimarts, 22 De maig Del 2012

L’atac amb arma de foc diumen-ge a la matinada al domicili del titular de Finances i Funció Pú-blica, Jordi Cinca, ha generat una allau de reaccions de condemna i de suport al ministre i a la seva família per part de la classe polí-tica, econòmica i social del país, així com de la societat civil.

Així, el síndic general, Vi-cenç Mateu, va comparèixer al Consell General acompanyat dels presidents dels dos grups parlamentaris, el demòcrata La-dislau Baró i el socialdemòcrata Jaume Bartumeu, per llegir una declaració institucional en què es condemnava l’atac sofert pel ministre i contra la seva famí-lia, qualificant-lo “d’injustificat i sense precedents a Andorra”.

Mateu, que es va mostrar con-fiat que la investigació arribarà al més aviat possible a determinar el culpable o culpables de l’atac, va fer una crida perquè aquest fet “no serveixi per trencar la convi-vència pacífica ni per intimidar els ciutadans”. Finalment, el sín-dic, que va transmetre el suport del Consell General al ministre i a la seva família, va destacar que “la llibertat d’expressió només es pot fer dins del marc de la demo-cràcia i el respecte a les persones, i no pas des de la violència”.

També el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, es va posar en contacte amb el ministre per tra-metre-li el seu suport i per deixar clar el rebuig a “l’exercici de tota violència en el marc d’una convi-vència democràtica pacífica”.

El Consell Superior de la Jus-tícia va fer públic un comunicat per deixar constància del “seu més absolut i rotund rebuig con-tra fets d’aquesta envergadura que atempten contra els pilars de l’Estat de dret”. Així mateix, la cúpula judicial va voler expres-sar la seva confiança en la inves-tigació de la policia, que “sempre ha sabut vetllar per la seguretat de tots els ciutadans”, i manifes-tar “el total suport” al ministre i a la seva família.

Des de les corporacions par-roquials també es va fer un co-municat en què es “condemna categòricament l’agressió que va patir diumenge a la matinada el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, i la seva fa-mília”, i s’assegura que aquesta acció “no s’adiu amb el tarannà tolerant, de respecte i de bona convivència que caracteritza la societat andorrana”. En aquest sentit, prossegueix la nota, “els cònsols de les set parròquies estan convençuts que es tracta d’un atac aïllat que esperen que no es torni a repetir sota cap cir-cumstància”. Alhora, els manda-taris fan palès “tot el seu suport al ministre de Finances i Funció Pública i a la seva família”.

Per la seva part, el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, va assegurar, després de la reunió de la Comissió de Gestió del Ma-driu, que ha estat una “sorpresa majúscula que en un país com Andorra puguin passar actes d’aquesta índole”, i es va mostrar convençut que aquesta mena d’actes “no porten enlloc” ja que “cadascú pot defensar les seves idees democràticament”, sense haver de recórrer a la violència.

D’altra banda, l’ambaixador d’Espanya, Alberto Moreno, també va condemnar l’atac i, en declaracions a RNA, va fer una crida a la població dient que “el pitjor que poden fer Andorra i la societat andorrana és anar per aquest camí i que “de cap mane-ra es pot permetre una actuació d’aquestes característiques”.

Pel que fa a les formacions polítiques, el Partit Socialdemò-crata també va fer públic un co-municat de condemna de “l’acció violenta de la qual han estat víc-times el ministre Jordi Cinca i la seva família”, i en què es mostra el “total rebuig a qualsevol tipus de violència o d’accions de coac-ció”. Així mateix, des de la for-mació es recorda que “tots hem de vetllar pel manteniment de la convivència democràtica i la pau social, característiques essencials del nostre país”.

Des de Demòcrates per An-dorra, el secretari general, Carles Torralba, va expressar el rebuig de la formació a l’atac i el suport de tots els membres del partit

al ministre i la seva família, així com a la resta de membres del Govern “que fan cada dia la fei-na sacrificada de gestionar els afers del país”. A més, va afirmar

que DA comparteix el posiciona-ment del Govern que “això no ha de fer variar el full de ruta”.

Tant des de la Confederació Empresarial (CEA) com des de la Cambra de Comerç es va coinci-dir a manifestar la “més absoluta repulsa” a aquest acte i a expres-sar que “això no hauria hagut de succeir mai”. El president de la CEA, Xavier Altimir, va confiar que “la policia arribi a detenir el responsable dels fets perquè la justícia pugui actuar”. Per la seva banda, el president de la Cambra, Marc Pantebre, va de-sitjar que es tracti d’un fet aïllat i es pugui mantenir la seguretat que caracteritza el Principat.

També des de la Plataforma de Funcionaris, el seu portaveu, Joan Torra, va lamentar l’atac. Es tracta d’“un cas a lamentar i d’un fet greu” i que a part de mostrar “un total rebuig no es pot dir gran cosa més”, va as-segurar Torra, que va mostrar la seva confiança en la tasca de la policia.

AD800 va “rebutjar” també l’atac i va destacar que “la vio-lència no és acceptable sota cap premissa ni circumstància, i en aquest cas concret considerem que, a més, és un acte contra la democràcia”. Per això confien que aquest fet tan lamentable si-gui castigat exemplarment. Tam-bé Iniciativa Ciutadana, amb un comunicat, va expressar el seu rebuig i va destacar que “els con-flictes i les desavinences políti-ques no se solucionen atemptant contra les persones” ni serveixen per “avançar en la millora del nostre país”.

investigació obertaLa policia continua la investi-gació per esclarir els fets, i ahir agents de la unitat d’investigació de l’àrea de Policia Criminal van pentinar els prats de l’Aldosa, des d’on, segons fonts prope-res al cas, tot indica que es van disparar els trets. Així mateix, i segons les mateixes fonts, es va poder recuperar una de les bales, que ja s’està analitzant.

Condemna i suport unànimetiroteig contra el domicili del ministre de finances

Redacció / agènciesanDorra la Vella

t. m.

el ministre de finances i funció Pública, Jordi cinca.

La policia continua la investigació i ja s’està analitzant una de les bales utilitzades en l’atac

mobilització també a la xarxa

Des que es va fer pública la notícia de l’atemptat amb arma de foc a la casa del ministre de Finances i Funció Pública diumenge a la matinada, les principals xarxes socials –Twitter i Facebook– es van començar a omplir de missatges de solidaritat. Fins i tot al Twitter es va crear l’etiqueta #suportjordicinca, però majoritàriament l’esmen-ten amb el seu nick @JordiCinca o escriuen directament al seu mur del Facebook. Els missatges provenen de polítics de tots els colors, entitats, companys i amics del ministre i la societat civil en general. La majoria expressen sorpresa, indignació i rebuig per aquest fet i li donen ànims a ell i a la seva família.

Page 4: Diari del 22 de maig del 2012

opinió4 Dimarts, 22 De maig Del 2012

La Veu deL PobLe S. a. PReSIdeNT Carles Naudi d’Areny-Plandolit SeCReTaRI Ferran Naudi d’Areny-Plandolit GeReNT Thomas Kampfraat

boNdIa dIReCToR Marc Segalés CaP de RedaCCIÓ Marta Fernández RedaCCIÓ Joan Josep Blasco, Mireia Suero, Esther Jover, Julià Rodríguez CoRReCCIÓ M. Àngels Sala MaQueTaCIÓ Lídia Jo, Cecilia Cogliati FoToGRaFIa Tatiana Masià, Iñaki Rubio, CoMeRCIaL I adMINISTRaCIÓ Ricard Vallès, Isabel Diaz, Joan Nogueira, Meritxell Villanueva, Virginia Yáñez dISTRIbuCIÓ Premsa distribució TRaNSPoRT Trans Integral Seu SL.

Carrer Maria Pla, 28, 1a planta. Andorra la Vella .Telèfon: 808 888 Fax: 828 888 Adreça electrònica: [email protected] Web:www.bondia.addire

ctor

i

El diari no es responsabilitza de les opinions expressades pels col.laboradors de la secció de Tribuna. L’opinió del BonDia es reflecteix en el seu editorial.Perquè les vostres cartes al director o les vostres opinions puguin ser publicades, cal que ens faciliteu les vostres dades: nom i cognoms, passaport, telèfon i parròquia de residència.

Dipò

sit L

egal

AND

. 114

-200

4

La setmana passada vaig tenir l’oportunitat d’assistir a la conferència de Jordi Royo Ús i abús de les TiC en adolescents, organitzada per la Fundació Crèdit Andorrà, i confesso que a aquestes altures ja no em sorprenen els apòstols de l’apocalipsi que intenten vincular qualsevol cosa que soni a societat intercon-nectada amb perills d’allò més variats.

El doctor Royo, tot i que va reconèixer alguns avantatges de l’ús de les TIC entre els adolescents, va pintar els joves que avui han incorporat les tecnologies com a mitjà de comunicació imprescindible a les seves vides com a proble-màtics, des d’un cas light que havia de vigilar fins a una extremista a la qual recomanava tractament farmacològic. Per descomptat, no hi va faltar un retall de premsa que deia que una jove havia estat violada i gravada amb el mòbil o gràfics que alertaven de la quantitat d’amenaces que els adolescents reben per internet... Sempre que hi ha una tecnologia que provoca canvis en la societat hi ha reaccions que intenten fer veure un perill latent de l’addicció al seu ús (fa 60 anys es parlava del perill de l’addicció a la televisió), però en el cas de la web social en particular s’arriba gairebé a la criminalització, fins al punt que El Diario de Sevilla va batejar el crim de Marta del Castillo com “l’assassinat de la generació 2.0”.

Tinc 43 anys, i recordo que en la meva adolescència no hi havia ordinadors (només els més adinerats podien presumir de tenir una trista consola Atari) i els perills que sembla que va portar internet ja hi eren presents –pornografia, discurs de l’odi, pederàstia, drogues, sectes–. En aquelles èpoques no hi havia un nou paradigma en assenyalar amb el dit, i els pares utilitzaven l’educació i la informació com a tallafocs d’aquests perills reals. Avui dia aquests perills són els mateixos però tenen difusió global, de manera que els remeis haurien de ser similars, amb abast global.

En països molt desenvolupats com Corea del Sud els nens, des de la prime-ra infància, aprenen com comportar-se en la xarxa, de la mateixa manera que aprenen a moure’s en la vida real. Però allà no es ven la xarxa com una àrea perillosa, sinó com un oceà d’oportunitats. Fruit d’això és que són a anys llum en desenvolupament d’internet de la mitjana d’Europa, i des d’allà ens miren.

Sí que coincideixo amb el doctor Royo en el fet que els pares s’han de posar al dia en les TIC per minimitzar el gap tecnològic intergeneracional, però estic convençut que una societat serà més competitiva com més interconnectada es-tigui, i que repetir mantres apocalíptics només ens farà perdre temps i oportu-nitats. Fins dimarts que ve, ens veiem a la xarxa.

FeRNaNdo bLaNCo

D’apocalíptics

edIToRIaL

CaRTeS aL dIReCToRMiquel CAlSiNA GORDi

UN SOL CARRIL, SISPLAU...

Tots sabem que és millor una autopista que una autovia. Una autovia que una simple carretera. Una carretera amb dos carrils que amb un de sol. Una carretera amb dos sentits de circulació que un de sol amb pas alternatiu... Però cada cosa ha d’anar al seu lloc.

Quan disposem de dos carrils, evident-ment, la circulació de vehicles és més fluida. Però quan aquests dos carrils es converteixen tot de cop en un de sol es forma el que se sol dir un embut.

Això és el que ens passa cada dia a la vila de Sant Julià de Lòria, tant per una banda com per l’altra, agreujat encara més per les obres a la plaça Laurèdia (que mereixen un tema a part). Exacta-ment el mateix problema que tenim a la frontera del riu Runer, tant per entrar al país com per sortir-ne.

I si afegim a aquests embuts els con-ductors que van canviant d’un carril a l’altre per guanyar metres, o aquells que sabent perfectament que un carril durà

a l’embut (sense prioritat) l’aprofiten per guanyar posicions, encara es compli-ca més la circulació.

A qui pertoqui:

Sisplau, elimineu els dos carrils a la frontera, a banda i banda. Elimineu també els dos carrils des de Sant Eloi fins a l’entrada de Sant Julià de Lòria. Elimineu els dos carrils des de la ro-tonda del cacauet (Margineda) fins a la rotonda d’Aixovall. Elimineu també els dos carrils d’escassos 100 metres (si és que hi arriben) a l’entrada de Sant Ju-lià de Lòria, baixant des d’Andorra la Vella.

Amb un sol carril, sense embuts la cir-culació serà més fluida i els conductors ho agrairem. Ja anirem tirant...

I no em val l’excusa que els dos carrils serveixen per amuntegar els vehicles i guanyar espai, perquè un cop passat l’embut la circulació sempre torna a ser més fluida.

SISè GRau

JOSep M. lOSte i ROMeRO

‘NO vULL PAgAR’ I eL tReN

Està molt bé la campanya No vull pagar, de desobediència civil contra l’abús del preu dels peatges a Catalunya. Trobo que ja fa una pila d’anys que s’hauria d’haver solucionat aquest problema, i l’administració catalana hauria d’haver reduït alguns dels peatges més emble-màtics de casa nostra. De tota manera, voldria esmentar, denunciar, un altre problema, molt més greu, a l’entorn de la mobilitat de les persones: l’augment descontrolat del preu del tren conven-cional, del transport públic en general. Una qüestió molt més injusta i antisoci-al que la dels peatges. Al meu entendre,

en un país normal, civilitzat i equilibrat (no és el cas de Catalunya) no hauria de ser necessari fer servir tant el cotxe pri-vat, i en conseqüència les autopistes de peatge, per realitzar les necessitats bàsi-ques de la persona humana. De fet, amb un tren convencional com cal, a preus assequibles, ja no s’hauria originat la polèmica dels peatges. Ara, amb l’ac-tual política contra la mobilitat social, ens estan matant el tren convencional. En aquests moments, més que mai, fa/faria falta iniciar una campanya cívica amb el nom No vull pagar un preu abusiu i antisocial del bitllet del tren convencional.

Més inspeccionsEl ministre de Turisme i Medi ambient, Fran-cesc Camp, va anunciar la setmana passada la intenció de portar a terme una àmplia reforma de la classificació hotelera. Aquest anunci ha estat ben rebut pel sector i, d’aquesta manera, la Unió Hotelera ha posat en relleu que calen més controls d’aquesta classificació. Així, un dels primers elements que caldrà avaluar és si l’actual és o no l’adient per al país, malgrat que sigui molt recent, i un cop es decideixi si cal fer-ne una de totalment nova o es pot fer servir de base l’actual caldrà implantar el sistema de control adient per vetllar perquè aquesta classificació s’apliqui amb tots els re-

quisits amb què ha estat concedida. És a dir, que si un establiment rep una classificació de cinc estrelles s’haurà de vetllar perquè al llarg dels anys mantingui els requisits per tenir-la. Si no es porten a terme aquests controls po-dem trobar-nos que la categoria d’un hotel no es correspongui amb la que consta en la seva classificació, ja que al llarg dels anys els ser-veis que ofereix poden canviar. I no necessària-ment han d’anar a la baixa, sinó que és possible que hi hagi una millora. Per tant, és evident que cal una revisió de la classificació però que són necessàries, també, més inspeccions.

que hi hagi una millora. Per tant, és evident

ENQUESTA DE LA SETMANA

envia un SMS al 789 amb la teva resposta eNq Si o bé eNq NO

Cada dimarts el resultat de l’enquesta es publicarà en aquest espai i entre els participants se sortejarà un telèfon mòbil amb pantalla tàctil, ràdio FM, Mp3, MpeG-4, doble targeta SiM, Bluetooth, càmera de foto i vídeo, bateria.

¿Cal que determinats càrrecs públics disposin de més seguretat personal?

Av. Meritxell, 122 Andorra la Vella

Tel.: 866 415 - Fax: 829 050E-mail: [email protected]

Gentilesa de

RESULTAT DE LA SETMANA pASSADA

¿Les modificacions a la llei del sòl reactivaran el sector de la construcció? SÍ

18%

NO82%

Page 5: Diari del 22 de maig del 2012

opinió 5Dimarts, 22 De maig Del 2012

L’ESTIU JA ESTÀ AQUÍ!

Metxes californianes + Brushing

per només 35 €*

PROMOCIÓ PER TEMPS LIMITAT

* N

o in

clou

sty

ling

AnyósPark · Demana hora al 73 76 73

mitja metxes.indd 1 10/05/2012 11:29:31

Aquests últims temps estem sentint, de part de les fonts del Govern de Demòcrates per Andorra, un discurs ambigu, que ens parla de la necessitat de la reestructuració de l’administració perquè sigui més competitiva, més sostenible, més moderna.

I la pregunta del milió és: ¿què s’entén per ad­ministració sostenible? ¿És que és sostenible que un país de 60.000 habitants compti amb 84 càrrecs comunals electes, que cada deu kilòmetres tinguem una administració amb un cònsol i un segon cònsol, no fos cas que ens faltés el primer, amb un cost de 672.000 euros anuals, envoltats per deu consellers amb un preu aproximat d’1.680.000 euros? Si a tot això hi afegim el cost de set administracions, amb els seus càrrecs i direccions corresponents, tenim un so­bredimensionament impressionant per a un país de 45 kilòmetres quadrats i de 60.000 habitants. Sense comptar l’administració central, és a dir, el Govern més el Consell General.

I és que quan parlem de reestructuració de l’ad­ministració sense qüestionar si la seva estructura és l’adequada queda palès que el que s’intenta és posar un pedaç a un davantal completament trinxat i des­estructurat. És com rentar­li el cap a un ruc, perdre el temps, l’aigua i el sabó, però encara és més greu fer creure als empresaris, sobretot als de la petita i mitjana empresa, que els impostos que vindran són necessaris per culpa d’una administració desmesu­

rada sense tenir en compte els principis abans es­mentats.

Quan els comuns parlen de mancomunar serveis penso que el que caldria és eliminar serveis fonent els diferents departaments en un d’àmbit nacional. ¿Cal set consellers, set caps de circulació quan tots podrien dependre del servei de mobilitat? Millor coordinació, menys càrrecs i menys duplicitat de serveis, i això ho podem extrapolar a la majoria de serveis públics del país.

Si el Govern de Demòcrates per Andorra vol re­alment una reestructuració de l’administració, cal començar la casa pels fonaments i no fer el paperot de retallades per fer veure quelcom que no ens por­tarà a res.

Som un país molt més petit que moltes ciutats, com Perpinyà (120.000 habitants), Badalona (220.800 habitants) o Sabadell (200.000 habitants), per po­sar­ne uns exemples. Els quintupliquem en càrrecs electes, encara que ells ens tripliquin en habitants.

Senyors empresaris, el sobredimensionament de l’administració comença per redefinir les necessi­tats d’aquest país i no per retallar el sou un 5% als seus funcionaris per després malgastar els diners en estructures polítiques inassumibles per les nos­tres dimensions reals, així com els càrrecs electes per

habitants, en què sens dubte devem tenir el rècord Guinness i de llarg, sense tenir en compte les famo­ses rotondes multimilionàries. Sense parlar del sa­lari d’aquests càrrecs electes, tenint en compte que el salari de Mariano Rajoy, per representar els inte­ressos de 47.000.000 d’espanyols, és de 6.500 euros mensuals i que el del cap de Govern d’Andorra és de 5.615,85 euros per 60.000 andorrans.

Per contra, si tenim en compte que la retribu­ció salarial d’un mosso d’esquadra, per exemple el 22/12/2009, era de 2.524,14 euros i la d’un policia andorrà és de 1.700 euros, parlem de salaris des­proporcionats dins de l’administració entre càrrecs i funcionaris. Les comparacions són odioses, però són les que són.

Cartes al directorEnvia les teves cartes al director o les teves opinions a l’adreça electrònica

[email protected].

Recorda que ens has de facilitar les teves dades, així com la parròquia de

residència.

Gabriel UbaCh ValdiVia, Secretari general de la Unió Sindical d’andorra

Remodelació de l’administració

tribUna

Page 6: Diari del 22 de maig del 2012

6 Dimarts, 22 De maig Del 2012

La subsíndica general, Mòni-ca Bonell, va explicar ahir com s’aplicarà finalment la Llei de contenció de la despesa públi-ca en matèria de personal a les plantilles del Consell General i dels organismes que hi estan vinculats (Raonador del Ciu-tadà, Agència de Protecció de Dades i Tribunal de Comptes). La retallada del salari, d’entre el 5% i el 10% en funció del seu im-port, s’aplicarà a 5 dels 17 funci-onaris que actualment perceben més de 3.000 euros bruts mensu-als, i s’eliminarà un trienni a tots ells. Contràriament al que ha passat a l’administració general, però, es mantindrà el sistema de gestió de l’acompliment, que té unes característiques diferents a la cambra parlamentària i que des de Sindicatura es considera “correcte”.

De la mateixa manera, pel que fa als càrrecs electes, queda-ran afectats per les retallades els dos presidents de grup parla-mentari, el síndic i la subsíndi-ca, ja que sobrepassen els 3.000 euros bruts de sou. A més, es reduirà també un 5% el salari de

la resta de consellers generals. La previsió és que hi haurà un estalvi de 82.836 euros anuals amb les rebaixes que afecten els càrrecs electes, i de 16.969 euros en el cas de les nòmines del per-sonal del Consell.

Pel que fa als organismes ads-crits al Consell, avui mateix se’ls comunicarà per escrit l’acord de la junta de presidents i se’ls sol·licitarà que s’apliqui la llei als seus respectius treballadors, tot i que ja se’ls havia informat ver-balment sobre la voluntat de la cambra parlamentària en aques-ta matèria. L’aplicació de les re-tallades es farà efectiva en tots els casos el pròxim mes de juny.

Junta de presidentsLa voluntat de Demòcrates per Andorra (DA) de procedir a l’aplicació de les mesures de contenció en la despesa públi-ca contingudes en l’esmentada llei, tant als funcionaris com als càrrecs electes, ja es va posar de manifest durant la reunió de la junta de presidents de finals del mes passat i en la reunió d’ahir d’aquest òrgan es va tornar a parlar d’aquesta actuació per portar·la a la pràctica i perquè

afectés també els càrrecs electes.La Llei de contenció de la

despesa pública en matèria de personal, aprovada a mitjans del passat mes de març, determina-va en la disposició addicional primera que el Consell General, en exercici de la seva autonomia pressupostària, podia adop-tar mesures de reducció de les retribucions que afectin el seu personal i el dels organismes adscrits, tal com va assenyalar ahir la subsíndica en la roda de

premsa convocada per informar sobre aquest àmbit.

Bonell va recordar també que a mitjans del passat mes de desembre el vicepresident del grup parlamentari demòcrata, Daniel Armengol, es va referir, durant el debat del projecte de pressupost de l’administració, a la necessitat d’impulsar des de Sindicatura un estatut del personal del Consell General i dels organismes que hi estan adscrits, entre altres coses, per

donar “seguretat jurídica” als treballadors. Al mateix temps, en aquella mateixa intervenció es va sol·licitar a Sindicatura que s’implantessin els criteris d’austeritat que estava aplicant el Govern per a la resta de tre-balladors del sector públic. Quant l’estatut del personal de la cambra, la voluntat del síndic i la subsíndica és que es pugui tirar endavant aquesta legislatura, tot i que encara no s’ha abordat a Sindicatura, se-gons va indicar ahir Bonell.

El president del grup parla-mentari socialdemòcrata, Jau-me Bartumeu, es va mostrar en contra d’aplicar les retallades al Consell General. Bartumeu va explicar que no seria coherent votar·hi a favor quan ja es van oposar a l’aprovació de la llei en si. Tot i així no es va mostrar contrari, però, a l’aplicació de la rebaixa salarial als consellers generals, i va indicar que “nos-altres estem a favor de predicar amb l’exemple” i va recordar que durant la legislatura amb el Partit Socialdemòcrata al poder es van reduir diversos salaris públics, entre ells el del cap de Govern.

La retallada als consellers i al personal permetrà estalviar uns 100.000 euros

COnseLL GeneraL

JULIÀ RODRÍGUEZanDorra la Vella

La reducció salarial afectarà 5 dels 17 treballadors que hi ha a la cambra parlamentàriatati masiÀ

La subsíndica general, Mònica Bonell, a la roda de premsa d’ahir.

Els dos grups parlamentaris estan tre-ballant en una proposició de llei de mo-dificació de la Llei de Ràdio i Televisió d’Andorra que elimini l’actual Consell Andorrà de l’Audiovisual (CAA). La voluntat era fer la modificació a l’actual període de sessions, però el president del grup socialdemòcrata, Jaume Bar-tumeu, va opinar que no podrà ser així perquè se’ls ha tramès un document ex-tens per fer la modificació que els com-portarà més temps. La demanda dels socialdemòcrates, però, és que mentre es prepara la modificació de la llei “el Consell General posi fi ja automàtica-

ment al mandat del CAA, que ja ha ex-pirat legalment i que no té res més a fer en l’escenari audiovisual andorrà”. I és que considera que “mentrestant tenim aquesta mena d’electró lliure, la utilitat del qual és nul·la i que només serveix perquè es retribueixin una aportació mensual”. A més, opina que “han por-tat la provocació fins al punt de fer com-pareixences quan estan fora de termini i diuen que estan actuant, però jo diria que estan cobrant i no actuant”.

Per la seva banda, el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, va indicar que es volen fer algunes

modificacions puntuals per traslladar les funcions del CAA a altres organis-mes, però que també s’han de modificar els estatuts d’RTVA. En el cas que es de-cideixi fer una primera modificació, per consens, amb els aspectes més bàsics, Baró creu que es podria enllestir durant aquest període de sessions, però si es vol fer tota la modificació de cop no hi haurà temps.

La junta de presidents celebrada ahir va acordar celebrar una sessió de Con-sell General el pròxim 31 de maig. Els projectes previstos per debatre són la modificació de la Llei qualificada d’im-migració i la proposició de llei de modi-ficació de la Llei general de les finances, a més d’altres que es puguin enllestir fins aleshores.

tati masiÀ

Jaume Bartumeu.

el ps vol que es posi fi al mandat del consell de l’audiovisual mentre es modifica la llei

Page 7: Diari del 22 de maig del 2012

andorra 7Dimarts, 22 De maig Del 2012

Les xifres del comerç exterior registrades a l’abril evidencien un manteniment de les impor-tacions i un increment del 2,4% de les exportacions, segons el departament d’Estadística. El valor brut de les importacions ha estat de 77,5 milions d’euros, amb una tendència mensual es-table i una interanual del +0,6%, força condicionada pel valor de les importacions de combusti-bles. Pel que fa a les exportaci-ons, s’han situat en 4,7 milions d’euros, recuperant la tendència mensual positiva, amb un +2,4% i un 10,5% interanual.

El valor de les importacions ha registrat un increment intera-nual durant l’abril, que es dóna gràcies a les importacions de combustibles, que representen el 18% del total. Amb un incre-ment del 17% interanual, afa-voreixen l’augment del global de les importacions en un 0,6%

interanual, però la majoria de la resta de grups observen ten-dències negatives, que sense els combustibles implicarien una tendència global marcadament negativa.

Els grups d’alimentació i ves-tit i calçat representen el 25% de les importacions i en presentar menys volatilitat dels preus sos-tenen la tendència en un sentit o altre, i a l’abril continuen re-gistrant variacions interanuals negatives.

Pel que fa a les exportacions, a l’abril han estat de 4,7 milions d’euros, i recuperen per tant les tendències positives, en un 2,4% la mensual i un 10,5% la intera-

nual. Es recupera així l’evolució positiva que s’observa des de fa un any i mig, i es dóna principal-ment pels grups de vestit i cal-çat, amb un 15,6% d’increment, i el de joieria, amb un 38,4%. En-tre tots dos representen prop del 40% del valor total de les expor-tacions durant l’abril. El grup de transport ha estat el principal impulsor de les exportacions en els últims mesos, però a l’abril, igual que el mes anterior, va re-gistrar una tendència interanual negativa del -16,6%.

La importació de carburants es va situar en 14,1 milions de litres a l’abril. Amb aquesta xifra es manté el context de tendènci-es negatives que s’observa des de principis d’any. No obstant, tant la tendència mensual com la interanual retallen sensible-ment els diferencials negatius dels mesos precedents. Al març, la mensual es consideraria mar-ginal (+0,4%) i la interanual reta-llaria fins al -2,6%.

Les importacions es mantenen estables durant el mes d’abril

estadística

Les exportacions registren una tendència interanual del 10,5%RedaccióanDorra la Vella

L’anunci del ministre de Turis-me, Francesc Camp, de portar a terme una àmplia reforma de la classificació dels allot-jaments turístics, tal com va anunciar dijous passat al Con-sell General, li ha semblat bé a la Unió Hotelera d’Andorra (UHA). El director de l’en-titat, Òscar Julián, va recor-dar que una de les demandes del sector, que es dedueix de l’enquesta sobre la guerra de preus que es va elaborar, és precisament que hi hagi més control de la classificació ho-telera en vigor o bé que s’opti per l’aplicació d’una de nova. Julián va indicar que l’actual classificació dels establiments hotelers és relativament recent, ja que data de l’any 2001, raó per la qual va opinar que conti-nua sent vàlida “però s’han de reforçar els controls per veure on s’està fallant”.

El director de la UHA va considerar també que és posi-tiu que el país s’hagi dotat fi-

nalment d’un text que perme-trà el naixement dels hotels de turisme rural, “que no repre-sentarà una competència per a la resta del sector”. Tot i així, va alertar que és un fragment del mercat “al qual arribem tard” i per tant s’hauria d’anar implantant “a poc a poc”, per-què potser les previsions que hi podria haver una quarante-na d’establiments que acolliri-en unes 60.000 pernoctacions a l’any són massa optimistes.

La UHA advoca per més control als establiments

tati masiÀ

Òscar Julián, director de la UHa.

julià RodRíguezanDorra la Vella

classificació Hotelera

En importació de carburants es manté el context de tendències negatives de tot l’any

Page 8: Diari del 22 de maig del 2012

ANDORRA8 DIMARTS, 22 DE MAIG DEL 2012

El Dr. Joan Obiols Llandrich anuncia la seva incorpo-ració al CENTRE PRISMA (Logopèdia i Psicologia), com a especialista en Psiquiatria.Visita a hores convingudes.

CENTRE PRISMATel. 32 87 55

C/ dels Escalls, 9, 3r 2a - AD700 Escaldes-Engordany

TERÀPIA QUÀNTICACENTRE D’ESTUDIS DE TERÀPIES ALTERNATIVES

Av. Carlemany, 67, 4t 2a

Escaldes-Engordany

Tel.: +376 829 825 - 829 631

www.escolacefel.com

[email protected]

CONFERÈNCIA I CURS INTRODUCTIU GRATUÏTDivendres 25 de maig a les 20.00 h a CEFEL*

POSSIBILITAT DE FER EL CURS DE NIVELL IDissabte 26 i diumenge 27 de maig a CEFEL*

NO DEIXIS PASSARL’OPORTUNITATDE TENIR MÉS

CONEIXEMENTSSOBRE LA SALUT!!

CONFIRMEU L’ASSISTÈNCIA: tel. 829 825 - 829 631 o [email protected] A MÉS INFORMACIÓ: www.sanergia.com

El Govern va informar ahir d’una operació que ha dut a terme el departament de Duana i que ha permès interceptar una important quantitat de tabac.

D’aquesta manera, la duana va aixecar dissabte un expedi-ent sancionador per valor de 150.253 euros per una infracció molt greu de la Llei de con-trol de mercaderies sensibles. Aquest expedient es va obrir arran que els agents de duana interceptessin un vehicle de la marca Chrysler Voyager que circulava sense llicència i trans-portant més de 25.000 paquets de tabac a la carretera general 4, concretament a la sortida del poble de Pal.

Així, tal com van informar des del Govern, el conductor del vehicle, de matrícula espa-nyola, en adonar-se de l’exis-tència del control que estaven duent a terme els agents de du-

ana va intentar fugir, cosa que va provocar que perdés el con-trol de l’automòbil i sortís de la carretera. Aquest fet va facilitar

que se’l pogués controlar i que per tant es pogués localitzar el tabac que duia al vehicle.

Arran d’aquest control els agents van retenir un total de 27.333 paquets de cigarretes de la marca Austin que estan valo-rats en 28.153 euros.

Aquesta és una de les ope-racions més importants efec-tuades per la duana durant aquest any.

Controlat un automòbil amb 27.333 paquets de tabac a Pal

ACTUACIÓ DE LA DUANA

SERVEI DE DUANA

El tabac que els agents de duana van trobar al vehicle.

S’ha aixecat un expedient sancionador per valor de 150.253 eurosREDACCIÓANDORRA LA VELLA

L’Associació Marc G. G., d’aju-da mútua per a pares que han perdut un fi ll, es donarà a co-nèixer el 31 d’aquest mes amb l’organització del seu primer acte. Es tracta de la conferència titulada El viatge de Tànatos, que

anirà a càrrec de Jordi Domin-go, cap del centre mèdic Delfos i excap del departament de psi-quiatria de l’Hospital General de Catalunya. L’acte, de portes obertes, tindrà lloc a les 19.30 a la sala d’actes del Comú d’Es-caldes Engordany.

L’Associació Marc G. G. és

una entitat que neix amb l’objec-tiu de constituir-se com un grup d’ajuda per a pares que han pas-sat per l’experiència de la mort d’un fi ll. S’ha creat a iniciativa de Rosa Galobardes, fundado-ra i presidenta de l’associació, arran del dol recent pel seu fi ll Marc González Galobardes.

L’Associació Marc G. G. es dóna a conèixer amb una xerrada

ENTITATS

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

PODER JUDICIAL

Immaculada Rodríguez i Laura Solanes, noves batlles

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

El Consell Superior de la Justícia va informar ahir del nomenament d’Immacula-da Rodríguez i Laura Sola-nes per al càrrec de batlles. Aquesta decisió es va pren-dre en el transcurs de l’últi-ma reunió ordinària de l’ens, que va tenir lloc divendres i que va servir també per deci-dir la data del jurament, així com de les renovacions en els càrrecs de Cristina Bea com a batlle, Jacques Richiardi com a magistrat adjunt i Carolina Bailén com a fi scal adjunta. Tots aquests nomenaments i renovacions es materialit-zaran en un acte que tindrà lloc el 30 de maig a Casa de la Vall. Una altra de les deci-sions que va prendre el Con-sell Superior de la Justícia és el nomenament en període de prova de Josep Pol i Gaël Pastora com a secretaris judi-cials adscrits a la Batllia.

DIVULGACIÓ

Conferència de Tomàs Molina sobre el canvi climàtic

REDACCIÓANDORRA LA VELLA

El meteoròleg i presentador de televisió Tomàs Molina explicarà el futur del Pirineu davant el canvi climàtic en una conferència que tindrà lloc a la sala d’actes de Mo-raBanc el dimarts 29 de maig a les 10.30. La xerrada porta per títol ¿Com serà el Pirineu el 2025? ¿Per a quins canvis ens hem de preparar? i l’entrada és lliure però cal confi rmar l’as-sistència al telèfon 884 884. La conferència s’emmarca en el conveni de col·laboració entre MoraBanc, el ministeri de Turisme i Medi Ambient i el Centre d’Andorra Sos-tenible. En aquesta xerrada Molina, un dels meteoròlegs més populars de Televisió de Catalunya i presentador de l’Espai Terra, analitzarà els canvis en el clima i farà una predicció de com s’espe-ra que sigui el Pirineu d’aquí a tretze anys.

L’home va perdre el control del vehicle en adonar-se del control

dels agents

Page 9: Diari del 22 de maig del 2012

andorra 9Dimarts, 22 De maig Del 2012

El ministeri fiscal li imputa set furts o intents de furt comesos entre el 6 d’octubre i el 7 de no-vembre de l’any passat en dife-rents establiments d’Andorra la Vella i Escaldes. L’home, però, només admet haver fet servir les claus que tenia d’un restaurant on havia treballat per accedir-hi el 3 de novembre de matinada i endur-se uns 200 euros que hi havia a la caixa registradora, però nega la resta de fets pels quals se l’ha jutjat.

El ministeri fiscal demana una pena de dos anys i mig de presó i l’expulsió definitiva, mentre que la defensa només admet l’entra-da a l’establiment en què l’home havia treballat i demana que la pena no sigui superior a quinze mesos de presó, dels quals ferms els que ja fa que està a la presó. La fiscalia reclama, a més a més, 800 euros pels danys i el material furtat.

D’aquesta manera, a banda dels fets que l’home reconeix hi ha un testimoni que el va veure intentant entrar en una cafeteria de la capital i ahir el va reconèi-xer sense cap mena de dubte. A la resta d’establiments on la fis-calia considera que l’acusat va entrar o ho va intentar, hi ha, segons el ministeri públic, prou elements per considerar que va ser ell el que va cometre els fets. Així, assenyala que en tots es va fer servir el mateix modus operan-di per forçar la porta d’entrada i en tots s’han trobat restes de pin-tura taronja, que es poden cor-respondre amb una eina que els

agents de la policia van trobar a casa de l’home. A més, en un dels establiments la policia va trobar una empremta que es pot corres-pondre amb unes sabatilles que tenia l’inculpat.

Aquestes proves, que per la fiscalia són concloents, la defen-sa les posa en dubte. D’aquesta manera, assenyala que es van cometre altres furts –alguns dels quals mentre l’home era al Cen-tre Penitenciari de la Comella per una altra causa– en què el proce-diment per forçar les portes dels establiments va ser similar al que s’imputa a l’acusat i va afegir que en aquests altres furts tam-bé s’han trobat restes de pintura de color taronja. Pel que fa a la petjada, recorda que els agents de la policia han pogut confir-mar que és del mateix número i marca que les sabatilles que tenia l’home, però va afegir que no es pot concloure que fossin les ma-teixes i va recordar que es tracta d’un número força habitual i que a més es poden trobar fàcilment a Andorra.

Els agents de la policia que van declarar ahir davant el Tribunal de Corts van posar en relleu que al domicili de l’acusat es van tro-bar una bossa plena de xavalla, així com unes sabatilles que teni-en clavats vidres que podrien ser dels locals furtats (s’han enviat a analitzar) i les eines. També van destacar que quan van ocórrer aquests fets, l’octubre-novembre de l’any passat, els van relacionar amb un seguit de robatoris que havien tingut lloc al mes d’abril i en què la manera d’operar havia estat la mateixa.

Petició de dos anys i mig per set furts o temptatives en diferents establiments

vistes al tribunal de corts

m. f.anDorra la Vella

L’acusat admet haver fet servir unes claus per entrar a un restaurant en què havia treballattati masià

els fets ocorreguts entre l’octubre i el novembre de l’any passat es van jutjar ahir.

disputa conjugal per diners en comú o administració deslleial

El fet que entre el 2001 i el 2010 un home comen-cés a treure els diners que tenia en els comptes que compartia amb la seva dona i els anés in-gressant a comptes al seu nom va acabar ahir al Tribunal de Corts amb l’home assegut al banc dels acusats com a presumpte autor d’un delicte d’administració deslleial. Tant la fiscalia com la defensa consideren que aquest delicte no està constituït ja que no es donen els requisits neces-saris. En aquest sentit el ministeri fiscal va po-sar en relleu que en aquest cas es podria tractar d’un passament de comptes i que per tant hauria de ser la via civil on s’hauria de fer la reclamació de la dona. L’home, de 78 anys, va posar en re-lleu ahir que la seva dona també tenia comptes al seu nom i a preguntes de l’acusació particular

va exposar que no estava disposat a tornar-li la meitat a la dona. Ella, de la seva banda, va as-senyalar que s’havia assabentat que el marit ha-via retirat els diners dels comptes que tenien en comú quan el banc els va avisar que no hi havia fons i va lamentar que el marit l’ha deixat sense diners. L’acusació particular posa en relleu que la dona va confiar la gestió i administració dels comptes a l’home, que n’ha fet, al seu entendre, una tramitació “abusiva i fraudulenta”. En aquest sentit, va recordar que als comptes de l’home hi ha “més de 300.000 euros”, mentre que en els que tenen en comú “no hi ha res”. Demana una pena de tres mesos de presó condicional i la meitat dels diners que l’home ha ingressat als seus comptes.

Page 10: Diari del 22 de maig del 2012

andorra10 Dimarts, 22 De maig Del 2012 Gu

ia d

e se

rvei

s

Museu del Perfum - Centre Júlia - Av. Carlemany, 115 - 1a Planta (Escaldes - Engordany)

Dimecres 23 de maig a les 20:15h

REALITZACIÓ DE CREMES COSMÈTIQUES. CROMOTERÀPIA.

Realització de diferents cremes en funció de la tipologia cutània.

El Museu del Perfum el convida al proper taller dirigit pel professor Sergio Cañete.

Reservi hora al TEL: 892 221

El Comú d’Ordino ha creat una taula de l’energia amb l’objectiu de reduir la despesa energètica als edificis de la corporació. La taula és encapçalada per Medi Ambient, que coordina la resta de departaments, com són Ben-estar, Esports i Finances. Així mateix, en el pressupost del 2012 s’ha previst una partida de 50.000 euros per fer actuacions que permetin estalviar en costos energètics.

El conseller de Finances del Comú d’Ordino, Jordi Ordóñez, va remarcar que fins ara no s’ha-via tingut tota la cura necessària en aspectes com les despeses de calefacció o les elèctriques. L’encariment de l’energia que s’ha registrat durant els últims temps, però, fa que les admi-nistracions es plantegin la ne-cessitat de tenir un control més estricte en aquest àmbit.

En aquest sentit, Ordóñez va exposar l’estat de la qüestió en xifres. El fet és que el Comú va registrar el 2011 un increment de l’electricitat del 18%, un fet que va obligar a destinar 150.000 euros a l’adquisició d’aquest bé, 25.000 euros més que un any enrere. El mateix va passar amb els costos del gasoil de calefac-ció, que van créixer un 25%. A

aquest concepte s’hi van desti-nar 170.000 euros, 35.000 més que l’any 2010. Això fa que, en total, la corporació hagi vist in-crementades les despeses ener-gètiques en més de 60.000 euros respecte a l’exercici anterior.

Amb els 50.000 euros inclosos

al pressupost per a les actuaci-ons que han de permetre estal-viar energia es preveu realitzar petites obres als equipaments comunals, com poden ser la Ludoescola o l’Escola Bressol. També s’hauran de fer estudis detallats sobre la despesa ener-gètica, i que hauran de guiar les actuacions posteriors per reduir la xifra actual. Aquest serà el cas del Centre Esportiu. Ordóñez va remarcar que aquestes actu-acions han de comportar “un estalvi per al Comú que serà benvingut”.

el Comú destina 50.000 € a reduir la despesa energètica

ordino

tati masià

L’objectiu és reduir la despesa en electricitat i gasoil dels equipaments comunals.

Es crea una taula transversal per afrontar l’encariment d’aquests costosm. s. c.anDorra la Vella

El Pas de la Casa va acollir la setmana passada una concentra-ció de vehicles Ferrari. Uns vint exemplars es van estacionar al carrer Sant Jordi del nucli encampadà mentre els ocupants feien algunes compres o compartien una copa de xampany. El Pas va ser la primera etapa de la travessa dels Pirineus, que porta els participants des de Tolosa fins a Biarritz.

Primera etapa de la travessa dels Pirineus amb Ferrari

inpub

pas de La casa

La campanya Alguna cosa es mou a Andorra ha repartit, amb el tercer sorteig celebrat ahir, 114.000 euros, la meitat dels 204.000 euros que s’entrega-ran. Els guanyadors d’ahir van ser quatre turistes i tres andorrans. Quant als primers, es tracta de Marta Medina

Plana, Johanna Kollart, Ana Gómez Moreno i Esther Rosal Maurell. Els residents sobre els quals ha caigut el premi han estat Verónica Lorenzo Prado, Elena López Marsal i Francis-co Amat Valero. Aquestes set persones rebran un xec nomi-natiu per valor de 6.000 euros, que podran gastar en allò que vulguin.

La campanya turística ja ha repartit 114.000 €

RedaccióanDorra la Vella

‘aLguna cosa es mou a andorra’

Es preveuen realitzar petites obres per reduir el consum i estudis en alguns equipaments

Page 11: Diari del 22 de maig del 2012

andorra 11Dimarts, 22 De maig Del 2012

zoo}zoo}zoo

-zoo}

-zoo}

-zoo

zoo}zoo}zoo

-zoo}

-zoo}

-zoo

zoo}zoo}zoo

-zoo}

-zoo}

-zoo

PER QUÈ...

...UN FABRICANT D’AUTOMÒBILSNO FA COM ELS ALTRES?

(2)

MAZDA.FR

DESCOBREIX EL NOU MAZDA CX-5I LA NOVA TECNOLOGIA SKYACTIVE!.

El Comú de la Massana ha regis-trat 22 altes d’activitats econòmi-ques des de principis d’any. Tots aquests nous establiments s’han beneficiat de l’exempció total de la taxa d’obertura. Aquesta és una de les mesures de reactiva-ció econòmica aprovades per la corporació al febrer. Així mateix, pel que fa a l’impost de radica-ció, els nous comerços, indústri-es, despatxos i oficines gaudei-xen del 50% de bonificació.

Una altra de les propostes previstes en el plec de mesu-res, és la bonificació del 100% de l’impost de radicació d’ac-tivitat econòmica per als joves emprenedors d’entre 18 i 35 anys. Dos joves ja s’han acollit a aquesta possibilitat i durant dos anys queden exempts de li-quidar l’impost de radicació. A més, s’ha congelat l’impost de radicació d’activitats comerci-als, empresarials i professionals

per als establiments ja existents. El Comú tampoc ha previst cap augment del foc i lloc, l’impost d’inquilinat i propietat edificada i l’impost sobre la construcció.

Una de les mesures aprova-des durant l’anterior mandat i que continua vigent és l’aplica-ció d’un coeficient corrector de l’índex de radicació del 0,5%

per a les activitats artesanals als pobles de l’Aldosa, Anyós, Sis-pony, Pal i Erts.

El Comú també ha informat que 53 persones han sol·licitat el sistema d’abonament fraccionat de taxes i tributs. L’any passat s’hi van acollir 28 persones i en aquesta segona edició la xifra s’ha doblat.

Exempció de la taxa d’obertura a 22 activitats econòmiques

la maSSaNa

c. De la massana

Des de principis d’any s’han registrat 22 altes d’activitats econòmiques.

Dos emprenedors s’han acollit a l’exoneració de l’impost de radicacióRedaccióanDorra la Vella

Després que el ple del quart d’Ordino va rebutjar en l’úl-tima assemblea la proposta d’adjudicar l’hotel Casamanya a l’empresa OSC (que l’hauria rehabilitat i gestionat durant 50 anys), la institució ja ha co-municat a aquesta societat la decisió de deixar sense efecte la concessió. Això, però, no ha fet perdre l’interès dels privats per invertir en el projecte tot i que sí que els ha provocat un cert temor, segons va declarar el llevador del quart d’Ordino, Joan Ramon Sánchez.

Ara s’entregarà una còpia del plec de bases que es va publicar en el BOPA a tots els membres de la institució, es tornarà a convocar una assem-blea perquè tots els integrants puguin fer-hi aportacions i se sotmetrà a votació.

Sánchez va lamentar que “sembla que les formes són més importants que el fi” (que és donar un ús a l’edifici) i va recordar que la seva actuació

respon al mandat que va rebre de retornar l’activitat a l’hotel Casamanya. Així mateix, va in-dicar que alguns membres de la junta delegada que ara diuen no haver estat convocats a les reunions en realitat no hi van assistir. El llevador també va posar en relleu que “hi ha una gran feina al darrere” de l’ad-judicació, ja que durant l’últim any i mig la junta ha estat treba-llant amb el sector hoteler. Per això es va mostrar dolgut pels atacs personals que ha rebut ar-ran de tot aquest afer.

OSC manté l’interès per l’hotel Casamanya

m. s. c.anDorra la Vella

orDiNo

Ara es facilitarà el plec de bases als membres

del quart perquè exposin la seva opinió

El llevador destaca la feina darrere de

l’adjudicació i es mostra dolgut pels atacs

Page 12: Diari del 22 de maig del 2012

12 Dimarts, 22 De maig Del 2012

Després de més d’un any tenint el títol de Ciutat Gegantera, la Seu d’Urgell celebrarà dissabte els actes de cloenda d’aquest es-deveniment amb la participació de la Colla de Geganters i Gra-llers de la ciutat en la 12a Festa-Torneig Joan Petit-Nens amb Càncer que acollirà la capital al-turgellenca.

Abans de deixar el títol de Ciutat Gegantera, tant des de l’Ajuntament com des de la mateixa colla se n’ha fet una “valoració molt positiva” per a la ciutat. En aquest sentit, l’al-calde de la Seu, Albert Batalla, ha reconegut que “aquesta ha estat una oportunitat molt bona per fer conèixer la Seu arreu del món”. L’alcalde ha subratllat que aquesta “feina” l’ha portat a terme “moltíssima gent, que ha treballat i que hi ha posat molta il·lusió”.

Per la seva part, la regidora de Festes i Tradicions de l’Ajunta-

ment, Meritxell Planes, ha agraït als membres de la Colla de Ge-ganters i Grallers el fet d’haver portat el nom de la Seu arreu durant tot aquest temps. Planes ha valorat la implicació i la par-ticipació en els actes per celebrar el títol de Ciutat Gegantera.

De la seva banda, la cap de la Colla de Geganters i Grallers de la Seu d’Urgell, Pepi Boronat, ha explicat que aquest dissabte serà “un dia molt emotiu per a tots els membres de la colla”.

Els actes arrencaran a les deu del matí amb una ballada de ge-gants al poliesportiu per donar la benvinguda als 400 infants que prendran part en la festa de l’hoquei patins. A dos quarts de sis de la tarda la Colla de Geganters i Grallers reprendrà la seva participació en aquesta festa esportiva i solidària amb una cercavila que anirà des de la sala polivalent fins al Palau d’Es-ports, on se celebrarà la cloenda de la 12a Festa-Torneig Joan Pe-tit-Nens amb Càncer.

Serà a les set del vespre quan començarà, des del camí ral de Cerdanya, la cercavila amb els gegantons de l’Agrupació de Geganters de Catalunya. La cer-cavila passarà pel carrer Major fins a arribar a la plaça de les

Monges, on tindrà lloc un en-lairament de globus. Tot seguit continuarà fins a la sala poliva-lent de la zona esportiva, on se celebrarà un sopar solidari per a la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer.

La Seu celebrarà dissabte la cloenda dels actes de la Ciutat Gegantera

esdeveniments

ajuntament De la seu D’urgell

Un moment de la presentació dels actes de cloenda.

La Colla de Geganters i Grallers pren part en la Festa Joan Petit-Nens amb Càncer

Redaccióla seu D’urgell

finances

La Seu deixa de cobrar la plusvàlua als veïns desnonats

Redaccióla seu D’urgell

L’Ajuntament de la Seu d’Ur-gell ha deixat de cobrar l’im-post municipal de plusvàlua per evitar que els veïns des-nonats hagin de pagar-lo i siguin les entitats bancàries que s’hagin quedat amb el pis les responsables d’assumir-lo. L’acord, que va ser pres el 14 de maig per la junta de go-vern local de l’Ajuntament, ha permès donar de baixa els rebuts pendents de pa-gament liquidats per aquest concepte. Així, el consistori s’acull a l’esperit de la norma estatal que regula que siguin els bancs o els adjudicataris dels pisos en subhasta els que paguin aquest impost i no les persones desnonades. L’Ajuntament ja havia detec-tat en els últims anys diverses transmissions de pisos dels afectats per la hipoteca cap a les entitats bancàries. Aquest fet provocava, fins ara, una liquidació de la plusvàlua a càrrec del desnonat.

Més d’una cinquantena de per-sones van anar ahir a la subde-legació del Govern espanyol a Lleida per portar les 5.000 signa-tures recollides al Pallars Jussà a favor de la continuïtat de l’Aca-dèmia General Bàsica de Subofi-cials (AGBS) de Talarn. Entre els assistents a aquesta trobada hi havia els alcaldes de Tremp, Víc-tor Orrit, i Talarn, Pere Oliva, i el president del Consell Comarcal, Joan Ubach.

La subdelegada del Govern espanyol, Inma Manso, va in-

sistir, una vegada més, a l’aca-bament de la reunió, que el ministre de Defensa encara no ha pres cap decisió respecte al fu-tur de Talarn i que quan es pren-gui haurà de passar el tràmit parlamentari i aprovar-se al Con-grés. En aquest sentit, es va oferir a traslladar totes les inquietuds del territori al ministre, amb el qual ja fa dies que ha demanat una trobada.

nova mala notíciaEls treballadors, però, es van desplaçar ahir a Lleida amb una nova mala notícia sobre el futur

de Talarn, i és que, segons un escrit de l’exèrcit de terra que es va enviar a l’acadèmia dijous passat, a partir del curs que ve es traslladen a Calataiud els cur-sos específics de caporal primer i brigada. Així ho va explicar el president del comitè d’empresa, Joaquim Cuartel, que va indicar que això se sumaria a la ja anun-ciada supressió de la formació de segon cicle, de manera que si l’acadèmia es manté oberta no-més s’hi cursaria el primer cicle de la carrera militar. Una forma-ció que té una durada de quatre mesos, i per tant s’hauria d’om-

plir amb cursos específics la resta de la programació acadè-mica del curs.

En aquest sentit, l’alcalde de Tremp va demanar que tiri en-davant el conveni d’intencions perquè hi hagi un cicle superior

de protecció civil i emergènci-es. Això, va assenyalar, “dona-ria sentit a l’acadèmia”, ja que ara com ara no se sap quanta gent es quedarà a Talarn i hi ha molta “rumorologia al voltant de tot plegat”.

Lliuren 5.000 firmes a Manso per la continuïtat de Talarn

pallars jUssà

agèncieslleiDa

agències

representants institucionals mostren les firmes que van entregar a manso.

Page 13: Diari del 22 de maig del 2012

13Dimarts, 22 De maig Del 2012

Primer escull superat. Els tècnics de la Unesco han revisat el pla de gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror i “ens feliciten”, va anunciar ahir el ministre de Cultura, Albert Esteve, després de participar en una reunió de la Comissió de Gestió de la vall al Comú d’Encamp.

El vistiplau dels tècnics és el pas previ a la resolució definiti-va, que s’ha de prendre durant la 36a sessió sobre el patrimoni mundial de la Unesco, que tin-drà lloc del 24 de juny al 6 de juliol a Sant Petersburg. Durant la sessió es revisarà l’estat dels béns declarats patrimoni de la humanitat (la vall del Madriu ho va ser el 2004) i, en el cas an-dorrà, es votarà la vàlua del pla de gestió.

Amb tot, l’informe amb la proposta de resolució dels ex-perts de la Unesco insisteix que, tot i l’aprovació inicial, la prio-ritat són els accessos a la vall, una petició que es reitera des del 2004. Tant el Govern com els comuns no descarten demanar

l’assessorament d’especialistes de la Unesco –i, si cal, que es desplacin in situ– per definir com s’accedeix al territori.

El titular de Cultura va su-bratllar que ara tots els accessos són “a peu” i va argumentar que cal valorar la viabilitat de totes les propostes. De fet, s’havien fet estudis sobre la possibilitat d’accedir a la vall amb vehicles elèctrics o amb un trenet.

La redacció del pla de ges-tió és el requisit indispensable perquè la Unesco mantingui la vall del Madriu en la llista del patrimoni mundial, categoria que hauria perdut si el text no prosperava. Esteve va recordar que el pla hauria d’haver estat fet fa vuit anys però que, final-ment, “totes les administracions implicades hi han treballat con-juntament”. El ministre ha qua-

lificat la feina feta com “un pacte de cavallers”.

El president de torn de la Co-missió de Gestió, el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, va afegir que “hem fet un treball a consci-ència” i “esperem que el plenari de la Unesco el voti”.

A Sant Petersburg s’hi des-plaçaran l’ambaixadora de la Unesco, Maria Ubach, i la di-rectora de Patrimoni Cultural, Olivia Codina. Els dies que es debati la proposta d’Andorra també hi viatjaran el ministre de Cultura i la directora de la Co-missió de Gestió de la vall, Su-sanna Simon.

En la reunió de la Comissió de Gestió celebrada ahir a En-camp hi van assistir, a més de Mas, les cònsols majors d’Es-caldes-Engordany i Andorra la Vella (Trini Marín i Rosa Ferrer), el conseller menor de Sant Julià de Lòria (Josep Majoral), la di-rectora de la comissió, Susanna Simon, i el titular de Cultura. La comissió està formada pels quatre representants comunals però “el ministre hi està convi-dat sempre”, va remarcar Mas.

En la propera reunió de la Comissió de Gestió (al juny, abans de la sessió de la Unesco) s’han de definir les actuacions prioritàries a la vall. Entre els projectes que hi ha en cartera hi ha la construcció d’un refugi. De moment, en la trobada d’ahir es va acordar que s’unificarà la senyalització a la vall i que es convocarà un concurs per a la imatge corporativa del Madriu-Perafita-Claror.

Quant a la presència d’Esteve com a membre del Consell As-sessor –l’òrgan consultiu de la Comissió de Gestió però sense caràcter vinculant–, tant els ga-binets jurídics del Govern com del Comú d’Encamp han resolt que el pla de gestió sí que ho permet. Una interpretació –per una redacció confusa– de l’arti-cle 33.4 del pla posava en dubte que en pogués formar part.

El Consell Assessor ha d’estar format per un representant del Govern, un de la Unesco An-dorra, un dels cortalans i un de les associacions de defensa de la natura, l’únic membre que falta per designar.

Els tècnics de la Unesco donen el seu vistiplau al pla de gestió del Madriu

patrimoni natural

e. j. m.encamp

Els gabinets jurídics avalen que el ministre de Cultura pugui formar part del Consell Assessortati masià

la Comissió de Gestió de la vall del madriu es va reunir ahir a Encamp.

Una vuitantena d’alumnes dels tres primers cursos de sensibilit-zació musical i dels tallers musi-cals de l’Institut de Música (IM) d’Andorra la Vella van actuar ahir a l’auditori del Centre de Congressos. Els joves estudiants de música, d’entre 5 i 7 anys, van demostrar davant de familiars i amics tot el que han après du-rant el curs.

En la primera part de les au-dicions es van presentar dife-rents conjunts instrumentals i van actuar alguns solistes dels tres cursos.

A la segona part, tot l’alum-nat va participar en la interpre-tació del conte musical i cantata infantil Rebel·lió a la cuina, amb música i text d’Antoni Miral-peix, escrita el 1988. La cantata va comptar amb el suport de dos narradors, Jordi Gendra i

Cristina Gallart, professors de l’IM, i amb Míriam Manubens, cap d’estudis de l’IM, al piano. La professora de sensibilització musical Anahi Pinoargotty va dirigir l’actuació.

L’IM aposta pel treball en equip entre l’alumnat més jove, ja que considera que és fona-mental per a una bona educació musical perquè implica apren-dre a escoltar i a integrar-se en un grup.

L’alumnat més jove de l’IM interpreta ‘Rebel·lió a la cuina’

mÚSiCa

RedaccióanDorra la Vella

tati masià

Els alumnes de l’institut de música van actuar ahir al Centre de Congressos.

Page 14: Diari del 22 de maig del 2012

cultura14 Dimarts, 22 De maig Del 2012

Envia un SMS al 789amb la paraula clau MENUi participa en el sorteigde 10 menús de lesJornades gastronòmiques

* Co

st d

el m

issa

tge:

1,5

0 €

+ c

ànon

que tindran lloc fins al31 de maig del 2012

L’escola de ball Líquid Dansa destinarà a l’Unicef els beneficis que obtingui de la representació de l’espectacle de final de curs, Madonna vs Michael. Els dies 12 i 13 de juny, a les 20.30, la sala del Prat del Roure es convertirà en un teatre en què els grups del centre de dansa, des dels infan-tils fins als adults, pujaran a l’es-cenari al ritme de la música de Madonna i de Michael Jackson i acompanyats per projeccions.

La codirectora de Líquid Dansa, Mònica Vega, va explicar ahir que “totes les cançons i co-reografies estaran amenitzades amb temes dels dos artistes”. Vega va afegir que al festival es podran veure molts estils dife-rents, com el hip-hop, el jazz, la dansa clàssica i contemporània i els balls de saló, entre d’altres.

Líquid Dansa espera que entre els dos dies un miler de perso-nes vagin a veure l’espectacle.

Les entrades ja es poden com-prar, fins al 10 de juny, al punt d’informació d’Illa Carlemany

a un preu de sis euros. A partir del 10 de juny el punt de venda es traslladarà a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. Precisament, aquells dies els alumnes de Líquid Dansa esta-

ran fent els últims assajos al Prat del Roure abans de les dues ac-tuacions.

Per la seva part, la directora del Comitè Nacional d’Andorra per l’Unicef, Marta Alberch, va agrair la col·laboració de Líquid Dansa i va indicar que els diners que es recaptin es destinaran als projectes que l’ONG té al Came-run i a Mauritània. Alberch va assenyalar que són els projectes de l’entitat que “necessiten més recaptació”.

Creixement ConstantDes que es va crear ja fa cinc anys, Líquid Dansa no ha parat de créixer. Actualment, unes 300 persones hi aprenen a ballar di-ferents estils de música. De cara a un futur no gaire llunyà, Vega no descarta muntar una compa-nyia juvenil perquè participi en exhibicions de balls.

Líquid Dansa donarà els beneficis de l’espectacle de final de curs a l’Unicef

solidaritat

tati masià

alberch i Vega van anunciar ahir la col·laboració entre l’onG i líquid dansa.

‘Madonna vs Michael’ recaptarà fons per als projectes al Camerun i a Mauritània

RedaccióescalDes-engorDany

ConFerÈnCia

Xerrades per contextualitzar l’exposició de la Gran Guerra

RedaccióescalDes-engorDany

Per contextualitzar l’expo-sició fotogràfica La Gran Guerra en imatges, 1914-1918, que es pot visitar al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany, aquest vespre tindrà lloc la primera de les dues xerrades sobre el conflicte bèl·lic (20.00 hores, CAEE).

La primera xerrada, La Pri-mera Guerra Mundial i el dret internacional: tot té un origen, anirà a càrrec de Josep Pol Pe-drós, jurista i màster en dret internacional humanitari i en justícia penal internacional.

La segona conferència serà el 30 de maig. L’exministra d’Afers Exteriors Meritxell Mateu parlarà de Les eman-cipacions fomentades per la Pri-mera Guerra Mundial, com per exemple la de la dona, que es va incorporar al mercat de treball.

Clàudia Justes, estudiant de pi-ano de l’escola de música Har-monia d’Escaldes-Engordany, ha obtingut una menció d’honor en la dotzena edició del Concurs instrumental Sant Anastasi, ce-lebrat dissabte passat a Lleida.

El certamen musical s’orga-nitza per estimular la interpreta-

ció musical del piano, l’acordió, la guitarra, el violí i la viola i en música de cambra. El concurs inclou diverses categories i pre-tén descobrir nous talents.

Divuit alumnes de l’escola Harmonia van participar en el certamen, en què van competir més de 200 estudiants de música de tot l’Estat espanyol, d’edats dels 5 als 18 anys.

Menció d’honor en el Concurs instrumental Sant Anastasi

Piano

RedacciólleiDa

escola De mÚsica Harmonia

l’alumna Clàudia Justes.

Certamen

RedaccióanDorra la Vella

Premis per als millors guions

Aquest vespre s’entreguen els premis del 9è Concurs de guions per a joves (20.00 ho-res, Teatre Comunal). Durant l’acte, alumnes de l’Institut Espanyol i del Col·legi Sant Ermengol interpretaran al-guns guions i s’emetran dos curtmetratges realitzats per estudiants de batxillerat ar-tístic i de la comunicació de l’Escola Andorrana.

mUseUs

RedaccióescalDes-engorDany

Taller de cremes i cromoteràpia

El Museu del Perfum organit-za el taller Cromoteràpia i rea-lització de cremes cosmètiques. El professor Sergi Sánchez mostrarà com crear cremes en funció de la tipologia cu-tània amb diversos ungüents, com el karité i la rosa de mos-queta. El taller s’impartirà demà a les 20.15. La inscrip-ció val cinc euros i cal apun-tar-s’hi prèviament.

Page 15: Diari del 22 de maig del 2012

15Dimarts, 22 De maig Del 2012

El debut de Mònica Ramírez en els Campionats d’Europa de Debrecen no va ser com es podia esperar. La nedadora andorrana va pagar el desgast acumulat en els 200 metres lliures, que no li va permetre obtenir una millor marca. A la ciutat hongaresa es-pera obtenir un rendiment pro-gressiu, sobretot en l’última de les curses, els 100 esquena, en què es juga aconseguir el bitllet per participar en els Jocs Olím-pics de Londres.

Ramírez va notar en excés l’esforç de la prova. El cansa-ment es feia més palpable a mesura que anava completant la distància. Va acabar en la 29a posició, i va ser l’última de to-tes les participants que hi pre-nien part. Va marcar un temps de 2.24,65 minuts, quedant-se a 14,61 de la més ràpida de les sèries classificatòries, la fran-cesa Alexianne Castel, amb un

crono de 2.10,04. L’alemanya Jenny Mensing va ser segona amb 2.11,05 i la ucraïnesa Dary-na Zevina, tercera amb 2.11,31.

Ramírez, que arribava Hon-gria amb una marca de 2.21,54, va admetre que la prova “no m’ha anat gaire bé i no he tin-

gut la mateixa sensació dels en-trenaments. Al final m’ha costat acabar”. La distància “se m’ha fet molt llarga i he acabat cansa-

da”. Avui disputarà la cursa dels 100 lliures, en què no acostuma a competir, i confia a no supe-rar per gaire el minut. “No l’he preparat ja que no és la meva prova, però sempre va bé nedar en altres i millorar en tot, i fer això en un Europeu pot ajudar molt.” Hi participen 63 neda-dores i sortirà en la primera de les sèries.

Tot i afirmar que “aquest campionat no l’he preparat gai-re, ja que no entrava en la plani-ficació”, Ramírez espera anar a més, sobretot perquè demà tin-drà l’oportunitat d’aconseguir, en els 100 esquena, la marca que li permeti anar als Jocs Olímpics de Londres d’aquest estiu.

Mònica Ramírez s’estrena als Europeus amb la 29a posició en els 200 esquena

natació

RedaccióanDorra la Vella

Avui prendrà part, a Debrecen, en els 100 lliures, una prova en la qual no és especialistaBernaDett szaBo

La francesa alexianne castel va ser la més ràpida de les sèries classificatòries.

Amb la ferida encara oberta pel recent descens, l’Andorra HC Cevalls comença a pensar en el futur i en la seva singladura la pròxima temporada a la Segona Catalana. L’objectiu serà tornar a Primera, amb la intenció de mantenir el bloc d’enguany per-què sigui una realitat.

“Hem arriscat massa. Ens ho jugàvem tot en l’última jorna-da”, indica el president del club, Llorenç Miquel, que lamenta que al llarg del curs “ens ha fal-tat el gol i confiança en aquest

aspecte. És una cosa que ens ha costat des de sempre, però aquesta temporada encara ha estat més evident”. Aquest fet ha provocat que s’hagin escapat una gran quantitat de punts, so-bretot en una sèrie de partits en què “només hem perdut per un gol de diferència”.

Les estadístiques diuen que el Cevalls ha estat el pitjor go-lejador del grup A, amb no-més 73 dianes, a distància del segon, el CP Sitges Arian, amb 102. En canvi, amb 91 gols en contra és la millor defensa. En el que també s’ha fallat són en

els enfrontaments directes amb els rivals de la part baixa de la classificació. En canvi, amb “els primers hem tret bons resultats i hem demostrat que en joc no som pitjor que ningú”.

De cara a la pròxima tempo-rada el missatge és clar i con-cís: “Hem d’aixecar-nos ràpid.” El repte el tenen clar, perquè “l’únic objectiu és pujar”, ja que “som un club petit però com a mínim hem d’estar a Primera Catalana”. I per fer-ho possi-ble la intenció és parlar amb els jugadors i “mantenir al mà-xim possible el bloc que tenim

actualment”. A títol personal no dubta de la continuïtat de l’entrenador, Juan Sebastián. “Encara no n’hem parlat, però penso que ha de continuar. És la meva opinió, perquè no es pot

valorar un projecte en només un any.” Ell ha de conduir l’equip a l’ascens amb una plantilla que estarà formada “per una meitat de jugadors veterans i l’altra de joves”.

El Cevalls confia a mantenir el bloc per optar a l’ascens

hoquei

j. j. b.anDorra la Vella

tati masià

Àlex Martín ha de continuar sent una peça important de l’equip.

“No he tingut la mateixa sensació que en els

entrenaments. Al final m’ha costat acabar”

Page 16: Diari del 22 de maig del 2012

esports16 Dimarts, 22 De maig Del 2012

La cita anual del Trofeu An-dros al Pas de la Casa continua. L’organització va confirmar que aquest any es continuarà dis-putant el campionat sobre gel a Andorra, així que els aficionats tornaran a tenir l’oportunitat de veure els millors especialistes sobre la superfície lliscant del Grandvalira Circuit. Serà el 14 i el 15 de desembre.

Gràcies a totes les millores que es van fer l’any passat la instal·lació segueix totes les me-sures que demana 2MO, l’em-presa organitzadora del campi-onat. El circuit necessitava una inversió urgent per adequar-lo a les necessitats exigides, i així l’any passat s’hi van portar a terme una sèrie d’obres, ja que corria el perill de sortir del ca-lendari si no es feien.

Les adequacions van fer que el màxim responsable de l’esdeveniment, Max Mamers, afirmés després de la cita dis-putada el desembre passat que a Andorra s’havia fet “la millor

prova del campionat”, tal com recorda Toni Sasplugas, secreta-ri general de l’Automòbil Club d’An dorra.

El Trofeu Andros passarà pel Pas de la Casa els dies 14 i 15 de desembre. “Són les dates que més ens agraden”, pel flux d’espectadors que hi pot haver. Seguirà el mateix format que en

l’última edició, realitzant-se en divendres i dissabte. L’estiu que ve es faran tasques de mante-niment al circuit i no està pro-gramada cap adequació més. La prova es pot portar a terme gràcies al suport dels patroci-nadors, com Andorra Turisme, Crèdit Andorrà, Hiper Pas i Grandvalira.

El Trofeu Andros segueix fent parada al Grandvalira Circuit

automobilisme

bondia

Jean-Philippe Dayraut va ser un dels guanyadors l’any passat al Pas de la Casa.

L’organització confirma que serà la segona prova del calendariRedaccióanDorra la Vella

AnyósPark va acollir per pri-mera vegada una prova del circuit de la Federació Catala-na de Pàdel, en la categoria de bronze. L’Open BancSabadell d’Andorra va reunir onze pa-relles i la guanyadora va ser la formada per Meritxell Parés i Maite Vila, que van complir la seva condició de favorites, ja que eren l’equip cap de sèrie

del torneig. En les semifinals es van desfer de Glòria Tarré i Carol Poux per 6-1 i 6-1. En l’altra, Marta Bisbe i Marina Casas es van imposar a Mar-ta Filella i Sílvia Terés per 6-2, 3-6 i 7-6.

La final va acabar abans d’hora per la fissura al peu que tenia Bisbe, que va obligar la parella a retirar-se quan el marcador mostrava un 5-0 per a Parés i Vila.

Parés i Vila compleixen pronòstics en l’Open BancSabadell d’Andorra

anyóspark

els espectadors van seguir de ben a prop el desenvolupament dels partits.

RedaccióanDorra la Vella

PàDel

El Campionat Social del GEVA-CEA va tenir una participació de vint escaquistes. Daniel José en va ser el guanyador, en adjudi-car-se totes les partides que va disputar.

José va acabar la competició amb 7 punts. Aquesta és la sego-na prova que guanya de forma consecutiva, després d’impo-sar-se fa dues setmanes al Tor-

neig d’Engolasters. Al darrere va tenir tres jugadors amb cinc, amb el desempat afavorint Jo-sep Ribera. Després van quedar Guillem Sasplugas i Enric Ca-sanovas. Van sumar 4,5 punts Marc Pericas i Marc Torrent. També es van repartir premis especials. El millor sub-12 va ser Valentí Riba amb quatre punts. En sub-10 el millor va ser Josep Maria Ribera amb tres i en sub-8, Ariadna de la Riva amb un.

Daniel José s’adjudica el Social del GEVA-CEA

RedaccióanDorra la Vella

esCaCsgimnàstiCa

Pallarés i Férriz queden 8a i 9a a l’Amsterdam Masters

RedaccióanDorra la Vella

Dues representants de la Fe-deració Andorrana de Gim-nàstica, Cristina Férriz i Fi-ona Pallarés, van participar en l’Amsterdam Masters, un dels campionats de més pres-tigi a escala europea.

Les andorranes van com-petir en la categoria sènior, en què Pallarés va ser 8a amb 79,475 punts, mentre que Fér-riz va ser 9a amb 75,675 punts. El millor resultat de Pallarés va ser a la disciplina de cèrcol (21,800 punts) i el de Férriz, en pilota (19,550 punts). La victòria en aquesta categoria va ser per a la gimnasta russa Nathalia Bulycheva (100,375 punts). La seva companya Elisaveta Nazarenkova va ser segona (98,725 punts) i la bel-ga Elisabeth de Leeuw, terce-ra (95,950 punts).

tennis taula

RedaccióanDorra la Vella

L’Encamp venç en dos nivells

El CTT d’Encamp i el CTT d’Andorra la Vella van dis-putar l’anada de la Copa d’Andorra a casa dels pri-mers. Els encampadans van vèncer en sènior per 6-1 i en nivell 2 per 4-3. En nivell 1, de debutants, es va imposar el club de la capital per 6-1.

karate

RedaccióanDorra la Vella

Pera guanya l’or en kyus

Meritxell Pera es va adjudicar l’or al Campionat de Catalu-nya de kyus júnior i sènior. Va guanyar en kumite -50 quilos. L’altre integrant del Karate Club Shotokan d’An dorra la Vella que hi participava, Noel Porro (+60 kg), va ser eliminat en primera ronda.

triatló

Gómez completa l’Ironman de Lanzarote en la 125a posició

RedaccióanDorra la Vella

Tres components del Club Triatló Serradells van pren-dre part en l’Ironman de Lanzarote, que constava de 3,8 quilòmetres de natació, 180,2 km amb bicicleta i, per acabar, una marató de 42,195 km. El més destacat dels integrants de la delega-ció andorrana va ser Ferran Gómez, que va finalitzar en la 125a posició amb un temps de 10.33.03 hores i va ser el 36è de la categoria de 30-34 anys. Pere Marquina va ser 516è (11.58.41) i 122è en 35-39, i Tomàs Castellet, 684è (12.33.00) i 127è en 30-34. El guanyador va ser l’espanyol Víctor del Corral amb 8.44.40. El 2n lloc va ser per al britànic Stephen Bayliss amb 8.53.38 i el 3r, per al portuguès Sergio Marques amb 9.02.59.

feVa

Daniel José i guillem sasplugas en una de les partides del torneig.

Page 17: Diari del 22 de maig del 2012

classificats 17Dimarts, 22 De maig Del 2012

Vols vendre el teu cotxe o la teva moto?

Anuncia’t en aquest espai. Més informació al 80 88 88

LA FIRA PERMANENT DEL VEHICLE D’OCASIÓ

824 242324 242

722 997324 242

LES MILLORSOCASIONS!

COMPRA-VENDALLOGUERS-CANVIS

IMPORTACIÓ IEXPORTACIÓ DE

VEHICLESAv. Tarragona, 44-46, al costat de l'estació d'autocars - [email protected] Av. d'Enclar, 74 - [email protected]

105.000 KM1.800 € 1.200 €

MITSUBISHI PAJERO SPORT 2.5 GLS

247.000 KM4.500 € 3.900 €

SUBARU JUSTY 1.5 I 100 CV 4WD

FIAT PUNTO 1.1 I6 SPEED 55 CV

83.243 KM

KIA RIO 1.5 I 16 V LS

90.000 KM

VOLKSWAGEN NEW BEETLE 1.9 TDI

127.000 KM5.900 € 4.900 €

AUDI A4 1.9 TDI QUATTRO

165.000 KM

BERTONE FRECLIMBER 1.4 100 CV

114.000 KM

AUDI 80 2.0 D 120 CV

260.000 KM

45.000 KM39.900 €

FIAT SEICENTO 1.3 JTD

61.000 KM10.500 €

MITSUBISHI MONTERO 3.2 160 CV

95.200 KM16.900 €

BMW X5 4.8 I 365 CV

83.000 KM39.800 €

AUDI Q7 3.0 TDI V6 QUATTRO

79.243 KM32.000 € 29.900 €

MERCEDES-BENZ ML 320 3.2 CDI 4-MATIC

82.665 KM34.900 €

FORD KA 1.2 I 70 CV TITANIUM

13.000 KM

MERCEDES-BENZ SL 500 CABRIOLET 5.0 278 CV

21.000 KM33.000 €6.900 €

www.automobilismercauto.com

Ref. 23254

Ref. 23121 Ref. 21490 Ref. 23036 Ref. 22679

Ref. 22184 Ref. 20926 Ref. 23442 Ref. 23408

Ref. 22200 Ref. 22992 Ref. 23111 Ref. 22107

Ref. 20715 Ref. 22593

MERCEDES-BENZ VIANO 3.0 CDI 204CV

Vehicles

Es ven Panda 4x4Matrícula: B... 120.000 km

Preu: 1.500 € Tel.: 391 630

4.800 €

3.500 € 2.700 € 1.800 € 1.500 € 900 €5.400 € 4.800 €

PARTICULAR VEN: SEAT IBIZA 1.9 TDi 110 CV

185.000 km En perfecte estat. ITV fins al 2013.

Regalo 4 rodes de contactePreu: 2.000 €Tel. 33 82 16

Page 18: Diari del 22 de maig del 2012

CLASSIFICATS18 DIMARTS, 22 DE MAIG DEL 2012

COMPRO PISOS A ANDORRAI ESCALDES

TAMBÉ COMPRO EDIFICISABSTENIU-VOS IMMOBILIÀRIES

Tel.: 32 89 85

Diversos

c/ la Llacuna, 11.Andorra la Vella.

Tel.: 827 537Diners al’instant

COMPRO ORi ara també PLATAPAGO + I MILLOR

Massatges eròtics

Renovació constant

de noies

Serveis 24 h

Sortidesparticularsi hotel

1 cervesa gratis

LA SEU D’URGELL

CASA RELAX VENUS

Tel.: 00 34 644 573 30500 34 973 351 937

VENDA DE LLENYA- Roure. Comanda mínima: 1/2 m3

(el preu inclou també eltransport i la col·locació).

- Confecció de coms.- Sacs d’encenalls.

835 800COMPRO TOT TIPES DE COTXES

DE MENYS DE 8 ANYS.

PAGAMENT AL COMPTATEns desplacem per veure el vehicle.

tel : 32 15 89

ES VEN CLIO 1.5 DCI 85 CV, 66.000 km, any 2007, clim. auto, sensor

pàrquing.

PREU: 8.200 € s’admet cotxe a canvi

Altres vehicles ahttp://www.buscocotxe.ad/autoexport/

FIAT PANDA 1.2 gasolina, any 2004, 65.000 km,

tracció al davant = Molt poc consum!! Aire condicionat, ràdio CD, vidres elèctrics,

direcció assistida, molt ben cuidat. PREU: 4.200 €

Immobles

PARTICULAR LLOGA PIS D’1 HAB. AMB MOBLES A ENCAMP

Balcó. Bona vista. Possibilitat de pàrquing.1 mes de dipòsit. Facilitats al pagament del dipòsit.

Preu: 395 € Tel. 321 349

ENCAMP - CENTREPIS CÈNTRIC EN VENDA

Pis 1 habitació doble, 1 bany complet, cuina, men-jador amb balcó, sol i vistes. IDEAL INVERSIÓ!!!

Preu: 105.000 €Tel.: 732 020

Tel.: (+376) 738 721 [email protected]

www.fercamp.comARINSAL - LA MASSANA

OFERTES LLOGUERSESCALDES, REF. 2812: Àtic de 46.30m2, 1 habitació doble, 1 bany complert, safareig, cuina moblada. Sol i vistes. Pàrking. PREU: 420 €LA MASSANA, REF. 2822: Pis semi nou de 70m2, 2 habi-tacions, 1 bany complert, cuina semi oberta moblada, saló menjador. Sol i vistes. Pàrking i traster. PREU: 600 €SANT JULIÀ, REF. 2806: Pis nou, cèntric de 75m2, 2 habita-cions, 1 bany complert, cuina tancada moblada, tot exterior, sol i vistes. Pàrking. Calefacció inclosa. PREU: 580 €ANDORRA LA VELLA, REF. 2801: Pis cèntric semi nou de

100m2, 3 habitacions, 1 bany, cuina moblada separada, ampli saló menjador. Sol i vistes. Pàr-king. PREU: 740 €.ARINSAL, REF. 2854: Casa adossada semi nova de 200m2, 4 habitacions, 2 banys com-plerts, 1 aseo, cuina office, safareig, ampli saló menjador amb llar de foc i accés al jardí de 40m2. Pàrking per 2 cotxes. Zona residencial, sol i vistes. PREU: 1.500.-€ORDINO, REF. 2273: ÀTIC de 4 habitacions, 2 banys complerts, 1 lavabo, saló menjador amb llar de foc, cuina separada, safa-reig, terrassa. Sense ascensor. PREU: 650.-€

Pis de 99m2, 2 habitacions, 2 banys, cuina separada i equipada, saló menjador amb llar de foc. Terrassa amb sol i vistes. Pàrking i

traster.Preu: 140.000 € - Ref. 2514

Pis acollidor de 34m2, 1 habitació doble, 1 bany complert, cuina oberta i

equipada, saló menjador i terrassa. Pàrking i traster.

Preu: 85.000 €Ref. 2152

ARINSAL

VOL VENDRE O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT?TENIM CLIENTS DISPOSATS A COMPRAR O LLOGAR LA SEVA PROPIETAT

CANILLO

DIRECTE DE PROPIETARI, ES LLOGA:PISOS REFORMATS AL C/ ESTEVE DOLSA PUJAL

D’ANDORRA LA VELLA- Pisos de 2 dormitoris a partir de 490 €- Pis moblat de 2 dormitoris. Preu: 650 €

- Àtic, 4 dormitoris, cuina americana, 2 banys. Preu: 800 €INFORMACIÓ: TEL. 800 600 (Sra. Imma)

Immobles

ES BUSCA XALET, CASA O PISPER LLOGUER DE TEMPORADA

HIVERN I ESTIU.PREFERIBLEMENT MOBLAT.

Contacta: 66 88 66 [email protected]

ES LLOGA PIS A ESCALDES (VILARS)Semimoblat, reformat, 3 habitacions, 2 banys, cuina equipada (vitroceràmica, frigorífic, forn, microones), bones vistes, molt sol, pàrquing

per a dos cotxes, traster.700 € (despeses incloses) - Tel.: 36 98 75

Busquem pisos de lloguer atotes les parròquies.

Tenim clients esperant per llogar el vostre pis!

Centre de Serveis Immobiliaris Cisa GrupAv. Sant Antoni, 32 · AD400 LA MASSANA · Tel: 73 73 73 · [email protected] · www.cisa.ad

www.twitter.com/cisaandorra www.facebook.com/CISA.Andorra

LA MASSANA - P0179 Casa adossada en construcció a la zona residencial Els Oriossos, parròquia de la Massana. Planta garatge: 4 cotxes, traster i as-censor. Planta 1a: menjador de 30 m2 amb accés a terrassa de 41 m2, bany auxiliar, cuina amb zona d’esmorzar i accés a un jardí de 34 m2. Planta 1a: 4 dor-mitoris, 2 dobles i 2 individuals, 2 banys i safareig. Altell convertit en gran suite amb menjador de 22 m2, dormitori de 10 m2, vestidor i bany amb cabina dutxa de hidro-massatge. OFERTA: 725.000 €

LA MASSANA -D.U.-REF. 1067

Apartament a Erts. 1 dormitori doble, 1 bany amb banyera, cuina oberta amb passaplats. Menjador espaiós amb llar de foc i sortida a una terrassa amb vis-tes al riu i el bosc. Pàrquing i traster.

PREU: 100.000 €

LA MASSANAREF. 1077

Àtic dúplex de 100 m², 4 dormitoris, al típic poble d’Anyós. Terrassa amb vistes impressio-nants. Pàrquing i traster. Una magnífi ca opor-tunitat d’adquirir una propietat en un poble

típic andorrà. PREU: 375.000 €

Ref. L0716:Es traspassa bar

restaurant al centre de la Massana.

Interessats, truqueual 73 73 73

Vols vendre o llogar el teu pis?

Anuncia’t en aquest espai. Més informació al 80 88 88

El primer diari digital d’Andorra

Page 19: Diari del 22 de maig del 2012

CLASSIFICATS 19DIMARTS, 22 DE MAIG DEL 2012

BUSQUES PIS?

TRUCA’NS, T’AJUDAREM

806 260Príncep Benlloch, 8-1r AD500 Andorra la Vella

[email protected]

ANDORRA LA VELLA

2 PARADES, MERCAT DELS MARGI-NETS, BEN SITUADES. PREU: 300 €

ESTUDI O PIS DE 2 HAB. (PETITES) AMB MOBLES AL COSTAT DEL CRÈDIT DE PRADA RAMON. ZONA ANDORRA

2000. PREU: A PARTIR DE 350 €

PIS, 3 HABITACIONS, REFORMAT, S/M, AL C/ GIL TORRES. PREU: 600 €

PISOS D’1 O 2 HABITACIONS, S/M, C/ ALZINARET. A PARTIR DE 400 €

PISOS DE 2 I 3 HABITACIONS SEMI-NOUS AMB PQ., AL COSTAT DE L’OPEL.

A PARTIR DE 500 €

PÀRQUINGS A LA ZONA DE L’ANDORRA 2000. A PARTIR DE 80 €

PIS, 3 HABITACIONS, AMB MOBLES, CÈNTRIC, COSTAT ESCALE, AMB

PÀRQUING. PREU: 700 €

PIS, 2 HAB., MOBLAT, SENSE PQ., ZONA CORREUS ESPANYOLS. PREU: 500 €

BOXS AL COSTAT DE L’OPEL.

PIS, 1 HAB., SENSE MOBLES, CÈNTRIC, SOBRE ANDORRA 2000. PREU: 450 €

PISOS, 4 HAB., SENSE MOBLES, AL C/ GIL TORRES. PREU: 600 €

SANTA COLOMA

PIS DE 2 HAB., SENSE MOBLES, SO-LEJAT, VISTES, AMB PÀRQ. I TRASTER, ZONA COL·LEGI JANER. PREU: 450 €

ESCALDES-ENGORDANY

PIS, 2 H., SENSE MOBLES, A L’AV. CARLEMANY, AMB PQ. PREU: 450 €

PIS DE 3 HABITACIONS, S/M, A LA ZONA DE LA PISCINA DE LA

MONTANYA. PREU: 550 EUROS

PIS D’1 HAB., SENSE MOBLES, A L’AV. FITER I ROSSELL. A PARTIR DE 350 €

PIS, 1 HAB., NOU, SENSE MOBLES, EXTERIOR, PÀRQUING, AV. PESSEBRE, PROP DE L’HOSPITAL. PREU: 500 €

PIS D’1 I 2 HABITACIONS AMB MO-BLES, AL COSTAT DEL DON DENIS.

A PARTIR DE 450 EUROS

ESTUDI A L’AV. DEL FENER AMB MOBLES. PREU: 350 €

PIS DE 2 H., S/M, CUINA INDEPENDENT, ZONA PLAÇA DE CALDEA. PREU: 400 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA

PISOS DE 2 I 3 HAB., AMB TERRASSA I PÀRQUING. A PARTIR DE 350 €

ORDINO

PIS D’1 HAB. AMB MOBLES, SENSE PQ., CENTRE D’ORDINO. PREU: 400 €

LA MASSANACASA DE 4 HABITACIONS, S/M,

A SISPONY. PREU: 700 €

PISOS D’1 H I 3 H. AMB MOBLES O SENSE, CÈNTRICS. A PARTIR DE 400 €

ENCAMP

ESTUDI SENSE MOBLES, HORT DE GODÍ. PREU: 300 €

PISOS 1, 2 I 4 H. SENSE MOBLES, MI-RADOR D’ENCAMP. PREU: 400-600 €

PIS DE 2 HABITACIONS, AMB MOBLES, A LA ZONA DE TURÓ DE VILA, AMB PÀRQUING I TRASTER. PREU: 500 €

PIS DE 2 HABITACIONS AL COSTAT DE L’HOTEL CORAY, AMB PQ. PREU: 500 €

PIS O ÀTIC, 2 HAB., CÈNTRIC, AMB PÀRQUING I TRASTER. SENSE DES-

PESES. ZONA EL PEDRAL. PREU: 500 €

PIS CÈNTRIC, 1 I 2 HAB., SENSE MO-BLES, AMB BALCÓ, COSTAT XOCOLATÍ

I AMB PQ. A PARTIR DE 400 €

PIS D’1 HAB. SEMIMOBLAT, AMB PQ., ZONA DEL FUNICAMP. PREU: 450 €

EL TARTER

¡PISOS, 1 I 2 H., MOBLATS, AMB PQ. I TRASTER, AMB BALCÓ I GRAN

TERRASSA. PREU: 450-550 €ARINSAL

ESTUDI AMB MOBLES O SENSE. A PARTIR DE 250 €

PISOS D’1 I 2 HABITACIONS, MOBLATS. A PARTIR DE 400 EUROS

GANGUESLOCAL COMERCIAL, ZONA DE L’OPEL,

DE 200 m2, SENSE TRASPÀS.

Gran oportunitat a Andorra la

Vella, residencial.

Pis de 106,92 m2 amb 3 hab., 2 banys, cuina,

menjador, traster, 2 places de pàrquing.

Abans: 664.810 €. Ara: 399.000 €

Tel. 73 20 20

tel.: +376 874 [email protected]

600 €/mesDespeses a part segons consum

790 €/mesDespeses a part segons consum

Pis a Escaldes, zona Caldea. Totalment moblat i equipat amb tots els electrodo-mèstics. 1 habitació doble, 1 bany, cuina separada, sa-fareig. 1 plaça d’aparcament i traster.

Pis cèntric a Andorra la Vella. 111 m2. Totalment reformat. 3 habitacions, 2 banys, gran saló menjador amb sortida a terrassa, cuina separada i equipada, safareig, 1 plaça d’aparcament.

lloguer

Immobiliària:

tel. 835 800 www.manteniment-serveis.com

PLETA D’ORDINOApartament de 105 m2 amb jardí, 3 hab.,

2 banys, sala amb llar de foc,molt assolellat.

NOU PREU: 398.000 €

PLETA D’ORDINOAcollidor dúplex de 95 m2 + 8 m2 de

terrassa. 2 habitacions, 2 banys, sala amb llar de foc. Pàrquing.

NOU PREU: 360.000 € (NEGOCIABLE)

Tot tipus de serveis i reformes, fusteria, elec-tricitat , lampisteria, pintura. Neteja i planxat

a domicili. Subministrament de llenya.

MAGNÍFICA OCASIÓApartament en una sola planta de 103 m2, 2 habitacions, 2 banys. Gran saló amb llar

de foc, molt assolellat.Plaça de pàrquing amb traster.

PREU: 265.000 €

OPORTUNITATCASA ADOSSADA (ORDINO)

150 m2 d’habitatge +50 m2 de garatge tancat

3-4 habitacions, bany renovat,llar de foc, 2 terrasses + barbacoa.

Sol + vistes + tranquil·litat garanti ts.Accés a transport escolar.

Preu: 390.000 €ara per 350.000 €

Tel.: 32 66 96

GRANOPORTUNITAT

ENCAMPCENTRE

Pis de 90 m²,3 habitacions,

2 banys,

PER REFORMAR

Preu: 160.000 € Tel.: 831 277

PARTICULAR LLOGA PISOS d’1 i 4 habitacions a

Andorra la Vella i EncampInteressats, truqueu

al tel. 80 55 77

ES VEN PISA CAN NOGUER

170 m2, tot exterior, assolellat, magnífi-ques vistes, 3 habitacions (1 suite amb grans armaris), cuina, menjador gran, terrassa, bany complet amb banyera

d'hidromassatge, bany aux. amb dutxa, 2 places d'aparcament i traster.

Tel. 32 39 04 - 32 99 12

PARTICULAR LLOGA LOCAL DE 128 M2, 3a plantaEDIFICI PRÍNCEPS - ESCALDESCÈNTRIC - LLIURE D’ENVANS

Apropiat per a consultori, despatx, despatx d’arquitectura, federacions, etc.

PREU: 975 euros mensuals. Despeses de calefacció i comunitàries incloses.

Tel. 800 600 (Sra. Imma)

ES TRASPASSAPERRUQUERIA

A ANDORRALA VELLA

AMB BONACLIENTELA

PREU: 6.000 €TEL.: 33 95 60

Es traspassaplanxisteria

Preu a convenirTel. 353 221

82 16 44 / 33 38 28

c/ Dr. Nequi, núm. 9, 2 D - Andorra la Vella - www.gestiodhabitatge.com - [email protected]

Administració de fi nques. Venda i lloguer

CONSULTI ALTRES OFERTES EN VENDA I LLOGUERcol·legiada

núm. 76

ORDINO• ESCOLES. 3 habitacions, moblat i PÀRQUING. 600 €ESCALDES-ENGORDANY• ZONA CALDEA. 1 habitació, TER-RASSA i PÀRQUING. Des de 525 €• CAN NOGUER. Dúplex de 3 habitacions, TERRASSA i SOL. 700 € (calefacció inclosa)

ANDORRA LA VELLA• PISOS, 1 habitació, amb mobles. Des de 375 €• PRAT DE LA CREU, 2 hab. i pq.: 550 €• SANTA COLOMA. 3 habitacions, sense mobles: 475 €• 3 habitacions amb mobles: 500 €ENCAMP• LLOGUER BAR RESTAURANT TOT EQUIPAT. 1.500 € (sense traspàs)

• Ed. Betania, 1 hab., pq.: 325 €• Estudi moblat: 300 €• PISOS a LES BONS. 3 hab.: 395 €• MIRADOR, 2 hab., mobles: 300 €• Funicamp, pis moblat, pàrquing. Hidromassatge: 525 €• Funicamp, 2 habitacions, moblat, terrassa: 450 €LA MASSANA. CENTRE. 2 hab., moblat: 350 €

ESCALDES-ENGORDANYPis de 2 hab. i pàrquing. Llogat.

170.000 €CENTRE. 4 hab., tot exterior, terras-

sa, pq. i tr. Acabats de qualitat. 410.000 €

ANDORRA LA VELLA - PRAT DE LA CREU

3 hab., 110 m2, exterior, terrassa i pàrquing. 315.000 €

URB. CAN NOGUER - ENGOLASTERS2 hab., 86 m2, pq. Acabats de quali-

tat. Terrassa, assolellat i vistes.168.000 €

ANDORRA LA VELLA - ZONA HOTEL PLAZA

3 hab., 106 m2, pàrquing i traster.210.000 €

ANDORRA LA VELLA - TERRA VELLAPis, 1 hab., moblat i vistes. 90.000 €

ORDINO - CENTRE - OBRA NOVAPis de 3 hab., acabats de qualitat.

Tot exterior, 108 m2 i pàrquing.410.000 €

ENCAMP - COSTAT FUNICAMPPis de 4 hab., nou, a estrenar,

terrassa. Assolellat - acabats de qualitat.560.000 €

LLO

GU

ERVE

ND

ES

LLOGUERS

IMMOBILIÀRIACompra, venda, lloguers, traspassos, gestió d'immobles

Telèfon: 801 055www.granvalira.com - [email protected]

C/ l'Aigüeta, ed. Centre, n. 23, local 6, Andorra la Vella

ANDORRA LA VELLAREF. 3689 Zona Pyrénées. Pis cèntric, 85 m2, 3 dormitoris, 2 banys, saló menja-dor, cuina independent, balcó. Plaça de garatge opcional. PREU: 700 €REF. 3335 Pis de 91,17 m2, reformat, 3 dormitoris, 2 banys, cuina , saló men-jador. Plaça de garatge opcional a 52 €. PREU: 700 €REF. 3773 Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, safareig, cuina, saló menja-dor. Balcó. Plaça de garatge. PREU: 550 €REF. 3660 SANTA COLOMA. Pis de 106 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tanca-da, saló menjador, balcó, plaça de garatge. PIS REFORMAT. PREU: 600 €REF. 3772 Pis de 60 m2, 2 dormitoris, 1 bany complet, cuina, saló menjador. Llar de foc. Plaça de garatge. PREU: 500 €REF. 3744 Pis de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina, saló menjador, plaça de ga-ratge. PREU: 450 €REF. 3771 Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador amb llar de foc. Plaça de garatge petita. PREU: 650 €REF. 3750 Àtic, 138 m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina independent, saló menjador, 2 places de garatge i traster. DISPONIBLE JUNY 2012. PREU: 850 €ESTUDIS I PISOS D’1 DORMITORI, MO-BLATS I EQUIPATS, A PARTIR DE 350 €

ESCALDES-ENGORDANYREF. 3379 Pis de 90 m2, 3 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada amb safa-reig, saló menjador, balcó. Calefacció se-gons el consum. PREU: 600 €

REF. 3766 Pis de 75 m2, 2 dormitoris,1 bany complet, safareig, cuina americana, 2 balcons, exterior, amb despeses de ca-lefacció incloses. Possibilitat de plaça de garatge. PREU: 600 €REF. 3304 Pis de 75 m2, 2 dormitoris,1 bany complet, safareig, cuina americana, 2 balcons, exterior, amb despeses de ca-lefacció incloses. Possibilitat de plaça de garatge. PREU: 1.200 €REF. 3589 Pis cèntric, 45 m², 1 dormitori doble, 1 bany, cuina oberta, saló menjador. Totalment moblat, traster i calefacció inclo-sa. PREU: 525 €REF. 3408 Pis de 50 m2, 1 dormitori doble, 1 bany complet, cuina americana amb saló menjador, balcó amb vistes i sol. Plaça de garatge. PREU: 525 €REF. 3484 Pis de 80 m2, 3 dormitoris, 1 bany complet, cuina tancada, saló men-jador amb balcó. CALEFACCIÓ INCLOSA. Sense ascensor. PREU: 575 €

ENCAMPREF. 3701 Pis de 95 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, safareig, menjador, Pàrquing. SOLAMENT 1 MES DE DIPÒ-SIT. PREU: 600 €REF. 3683 Pis de 80 m2, 2 dormitoris, 1 bany, cuina tancada, saló menjador, pla-ça de garatge i traster. PREU: 550 €REF. 3451 Pis de 42 m2, moblat, 1 dor-mitori, 1 bany, cuina americana i equi-pada, saló menjador. Plaça de garatge. PREU: 300 €REF. 3650 Pis de 70 m2 , 2 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador, amb llar de foc, exterior. Plaça de garatge i traster. PREU: 550 €

REF. 3721 Pis de 48 m2, moblat, 1 dormito-ri, 1 bany complet, saló menjador amb cui-na americana i equipada. Plaça de garatge opcional. PREU: 345 €

CANILLOREF. 3669 EL TARTER. Pis de 48 m2 situat a la pleta del Tarter, 1 dormitori, 1 bany complet, cuina americana, saló menjador amb llar de foc. Plaça de garatge. Moblat i equipat. PREU: 450 €REF. 3355 RANSOL. Estudi de 45 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana amb saló menjador, Plaça de garatge i traster. MOBLAT I EQUIPAT. PREU: 325 €

SANT JULIÀ DE LÒRIAREF. 3753 Pis de 80 m2, 3 dormitoris, 1 bany, cuina, saló menjador. PREU: 500 €REF. 3751 Pis de 118 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina independent, saló menjador, plaça de garatge. PREU: 700 €REF. 3584 Pis de 60 m2, 1 dormitori, 1 bany, cuina americana, saló menjador. Plaça de garatge i traster. PREU: 450 €REF. 3764 Pis de 130 m2, 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, saló menjador amb balcó. Plaça de garatge opcional a 70 €. PREU: 615 €REF. 3062 Pis, 77 m2 totalment moblat, 2 dorm., 1 bany complet, cuina tancada, saló menjador. Plaça de garatge. PREU: 500 €REF. 3764 Àtic de 130 m2, 3 dormitoris (1 suite amb bany + 2 dobles), 2 banys, cuina tancada, saló menjador amb balcó. Plaça de garatge opcional a 70 €. PREU: 615 €PISOS, CASES ADOSSADES I XALETS A TOTES LES PARRÒQUIES. CONSUL-TEU-NOS SENSE COMPROMÍS.

CONSULTEU LA NOSTRA ÀMPLIA GAMMA D’OFERTES DE LLOGUER I VENDA A LA NOSTRA PÀGINA WEB: www.granvalira.com

VENDALA CORTINADA Sota àtic de 96 m2, 2 dormitoris dobles

(1 amb suite, amb bany complet), 1 bany complet amb banyera d’hidromassatge, cuina tancada, saló menjador amb balcó, llar

de foc, plaça de garatge gran i traster gran. Vistes. Exterior. Seminou. PREU: 230.000 € NEGOCIABLE!!!!!

ESCALDES Pis de 117 m2, totalment reformat, 4 dormitoris, 2

banys, 1 bany auxiliar, cuina tanca-da, safareig, saló menjador. Plaça

de garatge: 230.000 €

Page 20: Diari del 22 de maig del 2012

ClassifiCats20 Dimarts, 22 De maig Del 2012

LLOGUER \\

73 20 20truca’nswww.finquesmarca.com

[email protected]. de Joan Martí, 82 - AD200 Encamp

troba la teva llarVENDA \\

00763 - ENCAMP - FUNICAMP Pis d’1 habitació doble, 1 bany, cuina americana, menjador, balcó, pàrquing, exterior i assolellat. Totalment moblat i equipat. Preu: 390 €02344 - ENCAMP - CENTRE 3 dormitoris, saló menjador, cuina, 2 banys. CÈNTRIC. Preu: 600 €02572 - ESCALDES-ENGORDANY - ENGOLASTERS Pis de 2 dormitoris, saló menjador, cuina, bany complet. PÀR-QUING, TERRASSA DE 60 m2. Preu: 700 € 02138 - ENCAMP - Hort de Godí Pis de 3 dormitoris, 1 bany complet, amb banyera, cuina OFFICE, menjador exterior

amb terrassa, pàrquing i traster. 60 € de despeses. Zona tranquil·la a Turó de Vila. Preu: 750 € 01775 - CANILLO - ZONA RESIDENCIAL Pis de 2 habitacions dobles, 1 bany complet, cuina, menjador amb llar de foc i balcó i pàrquing. Sol i vistes, gran jardí. Preu: 600 €02284 - ESCALDES-ENGORDANY 130 m², 3 habitacions dobles, 2 banys, cuina, menjador, garatge, CÈNTRIC. Preu: 850 €

02098 - ANDORRA LA VELLA - Santa Coloma Pis de 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina. Pàrquing. Despeses incloses. Preu: 600 €

02098 - ANDORRA LA VELLA - Santa Coloma Pis de 2 dormitoris, saló menja-dor, cuina. Pàrquing, despeses incloses. Preu: 600,01 €02577 - ORDINO - Centre 2 dormitoris, 1 despatx, saló menjador amb cuina equipara, pàrquing. Terrassa. MOBLAT Preu: 550 €ENCAMP - ÀTIC 2 dormitoris, saló menjador, cuina, bany complet. Moblat. Pàrquing. Preu: 475 €

DIVERSOS LOCALS EN LLOGUER A TOTES LES PARRÒqUIES

Saló menjador, 1 dormitori, cuina ameri-cana, 1 bany complert.PÀRQUING I TRASTER

Ref.: 02582 - ENCAMP -

CENTRE

77.000 €

02338 - ENCAMP - CENTRE Superf.: 90 m², 3 habitacions (3 dobles), 1 bany, cuina, menjador, mobles, porter au-tomàtic, exterior. A REFORMAR. Preu: 159.999 €

00080 - ENCAMP (Funicamp) 2 habitacions exteriors, 1 bany complet, cuina americana, menjador exterior, balcó, ex-terior i assolellat. Pàrquing. Al COSTAT del FUNICAMP. Preu: 145.000 €

02337 - ENCAMP - CENTRE Pis de 70 m2, dos dormitoris, saló menjador, cuina. Pàrquing. Cèntric. Preu: 155.000 €

02538 - ANDORRA LA VELLA Pis de 2 dormitoris, saló menja-

dor, cuina reformada, 1 bany, 1 bany auxiliar. GRAN OPORTUNI-TAT!! Preu: 150.000 €

02166 - ENCAMP - VILA 2 habitacions (2 suites), 2 banys, cuina, menjador, ter-rassa, traster, terres, garatge, llar de foc, exterior, assolellat. Preu: 262.000 €

ENCAMP - CÈNTRIC 1 dormitori, saló menjador, cuina americana, bany complet. Pàrquing i traster. Preu: 77.000 €

02576 - ENCAMP - CENTRE Pis a reformar, 3 dormitoris, saló menjador, cuina, bany, sol. Preu: 135.000 €

[email protected] · www.andorracanillopark.com

NOVA PROMOCIÓ DE 3 XALETS · ACABATS EXEPCIONALSEscàs

A partir de 320 M2 de viviendaPàrquing 5 places160 M2 de jardí

DES DE 1.100.000 €

www.ferrutximmobles.comvenda Tel.: 35 36 37lloguer Tel.: 61 42 34Av. Príncep Benlloch, 66-72,Ed. Interceus, 6è 1a.

Dels seus somnis i les seves il·lusions en fem una realitat

També ens trobaràs a Facebook

lloguersAndorrA lA VellAlocal de 60 m2 més altell amb bany. Preu: 450 €Pis de 70m2, al centre d’Andorra (plaça de les Arcades), moblat, 2 dor-mitoris (dobles), 1 bany, cuina equi-pada , calefacció inclosa. Preu: 600 €Pis Andorra (Princep Benlloch) 65m2, totalment moblat, 2 dormitoris dobles, bany, cuina equipada, safa-reig. Calefacció inclosa. Preu: 600 €Pis Andorra (Terra Vella) de 90m2, 4 dormitoris, Plaça de pàrking inclo-sa. Preu: 610 €Pis a Santa Coloma 106 m2, refor-mat, 3 dormitoris, cuina tancada, 2 banys, Terrassa i plaça de pàrking. Preu: 600 €Pisos a Santa Coloma de 2 dor-mitoris dobles, cuina tancada, bany complet, i plaça de pàrking. Despeses incloses. Preu: 600 €Pis nou a estrenar a Santa colo-ma de 3 dormitoris, 2 banys, cuina tancada i safareig. Plaça de pàrking inclosa. Preu: 720 €

Pis (zona escale) de 107 m2 de 3 dormitoris, 2 banys i cuina tancada. Preu: 750 € (primera mensualitat gratuïta).Àtic nou a estrenar a Santa Colo-ma, 140m2, 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada, safareig, i plaça de pàrking. Preu: 970 €Pis a Santa Coloma, totalment refor-mat, de 80m2, 2 dormitoris, 2 banys, cuina equipada. Preu: 550 €local a Santa Coloma de 400m2 amb altell 2 banys, ideal per magat-zem. Preu: 1400 € local comercial a Santa Coloma (rotonda Col·legi Janer) 185m2. Preu: 1900 €eSCAldeSPis de 70m2, 2hab, 1bany amb pàr-king i traster. Preu: 490 €Pis de 2 hab, 2 banys, terrassa amb pàrking i traster. 525 €Àtic dúplex de 250m2 (Zona les Teulades), 5 dormitoris, 3 banys complets, cuina tancada, menjador amb sortida a terrassa d’uns 20m2.

Sol i Vistes espectaculars. Plaça de pàrking inclosa. Preu: 1.600 € eSCASMagnífic pis de luxe a Escàs de 240m2. 3 Hab.( 1suite), 2 banys (1 amb dutxa hidromassatge). Cuina amb safareig. Gran saló amb llar de foc, 2 terrassas (1 coberta) de 30m2, box per a 2 cotxes. Preu: 1500 €SAnT JuliÀ de lòriAlocal de 80m2, a l’av. Verge de Canò-lich. Despeses incloses. Preu 450 €Pis de 110m2. 4 dormitoris, 2 banys, cuina tancada safareig. Despeses in-closes. Preu: 750 €Pis semi nou de 104m2 al centre de 3 dormitoris, 2 banys cuina tancada i equipada, terrassa de 5 m2 i pàrking. Preu: 645 €Pisos seminous de 3 dormitoris dobles, 2 banys, 130m2 cuina tanca-da amb safareig,Terrassa i pàrking. Preu: 685 €Pis de 1 dormitori cèntric amb mo-bles (Casa antiga). Preu: 300 €Pisos de 1 i 2 dormitoris moblats o

sense mobles amb pàrking, traster i calefaccio inclosa amb el preu. A partir de 540 €Pis de 3 dormitoris (Pleta Sant Anto-ni) apartir de 600 €Casa adossada semi nova (1 any) al poble d’Auvinyà, 4 dormitoris dobles, 3 banys complets, menjador amb llar de foc, 2 places de pàrking i traster. Preu: 1.100 €enCAMPPis d’1 dormitori doble, moblat, cui-na americana i equipada, i pàrking. Preu: 400 €Soldeu: (Pleta)Pis semi nou totalment moblat de 3 dormitoris, 2 banys, cuina america-na i pàrking. Preu: 550 €Pis semi nou totalment moblat de 2 dormitoris,cuina americana i pàrking. Preu: 500 €

diSPoSeM de deSPATxoS, lo-CAlS, nAuS induSTriAlS i Ter-renyS en lloguer A ToT el PrinCiPAT

Pis a Andorra la Vella semireformat de

120 m2, 4 dormitoris (1 suite), 2 dobles i 1 ind., 2 banys, gran saló menjador amb

cuina americana. Box de 12 m2. Sol i vistes. Zona de les escoles.

Preu: 252.480 €

Àtic dúplex a Ordino de 2 dormitoris

(possibilitat de fer-n’hi 3), 2

banys, cuina tan-cada, i menjador amb llar de foc.

Pàrquing i traster. Preu: 263.000 €

Pisos nous en venda a la pleta de

Soldeu de 2 i 3 dormitoris amb pàrquing inclòs, a partir de 175.000 €!!!

Borda rehabilitada completament! Consta de 153 m2 repartits en 3 dormitoris dobles (1 suite),

2 banys complets,cuina americana totalment equipada i menjador, molt gran, amb sortida a

terrassa/jardí de 50 m2. Box per a 1 cotxe. Preu: 390.000 €

ANDORRA LA VELLARef. 215 Centre, 100m2, 4 dor-mitoris, 2 banys, cuina indep, ar-maris, vistes, balcó, sol de tarda. Preu: 550 € Possibilitat de pk

Ref. 213 Estudi moblat, centre, cuina equipada, armari, bany, assolellat. Preu: 350 €Pis cèntric, 2 dorm, 2 b, tot exte-rior, bons acabats, sol, despeses incloses. Preu: 690 €Ref. 133 Sta. Coloma Aparta-ment cèntric 100m2, semi nou, 3 dormitoris, 2 banys, safareig, cuina independent, calefacció inclosa, sol, terrassa. Preu: 670 €

Ref. 113 Àtic a estrenar, 130m2, 4 dorm, 2banys (hidromassatge), cuina ind, bons acabats, vistes, sol, varies terrasses (15m2), pk. Preu: 970 €Ref. 180 Sta. Coloma Aparta-ment 97m2, 3 dormitoris, bany, lavabo, tot exterior, reformat, safareig. Preu: 500 € Ref. 74 Local cèntric, 200m2 en planta baixa amb façana al C/ Baixada del Molí, davant aparca-ment “Tobira”. Preu: 1.800 €Ref. 148 Cèntric, 3 dormitoris, 1 bany, cuina independent, sol, calefacció inclosa. Preu: 682 €

Ref. 85 Local cèntric de 10m2, sala diàfana i lavabo. Preu: 250 €Ref. 121 Casc antic. Apartament 65m2, 2dorm, despatx, bany, la-vabo, tot exterior, armaris, cuina oberta. Preu: 500 € Possibilitat de pk

Ref. 120 Apartament d’obra nova, cèntric, 2 dormitoris, 2 banys, sol, vistes, traster. Preu: 650 €Ref. 88 Cèntric (Pyrenees), 1 dor-mitori, despatx, safareig, bany complert, cuina equipada. Preu: 500 €

Ref. 149 Pis cèntric 100m2, zona FEDA, 4 dormitoris, bany, cuina office reformada, calefacció in-closa. Preu: 630 €ESCALDESRef. 129 Àtic dúplex molt ben situat, 2h, 2b, cuina equipada, vistes, sol, obra nova, tot exteri-or. Preu: 650 €Ref. 118 Local cèntric, 300m2 en dues plantes, gran façana en vi-dre, 2 lavabos. Preu: 3.500 €Ref. 219 Pis 70m2, 2h, 1b, impe-cable, cuina semi oberta, balcó, calefacció inclosa. Preu: 600 €

Borda-xalet rehabilitada completament! Consta de 153 m2 repartits en 3 dormi-toris dobles (1 suite), 2 banys complets,cuina americana to-talment equipada i menjador molt gran amb sortida a jardí de 50 m2. Box per a 1 cotxe.PREU REBAIXAT: 390.000 €!!

Oportunitat!!! Pis molt cèntric a Encamp de 55 m2, 1 dormitori doble, bany complet, menjador amb balcó de 3 m2, pos-sibilitat de pàrquing i traster de lloguer.Preu: 69.500 €!!

Pis al centre d’Andorra per reformar d’1 dormi-tori, bany complet, cuina americana i menjador amb llar de foc. Traster inclòs. Preu: 75.000 €

Oportunitat!! Parcel·la a Nagol de 325 m2 apro-ximadament. Permisos entrats al Comú i projec-te. Apta per a PB+2 amb una superfície construïda d’uns 211 m2. Sol i vistes. Preu: 140.000 €

Casa adossada nova, a estrenar, a Anyós, 220 m2 repartits en 4 dormitoris dobles (4 suites), 1 bany de cortesia, cuina office gran, menjador amb llar de foc i sortida a terrassa de 40 m2. Jardí de 50 m2. 3 places de pàrquing. Acabats de qua-litat. Preu: 650.000 €

OPORTUNITAT!! Àtic al centre d’Andorra ( Zona Prada Ramon), 1 dormi-tori doble, bany com-plet, menjador amb bal-có, safareig. Totalment reformat i equipat!! Preu abans: 140.000 €. Preu actual: 85.000 €!!!

Page 21: Diari del 22 de maig del 2012

CLASSIFICATS 21DIMARTS, 22 DE MAIG DEL 2012

BORDES D’ENVALIRAPisos d’obra nova de 53 a 80 m².

Acabats de qualitat.Magnífiques vistes.

Enfront de les pistes del Canaro i del circuit de motos de neu, cuines totalment equipades.

Preus amb pàrquing i traster inclosos:

Àtic de 53 m²: 140.000 €Pisos de 80 m²: 150.000 € 170.000 €

CERTERSREF. 00787Situació privilegiada. Magnífiques vistes i sol tot el dia. Acabats de 1a qualitat. 270 m2 construïts + garatge i terrasses.Preu: consulteu-lo.

Lloguer

Venda

ANDORRA LA VELLA REF. 00804Pis MOLT CÈNTRIC! de 75 m² amb 2 habitacions dobles amb armaris en-castats, bany complet, cuina equipada amb vitroceràmica, forn i campana, pati exterior de 35 m² a peu de men-jador ampli, ascensor, tot reformat NOU! Ascensor. Preu: 585 €/mes

ANDORRA LA VELLAREF. 00001Pis molt cèntric! Zona Pyrénées. Pis de 2 habitacions amb armaris encas-tats, bany complet, cuina semioberta al saló, safareig, ascensor, pàrquing i traster inclosos. Preu: 525 €/mes

ANDORRA LA VELLA REF. 00759PRAT GUILLEMÓÀtic dúplex de 170 m². Alt standing. 4 habitacions amb armaris, 1 suite, saló de 40 m² més biblioteca, amb sortida a terrassa de 20 m², amb vistes panoràmiques i sol tot el dia. Cuina totalment equipada. 3 banys complets, terres de parquet. 2 places d’aparcament i traster de 30 m².Preu: 1.600 €/mes

ANYÓSREF. 00113Casa adossada de 330,77 m², cale-facció per geotèrmia, garatge per a 5 cotxes, domòtica, ascensor, 3 habitacions i gran cap de casa, saló menjador amb llar de foc i sortida al jardí de 100 m².Preu: 895.000 €

ENCAMPREF. 00651OPORTUNITAT!Estudi molt lluminós, CÈNTRIC, pla-ça d’aparcament i traster. Completa-ment moblat i equipat.Preu: 300 €/mes

VENDA DE SOCIETAT AMBNEGOCI DE RESTAURANT

Ben situat, a dos minuts del centre neuràlgic d’Andorra la Vella.En ple funcionament, capacitat per a 60 + 50 comensals.

PREU: 95.000 €

ESCALDES-ENGORDANY2 hab, nou, calefacció inclosa, possibilitat de Pàrking (Ref. 3138) 690 €3 hab., cèntric, 110 m2, nou, cuina tancada (Ref 3253) 800 €

ANDORRA LA VELLA1 hab., ampli saló, possibilitat pàrking (Ref 2651) 430 €2 hab., ampli saló, possibilitat pàrking (Ref 2362) 550 €2 hab. dobles, nou, cuina independent, pos-sibilitat de pàrking (Ref. 2877) 650 €

3 hab., calefacció inclosa, possibilitat de pàrking (Ref. 2336) 750 €4 hab., ampli saló, cuina office, pàrking i traster (Ref. 2505) 850 €

LA MASSANA1 hab., ampli saló, exterior, pàrking i traster (Ref 2490) 425 €2 hab, nou, ampli saló, exterior, pàrking i traster (Ref 3035) 550 €3 hab., (Arinsal) ampli saló amb llar de foc, exterior, pàrking i 2 trasters (Ref 3128) 650 €

CANILLOÀTIC, 1 hab. (Entre SOLDEU i EL TARTER) nou, amb altell, pàrking i traster (Ref. 1792) 400 €1 hab. 1 bany, cuina. (Ref. 2904) 400 €2 hab. 1 bany, cuina. Pàrking (Ref. 2056) 450 €2 hab. Ampli saló, nou, sol i vistes. Pàrking i traster (Ref. 2972) 500 €

ENCAMP1 hab., nou, pàrking i guarda esquís (Ref 1880) 500 €2 hab., nou, pàrking i guarda esquís (Ref

1857) 600 €SANT JULIA

2 hab., ampli saló, 1 bany, cuina tancada, (Ref 2977) 450 €1 hab., ampli saló, 1 bany, cuina tancada, pàrking (Ref 3033) 450 €3 hab., ampli saló, 2 banys, cuina tancada, pàrking (Ref 3194) 575 €ÀTIC DÚPLEX 2 hab., 2 banys, terrassa 30 m2, (Ref. 3063) 650 €3 hab., ampli saló, 2 banys, cuina tancada, (Ref 3121) 650 €

L L O G U E R S

Av. Doctor Mitjavila, 17 (a 50 m de la Rotonda, av. Meritxell) Andorra la Vella · Fax: 86 19 [email protected]

M O B L A T S ( L L O G U E R S ) O P O R T U N I T A T S

801 065 www.eurofinques.com

ANDORRA LA VELLAEstudi, 1 bany, exterior, calefaccio inclosa (Ref. 3230) 420 €1 hab doble, 1 bany, cuina equipada, exterior, (Ref. 3163) 500 €

LA MASSANAEstudi, exterior, centric, equipat (Ref 2971) 395 €

ESCALDES1 hab. doble, nou, cuina equipada, (Ref 3137) 450 €2 hab. dobles, equipat, calefacció inclosa (Ref 2750) 550 €ÀTIC DUPLEX 5 hab.,

157 m2, 3 banys, terrassa, pàrking (Ref. 1849) 1.700 €

ENCAMP1 hab. doble, prop Funi-camp, (Ref 1918) 400 €2 hab. nou, impecable, sol vistes, pàrking i traster (Ref 3014) 600 €2 hab. dobles, impeca-ble, sol vistes, pàrking (Ref 3014) 650 €

SANT JULIA1 hab,. centre, cuina equipada (Ref 3209) 300 €2 hab. dobles, impeca-ble, sol vistes, pàrking (Ref 2665) 500 €

1 hab,. nou, 73 m2, sol i vistes (Ref 2654) 590 €ÀTIC DÚPLEX 2 hab., 2 banys, terrassa 30 m2, (Ref. 2556) 700 €

CANILLO1 hab,. (Magic) equipat, terrassa 50 m2, pàrking (Ref 2997) 350 €1 hab,. (Pleta Incles) equipat, pàrking (Ref 2999) 400 €ÀTIC 2 hab., (El Tarter), 1 bany, pàrking (Ref. 3115) 600 €3 hab. nou, cuina inde-pendent equipada, ter-rassa, pàrking i traster (Ref 3144) 700 €

ANDORRA LA VELLA1 hab. doble, 47 m2, (nou) ampli salo, (Ref 3243) 123.103 €

ESCALDES 3 hab. dobles, 108 m2, TOTALMENT REFOR-MAT, Pàrking (Ref 3267) 350.000 €

ENCAMP2 hab. dobles, 76 m2, (semi nou) ampli salo, cuina independent (Ref 3262) 190.000 €

CANILLO ESTUDI, 45 m2, El Tarter (semi nou) vistes

i sol, Pàrking (Ref 3263) 95.000 €2 hab. dobles, El Tarter 64 m2 (semi nou) tot exterior, (Ref 3264) 150.000 €

LA MASSANA1 hab. doble, Escas, (semi nou) equipat, vistes, terrassa, Pàrking (Ref 3169) 116.023 €

SANT JULIA 2 hab. dobles, moblat i equipat, tot exterior, Pàrking i traster (Ref 2652) 210.000 €

Page 22: Diari del 22 de maig del 2012

CLASSIFICATS22 DIMARTS, 22 DE MAIG DEL 2012

Es lloguen pisos d’una habitació,

moblats i equipats, a Anyós (al costat

del CentreEsportiu).

Preu: des de 350 €

Despeses incloses. 737 171 (Esther) alquilandorra@

gmail.com

Lloguer de pisos a EscaldesZona cruïlla dels Vilars

- Pis d’1 hab., bany, cuina, saló menjador. Preu: 400 €.-Pis de 2 hab., bany, cuina-menjador. A partir de 500 €.Tots amb calefacció inclosa.

Animals no.Tel.: 35 36 04

LLOGUER: Estudi assolellat amb totes les depeses incloses

(llum, calefacció i aigua).

380 €ESCALDES REF. 3541

86 33 00Av. Fiter i Rossell, 30Escaldes-Engordany

[email protected]

www.immodernandorra.com

LLOGUER:Àti c estudi molt acollidor, bany

complet, sol i vistes. Moblat. Inclou calefacció.

390 €ANDORRA REF. 5105

LLOGUER: Pis cèntric de 2 habitacions,

bany complet, moblat.

400 €LA MASSANA REF. 5099

Pis de 70 m2 per reformar de 3 habitacions, bany, cuina tan-

cada amb safareig, possibilitat de pàrquing de lloguer.

PREU: 76.000 €

LLOGUER: Àti c estudi molt acollidor, bany

complet, sol i vistes.Inclou calefacció.

425 €ESCALDES REF. 5096

Pis cèntric de 78 m2, 3 habi-tacions, bany complet, cuina tancada amb safareig, saló

amb terrassa.

PREU: 86.000 €

Estudi moblat i equipat, amb molt de sol i vistes, pàrquing i

traster, a 100 m de pistes.

PREU: 72.000 €

Pis cèntric de 75 m2 totalment exterior, 2 habitacions, menja-dor gran, bany complet, traster,

cuina tancada i safareig.

PREU: 135.000 €

ANDORRA REF. 5031 SANT JULIÀ REF. 5025 ESCALDES REF. 4082 CANILLO REF. 4622

Pis cèntric de 61 m2 + 12 m2 de terrassa, 2 habitacions dobles,

bany complet.

PREU: 95.000 €

Pis cèntric de 90 m2, 3 habitacions, bany complet, servei, cuina tancada i gran

saló menjador.

PREU: 138.000 €

Pis de 62 m2 tot exterior, saló menjador, 2 habitacions do-bles, bany complet, terrassa,

plaça d’aparcament i 3 trasters.

PREU: 134.900 €

Pis cèntric de 68 m2 de 3 habi-tacions (2 dobles i 1 individual),

bany complet amb banyera, cuina tancada amb safareig.

PREU: 142.000 €

ANDORRA REF. 4649 ENCAMP REF. 5011 ANDORRA REF. 4952 ESCALDES REF. 4816

PIS PER LLOGAR A ESCALDESZona Pessebre, 3 hab., assolellat

De particular a particular Preu: 450 € - Tel.: 32 72 18

PREU IMMILLORABLE Canillo (Soldeu)Àtic dúplex moblat i equipat, 2 habitacions

(1 doble, 1 individual), 1 bany complet, 1 bany auxiliar, cuina americana, menjador exterior, pàrquing i traster.

Exterior. Preu: 200.000 €. Interessats truqueu al 73 20 20.

+376 839 900www.immobiliariatandem.com

[email protected]

LLOGUER

ENCAMP - BARRI ANTIC - LES BONSBORDA REFORMADA MO-BLADA, 2 DORMITORIS, 2 BANYS, SENSE PÀRQUING. PREU: 750 EUROS.

ANDORRA LA VELLAPIS MOLT AMPLI, REFOR-MAT, FINESTRES D’ALUMI-NI, 3 DORMITORIS, CUINA SEPARADA, UN BANY, TER-RASSA, SALÓ MENJADOR GRAN, PARQUET, EDIFICI SENSE ASCENSOR, AMB UNA 4a PL., SENSE PÀRQUING. PREU: 490 EUROS.

ESCALDES-ENGORDANYPIS DE 3 DORMITORIS, 2 BANYS, CUINA SEPARA-

DA, TERRASSA, DAVANT DE L’HOSPITAL, MOBLAT I EQUI-PAT, PLAÇA D’APARCAMENT, TERRA DE PARQUET, A UN PAS D’ILLA CARLEMANY. PREU: 700 EUROS + DESPESES.DAVANT DE L’HOSPITAL, PIS D’1 DORMITORI, 1 BANY. CUINA OBERTA, SEMIMO-BLAT, SALÓ MENJADOR AMB LLAR DE FOC, NO TÉ PLA-ÇA D’APARCAMENT. PREU: 375 EUROS + 40 DE DESPESES.

LA MASSANA - CÈNTRICPIS MOLT AGRADABLE, 3 DOR-MITORIS, CUINA SEPARADA, 2 BANYS, TERRASSA, GRAN SALÓ MENJADOR AMB LLAR DE FOC, 2 PLACES D’APAR-CAMENT, 2 TRASTERS. PREU: 730 EUROS + 40 DE DESPESES. DISPONIBLE AL MAIG.

VENDAANYÓS - ORIOSOSSEMINOU, MAGNÍFIC ÀTIC DE 4 DOR-MITORIS + ALTELL DE 20 M2, GRAN CUI-NA EQUIPADA AMB ELECTRODOMÈS-TICS MIELE, DE LUXE 180 M2 + ALTELL, 2 PLACES DOBLES DE PÀRQUING, POS-SIBILITATS DE FER-HI UN BOX, VISTES PANORÀMIQUES. PREU NEGOCIABLE. PALGAUDEIX DE VIURE A ANDORRA, CASA ADOSSADA AMB MAGNÍ-FIQUES VISTES, JARDÍ DE 175 M2, 2 DORMITORIS, POSSIBILITAT DE FER-N’HI 4, CAVA, PÀRQUING, MOLT MACA. PREU: 450.000 EUROS.ARINSALEDIFICI MOLT CONSERVAT, D’UNS 15 ANYS, MAGNÍFIC SOTA ÀTIC AMB 120 M2, 3 O 4 DORMITORIS, GRAN MEN-

JADOR AMB LLAR DE FOC, UN BANY + BANY AUX., SAFAREIG, TERRASSA, VIS-TES I MOLT ASSOLELLAT, MOLT MACO. PÀRQUING I TRASTER. APROFITA PREU: 260.000 EUROS.

SISPONY. LES AGUDESPIS DE 2 DORMITORIS AMB JARDÍ D’UNS 70 M2 + JARDÍ COMUNITARI DE 200 M2, CUINA SEPARADA, 2 BANYS, VISTES PANORÀMIQUES, PÀRQUING I TRASTER. PREU: 280.000 EUROS.

L’ALDOSAURBANITZACIÓ BELLMONT, DE RE-CENT CONSTRUCCIÓ, MOLT A PROP DE L’ESCOLA. FOTOS WEB. PLANTA BAIXA, MOLT MACO, AMB 3 DORMITO-RIS, 2 BANYS, CUINA AMERICANA AMB LLAR DE FOC, JARDÍ DE 100 M2. 2 PLA-CES D’APARCAMENT I UN TRASTER. PREU: 420.000 EUROS.

ANDORRAPIS DE 2 HABITACIONS SENSEMOBLES, CUINA REFORMADA,

MENJADOR, BANY.C/ BONAVISTA.

PREU: 550 EUROS - TEL.: 321 248

Page 23: Diari del 22 de maig del 2012

CLASSIFICATS 23DIMARTS, 22 DE MAIG DEL 2012

LLOGUER – LOYER – RENT – АРЕНДА

VENDA – VENTE – SALE – ПРОДАЖАLLOGUER I VENDA - LOYER ET VENTE - RENT AND SALE - АРЕНДА И ПРОДАЖА

www.�inques3cases.comAv. Joan Martí, 102 · Encampencamp@�inques3cases.com 87.22.22

Dúplex per comprar a Engolasters, totalment reformat, amb acabats de qualitat, molt lluminós, 2 habitacions dobles, armaris encastats, 2 banys

complets, cuina offi ce, safareig,saló menjador amb llar de foc i

terrassa de 14 m2. Pàrquing i traster.Caldera pròpia de calefacció.

202.185 €TENIM PISOS A PEU DE PISTES A PARTIR DE 60.000 €

ANDORRA LA VELLA

PIS CÈNTRIC DE 4 HAB. AMB CALEFACCIÓ INCLO-SA .................................690 €

ESCALDES-ENGORDANY

REF. 7637 PIS NOU, A ES-TRENAR, D’1 DORMITORI, SALÓ MENJADOR AMB CUI-NA SEMIOBERTA, ACABATS DE GRAN QUALITAT, PÀR-QUING I TRASTER .....725 €

REF. 7334 PIS D’1 DORMI-TORI, MOBLAT I EQUIPAT, MOLT CÈNTRIC ......... 645 €

REF. 7360 PIS, 3 HABITA-CIONS DOBLES, 2 BANYS, AMPLI SALÓ MENJADOR, AMB CUINA EQUIPADA (CA-LEFACCIÓ I PÀRQUING IN-CLOSOS) ..................1.040 €

REF. 7317 PIS SEMINOU DE 2 HAB. AMB ARMARIS EN-CASTATS, MOLT LLUMINÓS, 1 BANY COMPLET, CUINA ÀMPLIA ........................600 €(CALEFACCIÓ INCLOSA)

REF. 7489 PIS NOU DE 3 HAB., SALÓ MENJA-DOR, AMB TERRAS-SA, CUINA TANCADA, 2 BANYS, CÈNTRIC ....840 €

LA MASSANA

LOCAL COMERCIAL MOLT CÈNTRIC, AV. SANT ANTO-NI, 140 m2 ............... 1.000 €

ENCAMP

REF. 7349 PIS D’1 HABI-TACIÓ, SALÓ MENJADOR GRAN, AMB CUINA OBER-TA, VISTES, LLAR DE FOC, PÀRQUING I GUARDAES-QUÍS ............................450 €

REF. 7350 PIS MOLT NOU DE 2 HABITACIONS, 2 BANYS, CUINA EQUIPADA, SAFAREIG, PETIT BALCÓ, PÀRQUING ..................650 €

REF. 7564 PIS CÈNTRIC MO-BLAT, DE 2 HABITACIONS, 1 BANY, PÀRQUING ....450 €

REF. 7545 LOFT DE 80 m2, BARRI ANTIC DE LES BONS, TOTALMENT RE-FORMAT (POSSIBILITAT DE TANCAR L’HABITACIÓ). ....... . ................................... 520 €

REF. 7548 PIS D’1 HABITA-CIÓ MOBLAT I EQUIPAT, CUINA OBERTA ...........400 €

REF. 7294 PIS SEMINOU CÈNTRIC DE 2 HABITACI-ONS, CUINA TANCADA, 2 BANYS, ACABATS DE QUA-LITAT, PÀRQUING I TRAS-TER ..............................600 €

SANT JULIÀ DE LÒRIA

REF. 7613 PIS DE DUES HA-BITACIONS, 1 BANY, CUINA EQUIPADA, PÀRQ. OPCIO-NAL ..............................460 €

REF. 7612 ÀTIC AMB VISTES DE 5 HAB., 2 BANYS, FOC A TERRA, ESPAI DE JOCS IN-FANTILS, PÀRQUING OPCI-ONAL. ..........................860 €

BUSQUEM LOCAL PER COMPRAR APTE PER A RESTAURANT A ESCALDES O ANDORRA

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Administratiu/iva

Imprescindible català, castellà, francès i permís de treball.

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, demaneu per Sra. M. Carmen.

Truqueu al 843 433 o al 340 697 de 9.00 a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h,

de dilluns a divendres.

Selecciona:- Personal substitut per a realitzar extres de cambrers en una granja al Pas de la Casa.

- Operàries de neteja amb experiència per a treballar a totes les parròquies.

Interessades, adreceu-vos a c/ Doctor Villanova, 9, 4t C, Edifici Thaïs. Andorra la Vella. Tel.: 812 312

Feina

Selecciona personal per al seu departament COMERCIAL:

Dependent de la Direcció Comercial, es responsabilitzarà de la gesti ó de la cartera de clients de l’em-presa tant en la vessant comercial com en l’administrati va i d’atenció al client.

Els candidats han de complir com a mínim els següents requisits:- Imprescindible domini perfecte de l’anglès (es valoraran coneixements d’altres idiomes)- Es valoraran estudis universitaris en comerç internacional o similar- Disponibilitat per viatjar- Experiència demostrable en feina similar- Disponibilitat horària

S’ofereix:Incorporació immediata a una empresa jove i amb projeccióSou segons la vàlua del candidatPossibilitat de creixement professional

INTERESSATS, ADRECEU CURRICULUM VITAE AMB FOTOGRAFIA A: TAG SYSTEMS SA, Dept. de RRHH, ctra. de la Comella, 49, Andorra la Vella,o bé truqueu al 87 96 00 (fax. 87 96 06)e-mail: [email protected]

CUINER/A (Ref.: Cuiner)Requerim:- Experiència mínima de 3 anys com a

cuiner/a.- Preferiblement amb formació en el sector

de la restauració- Capacitat de treball en equip- Vehicle propiOferim:- Incorporació immediata- Possibilitat d’allotjament- Sou en funció de la vàlua de la candidatura

ANYÓSPARK CERCA:

Interessats/ades, envieu CVindicant la referència al departament

de RRHH, a l’adreça electrò[email protected] o al fax 73 73 79

Page 24: Diari del 22 de maig del 2012

CLASSIFICATS24 DIMARTS, 22 DE MAIG DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIAL

CERCA:

Reposadors Horari: de 6.00 h a 16.00 h

Amb dues hores de descans

Xarcuter/aCarnisser/aIncorporació immediata

Requisits: català, castellà i francès

Demaneu per Sra. Vanessa

DINAR A CÀRREC DE L’EMPRESAInteressats, truqueu al telèfon 843 548

De 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h De dilluns a divendres

Fundat el 1945

Desitja incorporar:

LLICENCIATEN EMPRESARIALS

Depenent  de  l'equip  transversal  del  Grup,  la  seva  funció serà la gestió i lideratge d'un equip comercial i productiu amb dilatada experiència en el seu sector.

Cerquem un professional amb una trajectòria de 3 a 5 anys com a comandament  i participant en processos de gestió del canvi, elevada orientació comercial i gust pel desenvolu-pament de projectes innovadors.

Són  imprescindibles  per  desenvolupar-se  en  aquest  lloc de feina, més enllà d'una formació específica en el sector empresarial, el coneixement parlat i escrit del català i el castellà, així com es valorarà favorablement l'anglès.

Les persones interessades poden fer arribar el seu CV a través del correu electrònic  [email protected], o bé fer una entrega en mà al Departament de Recursos Humans de l'avinguda d'Enclar, 142, a Santa Coloma.

EMPRESA CONSTRUCTORA CERCA 2 OFICIALS DE 1a

25-45 anysPermís de treball imprescindible

Tel. 828 198 (de 10 h a 13 h)Envieu CV a [email protected]

Se cerca

Cambrera amb experiència

Envieu CV i foto [email protected]

Av. Meritxell, 9, 1r 3a

Andorra la Vella

Tel.: 805 888

[email protected]

CREIXENT JUNTSDESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I PERSONAL

EL TEU OBJECTIU, LA NOSTRA RAÓ DE SER

TÈCNIC COMERCIALPer a important empresa industrial del país.S’encarregarà de l’assessorament i seguiment de clients en pro-ductes de calefacció, lampisteria, subministraments industrials, energies renovables, etc.Imprescindible coneixement del mercat andorrà i experiència mí-nima de 3 anys en el sector industrial.Pensem en una persona amb iniciativa, orientada a resultats, alta capacitat de negociació, perseverança i treball en equip.

ESPECIALISTA EN MÀRQUETING ON-LINEFormació específica en màrqueting.Serà el responsable del disseny de les campanyes de màrqueting on-line per a diferents clients.Imprescindible experiència en la gestió de campanyes Adwords, així com les diferents principals xarxes socials.Persona amb gran capacitat de comunicació i de treball en equip.

ADMINISTRATIU COMERCIALPersona, altament comunicativa amb capacitat per fer venda telefònica. Es valoraran coneixements de comerç electrònic. Im-prescindible anglès a nivell alt. Alts coneixements d’Excel.Incorporació immediata.

TALLER PRÀCTIC: ELABORACIÓ D’UNA MEMÒRIA SOSTENIBLE

DIJOUS 7 DE JUNY

Dirigit a:- Persones sensibles amb al Responsabili-

tat Social Corporativa- Persones responsables deins de l’or-

ganització de la Responsabilitat Social Corporativa

Programa:- Aproximació a la RSC.- Presentació de la Golbal Reporting

Initiative.- Què és una memòria de responsabilitat

social?- Oferir les pautes per elaborar una me-

mòria de sostenibilitat.- Verificar el seu nivell de compliment

HORARI: 9.30-13.30h i de 15 a 18hPREU: 195€* per personaINCLOU: material, dinar

i coffe-break *Impostos no inclosos

LES FINANCES A L’ABAST DE TOTHOMDIMECRES 20 DE JUNY

Amb aquesta formació pretenem proporcionar als diferents participants el coneixement necessari en aquells Conceptes, Eines i Tècniques en el marc Financer que permeti:- Conèixer de manera clara les implicacions financeres que tenen les seves decisions i accions.- Comprendre, interpretar i analitzar les diferents informa-cions de tipus Econòmic-Financer que se’ls presentin en el seu àmbit de gestió, amb la finalitat de potenciar la seva capacitat de presa de decisions.- Aconseguir un coneixement més ampli i global del Ne-goci que els permeti entendre millor i participar amb una major aportació en les diferents decisions, podent valorar l’impacte de les mateixes en la salut Patrimonial, Financera i Econòmica de la Companyia.- Millorar la comunicació entre les diferents àrees i funcions amb la finalitat d’aconseguir els Objectius Estratègics de la Companyia a través de fomentar i aconseguir compromi-sos, consens i complicitats entre ells.- Establir una apropiada comunicació interna amb els inte-grants de l’’Àrea Econòmic-Financera, així com amb l’àmbit financer exterior en la mesura que fos requerida.

FORMADOR: Antoni Matas, professor a ESADEHORARI: 9.30h-13.30h i de 15 a 18.00h

PREU: 195€* per personaINCLOU: material, dinar i coffe-break

*Impostos no inclosos

Page 25: Diari del 22 de maig del 2012

CLASSIFICATS 25DIMARTS, 22 DE MAIG DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

RESPONSABLE DE QUALITAT

Imprescindible:

Titulació en ciencia i tecnologia dels aliments i dietètica i nutrició

Experiència demostrableen lloc similar.

Nacionalitat andorrana o permís de treball.

Català, castellà i francès.

Interessats, truqueu al telèfon 843 433 de 9.00 h a 15.00 h i de 17.00 h a 20.00 h.

De dilluns a divendres.

Selecciona:

SECRETÀRI/AS’encarregarà de tasques generals: recepció, atenció telefònica i tasques administrati ves vàries.

Els candidats han de complir com a mínim els següents requisits:- Estudis de Secretariat o equivalent- Imprescindible domini perfecte del català, el castellà i l’anglès- Informàti ca nivell d’usuari avançat (Offi ce)- Experiència demostrable en feina similar- Disponibilitat horària

S’ofereix:Incorporació immediata a una empresa jove i amb projecció internacionalSou segons la vàlua del candidatPossibilitat de creixement professional

INTERESSATS, ADRECEU CURRICULUM VITAE AMB FOTOGRAFIA A: TAG SYSTEMS SA, Dept. de RRHH, ctra. de la Comella, 49, Andorra la Vella,o bé truqueu al 87 96 00 (fax. 87 96 06)e-mail: [email protected]

IMPORTANT CENTRE COMERCIALCERCA:

PASTISSER/AFORNER/A

Incorporació immediata

Imprescindible permís de treball o nacionalitat andorrana

Interessats, truqueu al 843 433 i demaneu per la Sra. Tere

de 10 h a 20 h de dilluns a diumenge.

Multi nacional líder en el sector d’arranjaments itransformacions necessita incorporar modista:

OFERIM• Condicions laborals sati sfactòries• Possibilitat de jornada completa o mitja jornada• Salari en funció dels coneixements i la formació• Possibilitats de créixer professionalment

DEMANEM• Experiència i coneixements d’uti lització de

màquines de cosir semiindustrials• Do de gents i acti tud comercial• Català i castellà correctament parlats

(es valorarà el coneixement d’altres llengües)• Permís de treball• Incorporació immediata

Interessats, truqueu:Mati ns: 33 02 21 (Sra. Isa)

Tardes: 34 44 10 (Sra. Alícia)

BAR CAFETERIA SITUAT A ANDORRA LA VELLA cerca

ENCARREGAT

Requerim:- Experiència demostrable en llocs similars

- Capacitat de gestió i organització d’equips de treball- Català i castellà parlats i escrits correctament

- Capacitat de treball, persona seriosa, responsable i amb bona presència- Preferiblement amb coneixements informàtics i de software de punt de

venda de restauració (Frontrest)- Permís de residència i treball

Oferim:- Incorporació immediata

- Contracte indefinit- Sou en funció de la vàlua de la candidatura

Interessats/ades, envieu CV a [email protected], indicant la referència “encarregat”

Page 26: Diari del 22 de maig del 2012

ClassifiCats26 Dimarts, 22 De maig Del 2012

OFERTES DE TREBALL Tel. ( +376) 8 72 0 90Internet: www.treball.ad

Govern d'AndorraDepartament de TreballServei d'Ocupació

Ref. Treball ofert Lloc Agricultura, ramaderia, caça i silvicultura 5538 Peó ramader, en general LA MASSANA Indústries manufactureres 4494 Forner ANDORRA LA VELLA5305 Dependent de comerç, en general RANSOL5419 Tècnicenimpressió,engeneral(indústriesgràfiques) ENCAMP Construcció 5543 Enginyer tècnic en informàtica, en general ANDORRA LA VELLA5529 Agent comercial LA MASSANA Venda i reparació de vehicles 5597 Mecànicajustadordel’automòbil,engeneral(turismesifurgonetes) SANTACOLOMA Comerç a l’engròs 4952 Empleatadministratiu,engeneral PASDELACASA5259 Agent comercial ANDORRA LA VELLA5515 Tècnicmitjàdemantenimentireparacióinformàtics(hardware) PASDELACASA5313 Modista ANDORRA LA VELLA5596 Cambrer,engeneral PASDELACASA Comerç al detall i reparació d’estris domèstics 5565 Dependent de peixateria SANT JULIA DE LORIA5428 Dependentdecomerç,engeneral PASDELACASA5467 Encarregatdebotiga PASDELACASA5582 Caixerdecomerç PASDELACASA5570 Dependentd’articlesd’esport,caçaipesca ANDORRALAVELLA5568 Dependentdeteixitsipecesderoba ESCALDES-ENGORDANY5426 Dependentdeperfumeriaidrogueria PASDELACASA5569 Dependentd’articlesd’esport,caçaipesca ANDORRALAVELLA5157 Encarregat de botiga SANT JULIA DE LORIA5602 Arquitectetècnic(aparellador) ANDORRALAVELLA5621 Fuster,engeneral5612 Dependentdemoblesiarticlesdedecoració ALDOSA-LAMASSANA Hoteleria 5495 Capdemenjadoromestre-sala ANDORRALAVELLA5526 Cuiner,engeneral ANDORRALAVELLA5519 Ajudantdecuina ANDORRALAVELLA5190 Capdemenjadoromestre-sala PASDELACASA5220 Empleat en agència de viatges, en general SOLDEU5510 Reboster pastisser (hoteleria) SOLDEU5498 Capdemenjadoromestre-sala SOLDEU5333 Recepcionistad’hotel ESCALDES-ENGORDANY5423 Governant(hoteleria) SOLDEU5353 Directord’hotel,de10assalariatsomés SOLDEU5406 Capdemenjadoromestre-sala SOLDEU5493 Capdecuina(hoteleria) ANDORRALAVELLA5491 Agent comercial ANDORRA LA VELLA5397 Capdemenjadoromestre-sala PASDELACASA5399 Cuiner,engeneral PASDELACASA5450 Cuiner,engeneral SOLDEU5448 Cuiner,engeneral PASDELACASA5430 Recepcionistad’hotel SOLDEU5400 Cuiner,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5520 Cuiner,engeneral ANDORRALAVELLA5339 Capdecuina(hoteleria) PASDELACASA5614 Ajudantdecuina ORDINO5586 Cambrer,engeneral SOLDEU5594 Capdemenjadoromestre-sala SOLDEU5601 Cambrer,engeneral LLORTS

5604 Cambrer,engeneral SOLDEU5606 Cambrer,engeneral PASDELACASA5610 Guiadeturisme SOLDEU5585 Recepcionistad’hotel SOLDEU5613 Recepcionistad’hotel ORDINO5593 Recepcionistad’hotel SOLDEU5617 Cuiner,engeneral INCLES5623 Ajudantdecuina PASDELACASA5624 Cambrer,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5625 Cuiner,engeneral ESCALDES-ENGORDANY5626 Directordedepartamentd’operacionsenempresad’hoteleriaorestauració, de10assalariatsomés SOLDEU5628 Governant(hoteleria) ANDORRALAVELLA5611 Capdecuina(hoteleria) ORDINO5574 Recepcionistad’hotel ANDORRALAVELLA5541 Cuiner,engeneral PASDELACASA5571 Cambrer,engeneral PASDELACASA Transport, emmagatzematge i comunicacions 5584 Guiadeturisme SOLDEU5508 Programadord’aplicacionsinformàtiques ANDORRALAVELLA5429 Mecànicajustadordecamionsiautobusos,engeneral SANTJULIÀDELÒRIA Sistemafinancer5126 Economista ESCALDES-ENGORDANY5344 Economista ANDORRA LA VELLA5600 Tècnicsuperiorencomptabilitatofinances,engeneral ANDORRALAVELLA Serveis empresarials i activitats immobiliàries 5474 Programadord’aplicacionsinformàtiques ANDORRALAVELLA5482 Analista programador, nivell mitjà ANDORRA LA VELLA5472 Programadord’aplicacionsinformàtiques ANDORRALAVELLA5473 Analista programador, nivell mitjà ANDORRA LA VELLA5506 Assessorfiscalitributari ESCALDES-ENGORDANY5518 Tècnicenorganitzaciódefiresiesdevenimentsdiversos ANDORRALAVELLA4725 Tècnicenseguretatisaluteneltreball,engeneral ANDORRALAVELLA5548 Periodista ANDORRA LA VELLA5432 Urbanista ANDORRA LA VELLA5245 Empleatadministratiu,engeneral ANDORRALAVELLA Administració pública 4790 Tècnic en estadística ANDORRA LA VELLA5562 Professord’artdramàtic LAMASSANA5563 Monitord’educacióitempslliure LAMASSANA5564 Monitord’educacióitempslliure LAMASSANA Educació 5580 Professord’idiomes,engeneral ANDORRALAVELLA5531 Professord’idiomes,engeneral ESCALDES-ENGORDANY Activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials 5598 Auxiliard’infermeriahospitalària,engeneral ANDORRALAVELLA Altres activitats socials i de serveis 5589 Recepcionistad’hotel ANYÓS5588 Cambrer,engeneral ANYÓS5146 Banyista socorrista ANDORRA LA VELLA5468 Perruquerunisex SANTJULIADELORIA5447 Bugader,rentadoriplanxadorderoba,amà PASDELACASA Llars que ocupen personal domèstic 5629 Cuidadordenens ALDOSA-LAMASSANA5422 Cuidadordenens ANDORRALAVELLA

Ref. Treball ofert Lloc

Fundat el 1945

Desitja incorporar:

RESPONSABLE D'ATENCIÓAL CLIENT I ADMINISTRACIÓ

(amb alt nivell de l'idioma rus)

Cerquem una persona que posseeixi elevades habilitats pel 

gust i tracte amb el client, així com experiència demostra-

ble en gestió administrativa. 

És  requisit  indispensable  per  assumir  el  lloc  el domini 

parlat i escrit del català, així com serà valorable el conei- 

xement d'altres idiomes com ara l'anglès o el francès.

Les persones interessades poden fer arribar el seu CV 

a través del correu electrònic [email protected]

o bé fer una entrega en mà al Departament de Recursos 

Humans de l'avinguda d'Enclar, 142, a Santa Coloma.

Page 27: Diari del 22 de maig del 2012

CLASSIFICATS 27DIMARTS, 22 DE MAIG DEL 2012

IMPORTANT CENTRE COMERCIALBUSCA

RESPONSABLES PER A LES SEVES SECCIONS DE:

- ALIMENTACIÓ- BOTELLERIA

- PRODUCTES FRESCOS- DROGUERIA

- PERFUMERIA- ROBA

REQUISITS:

Edat: entre 25 i 35 anys.Experiència demostrable.

Bona presència.Permís de treball o nacionalitat andorrana imprescindibles.

Imprescindible català, castellà i francès.

Interessats, envieu CV [email protected].

El lideratge del sector hoteler passa per la

qualitat dels nostres serveis i pel nostre equip humà

www.plazandorra.com Interessats, truqueu al 87 94 44 i demaneu per la Sra. Ruth o el Sr. Jordi.

Interessades, truqueu al 87 44 44 idemaneu pel Sr. Jonathan o el Sr. Rafael.

Selecciona per a incorporació immediata

CAMBRERA DE PISOS

Amb permís de residència i treball i experiència demostrable.

Interessats, truqueu al 87 29 51 idemaneu pel Sr. Josep o el Sr. Axel.

Selecciona per a incorporació immediata

CAMBRERA D’HABITACIONSAmb permís de residència i treball

i experiència demostrable.

RECEPCIONISTAAmb permís de residència i treball.

Experiència demostrable.

Selecciona per a incorporació immediata

RESPONSABLE D’ÀREA DE RESTAURACIÓAmb permís de residència i treball i experiència demostrable.

Amb dots comercials i de lideratge.Salari a convenir i incentius segons resultats.

AJUDANT DE CUINAAmb permís de residència i treball.

Persona jove, amb motivació i ganes d’aprendre.

Selecciona:ASSISTENT DE DIRECCIÓDependent de la Direcció de Vendes del grup. S’encarregarà de diferents tasques relacionades amb el Departament Comercial.Els candidats han de complir com a mínim els següents requisits:- Estudis relacionats amb Secretariat de Direcció o equivalent- Imprescindible domini perfecte del català, el castellà i l’anglès- Es valoraran altres idiomes- Informàti ca a nivell d’usuari avançat (Offi ce)- Experiència demostrable en feina similar- Disponibilitat horària

S’ofereix:Incorporació immediata a una empresa jove i amb projecció internacionalSou segons la vàlua del candidatPossibilitat de creixement professional

INTERESSATS, ADRECEU CURRICULUM VITAE AMB FOTOGRAFIA A: TAG SYSTEMS SA, Dept. de RRHH, ctra. de la Comella, 49, Andorra la Vella,o bé truqueu al 87 96 00 (fax. 87 96 06)e-mail: [email protected]

Cursos i certificacions oficials d’AENOR

Per a més informació truqueu al 805 888 o bé a [email protected]

ISO 27000

S-0A S-0B

S-01 S-01

S-02 S-02

S-05

S-03

S-09

S-01

S-02

S-05

S-03

S-09

Fonaments de la gestió de la seguretat de la informacióCom implementar un sistema de gestió de la seguretat de la informacióTaller pràctic d’anàlisi i gestió de riscos de la informacióMetodologia d’auditoria de sistemes de gestió de seguretat de la informacióGestió de la continuïtat del negoci i plans de contingència

CURSOS Els cursos començaran al mes de juliol

Page 28: Diari del 22 de maig del 2012

28 DIMARTS, 22 DE MAIG DEL 2012 OCI

Des de dijous 2.

Des de dijous 9

NOVETATS EN CARTELLERA

L'agent Ethan Hunt, acusat d'un atemptat terrorista amb bombes contra el Kremlin, és desautoritzat juntament amb la resta de l'organització al posar-se en marxa el Protocol Fantasma. Abandonat a la seva sort i sense recursos, Ethan ha de trobar la manera de rehabilitar el bon nom de la seva agència i impedir un nou atac. Per complicar encara més les coses, Ethan es veu obligat a embarcar-se en aquesta missió amb un equip de companys de l'IMF fugitius.Quarta entrega de les aventures de l’agent secret americà Ethan Hunt, representat com és costum per l’estrella de Hollywood, Tom Cruise. Acció i intriga en una cinta dirigida per Brad Bird.

ALTRES TÍTOLS EN TAQUILLA

MISIÓN IMPOSIBLE: PROTOCOLO FANTASMA

SHERLOCK HOLMES 2 Fins dimecres 23. THE ARTIST Fins dimecres 23.LA DAMA DE HIERRO Fins dijous 24.LA CARA OCULTA Fins dijous 24.MÉTODO PELIGROSO Fins dimecres 23.

IN TIME Fins dijous 24.HABEMUS PAPAM Fins dimecres 23.EL MONJE Des de dijous 24.ORO NEGRO Fins dimecres 23CERTAIN PREY Fins diumenge 20.

diumeng

AQUESTA SETMANA A CANAL +

DEL 18 AL 23 DE MAIG DE 2012

Des de dijous 24.

Fins que va ser acomiadat, el afable i amigable Larry Crowne era un líder de primera en una gran companyia, on va treballar des que va sortir de la Marina. Amb una hipoteca absurda, per un habitatge devaluat, i sense saber què fer amb tants dies lliures, de sobte, Larry segueix els consells dels seus amics i veïns i torna a la universitat local per començar de nou. A la Universitat Comunitària de East Valley, Larry es converteix en part d'un pintoresc grup d'estudiants que es mouen en vespa. Tots ells estan intentant guanyar-se un futur millor. Per a la seva pròpia sorpresa, Larry comença a sentir-se atret per la seva professora, Mercedes Tainot, que ha perdut tota la passió, tant per l'ensenyament com pel mort de fam del seu marit.

NO HABRÁ PAZ PARA LOS MALVADOSORO NEGRORhoda Williams és una jove intel·ligent que busca la manera de reparar una terrible tragèdia. Viu en un món com el nostre, llevat que, sobtadament, al llarg de la nit, al cel apareix un planeta misteriosament idèntic iprovisionalment anomenat Terra 2. És com un gegantí i reflectant mirall gravitant sobre nosaltres. Per Rhoda, aquest estrany i inquietant planeta, així com la realitat paral·lela que els científics afirmen que brinda, constitueix la seva última esperança. Des de dijous 24.

ALVIN Y LAS ARDILLAS 3

Des de divendres 18.

BEGINNERSOliver (Ewan McGregor) és un home relativament jove que comença a replantejar la seva vida i les seves relacions amoroses a partir del moment en que el seu pare, Hal (Christopher Plummer), de 71 anys, que ha estat 38 anys casat amb la seva mare, li revela dues notícies tan impactants com inespera-des: que té càncer, que és gai i que té un jove amant.

Segueix-nos a Facebook i Twitter per conèixer totes les novetats. www.andorratelecom.ad

Tornen els esquirols més divertides i gamberres: Alvin, Theodore i Simon. Aquest cop s'embarquen en un creuer de luxe ... i acaben perdudes en una illa remota. Mentre busquen com tornar a casa, descobreixen que l'illa no està tan deserta com semblava. Divertida comèdia per a tota la família que combina dissenys en 3D i personatges animats amb actors reals.

LARRY CROWNE, NUNCA ES TARDEDimecres 23 a les 22:00 h.

Dimarts 22 a les 22:00 h.

El policia Santos Trinidad camí a casa, ja molt borratxo, es veu involucrat en un triple assassinat. Però hi ha un testimoni que aconsegueix escapar i que el podria incriminar. El corrupte policia inicia la caça de l'home i emprèn una investigació destinada a localitzar i eliminar al testimoni. Mentrestant, la jutge Chacón, encarregada de la investigació del triple crim, avança meticulosament en la recerca de l'assassí. Divendres 18 a les 22:00 h.

MUSEUS

Casament?Bateig?

Comunió?Recorda

Av. Fiter i Rossell, n. 6, 2n 2a, Escaldes-Engordany.

Tel.: 861 887

- Museu Casa d’Areny-PlandolitOrdino. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15 h a 20.00 h. Tel.: +(376) 836 908 Fax: +(376) 839 660 · [email protected] - Centre d’Art d’Escaldes-EngordanyAv. Carlemany, 30 (edifici de l’antic Cinema Valira), AD700 Escaldes-Engordany.Tel.: 802 255 i 890 875.www.e-e.ad · http://www.e-e.ad- Museu Iconogràfic Sant JordiEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 376 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Siadristyi - Museu de la MiniaturaEdifici Maragda - Ordino.Tel.: +(376) 838 338 · Fax: +(376) 826 [email protected] Museu Nacional de l’AutomòbilEncamp. Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel. i fax: +(376) 832 [email protected] - Museu Postal d’AndorraOrdino.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 839 760 · Fax: +(376) 839 [email protected] Museu Casa Cristo Horari: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h. Diumenge tancat.Carrer dels Cavallers, 2. Encamp.Tel.: +(376) 833 [email protected] · www.encamp.ad- Casa RullCarrer Major, Sispony.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: +(376) 836 919 · Fax: +(376) 835 [email protected] Casa de la VallCarrer de la Vall. Andorra la Vella.Horari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h. Tel.: 829 129. Entrada gratuïta.- Farga Rosell, Centre d’Interpretació del FerroHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Tel.: 829 129, 835 852 · Fax: 835 [email protected] - Museu del TabacAntiga Fàbrica Reig, c/ Dr. Palau, 17, Sant Julià de Lòria. Informació i reserves: Tel. 741 545.- Museu del PerfumAv. Carlemany, 115, 1a planta.Escaldes-Engordany.Horari: de dimarts a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Dissabte de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 a 20.00 h. Diumenge de 10.00 h a 14.00 h. Dilluns tancat. Tel.: 801 926.www.julia.ad-Museu d’Art Sacre Santa Eulàlia Encamp, església parroquial de Sta. Eulàlia.Tel.: 831 135.-Centre de Natura de la CortinadaHoraris: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 17.00 h. Dissabte, de 10.00 a 13.00 h i de 15.00 a 18.00 h. Diumenge i dilluns tancat. Tel.: 849 849.-Museu de la moto Horaris: Dimecres i dijous de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.00 h. Divendres de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 19.30 h. Dissabte, diumen-ge i festius, de 10.00 h a 13.30 h i de 15.00 h a 20.00 h. Dilluns i dimarts, tancat.Tel.: 853 444 - www.m2r.ad- Museu Obert de Geologia Roques al CarrerInformació: Oficina de Turisme.Plaça de la Rotonda, AD500 Andorra la Vella.Telèfons: (+376) 827 117 i 873 103.- Santuari de Meritxell Horari: dilluns de 9.00 a 13.00 h; de dimarts a dissabte de 9.00 a 13.00 h i diumenge tarda tancat. Telèfon i fax: 851 253.- Centre d’Interpretació Andorra RomànicaHorari: de dilluns a diumenge de 10.00 h a 14.00 h i de 15.00 h a 20.00 h.Telèfon i fax: 839 [email protected] MW - Museu de l’ElectricitatAv. de la Bartra s/n. Encamp. Tel: (+376) 739 111. www.museumw.ad. [email protected]: de dimarts a dissabte de 9.30 h a 13.30 h i de 15.00 h a 18.30 h.Diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h.- Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del MadriuAv. Carlemany, 8. Escaldes-Engordany. Tel: 890 879. [email protected], www. e-e.adHoraris de dilluns a dissabte de 09.30 h a 13.00 h i de 15.00 h a 19.00 h. Diumenge: de 10.00 h a 13.00 h.

CARTELLERA

Illa Carlemany Av. Carlemany, 68-72, Escaldes-Engordany - Tel.: 892 040 • Guiu Av. Salòria, 55, la Seu d’Urgell

INFILTRADOS EN CLASEDos agents de la llei s’infi ltren en un insti-tut per lluitar contra la delinqüència juvenil. Schmidt i Jenko, que han estat enemics acèr-rims a l’institut, es troben a l’acadèmia de po-licia i acaben fent-se amics.

LA SOMBRA DE LA TRAICIÓNUn agent jubilat de la CIA i un jove agent de l’FBI formen equip per capturar un assas-sí soviètic que tots creien mort. Ara sembla que ha tornat a l’acció, deixant el seu segell distintiu en l’assassinat d’un senador dels Es-tats Units.

Cinemes Illa Carlemany LA SOMBRA DE LA TRAICIÓN 18.10, 20.30, 22.40

ELS CADELLS, EL CODI DE MARCO POLO 17.30

INFILTRADOS EN CLASE 19.30, 22.15

SOMBRAS TENEBROSAS 18.00, 20.30, 22.40

AMERICAN PIE: EL REENCUENTRO 17.50, 20.20, 22.40

LOS VENGADORES 19.15, 22.00

THE WISH FISH 17.45

LOS VENGADORESLa trobada més espectacular de superherois de Marvel. Un enemic amenaça la seguretat mundial, així que Nick Fúria, director de l’agència internacional per al manteniment de la pau, necessita urgentment un equip que salvi el món del més gran dels desastres.

SOMBRAS TENEBROSASL’any 1752 Joshua i Naomi Collins, amb el seu jovenet fi ll Barnabas, salpen de Liverpool per començar una nova vida a Amèrica. Però ni un oceà no és sufi cient per escapar de la misteriosa maledicció que ha caigut sobre la seva família.

AMERICAN PIE: EL REENCUENTROTots tornen a East Great Falls per participar en una reunió de l’institut. És l’ocasió perfec-ta perquè comencin a explicar-se mútuament la veritat de les seves desordenades (i poc bri-llants) vides i acabar sent més amics que mai.

THE WISH FISHOpil odia el peix. La seva mare, en un intent desesperat perquè deixi el menjar escombra-ria, li serveix un plat especial: el peix dels de-sitjos. Però ell ja no creu en contes de fades i s’ho pren com una broma.

ELS CADELLS, EL CODI DE MARCO POLOEls Cadells viuen en diferents parts del món però es retrobaran per complir una missió ur-gent: salvar la ciutat de Venècia. Utilitzaran tot el seu enginy per aconseguir el Codi de Marco Polo abans que la bruixa Cornella.

Page 29: Diari del 22 de maig del 2012

oci 29Dimarts, 22 De maig Del 2012

URGÈNCIESServei Urgent Mèdic (SUM) 116 Hospital de Meritxell 871 000Urgències (la Seu) 973 35 29 42Hospital (la Seu) 973 35 00 50Transport Sanitari Programat 871 116Creu Roja 808 225Policia 110Policia Municipal (la Seu) 092Mossos d’Esquadra 088Bombers 118 Bombers (la Seu) 085Ambulància (la Seu) 973 35 33 35 FEDA (avaries) 145 Andorra Telecom (Avaries/Aten. al client) 115Andorra Telecom (Inf. nacional) 111Andorra Telecom (Inf. internacional) 119

INSTITUCIONSGovern d’Andorra 875 700Ajuntament de la Seu 973 35 00 10Tràmits de Govern 150 CASS 870 870Oficina d’Immigració 872 072Cambra de Comerç 809 292Trànsit 1802 1802Ambaixada espanyola 800 030 Consolat espanyol 800 080Ambaixada francesa 736 700Ambaixada portuguesa 805 305Batllia 870 730Sindicatura 877 877 Bisbat d’Urgell 973 35 00 54

COMUNS Canillo 751 036Encamp 873 200 Ordino 878 100La Massana 736 900 Andorra la Vella 873 100Sant Julià de Lòria 871 700 Escaldes-Engordany 890 890

SERVEIS Mobilitat 1802 1802Serveis Funeraris Sixto 807 180 Pompes Fúnebres And. 822 466Pompes Fúnebres Valls 866 632 Correus (la Seu) 973 35 07 24Correus francesos 820 408Correus espanyols 820 257

INFORMACIÓ TURÍSTICAOficina Nacional de Turisme 820 214Canillo 751 090Encamp 731 000Oficina de Turisme d’Ordino 878 173La Massana 835 693Andorra la Vella 873 103Sant Julià de Lòria 744 045Escaldes-Engordany 820 963Turisme de la Seu 973 35 15 11

BIBLIOTEQUESNacional 826 445Pública de Govern 828 750Canillo 851 888Ordino 878 136Escaldes-Engordany 890 890Sant Julià de Lòria 844 044La Massana 736 910Encamp 732 704Pas de la Casa 856 787Biblioteca de la Seu 973 36 06 66

AUTOBUSOSAlsina Graells 827 379 / 973 35 00 20Bus Blues 362 324 / [email protected] Interurbana Andorrana, S.A. 806 555 / www.interurbana.adHispano Andorrana (+376) 807 000www.andorrabus.comHispano Igualadina 803 789 / (+34) 977 77 06 98Nadal 805 151 / (+34) 902 40 50 40 e-mail: [email protected] (Autocars) 803 789 e-mail: [email protected] 820 907 / (+34) 96 349 67 67Viatjes Montmantell 807 444 www.andorralleida.comViatges Soldevila 828 117

FARMÀCIES DE GUÀRDIAAndorra la Vella Farmàcia La BordaC/ Prat Primer, 4 - Tel.: 806 340Pas de La Casa Farmàcia de les PistesAv. d’Encamp 9 - Tel.: 856 580 - 347 958

TELÈFONS

www.guiaon.ad ofereix gratuïtament a usuaris

registrats: “Click-Pressupostos” de qualsevol servei

d’empreses i “Click-Reserves” en restaurants.

SOLu

ciO

NS N

. 2.0

55

SOLu

ciON

S 1.

455

SudOku NÚM. 1.456HORÒSCOP

5 9 4 84 9 6 5

3 6 1 42 9 5 8

5 7 3 46 4 2 5

9 7 8 47 5 9 1

4 3 7 5

SUDOKU NÚM. 1.544

SO

LU

CIO

NS

N.

1.5

43

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #0 [15/05/2012]8 3 5 9 4 2 7 1 64 1 9 5 6 7 8 2 32 7 6 3 8 1 5 9 4

6 5 2 4 7 3 1 8 99 8 3 1 2 5 6 4 77 4 1 6 9 8 2 3 5

5 9 4 2 1 6 3 7 83 2 8 7 5 4 9 6 11 6 7 8 3 9 4 5 2

Solution #1 [15/05/2012]4 3 7 1 6 8 5 2 91 5 6 9 7 2 3 8 49 2 8 3 5 4 6 1 7

5 7 4 8 3 6 2 9 13 9 2 5 1 7 8 4 68 6 1 2 4 9 7 3 5

2 4 9 6 8 5 1 7 36 8 3 7 9 1 4 5 27 1 5 4 2 3 9 6 8

Solution #2 [15/05/2012]8 3 1 2 7 4 5 6 92 9 7 3 6 5 4 8 15 6 4 8 1 9 7 3 2

3 1 8 9 4 7 2 5 64 7 6 5 2 8 9 1 39 2 5 1 3 6 8 7 4

6 8 9 4 5 1 3 2 77 4 3 6 8 2 1 9 51 5 2 7 9 3 6 4 8

Solution #3 [15/05/2012]5 4 2 8 1 9 7 6 38 3 6 4 2 7 5 9 17 9 1 5 6 3 2 4 8

3 5 9 2 7 6 8 1 46 1 7 3 4 8 9 5 24 2 8 9 5 1 3 7 6

2 6 3 7 9 4 1 8 51 7 5 6 8 2 4 3 99 8 4 1 3 5 6 2 7

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

En general, serà un bon moment per inici-ar un nou projecte. Les amistats i les activitats en grup seran un gran avantatge per poder aconseguir-ho.

Estaràs llest per gau-dir d’un moment me-ravellós i molt social. Tens l’energia que ne-cessites per fer tota la feina que tens acumu-lada.

Els diners et poden ar-ribar a través d’algun pagament d’una asse-gurança. Estaràs po-sant molta energia per augmentar els teus in-gressos.

Aquest serà un mo-ment fabulós per al romanç i gaudir amb la parella. També és el moment ideal per a programar unes peti-tes vacances.

Podràs aprofi tar al-guna oferta per com-prar quelcom impor-tant per a la teva llar. Aquest és un gran moment per gaudir amb les amistats.

Les comunicacions amb els altres seran càlides i meravello-ses. De fet, el teu estil de comunicació serà hàbil i guanyaràs en qualitat de vida.

Estaràs ple de bones vibracions i que et fa-ran sentir bé. Tindràs una actitud positiva i un estil guanyador. A més, gaudiràs molt amb els nens.

Si practiques algun esport de competició, estaràs imparable. Aquesta mateixa ener-gia positiva, la podràs aprofi tar en el teu lloc de treball.

Els teus guanys i tot el relacionat al teu treball rebran un impuls ge-nial. Estaràs en plena forma física i mental i es notarà en el contac-te amb els altres.

Diferents infl uències astrològiques et do-naran una empenta per sortir de la rutina. Tindràs el desig de passar inadvertit en-tre els amics.

La teva capacitat de guanyar diners serà molt gran, serà un moment meravellós per als negocis i el co-merç. Estàs en contac-te amb l’art.

Hauries de fer alguna millora en el teu ha-bitatge. Aconseguiràs molt en el teu lloc de treball i a fi nal de mes ho veuràs recompen-sat.

AQ

UA

RI

21 g

ener

- 19

febr

erES

CO

RPÍ

24

oct.

- 22

nov

.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAU

RE

21 ab

ril -

21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20

mar

çSA

GIT

AR

I 23

nov

. - 21

des

.V

ERG

E 24

agos

t - 23

set.

BES

SON

S 22

maig

- 21

juny

CA

PRIC

OR

N

22 d

es. -

20 g

ener

CR

AN

C22

juny

- 23

julio

l B

ALA

A

24 se

tem

bre -

23 o

ct.À

RIE

S 21

mar

ç - 20

abril

ANUNCIS BREUS

OCI14 DIVENDRES 18 DE MAIG DE 2012

IMMOBILIÀRIES

Vendes

Corts CatalanesPiso seminuevo. 3 habitaciones, 2 baños. 76.000€. Tel.: 610 722 296

Molleruss, torre fi n de semana. 2 habitaciones, co-medor con fuego a tierra, baño, almacén, 1.000m2 de terreno, valla-da, agua. 29.000€. Tel.: 691 477 476

Es ven o es lloga casa a Artesa de Lleida. Garatge de 80m2, men-jador-sala amb xeme-neia, 3 habitacions + un despatx. 210.000€ o lloguer amb opció a compra. Tel: 655 703 770 (Paquita); 630 140 250 (Ana), 973 289 239 (Josep).

Puigverd de Lleida. Torre de 90m2 en urbaniza-ción con 1.700m2 de terreno urba-no. 3 habitacio-nes, calefacción, agua potable y luz. 135.000€. Tel.: 691 477 476

Terreny d’ametllers de tres hectàrees i mitja (35.000m2) a les Borges Blanques, to-talment pla, amb una construcció a reformar de 70m2, entre cabana i magatzem. Regable amb el futur Segarra-Garrigues. Ametllers

en plena producció. Preu: 35.000€. Informa-ció: 636 189 656.

Albatarrec. Torre fi n de sema-na, 1 habitación, baño, cocina, almacén, piscina con depuradora. 800m2 terreno. Vallada, agua y luz. 82.000€. Tel.: 691 477 476

Ocasión Bellcaire. Va-rias fi ncas económicas regadío, en venta. Tel.: 638 356 503.

Torre Alcoletge 2 habitaciones, cocina inde-

pendiente, baño, almacén, a.a. 2.00m2 de terreno, vallada, luz

y agua. 87.000€Tel.: 691 477 476

Finca a les Borges Blanques de 5.500m2 de regadiu, amb una petita cabana, a la par-tida de la Font Vella, actualment s’hi cultiva alfals, ideal per a qual-sevol tipus de cultiu de regadiu i ideal per fer-hi hort. Preu: 15.000 euros. Informació: 636 189 656. Possibilitat de fi nançament.

Es ven casa zona Balàfi a. Magat-zem i trasters. Pis 4 habitacions, terrassa i buhar-dilla. Particu-lar. Josep M. Tel.: 626 949 122.

Oportunitat!!! Tor-re o casa de camp en venda a les Borges Blanques d’uns 80m2 amb 5 jornals de terra de regadiu. La casa és

de planta baixa i té un gran jardí al revoltant, també té una zona vallada legalment, ja que hi havia cavalls. Situada a un parell de quilòmetres de les Bor-ges, entrada directa del camí general. Visites sense compromís. In-formació: 636 189 656.

Piso Cappont 110m2 totalmente reforma-do. Exterior. 4 habitaciones, 1 baño, 1 aseo, amueblado.

114.000€Tel.: 610 722 296

Finca de 30 hectàrees (300.000m2) d’oliveres a Cervià de les Gar-rigues, amb casa per viure-hi, magatzem de 280m2, aigua, una cabana gran de pedra, es ven amb tractor i to-tes les eines per poder treballar la terra. Preu: 350.000 euros. Infor-mació: 636 189 656.

Bon preu, apartament a Benicàssim. 5a planta. Vistes al mar i muntanya. 2 habitacions, balcó, terrassa, piscina comu-nitària i gran zona ajardinada. Luis: 692 138 103

Finca d’oliveres a les Borges Blanques, 1,8 hectàrees, amb una ca-bana de pedra centenà-ria en perfecta conser-vació, amb el teulat i el terra nou. Camí parti-cular a l’entrada de la fi nca, no pot passar-hi cap veí per la fi nca, oli-veres ben cuidades i en plena producció. Zona molt tranquil·la, ideal per gaudir de la natu-ra. Informació: 636 189

656. Preu 30.000 euros. Visites sense compro-mís.

Avinguda Perpinyà. 3 habitaciones, 2 baños y par-king. 72.000€. Tel.: 610 722 296

LloguersÁtico 2 dormitorios, terraza. 4º sin ascensor. Junto Catedral, amue-blado. Precio: 350€/mes. Tel.: 619 747 200.Es lloga apartament. 60m2. C/ Lluís Com-panys. Sense mobles, dos habitacions. Tel.: 973 264 450.

FEINA

OfertesConstructora familiar lleidatana s’ofereix per a tot tipus de construc-ció i reformes generals. Demani’ns pressupost, no hi perd res! Tel.: 654 062 995.

VEHICLES

VendesPer jubilació, es ven Dumper seminou, puntals, bastida, tau-lons metàl·lics, etc. per la construcció. Ramon: 609 323 822.Renault Clio diesel color gris. Any 2001. 137.000 km. 1.500€. Tel.: 646 655 022.Rover 400. Bon estat. 1.000€. Tel.: 646 655 022.

VARIS

Compres

COMPRO JUGUETES ANTIGUOS

muñecos/as, trenes, scalextric

610 870 443

Compro juguetes anti-guos. Muñecos/as, tre-nes, Scalextric. Tel.: 610 870 443.

Compro oro y plata. Máxima tasación. C/ Pi i Margall, 2 (frente Auditorio) y C/ Unió, 13. Lleida. Tel.: 675 883 815

Compro discos, tebeos, cromos, postales, novelas, muñecas, Scalex-tric, libros, etc. Tel.: 669 548 488

ESOTERISME

Amor, futuro 806 556139. Teresa Vidente. Visa 914 761003.

Adultos,máximo 1,49 €

CONTACTES/RELAX

Necesitamos hombres para sexo con señoras. Tel.: 649 009 850.

Vols un anunci bàsic per paraules?Finca de 30 hectàrees d’oliveres a Cervià de les Garrigues. Preu: 350.000 euros. Infor-mació: 636 189 656.Rover 400. Bon estat. 1.000€. Tel.: 646 655 022.

0.33€per paraula + 18%IVA

Potser prefereixes un anunci requadrat? Que també queda molt bé

Tàrrega solar industrial

amb tots els serveis. Parcel·la de 5000m2.

Bon preu Tel. 973 314 387

9€ per mòdul requadrat + 18%IVA

Vols un anunci ressaltat? Es veu força oi?

Renault Clio diesel. Color gris. Any 2001. 137.000km. 1.500€. Tel.: 646 655 022

0.33€ per paraula+ 18%IVA

+1€Potser t’agrada més requadrat i també amb color de fons? Cap problema...

Es ven o es lloga casa en Artesa de Lleida. 3 habitacions (1 suite) + 1 despatx. Menjador-sala amb xemeneia. Calefacció de gas-oil. Tel. 655 703 770 - 973 289 239

Per jubilació Es ven Dumper semi-nou, puntals, bastida, taulons metàl·lics, etc.

per la construcció

Tel. 609 323 822

9€ per mòdul requa-drat + 18%IVA

+1€

Ho combinem com tu vulguis

Sol·licita més informació

sobre aquesta nova campanya

trucant al

973 260 065

PREU PER PARAULES (PARAULA → 0.33 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL → 9 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS → 17 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

MOTS ENcrEuaTS NÚM. 2.056

HORÒSCOP

5 9 4 84 9 6 5

3 6 1 42 9 5 8

5 7 3 46 4 2 5

9 7 8 47 5 9 1

4 3 7 5

SUDOKU NÚM. 1.544

SO

LUC

ION

S N

. 1

.54

3

Artificial Intelligence Research Group. University of Lleida

Solution #0 [15/05/2012]8 3 5 9 4 2 7 1 64 1 9 5 6 7 8 2 32 7 6 3 8 1 5 9 4

6 5 2 4 7 3 1 8 99 8 3 1 2 5 6 4 77 4 1 6 9 8 2 3 5

5 9 4 2 1 6 3 7 83 2 8 7 5 4 9 6 11 6 7 8 3 9 4 5 2

Solution #1 [15/05/2012]4 3 7 1 6 8 5 2 91 5 6 9 7 2 3 8 49 2 8 3 5 4 6 1 7

5 7 4 8 3 6 2 9 13 9 2 5 1 7 8 4 68 6 1 2 4 9 7 3 5

2 4 9 6 8 5 1 7 36 8 3 7 9 1 4 5 27 1 5 4 2 3 9 6 8

Solution #2 [15/05/2012]8 3 1 2 7 4 5 6 92 9 7 3 6 5 4 8 15 6 4 8 1 9 7 3 2

3 1 8 9 4 7 2 5 64 7 6 5 2 8 9 1 39 2 5 1 3 6 8 7 4

6 8 9 4 5 1 3 2 77 4 3 6 8 2 1 9 51 5 2 7 9 3 6 4 8

Solution #3 [15/05/2012]5 4 2 8 1 9 7 6 38 3 6 4 2 7 5 9 17 9 1 5 6 3 2 4 8

3 5 9 2 7 6 8 1 46 1 7 3 4 8 9 5 24 2 8 9 5 1 3 7 6

2 6 3 7 9 4 1 8 51 7 5 6 8 2 4 3 99 8 4 1 3 5 6 2 7

Completa el taulell dividit en nou quadrats (81 caselles), dis-posats en nou fi les i columnes, emplenant les cel.les amb nú-meros de l’1 al 9 sense que es repeteixi cap xifra a la fi la, ni a la columna, ni al requadre.

Universitat de Lleida http://sudoku.udl.cat

En general, serà un bon moment per inici-ar un nou projecte. Les amistats i les activitats en grup seran un gran avantatge per poder aconseguir-ho.

Estaràs llest per gau-dir d’un moment me-ravellós i molt social. Tens l’energia que ne-cessites per fer tota la feina que tens acumu-lada.

Els diners et poden ar-ribar a través d’algun pagament d’una asse-gurança. Estaràs po-sant molta energia per augmentar els teus in-gressos.

Aquest serà un mo-ment fabulós per al romanç i gaudir amb la parella. També és el moment ideal per a programar unes peti-tes vacances.

Podràs aprofi tar al-guna oferta per com-prar quelcom impor-tant per a la teva llar. Aquest és un gran moment per gaudir amb les amistats.

Les comunicacions amb els altres seran càlides i meravello-ses. De fet, el teu estil de comunicació serà hàbil i guanyaràs en qualitat de vida.

Estaràs ple de bones vibracions i que et fa-ran sentir bé. Tindràs una actitud positiva i un estil guanyador. A més, gaudiràs molt amb els nens.

Si practiques algun esport de competició, estaràs imparable. Aquesta mateixa ener-gia positiva, la podràs aprofi tar en el teu lloc de treball.

Els teus guanys i tot el relacionat al teu treball rebran un impuls ge-nial. Estaràs en plena forma física i mental i es notarà en el contac-te amb els altres.

Diferents infl uències astrològiques et do-naran una empenta per sortir de la rutina. Tindràs el desig de passar inadvertit en-tre els amics.

La teva capacitat de guanyar diners serà molt gran, serà un moment meravellós per als negocis i el co-merç. Estàs en contac-te amb l’art.

Hauries de fer alguna millora en el teu ha-bitatge. Aconseguiràs molt en el teu lloc de treball i a fi nal de mes ho veuràs recompen-sat.

AQ

UARI

21

gene

r - 19

febr

erES

CORP

Í 24

oct. -

22 no

v.LL

24 ju

liol -

23 ag

ost

TAUR

E 21

abril

- 21 m

aig

PEIX

OS

20 fe

brer

- 20 m

arçSA

GIT

ARI

23

nov.

- 21 d

es.VE

RGE

24 ag

ost -

23 se

t.BE

SSO

NS

22 m

aig - 2

1 jun

y

CAPR

ICO

RN

22 de

s. - 20

gene

rCR

AN

C22

juny

- 23 j

uliol

BALA

NÇA

24

setem

bre -

23 oc

t.À

RIES

21

març

- 20 a

bril

ANUNCIS BREUS

OCI14 DIVENDRES 18 DE MAIG DE 2012

IMMOBILIÀRIES

Vendes

Corts CatalanesPiso seminuevo. 3 habitaciones, 2 baños. 76.000€. Tel.: 610 722 296

Molleruss, torre fi n de semana. 2 habitaciones, co-medor con fuego a tierra, baño, almacén, 1.000m2 de terreno, valla-da, agua. 29.000€. Tel.: 691 477 476

Es ven o es lloga casa a Artesa de Lleida. Garatge de 80m2, men-jador-sala amb xeme-neia, 3 habitacions + un despatx. 210.000€ o lloguer amb opció a compra. Tel: 655 703 770 (Paquita); 630 140 250 (Ana), 973 289 239 (Josep).

Puigverd de Lleida. Torre de 90m2 en urbaniza-ción con 1.700m2 de terreno urba-no. 3 habitacio-nes, calefacción, agua potable y luz. 135.000€. Tel.: 691 477 476

Terreny d’ametllers de tres hectàrees i mitja (35.000m2) a les Borges Blanques, to-talment pla, amb una construcció a reformar de 70m2, entre cabana i magatzem. Regable amb el futur Segarra-Garrigues. Ametllers

en plena producció. Preu: 35.000€. Informa-ció: 636 189 656.

Albatarrec. Torre fi n de sema-na, 1 habitación, baño, cocina, almacén, piscina con depuradora. 800m2 terreno. Vallada, agua y luz. 82.000€. Tel.: 691 477 476

Ocasión Bellcaire. Va-rias fi ncas económicas regadío, en venta. Tel.: 638 356 503.

Torre Alcoletge 2 habitaciones, cocina inde-

pendiente, baño, almacén, a.a. 2.00m2 de terreno, vallada, luz

y agua. 87.000€Tel.: 691 477 476

Finca a les Borges Blanques de 5.500m2 de regadiu, amb una petita cabana, a la par-tida de la Font Vella, actualment s’hi cultiva alfals, ideal per a qual-sevol tipus de cultiu de regadiu i ideal per fer-hi hort. Preu: 15.000 euros. Informació: 636 189 656. Possibilitat de fi nançament.

Es ven casa zona Balàfi a. Magat-zem i trasters. Pis 4 habitacions, terrassa i buhar-dilla. Particu-lar. Josep M. Tel.: 626 949 122.

Oportunitat!!! Tor-re o casa de camp en venda a les Borges Blanques d’uns 80m2 amb 5 jornals de terra de regadiu. La casa és

de planta baixa i té un gran jardí al revoltant, també té una zona vallada legalment, ja que hi havia cavalls. Situada a un parell de quilòmetres de les Bor-ges, entrada directa del camí general. Visites sense compromís. In-formació: 636 189 656.

Piso Cappont 110m2 totalmente reforma-do. Exterior. 4 habitaciones, 1 baño, 1 aseo, amueblado.

114.000€Tel.: 610 722 296

Finca de 30 hectàrees (300.000m2) d’oliveres a Cervià de les Gar-rigues, amb casa per viure-hi, magatzem de 280m2, aigua, una cabana gran de pedra, es ven amb tractor i to-tes les eines per poder treballar la terra. Preu: 350.000 euros. Infor-mació: 636 189 656.

Bon preu, apartament a Benicàssim. 5a planta. Vistes al mar i muntanya. 2 habitacions, balcó, terrassa, piscina comu-nitària i gran zona ajardinada. Luis: 692 138 103

Finca d’oliveres a les Borges Blanques, 1,8 hectàrees, amb una ca-bana de pedra centenà-ria en perfecta conser-vació, amb el teulat i el terra nou. Camí parti-cular a l’entrada de la fi nca, no pot passar-hi cap veí per la fi nca, oli-veres ben cuidades i en plena producció. Zona molt tranquil·la, ideal per gaudir de la natu-ra. Informació: 636 189

656. Preu 30.000 euros. Visites sense compro-mís.

Avinguda Perpinyà. 3 habitaciones, 2 baños y par-king. 72.000€. Tel.: 610 722 296

LloguersÁtico 2 dormitorios, terraza. 4º sin ascensor. Junto Catedral, amue-blado. Precio: 350€/mes. Tel.: 619 747 200.Es lloga apartament. 60m2. C/ Lluís Com-panys. Sense mobles, dos habitacions. Tel.: 973 264 450.

FEINA

OfertesConstructora familiar lleidatana s’ofereix per a tot tipus de construc-ció i reformes generals. Demani’ns pressupost, no hi perd res! Tel.: 654 062 995.

VEHICLES

VendesPer jubilació, es ven Dumper seminou, puntals, bastida, tau-lons metàl·lics, etc. per la construcció. Ramon: 609 323 822.Renault Clio diesel color gris. Any 2001. 137.000 km. 1.500€. Tel.: 646 655 022.Rover 400. Bon estat. 1.000€. Tel.: 646 655 022.

VARIS

Compres

COMPRO JUGUETES ANTIGUOS

muñecos/as, trenes, scalextric

610 870 443

Compro juguetes anti-guos. Muñecos/as, tre-nes, Scalextric. Tel.: 610 870 443.

Compro oro y plata. Máxima tasación. C/ Pi i Margall, 2 (frente Auditorio) y C/ Unió, 13. Lleida. Tel.: 675 883 815

Compro discos, tebeos, cromos, postales, novelas, muñecas, Scalex-tric, libros, etc. Tel.: 669 548 488

ESOTERISME

Amor, futuro 806 556139. Teresa Vidente. Visa 914 761003.

Adultos,máximo 1,49 €

CONTACTES/RELAX

Necesitamos hombres para sexo con señoras. Tel.: 649 009 850.

Vols un anunci bàsic per paraules?Finca de 30 hectàrees d’oliveres a Cervià de les Garrigues. Preu: 350.000 euros. Infor-mació: 636 189 656.Rover 400. Bon estat. 1.000€. Tel.: 646 655 022.

0.33€per paraula + 18%IVA

Potser prefereixes un anunci requadrat? Que també queda molt bé

Tàrrega solar industrial

amb tots els serveis. Parcel·la de 5000m2.

Bon preu Tel. 973 314 387

9€ per mòdul requadrat + 18%IVA

Vols un anunci ressaltat? Es veu força oi?

Renault Clio diesel. Color gris. Any 2001. 137.000km. 1.500€. Tel.: 646 655 022

0.33€ per paraula+ 18%IVA

+1€Potser t’agrada més requadrat i també amb color de fons? Cap problema...

Es ven o es lloga casa en Artesa de Lleida. 3 habitacions (1 suite) + 1 despatx. Menjador-sala amb xemeneia. Calefacció de gas-oil. Tel. 655 703 770 - 973 289 239

Per jubilació Es ven Dumper semi-nou, puntals, bastida, taulons metàl·lics, etc.

per la construcció

Tel. 609 323 822

9€ per mòdul requa-drat + 18%IVA

+1€

Ho combinem com tu vulguis

Sol·licita més informació

sobre aquesta nova campanya

trucant al

973 260 065

PREU PER PARAULES (PARAULA → 0.33 €/DIA MÍNIM 5 PARAULES ● 1 MÒDUL → 9 €/DIA MÀXIM 25 PARAULES ● 2 MÒDULS → 17 €/DIA MÀXIM 50 PARAULES) ● PER ANUNCIAR-SE EN AQUESTA SECCIÓ, TRUQUI AL 973 260 065 de dilluns a divendres

agENda i ExpOSiciONSESCALDES-ENGORDANY

PUB CALIFASímbols, vint símbols comercials universalment coneguts. Mos-tra organitzada per l’Associació de Dissenyadors Professionals d’An dorra (ADPA).

CENTRE D’ART (CAEE)Fins al 2 de juny, el CAEE acull l’exposició d’un centenar de fo-tografies de La Gran Guerra en imatges (1914-1918), amb imat-ges de la cruenta batalla i dels seus protagonistes.

GALERIA ART AL SETDel 10 al 31 de maig, Josita Bolu-da exposa la col·lecció de pintu-res A rojo fuego.

ANDORRA LA VELLA

GALERIA LAMÀ DELA MARExposició de joies de Lola Grata-cós. L’artista fusiona a les seves peces la ceràmica i la plata. Fins a finals de maig.

GALERIA MAMA MARIAJacques Muller presenta una re-trospectiva amb una seixantena de les seves obres pictòriques. Fins a l’1 de juliol.

SALA D’EXPOSICIONS DEL GOVERNEls fotògrafs cubans Liborio Noval i Osvaldo i Roberto Salas protagonitzen l’exposició Cuba, una mirada històrica, amb imatges de la revolució cubana. Fins al 13 de juny.

GALERIA PILAR RIBERAYGUALa galeria presenta Confluències

gràfiques, una col·lecció de gra-vats de Miró, Chillida i Tàpies procedents del fons d’art de la sala. Les obres es poden veure fins al 15 de juny.

MARCS ESTILLa sala d’exposicions Marcs Estil presenta una mostra d’aquarel-les de Pilar Guillen. Fins a finals de maig.

CENTRE CULTURAL LA LLACUNAL’espai B’Art exposa fotografies estenopeiques del centre històric de la capital. Fins al 4 de juny.

LA MASSANA

MUSEU DEL CÒMICL’espai dedicat al còmic exposa Blanco i el TBO, sobre el dibui-xant Josep Maria Blanco. Fins al 28 de juny.

CANILLO

MUSEU DE LA MOTO60 anys de trial aplega peces que comprenen 50 anys, des de l’any 1949 fins al 2009.

ENCAMP

SALA D’EXPOSICIONS DEL COMÚFernanda Estalles presenta Llu-na, quadres amb la figura huma-na com a eix central. La mostra pictòrica es podrà visitar fins al 29 de juny.

MW MUSEU DE L’ELECTRICITATL’energia solar centra la temàtica de l’exposició actual del Museu de l’Electricitat, amb panells i taules interactives.

Page 30: Diari del 22 de maig del 2012

30 Dimarts, 22 De maig Del 2012 oci

Avís: En compliment del que preveu la Llei 15/2003 Qualifi-cada de Protecció de Dades Personals, de 18 de desembre, us informem que les vostres dades personals passaran a formar part d’un fitxer automatitzat, a què acordeu el vostre consentiment, la finalitat del qual és la gestió dels missatges SMS. El responsable del fitxer és la SOCIETAT LA VEU DEL POBLE SA, on podeu exercir el drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició. Us informem que les vostres dades no seran cedides. Els missatges es publiquen literalment, d’acord amb el contingut rebut a la redacció del BONDIA. No obstant, el diari es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les opinions expressades en aquesta secció. L’USUARI es compromet a fer un ús adequat dels continguts i serveis que ofereix el BONDIA i amb caràcter enunciatiu però no limitatiu, a no emprar-los per a (i) incórrer en activitats il·lícites, il·legals o contràries a la bona fe i a l’ordre públic; (ii) difondre continguts o propaganda de caràcter racista, xenòfob, pornogràfic, il·legal o atemptatori contra els drets humans. El BONDIA es reserva el dret de retirar tots els comentaris i les aportacions que vulnerin el respecte a la dignitat de la persona, que siguin discrimina-toris, xenòfobs, racistes, pornogràfics, que atemptin contra la joventut o la infància, l’ordre o la seguretat pública o que, a judici seu, no resultin adequats per publicar-se. No es publicarà cap missatge amb dades personals o que puguin identificar una persona sense el consentiment de la persona interessada. L’usuari s’obliga a no utilitzar els serveis que es prestin amb fins o efectes il·lícits o contraris al contingut del present Avís Legal, lesius dels interessos o drets de tercers. L’usuari garanteix que la informació, el material, els continguts o les observacions que no siguin les seves pròpies dades personals i que siguin facilitats al titular del diari, no infringeixen els drets de protecció de dades personals ni cap altra disposició legal. La informació, els materials, els continguts, les opinions o les observacions que l’usuari faciliti al titular es consideraran no confidencials, i es reservarà el dret a usar-les de la forma que consideri més adequada. La relació entre LA VEU DEL POBLE i l’USUARI se sotmet a la jurisdicció del Principat d’Andorra.

Cost: 0,75 € + cànonEnvia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge.

s riem.. Desfruta brazuca. t contarei mas. B.

BD a qui he de trucar per el labrador? Dani

Hola guapas tengo 38 aos y busco chicas y mujeres de toda la edade para trios o chicas solo y mujeres de toda la edade para passar buenos ratos tengo piso y vivo solo

Soy chico 38 aos busco trios y tanbien mujeres solas tengo piso y vivo solo me gusta las mujeres

BD - Maduro, mayor, muy activo, para parejas de 50/60 aos para trio loco. Maxima seriedad. Con sitio y discrecion

Bd.el jodido egoismo es como la avaricia k rompe el saco.Cuantas cosas se pierden x culpa d el egoismo muchas..

aunke te kiera mucho mucho tu egoismo rompe el saco..

ola bondia para la.xica que estava de camareira nel estudo 92 el viernes a la noche de vestido negro um tatuarre ala espalda estas biena te ivito a tumar algo

A la chica k estaba el sabado en el gimnasio de encamp. Sobre las 11 de la maana. Tienes un corpazo. Y muy wapa.

A la chica k entra todos los dias en el edificio donde esta el centro de atencion mdica y el centre de ortodoncia cerca da illa .eres muy pero muy wapa

Para la chica de ojos verdes con el santa fe negro G1 k se para al bondia me dejas convidar te un dia de estos contesta al BD

BD KAREN...TE AMO ERES BELLISIMA ALUCINO..FLIPO CON TU BELLESA MORENAZA..cuando quedamos para un cafe digues lloc i hora!

BD que injust mi culo,chelsea ganado porque defendido la puta madre y droga es un fucking DIOS,y para la gente k piensa k no es seguro gente de barca,cómelo con fucking patatas y ketchup jajajajajajja

DROGBA y CHELSEA champions of europe

Bd para o homem k vusca trios y mujeres nao enporta a edade solo para pasalo bem eres mui guarro seguro k no tenes fillas k destrosais la vida de xicas y mujeres kem e cerdo sempre lo sera k nao sabeis pensar em viver a vida como deus manda cerdo y muito

Bd Se a encontrado un llave de coche en escaldes poner se en conta

cto por el bon día gracias

La jefa del 100xh esta buenisima .que pena q estea casada.

B d ia para chika de trin t i se t anos pero nan levo kamiseta roga una negra i tu km domigo a las sinko para tuma un cafe konte xau ast domi

BD Don Juan decia: Que NO es + caballero quien conquista muchas mujeres, si no quien conquista muchas veces a una mujer... Me dejas conquistarte por una vez???

Tiu de kuarenta i tres anos vuska tia para una amistad ou para una relasion

Envia HOR_ARI al 132 per rebre ARIES ( _ representa un espai).Altres signes: TAU, BES, CRA, LLE, VER, BAL, ESC, CAP, AQU, PEI

HORòsCOPHORòsCOPHORòsCOPHORòsCOP

ÀRIE

S 21

mar

ç -

20 a

bril

Una necessitat in-conscient de canvi pot fer que esti-gueu nerviosos sense saber-ne el motiu. No és hora de fer plans a llarg termini, sinó de viure el dia a dia.

Podeu patir una pèrdua de diners. Alguna cosa us portarà a fer re-ajustaments en l’economia. Hau-reu de reclamar el que considereu que és vostre.

CRAN

C22

juny

- 2

3 ju

liol

Necessiteu aconse-guir cert equilibri en la vostra vida perquè els exces-sos, al final, es paguen molt cars. Us heu d’esforçar per ser més disci-plinats.

BALA

NÇA

24 s

etem

bre

- 23

oct

ubre

Hi haurà movi-ments en el camp financer i si teniu pendent algun pa-gament potser hi haureu de fer front. En l’esfera emocio-nal tampoc no serà un bon dia.

CAPR

ICOR

N 22

des

embr

e -

20 g

ener

En el terreny la-boral avui hi pot haver algun incon-venient. La falta de paciència pot fer que us encengueu d’indignació. El tracte amb els al-tres serà tens.

TAUR

E 21

abr

il -

21 m

aig

Si teniu negocis avui us podeu tro-bar diferents situ-acions desagrada-bles. Si treballeu amb màquines es poden avariar i no podreu acabar les feines pendents.

LLEÓ

24

julio

l - 2

3 ag

ost

Tendireu a ser ne-gatius. Pot aparèi-xer un sentiment de buit en la vostra vida. Les males relacions afectives inclús poden aca-bar afectant el vos-tre estat de salut.

ESCO

RPÍ

24 o

ctub

re -

22

nove

mbr

e

Creureu que la vostra visió de les coses és la correcta, i per això defensa-reu la vostra mane-ra de pensar amb força, encara que al final potser us esta-vellareu sols.

AQUA

RI

21 g

ener

- 1

9 fe

brer

Hi pot haver can-vis inesperats que no seran gaire fa-vorables, especial-ment en tot el que es relaciona amb els viatges. En l’es-fera personal us sentireu insegurs.

BESS

ONS

22 m

aig

- 21

juny

Si heu de fer repa-racions a casa serà millor que no uti-litzeu eines perillo-ses, ja que podeu tenir un accident. A més, no us que-dareu satisfets amb el resultat.

VERG

E 24

ago

st -

23

sete

mbr

e

Si per algun mo-tiu heu de viatjar avui, el dia es pot complicar. Hau-reu d’estar atents a tot, perquè po-deu cometre errors per culpa de falta d’atenció.

SAGI

TARI

23

nov

embr

e - 2

1 de

sem

bre

És possible que sentiu interès per moltes coses, però d’una manera su-perficial. Les vos-tres relacions soci-als seran variables, i per això tindreu alts i baixos.

PEIX

OS

20 fe

brer

- 2

0 m

arç

Page 31: Diari del 22 de maig del 2012

oci 31Dimarts, 22 De maig Del 2012

PIZZESPASTESAMANIDESRESTAURANT A LA CARTATERRASSA EXCLUSIVA

Els Restaurants d’

Reserves al 73 85 73

Sin título-4 1 14/05/2012 12:55:44

Cadena Dial 88.1 MHzR7P 89.0 MHzPròxima FM 89.5 MHzRàdio TeleTaxi 90.2 MHzMàxima FM 92.1 MHzM80 Ràdio 92.6 MHzRàdio Valira 93.3/98.9 MHzFlaix FM 93.8 MHzRNA 94.2 MHzOna Rambla 95.0 MHzAndorra 1 96.0 MHzAndorra Música 97.0 MHzNRJ 100.6 MHzAndorra 7 101.5 MHzFrance Inter 101.8 MHzSER 102.3 MHzFrance Musique 102.6 MHz40 Principals 103.3 MHzFrance Culture 104.0 MHzCatalunya Ràdio 104.6 MHzRàdio 4 106.0 MHzRàdio 1 106.8 MHzRàdio Principat 107.5 MHzRàdio 3 107.9 MHz

RàDIO

07.40 Club Piolet 08.30 RNA: Ara i aquí12.00 Fórmula musical12.50 Al pot petit13.15 L’última troballa 13.40 Méteo migdia 14.15 La rotonda14.50 Tot Lliga15.05 Informatiu migdia15.35 La caravana17.00 Informatiu migdia17.30 Fórmula musical 18.00 L’art de l’artesà18.25 Club Piolet19.15 Al pot petit19.40 El dia E 20.15 RNA: Ara i aquí 20.45 Informatiu vespre21.20 La rotonda21.55 Aventura’t22.20 Informatiu vespre 22.55 RNA: Ara i aquí 2.023.20 Les dones sàvies23.45 Redifusió nit

06.00 Notícies 3/24 08.00 Els matins 13.20 El Gran Dictat14.00 Telenotícies comar-

ques 14.20 El medi ambient14.30 Telenotícies migdia 15.40 Cuines 16.40 Divendres 18.30 Julie Lescaut 20.15 Esport Club 20.35 Espai Terra 21.00 Telenotícies vespre 21.50 Català de l’any 22.30 Alguna pregunta més 23.10 Terreny personal 00.10 Valor afegit 00.35 Pel·lícula: Bolboreta,

Mariposa, Papallona02.05 Desapareguts 02.50 Ventdelplà 03.40 Jazz a l’estudi

08.00 La volta al món en 80 transaccions

08.47 Pròxima parada 09.30 La vida dels dofins 09.55 Baby planet11.00 El documental 12.05 Segle XX 13.00 Extremadura des de

l’aire 13.54 Forquilla i motxilla 14.30 Descobrir el Perú 15.30 Pròxima parada 16.55 Latituds 17.50 Ànima 18.40 Cronos 20.00 La meva cuina

xipriota 20.24 Forquilla i motxilla 21.10 La Riera 21.50 Via llibre 22.40 Singulars 23.30 60 minuts: Fam en

un món d’abun-dància

00.25 Latituds 00.55 Pròxima parada 02.05 Via llibre

07.20 Les Tres Bessones 08.40 Lila 09.00 Mic 3 10.35 Asha 11.05 Lou! 11.30 Contes clàssics 11.40 Un minut al museu 12.20 Master Hamsters 13.10 El xou de l’Scooby-

Doo 14.00 Fanboy i Chum Chum 14.50 Martin Mystery 15.35 El detectiu Conan 16.25 Les Tres Bessones 17.15 Mic 3 18.10 Una mà de contes 18.55 La Supermots 19.45 Espies de veritat 21.30 Bola de Drac Z 22.20 Diaris de vampirs 23.00 The League of

Gentlemen 23.55 Misfits 00.45 Blog Europa 01.00 One piece

07.20 Efectivament 08.25 ZZ 09.40 Titan desert 10.10 Futbol de somni 11.47 Crackòvia 12.17 Efectivament 13.22 Flaix 14.06 Futbol Cat. 15.36 Portes obertes:

Michael Phelps16.17 Pichichi Messi 17.26 Futbol de somni 19.27 Crackòvia 19.57 Flaix 20.17 Zona UFEC 20.32 Crackòvia 21.35 Bàsquet: 3r partit

quarts play-off entre València Basket - Lagun Aro GBC

23.30 Efectivament 00.35 Tot l’esport01.00 Efectivament 02.05 Tot l’esport 02.30 Bàsquet

07.30 Catalunya blues08.00 Resum 8 al dia09.00 Televenda11.00 Resum 8 al dia11.45 Diagnòstic: assas-

sinat12.30 Inspector Wolff13.30 Arucitys 15.50 La tata16.15 Inspector Wolff17.05 Diagnòstic: assas-

sinat17.55 Ironside18.50 8 al dia22.30 Pel·lícula: Patch

Adams00.10 Pel·lícula: Asalto al

Queen Mary01.50 Especial Clips

08.00 Serveis informatius08.15 Informatiu Alt Urgell08.30 Rutes del Pirineu 09.00 Cafeïna10.00 Serveis informatius10.30 Caminant per

Catalunya11.30 En veu baixa12.00 Serveis informatius 12.30 7 dies de la teva vida13.00 Serveis informatius13.45 Cuina a bon preu 14.00 L’informatiu migdia15.00 Cafeïna 15.30 Rutes pel Pirineu16.00 Serveis informatius 16.30 Forma de vida17.00 10 Comarques 17.30 Tot recordant 18.30 Rutes pel Pirineu 19.00 Cuina ebrenca 20.00 L’informatiu vespre

de Lleida 21.15 Amb Josep Pons 22.15 En singular 23.00 Serveis informatius23.30 Socarrats

06.30 Telediario matinal09.00 Los desayunos de

TVE10.15 La mañana de La 114.00 Informativo territorial14.30 Corazón15.00 Telediario 116.15 Amar en tiempos

revueltos 17.10 Corazón apasionado17.55 Cielo rojo19.00 Conoces España?19.30 + Gente20.30 Desafío Champions21.00 Telediario 222.15 Españoles en el

mundo01.10 Repor01.40 La noche en 24

horas

08.00 Grandes documen-tales

09.00 Babel en TVE09.30 Aquí hay trabajo10.00 La aventura del

Saber11.00 Grandes documen-

tales12.00 Para todos La 213.40 Documentos TV14.40 Grandes documen-

tales15.35 Saber y ganar16.05 Grandes documen-

tales17.55 Docufilia18.50 La felicidad en cuatro

minutos19.30 Para todos La 220.30 Frasier21.00 Festival de Eurovisión23.00 Cine: Cortometrajes00.15 La 2 Noticias 00.45 Ritmo urbano

06.30 Informativos Telecinco

08.55 El programa de Ana Rosa

12.45 Mujeres y hombres y viceversa

14.30 De buena ley15.00 Informativos

Telecinco16.00 Sálvame 20.00 Pasapalabra21.00 Informativos

Telecinco22.00 Hay una cosa que te

quiero decir 01.45 Gran Hermano 12 +

1 - Resumen02.30 Locos por ganar

06.00 Teletienda07.00 La Sexta en concierto08.15 Carreteras secun-

darias09.10 Crímenes imper-

fectos10.35 Informe criminal11.30 Crímenes imper-

fectos12.30 Al rojo vivo13.57 La Sexta noticias 15.35 El millonario16.15 Bones18.00 Navy, investigación

criminal19.55 La Sexta noticias20.59 La Sexta Deportes21.30 El Intermedio22.25 Cine: Torque, rodan-

do al límite00.00 Numbers02.00 Astro TV

06.45 TFou09.15 Soeur Thérèse.com 11.05 4 mariages pour

1 lune de miel 12.00 Les douze coups

de midi13.00 Journal13.55 Les feux de l’amour 14.55 Secrets inavouables 16.35 Grey’s Anatomy 18.20 Une famille en or19.05 Money drop 20.00 Journal20.50 Dr House 22.25 Dr House 23.20 Appels d’urgence 00.45 Reportages 02.05 Les Dalton

06.00 Natación. Campeona-to de Europa

07.30 Road to London08.00 Automovilismo. DTM

201209.30 Tenis. Final Masters

1000 desde Roma13.30 Fútbol. Magazine.

Liga de Campeones14.00 Vela. Volvo Ocean

Race15.00 Atletismo. Ultramara-

tón Transvulcania15.15 Automovilismo. DTM

201217.00 Directo natación.

Campeonato de Europa

18.30 Road to London19.30 Baloncesto. Liga ABC

Play Off22.10 Natación. Campeona-

to de Europa23.45 Tenis. Final Masters

1000 desde Roma02.00 Fútbol Magazine.

Liga de Campeones

06.30 Télématin09.10 Des jours et des vies 09.35 Amour, gloire et

beauté11.00 Motus 11.30 Les Z’Amours 11.55 Tout le monde veut

prendre sa place 13.00 Journal14.00 Toute une histoire 15.10 Comment ça va bien! 16.10 Le jour où tout a

basculé 17.05 Natation 18.50 N’oubliez pas les

paroles 20.00 Le journal20.35 Le Dindon 23.06 Marilyn, dernières

séances 01.31 Cinema Paradiso

09.00 Espejo público 12.15 Karlos Arguiñano en

tu cocina12.45 La ruleta de la suerte14.00 Los Simpsons15.00 Antena 3 Noticias 116.15 Bandolera 17.15 El secreto de Puente

Viejo 18.30 Ahora caigo19.45 Atrapa un millón

diario21.00 Antena 3 Noticias 222.00 El Hormiguero 3.022.30 Luna: el misterio de

Calenda00.15 Buenas noches y

Buenafuente01.45 Sin rastro02.30 Únicos

06.30 Puro Cuatro06.45 El zapping de

surferos 07.30 Top Gear 09.30 Alerta Cobra10.30 Rush11.30 Alerta Cobra12.30 Las mañanas de

Cuatro14.00 Noticias Cuatro14.50 Deportes Cuatro15.45 House18.30 Castle 20.00 Noticias Cuatro20.45 Deportes Cuatro 2 21.30 El Cubo22.30 Mentes criminales01.45 Último aviso02.30 Ciudades del pecado

06.45 Ludo 08.55 Des histoires et des

vies 10.50 Midi en France 12.01 Journal régional13.00 Objectif Londres 13.45 Hippisme 14.05 Inspecteur Derrick 15.10 Maigret 16.45 Slam 17.30 Des chiffres et des

lettres18.10 Questions pour un

champion19.30 Journal national 20.10 Plus belle la vie20.35 Lili David 22.45 Ce soir (ou jamais!) 01.15 Thalassa

06.40 Télé achat09.40 Tellement vrai 11.00 Les anges de la

téléréalité 4 - Club Hawaï

11.50 Futurama 13.45 Les Cordier, juge

et flic 15.35 Crimes en haute

société 16.35 Les anges de la

téléréalité 4 - Club Hawaï

18.45 Stargate SG-1 19.30 Stargate SG-120.35 True Justice 22.20 Nikita 00.20 Mercredi, folle

journée! 02.35 Poker

08.00 Villages de France 08.25 X:enius 08.55 Trésors cachés du

bout du monde 09.56 Le parlement des

enfants du Rajasthan 10.50 La traque mortelle de

Ben Laden 12.20 Toutes les télés du

monde 13.00 X:enius 14.10 Ciao bambino 14.35 Les vivants et les

morts 17.05 Food Design 18.15 X:enius 19.45 Arte journal 20.05 28 minutes 20.35 The Pledge 22.35 Les hommes du fer 00.35 Yourope 01.15 Indochine

06.30 Bom dia Portugal 10.00 Praça da alegria13.00 Jornal da tarde 14.15 Vidas em jogo 15.14 O direito de nascer15.45 Portugal no coração18.00 Portugal em direito18.55 Eu sou Portugal19.10 O preço certo20.00 Telejornal21.00 30 Minutos21.29 O elo mais fraco22.40 57.º Festival

Eurovisão da Canção 2012

00.38 Eu sou Portugal 00.55 5 para a meia-noite

direito02.00 Sob suspeita02.47 Revelação

08.30 Le journal de la RTBF09.00 TV5 Monde. Le journal10.01 Les Belges du bout

du monde11.00 TV5 Monde. Le journal11.55 Flash info13.28 Nec plus ultra.

La collection14.00 Les méchantes15.26 Acoustic16.00 Le journal de la RTS17.00 TV5 Monde. Le journal17.59 Le point19.32 La cour des grands21.30 TV5 Monde. Le journal22.01 Control X23.24 Les cybernautes

rêvent-ils d’amours digitales?

00.00 TV5 Monde. Le journal00.24 Kaamelott

07.30 Teleachat09.00 Mon bien-être 10.30 Morandini! 11.55 À vos recettes 12.55 Papa Schultz 13.45 Le comte de Monte-

Cristo 15.40 Mick Brisgau, le

come-back d’un super flic

16.40 Pour l’amour du risque

18.45 Morandini! 20.00 Very bad blagues, la quotidienne 20.45 Cowboy 22.40 Un air de famille 00.40 Morandini! 02.00 Halte au long

07.20 Disney Kid Club 08.15 M6 Kid 09.00 M6 boutique10.10 Wildfire 11.45 Desperate hou-

sewives 13.00 Scènes de ménages13.45 Bobby: seul contre

tous 15.40 Un homme à ses

côtés 17.35 Un dîner presque

parfait 18.45 100% mag 20.05 Scènes de ménages 20.50 Cauchemar en

cuisine 01.40 Les Bleus: premiers

pas dans la police 02.45 Météo

Page 32: Diari del 22 de maig del 2012

[email protected]

Avís: El diari BONDIA es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els textos que els lectors envien per ser publicats en aquesta secció.

llegeix-lo, passa’l, recicla’l.

Dim

Arts

, 22

De m

Aig

Del

2012

Avui felicitem totes les Joaquimes

Veure avís legal a la secció d’SMS de la pàgina 30envia al 555 la paraula clau BD més el teu missatge. Cost 0.75 € + cànon

més sms a la pàgina 30

Si alguna cosa es mou a Andorra no sera el transit de Sant Julia.

A senyor 52 o 5... dilluns al rentador de cotxes avans viena sta coloma. 19h

BD El dia 20 la noia mes preciosa dl principat va fer 26 anys! FELICITATS MIREIA!

BD. Se a perdut una bulceta militar amb um monedero y docomentaci importanticima,Qui la aiga trobat siuspla entregeo a la policia o als urbanos,siusplau.

Diaris d’Andorra, perque ensenyeu la casa del ministre??? Amb el q ha passat ara toca discrecio!!!!

Quina vergonia el comu

d’encamp diuem que volen agafar gent am experiencia per jard√≠ns i van agafar un monito de piscina i a sobre no es andorra en lloc d’un pare de familia en paro . Es penos

A la noia morena dl CALZD no deixis mai d somriure

Bd akesta es una critica als ciutadans q nomes critikem i molt bon dia sms kexanse pro no fem res keixarse no serveix de res nomes gastar peles en sms si sortisim als carrers i fesim coses d davor si aniriem canvian el pais i a la minima q es convoca una manifstacio o algo semblan sempre van el mateixos qatre gats i els dmes en riguem d ells la culpa la tnim el ciutadans q deixem fer als politics els q els hi surt dls ous

Bd. Per al noi ms guapo de SIL, amb ulleres o sense, sempre estas molt guapo! Aquestos ulls es veuen si o si. Ja saps qui soc. Petons!

En els ultims dies de campanya, el ANDORRA 2000 no rectifica i continua vetant les butlletes del sorteig dels 6000 euros/dia. Prou de publicitat enganyosa. Director del 2000, la feina ben feta sera la que doni prestigi al comer, la seva actitud ha embrutat la campanya, els comerciants l’hi estem agraits.

BD A Reciclam Andorra al facebook, es regalen llibres, pel·lícules, i un parell d’esquis de la marca Elan! Es un lloc d’intercanvi i donacions. Animeu-vos a reciclar!

Restaurant Xinès-Vietnamès

NOU serVei A DOmiCili

829 109

Av. Príncep Benlloch, 71 Andorra la Vella

Diumenge a la tarda i dilluns, tancat per festa setmanal.

Av. Carlemany, 56. Escaldes-Engordany

(Principat d’Andorra)

Tel.: 829 029

Felicitats, marc! Ja en tens 5!

Felicitats, Jude!! Cada dia estàs més gran i més maca!!

Pol, Dani,Alex i luis a la

cursa d’illa. són uns cam-

pions!

es reserva el dret de publicació i no es responsabilitza de les fotografies i els

Felicitats, Jude!! Cada dia estàs més gran i més maca!!

Dim

Arts

, 22